Paniikkihäiriön lääkkeetön hoito

Tiutiu

Onko paniikkihäiriöön olemassa lääkkeetöntä hoitomuotoa?

Omat kokemukseni paniikkihäiriöstä ovat olleet satunnaisia kertoja (viime kerrasta jo yli 2 kk). Haluaisin varautua mahdolliseen "seuraavaan kertaan" ja siksi kysynkin: Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia siitä mikä helpottaa oloa "kohtauksen" aikana?

14

4346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .......

      Itse sain kovasti apua seuraavista kirjoista;
      "Pelko, osa elämää", kirjoittanut Isaac M. Marks.
      "Perhosia vatsassa", kirjoittanut Ben Furman.

      Kyseiset kirjat auttaa ymmärtämään pelon ja paniikin syitä, ja sisältäävät myös hyviä elämänohjeita sairaudesta kärsiville.

      Ennenkaikkea, älä pelkää kohtausta, koska paniikkikohtaukset on todella normaaleja asioita ihmisillä, niistä ei vain puhuta yleisessä mediassa. Paniikki on ihmisen tapa reagoida joihinkin asioihin, jotka kalvaa mielessä. Puhuminen ja paniikkioireiden ymmärtäminen avaa jo todella paljon turhia lukkoja.

      Voimia kovasti!

    • kyllä se siitä

      Mulle psykologi antoi tämän neuvon; kun tunnet, että paniikkikohtaus on tulossa, hengittele rauhassa, keskity johonkin tiettyyn asiaan-jos olet kaupassa, ota käteesi vaikka voi paketti ja ala keskittyneesti lukemaan tuoteselostetta. Hoe mielessäsi, että "okei, ei tähän kuole, ollaan nyt vaan ihan rauhassa"
      Siitä paikasta, missä paniikki iskee ei saa lähteä pois ennen kuin on saanut kohtauksen kuriin, koska se vain voimistaa kohtausta seuraavalla kerralla.
      Itselläni tämä on tehonnut yllättävän hyvin. Ennen sai paniikkikohtaukisa kaupassa, virastoissa ja sairaalassa. Aina etsin ensimmäisenä ulostien, jos kohtaus iskee. Enää en sitä tee=)

    • azaman

      Oman kokemani perusteella vastaan, että kun kohtaus alkaa tulla, ei sitä pysäytä enää mikään, kun mennään tietyn rajan yli. Ja tämä raja on minulla hyvin pian vastassa. Yleensä käy niin, että kun paniikin aistii, ollaan jo liian pitkällä ja peli on menetetty. Olen omalta osaltani panostanut siihen, että kohtauksia ei edes tulisi. Vaikeaa se kyllä on. Joskus syön luontaislääkkeitä (e-epa, karnosiini, magnesium). Kuntoilu auttaa ja ylipäätään sellainen toiminta, joka vie pois tavallisesta elämästä ja kotona istumisesta. Positiivinen asenne elämään auttaa. Pitää hymyillä paljon. Panikoijat ovat usein erittäin negatiivisia ihmisiä ajatuksiltaan. Yksi asia, josta on on ollut minulle haittaa on se, että paniikkioireista puhuu ihmisille, joilla ei ole niitä ollut. Empatiaa ei tule yleensä keneltäkään, koska vain saman kokeneet voivat auttaa.

      • symppis_pomppis

        "Empatiaa ei tule yleensä keneltäkään, koska vain saman kokeneet voivat auttaa. " Kuinka oikeassa oletkaan! Kun kerroin työkaverilleni millaista on kokea paniikkihäiriö, hän pyöritteöi silmiään ja sanoi "mä en osaa edes kuvitella mimmosta toi on". Kerrottuani saman asian toiselle työkaverille, hän tajusi oitis mitä koen, koska hänellä itselläänkin on ph. Tämän työkaverin kanssa tuleekin usein rupateltua ko. aiheesta. Kohtalontoverille on niin helppoa jutella=)


      • wwwwwwwrr
        symppis_pomppis kirjoitti:

        "Empatiaa ei tule yleensä keneltäkään, koska vain saman kokeneet voivat auttaa. " Kuinka oikeassa oletkaan! Kun kerroin työkaverilleni millaista on kokea paniikkihäiriö, hän pyöritteöi silmiään ja sanoi "mä en osaa edes kuvitella mimmosta toi on". Kerrottuani saman asian toiselle työkaverille, hän tajusi oitis mitä koen, koska hänellä itselläänkin on ph. Tämän työkaverin kanssa tuleekin usein rupateltua ko. aiheesta. Kohtalontoverille on niin helppoa jutella=)

        Tuo on niin totta että niille puhuminen ei auta mitään joilla ei ole mitään käsitystä/kokemusta paniikkihäiriöstä. Itse ainakin olen saanut näiltä ihmisiltä kommentteja tyyliin "Ryhdistäydy vaan, sillä se lähtee" tai "Omapa on vikasi", taikka pelkkää naureskelua kuin pitäisivät jotenkin hulluna. Tavallaan toivoisin että nämä henkilöt kokisivat edes kerran paniikkikohtauksen elämänsä aikana, niin ei paljon enää naurattaisi...


    • Tiutiu

      En muistanut käydä katsomassa onko kukaan vastannut tähän, mutta kaikeksi onnekseni nyt satuin muistamaan tämän (tänään oli hieman outo olo) ja haluan sydämestäni kiittää teitä, jotka vastasitte tähän.

      Minulla ei ole ketään läheistä kenelle kuvailla tilannettani, ilman että he joko panikoivat ja patistavat minua lääkäriin tai vain kehottavat ryhdistäytymään.

      Näitä kommentteja lukiessa tuli lämmin olo. Kiitos niin paljon!

    • paniikkietietäjä

      Paniikkihäiriön aiheuttajana on useimmiten kofeiinin päivittäiskäytön vaikutus munuaisten verenkierron heikentäjänä, joka estää munuaisia poistamasta virtsahappoja kehosta. Parsakaalista runsaasti löytyvä magnesium neutraloi kofeiinin virtsahappoja, jotka aiheuttavat noin 80% mielenterveys, ym kroonisista sairauksista.

      Ota tuoreesta parsakaalista kukkarypäs ja ala pureskella, jos mutustelet noin nyrkin kokoisen annoksen hissukseen, masennus, ahdistuneisuus, paniikki, pakkomielteisyys, kaksisuuntainen mielalahäiriö, skitsotyyppiset häiriöt jne, voivat kadota jopa tunneissa.

      Itselläni oli nämä oireet vaikeina ja hoidolle resistenttinä 25 vuotta, nyt olen täysin oireeton ja puhdistelen kehosta viimeisiä jäämiä. Asun Hollannissa yliopistokaupungissa ja tätä juttua ryhdytään tutkimaan minun osaltani ensi viikolla laboratoriokokeilla.

    • Itselleni ei ainakaan olut apua mistään muusta, kun lääkkeistä.
      Kaiken näköistä tuli kokeiltua, kun yritin yli vuoden olla ilman lääkitystä, mutta helvettiähän se oli.
      Eihän se kiva ole lääkkeistä riippuvaisena elää, mutta itselleni se on huomattavasti helpompi tie. :)

    • paniikkihäiriöinen-

      Mietin itse paljonkin noita tapoja ja ettei tarvitsisi syödä lääkkeitä, koska olen hyvin lääke vastainen, mutta itseni kohdalla se ei auttanut, toki oli parempia päiviä, mutta kun herää ahdistuneena, ja käy nukkumaan ahdistuneena, niin oli pakko lähteä lääkärin juttusille. Sain läke hoidon, mutta juttelimme lääkärin kanssa ja uskon että ei minun niitä kauan tarvitse syödä.. ainakaan toivottavasti. Nyt odottelen päiviä kun huomaan että kaikki on ok! Kuoleman pelko, sekasin menemisen pelko, se ei ole kivaa. Se on niiiiiiiin totta kun juttelet ihmisillä kellä ei ole ph:ta ei he ymmärrä, en ymmärtänyt itsekkään ennenkin se laukesi minulle! Asaista kannattaa jutella ihmisille kenellä on ph, koska he vain oikeasti ymmärtävät mistä puhut! Toivon että itse pääset eroon ph:sta ilman lääkkeitä, mutta jos se alkaa häiritä sinun normaalia elämää kuten minulle se teki niin ihmeessä lääkäriin!! Voimia sinulle!

    • kuuppa sekaisin

      Olen lukenut oireitanne ja luultavasti minulla on myös paniikkihäiriö. Oireitani ova mm.

      - kuoleman ja sairauksien pelko
      - huimaus, paine päässä, hidas ajatuksenkulku, itkuisuus
      - lievä masentuneisuuden olo
      - jatkuva itsetarkkailu

      Noin viikon ajan olen ollut nyt "poissa normaalista elämästä" ja olo on kamala! Ennenkin on lieviä oireita ollut mutta tämä on kaiken huipentuma! Onneksi olen varannut ajan psykiatrilta ja menen sinne huomenna. Ilman lääkkeitä haluaisin pärjätä itsekin, sillä luulen kukeneväni paniikin hallintaan, kohtauksia minulla ei ole. Tsemppiä vaan kaikille kohtalotovereille!

    • Kohtalo toveri

      Olin itse myös noin vuoden ilman lääkkeitä. Kokemukseni siitä oli tosin suhteellisen positiivinen. Sitä täytyy vain suhtautua paniikkiin normaalina ilmiönä siten ettei sitä ajattele tai jännitä etukäteen. Kaikki sujui hyvin syksyyn saakka kunnes löysin uuden parisuhteen. Tällöin paniikin pelko iski jälleen ja seurauksena siitä iski paniikki. aloitin lääkityksen uudestaan mutta tarkoitukseni on päästä sinuiksi tämän uuden elämän tilanteen kanssa jonka jälkeen aion lopettaa lääkityksen.
      Paniikissa pahinta on sen uusiutumisen pelko.mielestäni kun tämän pelon voittaa ja hyväksyy sen osaksi itseään sen merkitys vähenee. Hankalinta tässä vaiheessa on luottaa, että toinen osapuoli hyväksyy tilanteen myös.
      Olemme keskustelleet asiasta ja hän on tietoinen asiasta. Nyt vain täytyy luottaa itseensä

    • alain

      Monilla on paniikkihäiriöitä vaikkei kofeiinia käytäkään. Bentsot esim. Opamox tehoo parhaiten. Ei niistä mitään haittaa ole jos pitää käytön kohtuullisena. Mulle ei sopineet mielialalääkkeet eikä monelle muullekaan sovi. Joogan hengitysharjoituksen avulla pystyy kontrolloimaan paniikkihäiriötä melko hyvin.

    • Lääkkeetön
    • jkjhhhjj

      .......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe