AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Verotus eläke/palkka

Verotus eläke/palkka

6 Vastausta 670 Lukukertaa
Millainen verotus,kun on jäämässä osatyökyvyttömyyseläkkeelle. Siis määräytyykö vero% erikseen palkan ja erikseen eläkkeen mukaan. Kummassa verotus on korkeampi ? Täytynee käydä verotoimistossa??

Miksi etuuksia verotetaan ankarammin kuin palkkatuloja?

http://www.vero.fi/?path=5,40,90,438&article=4133&domain=VERO_MAIN&language=FIN&index=#

"Palkkatulojen verotus on lievempää kuin etuuksien ja eläkkeiden verotus, koska palkkatuloista voidaan viran puolesta tai verovelvollisen vaatimuksesta tehdä erilaisia vähennyksiä. Osa ansiotuloista tehtävistä vähennyksistä myönnetään vain palkansaajille. Etuuksista ja eläkkeistä näitä vähennyksiä ei saa."

"Eläkkeitä varten lasketaan omat veroprosentit".

saa eläkeläinenkin

vähennyksiä.itsellä eläketulovähennys ja invalidivähennys ja veroja menee 0% tulo brutto ja netto 860€+144€asumistuki.Tuista muuten ei mene mitään veroja ja ne ei nosta myöskään veroprosenttia.

Vai ei veroa

Sehän on kukkua ettei tommosesta eläkkeestä veroa mene. Vain pelkän kansaneläkkeen saa verottomana ja nuo viran puolesta tehtävät vähennykset ei oo kuin rikka rokassa. Itelläni on eläke vain vähän isompi ja veroprosentti 10,5!

sisälukutaitoa

Lue viesti ennen kuin vastaat siihen.

No johan

se on selvää. Jos ei ole töissä niin ei saa ansiotulovähennyksiä,työmatkavähennyksiä etc. Nimensä mukaisesti ne liittyy työhöön eikä muuhun. Isänikin kiroili eläkkeelle jäädessään ettäon väärin että veroprosentti on niin korkea. Vaikka hän vuosikmmeniä kehui kaikista vähennyksistä mitä hän oli saannut. Suuri osa niistä vähennysoikeuksista ei ole vuosiin edes ollut olemassakaan meille nuoremmile sukupolville
Jos asut vuokralla niin ethän voi saadaasuntolainakorko vähennyksiä...

Jos

eläkettä max 750 e/kk, ei siitä mene veroa ollenkaan. Kts. taulukko sivulta 26.

http://www.etk.fi/Binary.aspx?Section=41837&Item=64624
 /   /  / Verotus eläke/palkka

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta