Sukupuolijakauma

Mites?

Hei,

onko teillä ajan tasalla olevaa mututuntumaa, faktatietoa tai linkkejä siitä, mikä on ts-ihmisten sukupuolijakauma? Aikaisemmin kai luultiin että ts-naisia on enemmän, wikipedian mukaan jakauma olisi aika lailla tasan, joku väitti että miehiä olisi enemmän. Itsekin tunnen jostain syystä enemmän miehiä vaikka olen ts-nainen.

Epäasiantuntijana tuntuu siltä, että olisi ihmeellistä jos jakauma olisi aivan tasan. Luulisi että eri sukupuolilla erilaiset prosessit aiheuttavat transsukupuolisuuden.

5

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mtf ts

      Kokemus monista pippaloista osoittaa, että transmiehiä (siis ftm) on reilusti enemmän. Vai ovatko he vain rohkeammin esillä? Samoin TS keskusteluryhmässä oli pelkästään heitä, toistakymmentä, joten minä mtf poistuin vähin äänin.

      • kiinnostavatilanne

        Millaisia pippaloita tarkoitat, missä niitä järjestetään?

        Keskusteluryhmiin liittyen, jos puhutaan nyt TTPn keskustelutilaisuuksista, niin pojat/miehet ovat olleet siellä enemmistönä jo muutaman vuoden, sekä vetäjinä. Heillä taitaa olla aika tiivis yhteisö ja kaveripiiri, mikä on tietenkin aivan loistava asia. Sinänsä pienenä seurauksena on juuri tuota, että tytöt/naiset jäävät oman suuntansa vertaisseuraa vaille, koska tilojen käytöt ja ryhmien rakenteet tuppaavat ajan kuluessa muotoutumaan johonkin suuntaan - nyt enemmän poikien/miesten käyttämiksi. Arkuuskin on aika iso tekijä. TTPllä on muutenkin ollut hankaluuksia ja jotain omituista kontrollointi- ja hyysäystarvetta naisia kohtaan näinä kuluneina vuosina, nythän ne kulminoituivat viime talven aikana eräiden ihmisten välillä.

        Transvestiitit ovat sitten aivan oma tahonsa ja tulevat esimerkiksi DWCn kautta toimeen hyvin, vaikka todellisuudessa DWC taitaakin edustaa vain hyvin pientä transvestiittijoukkoa ja -tyyliä Suomenkin sisällä. DWCn ulkopuolella on ryhmää moninkertaisesti isompi määrä transvestiitteja tai muita, joilla itsensä määrittelyt ja motivaatiot vaihtelevat suuresti, samoin kaappiasteet ja kiinnostukset. En väitä, etteikö ihmisten välillä olisi vaihtelua DWCn sisälläkin, mutta. Monia ei DWCn edustajien tyyli ja ikäjakauma kiinnosta. Tämä ei ole mutua, vaan keskusteltua tietoa. Ei se kuitenkaan järjestön arvoa vähennä ollenkaan. Hieno juttu muiden joukossa.

        Oma näppituntumani on se, että puntit ovat miesten ja naisten määrässä aika tasan, mutta naisten joukossa ei löydy yhtä paljoa yhteisöllisyyttä ja muutenkin koko prosessi on ulkomaailmaan suhteessa kinkkisempi - suurin osa transstereotypioista ja nega-ajatuksista kohdistuu juuri naisiin siinä missä miehet ovat isolla tasolla edelleen tuntematon ilmiö Owenista huolimatta, vaikka yksittäisten cissien anekdootteihin tuntemistaan transitioituneista miehistä törmääkin yllättävän usein. Se synnyttää varovaisuutta ja toisaalta kyynisyyttä, toisaalta myös tälläkin palstalla paljon luettavia naisten keskinäisiä mielipiteitä ja arvostelua toisiaan kohtaan, mikä osin heijastelee naisten monesti ilmaisemaa tarvetta kyetä loitontamaan itsensä kaikesta tähän liittyvästä jotta mahdollisimman paljon vältettäisiin tuota yhteiskunnallisten asenteiden osumista omaan nassuun. Läpimenevyyskysymyskin on miesten ja naisten välillä täysin eri asteikolla, testosteronin naisille valitettavan ja miehille onniteltavan tehokkuuden takia. Naisilla siihen liittyy paljon enemmän ongelmia ja selviytymistaktiikoita, jotka vaikuttavat myös näkyvyyteen.

        Samoin veikkaan, että tällä eri yksilöiden ja nettifoorumien sisäisellä ja välisellä nahistelulla on joku vaikutus siihen, kuinka moni uskaltaa tai kuinka monta kiinnostaa ottaa yhteyttä tai näyttäytyä missään. Päsmäröintiä on paljon. Muutenkin poikien/miesten yhteisöllisyys tuntuu täällä netissäkin huomattavasti paremmin hoidetulta - likapyykkiin ei törmää yhtä paljon, jos ollenkaan, mitä nyt täällä oli se yksi ortodoksi viime keväänä riehumassa vähän. Ilmeisesti sekin asia päättyi onnellisesti tai sinne päin.

        Yksi asia on vielä tämä transteoretisointi, joka tuntuu aina keskittyvän juuri mtf-asteikolle, vaikka mukamas puhutaan kaikesta. On olemassa joku ihme fiksaatio naisten aitouteen ja jatkumoihin ja ties mihin, eli etenkin naisten prosessia problematisoidaan jatkuvasti jollain tasolla ja pohditaan suhdetta transvestisuuteen sun muuhun, millä ei pitäisi olla mitään tekemistä asian kanssa. Naiset ovat jostain syystä aina ongelma, usein jopa toisilleen ja olen varma, että asian yhteiskunnallisesti negattu luonne synnyttää myös ajatustasolla hyvin monenlaisia selviytymisstrategioita niin identiteeteissä kuin muihin suhtautumisessakin. Tämäkään ei varmasti ole omiaan lisäämään innostusta olla aktiivinen tai näyttäytyä. Sitten on näitä Rantsun kaltaisia muka-liittolaisia, jotka vain jatkavat päsmäröintiä ja yrittävät naamioida sen liittolaisuusviitan alle.


    • tasan ei käy onnett

      Ei ne varmaan ole puntit ihan tasan. Näppituntuma on tällä hetkellä että transukkoja olisi enemmän, mutta tiedä häntä.

      • 5+16

        Syynä on se, että tutkimuksiin hakeutuu niinpaljon nuoria genderqueer lesboja jotka ovat siellä vain koska haluavat tissit pois. Tilanne tasoittunee huomattavasti jos ne julkiset TG-hoidot saadaan runnottua läpi.


      • Kolmois-S
        5+16 kirjoitti:

        Syynä on se, että tutkimuksiin hakeutuu niinpaljon nuoria genderqueer lesboja jotka ovat siellä vain koska haluavat tissit pois. Tilanne tasoittunee huomattavasti jos ne julkiset TG-hoidot saadaan runnottua läpi.

        Ukkojen prosessi on niin hidas kaikkineen, että niitä kasaantuu useita vuosikertoja tähän transkuvioon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe