Suomalaiset reissussa

Juha N. Sonni

Tavallaanhan nämäkin havainnot liittyvät lentämiseen. Suomalaisen tunnistaa kyllä aina, olit sitten millä mantereella hyvänsä!

Varsinainen eroanomus ihmiskunnasta kun astuu lomalentojen bussiin niin, että joku muu näkee.

Ensin vituttaa Helsinki-Vantaalla, juntit SUOmaalaiset astuvat takseista ulos ja jäävät liukuovien väliin arpomaan mitä tehdä seuraavaksi. Reipas "Suksikaa vitttuun!" toivotus ei saa toivottua reaktiota aikaan kun persjalkaiset rämeihmiset jäävät törmäilemään keskenään oviaukkoon.

Check inn-tiski lukee helvetin selvästi näytöllä, vaan sehän ei tietenkään riitä. Koko seurueen on pakaaseineen ängettävä länttäämään rumat naamataulunsa ruutuun kiinni, estäen samalla muiden - oikeiden ihmisten - check innin selvittämisen. Varttitunnin tiirailu kolmea numeroa ei sekään riitä vaan tiskin numeroa pitää hokea ääneen, mieluiten helvetin lujaa ja savon murteella. Lippusiimalla vedettyyn jonotuslabyrinttiin eksytään tietenkin ja vasta passia ojennettessa aletaan tuplailemaan paljonko oli painoraja ja onko Pyry-Petterin akuankat sittenkin siellä matkalaukussa. Matkalaukku on tietenkin suljettu kolmella munalukolla ja sateenkaarivyöllä ja kun juntti sen saa auki, ensimmäisenä lähtöaulan lattialle vyöryy kaikki pyöreät purkit ja purnukat.

Turvatarkastuksessa sössitään sitten oikein kunnolla, metallinpaljastimesta pitää kulkea aina sen 5-15 kertaa ennenkuin hoksataan, että siellä läskimakkaroiden alla on se citymarketin heavymetal-miehen kromikoristeinen vyö. Niin ja kännykkäkin piti jättää siihen koriin. Vyötä ruvetaan sovittelemaan läskien alle tietenkin siinä saatanan oviaukossa. Vittu!

Kansainvälisellä puolella saa naama punaisena hävetä keskellä käytävää seisovia juntteja jotka tennissukkineen, kalpeine jalkoineen ja "loma-asuineen" seisovat keskellä kulkuväylää ja arpovat kovaan ääneen seuraavia tapahtumia. Koneeseen rynnitään tietenkin pää kolmantena jalkana ja jonossa kiilataan minkä ehditään, onneksi allekirjoittanut tietää, että Airbussiin ei mennä kuin Nakkilan torille, joten ryysimisvaiheen voi odottaa vaikka tupakkakopissa tai kaljalla. Mieluiten kaljalla sillä selvinpäin ei kukaan fiksu kestä 220 juntin kanssa alumiinituubissa.

Koneessa juntit tukkivat käytävän ja rupeavat siinä paikassa sitten arpomaan käsimatkatavaroita, Pyry-Petterin ja Janne-Liisan värityskirjat ovat tietenkin hukassa ja juomia varten nostetut käteisvarat on tietenkin piilotettu viiden salataskun taakse citymarketin selkärepussa. Koneessa olo on varsinaista helvettiä, sillä olet käytännöllisesti katsoen TÄYSIN SULJETUSSA TILASSA kaikkien urpojen kanssa. Edessäsi istuu kitisevä lapsiperhe, keski-ikäiset elämäänsä pettyneet, lievästi huppelissa olevat vanhemmat ja pari käytöstavatonta peikkolasta. Jatkuvaa riitaa ja kärhämää. Takanasi istuu pari lespaavaa hinttaria jotka nousuhumalassa hihittelevät kaikkea ja tonkivat hattuhyllyä kymmenen minuutin välein, yleensä pudottavat niskaasi jotain. Vieressäsi istuu haiseva eläkeläinen ja toisella puolella vastenmielinen, noin nelikymppinen "pelimieheksi" itsesään tituleeraavaa maailmanmatkaaja, näitä persjalkaisia peräkammarin poikia jotka ovat kerran käyneet Thaimaassa ja kerran Brasiliassa, tietävät ja osaavat kaiken. "Pelimies" yrittää pokata kaikkia lähellä istuvia naisihmisiä ja toistuvasti tivaa lomalentojen lentoemännältä "Neiti hei, olisko teillä yks bisse?". Et tiedä kumpi on kamalampaa, kuunnella pelimiehen panoreissuja phukettiin vai kuunnella miten pelimies yrittää iskeä sitä käytävän toisella puolella olevaa naikkosta tarinoillaan avoautoista ja ulkomailla sijaitsevista asunnoistaan.

Kun renkaat ottavat maahan, alkaa turvavyöt avautumaan. Sitten joku juntti taputtaa ja pian muut yhtyvät siihen, ikkunapaikalla oleva eläkeläinen alkaa jo tyrkkimään sinua käytävälle seisomaan vaikka kone rullaa edelleen. Päästät eläkeläisen tukkimaan käytävää jossa "pelimies" onkin jo ja tuijottaa humalaisena lentoemäntää. Pian kaikki muutkin seisovat tuskaisen näköisenä käytävällä ja sitten alkaa junttius nostamaan päätään. Käytävällä seisovat ihmiset alkavat mutista itsekseen "onks paljo järkee nousta jo nyt" "koko käytävä on iha tukos..". Hakkaat nyrkkejä ohimoosi samalla kun juntit takovat kännykkäänsä viestejä. Koneesta on kaikilla saatanallinen kiire ulos, mutta ensimmäinen tukos löytyy tuubin mutkasta, juntit ovat jääneet kaikki siihen keventämään vaatetustaan.

87

4432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juha N. Sonni

      Matkalaukkulinja ammutaan tietenkin aivan täyteen ja kaikki joilla on olkalaukkua isompi laukku, säntäävät hakemaan sellaista matkalaukkukärriä. Kärrit ajetaan linjastoon kiinni, eikä puhettakaan että isommasta seurueesta yksi tai kaksi hakisi laukut, kaikki kymmenen junttia menevät nojailemaan linjaan. Sitten on saatanallinen laukkaaminen bussiin, sinne on päästävä ensimmäisenä. Samalla kun rynnitään käytäviä pitkin kohti bussia, karjutaan savoksi helvetin kovaan ääneen suunnitelmaa "mee sie varaan paikat mie meen viemää laukut!", yksi juntti juoksee bussiin ja toinen kiilaa jonon ohi änkemään matkalaukkuaan tavaratilaan. Totta kai homma kusee, kun kuljettaja ei tiedä mihin hotelliin mikäkin laukku menee eikä opas ole saanut nimiluettelosta varmistettua ihmisiä. Opas on yksi niistä jotka kiukkuinen savolainen työntää kädellään syrjään kirmatessaan varaamaan "parasta paikkaa" bussista, mikä ikinä se onkaan.

      Bussissa hohotetaan kovaan ääneen ja "vitsikkäästi" kommentoidaan oppaan sanomisia. Sitten perään ihmetellään helvetin kovalla äänellä "mitä opas sanoi!?". Kaikki tienvarsikyltit pitää tietenkin lukea helvetin kovaan ääneen ja kaikkea poikkeavaa kommentoida "KAHTOKEE! IKEA TÄÄLLÄ!". Jos olet nousuhumalainen ja alle 30-vee pitää lippiksen olla vinossa ja rehvakkaasti uhota kuinka tällä reissulla saadaan naista. Hotellille tullessa rynnitään pää edellä bussista ulos ja oma laukku pitää saada välittömästi, sitten mennään joukolla tukkimaan tie hotellin edessä hetkeksi kunnes junttien päähän välähtää mitä se "hotelliin kirjautuminen" oikeasti meinaa, ja taas juostaan ja kaatuillaan ja kiilataan jonossa. Hotellihuoneethan tunnetusti jaetaan siten, että ensimmäinen saa parhaimman huoneen ja viimeinen paskimman. Kun juntti saa huoneen avaimen, alkaa kovaääninen pohdinta missä kerroksessa se on. Kuulkaas juntit, ei se tieto päähän pätkähdä ääneen ihmettelemällä, hotellin seinässä on huonekartta. Matkalaukun kanssa ei tietenkään voi kulkea portaita, joten juntit sössivät hissin kanssa seuraavan varttitunnin. Imbesillit rämeihmiset.

      Nyt alkaa matkan parhain osa, se kun ei tarvitse olla tekemisissä junttien kanssa. Kauhulla katselen parvekkeelta miten lentokoneessa jurrissa "ystävystyneet" savolaiset menevät käsikynkkään rantsuun syömään "sitä aitoa espanjalaista ruokaa" eli ranskanpottuja ja wienerleikettä. Hyi vittu! Mercadonasta raahataan kinkkua Suomesta kannetun ruisleivän päälle, kyytipoikana saksalainen kalja. Kovimmat bilehirmut ostavat lisäksi pullon finlandia-vodkaa tai kossukkaa jos sitä sattuu jostain löytymään.

      • Juha N. Sonni

        Ennen vanhaan juntit tunnisti Ihmisistä siitä, että junteilla oli tennissukat ja kenkinä vaihtoehtoisesti harmaat pomarfinnit/eccot/Manu-sandaalit. Nuorempi polvi ymmärtää jo, että tennissukat ovat passé aivan totaalisesti, mutta kyllä alta 30-kymppisetkin juntit osaa bongata kaukaa. Miehillä asustevalintoihin kuuluu lippis, lippa vinossa. Homotukka. Mieluiten ilman paitaa tai sitten ns. "vaimonhakkaajassa", muodikkaat "skedeshortsit" ja kammottavat lenkkarit. Mp3-soittimen kuulokkeet katoavat jonnekin homotukan alle. Naisväki liikkuu joko pelkissä bikineissä (rannan ulkopuolella) tai sitten jossain kammottavissa "muodikkaiksi" laskettavissa rievuissa joista on käytännöllisyys kaukana.

        Myös helvetin kovaan ääneen molotettu suomen kieli on merkki siitä, että nyt on aika vaihtaa katua.

        Ravintoloissa kannattaa istua siten, että kadulta ei sinua näe. Tällöin juntit eivät rohkaistu tulemaan sisään "iskemään tarinaa". Kannattaa myös suosia paikallisten paikkoja, sillä juntit ovat tunnettuja kielitaidottomuudestaan ja huonosta itsetunnosta.

        Kotiinlähtiessä tilanne on pahempi. Juntit makoilevat silmät sameina hotellin aulassa ja tilittävät kovaan ääneen viikon tapahtumia. Monelle on tullut yllätyksenä, että lomalla ollaan kuin lomalla ja 7 vuorokautta kestää sen seitsemän vuorokautta! Jumaliste! Jos joku junteista erehtyy poistumaan aulasta kadulle, lähtevät kaikki juntit laukkuineen perään. Ja tietenkin pitää kovaan ääneen aprikoida "tullooko se bussi?". Kun bussi ei tulekaan, juntit jäävät taas oviaukkoon tuplailemaan.

        Kiire bussiin ja bussista pois on sama kuin tullessa, tosin paluumatkalla joudut kuuntelemaan junttien eksotiikkaa tihkuvia matkakertomuksia. Voi vittu. Ihan oikeasti. Viime reissullakin jollain juntilla oli ollut vessanpytty irti. Noh, juntti ei ollut koko viikkona ilmoittanut asiasta kenellekkään, mutta muisti kuitenkin bussissa avautua aiheesta. Pitäisi vetää avokämmenellä tuollaisia niin että helisisi.

        Vitun juntit, voi vittujen vittu.

        Lentokentällä juostaan taas "jonottamaan" check-inniin, voi vittu. Suomalainen "jono", eli rykelmä toisiaan kiilaavia savolaisia. Isoimmat vatipäät ovat tietenkin niitä kiireisempiä, joten jonon keulilla on ne urpot jotka jäävät vartiksi tuplailemaan. Harjoittelisivat matkalaukun nostoa hihnalle ja jonottamista saatana siellä junttilassa eikä kansainvälisillä lentokentillä. Ei vittu. Olen tässä parilla viime reissulla katsonut casiostani aikaa, kauanko minulla rouvani kanssa menee chekkauksessa. Alta kolme minuuttia. ALTA KOLME MINUUTTIA. Viimeksi kun olin malagan kentällä, jollain HOMOLLA MENI VITTU VARTTI. Tulis sota ja tappais kaikki tuollaiset.

        Turvatarkastuksessa homma kusee taas reisille ja rajusti. Oikeaa porttia juntit eivät löydä ajoissa. Tuubissa ei osata jonottaa vaan kiilataan, sama juttu koneessa, kaikki asiat spekuloidaan helvetin kovaan ääneen pohjoiskarjalalla. Vastenmielisten ja surullisten "eksoottisten" matkatarinoiden kuuntele kestää koko helvetin lennon ja perillä taputetaan taas.

        Ja sitten tukitaan se saatanan matkalaukkulinja.

        Ei passeja junteille.


      • Juha N. Sonni
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Ennen vanhaan juntit tunnisti Ihmisistä siitä, että junteilla oli tennissukat ja kenkinä vaihtoehtoisesti harmaat pomarfinnit/eccot/Manu-sandaalit. Nuorempi polvi ymmärtää jo, että tennissukat ovat passé aivan totaalisesti, mutta kyllä alta 30-kymppisetkin juntit osaa bongata kaukaa. Miehillä asustevalintoihin kuuluu lippis, lippa vinossa. Homotukka. Mieluiten ilman paitaa tai sitten ns. "vaimonhakkaajassa", muodikkaat "skedeshortsit" ja kammottavat lenkkarit. Mp3-soittimen kuulokkeet katoavat jonnekin homotukan alle. Naisväki liikkuu joko pelkissä bikineissä (rannan ulkopuolella) tai sitten jossain kammottavissa "muodikkaiksi" laskettavissa rievuissa joista on käytännöllisyys kaukana.

        Myös helvetin kovaan ääneen molotettu suomen kieli on merkki siitä, että nyt on aika vaihtaa katua.

        Ravintoloissa kannattaa istua siten, että kadulta ei sinua näe. Tällöin juntit eivät rohkaistu tulemaan sisään "iskemään tarinaa". Kannattaa myös suosia paikallisten paikkoja, sillä juntit ovat tunnettuja kielitaidottomuudestaan ja huonosta itsetunnosta.

        Kotiinlähtiessä tilanne on pahempi. Juntit makoilevat silmät sameina hotellin aulassa ja tilittävät kovaan ääneen viikon tapahtumia. Monelle on tullut yllätyksenä, että lomalla ollaan kuin lomalla ja 7 vuorokautta kestää sen seitsemän vuorokautta! Jumaliste! Jos joku junteista erehtyy poistumaan aulasta kadulle, lähtevät kaikki juntit laukkuineen perään. Ja tietenkin pitää kovaan ääneen aprikoida "tullooko se bussi?". Kun bussi ei tulekaan, juntit jäävät taas oviaukkoon tuplailemaan.

        Kiire bussiin ja bussista pois on sama kuin tullessa, tosin paluumatkalla joudut kuuntelemaan junttien eksotiikkaa tihkuvia matkakertomuksia. Voi vittu. Ihan oikeasti. Viime reissullakin jollain juntilla oli ollut vessanpytty irti. Noh, juntti ei ollut koko viikkona ilmoittanut asiasta kenellekkään, mutta muisti kuitenkin bussissa avautua aiheesta. Pitäisi vetää avokämmenellä tuollaisia niin että helisisi.

        Vitun juntit, voi vittujen vittu.

        Lentokentällä juostaan taas "jonottamaan" check-inniin, voi vittu. Suomalainen "jono", eli rykelmä toisiaan kiilaavia savolaisia. Isoimmat vatipäät ovat tietenkin niitä kiireisempiä, joten jonon keulilla on ne urpot jotka jäävät vartiksi tuplailemaan. Harjoittelisivat matkalaukun nostoa hihnalle ja jonottamista saatana siellä junttilassa eikä kansainvälisillä lentokentillä. Ei vittu. Olen tässä parilla viime reissulla katsonut casiostani aikaa, kauanko minulla rouvani kanssa menee chekkauksessa. Alta kolme minuuttia. ALTA KOLME MINUUTTIA. Viimeksi kun olin malagan kentällä, jollain HOMOLLA MENI VITTU VARTTI. Tulis sota ja tappais kaikki tuollaiset.

        Turvatarkastuksessa homma kusee taas reisille ja rajusti. Oikeaa porttia juntit eivät löydä ajoissa. Tuubissa ei osata jonottaa vaan kiilataan, sama juttu koneessa, kaikki asiat spekuloidaan helvetin kovaan ääneen pohjoiskarjalalla. Vastenmielisten ja surullisten "eksoottisten" matkatarinoiden kuuntele kestää koko helvetin lennon ja perillä taputetaan taas.

        Ja sitten tukitaan se saatanan matkalaukkulinja.

        Ei passeja junteille.

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!


      • kohta taas lennetään

        täyttä totta joka sana, siksi koetan reittilennoilla lennellä sinne minne milloinkin olen menossa.
        en ymmärrä alkuunkaan , miks pitää käyttäytyä noin kun yllä kerrotaan, samaan aikaa ollaan molemmissa päissä, muutama minuutti sinne tai tänne.
        ite olen aina viimeisenä koneesta lähdössä, saapi rauhassa katella on tavarat tallessa ja asusteet sopivat. yleenä matkatavara tiskellä sitten taas jonotetaan.

        kait se on opittu tapa, miten lomamatkoilla käyttäydytään.


      • Pelkkää paskaa
        kohta taas lennetään kirjoitti:

        täyttä totta joka sana, siksi koetan reittilennoilla lennellä sinne minne milloinkin olen menossa.
        en ymmärrä alkuunkaan , miks pitää käyttäytyä noin kun yllä kerrotaan, samaan aikaa ollaan molemmissa päissä, muutama minuutti sinne tai tänne.
        ite olen aina viimeisenä koneesta lähdössä, saapi rauhassa katella on tavarat tallessa ja asusteet sopivat. yleenä matkatavara tiskellä sitten taas jonotetaan.

        kait se on opittu tapa, miten lomamatkoilla käyttäydytään.

        ei ole paljon maailmaa nähnyt, poloinen. Käypä lentämässä muutama Venäjän siäinen lento pari afrikkalaista, näin aluksi, ja tule sitten takaisin kommentoimaan. Kiitos.


      • Pelkkää paskaa
        Pelkkää paskaa kirjoitti:

        ei ole paljon maailmaa nähnyt, poloinen. Käypä lentämässä muutama Venäjän siäinen lento pari afrikkalaista, näin aluksi, ja tule sitten takaisin kommentoimaan. Kiitos.

        Muuta pois Suomesta, jos noin ahdistaa. Mahdollisimman pian, kiitos.


      • 6+10
        kohta taas lennetään kirjoitti:

        täyttä totta joka sana, siksi koetan reittilennoilla lennellä sinne minne milloinkin olen menossa.
        en ymmärrä alkuunkaan , miks pitää käyttäytyä noin kun yllä kerrotaan, samaan aikaa ollaan molemmissa päissä, muutama minuutti sinne tai tänne.
        ite olen aina viimeisenä koneesta lähdössä, saapi rauhassa katella on tavarat tallessa ja asusteet sopivat. yleenä matkatavara tiskellä sitten taas jonotetaan.

        kait se on opittu tapa, miten lomamatkoilla käyttäydytään.

        Se on älykkyydestä kiinni. Itsekin usein ihmetellyt mitä helvettiä sitä päällystakkia jäädään siihen ensimmäiseen mutkaan pukemaan!


      • Pelkkää paskaa
        6+10 kirjoitti:

        Se on älykkyydestä kiinni. Itsekin usein ihmetellyt mitä helvettiä sitä päällystakkia jäädään siihen ensimmäiseen mutkaan pukemaan!

        mutta se ei ole suomalaisten tapa pelkästään. Venäläiset on todella torvia ja kaikenmaailman afrikkalaiset. Kiinassa on väkeä jo niin hitokseen, että seillä menee jonotellessa jo maahantulossa helposti yksi tunti. Näistä Suomen "ruuhkista" ei kehtaa juuri kitistä.


      • 6+7
        Pelkkää paskaa kirjoitti:

        mutta se ei ole suomalaisten tapa pelkästään. Venäläiset on todella torvia ja kaikenmaailman afrikkalaiset. Kiinassa on väkeä jo niin hitokseen, että seillä menee jonotellessa jo maahantulossa helposti yksi tunti. Näistä Suomen "ruuhkista" ei kehtaa juuri kitistä.

        Kiinalaisessa jonossa ei varmaan joudu kuuntelemaan jonkun savolaisen mualimanmuatkaajan "nerokkaita tärppejä" turistikohteen suomikapakoista. Tai saman konnössöörin loputonta selostusta miten oli saanut päärakennuksen salaojat puoleen hintaan teetettyä jollain tutulla kepulaisella yrittäjällä.


      • travel is fun!
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Totta joka sana! Olen tätä itsekin kironnut, valitettavasti seuraan näiden junttien touhuja ihan työkseni..


      • olipa muka hauska
        travel is fun! kirjoitti:

        Totta joka sana! Olen tätä itsekin kironnut, valitettavasti seuraan näiden junttien touhuja ihan työkseni..

        Tämähän on yksikertaisesti ammatinvalinta kysymys. Hakeudu hoitoon tai toiselle alalle. Helppoa kuin heinänteko.


      • Berperi
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Kerrankin joku kirjoittaa asiaa. Matkustaminen pitäisi sallia Suomessa ei-junteille eli aika moni jäisi sinne junttilaan. Tosin onhna pääkaupunkiseutukin täynnä savosta tulleita junttja mutta eihän näillekään passia tarvii myöntää.


      • totta joka sana
        Berperi kirjoitti:

        Kerrankin joku kirjoittaa asiaa. Matkustaminen pitäisi sallia Suomessa ei-junteille eli aika moni jäisi sinne junttilaan. Tosin onhna pääkaupunkiseutukin täynnä savosta tulleita junttja mutta eihän näillekään passia tarvii myöntää.

        juha n. sonni puhuu täyttä asiaa ja totta.
        ihmeellistä että monet heti vertaavat venäjään,kiinaan ja afrikkaan.
        eikö kannattaisi verrata suomalaisia muihin eurooppalaisiin.....miettikääpä sitä.


      • tryrty

        totta tai tarua, mutta hauskaa luettavaa. Kaikki suomalaiset eivät ole kuvattuja urpoja, mutta totuus on että suomalaiset tunnistaa kaukaa. Itse olen aina käyttänyt reittilentoja ja varsinkin iltakoneissa takaisin suomeen päin tunnelma on säälittävää. Suomalaiset "pisnesmiehet" ovat niin globaaleja ja tarinat ovat aina pikkupoikamaista nokittamista. Ensimmäinen kertoo, että minulle sattui sitä ja tätä, toinen pistää paremmaksi ja ensimmäinen jatkaa, että " eipä tuossa vielä mitään, mutta mun kaverilla..." jne...


      • tryrty kirjoitti:

        totta tai tarua, mutta hauskaa luettavaa. Kaikki suomalaiset eivät ole kuvattuja urpoja, mutta totuus on että suomalaiset tunnistaa kaukaa. Itse olen aina käyttänyt reittilentoja ja varsinkin iltakoneissa takaisin suomeen päin tunnelma on säälittävää. Suomalaiset "pisnesmiehet" ovat niin globaaleja ja tarinat ovat aina pikkupoikamaista nokittamista. Ensimmäinen kertoo, että minulle sattui sitä ja tätä, toinen pistää paremmaksi ja ensimmäinen jatkaa, että " eipä tuossa vielä mitään, mutta mun kaverilla..." jne...

        Itseasiassa noissa "suamalaisissa pisnesmiähissä" on eroja, kun lentää Finnairin iltakoneella vai Austrianin/KLM:n/Lufthansan iltakoneella. Alkavat hiljakseen sulautua joukkoon. Tai johtuuko siitä, ettei tule laumakäyttäytymistä ulkomaisen yhtiön lennolla.


      • Nki33
        M.1 kirjoitti:

        Itseasiassa noissa "suamalaisissa pisnesmiähissä" on eroja, kun lentää Finnairin iltakoneella vai Austrianin/KLM:n/Lufthansan iltakoneella. Alkavat hiljakseen sulautua joukkoon. Tai johtuuko siitä, ettei tule laumakäyttäytymistä ulkomaisen yhtiön lennolla.

        Työntakia kun joudun matkustamaan suhteellisen paljon niin mielummin istun aina suomalaisten kanssa lentokoneessa kuin esim brittien ja ruotsalaisten tai jopa saksalaisten, suomalaiset sentään osaa käyttäytyä verrattuna edellä mainittuihin eurooppalaisiin kansoihin, britit aivan omaa luokkaansa, käytös ala arvoista!


      • samaa mieltä
        Nki33 kirjoitti:

        Työntakia kun joudun matkustamaan suhteellisen paljon niin mielummin istun aina suomalaisten kanssa lentokoneessa kuin esim brittien ja ruotsalaisten tai jopa saksalaisten, suomalaiset sentään osaa käyttäytyä verrattuna edellä mainittuihin eurooppalaisiin kansoihin, britit aivan omaa luokkaansa, käytös ala arvoista!

        Juuri näin! Erittäin hyvä kirjoitus. Kyllä suomalaiset aina ulkomailla tunnistaa!


      • Not finnish anymore
        samaa mieltä kirjoitti:

        Juuri näin! Erittäin hyvä kirjoitus. Kyllä suomalaiset aina ulkomailla tunnistaa!

        Juha N. Sonni puhuu täyttä asiaa.
        Nostan hattua että jaksoi kirjoittaa pitkän ja seikkaperäisen kirjoituksen,joka muuten on niin TOTTA.

        Itse ulkomailla asuvana huomaa niin hyvin tuon suomalaisten käytöksen ja tavat.

        Aikaisemmin työskentelin matkailun parissa ( en haluaisi mainita mutta olin lentoemäntänä suurella ulkomaalaisella lentoyhtiöllä ),siellä suomalaiset vertailivat niin kovasti ja ihmettelivät kuinka kaikki mikä oli erilaista,oli heidän mielestään outoa ja ihmeellistä.
        Eihän ne voineet tajuta että koneessa saattoi olla joku suomalaissyntyinen töissä joka myös ymmärtää ja puhuu suomea.....edessä olivat mielinkielin ja seläntakana puukkoa selkään,sellaisia ovat ns." ahkerat ja rehellise"t suomalaiset.


      • airi fin
        Not finnish anymore kirjoitti:

        Juha N. Sonni puhuu täyttä asiaa.
        Nostan hattua että jaksoi kirjoittaa pitkän ja seikkaperäisen kirjoituksen,joka muuten on niin TOTTA.

        Itse ulkomailla asuvana huomaa niin hyvin tuon suomalaisten käytöksen ja tavat.

        Aikaisemmin työskentelin matkailun parissa ( en haluaisi mainita mutta olin lentoemäntänä suurella ulkomaalaisella lentoyhtiöllä ),siellä suomalaiset vertailivat niin kovasti ja ihmettelivät kuinka kaikki mikä oli erilaista,oli heidän mielestään outoa ja ihmeellistä.
        Eihän ne voineet tajuta että koneessa saattoi olla joku suomalaissyntyinen töissä joka myös ymmärtää ja puhuu suomea.....edessä olivat mielinkielin ja seläntakana puukkoa selkään,sellaisia ovat ns." ahkerat ja rehellise"t suomalaiset.

        Siinähän nostelet hattuasi. Tämä sama tarina oli kuukausi sitten "yleistä matkailusta" ketjussa
        Poistettiin sieltä kahdesti. Silloin tuo ittekseen keskusteleva tyyppi oli mandoliini.

        En haluaisi mainita mutta olit KLM listoilla ja nyt olet työtön lentoemo,hellan lettas
        mikä typerys ja tarinankertoja.


      • 'äåöpoiu
        airi fin kirjoitti:

        Siinähän nostelet hattuasi. Tämä sama tarina oli kuukausi sitten "yleistä matkailusta" ketjussa
        Poistettiin sieltä kahdesti. Silloin tuo ittekseen keskusteleva tyyppi oli mandoliini.

        En haluaisi mainita mutta olit KLM listoilla ja nyt olet työtön lentoemo,hellan lettas
        mikä typerys ja tarinankertoja.

        kiitos,aivan ihana kirjoitus.vileä olisit muistanu et ulkomail ja ihan lähimais(baltia)suomaliaset hävettää niin paljon et mä en puhu kuin englantia.


      • sama paja
        tryrty kirjoitti:

        totta tai tarua, mutta hauskaa luettavaa. Kaikki suomalaiset eivät ole kuvattuja urpoja, mutta totuus on että suomalaiset tunnistaa kaukaa. Itse olen aina käyttänyt reittilentoja ja varsinkin iltakoneissa takaisin suomeen päin tunnelma on säälittävää. Suomalaiset "pisnesmiehet" ovat niin globaaleja ja tarinat ovat aina pikkupoikamaista nokittamista. Ensimmäinen kertoo, että minulle sattui sitä ja tätä, toinen pistää paremmaksi ja ensimmäinen jatkaa, että " eipä tuossa vielä mitään, mutta mun kaverilla..." jne...

        Hyvinhän nuo torppasi paikkaaurinkossa palstan. Nyt näkyy koko orkesteri siirtyneen tänne
        sekoilee.


      • Sonni-Juha
        sama paja kirjoitti:

        Hyvinhän nuo torppasi paikkaaurinkossa palstan. Nyt näkyy koko orkesteri siirtyneen tänne
        sekoilee.

        Vainohulluus on sairaus johon varmastikin saa lääkkeet.

        Olisi kiva saada linkki tälle "pahamaineiselle" paikkaauringossapalstalle jota niin mainostat turmeltuneeksi.


      • 8+16
        Sonni-Juha kirjoitti:

        Vainohulluus on sairaus johon varmastikin saa lääkkeet.

        Olisi kiva saada linkki tälle "pahamaineiselle" paikkaauringossapalstalle jota niin mainostat turmeltuneeksi.

        Juha kirjoittaa SILKKAA ASIAA! Tuollaista se perkele aina on. Ja sama juttu kaupassa täällä Suomessa. Tai kun yrität tulla tai mennä raitiovaunuun/junaan/hissiin.

        Huh huh. Juntit merenpohjaan!


      • 12+18
        8+16 kirjoitti:

        Juha kirjoittaa SILKKAA ASIAA! Tuollaista se perkele aina on. Ja sama juttu kaupassa täällä Suomessa. Tai kun yrität tulla tai mennä raitiovaunuun/junaan/hissiin.

        Huh huh. Juntit merenpohjaan!

        Juha presidentiksi!


      • valivalivalivali
        12+18 kirjoitti:

        Juha presidentiksi!

        Vain suomalaiselle muiden suomalaisten käytös on näin kova paikka. Antaa ihmisten olla sellaisia kun ovat. Minä olen mitä minä olen ja muut saa olla ihan sitä mitä ovat. Ei se ole mun elämästä pois.

        Tuskinpa olet muita hienompi. Taidat olla sellailen olevinaan oleva reteä "matkanjohtaja". Tulkaa vaan mun perässä, mä tiedän nää jutut, kun oon jo viidettä kertaa menossa kanarialle, en siis ole mikään säälittävä ekakertalainen turisti... Turisti on kuitenkin aina turisti.


      • valivalivalivali kirjoitti:

        Vain suomalaiselle muiden suomalaisten käytös on näin kova paikka. Antaa ihmisten olla sellaisia kun ovat. Minä olen mitä minä olen ja muut saa olla ihan sitä mitä ovat. Ei se ole mun elämästä pois.

        Tuskinpa olet muita hienompi. Taidat olla sellailen olevinaan oleva reteä "matkanjohtaja". Tulkaa vaan mun perässä, mä tiedän nää jutut, kun oon jo viidettä kertaa menossa kanarialle, en siis ole mikään säälittävä ekakertalainen turisti... Turisti on kuitenkin aina turisti.

        sinun kanssa.tämä aloittajahan se vasta oikein juntti tuntuu olevan,v...u sana viljellään niin taajaan ja baarissahan tuo tuntui itsekin istuskelevan mennentullen lentoasemilla.ja varmaan myös matkakohteessa paikanpäällä.taitaa olla ns.hesajuntti kun savolaiset ja pohjoiskarjalaiset juntit niin ärsytti!


      • derdiedas
        roisos kirjoitti:

        sinun kanssa.tämä aloittajahan se vasta oikein juntti tuntuu olevan,v...u sana viljellään niin taajaan ja baarissahan tuo tuntui itsekin istuskelevan mennentullen lentoasemilla.ja varmaan myös matkakohteessa paikanpäällä.taitaa olla ns.hesajuntti kun savolaiset ja pohjoiskarjalaiset juntit niin ärsytti!

        ja upposi! Bhuahhaaaah


      • punanenparoni
        derdiedas kirjoitti:

        ja upposi! Bhuahhaaaah

        lakanoihis deridiapam vaimikäsenytolikaan se sun nimimerkki.Vai onko siellä kaltereiden takana edes lakanoita?Noh eihän siellä tarvi edes olla, kunhan sinä vaan olet siellä!!!hohhohhoooohihiiiihikjiehkjiehkjieh....(paskasta naurua riittää.....)


      • lissapillu
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        siitä, että joku osaa pukea kauniisi sanoiksi oman junttiutensa ja typeryytensä. Tämä vaikutelma tuli todeksi lukiessani Juha N. Sonnin upeaa liturgiaa. Parhaitenhan itsestään osaa kirjoittaa, kun omat taskunsa ja asenteensa tuntee. Jää vaan mietityttämään, missä on hänen oma elämänsä. Täytyy olla todella kiusaantunut ja stressaantunut ihminen. Sääliksi käy!


      • 33
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Ennen vanhaan juntit tunnisti Ihmisistä siitä, että junteilla oli tennissukat ja kenkinä vaihtoehtoisesti harmaat pomarfinnit/eccot/Manu-sandaalit. Nuorempi polvi ymmärtää jo, että tennissukat ovat passé aivan totaalisesti, mutta kyllä alta 30-kymppisetkin juntit osaa bongata kaukaa. Miehillä asustevalintoihin kuuluu lippis, lippa vinossa. Homotukka. Mieluiten ilman paitaa tai sitten ns. "vaimonhakkaajassa", muodikkaat "skedeshortsit" ja kammottavat lenkkarit. Mp3-soittimen kuulokkeet katoavat jonnekin homotukan alle. Naisväki liikkuu joko pelkissä bikineissä (rannan ulkopuolella) tai sitten jossain kammottavissa "muodikkaiksi" laskettavissa rievuissa joista on käytännöllisyys kaukana.

        Myös helvetin kovaan ääneen molotettu suomen kieli on merkki siitä, että nyt on aika vaihtaa katua.

        Ravintoloissa kannattaa istua siten, että kadulta ei sinua näe. Tällöin juntit eivät rohkaistu tulemaan sisään "iskemään tarinaa". Kannattaa myös suosia paikallisten paikkoja, sillä juntit ovat tunnettuja kielitaidottomuudestaan ja huonosta itsetunnosta.

        Kotiinlähtiessä tilanne on pahempi. Juntit makoilevat silmät sameina hotellin aulassa ja tilittävät kovaan ääneen viikon tapahtumia. Monelle on tullut yllätyksenä, että lomalla ollaan kuin lomalla ja 7 vuorokautta kestää sen seitsemän vuorokautta! Jumaliste! Jos joku junteista erehtyy poistumaan aulasta kadulle, lähtevät kaikki juntit laukkuineen perään. Ja tietenkin pitää kovaan ääneen aprikoida "tullooko se bussi?". Kun bussi ei tulekaan, juntit jäävät taas oviaukkoon tuplailemaan.

        Kiire bussiin ja bussista pois on sama kuin tullessa, tosin paluumatkalla joudut kuuntelemaan junttien eksotiikkaa tihkuvia matkakertomuksia. Voi vittu. Ihan oikeasti. Viime reissullakin jollain juntilla oli ollut vessanpytty irti. Noh, juntti ei ollut koko viikkona ilmoittanut asiasta kenellekkään, mutta muisti kuitenkin bussissa avautua aiheesta. Pitäisi vetää avokämmenellä tuollaisia niin että helisisi.

        Vitun juntit, voi vittujen vittu.

        Lentokentällä juostaan taas "jonottamaan" check-inniin, voi vittu. Suomalainen "jono", eli rykelmä toisiaan kiilaavia savolaisia. Isoimmat vatipäät ovat tietenkin niitä kiireisempiä, joten jonon keulilla on ne urpot jotka jäävät vartiksi tuplailemaan. Harjoittelisivat matkalaukun nostoa hihnalle ja jonottamista saatana siellä junttilassa eikä kansainvälisillä lentokentillä. Ei vittu. Olen tässä parilla viime reissulla katsonut casiostani aikaa, kauanko minulla rouvani kanssa menee chekkauksessa. Alta kolme minuuttia. ALTA KOLME MINUUTTIA. Viimeksi kun olin malagan kentällä, jollain HOMOLLA MENI VITTU VARTTI. Tulis sota ja tappais kaikki tuollaiset.

        Turvatarkastuksessa homma kusee taas reisille ja rajusti. Oikeaa porttia juntit eivät löydä ajoissa. Tuubissa ei osata jonottaa vaan kiilataan, sama juttu koneessa, kaikki asiat spekuloidaan helvetin kovaan ääneen pohjoiskarjalalla. Vastenmielisten ja surullisten "eksoottisten" matkatarinoiden kuuntele kestää koko helvetin lennon ja perillä taputetaan taas.

        Ja sitten tukitaan se saatanan matkalaukkulinja.

        Ei passeja junteille.

        Vähän vaikuttaa että joko olet itse matkaoppaana "junteille" tai vaimosi määrää teillä kaapinpaikan ja näin joudut näille reissuille. Jos sinuula olisi oikeasti rahaa niin et matkustaisi halppis, juntti matkalle Espaniaan, Turkkiin jne. Vinkkinä sinulle... älä matkusta turistiluokassa jos haluat matkustaa mukavammin, edellyttää tietenkin että sinulla ja vaimollasi on varaa tälläiseen.


      • RauhallinenMatkamies
        33 kirjoitti:

        Vähän vaikuttaa että joko olet itse matkaoppaana "junteille" tai vaimosi määrää teillä kaapinpaikan ja näin joudut näille reissuille. Jos sinuula olisi oikeasti rahaa niin et matkustaisi halppis, juntti matkalle Espaniaan, Turkkiin jne. Vinkkinä sinulle... älä matkusta turistiluokassa jos haluat matkustaa mukavammin, edellyttää tietenkin että sinulla ja vaimollasi on varaa tälläiseen.

        sinällään, hauskalla tavalla kirjoitettuja, joskin turhan syyllistäen. Mutta kertoi samalla sen, että kirjoittaja on omaansa ja parisuhde elämään sylkeytynyt, juntti myöskin, perseaukinen katkeruus jolla ei ole varaa parempaan, vaan joutuu uudestaan ja uudestaan lomalentojen ihmis- ja käyttäytymisruuhkaan.
        Kannattaisi aloittajan pistää passi kirjahyllyn laatikkoon ja lopettaa matkailu halpiskohteisiin.


      • Been there
        'äåöpoiu kirjoitti:

        kiitos,aivan ihana kirjoitus.vileä olisit muistanu et ulkomail ja ihan lähimais(baltia)suomaliaset hävettää niin paljon et mä en puhu kuin englantia.

        ettei sinua suomalaiseksi tunnista, vaikka kuinka puhuisit englantia tai vaikka kiinaa? Kyllä suomalainen suomalaisen tunnistaa, alle 10 sekunnin. Myös sen suomalaisen, joka luulee olevansa toista suomalaista parempi.


      • Been there
        roisos kirjoitti:

        sinun kanssa.tämä aloittajahan se vasta oikein juntti tuntuu olevan,v...u sana viljellään niin taajaan ja baarissahan tuo tuntui itsekin istuskelevan mennentullen lentoasemilla.ja varmaan myös matkakohteessa paikanpäällä.taitaa olla ns.hesajuntti kun savolaiset ja pohjoiskarjalaiset juntit niin ärsytti!

        tunkee jollekin valmismatkoille, jos on nii-iin kova jätkä matkustelemaan.


      • Not finnish anymore kirjoitti:

        Juha N. Sonni puhuu täyttä asiaa.
        Nostan hattua että jaksoi kirjoittaa pitkän ja seikkaperäisen kirjoituksen,joka muuten on niin TOTTA.

        Itse ulkomailla asuvana huomaa niin hyvin tuon suomalaisten käytöksen ja tavat.

        Aikaisemmin työskentelin matkailun parissa ( en haluaisi mainita mutta olin lentoemäntänä suurella ulkomaalaisella lentoyhtiöllä ),siellä suomalaiset vertailivat niin kovasti ja ihmettelivät kuinka kaikki mikä oli erilaista,oli heidän mielestään outoa ja ihmeellistä.
        Eihän ne voineet tajuta että koneessa saattoi olla joku suomalaissyntyinen töissä joka myös ymmärtää ja puhuu suomea.....edessä olivat mielinkielin ja seläntakana puukkoa selkään,sellaisia ovat ns." ahkerat ja rehellise"t suomalaiset.

        puhut luuseri ihan täyttä paskaa,lienetkö jöhänssönin kaveri


      • osittain samaa mielt
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Itsekin seuramatkoilla olleena tiedän tunteen ja olen osittain kanssasi samaa mieltä!
        Mutta jos sinun kaltaiselle kokeneelle matkaajalle seuramatkat ja juntit aiheittavat kuvailemaasi kärsimystä niin kannattaa varmaan jatkossa matkustaa reittilennoilla ja asua hotellissa jossa ei kaikki muut suomalaiset asu.


      • Ei kangistu kaavoihi
        lissapillu kirjoitti:

        siitä, että joku osaa pukea kauniisi sanoiksi oman junttiutensa ja typeryytensä. Tämä vaikutelma tuli todeksi lukiessani Juha N. Sonnin upeaa liturgiaa. Parhaitenhan itsestään osaa kirjoittaa, kun omat taskunsa ja asenteensa tuntee. Jää vaan mietityttämään, missä on hänen oma elämänsä. Täytyy olla todella kiusaantunut ja stressaantunut ihminen. Sääliksi käy!

        Olin 70- luvun puolivälissä Torremolinosissa juoksuharjoittelussa ja siellä eräs suomalainen kaavoittaja, joka valitteli surkeana, ettei hän tule koskaan uudelleen, koska Torreksessa ei ole asemakaavaa. Että sellaisilla perusteilla voidaan lomakohde valita


      • reppureissaaja 30vee
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Hei Juha N. Sonni! Sinulla kannattaisi olla oma blogi, jossa avautuisit erilaisista aiheista. Lukisin varmasti! Tekstisi on sujuvaa ja hauskaa lukea. Osaat käyttää myös "Vittu" sanaa tosi sopivissa paikoissa, vaikka muuten en niin kiroilusta perustakaan.

        Minulla ei ole sitten lapsuuden 1990-luvun alun kokemuksia valmismatkoista mutta ainakin niihin muistikuviini verrattuna jutut vaikuttivat tutuilta. Eniten repesin kuitenkin ekan osan lentokenttäkuvaukselle, se oli ihan huippu :D

        Yksi asia kuitenkin, josta olen eri mieltä muuten niin loistavan kirjoituksesi kanssa: minusta suomalaisten ei tarvitse hävetä sitä, jos lomamatkalle ottaa mukaan ruisleipää tms. Minulla on monia intialaisia kavereita, jotka länsimaissa reissatessaan ottavat mukaan valmista intialaista mikoruokaa, koska eivät yksinkertaisesti voi sietää länsimaisten pöpellyksiä. Ollaan vaan mekin ylpeitä omasta ruisleipäkulttuuristamme, samoin kuin esim. intialaistet ovat ylpeitä omasta keittiöstään :) Itselleni on ainakin kunnon aamupala myös matkoilla tosi tärkeä ja kunnon aamupalaan ehdottomasti kuuluu ruisleipä! Olenkin päättänyt, että ensi kaukomatkalleni otan ihan pokkana hapankorppupaketin tai pari mukaan, ja mussutan ylpeänä maukasta herkkuani aamupalalla. Aiemmin minustakin tuollaiset "ruisleipäroudaajat" oli nolointa mitä on, mutta nyt iän myötä asenteet ovat muuttuneet.


      • reppureissaaja 30vee
        RauhallinenMatkamies kirjoitti:

        sinällään, hauskalla tavalla kirjoitettuja, joskin turhan syyllistäen. Mutta kertoi samalla sen, että kirjoittaja on omaansa ja parisuhde elämään sylkeytynyt, juntti myöskin, perseaukinen katkeruus jolla ei ole varaa parempaan, vaan joutuu uudestaan ja uudestaan lomalentojen ihmis- ja käyttäytymisruuhkaan.
        Kannattaisi aloittajan pistää passi kirjahyllyn laatikkoon ja lopettaa matkailu halpiskohteisiin.

        Varmaan monet valmismatkojen äkkilähdöt voivat olla tosi halpoja, mutta näin reppureissaajan näkökulmasta halvemmalla saa varaten itse lennot. Itselläni on tapana tehdä niin, että hotellihuoneita en edes varaa etukäteen vaan tingin hinnat kohdemaassa, sillä halvimmat paikat eivät ole netissä ja tinkaamalla voi saada esim. 20% hinnasta pois helposti. Eli itse reissaten saa varmasti halvemmalla, tuskinpa siitä kyse on alkuperäisen kirjoittajan kohdalla!

        Olisi kyllä kiva tietää, miten Juha N. Sonni on eksynyt seuramatkalle? Vaimo pakottanut vai mikä lie? ;)


      • Äyräpäästä
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Erinomaisesti kirjoitettu ! Pätee myös ruotsinlaivoihin....


      • so what
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Ennen vanhaan juntit tunnisti Ihmisistä siitä, että junteilla oli tennissukat ja kenkinä vaihtoehtoisesti harmaat pomarfinnit/eccot/Manu-sandaalit. Nuorempi polvi ymmärtää jo, että tennissukat ovat passé aivan totaalisesti, mutta kyllä alta 30-kymppisetkin juntit osaa bongata kaukaa. Miehillä asustevalintoihin kuuluu lippis, lippa vinossa. Homotukka. Mieluiten ilman paitaa tai sitten ns. "vaimonhakkaajassa", muodikkaat "skedeshortsit" ja kammottavat lenkkarit. Mp3-soittimen kuulokkeet katoavat jonnekin homotukan alle. Naisväki liikkuu joko pelkissä bikineissä (rannan ulkopuolella) tai sitten jossain kammottavissa "muodikkaiksi" laskettavissa rievuissa joista on käytännöllisyys kaukana.

        Myös helvetin kovaan ääneen molotettu suomen kieli on merkki siitä, että nyt on aika vaihtaa katua.

        Ravintoloissa kannattaa istua siten, että kadulta ei sinua näe. Tällöin juntit eivät rohkaistu tulemaan sisään "iskemään tarinaa". Kannattaa myös suosia paikallisten paikkoja, sillä juntit ovat tunnettuja kielitaidottomuudestaan ja huonosta itsetunnosta.

        Kotiinlähtiessä tilanne on pahempi. Juntit makoilevat silmät sameina hotellin aulassa ja tilittävät kovaan ääneen viikon tapahtumia. Monelle on tullut yllätyksenä, että lomalla ollaan kuin lomalla ja 7 vuorokautta kestää sen seitsemän vuorokautta! Jumaliste! Jos joku junteista erehtyy poistumaan aulasta kadulle, lähtevät kaikki juntit laukkuineen perään. Ja tietenkin pitää kovaan ääneen aprikoida "tullooko se bussi?". Kun bussi ei tulekaan, juntit jäävät taas oviaukkoon tuplailemaan.

        Kiire bussiin ja bussista pois on sama kuin tullessa, tosin paluumatkalla joudut kuuntelemaan junttien eksotiikkaa tihkuvia matkakertomuksia. Voi vittu. Ihan oikeasti. Viime reissullakin jollain juntilla oli ollut vessanpytty irti. Noh, juntti ei ollut koko viikkona ilmoittanut asiasta kenellekkään, mutta muisti kuitenkin bussissa avautua aiheesta. Pitäisi vetää avokämmenellä tuollaisia niin että helisisi.

        Vitun juntit, voi vittujen vittu.

        Lentokentällä juostaan taas "jonottamaan" check-inniin, voi vittu. Suomalainen "jono", eli rykelmä toisiaan kiilaavia savolaisia. Isoimmat vatipäät ovat tietenkin niitä kiireisempiä, joten jonon keulilla on ne urpot jotka jäävät vartiksi tuplailemaan. Harjoittelisivat matkalaukun nostoa hihnalle ja jonottamista saatana siellä junttilassa eikä kansainvälisillä lentokentillä. Ei vittu. Olen tässä parilla viime reissulla katsonut casiostani aikaa, kauanko minulla rouvani kanssa menee chekkauksessa. Alta kolme minuuttia. ALTA KOLME MINUUTTIA. Viimeksi kun olin malagan kentällä, jollain HOMOLLA MENI VITTU VARTTI. Tulis sota ja tappais kaikki tuollaiset.

        Turvatarkastuksessa homma kusee taas reisille ja rajusti. Oikeaa porttia juntit eivät löydä ajoissa. Tuubissa ei osata jonottaa vaan kiilataan, sama juttu koneessa, kaikki asiat spekuloidaan helvetin kovaan ääneen pohjoiskarjalalla. Vastenmielisten ja surullisten "eksoottisten" matkatarinoiden kuuntele kestää koko helvetin lennon ja perillä taputetaan taas.

        Ja sitten tukitaan se saatanan matkalaukkulinja.

        Ei passeja junteille.

        Hyvä herra Juha S. Vittu - ihminen on sitä mitä hän puhuu.

        En matkusta halpis- enkä nuorisokohteisiin välttääkseni teitä Vittuja. Hyvin laajalle levinnyt sivistymätön kielitaidoton junttisuku. Tunnistaa myös matka-, loma- tai mistä tahansa kännistä.

        Valitettavasti mitä tyhmemmät jutut, sitä kovenmpi ääni.


      • sadsadsa
        Pelkkää paskaa kirjoitti:

        mutta se ei ole suomalaisten tapa pelkästään. Venäläiset on todella torvia ja kaikenmaailman afrikkalaiset. Kiinassa on väkeä jo niin hitokseen, että seillä menee jonotellessa jo maahantulossa helposti yksi tunti. Näistä Suomen "ruuhkista" ei kehtaa juuri kitistä.

        Just. Aloittajan pitäisi käydä Kiinassa. Siellä vasta rynnitään ja etuillaan.
        Hissikäyttäytyminen esim. hotelleissa on Kiinassa jotain aivan käsittämätöntä:

        Kun ihmiset odottavat hissiä hotellin aulassa niin yleensähän se on niin että ensin hissistä pitää päästää ihmiset ulos ja sen jälkeen kerroksiin menevät hissiin sisälle.
        Kiinassa on päinvastoin: Kun hissi tulee Lobbyyn ja ovet aukeavat niin aulassa seisovat rynnivät hissiin ja hissistä tulevat ulos...ja saatana yhtäaikaa.
        Oviaukossa käydään melkoinen taistelu elämästä ja kuolemasta. Voi saatana.
        Tämä on tullut koettua lukuisia kertoja Kiinan matkoilla.
        Ja sitten pikaruokapaikkaan: Mc Donaldsin tiski oli kuin New Yorkin pörssi. Kaikki saatanan vinosilmät olivat rahat nyrkissä kädet ylhäällä laumana tiskillä tilaamassa Mc Feastia tai Bacon Burgeria...ja kauhea huuto ja molotus päällä.
        Ihan niinkuin joku perkeleen apinalauma.
        Kyl kandeis aloittajan käydä itse joskus muuallakin kuin Halpamatkat Oy:n järjestämällä joukkojenkuljetusmatkoilla, niin tietäisi mitä on etuilu ja kiilaaminen.
        Kellään ei ollut


      • 15+12
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Läskit juntit muistavat aina ulista kovaan ääneen miten PIENI lentokoneessa tarjottava annos on. Oikein lystikästä on heittää huulta miten on vahingossa annettu lasten annos tai vaihtoehtoisesti ojentaa tyhjäksi kaluttua foliovuokaa lentoemännälle ja hihkua "se oli ihan hyvä näyteannos, mä voisin ottaa sitä samaa mutta nyt aikuisten miesten annoksen".

        Annosten kokoa pitää tietenkin kommentoida pitkin lentoa ja bussimatkaa. Omassa tuvassa sellaiset ovat kuulemma alkupaloja. Ruokaa pitäisi saada niin, että napa paukkuu!

        Osu ja uppos :D

        Parhaat naurut vähään aikaan..


    • punanenparoni

      kysymys sulle numero yksi:oletko ikinä harkinnut että pysyisit ihan kotimaassa?sinusta ei tunnu olevan ulkomaille ja syy on hermoheikkous.
      kysymys nro kaksi:jos sinun sinne kanarialle täytyy aina välttämättä päästä niin mikä pakko sulla on aina ostaa hesarin sivuilta se halvin äkkilähtö??pääseehän sinne tietääkseni reittilennoillakin, jos on varaa.eikä tarvi katella Suomalaisia,voit lentää vaikka tupolevilla.
      kysymys nro 3:jos se SUOMALAISUUS sinua niin hävettää niin miksi silti työnnyt samoihin hotelleihin meidän kanssamme?
      kysymys nro 4:eikö olis sinunkin viisain tilata matkat ruotsin kautta?ei tarvis SUOMALAISIA katella ja pääsisit sitte sivistyneiden ruottipoikien kanssa samaan hotellihuoneeseen.(hheehhhheh)sulla noita taipumuksia tuntuu sitte riittävän....
      nro 5:ootko juhanssonni käyny edes armeijaa?
      nro 6:onko sulla edes Suomen passia?ja onko sulla edellytyksiä edes saada sitä?
      nro 7:miten sulla se viimenen tukholman reissu meni vikinglinella,saitko patukkaa ja häiritsivätkö Suomalaiset patukan imemistä?Tuskimpa vain!

      • Juha N. Sonni

        Hah hah! Vai olenko käynyt armeijan ja imenkö jormaa viikkarilla? Taidat itse olla niitä armeijan kapiaisia, ylennystä odottaessa kattelet miten rouva juoksee vieraissa, töissä saat kuitenkin karjua nuorille pojille. Hyi saatana. Elukka.

        Kerro nyt kuitenkin cooperin testi-tuloksesi jotta me hinttarit ja muut kurjat voidaan olla polvillamme ja palvoa tuollaista mahtisonnia!


      • vroidi
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Hah hah! Vai olenko käynyt armeijan ja imenkö jormaa viikkarilla? Taidat itse olla niitä armeijan kapiaisia, ylennystä odottaessa kattelet miten rouva juoksee vieraissa, töissä saat kuitenkin karjua nuorille pojille. Hyi saatana. Elukka.

        Kerro nyt kuitenkin cooperin testi-tuloksesi jotta me hinttarit ja muut kurjat voidaan olla polvillamme ja palvoa tuollaista mahtisonnia!

        eli tuossa paljastit oman typerän itsesi. Munan pienuudesta lienee loppujen lopuksi kysymys niin kuin kaikkien uhoajien kohdalla on. Suosittelen vakavasti terapiaan hakeutumista, ehkä loppuelämäsi voisi tulla paremmaksi kuin mitä tähän mennessä. Lääkityskin lienee vaihtoehto, mutta tuskin toimii kohdallasi riittävästi .


      • Juha N. Sonni
        vroidi kirjoitti:

        eli tuossa paljastit oman typerän itsesi. Munan pienuudesta lienee loppujen lopuksi kysymys niin kuin kaikkien uhoajien kohdalla on. Suosittelen vakavasti terapiaan hakeutumista, ehkä loppuelämäsi voisi tulla paremmaksi kuin mitä tähän mennessä. Lääkityskin lienee vaihtoehto, mutta tuskin toimii kohdallasi riittävästi .

        Itse asiaan ei saada mitään kommentteja?

        Nonchalantisti vain heitellään näitä "ite oot pelle" ja "ota lääkkees"-vastauksia.


      • vanha tallukka
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Itse asiaan ei saada mitään kommentteja?

        Nonchalantisti vain heitellään näitä "ite oot pelle" ja "ota lääkkees"-vastauksia.

        En tiedä oletko sonni vai pelle, sama tuo, mutta kirjoituksesi oli niin alatyylinen
        kuin olla voi. Olen itse matkustanut paljon sekä turisti- että reittikoneilla, myös paljon
        sisäisiä lentoja ns. "kehitysmaissa" eli pidän itseäni melko kokeneena matkailijana...
        Tuo kaikenlainen örveltäminen, josta meitä suomalaisia syytät, on kuitenkin
        aika tavalla liioiteltua nykyään, ei enää eletä "seiväsmatkojen" aikaa. Kohdalleni on
        sattunut viimeisen 10 vuoden aikana yhden käden sormilla laskettava määrä
        näitä suomalaisia sonneja, jotka kentällä/koneessa örveltävät.
        Ihme, ettei tuollasia kirjoituksia poisteta "valvojan" toimesta, kielenkäyttösi
        on aika härskiä, pitäisi olla K18 leima otsikossa!


      • matkailu on mukavaa
        vroidi kirjoitti:

        eli tuossa paljastit oman typerän itsesi. Munan pienuudesta lienee loppujen lopuksi kysymys niin kuin kaikkien uhoajien kohdalla on. Suosittelen vakavasti terapiaan hakeutumista, ehkä loppuelämäsi voisi tulla paremmaksi kuin mitä tähän mennessä. Lääkityskin lienee vaihtoehto, mutta tuskin toimii kohdallasi riittävästi .

        Aika naurettavaa vetää hernettä nenuun, tosta ketjusaloituksesta. Jos ottaa pumpulle niin olisi voinut jättää lukematta. Ja jos siitä vielä viitsii hermostua, kertoo se jotain itsetunnosta, tai matkustustavoista. Ja kiistattomia asioitakin ilmi tuotiin.
        Kyllä se vähän ihmetyttää miksi siinä kaarusellin ympärillä pitää kaikki kymmenen samasta seurueesta olla omat kärrit poikittain odottamassa sitä pyörillä varustettua matkalaukkua. Niin että vielä ollaan siinä hihnassa kiinni.

        Tämän parrikaadin takaa kun sattuu estelystä huolimatta huomaamaan oman laukkunsa hihnalla, ja yrittää varovaisesti, päästä noutamaan oman laukkunsa, jostain välistä, niin ilmeet on kuin kotirauhaa rikottaisiin, ja olisi jotenkin etuilemassa, olivathan he ehtineet ensin siihen hihnalle, varaamaan parhaat paikat. No anteeksi vaan kovasti.

        samoin ihmetyttää se että jos nyt kerta tätä ainokaista matkaa varten on ostanut mustan vetomatkalaukun, niin eiks siihen voisi laittaa jonkun tunnisteen ettei kaikkia musti vetolaukkuja tarvitsisi tarkistaa.

        Mut hauskaa verrata suomalaisia lentoturisteja juuri näihin ambomaan lentoturisteihin. Ottakaa nyt hyvät ihmiset huomioon että siellä ambomaalla kottikärryt olisivat ylellisyysväline, johon suurimalla osalla ihmisistä ole varaa. Pisin normaali matka siellä on naapurikylään tehty muijan haku reissu. Kalautetaan naarasta nuijalla päähän ja raahataan omaan luolaan nuotion äärelle, syömään luista riistan koipea. Todella mairittelevaa kyl että osa suomalaisista lentoturisteista osaa siis käyttäytyä länsimaalaisemmin lentokoneessa. Voikaamme siis onnitella itseämme, taso on saavutettu.

        Mut aina kun joku kuten aloittaja koitti pilkesilmässä kirjoittaa suolipalstalle jotakin, niin aina siitä vedetään hernukkaa nenään. Eikö se matkailu avarrakaan. Taitaa monille tärkein nähtävyys olla suomi baari, tai vastaava.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9381413


      • P.K.
        matkailu on mukavaa kirjoitti:

        Aika naurettavaa vetää hernettä nenuun, tosta ketjusaloituksesta. Jos ottaa pumpulle niin olisi voinut jättää lukematta. Ja jos siitä vielä viitsii hermostua, kertoo se jotain itsetunnosta, tai matkustustavoista. Ja kiistattomia asioitakin ilmi tuotiin.
        Kyllä se vähän ihmetyttää miksi siinä kaarusellin ympärillä pitää kaikki kymmenen samasta seurueesta olla omat kärrit poikittain odottamassa sitä pyörillä varustettua matkalaukkua. Niin että vielä ollaan siinä hihnassa kiinni.

        Tämän parrikaadin takaa kun sattuu estelystä huolimatta huomaamaan oman laukkunsa hihnalla, ja yrittää varovaisesti, päästä noutamaan oman laukkunsa, jostain välistä, niin ilmeet on kuin kotirauhaa rikottaisiin, ja olisi jotenkin etuilemassa, olivathan he ehtineet ensin siihen hihnalle, varaamaan parhaat paikat. No anteeksi vaan kovasti.

        samoin ihmetyttää se että jos nyt kerta tätä ainokaista matkaa varten on ostanut mustan vetomatkalaukun, niin eiks siihen voisi laittaa jonkun tunnisteen ettei kaikkia musti vetolaukkuja tarvitsisi tarkistaa.

        Mut hauskaa verrata suomalaisia lentoturisteja juuri näihin ambomaan lentoturisteihin. Ottakaa nyt hyvät ihmiset huomioon että siellä ambomaalla kottikärryt olisivat ylellisyysväline, johon suurimalla osalla ihmisistä ole varaa. Pisin normaali matka siellä on naapurikylään tehty muijan haku reissu. Kalautetaan naarasta nuijalla päähän ja raahataan omaan luolaan nuotion äärelle, syömään luista riistan koipea. Todella mairittelevaa kyl että osa suomalaisista lentoturisteista osaa siis käyttäytyä länsimaalaisemmin lentokoneessa. Voikaamme siis onnitella itseämme, taso on saavutettu.

        Mut aina kun joku kuten aloittaja koitti pilkesilmässä kirjoittaa suolipalstalle jotakin, niin aina siitä vedetään hernukkaa nenään. Eikö se matkailu avarrakaan. Taitaa monille tärkein nähtävyys olla suomi baari, tai vastaava.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9381413

        Kirjoittaa asiaa, ehkä lievästi kärjistäen. :) Valitettavasti joka turistilennolla missä olen ollut,on ollut joitain ihmisiä jotka käyttäytyy juuri Sonnin kuvailemalla tavalla. Onpahan matkaohjelma taattu,kun seurailee kyseisten toilailua. Meitä vaan on joka junaan.Pitää yrittää ymmärtää vaikka, välillä se on niin helvetin vaikeaa!


      • buahhahhaaaaaaaaaaaa
        P.K. kirjoitti:

        Kirjoittaa asiaa, ehkä lievästi kärjistäen. :) Valitettavasti joka turistilennolla missä olen ollut,on ollut joitain ihmisiä jotka käyttäytyy juuri Sonnin kuvailemalla tavalla. Onpahan matkaohjelma taattu,kun seurailee kyseisten toilailua. Meitä vaan on joka junaan.Pitää yrittää ymmärtää vaikka, välillä se on niin helvetin vaikeaa!

        Savolainen ei sano mie :P


      • Lomalentolainen
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Itse asiaan ei saada mitään kommentteja?

        Nonchalantisti vain heitellään näitä "ite oot pelle" ja "ota lääkkees"-vastauksia.

        Minkähän takia Juha N. Sonni ei ole koskaan erottunut "parempana matkustajana ja suomalaisena" näistä kuvaamistaan junttilaumoista, jotka lentokentillä ja lomakohteissa pyörivät ja törttöilevät.


      • 2+10
        Lomalentolainen kirjoitti:

        Minkähän takia Juha N. Sonni ei ole koskaan erottunut "parempana matkustajana ja suomalaisena" näistä kuvaamistaan junttilaumoista, jotka lentokentillä ja lomakohteissa pyörivät ja törttöilevät.

        ja kysymys on siis?

        Pikkaisen tajunnanvirran puolelle meni?

        Tottakai Juha on parempi ihminen, ei kai hän muuten voisi asettautua ulkopuoliseksi tarkkailijaksi?


      • coyntryboy
        matkailu on mukavaa kirjoitti:

        Aika naurettavaa vetää hernettä nenuun, tosta ketjusaloituksesta. Jos ottaa pumpulle niin olisi voinut jättää lukematta. Ja jos siitä vielä viitsii hermostua, kertoo se jotain itsetunnosta, tai matkustustavoista. Ja kiistattomia asioitakin ilmi tuotiin.
        Kyllä se vähän ihmetyttää miksi siinä kaarusellin ympärillä pitää kaikki kymmenen samasta seurueesta olla omat kärrit poikittain odottamassa sitä pyörillä varustettua matkalaukkua. Niin että vielä ollaan siinä hihnassa kiinni.

        Tämän parrikaadin takaa kun sattuu estelystä huolimatta huomaamaan oman laukkunsa hihnalla, ja yrittää varovaisesti, päästä noutamaan oman laukkunsa, jostain välistä, niin ilmeet on kuin kotirauhaa rikottaisiin, ja olisi jotenkin etuilemassa, olivathan he ehtineet ensin siihen hihnalle, varaamaan parhaat paikat. No anteeksi vaan kovasti.

        samoin ihmetyttää se että jos nyt kerta tätä ainokaista matkaa varten on ostanut mustan vetomatkalaukun, niin eiks siihen voisi laittaa jonkun tunnisteen ettei kaikkia musti vetolaukkuja tarvitsisi tarkistaa.

        Mut hauskaa verrata suomalaisia lentoturisteja juuri näihin ambomaan lentoturisteihin. Ottakaa nyt hyvät ihmiset huomioon että siellä ambomaalla kottikärryt olisivat ylellisyysväline, johon suurimalla osalla ihmisistä ole varaa. Pisin normaali matka siellä on naapurikylään tehty muijan haku reissu. Kalautetaan naarasta nuijalla päähän ja raahataan omaan luolaan nuotion äärelle, syömään luista riistan koipea. Todella mairittelevaa kyl että osa suomalaisista lentoturisteista osaa siis käyttäytyä länsimaalaisemmin lentokoneessa. Voikaamme siis onnitella itseämme, taso on saavutettu.

        Mut aina kun joku kuten aloittaja koitti pilkesilmässä kirjoittaa suolipalstalle jotakin, niin aina siitä vedetään hernukkaa nenään. Eikö se matkailu avarrakaan. Taitaa monille tärkein nähtävyys olla suomi baari, tai vastaava.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9381413

        kysyisin sinulta lentomatkailun ammattilaiselta että missä niitä laukkuja odotellaan jos ei siinä hihnan vieressä?Pitäisikö kaikkien seistä jossain 10-15 metrin päässä hihnalta?Jos näin,niin lentoasemilta loppuisi tilat hetkessä ja siinä sitä aikaa vasta tuhraantuisi kun jokainen hakisi laukkunsa erikseen!
        Ja mitä se haittaa vaikka et ehtisi sitä mustaa merkittyä laukkuasi heti hakemaankaan?Kyllä se kiertää siinä hihnalla useamman kierroksen että älä panikoi äläkä heti huuda AAPUU-VA....!!!!
        Niin.... ja sinulla lentomatkailun ammattilaisena kyllä pitäisi tietää että ei ne ainoastaan suomalaiset ryntäile ja tuki matkatavarahihnaa.Ihan sama juttu kaikilla lentoasemilla vaikka suomalaisia ei olisi mailla eikä halmeilla, kirjoittajaa lukuunottamatta.
        Summasummarum....olkaa ylpeitä suomalaisuudesta,meitä arvostetaan maailmalla ja pidetään rehellisenä ja suoraselkäisenä kansana.Tiedän tämän kokemuksesta(44 valtiota).


      • punanenparoni
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Hah hah! Vai olenko käynyt armeijan ja imenkö jormaa viikkarilla? Taidat itse olla niitä armeijan kapiaisia, ylennystä odottaessa kattelet miten rouva juoksee vieraissa, töissä saat kuitenkin karjua nuorille pojille. Hyi saatana. Elukka.

        Kerro nyt kuitenkin cooperin testi-tuloksesi jotta me hinttarit ja muut kurjat voidaan olla polvillamme ja palvoa tuollaista mahtisonnia!

        kalahtiko arkaan paikkaan johanssonille....
        Et edes vastannut kaikkiin kysymyksiin!Syy tähän?


      • et semmosta
        coyntryboy kirjoitti:

        kysyisin sinulta lentomatkailun ammattilaiselta että missä niitä laukkuja odotellaan jos ei siinä hihnan vieressä?Pitäisikö kaikkien seistä jossain 10-15 metrin päässä hihnalta?Jos näin,niin lentoasemilta loppuisi tilat hetkessä ja siinä sitä aikaa vasta tuhraantuisi kun jokainen hakisi laukkunsa erikseen!
        Ja mitä se haittaa vaikka et ehtisi sitä mustaa merkittyä laukkuasi heti hakemaankaan?Kyllä se kiertää siinä hihnalla useamman kierroksen että älä panikoi äläkä heti huuda AAPUU-VA....!!!!
        Niin.... ja sinulla lentomatkailun ammattilaisena kyllä pitäisi tietää että ei ne ainoastaan suomalaiset ryntäile ja tuki matkatavarahihnaa.Ihan sama juttu kaikilla lentoasemilla vaikka suomalaisia ei olisi mailla eikä halmeilla, kirjoittajaa lukuunottamatta.
        Summasummarum....olkaa ylpeitä suomalaisuudesta,meitä arvostetaan maailmalla ja pidetään rehellisenä ja suoraselkäisenä kansana.Tiedän tämän kokemuksesta(44 valtiota).

        Niin no kyllähän se metri siitä hihnasta olisi hyvä olla eroa. Mut ei koko seurueen tarvitse olla hihnalla omien kärriensä kanssa odottamassa sitä ainokaista laukkuaan, jossa on pyörät.

        Siinä laukussa kun ne pyörät on juuri sitä varten että ei tarvitse kärriä erikseen eikä kantaa. Jos on seurue. miksei yksi voi noutaa hihnalta niitä laukkujaja muut odottaa kärrien kanssa sivumalla, näin se hihna toimisi joutuisammin. Se laukku on hyvä saada siitä hihnalta pois jo senkin takia, että se ruuhka siinä hihnalla helpottuu. Aika törkeää ajatella että joutaahan joku toinen odottamaan toisen kierroksen.

        Jos joku pitää suomalaisia rehellisinä, salli mun nauraa...
        Herää nyt tähän päivään. suomalaiset olivat rehellisiä 70luvulla, mut missään nimessä suomalaisia paremmin tuntevat ihmiset eivät pidä suomalaisia rehellisinä. Kysykää vaikka naapuri valtioistamme.

        Minä seuraan kyllä omaa laukkuani, joka on tosiaan tunnistettavissa, aina toisesta rivistä. En siis ole tyypillinen kiilaava turisti joka pitää olla ensimmäisenä jonossa, oli suunta mikä tahansa. Minä saan laukkuni kyllä vuorollani, sen enempää huutelematta, mut se ei poista sitä tosiseikkaa, että suomalaiset käyttäytyvät aika moukkamaisesti maailmalla.

        Jos kyselee hotellin tarjoilijalta toden totta suomalaiset ovat mukavia. Usein englantilaisia syytetään ei niin mukaviksi, mut tuskin se tarjoilija sanoo englantilaiselle että te ette ole mukava.

        Samoin usein saa kuulla että suomi on kuulemma kaunis maa.... viikon juttelun jälkeen saa kuulla, että finlääänd on siinä englannin vieressä, ja siellä puhutaan saksaa.
        Totuus on ikävä kyllä se että suomesta tiedetään maailmalla hiton vähän, harva edes tietää kännykkänsä yhteyttä suomeen.


      • et semmosta kirjoitti:

        Niin no kyllähän se metri siitä hihnasta olisi hyvä olla eroa. Mut ei koko seurueen tarvitse olla hihnalla omien kärriensä kanssa odottamassa sitä ainokaista laukkuaan, jossa on pyörät.

        Siinä laukussa kun ne pyörät on juuri sitä varten että ei tarvitse kärriä erikseen eikä kantaa. Jos on seurue. miksei yksi voi noutaa hihnalta niitä laukkujaja muut odottaa kärrien kanssa sivumalla, näin se hihna toimisi joutuisammin. Se laukku on hyvä saada siitä hihnalta pois jo senkin takia, että se ruuhka siinä hihnalla helpottuu. Aika törkeää ajatella että joutaahan joku toinen odottamaan toisen kierroksen.

        Jos joku pitää suomalaisia rehellisinä, salli mun nauraa...
        Herää nyt tähän päivään. suomalaiset olivat rehellisiä 70luvulla, mut missään nimessä suomalaisia paremmin tuntevat ihmiset eivät pidä suomalaisia rehellisinä. Kysykää vaikka naapuri valtioistamme.

        Minä seuraan kyllä omaa laukkuani, joka on tosiaan tunnistettavissa, aina toisesta rivistä. En siis ole tyypillinen kiilaava turisti joka pitää olla ensimmäisenä jonossa, oli suunta mikä tahansa. Minä saan laukkuni kyllä vuorollani, sen enempää huutelematta, mut se ei poista sitä tosiseikkaa, että suomalaiset käyttäytyvät aika moukkamaisesti maailmalla.

        Jos kyselee hotellin tarjoilijalta toden totta suomalaiset ovat mukavia. Usein englantilaisia syytetään ei niin mukaviksi, mut tuskin se tarjoilija sanoo englantilaiselle että te ette ole mukava.

        Samoin usein saa kuulla että suomi on kuulemma kaunis maa.... viikon juttelun jälkeen saa kuulla, että finlääänd on siinä englannin vieressä, ja siellä puhutaan saksaa.
        Totuus on ikävä kyllä se että suomesta tiedetään maailmalla hiton vähän, harva edes tietää kännykkänsä yhteyttä suomeen.

        olet juuri sellainen ns,kanarian kulkija niinkuin johansonni!!!Pidät itseäsi muita Suomalaisia parempana.Pari kertaa ulkomailla ja näin...olenkin maailmanmatkaaja,reissari vailla vertaa.
        Höh sanon minä.Johanssonin kavereita taidat olla,luuseri
        Ja kauin paikka missä olet käynyt on Tukholma.Se on muuten Ruotsin pääkaupunki,että tiedoksi.


      • Kysyn vaan
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Itse asiaan ei saada mitään kommentteja?

        Nonchalantisti vain heitellään näitä "ite oot pelle" ja "ota lääkkees"-vastauksia.

        Mikä se itse asia on, johon et saa kommentteja?

        Eikö kyse olekaan suomalaisten junttiudesta tai seuramatkojen ihanuudesta?

        Oliko tämä testi? Oikeasti junttihan ei tietenkään tiedä, miten check-in kirjoitetaan.

        Vai oliko tämä nyt joku muka-intelligentti satiiri ihan jostain muusta aiheesta kuten keskustelupalstojen tyhmistä kysymyksistä ja vielä tyhmemmistä vastauksista.


    • siemiemyötyöhyöyötyö

      Hahahaha, just ihan totta :D Ainoa vaan, ettei tuo sie ja mie kuulu savon murtteesseen ;) Lapissa ja Karjalassa käytetään sietä ja mietä...

      • 6+16

        Yhdyn juhan mielipiteeseen! Ei passeja junteille! Suomalaiset kun vievät suomikuvaa maailmalle niin jokainen ulkomaalainen luulee että suomalainen on pihi, sivistymätön stallari, harmaat sukat sandaaleissaan!


      • MA
        6+16 kirjoitti:

        Yhdyn juhan mielipiteeseen! Ei passeja junteille! Suomalaiset kun vievät suomikuvaa maailmalle niin jokainen ulkomaalainen luulee että suomalainen on pihi, sivistymätön stallari, harmaat sukat sandaaleissaan!

        Kyllä aloittaja on onnistunut liikkumaan aina sen "epäkelpomatkailija" ryhmän mukana, mutta varmaan siellä kuvantun kaltaista porukkaa matkustaa. Aloittaja sopii hyvin samaan joukkoon, ei varmaan erotu porukasta , koska matkasta toiseen valitsee ko. matkustustavan, sehän toisaalta kertoo tietenkin paljon aloittajan kyvystä matkustaa. Aloittajan kannattaa sitkeästi vaan pysyä muiden suomalaisten mukana ja seurata viisaampana sivusta irvaillen kanssamatkustajia, kyllä se joskus matkustus avautuu aloittajallekkin, jos vaan rahakukkarossa paine riittää.


      • kjlkj
        MA kirjoitti:

        Kyllä aloittaja on onnistunut liikkumaan aina sen "epäkelpomatkailija" ryhmän mukana, mutta varmaan siellä kuvantun kaltaista porukkaa matkustaa. Aloittaja sopii hyvin samaan joukkoon, ei varmaan erotu porukasta , koska matkasta toiseen valitsee ko. matkustustavan, sehän toisaalta kertoo tietenkin paljon aloittajan kyvystä matkustaa. Aloittajan kannattaa sitkeästi vaan pysyä muiden suomalaisten mukana ja seurata viisaampana sivusta irvaillen kanssamatkustajia, kyllä se joskus matkustus avautuu aloittajallekkin, jos vaan rahakukkarossa paine riittää.

        Aloittajalla kun ei taida olla varaa kunnon matkailuun,joutuu vaan aina tyytymään siihen halvimpaan äkkilähtöön.
        Minulla on sellainen tunne että aloittaja ei ole juurikaan edes matkustellut.Korkeintaan kerran Turkissa ja toisenkerran Kanarialla.Lukenut vaan jostain vanhasta lehdestä suomalaisten käyttäytymisestä.


      • ryhmämatkalla
        kjlkj kirjoitti:

        Aloittajalla kun ei taida olla varaa kunnon matkailuun,joutuu vaan aina tyytymään siihen halvimpaan äkkilähtöön.
        Minulla on sellainen tunne että aloittaja ei ole juurikaan edes matkustellut.Korkeintaan kerran Turkissa ja toisenkerran Kanarialla.Lukenut vaan jostain vanhasta lehdestä suomalaisten käyttäytymisestä.

        Aloittaja on paljastanut itsensä


      • El toro-99
        ryhmämatkalla kirjoitti:

        Aloittaja on paljastanut itsensä

        Täällä taas kepulaiset, jotka ovat nähneet tahkon lisäksi naapurikylän kukkura-kaupan, pätevät. Juha puhuu silkkaa asiaa. Taitaa muiden itsetunnossa ja matkustuskokemuksissa olla puutteita kun noin kovin aloittajaa mollaatte, itseasiassa taidatte itse olla niitä ensimmäisessä oviaukossa takkia päälle nykiviä turvenuijia!


      • coyntryboy
        6+16 kirjoitti:

        Yhdyn juhan mielipiteeseen! Ei passeja junteille! Suomalaiset kun vievät suomikuvaa maailmalle niin jokainen ulkomaalainen luulee että suomalainen on pihi, sivistymätön stallari, harmaat sukat sandaaleissaan!

        onko aloittajalla ja häntä puolustavilla jonkinlainen alemmuuskompleksi suomalaisia ja suomalaisuutta kohtaan?Jos näin on niin voihan sitä muuttaa vaikka saksaan ja ottaa ruotsin passin.
        Sitä olen tässä näitä viestejä lukiessani ihmetellyt että miksi sinne seuramatkoille pitää tunkeutua jos hermot ovat pinnassa jo matkaa varatessa.Eikö sinne lomalle lähdetä rentoutumaan eikä seurailemaan muiden tekemisiä?häh???Eihän lomamatkalla niin kiire saa olla ettei ehdi odottamaan esim. että jotkut pukee takkinsa ylleen,vaikka tekisivätkin sen ns."väärässä" paikassa!
        Suosittelisin teille hermoheikoille matkailua vaikka reittilennoilla niin ei tarvitsisi ryhmämatkalaisia seurailla.Mutta epäilen kyllä teidän kykyä selviytyä ilman suomea puhuvaa opasta ja muita suomalaisia.


      • Juhan serkku
        coyntryboy kirjoitti:

        onko aloittajalla ja häntä puolustavilla jonkinlainen alemmuuskompleksi suomalaisia ja suomalaisuutta kohtaan?Jos näin on niin voihan sitä muuttaa vaikka saksaan ja ottaa ruotsin passin.
        Sitä olen tässä näitä viestejä lukiessani ihmetellyt että miksi sinne seuramatkoille pitää tunkeutua jos hermot ovat pinnassa jo matkaa varatessa.Eikö sinne lomalle lähdetä rentoutumaan eikä seurailemaan muiden tekemisiä?häh???Eihän lomamatkalla niin kiire saa olla ettei ehdi odottamaan esim. että jotkut pukee takkinsa ylleen,vaikka tekisivätkin sen ns."väärässä" paikassa!
        Suosittelisin teille hermoheikoille matkailua vaikka reittilennoilla niin ei tarvitsisi ryhmämatkalaisia seurailla.Mutta epäilen kyllä teidän kykyä selviytyä ilman suomea puhuvaa opasta ja muita suomalaisia.

        On se jumalauta kumma, että aina saa hävetä suomalaisia. Vittu. Kaikilla ei ole rahaa lentää yksityiskoneella vaikka mieli tekisikin joten jättäkää nuo ohjeet sikseen. Lukekaa vaikka pari kirjaa ja heittäkää ne sandaalit ja tarjoustalon shortsit roskiin! CoYntryboy on yksi tällainen urpo, mene vaikka englantiin ihmettelemään sikäläistä coYntryä.

        Pelle.


      • coyntryboy
        Juhan serkku kirjoitti:

        On se jumalauta kumma, että aina saa hävetä suomalaisia. Vittu. Kaikilla ei ole rahaa lentää yksityiskoneella vaikka mieli tekisikin joten jättäkää nuo ohjeet sikseen. Lukekaa vaikka pari kirjaa ja heittäkää ne sandaalit ja tarjoustalon shortsit roskiin! CoYntryboy on yksi tällainen urpo, mene vaikka englantiin ihmettelemään sikäläistä coYntryä.

        Pelle.

        Kuten jo aikaisemmin kirjoitin,jos suomalaiset hävettää niin muuta muualle.Tai älä sentään....Kävele vaan siihen sun halpahalliis ja osta nylonköyttä parin-kolmen metrin pätkä ja tee itsestäsi JoJo.Näin on kaikkien kannalta paras,etenkin itsesi kannalta.
        PS. houkuttele myös serkkusi ostoksille...! TAUNO!


      • pakollinen
        coyntryboy kirjoitti:

        Kuten jo aikaisemmin kirjoitin,jos suomalaiset hävettää niin muuta muualle.Tai älä sentään....Kävele vaan siihen sun halpahalliis ja osta nylonköyttä parin-kolmen metrin pätkä ja tee itsestäsi JoJo.Näin on kaikkien kannalta paras,etenkin itsesi kannalta.
        PS. houkuttele myös serkkusi ostoksille...! TAUNO!

        en ole kirjoituksesi kohde, mut varmaan ymmärrät että juuri kaltaisiasi hävetään maailmalla


      • Coyntryboy
        pakollinen kirjoitti:

        en ole kirjoituksesi kohde, mut varmaan ymmärrät että juuri kaltaisiasi hävetään maailmalla

        tarttis mennä siihen samaan kauppaan juhan serkun kanssa,siis se JoJo homma...Ymmärrätkö vai väännänkö rautalangasta vai pitääkö oikein ratakiskosta vääntää?
        Minua ei ole yksikään suomalainen hävennyt ikinä maailmalla,lue IKINÄ!Eikä minkään muunkaan maalainen.
        Sanoit että kaltaisiani hävetään maailmalla joten voisitko vähän tarkentaa?
        Taidat olla se johanonsonni.


    • Sitä kun sanoit "oikeiden ihmisten".Ja sitäkin mietin että mitä helvettiä sinä siellä "ns epäoikeiden"ihmisten seassa teet?Vaikutat olevan niin täydellinen.
      Sinussa se piilee suuri junttius,paska polvitaipeessa."matkanjohtajan" maine harteilla ja kusi päässä!
      PS.älä kerro tätä äidillesi,eihän senkään kaikkea tarvitse tietää...

      • Juha N. Sonni

        Kyllä Ihmisen aina juntista erottaa, mutta vain jos ei ole juntti.

        Varmin tapa löytää juntti on sanoa isompaa joukkoa juntiksi, kaikki jotka alkavat kinaamaan vastaan "en oo ite oot!" ovat niitä JUNTTEJA, kuten sinä toveri roisos.


      • giardia
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Kyllä Ihmisen aina juntista erottaa, mutta vain jos ei ole juntti.

        Varmin tapa löytää juntti on sanoa isompaa joukkoa juntiksi, kaikki jotka alkavat kinaamaan vastaan "en oo ite oot!" ovat niitä JUNTTEJA, kuten sinä toveri roisos.

        voi Juha hyvä, pysy kotona, ja ota rennosti jos matkailu on noin rankkaa!
        Miksi suotta kidutat itseäsi matkailemalla ja tuskaantumalla??
        miten joku voi noin seikkaperäsesti kertoa ja pohtia tuollaisia? omasta suhatutumisestasi riippuu, miten asiat näet. ihmiset joka puolella maailmaa toimivat useimmiten samalla tavalla.
        leppoisaa talvea sinulle.


      • giardia kirjoitti:

        voi Juha hyvä, pysy kotona, ja ota rennosti jos matkailu on noin rankkaa!
        Miksi suotta kidutat itseäsi matkailemalla ja tuskaantumalla??
        miten joku voi noin seikkaperäsesti kertoa ja pohtia tuollaisia? omasta suhatutumisestasi riippuu, miten asiat näet. ihmiset joka puolella maailmaa toimivat useimmiten samalla tavalla.
        leppoisaa talvea sinulle.

        Puhut asiaa...
        Toisinkuin eräät.


      • Oikea juntti
        Juha N. Sonni kirjoitti:

        Kyllä Ihmisen aina juntista erottaa, mutta vain jos ei ole juntti.

        Varmin tapa löytää juntti on sanoa isompaa joukkoa juntiksi, kaikki jotka alkavat kinaamaan vastaan "en oo ite oot!" ovat niitä JUNTTEJA, kuten sinä toveri roisos.

        Olipas eläväisesti kirjoitettu tarina ja mielenkiintoinenkin, mukava oli lukea. Sen unohdit mainita ,että jotkut sankarit ovat kokovartalokoomassa koko menolentomatkan ja tietenkin he tulevat samaan hotelliin kanssasi. Tämän tiesit jo lentokentällä lähtiessäsi ja onnittelit itseäsi siitä ettet ottanut vain mies/naispaikkaa hotellista.


    • 4 kertaa 4 on kuin y

      perseen nenääsi ? Haiset ihan pierulle. Hyi.

    • kaukaa kiertävä

      Sitä en ymmärrä, kuka menee ulkomailla suomalaiseen ravintolaan? Esimerkiksi Playa del Inglesissä on näitä Suomibaareja, Ryysyranta, Tiffany, Mummola sun muut joissa suomijuntit syövät läskisoosia ja juovat Lapin Kultaa. Jos haluaa käydä suomalaisessa baarissa, niin silloin kannattaa pysyä Suomessa.

      • se on e vain elämää

        Sellaisia me ihmiset olemme... Meitä on monenlaisia. Välillä ihmetellään, että kuinka joku saattoi tehdä jotain, mitä itse omassa erinomaisuudessamme emme olisi koskaan tohtineet tehdä, mutta silti se elämä vain jatkuu.


      • Hengitä syvään
        se on e vain elämää kirjoitti:

        Sellaisia me ihmiset olemme... Meitä on monenlaisia. Välillä ihmetellään, että kuinka joku saattoi tehdä jotain, mitä itse omassa erinomaisuudessamme emme olisi koskaan tohtineet tehdä, mutta silti se elämä vain jatkuu.

        jälkeen on tullut tehtyä lähinnä omatoimimatkoja. Silti ei onneksi ole tullut nähtyä moista menoa mitä aloituksessa kerrotaan. Siinä varmaan oli monen vuoden kokemukset tiivistettynä ;)

        Ikävästi vaan tuli mielikuva, että onpas ihminen tosiaan varmaan naama hevosen v*tulla joka päivä. Toivottavasti ei. Ylemmyyden tuntoa ainakin on ehkä vähän liikaakin. Omaan napaan kannattaa keskittyä. Itse laitoin viimeksi reissuun lähtiessä tulpat korviin kun eräs ylemmyyden tuntoinen toi itseään esiin hiukan liian äänekkäästi. Kävi lasten puhe hänellä hermoon. Lapsi piti ääntä noin kaksi minuuttia mutta tämä "minä lapseton hyvä matkustaja" narisi puolisen tuntia, sitten en tulpiltani enää kuullut.

        Tällä viikolla tulin kolmen viikon reissusta Aasiasta. Ainoat lievät harmit oli venäläisistä, jotka esim yrittivät tunkea passijonossa eteeni koko bussilastillnen, koska yksi heidän ystävä- venakko oli edessäni. Ilmaisin aika reippaalla äänellä, että menkääs sinne jonon päähän harasoo, nyt ei olla venäjällä. Ihan kiltisti menivät ja kun joku taas yritti tunkea eteeni niin tungin vaan itseni siihen väliin ja sanoin, että fakjuu russia. Hetken vit*tus ja matka jatkui.

        Paluumatkalla Bangkokissa joku äijä rutisi kovaan ääneen kun toisilla on joku pikkulaukku hyttilaukun lisäksi. Siihen kälätykseen ei meinannut tulla mitään loppua. Lihava äijä puhui jostain polttonaineen kulutuksesta yms. Yksi montakymmentä kiloa pienempi nainen sitten kivahti, että "onko matka mennyt pilalle?" Äijä jatkoi tosi kovaan ääneen rutinaansa. Nainen kivahti melkoisen kipakalla auktoriteettiäänellä: " ole nyt jo hiljaa". Äijä hiljeni, onneksi. En sitten tiedä jatkoiko koneessa rutinoitaan kun en ollut lähellä. Kentällä Suomessa tuo äijä rupisi koko ajan milloin mistäkin mennessään jatkolennolle Helsingistä.

        Tuosta äijästä vaan tuli mieleen, että onpas ollut melkoisen onnistuneita matkoja meillä kun tosi vähän on ollut mitään öykkäreitä samassa koneessa. Toisekseen huvittavaa, että joku satakiloinen äijä rupisee polttoaineen kulutuksesta kymmeniä kiloja kevyemmälle ihmiselle.

        Itse matkailen tuolla ulkomailla ihan omaksi iloksi, enkä ota muista suomalaisista mitään paineita. Kyllä juntteja on joka kansallisuudessa. Saatanpa itsekin olla aika juntti välillä. Olen usein kuula jumissa lentojen jälkeen ja tulee sitten kuljettua milloin mitäkin taskussa ja metallin paljastin piippaa. Hymyä vaan ja taskua tyhjäksi ja taas matka jatkuu.

        Toivon muillekin ihania reissuja ja jos hiukan mokaillaan, niin so what.
        Vaikka matkustaisi valmismatkalla niin silti voi mennä omalla taksilla hotellille. Ihan jo senkin vuoksi, että pääsee nopeammin lähtemään kentältä. Kyllä se onnistuu kun ilmoittaa matkaoppaalle.


      • fannybag
        Hengitä syvään kirjoitti:

        jälkeen on tullut tehtyä lähinnä omatoimimatkoja. Silti ei onneksi ole tullut nähtyä moista menoa mitä aloituksessa kerrotaan. Siinä varmaan oli monen vuoden kokemukset tiivistettynä ;)

        Ikävästi vaan tuli mielikuva, että onpas ihminen tosiaan varmaan naama hevosen v*tulla joka päivä. Toivottavasti ei. Ylemmyyden tuntoa ainakin on ehkä vähän liikaakin. Omaan napaan kannattaa keskittyä. Itse laitoin viimeksi reissuun lähtiessä tulpat korviin kun eräs ylemmyyden tuntoinen toi itseään esiin hiukan liian äänekkäästi. Kävi lasten puhe hänellä hermoon. Lapsi piti ääntä noin kaksi minuuttia mutta tämä "minä lapseton hyvä matkustaja" narisi puolisen tuntia, sitten en tulpiltani enää kuullut.

        Tällä viikolla tulin kolmen viikon reissusta Aasiasta. Ainoat lievät harmit oli venäläisistä, jotka esim yrittivät tunkea passijonossa eteeni koko bussilastillnen, koska yksi heidän ystävä- venakko oli edessäni. Ilmaisin aika reippaalla äänellä, että menkääs sinne jonon päähän harasoo, nyt ei olla venäjällä. Ihan kiltisti menivät ja kun joku taas yritti tunkea eteeni niin tungin vaan itseni siihen väliin ja sanoin, että fakjuu russia. Hetken vit*tus ja matka jatkui.

        Paluumatkalla Bangkokissa joku äijä rutisi kovaan ääneen kun toisilla on joku pikkulaukku hyttilaukun lisäksi. Siihen kälätykseen ei meinannut tulla mitään loppua. Lihava äijä puhui jostain polttonaineen kulutuksesta yms. Yksi montakymmentä kiloa pienempi nainen sitten kivahti, että "onko matka mennyt pilalle?" Äijä jatkoi tosi kovaan ääneen rutinaansa. Nainen kivahti melkoisen kipakalla auktoriteettiäänellä: " ole nyt jo hiljaa". Äijä hiljeni, onneksi. En sitten tiedä jatkoiko koneessa rutinoitaan kun en ollut lähellä. Kentällä Suomessa tuo äijä rupisi koko ajan milloin mistäkin mennessään jatkolennolle Helsingistä.

        Tuosta äijästä vaan tuli mieleen, että onpas ollut melkoisen onnistuneita matkoja meillä kun tosi vähän on ollut mitään öykkäreitä samassa koneessa. Toisekseen huvittavaa, että joku satakiloinen äijä rupisee polttoaineen kulutuksesta kymmeniä kiloja kevyemmälle ihmiselle.

        Itse matkailen tuolla ulkomailla ihan omaksi iloksi, enkä ota muista suomalaisista mitään paineita. Kyllä juntteja on joka kansallisuudessa. Saatanpa itsekin olla aika juntti välillä. Olen usein kuula jumissa lentojen jälkeen ja tulee sitten kuljettua milloin mitäkin taskussa ja metallin paljastin piippaa. Hymyä vaan ja taskua tyhjäksi ja taas matka jatkuu.

        Toivon muillekin ihania reissuja ja jos hiukan mokaillaan, niin so what.
        Vaikka matkustaisi valmismatkalla niin silti voi mennä omalla taksilla hotellille. Ihan jo senkin vuoksi, että pääsee nopeammin lähtemään kentältä. Kyllä se onnistuu kun ilmoittaa matkaoppaalle.

        Tunnustan käyttäväni vyölaukkua ulkomailla!!! Tiedän, että kyseessä on ehdottomasti kielletty kantoväline, jonka kantaja tuomitaan ikuiseen häpeään, mutta en vain voi itselleni mitään. Anteeksi...


      • venäläisten etuilu
        Hengitä syvään kirjoitti:

        jälkeen on tullut tehtyä lähinnä omatoimimatkoja. Silti ei onneksi ole tullut nähtyä moista menoa mitä aloituksessa kerrotaan. Siinä varmaan oli monen vuoden kokemukset tiivistettynä ;)

        Ikävästi vaan tuli mielikuva, että onpas ihminen tosiaan varmaan naama hevosen v*tulla joka päivä. Toivottavasti ei. Ylemmyyden tuntoa ainakin on ehkä vähän liikaakin. Omaan napaan kannattaa keskittyä. Itse laitoin viimeksi reissuun lähtiessä tulpat korviin kun eräs ylemmyyden tuntoinen toi itseään esiin hiukan liian äänekkäästi. Kävi lasten puhe hänellä hermoon. Lapsi piti ääntä noin kaksi minuuttia mutta tämä "minä lapseton hyvä matkustaja" narisi puolisen tuntia, sitten en tulpiltani enää kuullut.

        Tällä viikolla tulin kolmen viikon reissusta Aasiasta. Ainoat lievät harmit oli venäläisistä, jotka esim yrittivät tunkea passijonossa eteeni koko bussilastillnen, koska yksi heidän ystävä- venakko oli edessäni. Ilmaisin aika reippaalla äänellä, että menkääs sinne jonon päähän harasoo, nyt ei olla venäjällä. Ihan kiltisti menivät ja kun joku taas yritti tunkea eteeni niin tungin vaan itseni siihen väliin ja sanoin, että fakjuu russia. Hetken vit*tus ja matka jatkui.

        Paluumatkalla Bangkokissa joku äijä rutisi kovaan ääneen kun toisilla on joku pikkulaukku hyttilaukun lisäksi. Siihen kälätykseen ei meinannut tulla mitään loppua. Lihava äijä puhui jostain polttonaineen kulutuksesta yms. Yksi montakymmentä kiloa pienempi nainen sitten kivahti, että "onko matka mennyt pilalle?" Äijä jatkoi tosi kovaan ääneen rutinaansa. Nainen kivahti melkoisen kipakalla auktoriteettiäänellä: " ole nyt jo hiljaa". Äijä hiljeni, onneksi. En sitten tiedä jatkoiko koneessa rutinoitaan kun en ollut lähellä. Kentällä Suomessa tuo äijä rupisi koko ajan milloin mistäkin mennessään jatkolennolle Helsingistä.

        Tuosta äijästä vaan tuli mieleen, että onpas ollut melkoisen onnistuneita matkoja meillä kun tosi vähän on ollut mitään öykkäreitä samassa koneessa. Toisekseen huvittavaa, että joku satakiloinen äijä rupisee polttoaineen kulutuksesta kymmeniä kiloja kevyemmälle ihmiselle.

        Itse matkailen tuolla ulkomailla ihan omaksi iloksi, enkä ota muista suomalaisista mitään paineita. Kyllä juntteja on joka kansallisuudessa. Saatanpa itsekin olla aika juntti välillä. Olen usein kuula jumissa lentojen jälkeen ja tulee sitten kuljettua milloin mitäkin taskussa ja metallin paljastin piippaa. Hymyä vaan ja taskua tyhjäksi ja taas matka jatkuu.

        Toivon muillekin ihania reissuja ja jos hiukan mokaillaan, niin so what.
        Vaikka matkustaisi valmismatkalla niin silti voi mennä omalla taksilla hotellille. Ihan jo senkin vuoksi, että pääsee nopeammin lähtemään kentältä. Kyllä se onnistuu kun ilmoittaa matkaoppaalle.

        En voi käsittää, että venäläisten pitää joka paikassa etuilla!!! Eikös juurikin Venäjällä jonoteta joka paikassa? Itse vihaan jonottamista, mutta matkustaessa usein on pakko jonotella passintarkastukseen jne. Mutta koneeseen en jonottele, menen viimeisten joukossa, koska muuten saa jonotella boardingiin ja ahtailla käytävillä, kun ihmiset tunkevat laukkujaan hattuhyllyille...


    • Kinnas

      Hienoa Juha N. Sonni!

      Tämä oli päivän pelastus. Kannatan ehdottomasti blogin perustamista, oli teksti niin hauskaa luettavaa. Lisää tällaista!

    • hohhoho

      ei edes jaksanu lukea loppuun tota paskaa :D on sulla isot murheet!

    • ayerw

      Hyvin kirjoitettu ja pitää kyllä osittain paikkansakin, mutta ei pidä kuitenkaan yleistää liikaa. Ymmärrän kyllä sen että jos joku käy ehkä muutaman kerran elämässään ulkomailla niin eipä siihen lentokenttäkäyttäytymiseen tule sellaista rutiinia mitä näillä, jotka matkustelevat parikin kertaa vuodessa. Kerran eräs pariskunta tuli matkalaukkuineen turvatarkastusjonoon (Helsinki-Vantaan terminaali 1) ja siinä vasta sitten ihmettelivät, että "missäs se lähtöselvitys on?". Kiltteinä kanssaihmisinä neuvoimme heidät oikeaan paikkaan. Olivat ilmeisesti ensimmäistä kertaa lähdössä lentäen matkoille.

    • loma_loma

      Itsekö nostit tämän vanhoista jutuista että saat huomiota,
      mites noin fiksuna kuin itse oletat olevasi voit matkustaa yleensä meidän
      muiden suomalaisten seurassa. Jos vaikka ajaisit naapurimaan lentokentälle ja nousisit sieltä koneeseen ei tarvitsisi katsella muita suomalaisia.
      Tai ainakin järjestät itse matkasi niin ettei lomalentoja ole lähdössä samaan aikaan. Netistä on helppo katsoa aikataulut ja varata lennot ja hotellin ympäri maailmaa ja kun menet tarpeeksi eksoottiseen paikkaan eipä siellä tavallisia tallaajia näy.

    • J. G.

      Juha puhuu silkkaa asiaa, enimmäkseen lomalentojen kautta lentävänä ihmisenä toivoisin, että olisi jonkinlainen älykkyystesti ennenkuin päästetään maasta ulos. En ole mitenkään V-mäinen ihminen, mutta kyllä siinä pinna kiristyy kun oviaukon tukkii molemmin puolin savolaisseurue joka ääneen ihmettelee jokaista mahdollista yksityiskohtaa.

      En myöskään ymmärrä haahuilua ja huutamista, ei se lentokoneen käytävä ole mikään Nakkilan joulutori jossa pitää hiihtää edestakaisin ja turista kuulumisia.

      • Käytöksen ABC

        Kyllähän käytöstavat ovat tärkeät niin matkoilla kuin nettipalstoille kirjoituksessakin. Ihmisiä ärsyttävät eri asiat, asioiden mittakaavat vain heittävät laidasta laitaan. Tulee mieleen miten tosi paikan kanssa suhtaannutaan,kun on oikeasti hirvittävää ja tuskallista. Kukin tyylillään ja toivottavasti myös toiset huomioon ottaen.Mukavia lentomatkoja kaikille.


    • Lohohub

      Kiitos päivä nauruista:DD loistavasti kirjoitettu. Kuten kaikki varmaan ymmärsivät että teksti oli kirjoitettu huumorilla eikä sitä ole pakko ottaa niin hirmu tosissaan. Tämä on kyllä aivan totta, ruoan annoskokojen taivasteluun en ennen ole vielä huomiota kiinnittäny

    • LiibaLaaba

      Hyvä juha kiitoksia päivän nauruista ! Puhut kyllä täysin totta, se on todella ärsyttävää kun suomalaiset mölöttää ja kertoo naimisestaan lentokoneessa ja bussissa. Sitten aamupalalla kannetaan juustot ja kinkut huoneisiin niinkun venäläiset konsanaan!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2255
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      68
      1897
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1705
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1594
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      145
      1563
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe