Olin voitelussa !

jukka.finland

Luin tänään kirjasen "olin voitelussa" (helluntaisaarnaaja Jouko Nieminen) ja aikaisemmin "Jumala juoksupoikana" (helluntaisaarnaaja Matti Pyykkönen). Huomenna jatkan lukemista "Herätysliikkeen huominen" (Matti Pyykkönen).

Kirjoissa käsitellään aikamme uuskarismaattisia ilmiöitä ja kahdessa ensiksi mainitsemissani kirjoissa jyrkän kielteistä kantaa päivinämme kokouksissa ilmeneviin Raamatulle vieraille ilmiöille. Viimeeksi mainitusta kirjasta (herätysliikkeen huominen) en voi ottaa kantaa, koska en ole vielä lukenut sitä. Kahen lukemani kirjan suhteen olen samoilla linjoilla kuin Nieminen ja Pyykkönen.

Toivon uskovia lausumaan oman kantansa näihin teoksiin. Tapahtuuko seurakunnissa "hengellisesti vakavia ylilyöntejä" ja onko mahdollista, etteivät uskovat enää erota tervettä oppia eksytyksistä? Vai onko niin, ettemme enää uskalla Raamatun sanalla arvostella kokouksissa tapahtuvia ilmiöitä ja erottaa sielullista tai jopa paholaisen hengen aikaansaamia ilmiöitä Jumalan Hengen toiminnasta?

Luettuani kaksi ensimmäistä kirjaa, joissa korostetaan Kristuksen ristillä suorittamaa lunastusta, parannuksen tekemistä ja kaidalla tiellä kulkemista nousi mieleeni Sember.Fidelis, joka painottaa näitä asioita voimakkaasti kirjoituksissaan. No, se oli vain ajatukseni.

169

4621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuttarakastaen

      Pyhä Henki tahtoo johdattaa uskovat kaikkeen totuuteen.

      Jeesus Kristus on antanut meitä varten evankeliumin, jotta me uskomalla Jeesukseen pelastuisimme, siksi on hyvä pysyä pelastavassa evankeliumissa ja pysyä kaukana kaikista kavalista harhaopettajista ja heidän opeistaan.

    • Worried
      • Kirjoituksesi rohkaisee minua.

        Olen painiskellut 11.10.2010 "Jatkanko vai jätänkö?" tekemäni kysymyksen kanssa. Mietin useita päiviä ja kipuilin asiassa. Eilen tein päätöksen. Jatkan palstalla kirjoittamistani ja tavalla, jonka jo 11.10. ilmaisin: "Jos jatkan niin koen, että on aika ottaa aikaisempaa terävämmät kannanotot palstan kirjoituksiin". Tämä tarkoittaa, että otan myös kantaa palstalla esitettyihin harhaoppeihin, jotka eivät ole jumalisuuden ja Raamatun Sanan mukaisia.

        Olen kirjoittanut monia tekstejä jättäen niitä tukevia raamatunpaikkoja mainitsematta. Olen saanut palstalla ja sähköpostiini sekä myönteistä että kielteistä palautetta. Monet näyttävät rakastavan kokemuksia ja tunteita enemmän kuin itseään Herraa Jeesusta. Tunteet ja sielulliset kokemukset kiehtovat monia enemmän kuin itse Herra Jeesus, usko Häneen, parannuksen tekeminen ja Hänen ristillä aikaan saamaansa lunastuksen.


    • Jope.48.

      niikuin tämä "ylistusbuumi". On paljon kristittyjä jotka eivät enää koe mitään Jumalasta ollessaan yksin. Jos he kokevat jotakin, niin heidän täytyy saada innostusta ihmisiltä. Ja sen pitää mieluumin olla jotakin suurta; suuria kuoroja ja suurta musiikkia. Silloin he liikuttuvat niin että kyyneleet vierivät. Hyvä ystävä! Tiedätkö ettei tämän tarvitse olla missään tekemisissä Jumalan Hengen kanssa? Samanlaatuisia liikutusta sinä voit yhtä hyvin kokea teatterissa tai konsertissa. Ja jos sinä et et koe mitään Jumalasta ollessasi kahden kesken hänen kanssaan, niin luulenpa ettet koe mitään Jumalasta myöskään suurissa kokouksissa. Silloin sinun kokemuksesi on peräisin vain ihmishengestä eikä Jumalan Hengestä. Näin lainaus kirjasta. O.Hallesby valoisia näköaloja pimeänä aikana, vuodella 1950. Mutta mikä on Raamatun malli toimia. Jaak.1:27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

    • -sivusta seuraava-

      Jouko Nieminen ja Matti Pyykkönen ovat helluntailaisille ja muillekin uskonsuunnille tunnettuja nimiä. Kun he sitten ovat alkaneet tutkimaan ja arvostelemaan kokouksissa tapahtuvia ilmiöitä Raamatun pohjalta, seurakuntien vastuunkantajat mieluiten vaikenevat. He kuitenkin hyväksyvät näitä Raamatulle tuntemattomia ilmiöitä, koska kutsuvat kaatajia pitämään kokouksia. Kansa on jo niin eksyksissä, että he janoavat yhä enemmän ja voimakkaampia kokemuksia, väristyksiä ja tunteita.

      Kokoukset alkavatkin fiilisten nostattamiseksi samojen ylistyslaulujen toistamisella ja Herran kiitos on kuin mantrojen lukemista. Ja kansa on haltioissaan, kun julistajat lupaavat heille menestystä ja terveyttä ja suuria tehtäviä. Jo ennen kokouksen alkua nämä julistajat osaavat kertoa, mitä kokouksen aikana tapahtuu. Heillähän on valta käskeä Herraa.

      Nieminen ja Pyykkönen tietävät mistä kirjoittavat, sillä he ovat olleet tuon uuskarismaattisen liikkeen toiminnassa näkyvästi mukana. Heillä on varmasti paljon vastustajia, kun ovat sanoutuneet irti tuosta toiminnasta ja varoittavat nyt ihmisiä näistä eksytyksistä.

    • Tässä on Tie

      mutta todellakin kun seuraa esim. nykyistä helluntaijulistusta, niin sieltä puuttuu selvä synnistä ja epäterveistä ilmiöistä varoittaminen. Kastetaanhan tänä päivänä helluntaiseurakunnissaa synnissä eläviä ihmisiä,(kuten tupakka, avoliittto, huumeet, alkoholi, kun vain menevät pyytämään kastetta. Ei kuulemma voi olla tuomistsevassa sävyssä tällaisten syntien harjoittajiia kohtaan, vaan pitää olla suvaitsevainen. Ekummenisuus on myöskin suuri harha, sillä mitä yhteistä on uskovalla uskvaisen kanssa! Raamatun mukaan ei mitään! Kaikenlaiset villitykset ja harhaopit myös rehottavat seurakuntien keskellä, kuten esimerkiksi savonarolan selkeästi esiin tuoma omien hyvien tekojen kautta pelastumisoppi! Raamattu ei tunne mitään vierasta, vaan ainoastaan Jeesuksen pelastustyön kautta tapahtuvan sovituksen. Ihmisen, joka sanoo olevansa uskovainen ei todellakaan voi eikä saa elää missään synnissä! Jeesus tietä ei kuljeta synnit tunnolla, sanoohan Raamattu "sitä Tietä ei kulje saastainen". Tämä kaikki on harhaa tällainen uskottelu ja julistaminen. Pitää olla selkeä kanta syntiin ja kaikenlaisiin harhaoppeihin suhtautumsiessa. Kaatumisilmiökään ei ole Jumalan Hengestä lähtöisin. Eikä uskovien tule tavoitella ihmeitä ja merkkejä, vaan ihmeet ja merkit seuraavat uskovia, jotka vaeltavat Herrassa ja elävät pyhityksessä. Täydellisä emme tässä ajassa ole, mutta selkeästi on erottauduttava synnistä jakaiksta Jumalan Sanan vastaisista ilmiöistä!

    • Piiloutuvatko helluntailaiset pimeyteen? Odotan vastauksia aloitukseeni. Säälin vaikenevia, eksytyksiä tai totuuden puolustajia pelkääviä, joilla ei ole ryhtiä ja suoraselkäisyyttä ottaa kantaa puolesta tai vastaan ajassamme esiintyville eksytyksille. Jokainen joka hyväksyy nämä eksytykset on osallinen eksytykseen. Vaikeneminen riittää. Jeesus ja apostolit eivät vaijenneet tulevista eksytyksistä. Heidän varoituksensa menevät vain kuuroille korville ajassamme. Eikä löydy miestä, joka astuisi väliin. Toivon, että sellainen kuitenkin löytyisi, vaikka usko siihen hiipuu, sillä tämän eksytyksen on lähettänyt Jumala, koska he eivät ottaneet vastaan totuutta, voidakseen pelastua.

      Palstalla uhkaillaan kirjoittajia "laittomasta uhkauksesta", mutta Jeesus puhui kadotukseen joutumisesta, jos hylkää Hänet (noin 7 kertaa useammin kuin taivaasta). Lue tarkkaan.

      • Linjaasi kannattva.

        Tuu järkiis finland. Sä olet sohassut ampiaispesään. Hellarit panee suut suppuun eikä vastauksii tule.


      • Mikko.

        Kerran kysyin jo aikaisemmin, mutta sivuutit kysymäni jotenkin. Kun uskovia kaatui Yli-Vainion käden kautta, monet alkoivat puhumaan uusin kielin, tuli ihmisiä uskoon ja parantuikin sairauksista. Koska ne tapahtuivat kaatumisen aikana, jos ei ollut Pyhä Henki niin mikä voima sitten oli?


      • Mikko. kirjoitti:

        Kerran kysyin jo aikaisemmin, mutta sivuutit kysymäni jotenkin. Kun uskovia kaatui Yli-Vainion käden kautta, monet alkoivat puhumaan uusin kielin, tuli ihmisiä uskoon ja parantuikin sairauksista. Koska ne tapahtuivat kaatumisen aikana, jos ei ollut Pyhä Henki niin mikä voima sitten oli?

        Vastasin kysymykseesi silloin mahdollisimman hienotunteisesti, koska käsitän Sinun olevan herkkä ihminen. Jos et ymmärtänyt vastaustani, niin vastaan uudelleen. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista. Näin minulle jää vain kaksi vastaustavaihtoehtoa kysymykseesi; kaatuilemiset johtuivat ja johtuvat joko ihmisten sielullisista reaktioista tai evankeliumille vieraan hengen vaikutuksesta (tai kummastakin).


      • Tässä on Tie

        asiasta helluntailaisilta, mutta järkiään tulee hyvin kierteleviä vastauksia sieltä päin. kukaan ei sano enää syntiä synniksi ja varoitusta synnin suhteen ei tule kuin ja ainoastaan homoudesta. Kaikki muut synnit näyttää helluntailaisuudessa tulleen hyväksytyksi. Valitettavasti näin on! Kyllä siellä piiloudutaan hyväksyminen ja suvaitsevaisuuden kaapuun, vaikka Jumalan Sana selvästi kehoittaa varoittamaan synniistä ja tuomisteemaan sen ja hylkäämään ne! Valitettava tosiasia on, että myös helluntailaisuudessa ollaan luisuttu pois Jumalan Sanan auktoriteettisitä totuuksista. Itse en ole helluntailainen, mutta suren kovasti sitä, että ei enää kuulee tervettä opetusta helluntaipiireissäkään kuin ani harvalta julistajalta!


      • Linjaasi kannattva. kirjoitti:

        Tuu järkiis finland. Sä olet sohassut ampiaispesään. Hellarit panee suut suppuun eikä vastauksii tule.

        Katsotaan nyt. Noita aloituksessa mainitsemiani kirjoja on tilanneet ja lukeneet monet. Ehkä vielä jotkut esivät enemmän Jumalan kunniaa kuin omaa ja ihmisten kunniaa. Ellei, niin tämä kansa ei aamunkoittoa näe.


      • Tässä on Tie kirjoitti:

        asiasta helluntailaisilta, mutta järkiään tulee hyvin kierteleviä vastauksia sieltä päin. kukaan ei sano enää syntiä synniksi ja varoitusta synnin suhteen ei tule kuin ja ainoastaan homoudesta. Kaikki muut synnit näyttää helluntailaisuudessa tulleen hyväksytyksi. Valitettavasti näin on! Kyllä siellä piiloudutaan hyväksyminen ja suvaitsevaisuuden kaapuun, vaikka Jumalan Sana selvästi kehoittaa varoittamaan synniistä ja tuomisteemaan sen ja hylkäämään ne! Valitettava tosiasia on, että myös helluntailaisuudessa ollaan luisuttu pois Jumalan Sanan auktoriteettisitä totuuksista. Itse en ole helluntailainen, mutta suren kovasti sitä, että ei enää kuulee tervettä opetusta helluntaipiireissäkään kuin ani harvalta julistajalta!

        Sanon tämän lyhyesti:

        Syntejä ei tarvitse selvittää tässä ajassa, mutta sitten ne selvitetään kerran tuomiolla.


      • jukka.finland kirjoitti:

        Katsotaan nyt. Noita aloituksessa mainitsemiani kirjoja on tilanneet ja lukeneet monet. Ehkä vielä jotkut esivät enemmän Jumalan kunniaa kuin omaa ja ihmisten kunniaa. Ellei, niin tämä kansa ei aamunkoittoa näe.

        uhkauksiesi mukaisesti koventanut otteita ja puheitasi.

        >>>Ellei, niin tämä kansa ei aamunkoittoa näe.


      • jaikal kirjoitti:

        uhkauksiesi mukaisesti koventanut otteita ja puheitasi.

        >>>Ellei, niin tämä kansa ei aamunkoittoa näe.

        Tekstit tulevat varmasti kovenemaan, kun lainaan aloituksessani viittaamiin kirjoihin ja kokemuksiini. En tule mielistelemään ketään. Tunnen vain suurta huolta ja surua Suomen Siionin tilasta. Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.

        Koen sydämessäni toimivani voikein, kun varoitan ihmisiä tunteisiin ja niitä seuraaviin (Raamatulle täysin vieraisiin) kokemuksia. Jokaisen totuutta rakastavan on syytä tutustua mm. Pyykkösen ja Niemisen kirjoihin. He ovat kokeneet elämässään uuskarismaattisten voimien vaikutuksen ja hyljänneet ne.


      • jukka.finland kirjoitti:

        Tekstit tulevat varmasti kovenemaan, kun lainaan aloituksessani viittaamiin kirjoihin ja kokemuksiini. En tule mielistelemään ketään. Tunnen vain suurta huolta ja surua Suomen Siionin tilasta. Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.

        Koen sydämessäni toimivani voikein, kun varoitan ihmisiä tunteisiin ja niitä seuraaviin (Raamatulle täysin vieraisiin) kokemuksia. Jokaisen totuutta rakastavan on syytä tutustua mm. Pyykkösen ja Niemisen kirjoihin. He ovat kokeneet elämässään uuskarismaattisten voimien vaikutuksen ja hyljänneet ne.

        valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa?

        >>>Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.


      • jaikal kirjoitti:

        valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa?

        >>>Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.

        Tekemäsi kysymys vaatisi paljon tilaa palstalla sillä asia ei ole lyhyesti selitetty. Vastauksia löydät Matti Pyykkösen kirjoista "Jumala juoksupoikana" ja "Herätysliikkeen huominen" sekä Jouko Niemisen kirjasesta "Olin voitelussa". Uskovien tulisi tutustua näihin teoksiin ja arvioida niitä Jumalan Sanalla. Myös uuskarismaattisuuden ja menestysteologian syntyjuuria käsittelevään kirjallisuuteen ja niistä tehtyihin tutkimuksiin on syytä perehtyä.

        Erityisesti Sinun tulisi tutustua tähän vakavaan aiheeseen, koska muistan Sinun joskus palstalla sanoneen, ettet tunne tai et ole kuullut eräiden eksyttäjien julistusta. Muistaakseni siinä oli kysymyksessä ainakin Benny Hinn ja Markku Koivisto (ehkä muitakin).

        Vakavaa tässä on se, jos et huomaa seurakuntiin levinnyttä ja niiden vastaanottamaa eksytystä, Raamatulle vierasta evankeliumia.


      • jaikal kirjoitti:

        valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa?

        >>>Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.

        Jaikal kysyy, mikä on valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa.

        Valhe-evankeliumia on se, ettei julisteta voittoa synnin vallasta.
        Siinä on se suurin ja yleisin valhe-evankeliumin muoto, johon ollaan
        turtuneita ja paatuneita likimain kaikissa aikamme seurakunnissa.

        Sielulliset kokemukset, tunteet, ulkoiset merkit yms. pintakiilto on
        nostettu tärkeämmäksi kuin uskon kuuliaisuus ja vaellus Hengessä.

        Missä on se helluntaiseurakunta, jossa saarnataan voittoa synnistä?
        Kuka on se opettaja, joka todistaa, että 1.Piet. 4:1 (VK) on totta?

        Pääasia tämän ajan 'evankeliumissa' on se, että kaikilla olisi hauskaa
        ja ettei ketään kiusattaisi Raamatun totuuden mukaisella opetuksella
        pyhityselämästä ja uskollisesta Kristuksen jalanjäljissä seuraamisesta.

        Pelkuruuden henki on päästetty valtaan siinä keskeisessä kohdassa,
        jossa pitäisi käyttää rohkeasti henkien erottamisen lahjaa niin kauan
        kuin se vielä joillakin on käytettävissä. Jaikalilla vissiin olisi, mutta hän
        säästää sitä ilmeisesti tilanteisiin, joissa kukaan "ei tykkää ns. huonoa"!

        On syytä huolestuneena kysyä, onko 'pukki otettu kaalimaan vartijaksi'
        sinne, missä olisi tarvittu paimeniksi raittiita ja rohkeita Hengen miehiä.

        .


      • Semper.Fidelis kirjoitti:

        Jaikal kysyy, mikä on valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa.

        Valhe-evankeliumia on se, ettei julisteta voittoa synnin vallasta.
        Siinä on se suurin ja yleisin valhe-evankeliumin muoto, johon ollaan
        turtuneita ja paatuneita likimain kaikissa aikamme seurakunnissa.

        Sielulliset kokemukset, tunteet, ulkoiset merkit yms. pintakiilto on
        nostettu tärkeämmäksi kuin uskon kuuliaisuus ja vaellus Hengessä.

        Missä on se helluntaiseurakunta, jossa saarnataan voittoa synnistä?
        Kuka on se opettaja, joka todistaa, että 1.Piet. 4:1 (VK) on totta?

        Pääasia tämän ajan 'evankeliumissa' on se, että kaikilla olisi hauskaa
        ja ettei ketään kiusattaisi Raamatun totuuden mukaisella opetuksella
        pyhityselämästä ja uskollisesta Kristuksen jalanjäljissä seuraamisesta.

        Pelkuruuden henki on päästetty valtaan siinä keskeisessä kohdassa,
        jossa pitäisi käyttää rohkeasti henkien erottamisen lahjaa niin kauan
        kuin se vielä joillakin on käytettävissä. Jaikalilla vissiin olisi, mutta hän
        säästää sitä ilmeisesti tilanteisiin, joissa kukaan "ei tykkää ns. huonoa"!

        On syytä huolestuneena kysyä, onko 'pukki otettu kaalimaan vartijaksi'
        sinne, missä olisi tarvittu paimeniksi raittiita ja rohkeita Hengen miehiä.

        .

        Lainaamasi raamatunpaikka ei ole mieluista luettavaa luonnolliselle (sielulliselle) ihmiselle, joka etsii omalle Itselle menestystä ja mieluisia tunnekokemuksia. Tuo ´minä itse` on suurin Jumalan vastustaja, joka hakee ihmisiltä arvonantoa ja kunniaa eikä Jumalan kunniaa. Kuinka petollinen tuo oma minä onkaan? Se on pukeutunut omavanhurskauden eksyttävään kaapuun ja pyytää kokouksissa ihmisiä rukoilemaan, että saisi voimaa, lahjoja ja siunauksia Jumalalta. Ja näihin rukouksiin monet yhtyvät. Jumala ei koskaan vastaa tällaisiin rukouksiin, mutta "portit siunauksiin" avataan ihmismielen väkevillä ylistyksillä. Tärkentä on saada "Jumalan Voimaa", siunauksia, menestystä, lahjoja ja yhä voimakkaampia tunnekokemuksia. Jeesuksen lunastus, risti ja Hänen tuntemisensa jäävät taka-alalle. Samoin kaidalla tiellä kilvoittelu.

        Olen sanonut jo aikaisemminkin tämän, että tällä eksytyksen ja raittiin evankeliumin hylkäämisen tiellä ei Suomen Siion aamunkoittoa ole näkevä. Evankeliumi ei ole remuavaa musiikkia, mantrana toistuvien ylistyslaulujen laulamista ja fyysisten manifestaatioiden kokemista (sielullista tunnelmaa, kaatuilemista, huutamista, lattialla kouristeluja, nauramista yms.) vaan Jeesuksen lunastustyöhön uskomista, Hänen verensä voimaan luottamista, mielenmuutoksen ja kääntymisen todellisuutta sekä kaidalla tiellä kilvoittelemista.

        Laitan tähän lopuksi lainaamasi 1 Piet. 4:1 kohdat kolmesta käännöksestä, jotka osoittavat, että Jeesuksen seuraaminen on "omalle minälle" kaikkea muuta kuin menestystä tässä maailmanajassa.

        33/38 KR
        Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä-

        Biblia 1776
        Että siis Kristus lihassa meidän edestämme on kärsinyt, niin te myös varustakaat teitänne sillä mielellä; sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä

        King James
        Forasmuch then as Christ hath suffered for us in the flesh, arm yourselves likewise with the same mind: for he that hath suffered in the flesh hath ceased from sin

        Hyvää yötä, Jeesus myötä.


      • --------,,,,,,
        jaikal kirjoitti:

        valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa?

        >>>Olemme tilanteessa, jossa "emme aamun koittoa näe", ellei uskovaksi itseään nimittävät käänny kokosydämisesti Jeesuksen puoleen ja hylkää vastaanottamaansa valhe-evankeliumia.

        pitää kyllä nähdä, että sinä ja jukka.finland ette puhu ollenkaan samaa kieltä. Sinä puhut taivasasioista, mutta jukka.finlan maallisista. Sinä puhut hengellisistä, joiden parissa jukka.finlandkin askartelee.


      • Voi!!!
        Semper.Fidelis kirjoitti:

        Jaikal kysyy, mikä on valhe-evankeliumi ja missä ja kuka sitä julistaa.

        Valhe-evankeliumia on se, ettei julisteta voittoa synnin vallasta.
        Siinä on se suurin ja yleisin valhe-evankeliumin muoto, johon ollaan
        turtuneita ja paatuneita likimain kaikissa aikamme seurakunnissa.

        Sielulliset kokemukset, tunteet, ulkoiset merkit yms. pintakiilto on
        nostettu tärkeämmäksi kuin uskon kuuliaisuus ja vaellus Hengessä.

        Missä on se helluntaiseurakunta, jossa saarnataan voittoa synnistä?
        Kuka on se opettaja, joka todistaa, että 1.Piet. 4:1 (VK) on totta?

        Pääasia tämän ajan 'evankeliumissa' on se, että kaikilla olisi hauskaa
        ja ettei ketään kiusattaisi Raamatun totuuden mukaisella opetuksella
        pyhityselämästä ja uskollisesta Kristuksen jalanjäljissä seuraamisesta.

        Pelkuruuden henki on päästetty valtaan siinä keskeisessä kohdassa,
        jossa pitäisi käyttää rohkeasti henkien erottamisen lahjaa niin kauan
        kuin se vielä joillakin on käytettävissä. Jaikalilla vissiin olisi, mutta hän
        säästää sitä ilmeisesti tilanteisiin, joissa kukaan "ei tykkää ns. huonoa"!

        On syytä huolestuneena kysyä, onko 'pukki otettu kaalimaan vartijaksi'
        sinne, missä olisi tarvittu paimeniksi raittiita ja rohkeita Hengen miehiä.

        .

        Jumalan Pyhää Henkeä. Miksi te vastustatte Jeesusta. Miksi te ette käsitä, että Jeesus tekee Pyhän Hengen voimalla ihmisestä uuden, eikä se tapahdu teidän maasta olevilla ohjeillanne!!!!!


      • KERTOO.
        jukka.finland kirjoitti:

        Vastasin kysymykseesi silloin mahdollisimman hienotunteisesti, koska käsitän Sinun olevan herkkä ihminen. Jos et ymmärtänyt vastaustani, niin vastaan uudelleen. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista. Näin minulle jää vain kaksi vastaustavaihtoehtoa kysymykseesi; kaatuilemiset johtuivat ja johtuvat joko ihmisten sielullisista reaktioista tai evankeliumille vieraan hengen vaikutuksesta (tai kummastakin).

        Raamattu kertoo kaatumisista.


      • mä olen lukenut
        KERTOO. kirjoitti:

        Raamattu kertoo kaatumisista.

        aika paljon jukan kirjotuksia ja luulen, et hän tuntee raamattua aika hyvin. tietää varmasti kaatumisista raamatussa. hänen mielestä kaatumiset ei vaan ole siunauksen merkki raamatussa eikä alussa seurakunnissa kaatuiltu. vai kaatuiltiinko?


      • Vierailijavain
        jukka.finland kirjoitti:

        Vastasin kysymykseesi silloin mahdollisimman hienotunteisesti, koska käsitän Sinun olevan herkkä ihminen. Jos et ymmärtänyt vastaustani, niin vastaan uudelleen. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista. Näin minulle jää vain kaksi vastaustavaihtoehtoa kysymykseesi; kaatuilemiset johtuivat ja johtuvat joko ihmisten sielullisista reaktioista tai evankeliumille vieraan hengen vaikutuksesta (tai kummastakin).

        "Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista"


      • --------,,,,,, kirjoitti:

        pitää kyllä nähdä, että sinä ja jukka.finland ette puhu ollenkaan samaa kieltä. Sinä puhut taivasasioista, mutta jukka.finlan maallisista. Sinä puhut hengellisistä, joiden parissa jukka.finlandkin askartelee.

        Minusta tuntuu ettei kukaan minun kirjoituksieni ja opetukseni halveksija ja vastustaja puhu samaa kieltä minun kanssani.
        Minua hämmästyttää monien kirjoittajien ihmiskeskeinen "evankeliumi". Ne todellakin hämmästyttävät minua. En tiedä ovatko he kokeneet autuutta ja uutta elämää joka virtaa Kristuksen verisistä haavoista Jeesukseen uskovan ja Häntä avuksi huutavan sieluun ja henkeen. Mutta sen minä tiedän että MINÄ OLEN KOKENUT JA KOEN.

        Kerron nyt jotakin hyvin henkilökohtaista.
        Jumala puhui minulle synti- ja kristuskeskeisyydestä erään vanhan saarnaajan kautta hengellisessä tilaisuudessa. Tämä tapahtui kohta uskoontuloni jälkeen. Saarnaaja oli ollut Herran puhuttelussa ennen kokousta. Siitä seurasi että hän puhui profeetalisessa Hengessä Jumalan ilmoituksen suoraan sydämeeni. Tuon puheen seurauksena minä vapauduin itse- ja syntikeskeisyydestäni. Huomasin että katseeni oli siirtynyt pois Kristuksesta. Siinä oli syntyneen ongelmani syy. Huomasin että pelastukseni ja autuuteni on Kristuksen Jeesuksen täytetyn työn varassa, ei minun omissa onnistumisissani. PYHÄ HENKI KIRKASTI MINULLE KRISTUKSEN JA HÄNEN ARMONSA. Olin Kristus kalliolla. Nostin katseeni Vapahtajaani ja autuuden virrat alkoivat jälleen virtaamaan olemuksessani. Ja tämä välittömästi ja konkreettisesti. Herra vahvisti sanansa minulle kesken kokousta täyttämällä minut Pyhällä Hengellä niin että minä riemuitsin Hengessä ja "häiritsin" kokousta puhkeamalla puhumaan kielillä. Saarnaaja huomasi varmasti että hän on saarnansa saarnannut ja että sanoma meni perille.

        Miksi Jumala puhui minulle tuossa kokouksessa niin selvästi ja voimakkaasti? Minä olin ajautunut itse- ja syntikeskeisyyteen. Olin suuressa ahdistuksessa ja pelossa. Olin erittäin kivuliaassa prosessissa joka johti kuitenkin suureen siunaukseen. Olin alkanut tuijottamaan Kristuksen sijasta itseeni ja omaan kelvottomuuteeni. Näin itsessäni vain syntiä ja kelvottomuutta. Jopa entiset anteeksisaamani synnit alkoivat uudestaan vaivaamaan minua. Ja minä kun olin kokenut pelastuksen niin voimallisesti! Olin ollut sellaisessa siunauksessa että sitä ei voi sanoin kertoa. Ja nyt näin itsessäin syntiä, syntiä ja vain syntiä. KAUHISTUKSEN KAUHISTUS!!! Mikä neuvoksi? Eikö minusta olekaan uskovaksi? Enkö minä voikaan pelastua kun olen näin huono uskova? Olin nyt hyvin onneton nuori uskova. Aikaisemmin olin katsonut Jeesukseen ja näin jatkuvasti Hänet edessäni. Minä olin silloin onnellinen. Autuuden virrat virtailivat. Uskovien ei tarvinnut pyytää minua kiittämään ja ylistämään Jeesusta. Minä kiitin ja ylistin heti kun siihen tuli tilaisuus ja joku sanoi: "Kiitos Jeesus". Nyt olin hengellisen vararikon partaalla eikä ulospääsyä ollut näkyvillä. Kiitos ja ylistys ei ollut enää huulillani. Ylistysvaippa oli vaihtunut itku- ja voivotusvaippaan. Mistä tämä suuri muutos johtui? Se johtui tietenkin siitä että katseeni oli nyt kiinnittynyt itseeni ja synteihini. Siksi minun pelastusvarmuuskin alkoi järkkymään. PELASTUSVAMUUS JA AUTUUDEN TUNNE JÄRKKYY AINA JOS USKOVA KIINNITTÄÄ KATSEENSA JOHONKIN MUUHUN KUIN JEESUKSEEN KRISTUKSEEN! Tästä johtuen minä pyrin julistamaa KRISTUSTA JEESUSTA.

        Kävin tuolloin rukoustaistelua viikon verran itkien ja huutaen Herran puoleen. Minä suorastaan vaadin Herraa puhumaan minulle totuuden synneistäni ja syntyneestä hengellisestä tilastani. Sitten viimein ja vihdoin eräässä kokouksessa tuo vanha Herran palvelija aloitti saarnansa jotenkin näin: "Lupasin edellisellä kerralla että puhuisin tässä kokouksessa vuorisaarnasta. Mutta minä en nyt voikaan puhua vuorisaarnasta. Herra on muuttanut tekstini. ..... Luetaan efesolaiskirjeen ensimmäinen luku."

        jatkuu....


      • jaikal kirjoitti:

        Minusta tuntuu ettei kukaan minun kirjoituksieni ja opetukseni halveksija ja vastustaja puhu samaa kieltä minun kanssani.
        Minua hämmästyttää monien kirjoittajien ihmiskeskeinen "evankeliumi". Ne todellakin hämmästyttävät minua. En tiedä ovatko he kokeneet autuutta ja uutta elämää joka virtaa Kristuksen verisistä haavoista Jeesukseen uskovan ja Häntä avuksi huutavan sieluun ja henkeen. Mutta sen minä tiedän että MINÄ OLEN KOKENUT JA KOEN.

        Kerron nyt jotakin hyvin henkilökohtaista.
        Jumala puhui minulle synti- ja kristuskeskeisyydestä erään vanhan saarnaajan kautta hengellisessä tilaisuudessa. Tämä tapahtui kohta uskoontuloni jälkeen. Saarnaaja oli ollut Herran puhuttelussa ennen kokousta. Siitä seurasi että hän puhui profeetalisessa Hengessä Jumalan ilmoituksen suoraan sydämeeni. Tuon puheen seurauksena minä vapauduin itse- ja syntikeskeisyydestäni. Huomasin että katseeni oli siirtynyt pois Kristuksesta. Siinä oli syntyneen ongelmani syy. Huomasin että pelastukseni ja autuuteni on Kristuksen Jeesuksen täytetyn työn varassa, ei minun omissa onnistumisissani. PYHÄ HENKI KIRKASTI MINULLE KRISTUKSEN JA HÄNEN ARMONSA. Olin Kristus kalliolla. Nostin katseeni Vapahtajaani ja autuuden virrat alkoivat jälleen virtaamaan olemuksessani. Ja tämä välittömästi ja konkreettisesti. Herra vahvisti sanansa minulle kesken kokousta täyttämällä minut Pyhällä Hengellä niin että minä riemuitsin Hengessä ja "häiritsin" kokousta puhkeamalla puhumaan kielillä. Saarnaaja huomasi varmasti että hän on saarnansa saarnannut ja että sanoma meni perille.

        Miksi Jumala puhui minulle tuossa kokouksessa niin selvästi ja voimakkaasti? Minä olin ajautunut itse- ja syntikeskeisyyteen. Olin suuressa ahdistuksessa ja pelossa. Olin erittäin kivuliaassa prosessissa joka johti kuitenkin suureen siunaukseen. Olin alkanut tuijottamaan Kristuksen sijasta itseeni ja omaan kelvottomuuteeni. Näin itsessäni vain syntiä ja kelvottomuutta. Jopa entiset anteeksisaamani synnit alkoivat uudestaan vaivaamaan minua. Ja minä kun olin kokenut pelastuksen niin voimallisesti! Olin ollut sellaisessa siunauksessa että sitä ei voi sanoin kertoa. Ja nyt näin itsessäin syntiä, syntiä ja vain syntiä. KAUHISTUKSEN KAUHISTUS!!! Mikä neuvoksi? Eikö minusta olekaan uskovaksi? Enkö minä voikaan pelastua kun olen näin huono uskova? Olin nyt hyvin onneton nuori uskova. Aikaisemmin olin katsonut Jeesukseen ja näin jatkuvasti Hänet edessäni. Minä olin silloin onnellinen. Autuuden virrat virtailivat. Uskovien ei tarvinnut pyytää minua kiittämään ja ylistämään Jeesusta. Minä kiitin ja ylistin heti kun siihen tuli tilaisuus ja joku sanoi: "Kiitos Jeesus". Nyt olin hengellisen vararikon partaalla eikä ulospääsyä ollut näkyvillä. Kiitos ja ylistys ei ollut enää huulillani. Ylistysvaippa oli vaihtunut itku- ja voivotusvaippaan. Mistä tämä suuri muutos johtui? Se johtui tietenkin siitä että katseeni oli nyt kiinnittynyt itseeni ja synteihini. Siksi minun pelastusvarmuuskin alkoi järkkymään. PELASTUSVAMUUS JA AUTUUDEN TUNNE JÄRKKYY AINA JOS USKOVA KIINNITTÄÄ KATSEENSA JOHONKIN MUUHUN KUIN JEESUKSEEN KRISTUKSEEN! Tästä johtuen minä pyrin julistamaa KRISTUSTA JEESUSTA.

        Kävin tuolloin rukoustaistelua viikon verran itkien ja huutaen Herran puoleen. Minä suorastaan vaadin Herraa puhumaan minulle totuuden synneistäni ja syntyneestä hengellisestä tilastani. Sitten viimein ja vihdoin eräässä kokouksessa tuo vanha Herran palvelija aloitti saarnansa jotenkin näin: "Lupasin edellisellä kerralla että puhuisin tässä kokouksessa vuorisaarnasta. Mutta minä en nyt voikaan puhua vuorisaarnasta. Herra on muuttanut tekstini. ..... Luetaan efesolaiskirjeen ensimmäinen luku."

        jatkuu....

        Tuo luku luettiin ja sitten saarnaaja alkoi puhumaan kristuskeskeisyydestä. Hän puhui tähän tapaan: "Tämä efesolaiskirjeen ensimmäinen luku on hyvin kristuskeskeinen luku. Siinä mainitaan Kristus Jeesus ..... monta kertaa. Näinhän se on; kun me tulimme uskoon, meistä tuli hyvin kristuskeskeisiä. Me puhuimme vain Jeesuksesta, me ajattelimme Häntä ja me katsoimme Häneen. Me rakastimme Häntä. Mutta jonkin ajan kuluttua uskontulosta monelle uskovalle käy niin että katse kääntyykin johonkin toiseen kohteeseen. Joku muu asia ottaa ensimmäisen paikan sydämissämme, sen paikan mikä kuuluu Herralle Jeesukselle Kristukselle. Joku voi kiinnittää huomionsa toisiin uskoviin ja heidän virheisiinsä. Jollekin voi tulla elämänkumppani tärkeimmäksi. Toinen kääntyy katselemaan maailmaa ja sen tarjouksia. Joku kiintyy rahaan. Jollekin voi jopa entiset anteeksiannetut synnit tulla uudestaan painamaan omaatuntoa. Hänestä tulee Kristuskeskeisyyden sijaan syntikeskeinen uskova. Näinhän Jumala ei ole tarkoittanut uskovan elämää." Jumala on tarkoittanut että me olemme Kristuskeskeisiä ja annamme Hänelle ensimmäisen paikan sydämissämme."
        Sitten hän jatkoi puhettaan kertoen omasta pojastaan ja tämän uskoontulosta. Hän sanoi näin:

        "Minulla on kolme poikaa. Nuorin heistä tuli uskoon hyvin nuorena. Hän oli kuusivuotias tehdessään ratkaisun. Hän otti vastaan Jeesuksen KUUSIVUOTIAANA! Kun hän oli KAHDEKSANVUOTIAS, hän oli kirjoittanut pitkän syntilistan................................"

        Minä istuin salin perällä syntilista taskussani. Olin pannut Jumalalle merkin. Jos joku uskova puhuu syntilistasta, PUHE JA SANOMA ON MINULLE. Nyt ymmärsin että Jumala vertasi minua kahdeksavuotiaaseen lapseen.
        Saarnaaja ei päässyt saarnassaan tuota pitemmälle kun salin takaosassa alkoi toinen "kokous". Minä olin kuullut Herralta vapauden sanan. Vapauduin kahdessa sekunnissa. Pyhä Henki tuli minun päälleni voimalla ja minä täytyin Hengellä autuuden virtojen saattelemana. Kaikki tilaisuudessa olevat henkilöt kääntyivät katselemaan minua joka ylistin Herraa uusin kielin. En voinut pidättää. Minun maljani vuoti niin reilusti yli että sitä ei voinut pysäyttää. Kuka voi pidätellä Herran virtaa?? Minä en ainakaan voinut.
        Mutta sanottakoon eksytysten ja kaatumisten pelkääjille: MINÄ EN KAATUNUT TUOLLOIN ENKÄ OLE KAATUNUT MUULLOINKAAN.

        Minulla on muitakin kokemuksia tähän aiheeseen liittyen. Mutta jotkut asiat ovat liian henkilökohtaisia kerrottavaksi julkisilla palstoilla. Näiden omien kokemusten ja Jumalan selvän asioihini puuttumisen tähden minä olen allerginen lakihenkiselle ihmiskeskeiselle ja syntikeskeiselle julistukselle. Minua sellainen julistus ei ole vienyt autuuteen ja sen kokemiseen eikä liioin pyhitykseenkään. Minut vei autuuteen ja pyhitykseen Herran armo ja rakkaus sekä Jumalan Sana jota Jumalan palvelijat julistivat Pyhässä Hengessä; Herran palvelijat jotka viettävät aikaa Herran neuvottelussa ennen kuin he astuvat seurakunnan eteen.
        He julistavat Herran Sanaa ja vapauttavat synnin orjia (Luuk 4:18).

        Jer 23:22 "Jos he olisivat seisoneet minun neuvottelussani, niin he julistaisivat minun sanani kansalleni ja kääntäisivät heidät pois heidän pahalta tieltään ja pahoista teoistansa."


      • --------,,,,,, kirjoitti:

        pitää kyllä nähdä, että sinä ja jukka.finland ette puhu ollenkaan samaa kieltä. Sinä puhut taivasasioista, mutta jukka.finlan maallisista. Sinä puhut hengellisistä, joiden parissa jukka.finlandkin askartelee.

        >>> Sinä puhut taivasasioista, mutta jukka.finlan maallisista. Sinä puhut hengellisistä, joiden parissa jukka.finlandkin askartelee.


      • yhtään
        jaikal kirjoitti:

        >>> Sinä puhut taivasasioista, mutta jukka.finlan maallisista. Sinä puhut hengellisistä, joiden parissa jukka.finlandkin askartelee.

        Minä en pidä Jukkaa hengellisenä uskovana, pelottavana kylläkin. Jos minun täytyisi yhdellä sanalla sanoa, mikä henki Jukan kirjoitusten takana vaikuttaa, niin se on 'alistaminen'. Hänellä on tarve alistaa ja lyödä todella kovaa heikompiaan omilla kirjoituksillaan. Hengellisiä ihmisiä hän ei kuitenkaan pysty lyömään tai 'parannussaarna' kirjoituksillaan hämäämään.

        Jukka.Finland kirjoittaa väärässä hengessä ja vääristä motiiveista. Hän käyttää tottuneesti myös 'hajota ja hallitse' periaatetta yrittäessään saada sanomaansa läpi. Hengellisiin ihmisiin ei kuitenkaan uppoa.


      • yhtään kirjoitti:

        Minä en pidä Jukkaa hengellisenä uskovana, pelottavana kylläkin. Jos minun täytyisi yhdellä sanalla sanoa, mikä henki Jukan kirjoitusten takana vaikuttaa, niin se on 'alistaminen'. Hänellä on tarve alistaa ja lyödä todella kovaa heikompiaan omilla kirjoituksillaan. Hengellisiä ihmisiä hän ei kuitenkaan pysty lyömään tai 'parannussaarna' kirjoituksillaan hämäämään.

        Jukka.Finland kirjoittaa väärässä hengessä ja vääristä motiiveista. Hän käyttää tottuneesti myös 'hajota ja hallitse' periaatetta yrittäessään saada sanomaansa läpi. Hengellisiin ihmisiin ei kuitenkaan uppoa.

        olen huomannut että jotkut Jukankin kirjoitukset todellakin tuntuvat väärässä hengessä kirjoitetulta.
        Tässä olemme samaa mieltä. Minä en kuitenkaan ryntää heti tuomitsemaan jokaista kirjoittajaa ja kirjoitusta jossa koen väärän hengen vaikka minulta vaaditaankin tuomitsemisia. Joutuisin ehkä tuomitsemaan tuomioiden vaatijat ja minun tehtäväni ei ole tuomita. Minun tehtäväni palstalla on julistaa Jeesusta Kristusta ja Jumalan vapauden Sanaa. Pyrin julistamaan Sanaa jonka olen itse todeksi kokenut ja elänyt, Herralta saanut siunaukseksi eteenpäin jaettavaksi. En julista opittuja oppeja. Kirjoitan itse koetusta elämästä.


      • malliin
        jaikal kirjoitti:

        olen huomannut että jotkut Jukankin kirjoitukset todellakin tuntuvat väärässä hengessä kirjoitetulta.
        Tässä olemme samaa mieltä. Minä en kuitenkaan ryntää heti tuomitsemaan jokaista kirjoittajaa ja kirjoitusta jossa koen väärän hengen vaikka minulta vaaditaankin tuomitsemisia. Joutuisin ehkä tuomitsemaan tuomioiden vaatijat ja minun tehtäväni ei ole tuomita. Minun tehtäväni palstalla on julistaa Jeesusta Kristusta ja Jumalan vapauden Sanaa. Pyrin julistamaan Sanaa jonka olen itse todeksi kokenut ja elänyt, Herralta saanut siunaukseksi eteenpäin jaettavaksi. En julista opittuja oppeja. Kirjoitan itse koetusta elämästä.

        Sinulla on Jumalalta saatu henkien erottamisen armolahja ja käytä sitä uskollisesti. Minusta on ihan oikein, ettet lähde ketään julistajaa tai pastoria tällä palstalla tuomitsemaan, vaikka sitä sinulta kiivaasti vaaditaan.

        On ollut hyvä seurata kun sinä kirjoitat Pyhän Hengen johdossa ja tuntosarvet ylhäällä, etkä ole langennut saatanan ja hänen käyttämiensä valvomattomien kirjoittajien asettamiin ansoihin. Olen seurannut, miten ansoja on yritetty rakentaa sinulle monta kertaa ja joskus seurannut todella jännityksellä lankeatko ja sorrutko sinä niihin. Et ole sortunut. Ainoastaan tuolla ylempänä kaatumiseen liittyvät sanat olisit voinut mielestäni kirjoittaa ISOJEN KIRJAIMIEN sijasta pienellä. Miksi antaa Jukalle ja kumppaneille edes pientä tikkaria, koska tämän saatuaan vaativat jo kohta enemmän.

        Jatka vain Herran Jeesuksen Kristuksen julistamista ja jaa eteenpäin niitä siunauksia mitä olet Häneltä saanut. Tällaiset kirjoitukset rakentavat ja ovat Jumalan mielen mukaisia.

        Pysy siis lujana, äläkä tee jatkossakaan vääriä kompromisseja hengellisissä asioissa, niissä asioissa joista Jumalan Pyhä Henki on Sanansa kautta sydämeesi ja omaan henkeesi puhunut.


      • jaikaali
        malliin kirjoitti:

        Sinulla on Jumalalta saatu henkien erottamisen armolahja ja käytä sitä uskollisesti. Minusta on ihan oikein, ettet lähde ketään julistajaa tai pastoria tällä palstalla tuomitsemaan, vaikka sitä sinulta kiivaasti vaaditaan.

        On ollut hyvä seurata kun sinä kirjoitat Pyhän Hengen johdossa ja tuntosarvet ylhäällä, etkä ole langennut saatanan ja hänen käyttämiensä valvomattomien kirjoittajien asettamiin ansoihin. Olen seurannut, miten ansoja on yritetty rakentaa sinulle monta kertaa ja joskus seurannut todella jännityksellä lankeatko ja sorrutko sinä niihin. Et ole sortunut. Ainoastaan tuolla ylempänä kaatumiseen liittyvät sanat olisit voinut mielestäni kirjoittaa ISOJEN KIRJAIMIEN sijasta pienellä. Miksi antaa Jukalle ja kumppaneille edes pientä tikkaria, koska tämän saatuaan vaativat jo kohta enemmän.

        Jatka vain Herran Jeesuksen Kristuksen julistamista ja jaa eteenpäin niitä siunauksia mitä olet Häneltä saanut. Tällaiset kirjoitukset rakentavat ja ovat Jumalan mielen mukaisia.

        Pysy siis lujana, äläkä tee jatkossakaan vääriä kompromisseja hengellisissä asioissa, niissä asioissa joista Jumalan Pyhä Henki on Sanansa kautta sydämeesi ja omaan henkeesi puhunut.

        >>>Olen seurannut, miten ansoja on yritetty rakentaa sinulle monta kertaa ja joskus seurannut todella jännityksellä lankeatko ja sorrutko sinä niihin. Et ole sortunut. Ainoastaan tuolla ylempänä kaatumiseen liittyvät sanat olisit voinut mielestäni kirjoittaa ISOJEN KIRJAIMIEN sijasta pienellä.


      • armolahja
        jaikaali kirjoitti:

        >>>Olen seurannut, miten ansoja on yritetty rakentaa sinulle monta kertaa ja joskus seurannut todella jännityksellä lankeatko ja sorrutko sinä niihin. Et ole sortunut. Ainoastaan tuolla ylempänä kaatumiseen liittyvät sanat olisit voinut mielestäni kirjoittaa ISOJEN KIRJAIMIEN sijasta pienellä.

        >>>Mielenkiintoinen huomautuksesi noista isoista kirjaimista. Koin epävarmuutta kirjoittaessani nuo kirjaimet isolla. Olisi pitänyt todella kirjoittaa pienellä kirjaimella.>Kysyisin sinulta että mihin perustuu se että uskot että minulla on henkien erottamisen armolahja? >Toinen asia on uskaltaa ilmoittaa havainnot ihmisille.


      • armolahja kirjoitti:

        >>>Mielenkiintoinen huomautuksesi noista isoista kirjaimista. Koin epävarmuutta kirjoittaessani nuo kirjaimet isolla. Olisi pitänyt todella kirjoittaa pienellä kirjaimella.>Kysyisin sinulta että mihin perustuu se että uskot että minulla on henkien erottamisen armolahja? >Toinen asia on uskaltaa ilmoittaa havainnot ihmisille.

        ja kommentoin sitä tietoisena riskistä, että saatat loukkaantua tästä. Mutta mehän emme ole täällä vain toisiamme kilvan kehumassa, vaan totuutta esille tuomassa kukin omantuntonsa mukaan. Sitä paitsi tämä on kaikille avoin, vapaa keskustelupalsta, jolla jokainen saa esittää omia käsityksiään uskonasioista.

        Niin, puutun ainoastaan jaikalille osoittamasi viestin loppukappaleeseen:

        "Mutta jos uskova katsoo vain Kristukseen, saa hän asiaan rohkeuden ja
        silloin toisten ihmisten mielipiteillä, haukkumisilla tai kehumisilla ei ole
        enää mitään väliä. Vain totuus ja rohkeus Kristuksessa tulee kaikkein
        tärkeimmäksi asiaksi omassa elämässä ja Kristuksen rakkauden ja armon
        tunteminen ohjaa rakkaudesta käsin käyttämään tätä arvokasta lahjaa.
        Siunausta sinulle ja jatka samaan malliin."
        __________________________________

        Itse asiassa tuo sanomasi oli vastaus jaikalin esittämään "ongelmaan": >>>Toinen asia on uskaltaa ilmoittaa havainnot ihmisille.


      • jaikal kirjoitti:

        olen huomannut että jotkut Jukankin kirjoitukset todellakin tuntuvat väärässä hengessä kirjoitetulta.
        Tässä olemme samaa mieltä. Minä en kuitenkaan ryntää heti tuomitsemaan jokaista kirjoittajaa ja kirjoitusta jossa koen väärän hengen vaikka minulta vaaditaankin tuomitsemisia. Joutuisin ehkä tuomitsemaan tuomioiden vaatijat ja minun tehtäväni ei ole tuomita. Minun tehtäväni palstalla on julistaa Jeesusta Kristusta ja Jumalan vapauden Sanaa. Pyrin julistamaan Sanaa jonka olen itse todeksi kokenut ja elänyt, Herralta saanut siunaukseksi eteenpäin jaettavaksi. En julista opittuja oppeja. Kirjoitan itse koetusta elämästä.

        3:1 Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi,
        sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.

        3:2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei
        hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee
        hillitsemään myös koko ruumiinsa." Jaakobin kirje

        "Pyrkiä opettajaksi" - sinä jaikal olet ryhtynyt siihen 'pyrkimiseen'.
        Toki voit sanoa omana näkemyksenäsi, että Jumala on sinut siihen
        tehtävään kutsunut ja lähettänyt. Joka tapauksessa sinun tuomiosi
        on Jaakobin kirjeen mukaan "sitä kovempi". Minun ymmärtääkseni
        Jukka.F ei ole pyrkinyt opettajaksi, vaan hän esiintyy todistajana
        ja kehottajana, varoittajana. Niin minäkin - en pyri opettajaksi.
        Jos Jumala kutsuu opettajaksi, niin olen kuuliainen kutsulle, mutta
        pyrkiä en aio siihen asemaan.

        "Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla.
        Älköön kukaan sinua halveksiko." Tiituksen kirje 2:15

        .


      • jaikali
        Semper.Fidelis kirjoitti:

        3:1 Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi,
        sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.

        3:2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei
        hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee
        hillitsemään myös koko ruumiinsa." Jaakobin kirje

        "Pyrkiä opettajaksi" - sinä jaikal olet ryhtynyt siihen 'pyrkimiseen'.
        Toki voit sanoa omana näkemyksenäsi, että Jumala on sinut siihen
        tehtävään kutsunut ja lähettänyt. Joka tapauksessa sinun tuomiosi
        on Jaakobin kirjeen mukaan "sitä kovempi". Minun ymmärtääkseni
        Jukka.F ei ole pyrkinyt opettajaksi, vaan hän esiintyy todistajana
        ja kehottajana, varoittajana. Niin minäkin - en pyri opettajaksi.
        Jos Jumala kutsuu opettajaksi, niin olen kuuliainen kutsulle, mutta
        pyrkiä en aio siihen asemaan.

        "Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla.
        Älköön kukaan sinua halveksiko." Tiituksen kirje 2:15

        .

        kutsuu sinut opettajaksi ja sinä olet siinä tehtävässä kuuliainen, sinulle sanotaan että sinä pyrit opettajaksi.
        Sinulle siteerataan usein Raamatun jaetta jolla aloitit tämänkin kirjoituksesi ja jota sinä olet siteeranu minulle jo monta kertaa. On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.

        >>>Jos Jumala kutsuu opettajaksi, niin olen kuuliainen kutsulle, mutta
        pyrkiä en aio siihen asemaan.


      • jaikali
        Semper.Fidelis kirjoitti:

        ja kommentoin sitä tietoisena riskistä, että saatat loukkaantua tästä. Mutta mehän emme ole täällä vain toisiamme kilvan kehumassa, vaan totuutta esille tuomassa kukin omantuntonsa mukaan. Sitä paitsi tämä on kaikille avoin, vapaa keskustelupalsta, jolla jokainen saa esittää omia käsityksiään uskonasioista.

        Niin, puutun ainoastaan jaikalille osoittamasi viestin loppukappaleeseen:

        "Mutta jos uskova katsoo vain Kristukseen, saa hän asiaan rohkeuden ja
        silloin toisten ihmisten mielipiteillä, haukkumisilla tai kehumisilla ei ole
        enää mitään väliä. Vain totuus ja rohkeus Kristuksessa tulee kaikkein
        tärkeimmäksi asiaksi omassa elämässä ja Kristuksen rakkauden ja armon
        tunteminen ohjaa rakkaudesta käsin käyttämään tätä arvokasta lahjaa.
        Siunausta sinulle ja jatka samaan malliin."
        __________________________________

        Itse asiassa tuo sanomasi oli vastaus jaikalin esittämään "ongelmaan": >>>Toinen asia on uskaltaa ilmoittaa havainnot ihmisille.

        eivät toimi netissä ja netin kautta ihmisten käskystä ja painostuksesta. Ne toimivat uskovien yhteydessä seurakunnassa Pyhän Hengen innoittamana ja seurakuntayhdeyden kautta. Eikö tämä ole sinulle vielä selvinnyt.

        >>> jakail/jaikall/jakail etc. nimimerkeillä kirjoittavalla henkilöllä EI ole henkien erottamisen lahjaa. Ja jos jollakin tavalla olisi, niin hän ei uskalla/halua/pysty käyttää sitä. Tätä en sano ko. henkilöä halventaakseni, kaukana siitä.


      • kyllä......
        jaikali kirjoitti:

        eivät toimi netissä ja netin kautta ihmisten käskystä ja painostuksesta. Ne toimivat uskovien yhteydessä seurakunnassa Pyhän Hengen innoittamana ja seurakuntayhdeyden kautta. Eikö tämä ole sinulle vielä selvinnyt.

        >>> jakail/jaikall/jakail etc. nimimerkeillä kirjoittavalla henkilöllä EI ole henkien erottamisen lahjaa. Ja jos jollakin tavalla olisi, niin hän ei uskalla/halua/pysty käyttää sitä. Tätä en sano ko. henkilöä halventaakseni, kaukana siitä.

        -Armolahjat eivät toimi netissä ja netin kautta ihmisten käskystä ja painostuksesta.

        Tuo sanontasi ihmetyttää. Et taida ymmärtää mistä on henkien tuntemisessa kysymys.Miten ne tunnistaa.Kyllä netissäkin voi tunnistaa onko kirjoittaja Pyhän Hengen vaikutuksessa vai ei.


      • jaikali kirjoitti:

        eivät toimi netissä ja netin kautta ihmisten käskystä ja painostuksesta. Ne toimivat uskovien yhteydessä seurakunnassa Pyhän Hengen innoittamana ja seurakuntayhdeyden kautta. Eikö tämä ole sinulle vielä selvinnyt.

        >>> jakail/jaikall/jakail etc. nimimerkeillä kirjoittavalla henkilöllä EI ole henkien erottamisen lahjaa. Ja jos jollakin tavalla olisi, niin hän ei uskalla/halua/pysty käyttää sitä. Tätä en sano ko. henkilöä halventaakseni, kaukana siitä.

        myös täällä netissä samoin kuin kaikkialla omassa elinpiirissään.
        He tarvitsevat kipeästi valoa löytääkseen oikean suunnan tämän
        ajan pimeydessä, jota myös uskonnollisessa maailmassa esiintyy.

        Matteuksen evankeliumi 5:14 "Te olette maailman valkeus.
        Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;"

        Olet usein vedonnut siihen, että pidät 'kalliin lahjasi' seurakunnan
        käytössä - VAIN siellä etkä suostu käyttämään talenttiasi ulkopuolella
        seurakunnan, et siis vie sitä tavallisen karvalakki-kansan keskuuteen.

        Onhan sekin yksi tapa säästellä talenttiaan. Siitä lahjan panttaamisesta
        tulee kuitenkin vääjäämättä mieleen Jeesuksen vertaus Matt. 25:25,28

        "Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan;
        katso, tässä on omasi."

        Jeesus ei ollut leiviskän kätkemisestä samaa mieltä tuon miehen kanssa:

        "Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille,
        jolla on kymmenen leiviskää."

        .


      • jaikali kirjoitti:

        kutsuu sinut opettajaksi ja sinä olet siinä tehtävässä kuuliainen, sinulle sanotaan että sinä pyrit opettajaksi.
        Sinulle siteerataan usein Raamatun jaetta jolla aloitit tämänkin kirjoituksesi ja jota sinä olet siteeranu minulle jo monta kertaa. On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.

        >>>Jos Jumala kutsuu opettajaksi, niin olen kuuliainen kutsulle, mutta
        pyrkiä en aio siihen asemaan.

        Kirjoitit uhkaavaan sävyyn minulle näin:

        >>On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.


      • kyllä...... kirjoitti:

        -Armolahjat eivät toimi netissä ja netin kautta ihmisten käskystä ja painostuksesta.

        Tuo sanontasi ihmetyttää. Et taida ymmärtää mistä on henkien tuntemisessa kysymys.Miten ne tunnistaa.Kyllä netissäkin voi tunnistaa onko kirjoittaja Pyhän Hengen vaikutuksessa vai ei.

        oli lauseen lopussa "ihmisten käskystä ja painostuksesta."


      • Semper.Fidelis kirjoitti:

        myös täällä netissä samoin kuin kaikkialla omassa elinpiirissään.
        He tarvitsevat kipeästi valoa löytääkseen oikean suunnan tämän
        ajan pimeydessä, jota myös uskonnollisessa maailmassa esiintyy.

        Matteuksen evankeliumi 5:14 "Te olette maailman valkeus.
        Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;"

        Olet usein vedonnut siihen, että pidät 'kalliin lahjasi' seurakunnan
        käytössä - VAIN siellä etkä suostu käyttämään talenttiasi ulkopuolella
        seurakunnan, et siis vie sitä tavallisen karvalakki-kansan keskuuteen.

        Onhan sekin yksi tapa säästellä talenttiaan. Siitä lahjan panttaamisesta
        tulee kuitenkin vääjäämättä mieleen Jeesuksen vertaus Matt. 25:25,28

        "Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan;
        katso, tässä on omasi."

        Jeesus ei ollut leiviskän kätkemisestä samaa mieltä tuon miehen kanssa:

        "Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille,
        jolla on kymmenen leiviskää."

        .

        Vieläkin painopiste on lauseen lopussa sanoissa "ihmisten käskystä ja painostuksesta."

        >>>Olet usein vedonnut siihen, että pidät 'kalliin lahjasi' seurakunnan
        käytössä - VAIN siellä etkä suostu käyttämään talenttiasi ulkopuolella
        seurakunnan, et siis vie sitä tavallisen karvalakki-kansan keskuuteen.


      • Semper.Fidelis kirjoitti:

        Kirjoitit uhkaavaan sävyyn minulle näin:

        >>On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.

        >>>Kirjoitit uhkaavaan sävyyn minulle näin:

        >>On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.


      • Tiitus 1 ja 2 luku
        Semper.Fidelis kirjoitti:

        Kirjoitit uhkaavaan sävyyn minulle näin:

        >>On vaarallista käyttää Jumalan palvelijaa vastaan Jumalan Sanaa.

        Kyllä tällä palstalla on muitakin uskovia, jotka sen voivat havaita, mistä lähteestä kirjoitukset ovat ja pystyvät tarpeen vaatiessa tuomaan sen esille.
        Mitä tulee vääriin opettajiin - kyse on lakihenkisistä juutalaisista. Tiit.1:10-14
        Kreetan seurakunnat olivat vaarassa monien sellaisten taholta, jotka olivat
        "niskoittelevia, turhanpuhujia" (taipuvaisia kiistelyyn ja turhiin väittelyihin) ja
        "eksyttäjiä" (uskovia harhateille johtavia)
        Tälläiseen olivat syyllistyneet etenkin "ympärileikatut" eli lakihenkiset juutalaiset.
        Paavalin mielestä heidän suunsa oli tukittava, sillä he turmelivat ("kääntävät
        ylösalaisin") kokonaisia perheitä opettamalla sopimattomia pelkän "häpeällisen
        voiton vuoksi"

        Tilanteen korjaaminen.
        Ankarat nuhteet ovat tarpeen "että tulisivat uskossa terveiksi" ja luopuisivat lain
        orjuudesta.

        Tiit. 2:1-4: Vanhukset ja oikea elämäntapa.
        2: 4-6: Nuoret ja oikea elämäntapa
        2: 7-8: Seurakunnan paimen ja oikea elämäntapa
        2: 9-10: Palvelijat ja oikea elämäntapa

        *Tiitus 2: 11-15 Evankeliumi ja oikea elämäntapa
        "Jumalan armo" on Jumalan mielen mukaisen elämäntavan perustus.
        Tämä armo (ansaitsematon Jumalan suosio, joka tulee Kristuksen sijaissovitukseen
        turvansa panneiden kadotettujen syntisten osaksi; Room.3:24) antoi meille
        pelastuksen ja näkyy Kristuksessa ja Hänen pelastustyössään.
        Armo kasvattaa meitä sekä opettamalla, että kurittamalla,samalla tavalla, kuin lasta
        kasvatetaan.
        Armo opettaa, että meidät on pelastettu synnistä vanhurskaaseen elämään ja että
        meidän siksi on hylättävä jumalattomuus ja maailmalliset himot (kieltäydyttävä
        niistä).
        Armosta elävälle on ominaista mielen tasapaino ( siveys, itsekuri) Jumalan mielen
        mukainen käytös (vanhurskaus) ja Jumalan kunnioittaminen (jumalisuus)
        Tätä elämää eletään "nykyisessä maailmanajassa", uskomme koekentällä.

        Uskova pyrkii elämään Jumalan tahdon mukaan, koska hän odottaa Kristuksen
        paluuta noutamaan omiaan ("autuaallinen toivo, Kristuksen kirkkauden
        ilmestyminen") Tämä toivo muuttuu vielä autuaammaksi, kun uskova tajuaa
        pian palaavan vapahtajan työn merkityksen. Hän antoi itsensä uhriksi meidän
        puolestamme. Sovituskuolemallaan Hän maksoi lunnaat syntisistä ja pelasti meidät
        synnin orjuudesta "itselleen omaisuudeksi" kansaksi, joka pyrkii innokkaasti
        tekemään hyvää. Näin suuri armo edellyttäämeiltä Jumalan mielen mukaista elämää-

        Jae 15. Kehoitusten suuri merkitys.
        Paavali tähdentää, että on tärkeätä muistuttaa kristittyjä jatkuvasti edellä
        luetelluista kehoituksista "kaikella käskyvallalla". Ne koskevat jokaista uskovaa.
        ("Älköön kukaan sinua halveksiko")


      • Worried
        armolahja kirjoitti:

        >>>Mielenkiintoinen huomautuksesi noista isoista kirjaimista. Koin epävarmuutta kirjoittaessani nuo kirjaimet isolla. Olisi pitänyt todella kirjoittaa pienellä kirjaimella.>Kysyisin sinulta että mihin perustuu se että uskot että minulla on henkien erottamisen armolahja? >Toinen asia on uskaltaa ilmoittaa havainnot ihmisille.

        "Henkien erottamisen armolahja on hyvin 'yksinäinen lahja' ...
        Ilmoitus lähteestä voi tulla selvänä näkynä, joskus tuntemuksena, esim. pistelynä, makuna tai hajuna."

        No johan oli puppua. Missähän kohti Raamatussa henkien erottamisen yhteydessä puhutaan pistelystä, mausta tai hajusta?


      • Worried kirjoitti:

        "Henkien erottamisen armolahja on hyvin 'yksinäinen lahja' ...
        Ilmoitus lähteestä voi tulla selvänä näkynä, joskus tuntemuksena, esim. pistelynä, makuna tai hajuna."

        No johan oli puppua. Missähän kohti Raamatussa henkien erottamisen yhteydessä puhutaan pistelystä, mausta tai hajusta?

        Ne ilmoitusvälineet, jotka nimimerkki "armolahja" mainitsee henkien erottamisen merkkeinä, viittaavat enemmän joogaan, meditaatioon tai pilvenpolttoon kuin Raamattuun. En kiinnittänyt ko. ilmoitusvälineiden 'kummallisuuteen' tarpeeksi huomiota tutkaillessani aikaisemmin tuota viestiä.

        Muuten, näillä palstoilla ei kiitoksia heru, jos alkaa liian kriittisesti arvioida foorumin monenkirjavaa "uskonnollista tarjontaa". Itse haluan vilpittömästi etsiä ja puolustaa puhdasta raamatullista linjaa.


      • jaikal kirjoitti:

        Vieläkin painopiste on lauseen lopussa sanoissa "ihmisten käskystä ja painostuksesta."

        >>>Olet usein vedonnut siihen, että pidät 'kalliin lahjasi' seurakunnan
        käytössä - VAIN siellä etkä suostu käyttämään talenttiasi ulkopuolella
        seurakunnan, et siis vie sitä tavallisen karvalakki-kansan keskuuteen.

        ettet leimaa riidanhaastajiksi niitä, jotka haluavat Jumalan sanalla
        koetella sinun opetustasi ja toimintatapaasi. Voisit mieluummin olla
        kiitollinen, että löytyy uskovia, joilla on huolenpitoa opin puhtaudesta.

        Raamattu kehottaa meitä koettelemaan kaiken ja pitämään vain sen,
        mikä hyvä on. Ethän kai sentään pidä itseäsi erehtymättömänä, joka
        palstan itseoikeutettuna opettajana laukoo oppikäsityksiään ikäänkuin
        'ex cathedra'. Tämän pitäisi sitä paitsi olla avoin keskustelupalsta.

        Vaikka olisit saanut opetusmandaatin joltain helluntaiseurakunnalta olla
        tämän foorumin legitimoitu nettiopettaja, niin minua tuo mahdollinen
        mandaattisi ei sido tai estä tuomasta esiin sitä totuutta, minkä Jumalan
        Sanasta saan sydämelleni. Arvostella saa ja pitää minunkin kirjoitustani;
        ei minua vielä ole johdatettu kaikkeen totuuteen, voin minäkin erehtyä!

        Toistan vielä: riidan haastamisena en pidä enkä tule pitämään sitä, että
        olen joissakin asioissa eri mieltä kuin sinä ja että kerron asian palstalla.

        .


      • Semper.Fidelis kirjoitti:

        ettet leimaa riidanhaastajiksi niitä, jotka haluavat Jumalan sanalla
        koetella sinun opetustasi ja toimintatapaasi. Voisit mieluummin olla
        kiitollinen, että löytyy uskovia, joilla on huolenpitoa opin puhtaudesta.

        Raamattu kehottaa meitä koettelemaan kaiken ja pitämään vain sen,
        mikä hyvä on. Ethän kai sentään pidä itseäsi erehtymättömänä, joka
        palstan itseoikeutettuna opettajana laukoo oppikäsityksiään ikäänkuin
        'ex cathedra'. Tämän pitäisi sitä paitsi olla avoin keskustelupalsta.

        Vaikka olisit saanut opetusmandaatin joltain helluntaiseurakunnalta olla
        tämän foorumin legitimoitu nettiopettaja, niin minua tuo mahdollinen
        mandaattisi ei sido tai estä tuomasta esiin sitä totuutta, minkä Jumalan
        Sanasta saan sydämelleni. Arvostella saa ja pitää minunkin kirjoitustani;
        ei minua vielä ole johdatettu kaikkeen totuuteen, voin minäkin erehtyä!

        Toistan vielä: riidan haastamisena en pidä enkä tule pitämään sitä, että
        olen joissakin asioissa eri mieltä kuin sinä ja että kerron asian palstalla.

        .

        >>> Toivon ettet leimaa riidanhaastajiksi niitä, jotka haluavat Jumalan sanalla
        koetella sinun opetustasi ja toimintatapaasi. Voisit mieluummin olla
        kiitollinen, että löytyy uskovia, joilla on huolenpitoa opin puhtaudesta.>>Arvostella saa ja pitää minunkin kirjoitustani;
        ei minua vielä ole johdatettu kaikkeen totuuteen, voin minäkin erehtyä!


      • selittää
        Worried kirjoitti:

        "Henkien erottamisen armolahja on hyvin 'yksinäinen lahja' ...
        Ilmoitus lähteestä voi tulla selvänä näkynä, joskus tuntemuksena, esim. pistelynä, makuna tai hajuna."

        No johan oli puppua. Missähän kohti Raamatussa henkien erottamisen yhteydessä puhutaan pistelystä, mausta tai hajusta?

        Sinä varmasti tiedät, että ihminen on kokonaisuus eli meillä on ruumis, sielu ja henki. (1 Tess.5:23)
        Ruumiimme on yhteydessä näkyvään todellisuuteen, henki henkimaailmaa ja sielu on välittäjänä näiden kahden välillä.

        Olet vorrid oikeassa siinä, että Raamatussa ei olekaan kerrottu edes epäsuorasti mistään 'pistelystä', hajusta ja mausta erottamisen yhteydessä, mutta näin se vaan joskus minulla menee.Tätä on asiaa on vaikea selittää, koska näitä mainitsemiani aistimuksia ei koe fyysisellä tasolla, vaan omassa hengessään.
        Useimmiten erottamisen yhteydessä voidaan puhua kuitenkin vain 'sisäisestä tiedosta' tai ymmärryksestä juuri käsillä olevasta tai meneillään olevasta asiasta, näin myös omalla kohdallani.

        Koska puhutaan yliluonnollisessa todellisuudessa olevista asioista, ei niille useinkaan löydy inhimillisen ja rajallisen mielen synnyttämiä kuvaavia sanoja ja käsitteitä. Siksi en voi asiaa selittää sinulle tarkemmin. Tiedän kuitenkin myös toisia ihmisiä, jotka ovat kokeneet samanlaisia aistimuksia omassa hengessään erottamisen yhteydessä tai katselleet ikään kuin kuvaa edessään.

        Henkien erottamisen lahja on todellakin 'yksinäinen' ja 'hiljainen' lahja ja se on kaikista armolahjoista se, jota ei halua mennä seurakunnan mikrofoniin tai muuallakaan liiemmin mainostamaan. Täällä voin sen nyt yhden kerran anonyymisti tehdä, koska minulla ei ole edes omaan vakituista nimimerkkiä.

        Jumala antoi tämän lahjan uskoville käytettäväksi rakennukseksi seurakunnan keskellä ja työkaluksi oman valtakuntansa työn eteenpäin viemisessä. Usein tämä lahjan omistaja saa myös vahvistuksen omasta armolahjastaan toisilta kristityiltä. Minullekin asian ovat vahvistaneet monet kristityt ja se on tultu kertomaan ihan 'johtotasoltakin'.
        Erikoista tässä on myös se, että kun jotkut Jumalan ihmiset ovat vahvistaneet minulle tämän asian, he ovat tehneet sen aina ollessamme kahdenkeskisissä keskusteluissa ja puhuneet sen minulle konkreettisestikin 'hiljaisella äänellä'.

        En vastaile sinulle vorrid enää yhtään mitään, joten turha kysellä tästä asiasta enempää. Sen kuitenkin sanon, että sinun kannattaisi vielä viipyä Jumalan kasvojen edessä ja rukoilla, ennen kuin alat tänne linkittämään omiin järjenpäätelmiisi tai toisten mielipiteisiin pohjautuvia kundaliinijuttujasi.

        Ja mitä Jouko Niemiseen tulee, niin hänen olisi alunperinkin pitänyt pitää puolta siitä, että hänen sydämensä alttarilla on Herra Jeesus Kristus, eikä 'DEAR BIG ME'.
        Hän tarttui himoissaan siihen saatanan tarjoukseen, jota Jumala ei ollut hänelle ainakaan vielä antanut.
        Nieminen halusi ilmeisesti olla ihailtu 'merkkimies' ja synnyttää 'voitelut' omilla sielunvoimillaan, koska Jumala ei halunut hänelle hengellistä auktoriteettia jostain syystä antaa.
        Niemisen hengellinen valvomattomuus ja saatanan äänen kuunteleminen ei ole kuitenkaan Jumalan, helluntailaisten tai Nokia Missio- seurakunnan vika.
        Jouko Nieminen tyri ja nyt kantaa tyrimisensä katkeraa hedelmää, joka muuten maistuu ja haisee pahalta.


      • averea
        yhtään kirjoitti:

        Minä en pidä Jukkaa hengellisenä uskovana, pelottavana kylläkin. Jos minun täytyisi yhdellä sanalla sanoa, mikä henki Jukan kirjoitusten takana vaikuttaa, niin se on 'alistaminen'. Hänellä on tarve alistaa ja lyödä todella kovaa heikompiaan omilla kirjoituksillaan. Hengellisiä ihmisiä hän ei kuitenkaan pysty lyömään tai 'parannussaarna' kirjoituksillaan hämäämään.

        Jukka.Finland kirjoittaa väärässä hengessä ja vääristä motiiveista. Hän käyttää tottuneesti myös 'hajota ja hallitse' periaatetta yrittäessään saada sanomaansa läpi. Hengellisiin ihmisiin ei kuitenkaan uppoa.

        "Jos minun täytyisi yhdellä sanalla sanoa, mikä henki Jukan kirjoitusten takana vaikuttaa, niin se on alistaminen. Hänellä on tarve lyödä todella kovaa heikompiaan omilla kirjoituksillaan."

        "Hän käyttää tottuneesti myös"hajoita ja hallitse"periaatetta yrittäessään saada sanomaansa läpi."

        Saman huomannut.


      • averea

        Uhkaillaan laittomasta uhkauksesta? Siinä tapauksessa Jukka ei varmasti tuo Sinun jeesukseen vetoaminen ei auta."Lue tarkkaan". Sinä olet uhkaava.


    • todé*

      että yltiökarismaattinen touhu ei ole tänään niin kovin akuuttia. Pahimmat höyryt on päästetty pihalle, ja siinä menossa mukana olleet seurakunnat ovat palautuneet entiselleen.

      Olen lukaissut Niemisen kirjan, mutta en jälkimmäistä.

      • Kaatajapait väärässä

        Olen helluntailainen ja sanon että niilo ylivainio oli väärä profeetta. Hän toi suomeen tuon amerikkalaisen ilmiön kaataa ihmisiä sielunvoimalla rukousjonoissa.

        Siis samaa kaatajapappi touhua jatkavat suomessa Paavo Järvinen ja Joonas Kelottijärvi. Myös Argentiinalainen Carlos Annacondia kaataa. Olen nähnyt myös Juha Ketolan rukousjonossa hänen puhaltavan niin rukoiltavan päälle että tämä kaatuu. Sekä myös ex-helluntailainen Jorma Finnilä. Kaikkien em. julistajien kokouksissa olen ollut 80-90luvulla ja 2000 luvun alussa ja sama ilmiö esiintyy. Kierrän nykyään kaikki kaatajapapit kaukaa koska en halua kosketuksiin sielun piilevien voimien kanssa.

        Evl kirkon piirissä kaataa Pirkko Jalovaara. Markku Koivisto edustaa samaa myös.


        Raamattu ei tunne rukousjonoissa kaatuilua.


      • kaatajapapit vääräss
        Kaatajapait väärässä kirjoitti:

        Olen helluntailainen ja sanon että niilo ylivainio oli väärä profeetta. Hän toi suomeen tuon amerikkalaisen ilmiön kaataa ihmisiä sielunvoimalla rukousjonoissa.

        Siis samaa kaatajapappi touhua jatkavat suomessa Paavo Järvinen ja Joonas Kelottijärvi. Myös Argentiinalainen Carlos Annacondia kaataa. Olen nähnyt myös Juha Ketolan rukousjonossa hänen puhaltavan niin rukoiltavan päälle että tämä kaatuu. Sekä myös ex-helluntailainen Jorma Finnilä. Kaikkien em. julistajien kokouksissa olen ollut 80-90luvulla ja 2000 luvun alussa ja sama ilmiö esiintyy. Kierrän nykyään kaikki kaatajapapit kaukaa koska en halua kosketuksiin sielun piilevien voimien kanssa.

        Evl kirkon piirissä kaataa Pirkko Jalovaara. Markku Koivisto edustaa samaa myös.


        Raamattu ei tunne rukousjonoissa kaatuilua.

        Listasta unohtui Hannu Vaurula. Kaatajapappi sielunvoimalla hänkin.

        Tervettä Helluntailaisuutta edustaa Matti Pyykkönen ja Heikki Ahonen.


      • Mikko.
        Kaatajapait väärässä kirjoitti:

        Olen helluntailainen ja sanon että niilo ylivainio oli väärä profeetta. Hän toi suomeen tuon amerikkalaisen ilmiön kaataa ihmisiä sielunvoimalla rukousjonoissa.

        Siis samaa kaatajapappi touhua jatkavat suomessa Paavo Järvinen ja Joonas Kelottijärvi. Myös Argentiinalainen Carlos Annacondia kaataa. Olen nähnyt myös Juha Ketolan rukousjonossa hänen puhaltavan niin rukoiltavan päälle että tämä kaatuu. Sekä myös ex-helluntailainen Jorma Finnilä. Kaikkien em. julistajien kokouksissa olen ollut 80-90luvulla ja 2000 luvun alussa ja sama ilmiö esiintyy. Kierrän nykyään kaikki kaatajapapit kaukaa koska en halua kosketuksiin sielun piilevien voimien kanssa.

        Evl kirkon piirissä kaataa Pirkko Jalovaara. Markku Koivisto edustaa samaa myös.


        Raamattu ei tunne rukousjonoissa kaatuilua.

        eli ei mikään saatanan voima?


      • latter rain on valhe
        kaatajapapit vääräss kirjoitti:

        Listasta unohtui Hannu Vaurula. Kaatajapappi sielunvoimalla hänkin.

        Tervettä Helluntailaisuutta edustaa Matti Pyykkönen ja Heikki Ahonen.

        tässä hyvää kirjallisuutta aiheeseen liittyen :

        Paavo Hiltunen Toronto ilmiö läpivalaisussa
        Paavo Hiltunen Super uskovat
        Sven Reichaman Lammasten vaatteissa
        Juhani Aitomaa Uusi viini juovuttaa
        Paavo Hiltunen Siunauksia syvyydestä
        Olavi Kokkkonen Profetoimisen lahja


        tässä ehkä paras kirjoitus aiheeseen liittyen mitä olemassa on:

        http://www.heinola.org/~patato/sade.html
        "Myöhäissateen perintö (The Latter Rain Legacy)
        BY
        Charles S. Graves"


      • whitemagic?
        Mikko. kirjoitti:

        eli ei mikään saatanan voima?

        niin. siinäpä teologinen kysymys...

        Noituudessa käytetään sielunvoimia. ehkä karismaattisuus on valkoisen magian aluetta...?


      • Raamattukertookaikki
        whitemagic? kirjoitti:

        niin. siinäpä teologinen kysymys...

        Noituudessa käytetään sielunvoimia. ehkä karismaattisuus on valkoisen magian aluetta...?

        Tarkennukseksi vielä: klassinen helluntailaisuus on eri asia kun karismaattisuus.

        Karismaattisuuteen kuuluvat nämä ääriilmiöt jotka menevät Korinttolaiskirjeessä mainittujen 9 eri armolahjan yli selkeimpänän esimerkkinä juuri tuo rukousjonossa kaatuminen.


      • Malkin tekstiä
        Raamattukertookaikki kirjoitti:

        Tarkennukseksi vielä: klassinen helluntailaisuus on eri asia kun karismaattisuus.

        Karismaattisuuteen kuuluvat nämä ääriilmiöt jotka menevät Korinttolaiskirjeessä mainittujen 9 eri armolahjan yli selkeimpänän esimerkkinä juuri tuo rukousjonossa kaatuminen.

        tässä Per Olof malkin analyysi kaatumisesta Raamatussa, hyvää tekstiä!!!

        http://koti.mbnet.fi/hulk/perusta/kaatuminen.html
        "Mitä kaatuminen merkitsee Raamatussa?"


      • Malkin tekstiä kirjoitti:

        tässä Per Olof malkin analyysi kaatumisesta Raamatussa, hyvää tekstiä!!!

        http://koti.mbnet.fi/hulk/perusta/kaatuminen.html
        "Mitä kaatuminen merkitsee Raamatussa?"

        Luin linkin tekstin. Siinä oli hyvää opetusta. Kiitos.


      • latter rain on valhe kirjoitti:

        tässä hyvää kirjallisuutta aiheeseen liittyen :

        Paavo Hiltunen Toronto ilmiö läpivalaisussa
        Paavo Hiltunen Super uskovat
        Sven Reichaman Lammasten vaatteissa
        Juhani Aitomaa Uusi viini juovuttaa
        Paavo Hiltunen Siunauksia syvyydestä
        Olavi Kokkkonen Profetoimisen lahja


        tässä ehkä paras kirjoitus aiheeseen liittyen mitä olemassa on:

        http://www.heinola.org/~patato/sade.html
        "Myöhäissateen perintö (The Latter Rain Legacy)
        BY
        Charles S. Graves"

        Luin linkin. Toivottavasti edes muutamat seurakuntien johtotehtävissä toimivista lukevat sen. Se on tosin pitkä, mutta täyttä asiaa. Otteita siitä olen lukenut muualtakin.

        Minulle nämä kirjoituksessa olevat asiat ovat oleet selvillä monia vuosia, mutta monissa seurakunnissa kirjoituksessa kerrottuja eksyttäviä voimia ei ole tunnistettu tai sitten ne on otettu vastaan ilman arvostelua, vaikka Raamattu kehottaa arvostelemaan kaikki.

        Mitä johtajat edellä sitä lauma perässä. Voi tätä sokeutta uskovaisten keskuudessa.


    • Minulle tuo mainitsemasi kirjanen on tuttu, samoin Matti Pyykkösen kirjat olen lukenut.

      Olen iloinen kun huomaan, että tunnet sydämelläsi kehotusta varoittaa harhaopetuksesta
      ja niistä Sanan vastaisista ilmiöistä, joiden annetaan mm. helluntaiherätyksen piirissä
      aivan liian vapaasti esiintyä ja eksyttää ihmisiä pois Jumalan tahdon mukaiselta tieltä.

      Pelkkä eksytyksistä varoittaminen ei anna oikeaa kuvaa hengellisen elämän sisällöstä.
      Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen,
      meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!

      Kiitollisin mielin,
      SF

      .

      • Kiitos vastauksestasi ja neuvostasi:

        >>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!


      • jukka.finland kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi ja neuvostasi:

        >>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!

        Huomaan jättäneeni äskeisestä viestistäni pois tämän:

        Olen syvästi järkyttynyt ja kannan huolta Jumalan seurakunnan tilasta maassamme. Tiedän, etten ole yksin sisäisessä tuskassani, vaan ympäri maata on niitä veljiä ja sisaria, jotka huutavat apua Herralta rukouskammioissaan. Lisääntyköön heidän määrä, jotka nöyrtyvät Jumalan tahtoon ja anovat armoa maallemme. Pudistukaamme kaikesta laittomuudesta ja tehkäämme Herran tahto. "Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan".


      • jukka.finland kirjoitti:

        Huomaan jättäneeni äskeisestä viestistäni pois tämän:

        Olen syvästi järkyttynyt ja kannan huolta Jumalan seurakunnan tilasta maassamme. Tiedän, etten ole yksin sisäisessä tuskassani, vaan ympäri maata on niitä veljiä ja sisaria, jotka huutavat apua Herralta rukouskammioissaan. Lisääntyköön heidän määrä, jotka nöyrtyvät Jumalan tahtoon ja anovat armoa maallemme. Pudistukaamme kaikesta laittomuudesta ja tehkäämme Herran tahto. "Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan".

        Sinun teksteistäsi saa sen kuvan että Suomen kristikunta on kulkemassa kohti kadotusta ja sinä yksi harvoista on sen huomannut. Mitä sinä näet suomen kristikunnassa niin vakavaa että näin uskot?
        Kristikunnalla tarkoitan uudestisyntyneiden uskovien seurakuntia, en uskonnollisia ihmisiä.

        Et kai pane koko ongelmaa yksinomaan karismaattisten "kaatajapappien" toiminnan syyksi?
        Tällaisen käsityksen olen saanut kirjoituksistasi.
        Huomautan tässä jo etukäteen että minä en kuulu noiden pappien joukkoon.
        En ole koskaan kaatanut ketään, en omalla enkä Jumalan voimalla.
        En ole koskaan edes tavoitellut kaatumista, en omalle kohdalleni enkä toisten kohdalle.


      • jaikal kirjoitti:

        Sinun teksteistäsi saa sen kuvan että Suomen kristikunta on kulkemassa kohti kadotusta ja sinä yksi harvoista on sen huomannut. Mitä sinä näet suomen kristikunnassa niin vakavaa että näin uskot?
        Kristikunnalla tarkoitan uudestisyntyneiden uskovien seurakuntia, en uskonnollisia ihmisiä.

        Et kai pane koko ongelmaa yksinomaan karismaattisten "kaatajapappien" toiminnan syyksi?
        Tällaisen käsityksen olen saanut kirjoituksistasi.
        Huomautan tässä jo etukäteen että minä en kuulu noiden pappien joukkoon.
        En ole koskaan kaatanut ketään, en omalla enkä Jumalan voimalla.
        En ole koskaan edes tavoitellut kaatumista, en omalle kohdalleni enkä toisten kohdalle.

        Ajattelen että kun lähiaikoina sain ilmoituxen että iäkäs sisar ja veli ovat siirtynyt ikuisuuteen niin en saanut ilo siitä vaíkka kyseinen seurakunnat mihin he kuuluivat huusivat halleluuja nyt he ovat kirrkkaudessa ja ovat perillä mutta mutta yllätys yllätys. Jumala oli erimieltä heidän kanssa ja ilmoitti minulle järkyttävän uutinen he olivat siirtynyt väärän puoleen ja joutui kadotuxen. Huom Jumala tuomitse tässä,, minä en. Seuraan vain ilmoituxen minkä sain.

        Elikä ainakin minä haluan ilmoituxen Itse Herralta eikä ihmisiltä,, missä mennään ja minkälainen on mun tila. Siitä olen vastuussa kuka on mun Herra ? Elikä onko ihmiset mun Herra ja Seurakunta vai Herra Kaikkivaltias !


      • savonarola kirjoitti:

        Ajattelen että kun lähiaikoina sain ilmoituxen että iäkäs sisar ja veli ovat siirtynyt ikuisuuteen niin en saanut ilo siitä vaíkka kyseinen seurakunnat mihin he kuuluivat huusivat halleluuja nyt he ovat kirrkkaudessa ja ovat perillä mutta mutta yllätys yllätys. Jumala oli erimieltä heidän kanssa ja ilmoitti minulle järkyttävän uutinen he olivat siirtynyt väärän puoleen ja joutui kadotuxen. Huom Jumala tuomitse tässä,, minä en. Seuraan vain ilmoituxen minkä sain.

        Elikä ainakin minä haluan ilmoituxen Itse Herralta eikä ihmisiltä,, missä mennään ja minkälainen on mun tila. Siitä olen vastuussa kuka on mun Herra ? Elikä onko ihmiset mun Herra ja Seurakunta vai Herra Kaikkivaltias !

        voit ajatella että Jumala ilmoittaa sinulle jonkun ihmisen joutuneen kadotukseen.
        Ja kaiken kukkuraksi tässä kertomassasi tapauksessa oli kysymys uskovista ihmisistä, ja Jumala olisi ilmoittanut sinulle heidän joutuneen kadotukseeen? Minusta tämä haiskahtaa epäilyttävältä.
        Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?
        Mistä sinä teidät että Jumalan Henki on antaunut sinulle tuon ilmoituksen?


      • jaikal kirjoitti:

        voit ajatella että Jumala ilmoittaa sinulle jonkun ihmisen joutuneen kadotukseen.
        Ja kaiken kukkuraksi tässä kertomassasi tapauksessa oli kysymys uskovista ihmisistä, ja Jumala olisi ilmoittanut sinulle heidän joutuneen kadotukseeen? Minusta tämä haiskahtaa epäilyttävältä.
        Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?
        Mistä sinä teidät että Jumalan Henki on antaunut sinulle tuon ilmoituksen?

        Muutkin ilmoituxet mitä Hän on antanut minulle on pitänyt paikkansa tähän Päivän asti ja niitä voi koetella Raamatun ilmoittamalla ja opettavalla tavalla. 1. Joh. 4:2

        Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;


      • jaikal kirjoitti:

        voit ajatella että Jumala ilmoittaa sinulle jonkun ihmisen joutuneen kadotukseen.
        Ja kaiken kukkuraksi tässä kertomassasi tapauksessa oli kysymys uskovista ihmisistä, ja Jumala olisi ilmoittanut sinulle heidän joutuneen kadotukseeen? Minusta tämä haiskahtaa epäilyttävältä.
        Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?
        Mistä sinä teidät että Jumalan Henki on antaunut sinulle tuon ilmoituksen?

        tarpeen. Elikä kysyit --> Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?

        Katsos asia on niin että me vaimoni kanssa on saanut vuosien varrella ilmoitusta monien uskovaisten poisnukkuminen ja toisien uskovaisien kuolema on antanut meille suunnattoman iloa ja Herra on kertonut ja ilmoittanut meille miten he nyt ovat ilman kärsimystä ja tuska Hänen Kanssa.
        Toiset taas ovat antaneet meille sunnaton tuska ja itkua ja Kun ollaan tätä miettineet mix niin Hän on tullut ja kertonut että he eläessään ovat astuneet väärään puolen eläessä ja mennyt inakaikkisen kärsimyxien puolelle niinkuin äsken nä kax vanhat uskovaiset. Kauhea on,, mutta näin on vaan Totuus,,,, halut sitt otta vastan tai et..
        Toinen heistä piti oikein yhteiskristillisiä rukoustilaisuuxia kotonaan...


      • savonarola kirjoitti:

        tarpeen. Elikä kysyit --> Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?

        Katsos asia on niin että me vaimoni kanssa on saanut vuosien varrella ilmoitusta monien uskovaisten poisnukkuminen ja toisien uskovaisien kuolema on antanut meille suunnattoman iloa ja Herra on kertonut ja ilmoittanut meille miten he nyt ovat ilman kärsimystä ja tuska Hänen Kanssa.
        Toiset taas ovat antaneet meille sunnaton tuska ja itkua ja Kun ollaan tätä miettineet mix niin Hän on tullut ja kertonut että he eläessään ovat astuneet väärään puolen eläessä ja mennyt inakaikkisen kärsimyxien puolelle niinkuin äsken nä kax vanhat uskovaiset. Kauhea on,, mutta näin on vaan Totuus,,,, halut sitt otta vastan tai et..
        Toinen heistä piti oikein yhteiskristillisiä rukoustilaisuuxia kotonaan...

        vastannut kysymykseeni että MIKSI JUMALA ILMOITTAISI SINULLE JA VAIMOLLESI SELLAISTA?
        MIKÄ ON JUMALAN MOTIIVI ja tarkoitus ilmoittaessan jonkun ikuisuuskohtalon?

        Oliko ekumenia tuon yhden uskovan kadottava synti?

        >>>Toinen heistä piti oikein yhteiskristillisiä rukoustilaisuuxia kotonaan...


      • mites oli?
        jaikal kirjoitti:

        Sinun teksteistäsi saa sen kuvan että Suomen kristikunta on kulkemassa kohti kadotusta ja sinä yksi harvoista on sen huomannut. Mitä sinä näet suomen kristikunnassa niin vakavaa että näin uskot?
        Kristikunnalla tarkoitan uudestisyntyneiden uskovien seurakuntia, en uskonnollisia ihmisiä.

        Et kai pane koko ongelmaa yksinomaan karismaattisten "kaatajapappien" toiminnan syyksi?
        Tällaisen käsityksen olen saanut kirjoituksistasi.
        Huomautan tässä jo etukäteen että minä en kuulu noiden pappien joukkoon.
        En ole koskaan kaatanut ketään, en omalla enkä Jumalan voimalla.
        En ole koskaan edes tavoitellut kaatumista, en omalle kohdalleni enkä toisten kohdalle.

        kertonut, että olit käynyt kaatajapapin tykönä?


      • mites oli? kirjoitti:

        kertonut, että olit käynyt kaatajapapin tykönä?

        Kyllä. Kävin kokouksessa, jossa Jouko Nieminen puhui ja rukoili. Hänen rukoillessa (vaikka ei laskenut käsiään päälleni) lensin pari metriä taaksepäin, samoin takanani olleet kaksi miestä. Mitään siunausta tuo kekemus ei minulle antanut.


      • Harhaa ja valhetta
        savonarola kirjoitti:

        tarpeen. Elikä kysyit --> Miksi Jumala ilmoittaisi sinulle sellaista vaikka se olisikin totuus asiasta?

        Katsos asia on niin että me vaimoni kanssa on saanut vuosien varrella ilmoitusta monien uskovaisten poisnukkuminen ja toisien uskovaisien kuolema on antanut meille suunnattoman iloa ja Herra on kertonut ja ilmoittanut meille miten he nyt ovat ilman kärsimystä ja tuska Hänen Kanssa.
        Toiset taas ovat antaneet meille sunnaton tuska ja itkua ja Kun ollaan tätä miettineet mix niin Hän on tullut ja kertonut että he eläessään ovat astuneet väärään puolen eläessä ja mennyt inakaikkisen kärsimyxien puolelle niinkuin äsken nä kax vanhat uskovaiset. Kauhea on,, mutta näin on vaan Totuus,,,, halut sitt otta vastan tai et..
        Toinen heistä piti oikein yhteiskristillisiä rukoustilaisuuxia kotonaan...

        Tuollainen ilmoitusten saaminen on valhetta ja harhaa. Tuollaisia muka ilmoituksia ei tule Herralta, vaan ne ovat savonarolan oman mielikuvituksen tuotteita, ellei peräti pimeyden ruhtinaan valhekerrontaa. Jumalalta tuollaiset ilmoituksset eivät kuitenkaan tule. Vaan kun tietää taustoina, että savonarola on käyttänyt huumeita ja alkoholia sekaisin, ja ehkempä vieläkin on niitten pauloissa, niin ymmärrettävää on että tuollaisia hallusinaatiotietoja voi tulla. No, ne eivät ole kuitenkaan tulleet Jumalalta, vaan sielunviholliselta hallusinaatioissa. Sitä en tiedä miten paljon myös savonarolan vaimo ko. aineita on käyttänyt tai käyttää, mutta näyttää joutuneen vaimo polo kovin harhaan hänkin. Savonarola lienee voimakas persoona, joka tahtoisi alistaa kaikki toiset valtansa alle ja määrätä uskomaan hänen oppinsa ja opetuksensa harhat yli Raamatun selkeän sanoman. Raamattu ei missään kohden tue tuollaista ilmoittelua!

        PPitää vielä mainita, että eipä ukko ole vaatannut Tässä on Tie nimimerkin kysymyksiin mitään! On näin osoittanut olevansa täysin valheessa ja piemydessä elävä harhainen yksilö.


      • Hupsista keikkaa
        jukka.finland kirjoitti:

        Kyllä. Kävin kokouksessa, jossa Jouko Nieminen puhui ja rukoili. Hänen rukoillessa (vaikka ei laskenut käsiään päälleni) lensin pari metriä taaksepäin, samoin takanani olleet kaksi miestä. Mitään siunausta tuo kekemus ei minulle antanut.

        Lentelehehän sinä onneton vain jatkossakin.Kukaan ei sitä kuitenkaan usko.Aivan uskomatonta potaskaa.On eri asia lentää kuin luulla lentävänsä.


      • Niin ja eikai
        Harhaa ja valhetta kirjoitti:

        Tuollainen ilmoitusten saaminen on valhetta ja harhaa. Tuollaisia muka ilmoituksia ei tule Herralta, vaan ne ovat savonarolan oman mielikuvituksen tuotteita, ellei peräti pimeyden ruhtinaan valhekerrontaa. Jumalalta tuollaiset ilmoituksset eivät kuitenkaan tule. Vaan kun tietää taustoina, että savonarola on käyttänyt huumeita ja alkoholia sekaisin, ja ehkempä vieläkin on niitten pauloissa, niin ymmärrettävää on että tuollaisia hallusinaatiotietoja voi tulla. No, ne eivät ole kuitenkaan tulleet Jumalalta, vaan sielunviholliselta hallusinaatioissa. Sitä en tiedä miten paljon myös savonarolan vaimo ko. aineita on käyttänyt tai käyttää, mutta näyttää joutuneen vaimo polo kovin harhaan hänkin. Savonarola lienee voimakas persoona, joka tahtoisi alistaa kaikki toiset valtansa alle ja määrätä uskomaan hänen oppinsa ja opetuksensa harhat yli Raamatun selkeän sanoman. Raamattu ei missään kohden tue tuollaista ilmoittelua!

        PPitää vielä mainita, että eipä ukko ole vaatannut Tässä on Tie nimimerkin kysymyksiin mitään! On näin osoittanut olevansa täysin valheessa ja piemydessä elävä harhainen yksilö.

        helvetissä vielä ole ketään ? Vasta viimeisen tuomion jälkeen, kun jumalattomat tuomitaan.


    • Olen iloinen, että tämä aloitukseni herättää mielenkiintoa aikamme ilmiöitä -ja Raamatulle vieraita- tapahtumia kohtaan. Toivon, että jatkamme keskustelua huomenna. Mutta nyt on ehtoo pitkälle kulunut ja tahdon tapani mukaan toivottaa kaikille, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta katoamattomuudessa, "hyvää yötä, Jeesus myötä".

    • Worried
      • anni307

        Kuka kaatoi jengin Telppäsniityllä vuonna 1776 ????
        Ei ainakaan Yli-Vainio tai kukaan ihminen ylipäätään ?!!!
        Ja että ihan puhuivat kielillä.....taisivat olla k-a-r-i-s-m-a-a-t-t-i-k-k-o-j-a.....
        Pyhä Henki toimii kuten parhaaksi katsoo - onneksi yli kaiken ihmisjärjen.


      • Telppäsniityllä
        anni307 kirjoitti:

        Kuka kaatoi jengin Telppäsniityllä vuonna 1776 ????
        Ei ainakaan Yli-Vainio tai kukaan ihminen ylipäätään ?!!!
        Ja että ihan puhuivat kielillä.....taisivat olla k-a-r-i-s-m-a-a-t-t-i-k-k-o-j-a.....
        Pyhä Henki toimii kuten parhaaksi katsoo - onneksi yli kaiken ihmisjärjen.

        Telppäsniityllä vuonna 1776 vaikuttanut voima on aikalaiskuvauksien perusteella arvioituna trombi, voimakas tuulenpuuska.

        Tuohon aikaan ihmiset olivat hyvin uskonnollisia, takana olivat pikkuvihan ajat, maa oli yhä hyvin köyhä. Trombin pelästyttämät yksinkertaiset uskonnolliset ihmiset, tuulen kaataessa heidät äkillisesti ja yllättäen maahan, turvautuivat peloissaan Jumalaan. Ehkä koettu hätä sai aikaan aitoa Jumalan etsimistä ja aitoja uskoon tulemisia, mutta yksi Telppäsniityn ihmeen kokeneista tuli kokemuksen johdosta unissasaarnaajaksi.

        En ole löytänyt mitään tietoja siitä, että Jumala olisi järjestänyt Telppäsniitty tyyppisiä herätyksiä tuon jälkeen. Kaikenlaisia muita tuulenpuuskia on liikkunut, ovatpa nekin kaikenlaista kaadelleet, heinäseipäitä ja variksenpelättimiä, mutta ei niitä ole herätyksinä pidetty. Joten ehkä tuota ei voi pitää Jumalan tapana toimia. Toiminnan yhtenä hedelmänä oli unissasaarnaaja, mutta ei sekään ole raamatullista.

        Jumalan tapa toimia, on lähettää evankeliumia julistavia kristittyjä saarnaamaan kaduille, kujille ja pelloille, mutta ei suinkaan tuuleenpuuskia. Evankeliumin julistaminen on annettu ihmisten tehtäväksi ja usko tulee evankeliumin kuulemisesta, eikä tuulen vinkumisesta.


      • Vierailijavain
        Telppäsniityllä kirjoitti:

        Telppäsniityllä vuonna 1776 vaikuttanut voima on aikalaiskuvauksien perusteella arvioituna trombi, voimakas tuulenpuuska.

        Tuohon aikaan ihmiset olivat hyvin uskonnollisia, takana olivat pikkuvihan ajat, maa oli yhä hyvin köyhä. Trombin pelästyttämät yksinkertaiset uskonnolliset ihmiset, tuulen kaataessa heidät äkillisesti ja yllättäen maahan, turvautuivat peloissaan Jumalaan. Ehkä koettu hätä sai aikaan aitoa Jumalan etsimistä ja aitoja uskoon tulemisia, mutta yksi Telppäsniityn ihmeen kokeneista tuli kokemuksen johdosta unissasaarnaajaksi.

        En ole löytänyt mitään tietoja siitä, että Jumala olisi järjestänyt Telppäsniitty tyyppisiä herätyksiä tuon jälkeen. Kaikenlaisia muita tuulenpuuskia on liikkunut, ovatpa nekin kaikenlaista kaadelleet, heinäseipäitä ja variksenpelättimiä, mutta ei niitä ole herätyksinä pidetty. Joten ehkä tuota ei voi pitää Jumalan tapana toimia. Toiminnan yhtenä hedelmänä oli unissasaarnaaja, mutta ei sekään ole raamatullista.

        Jumalan tapa toimia, on lähettää evankeliumia julistavia kristittyjä saarnaamaan kaduille, kujille ja pelloille, mutta ei suinkaan tuuleenpuuskia. Evankeliumin julistaminen on annettu ihmisten tehtäväksi ja usko tulee evankeliumin kuulemisesta, eikä tuulen vinkumisesta.

        on kirjoituksesi:
        "Telppäsniityllä vuonna 1776 vaikuttanut voima on aikalaiskuvauksien perusteella arvioituna trombi, voimakas tuulenpuuska."

        Telppäsniityn tapahtumat ovat Jumalan Pyhän Hengen vaikuttama, josta sai herännäisyys alkunsa.
        Herännäisyydessä oli alkuaikoina voimakasta kielilläpuhumista ja muita Pyhän Hengen ilmiöitä.
        Hyvin tyypillistä oli, että jumalanton ihminen saattoi kaatua maahan, oli ikäänkuin tiedottomassa tilassa ja herättyään oli tullut uskoon. Tätähän aikoinaan mm. Elias Lönrot, Kajaanin kaupungin lääkäri ihmetteli ja määritteli sen joksikin taudiksi. Kaatuilemiskuvauksia on herännäisyyden historia täynnä. Paavo Ruotsalaista kutsuttiin kielilläpuhumisen akatemian rehtoriksi. Suonenjoen kuntaa kutsuttiin kielilläpuhumisen kunnaksi. Lestadiolaisuudessa on voimakkaita kaatumisilmiöitä ja kielilläpuhumista.

        ÄLKÄÄ SORKKIKO IHAN KAIKKEA, ETTEI TEITÄ HAVAITTAISI TOIMIVAN PYHÄÄ HENKEÄ VASTAAN!


    • kultainen keskitie

      on kaikessa hyvä muistaa.
      Raamattu kehottaa ottamaan hyvän ja hylkäämän huonon, mutta tehköön sen jokainen sisimmissään, koska toinen ihminen ei voi tietää toisen tarvetta. Sinulle turhuus voi olla toisen pelastus.
      Yltiö hengellisyys on yksittäisten ihmisten "ongelma" enkä näe että esim, hellarit seurakuntana olisivat menneet tähän mukaan. Järki pitää olla päässä.
      Mutta jos mietitään taustoja ylitiö hengellisyyden takana niin voisi kuvitella sen johtuvan ihmisen pelosta johonkin asiaa...ehkä omaan lankeamukseen, todellisuuden pelkoon. Nämähän ovat asioita mitä esim. seurakunna pastori voi kyseisen ihmisen kanssa käydä lävitse ja tästä päästään.

    • olen lukenut

      erästä kirjaa, joka on varmaan pari vuosikymmentä ollut hyllyllä, ja jostain syystä silloin kun sen ostin, niin se ei erikoisemmin kiinnostanut minua, sillä olin silloin vielä suhteellisen nuori uskossani. Sitä monesti nuorella uskovaisella on kaikki olevinaan kovin varmaa, että tässä sitä vain mennä porskutellaan Jumalan armossa ja ajatellaan, että eihän minua voi mikään paha satuttaa eikä lankeemukset kohdata jne..
      Mutta todellisuus on kuitenkin jotakin muuta. Kyllä niitä kiusauksia tulee ja lankeemuksia, ainakin minulle tuli, joten puhun vaan omasta puolestani.
      Olen kokenut, että vasta nyt muutaman vuoden aikana Jumala on syventänyt työtään elämässäni, murtaen ja paljastaen oman alastomuuteni Hänen edessään, koska "kaikki on alastonta ja paljastettua Hänen edessään, jolle meidän on tehtävä tili". Olen hiukan päässyt kokemaan siitä, että Hän on myös Pyhä.

      Kirja, jota olen lukenut, on Helen Roseweren, "Elämän pyhyys".
      Nyt kun on ollut puhetta noista kaatumisilmiöistä, niin laitan pienen pätkän tuosta lukemastani kirjasta.

      "Ne meistä, jotka olivat Ibambissa heinäkuussa 1953, eivät koskaan unohda päivää, jona herätys tuli. Oli tavanomainen perjantai-illan kokous. Jack Scholes oli juuri noussut lukemaan Raamattua, kun äkkiä kuulimme jonkin kohisevan äänen lähestyvän, ikäänkuin pyörremyrsky olisi ollut tulossa.
      Raamattukoulun vanhimmat opiskelijat kiersivät äänettömästi irrottamassa ikkunaluukut, jottei tuuli pääsisi lennättämään niitä sisään. Vilkaistessani ohimennen ulos pimeään yöhön huomasin, että palmut seisoivat suorina kuutamon valaisemaa taivasta vasten, eikä missään näkynyt merkkejä lähestyvästä myrskystä: ei vinhasti kiitäviä pilviä, ei myrskytuulen maahan asti taivuttamia puita.
      Sitten tuntui kuin jokin valtava voima olisi iskeytynyt huoneeseen, ja kaikki vapisimme. Hetken vallitsi latautunut hiljaisuus. Sitten kaikki purskahtivat kovaääniseen itkuun, jotkut kaatuivat lattialle ja jotkut vapisivat hillittömästi. Kaikki olivat joutuneet voimakkaan, näkymättömän Läsnäolijan vaikutuksen alaisiksi.
      "Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä. Mutta tiedämme ainakin hiukan siitä, millaista ensimmäisenä helluntaina on täytynyt olla", Jack Scholes kirjoitti myöhemmin yrittäessään selittää millaisella voimalla Pyhä Henki oli tullut seurakunnan ylle. Koko rakennus oli vavissut kuin pyörremyrskyn kourissa, vaikka hiljaiset, liikkumattomat palmut, jotka erottuivat kuutamoa vasten, todistivat, ettei ulkona myrskynnyt. Luonnon värähtämätön katse tuntui vieläpä korostavan ihmisen sisällä riehuvaa myrskyä.
      Henki hallitsi koko rakennusta. Miehet ja naiset vapisivat jonkin ulkopuolisen voiman vaikutuksesta, mahtavan voiman, jota he eivät voineet torjua eivätkä vastustaa. Jotkut huusivat ääneensä armoa. Jotkut kaatuivat lattialle. Jotkut näyttivät jäykistyneiltä ikään kuin olisivat olleet ruuvipenkissä. Jotkut tärisivät voimatta hillitä itseään, niin että jopa penkki, jolla he istuivat, tärisi.
      Ihmiset olivat syvän synnintunnon vallassa ja huusivat Jumalalta armoa ja anteeksiantoa. Kyyneleet valuivat vuolaina. Hiki virtasi. Millaisia kärsimyksiä aiheutuikaan siitä, kun vahvat miehet yrittivät vastustaa Hengen työtä tai naiset pyrkivät pakoon. Jotkut putosivat polvilleen tunnustaen kätkettyjä syntejään Jumala ainoana kuuntelijanaan. Jotkut kaatuivat sementtilattialle ja kasvoillaan maaten toivat valoon asioita, jotka olivat olleet haudattuina heidän sisimpäänsä ja joista he eivät olisi milloinkaan halunneet itseään muistuttavan.
      Mielenilmaukset, joita tähän asti oli pidetty "heikkouksien" aiheuttamina, kuten pahantuulisuus tai nurina, ärtyisyys tai valittaminen, nähtiin nyt syntinä, kun Pyhä Henki säteili ihmisten sydämiin Jumalan pyhyyden puhdasta valoa. Yksikään nurkkaus ei jäänyt varjoon. Mitään mustaa ei enää voitu sanoa harmaaksi. Pikku rikkeet - kokeissa lunttaaminen, tiskivuorosta pinnaaminen, työstä poistuminen kymmentä minuuttia ennen kellon soittoa - kasvoivat hirvittäviksi ihmisten silmissä, kun ne nähtiin Jumalan puhtauden vaatimuksen rinnalla. Typerät pilapuheet näyttivät yhtä pahoilta kuin "haureus, saastaisuus ja ahneus" (Ef. 5:3).

      Minusta tässä katkelmassa tapahtuneessa on erilaista, mitä tämän päivän ilmiöissä. En ymmärrä noita "toronton ilmiöitä". Se on jotenkin kuin itseistarkoitusta, että "hypätään" jotakin kokemuksia hakemassa, ja kuitenkaan jos niillä kokemuksilla ei ole ihmistä muuttavaa voimaa, on se hyödytyntä. Kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta pitäisi pyrkiä eroon, ja katseemme tulisi olla suunnattuna uskomme alkajassa ja täyttäjässä, Jeesuksessa Kristuksessa.

      • Helen Roseweren, "Elämän pyhyys". Siitä lainaamasi kohta:

        >>Ihmiset olivat syvän synnintunnon vallassa ja huusivat Jumalalta armoa ja anteeksiantoa. Kyyneleet valuivat vuolaina. Hiki virtasi. Millaisia kärsimyksiä aiheutuikaan siitä, kun vahvat miehet yrittivät vastustaa Hengen työtä tai naiset pyrkivät pakoon. Jotkut putosivat polvilleen tunnustaen kätkettyjä syntejään Jumala ainoana kuuntelijanaan. Jotkut kaatuivat sementtilattialle ja kasvoillaan maaten toivat valoon asioita, jotka olivat olleet haudattuina heidän sisimpäänsä ja joista he eivät olisi milloinkaan halunneet itseään muistuttavan.
        Mielenilmaukset, joita tähän asti oli pidetty "heikkouksien" aiheuttamina, kuten pahantuulisuus tai nurina, ärtyisyys tai valittaminen, nähtiin nyt syntinä, kun Pyhä Henki säteili ihmisten sydämiin Jumalan pyhyyden puhdasta valoa


      • Raamattu on totuus.
        jukka.finland kirjoitti:

        Helen Roseweren, "Elämän pyhyys". Siitä lainaamasi kohta:

        >>Ihmiset olivat syvän synnintunnon vallassa ja huusivat Jumalalta armoa ja anteeksiantoa. Kyyneleet valuivat vuolaina. Hiki virtasi. Millaisia kärsimyksiä aiheutuikaan siitä, kun vahvat miehet yrittivät vastustaa Hengen työtä tai naiset pyrkivät pakoon. Jotkut putosivat polvilleen tunnustaen kätkettyjä syntejään Jumala ainoana kuuntelijanaan. Jotkut kaatuivat sementtilattialle ja kasvoillaan maaten toivat valoon asioita, jotka olivat olleet haudattuina heidän sisimpäänsä ja joista he eivät olisi milloinkaan halunneet itseään muistuttavan.
        Mielenilmaukset, joita tähän asti oli pidetty "heikkouksien" aiheuttamina, kuten pahantuulisuus tai nurina, ärtyisyys tai valittaminen, nähtiin nyt syntinä, kun Pyhä Henki säteili ihmisten sydämiin Jumalan pyhyyden puhdasta valoa

        mulla on Raamattu enkä tarvii kaatajapappien enkä muidenkaan hurmahenkien kirjoja.

        siis hurmahenget puolustelee epäraamatullista kaatumista milloin telppäsniityllä tai millon joidenkin muiden hurmahenkien kirjoilla.

        yksin Jeesus Kristus yksin Raamattu, kaikki muu on täyttä paskaa.

        Ylivainio ja kaatajapapit ovat vääriä profeettoja.


      • Että joku muu näkee että ainoa mitä ihminen tarvi saada pelastuaxeen on synnintunto !


      • Kiittän Jumala sinusta Rakas Kirjoittelija !! Texti mitä on paras mitä on aikoihin kirjoitettu ja olen iloinen että vielä löytyy vanhan linjan miehet ja naiset jotka näkee että kaiken tärkein on että Jumala synnyttää synnintuntoa ihmisiin,,,, muuten on kaikki hetkessä ohi ikuiseti ja kaikki on menetetty,,,, koska jos ei Pyhitys saavuttaa ja saa muodon ihmisiin,, niin ei kukaan ole näkevä Herra ja joutuu Helvettiin aivan Raamatun mukaisesti !


      • Pyydän suomeksi !

        Voiko joku kääntää vanhalle uskovaiselle ukolle linkin tekstit? Ei kai voida julistaa evankeliumia kuin sen oman kansan kielellä, joka kuulee julistusta. Jossain on kirjoitettu, että jokainen mies olkoon herra talossaansa ja kuulkoon omalla kielellään kuninkaan julistuksen.

        Olen suomalainen. Toivon, että Worried tai joku muu kääntää tekstin suomeksi. Pahalta tuntuu jos helluntailaiset puhuvat meille vanhoille vain englantia. Ei me sitä ymmärretä ellei olla ainakin ylioppilaita. Minä en ole, mutta taistelin Suomen puolesta kun sodassa oltiin. Eikä kaveria jätetty mutta nyt riidat erottavat veljet ja sisaret. Silloin kirkot olivat täynnä Jumalan armoa maallemme anovia ihmisiä. Saimme armoa mutta nyt Jumalan pelko on kadonnut kansastamme.

        Kääntäkää linkkien puheet suomeksi.


      • wilkerson
        Pyydän suomeksi ! kirjoitti:

        Voiko joku kääntää vanhalle uskovaiselle ukolle linkin tekstit? Ei kai voida julistaa evankeliumia kuin sen oman kansan kielellä, joka kuulee julistusta. Jossain on kirjoitettu, että jokainen mies olkoon herra talossaansa ja kuulkoon omalla kielellään kuninkaan julistuksen.

        Olen suomalainen. Toivon, että Worried tai joku muu kääntää tekstin suomeksi. Pahalta tuntuu jos helluntailaiset puhuvat meille vanhoille vain englantia. Ei me sitä ymmärretä ellei olla ainakin ylioppilaita. Minä en ole, mutta taistelin Suomen puolesta kun sodassa oltiin. Eikä kaveria jätetty mutta nyt riidat erottavat veljet ja sisaret. Silloin kirkot olivat täynnä Jumalan armoa maallemme anovia ihmisiä. Saimme armoa mutta nyt Jumalan pelko on kadonnut kansastamme.

        Kääntäkää linkkien puheet suomeksi.

        Wilkerson on kritisoinut sekä menestysteologiaa että äärikarismaattisuutta.


    • Worried
    • tämän asian...

      huomasit???

      minä huomasin tämän jo 2 vuotta sitte ja koko ajan on vaan pahemmaksi mennyt seurakunnan tila, mutta kukaan vaan ei halua myöntää tätä totuudeksi että näin on!

      ei vaan haluta uskoa totuutta vaan rakastetaan valhetta, eikä kuulla ja haluta ottaa varoituksia ja nuhteita huomioon ja niistä vaaria että pitäisi tehdä parannus eikä jatkaa synnin tekemistä!

      miksi???

      ja yhdestä asiasta vielä haluaisin mainita, että kun kerran olet huomannut että nämä asiat ovat vääriä.

      niin miksi sitten teillaat/teilaatte suoraan kolminaisuuden vastustajat ja jehovien kannan kolminaisuus asiassa???

      entäpä jos kolminaisuus/kolmiyhteinen Jumala onkin myös osa eksytystä ja hapatusta???

      koska se on FAKTA että jompien kumpien on oltava VÄÄRÄSSÄ ei kummatkin voi olla oikeassa, eli toiset on tässä asiassa HARHAOPETTAJIA mutta kummat???

      eikö???

      jokainen tutkikoon tämän asian itsekseen! miten asia on ja kysykää ja rukoilkaa tätä asiaa JUMALALTA kummat on oikeassa ja kummat väärässä!

      kun näin teemme niin kyllä Jumala antaa tähän selvän vastauksen ja selventää asian tässäkin asiassa miten tämä on!

      ja yhdestä asiasta pitää vielä mainita että kaikki jotka tieää juoko pihon sivun niin kun kerran olette huomanneet että kaatamiset ovat väärin!

      niin silloin myös tämmöisiltä henkilöiltä tulleet profetiat ovat myös vääriä kun kerran tiedämme kuka näissä lahkoissa ja kokuoksissa on vallassa ja kuka näissä henkilöissä vaikuttaa henkensä kautta!

      eikö???

      ja pihon sivullahan suurin osa on tullut tämmöisiltä henkilöiltä ja lahkojen jäseniltä niin voimme päätellä siitä kuinka monta oikeaa profetiaa onkaan pihon sivulla???

      eikö???

      ja lopuksi lainaan sanojasi!

      ">>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!

      • raamatusta tähän...

        lisätä!

        Luku 4:1-4
        Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle

        1.Minä todistan sinulle vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva, elävät ja kuolleet, hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:

        2.Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, varoita ja kehota kärsivällisesti opettaen.

        3.TULEE AIKA, JOLLOIN HE EIVÄT SUVAITSE TERVETTÄ OPPIA, VAAN OMIEN HALUJENSA MUKAAN HAALIVAT KORVASYYHYYNSÄ ITSELLEEN OPETTAJIA.

        4.HE KÄÄNTÄVÄT KORVANSA POIS TOTUUDESTA JA EKSYVÄT TARUIHIN.

        Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

        Luku 2:11,12

        11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on yksi. Siinä teet oikein. Riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Timoteukselle

        luvut 4:1 ja 5:15

        1. Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina jotkut luopuvat uskosta, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

        5:15

        15. Ovathan jotkut jo kääntyneet pois seuraamaan Saatanaa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:6-12

        6. Minua kummastuttaa, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.

        7. Toista evankeliumia ei kuitenkaan ole.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristää Kristuksen evankeliumin.

        8. MUTTA VAIKKA ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        9. TOISTAN EDELLÄ SANOMANI: JOS JOKU JULISTAA TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        10. Etsinkö nyt ihmisten hyväksymistä vai jumalan?
        Tai pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi?
        jos vielä pyrkisin mielyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija.

        11. Minä teen teille tiettäväksi, veljet, että julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista.

        12. En ole sitä ihmisiltä saanutkaan,
        eikä sitä ole minulle opetettu,
        vaan olen saanut sen Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen kautta.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Paavalin kirjeestä Filippiläisille

        Luku 3:18,19

        18.Kuten olen teille usein sanonut ja nyt aivan itkienkin sanon, monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

        19.Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän Jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.


      • 2...
        raamatusta tähän... kirjoitti:

        lisätä!

        Luku 4:1-4
        Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle

        1.Minä todistan sinulle vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva, elävät ja kuolleet, hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:

        2.Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, varoita ja kehota kärsivällisesti opettaen.

        3.TULEE AIKA, JOLLOIN HE EIVÄT SUVAITSE TERVETTÄ OPPIA, VAAN OMIEN HALUJENSA MUKAAN HAALIVAT KORVASYYHYYNSÄ ITSELLEEN OPETTAJIA.

        4.HE KÄÄNTÄVÄT KORVANSA POIS TOTUUDESTA JA EKSYVÄT TARUIHIN.

        Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

        Luku 2:11,12

        11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on yksi. Siinä teet oikein. Riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Timoteukselle

        luvut 4:1 ja 5:15

        1. Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina jotkut luopuvat uskosta, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

        5:15

        15. Ovathan jotkut jo kääntyneet pois seuraamaan Saatanaa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:6-12

        6. Minua kummastuttaa, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.

        7. Toista evankeliumia ei kuitenkaan ole.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristää Kristuksen evankeliumin.

        8. MUTTA VAIKKA ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        9. TOISTAN EDELLÄ SANOMANI: JOS JOKU JULISTAA TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        10. Etsinkö nyt ihmisten hyväksymistä vai jumalan?
        Tai pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi?
        jos vielä pyrkisin mielyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija.

        11. Minä teen teille tiettäväksi, veljet, että julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista.

        12. En ole sitä ihmisiltä saanutkaan,
        eikä sitä ole minulle opetettu,
        vaan olen saanut sen Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen kautta.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Paavalin kirjeestä Filippiläisille

        Luku 3:18,19

        18.Kuten olen teille usein sanonut ja nyt aivan itkienkin sanon, monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

        19.Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän Jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        Jeremiaasta

        Luku 17:5-8

        5. Näin sanoo Herra: Kirottu on mies, joka turvaa ihmisiin, panee luottamuksensa omaan voimaansa, ja jonka sydän luopuu Herrasta.

        6. Hän jää alastomaksi arolle eikä näe mitään onnea tulevan; hän asuu poudan polttamissa paikoissa erämaassa, asumattomassa suolamaassa.

        7. Siunattu on Herraan turvaava mies, jonka turvana Herra on.

        8. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ei ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä.

        Aamoksesta

        Luku 5:10

        10. He vihaavat sitä, joka portissa puoltaa oikeutta, ja totuuden puhuja on heille kauhistus.

        Jobista

        Luku 19:25-29

        25. Kuitenkin minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.

        26. kun tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan.

        27. Hänet olen minä näkevä apunani; minun silmäni saavat nähdä hänet-eikä hän ole outo.
        Tätä sydämeni ikävoi

        28. Kun te sanotte: 'vainoammeko todella häntä!' -minun muka syy

        29. peljätkää miekkaa, sillä viha on kohtaava pahoja töitä, miekan rangaistavia.
        Tietäkää, on olemassa Tuomari.

        ja loppuun Johanneksen evankeliumista

        Luku7:6,7,14-18 ja 24

        6.Jeesus sanoi heille: Minun aikani ei ole vielä tullut, mutta teille aika on aina sopiva.

        7. Teitä maailma ei voi vihata, mutta minua se vihaa, sillä minä todistan siitä, että sen teot ovat pahoja.

        14. kun puoli juhlaa oli kulunut, meni Jeesus ylös pyhäkköön ja opetti.

        15. Juutalaiset ihmettelivät ja sanoivat: "Kuinka tämä osaa kirjoituksia, vaikka ei ole saanut kuolutusta?"

        16. Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Minun OPPINI ei ole minun, vaan HÄNEN, joka on minut lähettänyt.

        17. JOS JOKU TAHTOO TEHDÄ HÄNEN TAHTONSA, TULEE HÄN TUNTEMAAN ONKO TÄMÄ OPPI JUMALASTA, VAI PUHUNKO MINÄ OMIANI.

        18. OMIAAN PUHUVA ETSII KUNNIAA ITSELLEEN, MUTTA JOKA ETSII KUNNIAA LÄHETTÄJÄLLEEN, ON LUOTETTAVA, EIKÄ HÄNESSÄ OLE VÄÄRYYTTÄ.

        24. ÄLKÄÄ TUOMITKO NÄÖN MUKAAN, VAAN TUOMITKAA OIKEIN.


      • mainita...

        armolahjoista!

        sitten vaikka tiedetään että saatana pukeutuu valkeudenenkeliksi niin kumminkaan suurin osa uskovista ei erota mikä on Jumalasta ja mikä saatanasta
        ja sitten eksytään kun ei koetella henkiä vaan luullaan että kaikki on Jumalasta

        tiesittekö sitä että saatanakin osaa antaa samat armolahjat kuin Jumala???

        saatana matkii kaikessa Jumalaa eikä saatana ole mikään mitätön temppujen tekijä!

        kaikki tämmöinen "yliluonollinen" pitäisi koetella sanalla ja kysyä Jumalalta onko tämä sinusta vai ei!
        samoin armolahjojen niin kuin profetioiden kanssa pitäisi kysyä ja koetella onko armolahjan ja profetian antanut Jumala vai saatana?

        samallalailla kun voidaan antaa väärä profetia samalla lailla voidaan antaa väärä armolahja,
        toronto ilmiössähän armolahjojen toimiminen on ihan yleistä ja profetioiden antaminen!

        myös uskoontulokokemus pitäisi koetella sanalla ja kysyä Jumalata tulinko oikeasti uskoon ja oliko uskoon tulo sinusta vai ei?

        saatana osaa myös antaa uskoon tulo kokemuksia niin kuin Jumala pitää muistaa että saatana matkii kaikessa Jumalaa ja pukeutuu valkeuden enkeliksi!

        näsissä toronto kokokuksissahan tulee ihmisiä uskoon mutta se onkin eri asia tuleeko oikeeseen uskoon vai ei? ja onko uskoon tulo Jumalasta vai ei?

        onhan näissä toronto kokouksissa ihmisille käynyt kaikenlaista, mutta kaikki ei ole edes tullut uskoon vaikka kokouksissa on sattunut jos jonkin moista ja "ihmeitä" on nähty!

        ja vielä yksi asia pitää mainita saatana osaa myös samalla lailla antaa taivas kokemuksia kuin Jumala!

        kävihän itse islamin perustaja muhameddikin "taivaassa" juttelemassa "Jumalan" kanssa mutta jokainen tietää kenen kanssa muhameddi oikeesti jutteli?

        ja onhan niitä muittekkin uskojen edustajia käynyt "taivaissa" juttelemassa "Jumalan" kanssa!

        mutta onko se ollut oikea Jumala vai ei???

        jokainen päätelköön itse!

        koetelkoon jokainen puhumani puhunko omiani vai en?!


      • luku 13...
        mainita... kirjoitti:

        armolahjoista!

        sitten vaikka tiedetään että saatana pukeutuu valkeudenenkeliksi niin kumminkaan suurin osa uskovista ei erota mikä on Jumalasta ja mikä saatanasta
        ja sitten eksytään kun ei koetella henkiä vaan luullaan että kaikki on Jumalasta

        tiesittekö sitä että saatanakin osaa antaa samat armolahjat kuin Jumala???

        saatana matkii kaikessa Jumalaa eikä saatana ole mikään mitätön temppujen tekijä!

        kaikki tämmöinen "yliluonollinen" pitäisi koetella sanalla ja kysyä Jumalalta onko tämä sinusta vai ei!
        samoin armolahjojen niin kuin profetioiden kanssa pitäisi kysyä ja koetella onko armolahjan ja profetian antanut Jumala vai saatana?

        samallalailla kun voidaan antaa väärä profetia samalla lailla voidaan antaa väärä armolahja,
        toronto ilmiössähän armolahjojen toimiminen on ihan yleistä ja profetioiden antaminen!

        myös uskoontulokokemus pitäisi koetella sanalla ja kysyä Jumalata tulinko oikeasti uskoon ja oliko uskoon tulo sinusta vai ei?

        saatana osaa myös antaa uskoon tulo kokemuksia niin kuin Jumala pitää muistaa että saatana matkii kaikessa Jumalaa ja pukeutuu valkeuden enkeliksi!

        näsissä toronto kokokuksissahan tulee ihmisiä uskoon mutta se onkin eri asia tuleeko oikeeseen uskoon vai ei? ja onko uskoon tulo Jumalasta vai ei?

        onhan näissä toronto kokouksissa ihmisille käynyt kaikenlaista, mutta kaikki ei ole edes tullut uskoon vaikka kokouksissa on sattunut jos jonkin moista ja "ihmeitä" on nähty!

        ja vielä yksi asia pitää mainita saatana osaa myös samalla lailla antaa taivas kokemuksia kuin Jumala!

        kävihän itse islamin perustaja muhameddikin "taivaassa" juttelemassa "Jumalan" kanssa mutta jokainen tietää kenen kanssa muhameddi oikeesti jutteli?

        ja onhan niitä muittekkin uskojen edustajia käynyt "taivaissa" juttelemassa "Jumalan" kanssa!

        mutta onko se ollut oikea Jumala vai ei???

        jokainen päätelköön itse!

        koetelkoon jokainen puhumani puhunko omiani vai en?!

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.


      • unohtu...

        asiaa tempauksesta!

        kun kerran olet/olette huomannut että nämä asiat ovat vääriä.

        niin miksi sitten teillaat/teilaatte suoraan temapuksen vastustajat jotka vastustavat tempausta ennen vihan aikaa ja sanovat että tempaus on vasta vihan ajan lopussa???

        entäpä jos tempaus ennen vihan aikaa onkin myös osa eksytystä ja hapatusta???

        ikään kuin eräänlainen "valerauha" meillä ei ole hätää ja huolen häivää!

        koska se on FAKTA että jompien kumpien on oltava VÄÄRÄSSÄ ei kummatkin voi olla oikeassa, eli toiset on tässä asiassa on HARHAOPETTAJIA mutta kummat???

        eikö???

        jokainen tutkikoon tämän asian itsekseen! miten asia on ja kysykää ja rukoilkaa tätä asiaa JUMALALTA kummat on oikeassa ja kummat väärässä!

        kun näin teemme niin kyllä Jumala antaa tähän selvän vastauksen ja selventää asian tässäkin asiassa miten tämä on!


      • sana...

        ">>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!


      • lannenhunttari
        luku 13... kirjoitti:

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        ............. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista.
        Joh. 18:6
        Kun hän siis sanoi heille: "Minä se olen", peräytyivät he ja kaatuivat maahan.

        mina vaittaisin Pyhällä Hengellä olevan paljonkin tekemista...olihan kyseessa Jeesus itse..
        ja kun sanot---Raamattu ei kerro kaatuilemisista.----ainakin tuossa kertoo...
        ja tiedan kylla kyseessa oleen Jeesuksen vihamiehia,,joskaan ei valttamatta,silla sotilaathan vain tottelivat
        komentajiaan..ei heilla ollut vaihtoehtoa.jos halusivat paansa pitaa hartioillaan...
        l-h


      • tuhat ja yksi
        sana... kirjoitti:

        ">>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!

        Muostutan vielä tästä ,jota tuo Helluntalaisuus on siinnyt Ameriikassa tummaihoisten slummikorttelissa jonne he ovat tuoneet muassaan Afrikkalaisen uskonsa jäänteitä ja siitä sikiää harhaoppi jonka tunnemme Helluntalaisuutena.

        Pyhä Henki on jo läsnä Äidin kohdusta saakka , joten ei voida suoraan sanoa jottei Helluntalaisilla ole Pyhää Henkeä koska ovat elossa.
        Mutta siitä olen varma jotta he kauppaavat olematonta ja myyvät sitä kalliista hinnasta , SE on Pyhä Henki sitä he kauppaavat ja myyvät vaikka ostajalla sellainen jo on , mutta kun he valehtelevat ettei sellaista ole niin he pystyvät sitä herkkäuskoisille myymään.

        Uskonnollinen hurmos on saavuttanut suuret kansanjoukot , mutta suurempia kansanjoukkoja hurmokseen saattavat urheilu , festarit ja kaikkialla kaatuillaan.

        Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?


      • lannenhunttari kirjoitti:

        ............. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista.
        Joh. 18:6
        Kun hän siis sanoi heille: "Minä se olen", peräytyivät he ja kaatuivat maahan.

        mina vaittaisin Pyhällä Hengellä olevan paljonkin tekemista...olihan kyseessa Jeesus itse..
        ja kun sanot---Raamattu ei kerro kaatuilemisista.----ainakin tuossa kertoo...
        ja tiedan kylla kyseessa oleen Jeesuksen vihamiehia,,joskaan ei valttamatta,silla sotilaathan vain tottelivat
        komentajiaan..ei heilla ollut vaihtoehtoa.jos halusivat paansa pitaa hartioillaan...
        l-h

        peittää kasvonsa ja langeta maata vasten, jos joku lausui ääneen "minä olen", joka oli kielletty virke juutalaisille;

        2. Moos. 20:7
        "Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu." [5. Moos. 5:11]

        '


      • eri mielipuolta olen
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Muostutan vielä tästä ,jota tuo Helluntalaisuus on siinnyt Ameriikassa tummaihoisten slummikorttelissa jonne he ovat tuoneet muassaan Afrikkalaisen uskonsa jäänteitä ja siitä sikiää harhaoppi jonka tunnemme Helluntalaisuutena.

        Pyhä Henki on jo läsnä Äidin kohdusta saakka , joten ei voida suoraan sanoa jottei Helluntalaisilla ole Pyhää Henkeä koska ovat elossa.
        Mutta siitä olen varma jotta he kauppaavat olematonta ja myyvät sitä kalliista hinnasta , SE on Pyhä Henki sitä he kauppaavat ja myyvät vaikka ostajalla sellainen jo on , mutta kun he valehtelevat ettei sellaista ole niin he pystyvät sitä herkkäuskoisille myymään.

        Uskonnollinen hurmos on saavuttanut suuret kansanjoukot , mutta suurempia kansanjoukkoja hurmokseen saattavat urheilu , festarit ja kaikkialla kaatuillaan.

        Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?

        ei taida olla ,eli olet ihan yksin omassa karsinassasi....tuumihan ??


      • M-L.H.
        eri mielipuolta olen kirjoitti:

        ei taida olla ,eli olet ihan yksin omassa karsinassasi....tuumihan ??

        Kommenttia, ajatuksia...

        Olet ottanut esille todella relevantteja kysymyksiä!
        Monet uskovat, 20 -30 vuotta sitten - näkivät miten villitsevät henget, sielun piilevät voimat (joista Watchman Nee kirjoitti ja varoitti) olivat tulleet "rantautumaan" pysyvästi myös Suomeen.

        Tutkittuaan aihetta, ilmötä ja temppuja Raamatun Sanan valossa, he näkivät että kyseessä on ovela harha. Niinkuin "aidon rahan" ja väärennöksen ero on joskus erittäin pieni!

        Sielun voimien hurmoksessa tapahtui mitä iljettävämpiä asioita. Paikoissa, joita sanottiin "herran huoneiksi". Tuolloin 1990-luvulla oli niitä uskovia, jotka ottivat kantaa näihin "moderneihin" ilmiöihin ja menestysteologian hapatukseen. Tietenkään heitä eti kuunneltu... Me tahdomme mennä kovaa! - oli trendi silloin..

        Mutta tämä irtiotto luopuneesta, haureuden henkien saastuttamasta kristillisyydestä on on ollut monen henkilön terveen uskon pelastus. Nythän "sielullisia hurmoksia" ei esiinny vain kokousten yhteydessä, vaan haureuden henki on saanut vallan niin, että jopa saarnamiehet eksyvät pedofiliaan, jne. Raamattu ei turhaan sano, että haureuden henki on eksyttäväinen. (Hoos 4:12)

        Itse asiassa ilmiö on tuttu jo Vanhasta Testamentista. Baalin palvelijat olivat saastuttaneet Herran Pyhän asian. Baal oli "hedelmällisyyden jumala". Niinkuin vastaavasti kreikalaisilla oli Eros.
        Tuolloin Jumala lähetti profeetta Elian. Ja kun aika oli Jumalan kellossa täysi, Jumala suoritti tuomion. Kansan piti valita. Ja lopuksi kaikki baalin profeetat saivat loppunsa...

        Entä täällä Suomessa? Jo pitkään Jumalan pahaisena "vartiokoirana" olleena, totean, että apostoli Pietarin kirjeen mukaan "tuomiot ovat jo alkaneet Jumalan huoneesta." Sieltä siivous alkaa...


        Hyvä veli jukka.finland. Et tosiaankaan ole ainoa, joka surua tuntee? Niin kansan kuin kristikansan jumalattomuudesta. Mutta vakava seikka on tämä: Jumala on ilmoittanut useille profeetoilleen, saman asian. Mikä se on? Suomen kansa on jumalattomuudessa edennyt Sodoman ja Gomorran tilanteeseen, ja kuritusta ja tuomiota ei enää voi välttää. Jumala on suututettu. Mutta Hän tietää kyllä ottaa lukuun ne kristityt, jotka niinkuin Loot kärsivät tästä saastaisuudesta..

        Jos olet kiinnostunut, Jumalan antamia sanomia alk. vuodesta 1987 (koskien tätä kansaa) löytyy blogistani htt://www.suomistory.vuodatus.net (= profeetallista asiaa)
        http://www.hopedoor-fin.vuodatus.net (= toivon ja uskon sanoja pelkääville)

        Herra sanoo Sinulle: Ole luja ja rohkea! Herra vahvistaa, Hän on Sanansa takana. (Ilm 3:7-13)


      • M-L.H
        M-L.H. kirjoitti:

        Kommenttia, ajatuksia...

        Olet ottanut esille todella relevantteja kysymyksiä!
        Monet uskovat, 20 -30 vuotta sitten - näkivät miten villitsevät henget, sielun piilevät voimat (joista Watchman Nee kirjoitti ja varoitti) olivat tulleet "rantautumaan" pysyvästi myös Suomeen.

        Tutkittuaan aihetta, ilmötä ja temppuja Raamatun Sanan valossa, he näkivät että kyseessä on ovela harha. Niinkuin "aidon rahan" ja väärennöksen ero on joskus erittäin pieni!

        Sielun voimien hurmoksessa tapahtui mitä iljettävämpiä asioita. Paikoissa, joita sanottiin "herran huoneiksi". Tuolloin 1990-luvulla oli niitä uskovia, jotka ottivat kantaa näihin "moderneihin" ilmiöihin ja menestysteologian hapatukseen. Tietenkään heitä eti kuunneltu... Me tahdomme mennä kovaa! - oli trendi silloin..

        Mutta tämä irtiotto luopuneesta, haureuden henkien saastuttamasta kristillisyydestä on on ollut monen henkilön terveen uskon pelastus. Nythän "sielullisia hurmoksia" ei esiinny vain kokousten yhteydessä, vaan haureuden henki on saanut vallan niin, että jopa saarnamiehet eksyvät pedofiliaan, jne. Raamattu ei turhaan sano, että haureuden henki on eksyttäväinen. (Hoos 4:12)

        Itse asiassa ilmiö on tuttu jo Vanhasta Testamentista. Baalin palvelijat olivat saastuttaneet Herran Pyhän asian. Baal oli "hedelmällisyyden jumala". Niinkuin vastaavasti kreikalaisilla oli Eros.
        Tuolloin Jumala lähetti profeetta Elian. Ja kun aika oli Jumalan kellossa täysi, Jumala suoritti tuomion. Kansan piti valita. Ja lopuksi kaikki baalin profeetat saivat loppunsa...

        Entä täällä Suomessa? Jo pitkään Jumalan pahaisena "vartiokoirana" olleena, totean, että apostoli Pietarin kirjeen mukaan "tuomiot ovat jo alkaneet Jumalan huoneesta." Sieltä siivous alkaa...


        Hyvä veli jukka.finland. Et tosiaankaan ole ainoa, joka surua tuntee? Niin kansan kuin kristikansan jumalattomuudesta. Mutta vakava seikka on tämä: Jumala on ilmoittanut useille profeetoilleen, saman asian. Mikä se on? Suomen kansa on jumalattomuudessa edennyt Sodoman ja Gomorran tilanteeseen, ja kuritusta ja tuomiota ei enää voi välttää. Jumala on suututettu. Mutta Hän tietää kyllä ottaa lukuun ne kristityt, jotka niinkuin Loot kärsivät tästä saastaisuudesta..

        Jos olet kiinnostunut, Jumalan antamia sanomia alk. vuodesta 1987 (koskien tätä kansaa) löytyy blogistani htt://www.suomistory.vuodatus.net (= profeetallista asiaa)
        http://www.hopedoor-fin.vuodatus.net (= toivon ja uskon sanoja pelkääville)

        Herra sanoo Sinulle: Ole luja ja rohkea! Herra vahvistaa, Hän on Sanansa takana. (Ilm 3:7-13)

        Edellisessä viestissä oleva linkki on http://www.suomistory.vuodatus.net ( = profeetallista asiaa)


      • l-h
        M-L.H kirjoitti:

        Edellisessä viestissä oleva linkki on http://www.suomistory.vuodatus.net ( = profeetallista asiaa)

        hurmaantuminen vt.ssa kun han tanssi alastomana..?


      • M-L-H.
        l-h kirjoitti:

        hurmaantuminen vt.ssa kun han tanssi alastomana..?

        VT:n Daavi ja Saul ovat myos esikuvia.

        Saul edustaa luopunutta, tottelematonta kristillisyyttä. Kun Jumalan henki oli poistunut Saulista, tämä kyllä vielä joutui "hurmokseen". Mutta se ei enää ollut pyhän hengen (sisäistä) työtä, joutuipahan vain hurmokseen, samaan tapaan kuin jossakin rock-konsertissa, tms vastaavassa nuoret bailaavat ekstaasissa...


        Saul KAATUI maahan. Maahan siis. Makasi alastomana koko päivän ja yön. Hän ei "tullut uskoon" ei uudistunut uskossa, ei saanut Pyhän Hegen voimaa. Se oli sielullinen kokemus, ja ilmiö. Paatumus ja luopumus ei "hurmoksella" eikä kaatumisella parantunut. Eikä sitä tapahdu nykyänkään. Jo montakymmentä vuotta on kritikansa "kaatuillut" on ylistänyt ja mrekastanut, ja heureuden henget ovat vain vahvistaneet otettaan. Sielullinen on sielullista, näyttää erehdyttävästi joskus hengelliseltä.

        Daavid, hän oli Jumalan sydämen mukainen mies. Karkeloi Herran edessä. Herran edesä. Ei pitänyt kaatumiskokouksia, jonoja ja "kaatumisnäytöksiä" kaiken kansan edessä.


      • W.L.
        M-L-H. kirjoitti:

        VT:n Daavi ja Saul ovat myos esikuvia.

        Saul edustaa luopunutta, tottelematonta kristillisyyttä. Kun Jumalan henki oli poistunut Saulista, tämä kyllä vielä joutui "hurmokseen". Mutta se ei enää ollut pyhän hengen (sisäistä) työtä, joutuipahan vain hurmokseen, samaan tapaan kuin jossakin rock-konsertissa, tms vastaavassa nuoret bailaavat ekstaasissa...


        Saul KAATUI maahan. Maahan siis. Makasi alastomana koko päivän ja yön. Hän ei "tullut uskoon" ei uudistunut uskossa, ei saanut Pyhän Hegen voimaa. Se oli sielullinen kokemus, ja ilmiö. Paatumus ja luopumus ei "hurmoksella" eikä kaatumisella parantunut. Eikä sitä tapahdu nykyänkään. Jo montakymmentä vuotta on kritikansa "kaatuillut" on ylistänyt ja mrekastanut, ja heureuden henget ovat vain vahvistaneet otettaan. Sielullinen on sielullista, näyttää erehdyttävästi joskus hengelliseltä.

        Daavid, hän oli Jumalan sydämen mukainen mies. Karkeloi Herran edessä. Herran edesä. Ei pitänyt kaatumiskokouksia, jonoja ja "kaatumisnäytöksiä" kaiken kansan edessä.

        Raamatussa ei ole YHTÄKÄÄN opetusta siitä, että hengellisissä uskovien kokouksissa olisi esiintynyt kaatumista. Kaatumisnäytöksiin ei myöskään ole annettu opetusta.

        JukkaF.
        Luin myös mainitun kirjasen. Se oli hyvinkin selventävä ja siunaava opetus. Kirjoitin kirjoittajalle vastineen, jonka laitan tähän:

        Tarkennuksia Jouko Niemisen kirjoittamaan kirjaseen, ”Olin ´voitelussa`”.

        Alkukommentiksi Jesaja 5: 20: ”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!”
        Meidän on varottava, ettemme arvostellessamme sano hyvää pahaksi tai pahaa hyväksi. Molemmat erehdyksen puolet ovat nimittäin eksytystä. Tämän tähden on hyvä varoa mm. sanomasta Jumalan Hengen toimintaa pahan hengen työksi. Sehän saattaa äärimmäisyydessään olla jopa Pyhän Hengen pilkkaa (Mk.3:28-30), jota ei koskaan saa anteeksi. Terve arvostelu ei kuitenkaan ole pilkkaa mahdollisesta erehdyksestäkään huolimatta.
        Ei ole hyvä sanoa uskovien erehdyksistä suoralta kädeltä, että ne ovat saatanasta. On viisasta käyttää arvostelussaan lievempiä termejä. Eksytys saattaa nimittäin olla väärän opetuksen tulosta tai jonkun muun inhimillisen syyn seurausta, esim. vain käsityskyvyn puutteesta johtuvaa. Luuk. 6:37.

        On ikävää, että Raamattua ymmärtämättömillä on olevinaan kovinkin varmoja mielipiteitä Raamatun asioista. He eivät itse tiedä niitä, vaan ovat omaksuneet mielipiteensä joltain auktoriteetiltaan. Saisimme aikaan suurta selkiintymistä tähän eriskummallisten oppien aikaan, jos saisimme tietämättömät kuuntelijan paikalle ja asioista tietävät opettajiksi. Ajatus on kuitenkin vain ideaalinen ja utooppinen. Vapauteenhan kuuluu, että kaikki saavat esittää mielipiteitään. Seurakunnankokoukset eivät kuitenkaan ole mielipidefoorumi. Rakentumiskokouksissa tulee esittää vain Raamatussa olevia Jumalan mielipiteitä. Keskustelutilaisuudet ovat toinen asia. Mutta niissäkin ihmismielipiteet tulisi osata selvästi erottaa Raamatun mielipiteistä.
        Tässä tulemmekin asian ytimeen. Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa” (Matt.22:29).
        Kaikki väärä opetus on alunperin lähtöisin valheen isästä (Joh. 8:44). Mutta väärän opin vastaan ottaneissa on uudestisyntyneitä vilpittömiä Jumalan lapsia, jotka ovat joutuneet eksyksiin ja sitä kautta ajautuneet sielunvihollisen hengen vaikutukseen, eivätkä näin ollen välttämättä ole itse harhaoppisia, vaan vain eksyksissä olevia rakkaita veljiämme ja sisariamme, joita tahdomme etsiä takaisin laumaan. Jaak. 5:19-20.
        Miten pitkään he voivat olla eksyttävän opetuksen vaikutuksessa menettämättä Pyhän Hengen johdatusta, on vaikeaselkoisempi asia.

        JATKUU kirjan sisällön kommenteilla:


      • W.L.
        W.L. kirjoitti:

        Raamatussa ei ole YHTÄKÄÄN opetusta siitä, että hengellisissä uskovien kokouksissa olisi esiintynyt kaatumista. Kaatumisnäytöksiin ei myöskään ole annettu opetusta.

        JukkaF.
        Luin myös mainitun kirjasen. Se oli hyvinkin selventävä ja siunaava opetus. Kirjoitin kirjoittajalle vastineen, jonka laitan tähän:

        Tarkennuksia Jouko Niemisen kirjoittamaan kirjaseen, ”Olin ´voitelussa`”.

        Alkukommentiksi Jesaja 5: 20: ”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!”
        Meidän on varottava, ettemme arvostellessamme sano hyvää pahaksi tai pahaa hyväksi. Molemmat erehdyksen puolet ovat nimittäin eksytystä. Tämän tähden on hyvä varoa mm. sanomasta Jumalan Hengen toimintaa pahan hengen työksi. Sehän saattaa äärimmäisyydessään olla jopa Pyhän Hengen pilkkaa (Mk.3:28-30), jota ei koskaan saa anteeksi. Terve arvostelu ei kuitenkaan ole pilkkaa mahdollisesta erehdyksestäkään huolimatta.
        Ei ole hyvä sanoa uskovien erehdyksistä suoralta kädeltä, että ne ovat saatanasta. On viisasta käyttää arvostelussaan lievempiä termejä. Eksytys saattaa nimittäin olla väärän opetuksen tulosta tai jonkun muun inhimillisen syyn seurausta, esim. vain käsityskyvyn puutteesta johtuvaa. Luuk. 6:37.

        On ikävää, että Raamattua ymmärtämättömillä on olevinaan kovinkin varmoja mielipiteitä Raamatun asioista. He eivät itse tiedä niitä, vaan ovat omaksuneet mielipiteensä joltain auktoriteetiltaan. Saisimme aikaan suurta selkiintymistä tähän eriskummallisten oppien aikaan, jos saisimme tietämättömät kuuntelijan paikalle ja asioista tietävät opettajiksi. Ajatus on kuitenkin vain ideaalinen ja utooppinen. Vapauteenhan kuuluu, että kaikki saavat esittää mielipiteitään. Seurakunnankokoukset eivät kuitenkaan ole mielipidefoorumi. Rakentumiskokouksissa tulee esittää vain Raamatussa olevia Jumalan mielipiteitä. Keskustelutilaisuudet ovat toinen asia. Mutta niissäkin ihmismielipiteet tulisi osata selvästi erottaa Raamatun mielipiteistä.
        Tässä tulemmekin asian ytimeen. Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa” (Matt.22:29).
        Kaikki väärä opetus on alunperin lähtöisin valheen isästä (Joh. 8:44). Mutta väärän opin vastaan ottaneissa on uudestisyntyneitä vilpittömiä Jumalan lapsia, jotka ovat joutuneet eksyksiin ja sitä kautta ajautuneet sielunvihollisen hengen vaikutukseen, eivätkä näin ollen välttämättä ole itse harhaoppisia, vaan vain eksyksissä olevia rakkaita veljiämme ja sisariamme, joita tahdomme etsiä takaisin laumaan. Jaak. 5:19-20.
        Miten pitkään he voivat olla eksyttävän opetuksen vaikutuksessa menettämättä Pyhän Hengen johdatusta, on vaikeaselkoisempi asia.

        JATKUU kirjan sisällön kommenteilla:

        KOMMENTIT

        Sivu 6.
        Siinä on virheellinen lause: ”Paavali ei missään toitota ihmeistä, joita Jumala teki hänen kauttaan.”
        Ymmärrän kirjoittajan tausta-ajatuksen, ettei tule pitää meteliä itsestään ja itseään korottaen. Tästä on esimerkkinä Jeesus, josta jo profeetat ennustivat, ettei Hän pidä ääntä tekemisistään: ”Ei Hän riitele eikä huuda, ei Hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla” (Matt. 12:19).
        Jumalan lapset voivat kuitenkin kertoa muille rohkaisuksi Jumalan suurista teoista kunhan se tapahtuu oikeamielisesti:
        ”Niin koko joukko vaikeni, ja he kuuntelivat Barnabasta ja Paavalia, jotka kertoivat, kuinka suuria tunnustekoja ja ihmeitä Jumala oli tehnyt pakanain keskuudessa heidän kauttansa” (Apt.15:12). He eivät kerskanneet ja korottaneet itseään, vaan Jeesusta, ”joka armonsa Sanan vahvistukseksi antoi tapahtua tunnustekoja ja ihmeitä heidän kättensä kautta” (Apt. 14:3).

        Sivu 10.
        Siinä on merkillinen ajatus, joka toi mieleeni tuon suuren eksytyksen elementin Suomessa, että Kansanlähetyksen väki (kuten yleensä luterilaisuus) olisi muka oikeaa ja jopa arvostettua Jumalan toimintaa. Uskossa olevatkin joskus vetoavat asiansa vahvistukseksi, miten ”Lutherkin oli tätä mieltä”. Todellisuudessa luterilaisuus on eksyttänyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin mitkään karismaattisen liikehdinnän suuntaukset. Terveessä uskossa olevan ei tule veljeillä lapsikasteen harhassa olevien sen paremmin kuin mormonien tai jehovantodistajienkaan kanssa. – Kastamattomien luterilaisten kanssa veljeily aiheuttaa suurta sekaannusta!!!
        Kirkon virallinen oppi on, että synnit saadaan anteeksi lapsikasteessa ja siinä muka koetaan uudestisyntyminen. Se on törkeää pelastustien vääristämistä. Se voidaan luokitella harhaopiksi. Siihen harhaan joutuneita pitää kehottaa parannukseen, eroamaan kirkosta ja tulemaan raamatulliselle kasteelle. / Tämä ei ole ihmismielipide, vaan Jeesuksen sekä apostolien esiin tuoma ehdoton Totuus, josta Raamattu ei jätä neuvotteluvaraa. Mk. 16:15-20; Apt. 2:38,41; 10:48 ym.
        Luterilaisuus on vakavasti otettava eksytyksen muoto. Tämä asia on tiedotettava selvin sanoin julkisuuteen.

        Sivu 14.
        Tässä on mainittu merkkien tavoittelusta. Opetus siltä kohdin on tavallaan oikein, mutta se saattaa johtaa vanhaan tuttuun ilmiöön, että ”lapsi heitetään pois pesuveden mukana”. Raamattu nimittäin kehottaa selvin sanoin sekä esimerkein, että tulee tavoitella karismoja eli armolahjoja (1 Kor. 12:31 sekä 14:1-2. LUE). Armolahjojen anomisen lisäksi tulee edelleen rukoilla apostolien esimerkin opettamalla tavalla: ”ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen Nimen kautta” (Apt. 4:30).

        JATKUU...


      • W.L.
        W.L. kirjoitti:

        KOMMENTIT

        Sivu 6.
        Siinä on virheellinen lause: ”Paavali ei missään toitota ihmeistä, joita Jumala teki hänen kauttaan.”
        Ymmärrän kirjoittajan tausta-ajatuksen, ettei tule pitää meteliä itsestään ja itseään korottaen. Tästä on esimerkkinä Jeesus, josta jo profeetat ennustivat, ettei Hän pidä ääntä tekemisistään: ”Ei Hän riitele eikä huuda, ei Hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla” (Matt. 12:19).
        Jumalan lapset voivat kuitenkin kertoa muille rohkaisuksi Jumalan suurista teoista kunhan se tapahtuu oikeamielisesti:
        ”Niin koko joukko vaikeni, ja he kuuntelivat Barnabasta ja Paavalia, jotka kertoivat, kuinka suuria tunnustekoja ja ihmeitä Jumala oli tehnyt pakanain keskuudessa heidän kauttansa” (Apt.15:12). He eivät kerskanneet ja korottaneet itseään, vaan Jeesusta, ”joka armonsa Sanan vahvistukseksi antoi tapahtua tunnustekoja ja ihmeitä heidän kättensä kautta” (Apt. 14:3).

        Sivu 10.
        Siinä on merkillinen ajatus, joka toi mieleeni tuon suuren eksytyksen elementin Suomessa, että Kansanlähetyksen väki (kuten yleensä luterilaisuus) olisi muka oikeaa ja jopa arvostettua Jumalan toimintaa. Uskossa olevatkin joskus vetoavat asiansa vahvistukseksi, miten ”Lutherkin oli tätä mieltä”. Todellisuudessa luterilaisuus on eksyttänyt runsaasti enemmän ihmisiä kuin mitkään karismaattisen liikehdinnän suuntaukset. Terveessä uskossa olevan ei tule veljeillä lapsikasteen harhassa olevien sen paremmin kuin mormonien tai jehovantodistajienkaan kanssa. – Kastamattomien luterilaisten kanssa veljeily aiheuttaa suurta sekaannusta!!!
        Kirkon virallinen oppi on, että synnit saadaan anteeksi lapsikasteessa ja siinä muka koetaan uudestisyntyminen. Se on törkeää pelastustien vääristämistä. Se voidaan luokitella harhaopiksi. Siihen harhaan joutuneita pitää kehottaa parannukseen, eroamaan kirkosta ja tulemaan raamatulliselle kasteelle. / Tämä ei ole ihmismielipide, vaan Jeesuksen sekä apostolien esiin tuoma ehdoton Totuus, josta Raamattu ei jätä neuvotteluvaraa. Mk. 16:15-20; Apt. 2:38,41; 10:48 ym.
        Luterilaisuus on vakavasti otettava eksytyksen muoto. Tämä asia on tiedotettava selvin sanoin julkisuuteen.

        Sivu 14.
        Tässä on mainittu merkkien tavoittelusta. Opetus siltä kohdin on tavallaan oikein, mutta se saattaa johtaa vanhaan tuttuun ilmiöön, että ”lapsi heitetään pois pesuveden mukana”. Raamattu nimittäin kehottaa selvin sanoin sekä esimerkein, että tulee tavoitella karismoja eli armolahjoja (1 Kor. 12:31 sekä 14:1-2. LUE). Armolahjojen anomisen lisäksi tulee edelleen rukoilla apostolien esimerkin opettamalla tavalla: ”ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen Nimen kautta” (Apt. 4:30).

        JATKUU...

        Sivu 22.
        Kirjoittaja paheksuu, että kokouksissa ei opeteta eksytyksistä. Mielestäni ne eivät kuulukaan hengellisen kokouksen sisältöön. Mutta esim. raamattutunneissa sellaisia on selvitettävä. Raamatullisissa rakentumiskokouksissa tulee puhua pääosin seurakunnalle rakennukseksi, Jumalan Sanaa, joka on Raamatussa (1 Kor.14:26..).
        Kukaan ei jaksa käydä sellaisissa tilaisuuksissa, jossa ei ole muuta kuin eksytysten setvimistä yms. kielteistä tiedottamista. Jumalan hyvyydestä ja suurista teoista tulee puhua. Vihollisen teoista ei ole hyvä puhua. - - - Siis hengelliset kokoukset pitää osata erottaa eksytyksistä tiedottavista tilaisuuksista.
        Tämän ajan Matt. 24:24 ja 2 Tessal. 2:10-12 -linja tulee selittää Raamatun opetuksena ja sitten tarkentaa, mikä ko. Raamatun kohdissa mainittu osoite on.
        Lusteuskonnon eli
        Matt. 24:24. mainitun eksytyksen osoite on :
        1. Alkuperäisestä kristinuskosta ja sen opetuksesta erkaantuneet piirit; Suomessa ensimmäisenä luterilaisuus, sitten kaikki muut uskonsuunnat, jotka ovat yhteydessä ekumeenisen liikkeen kanssa sekä tietenkin kaikki muutkin uskonnot.
        2. Kaikki sellainen ihmeitä ja tunnustekoja sisällään pitävä uskonnollinen toiminta, jossa toimitaan Jeesuksen Nimessä, mutta jossa opetus poikkeaa alkuperäisestä kristinuskosta. Matt. 7:22-23.
        3. Lopunajan eksytys kulminoituu paljolti kastekysymykseen. Kastamattomuuden hyväksyminen (= lapsikaste) tai uskovien kasteen vähättely muodossa tai toisessa on eksytystä. Joissain uskovien piireissä ollaan mukana tuossa eksytyksessä hyväksymällä esim. ehtoollisyhteyteen kastamattomia.

        Sivu 30.
        Mahtavan siunaava raamatullinen linjanveto eksytysten paljastamisessa. Nimetään eksytyksen osoite jopa ihmiset nimeltä mainiten. Tämä on apostoliseen uskoon kuuluvaa. ”säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet. Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi” (1 Tim. 1:19-20). Nimeltä mainitaan myös ”Hymeneus ja Filetus, jotka ovat totuudesta eksyneet..” (2 Timot.2:17-18). Eräs eksyttäjä oli myös ”Aleksander, vaskiseppä” (2 Tim.4:14-18).

        Sivu 41.
        Ilm. 6:2. mainittu ”valkoinen hevonen, joka lähti voittajana ja voittamaan” saa selityksensä Ilm. 19:11: ”Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa” (Ilm. 19:11). Tiedämme kuka on valkoisella voittohevosella ratsastaja! = Alkuseurakunta lähti ylösnousseen Herransa Jeesuksen kanssa voittajana voittamaan! Siinä ei ole kyse antikristuksen joukoista. Antikristuksen eksytysjoukot ovat alusta asti tuomitut häviöön.
        Jumalan seurakuntaa eivät Tuonelan portit voita (Matt. 16:18). Se ei ole tyhjiin rauennut (Apt.5:38-39), vaan vielä nyt kahden tuhannen vuoden päästä se pysyy Golgatan voittotyön kalliolla turvaten Karitsan vereen, sijaisuhrin ansioon.

        Pian Jeesus tulee! Maran ata!

        Siunausta ko. kirjan kirjoittajalle, rakkaalle veljelle, Jouko Niemiselle!
        Ja siunausta kaikille kirjan lukijoille!

        Rukousterveisin
        [email protected]

        Seurakunnan sivut: http://www.Jeesus-on-Herra.com


      • tuhat ja yksi
        eri mielipuolta olen kirjoitti:

        ei taida olla ,eli olet ihan yksin omassa karsinassasi....tuumihan ??

        Onko kaatumissa aina mukana Pyhä Henki , - no kyllä on sillä muuta henkeä ei ole ihmisellä , - Se on samalla ELÄMÄN HENKI.

        Ihminen joutuu tuollaiseen psykoosiin muunlaisissakin tilanteissa ,kuin uskon yhteisön näytösluontoisissa tilaisuuksissa ja noihin tialaisuuksiin valikoituvat kohdehenkilöiksi sellaiset yksilöt johin tehoaa helpommin tuo manipulointi.

        Helluntailiikkeen on tehnyt tunnetuksi nuo kaatuilu ilmiöt ,jotka selitetään ns, erillisen Pyhän Hengen vaikutukseksi , mutta todellisuudessa heidän tilaisuuksissaan ei liiku sellaista Henkeä yksilön ulkopuolella ( haamuna ) eikä saarnaajallakaan sellaista erityistä, - jostain kokemuksesta saatua Pyhää Henkeä ole.


      • tuhat ja yksi
        l-h kirjoitti:

        hurmaantuminen vt.ssa kun han tanssi alastomana..?

        mutta tuohon aikaan pidettiin myös "samanismin henkeä" erillisenä Jumalan hengen vaikutukseen joutumisena ja pohjimmiltaan siinä onkin täysin sama ilmiö kuin Helluntalaisten hurmahengissä esiintymisessä.

        Äidin kohdussa saatu henki on jo Pyhä Henki , mutta eksytyskauppiaat myyvät sitä uudenlaisena oppina maksaville asiakkailleen.


      • tuhat ja yksi
        M-L-H. kirjoitti:

        VT:n Daavi ja Saul ovat myos esikuvia.

        Saul edustaa luopunutta, tottelematonta kristillisyyttä. Kun Jumalan henki oli poistunut Saulista, tämä kyllä vielä joutui "hurmokseen". Mutta se ei enää ollut pyhän hengen (sisäistä) työtä, joutuipahan vain hurmokseen, samaan tapaan kuin jossakin rock-konsertissa, tms vastaavassa nuoret bailaavat ekstaasissa...


        Saul KAATUI maahan. Maahan siis. Makasi alastomana koko päivän ja yön. Hän ei "tullut uskoon" ei uudistunut uskossa, ei saanut Pyhän Hegen voimaa. Se oli sielullinen kokemus, ja ilmiö. Paatumus ja luopumus ei "hurmoksella" eikä kaatumisella parantunut. Eikä sitä tapahdu nykyänkään. Jo montakymmentä vuotta on kritikansa "kaatuillut" on ylistänyt ja mrekastanut, ja heureuden henget ovat vain vahvistaneet otettaan. Sielullinen on sielullista, näyttää erehdyttävästi joskus hengelliseltä.

        Daavid, hän oli Jumalan sydämen mukainen mies. Karkeloi Herran edessä. Herran edesä. Ei pitänyt kaatumiskokouksia, jonoja ja "kaatumisnäytöksiä" kaiken kansan edessä.

        Daavidista oli Kristinuskon syntyyn yli 1000 vuotta ,joten ei Daavidin kohdalla tule puhua lainkaan Kristinuskosta.

        Daavid oli valloittaja kuningas ja kansojen murhaaja , siksi häntä juutalaiset ja sitä mukaa Juutalaisten luoma Jumalakin arvostaa.

        Daavid tappoi myös edeltäjänsä Saulin ja kaikki hänen sukunsa tapettiin.


      • tuhat ja yksi
        W.L. kirjoitti:

        Raamatussa ei ole YHTÄKÄÄN opetusta siitä, että hengellisissä uskovien kokouksissa olisi esiintynyt kaatumista. Kaatumisnäytöksiin ei myöskään ole annettu opetusta.

        JukkaF.
        Luin myös mainitun kirjasen. Se oli hyvinkin selventävä ja siunaava opetus. Kirjoitin kirjoittajalle vastineen, jonka laitan tähän:

        Tarkennuksia Jouko Niemisen kirjoittamaan kirjaseen, ”Olin ´voitelussa`”.

        Alkukommentiksi Jesaja 5: 20: ”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!”
        Meidän on varottava, ettemme arvostellessamme sano hyvää pahaksi tai pahaa hyväksi. Molemmat erehdyksen puolet ovat nimittäin eksytystä. Tämän tähden on hyvä varoa mm. sanomasta Jumalan Hengen toimintaa pahan hengen työksi. Sehän saattaa äärimmäisyydessään olla jopa Pyhän Hengen pilkkaa (Mk.3:28-30), jota ei koskaan saa anteeksi. Terve arvostelu ei kuitenkaan ole pilkkaa mahdollisesta erehdyksestäkään huolimatta.
        Ei ole hyvä sanoa uskovien erehdyksistä suoralta kädeltä, että ne ovat saatanasta. On viisasta käyttää arvostelussaan lievempiä termejä. Eksytys saattaa nimittäin olla väärän opetuksen tulosta tai jonkun muun inhimillisen syyn seurausta, esim. vain käsityskyvyn puutteesta johtuvaa. Luuk. 6:37.

        On ikävää, että Raamattua ymmärtämättömillä on olevinaan kovinkin varmoja mielipiteitä Raamatun asioista. He eivät itse tiedä niitä, vaan ovat omaksuneet mielipiteensä joltain auktoriteetiltaan. Saisimme aikaan suurta selkiintymistä tähän eriskummallisten oppien aikaan, jos saisimme tietämättömät kuuntelijan paikalle ja asioista tietävät opettajiksi. Ajatus on kuitenkin vain ideaalinen ja utooppinen. Vapauteenhan kuuluu, että kaikki saavat esittää mielipiteitään. Seurakunnankokoukset eivät kuitenkaan ole mielipidefoorumi. Rakentumiskokouksissa tulee esittää vain Raamatussa olevia Jumalan mielipiteitä. Keskustelutilaisuudet ovat toinen asia. Mutta niissäkin ihmismielipiteet tulisi osata selvästi erottaa Raamatun mielipiteistä.
        Tässä tulemmekin asian ytimeen. Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa” (Matt.22:29).
        Kaikki väärä opetus on alunperin lähtöisin valheen isästä (Joh. 8:44). Mutta väärän opin vastaan ottaneissa on uudestisyntyneitä vilpittömiä Jumalan lapsia, jotka ovat joutuneet eksyksiin ja sitä kautta ajautuneet sielunvihollisen hengen vaikutukseen, eivätkä näin ollen välttämättä ole itse harhaoppisia, vaan vain eksyksissä olevia rakkaita veljiämme ja sisariamme, joita tahdomme etsiä takaisin laumaan. Jaak. 5:19-20.
        Miten pitkään he voivat olla eksyttävän opetuksen vaikutuksessa menettämättä Pyhän Hengen johdatusta, on vaikeaselkoisempi asia.

        JATKUU kirjan sisällön kommenteilla:

        Vai halusitko sanoa jotain ?


      • lannenhunttari kirjoitti:

        ............. Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista.
        Joh. 18:6
        Kun hän siis sanoi heille: "Minä se olen", peräytyivät he ja kaatuivat maahan.

        mina vaittaisin Pyhällä Hengellä olevan paljonkin tekemista...olihan kyseessa Jeesus itse..
        ja kun sanot---Raamattu ei kerro kaatuilemisista.----ainakin tuossa kertoo...
        ja tiedan kylla kyseessa oleen Jeesuksen vihamiehia,,joskaan ei valttamatta,silla sotilaathan vain tottelivat
        komentajiaan..ei heilla ollut vaihtoehtoa.jos halusivat paansa pitaa hartioillaan...
        l-h

        Lainasit tekstiäni, jossa totesin "...Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista".

        Tarkoitin, ettei Raamatussa kerrota kaatuilemisista Jumalan siunauksen merkkinä (muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta) vaan Hänen vihollistensa ja vastustajiensa kokemuksina, sekä riivatuista, joita paha henki pani kieriskelemään ja kouristelemaan Jeesuksen edessä.

        Poikkeuksen tästä tekevat mm. Daniel ja apostoli Johannes. Ensiksi mainittu kaatui maahan kasvoilleen Herransa eteen ja oli kontallaan, koska kaikki "oma voima" oli poissa. Johanneksesta kerrotaan vain, että hän kaatui kuin kuollut Jeesuksen eteen. Näissä kahdessa tapauksessa meidän on ymmärrettävä, että sekä Danielelille että Johannekselle annettiin valtava profetaalinen ilmoitus jälkipolvia varten. Päivinämme tapahtuvilla kaatuneilla ei ole mitään ilmoitusta Herralta.

        Jeesuksen viholliset ja vastustajat ovat kaatuneet Hänen edessään läpi sukupolvien saaton ja tulevat kaatumaan edelleenkin.

        Mainitsit Raamatutsa kohdan Johanneksen evankeliumin luvusta 18 jae 6, jossa kerrotaan monen kaatuneen. Kaikki Jumalan Poikaa vangitsemaan tulleet kaatuivat. Textus Reseptuksen mukaan alkutekstissä tuosta tilanteesta sanotaan näin:

        Hós ùn eipen autois (hoti) ego eimi apéithan eis ta oppisó kai epeson kai epeson khamai. Suomeksi: kun Hän näin sanoi (että) minä olen, perääntyivät taakse ja kaatuivat maahan.

        Me emme voi omasta mielestäni hyväksyä ja siunata kaatuilevia ihmisiä koska tällaista "siunausta" ei Raamattu tunne. Pysykäämme Sanassa ja alkuseurakunnan meille opettamamissa Jeesuksen Herrautta ilmoittaamassa julistuksessa.

        Kaatuilut ja sitä seuraavat sielulliset manifestaatiot eivät ole Pyhän Hengen vaikuttamia, vaan sielullisia, joskus myös pahojen henkien työn seurauksia.


      • tuhat ja yksi kirjoitti:

        Muostutan vielä tästä ,jota tuo Helluntalaisuus on siinnyt Ameriikassa tummaihoisten slummikorttelissa jonne he ovat tuoneet muassaan Afrikkalaisen uskonsa jäänteitä ja siitä sikiää harhaoppi jonka tunnemme Helluntalaisuutena.

        Pyhä Henki on jo läsnä Äidin kohdusta saakka , joten ei voida suoraan sanoa jottei Helluntalaisilla ole Pyhää Henkeä koska ovat elossa.
        Mutta siitä olen varma jotta he kauppaavat olematonta ja myyvät sitä kalliista hinnasta , SE on Pyhä Henki sitä he kauppaavat ja myyvät vaikka ostajalla sellainen jo on , mutta kun he valehtelevat ettei sellaista ole niin he pystyvät sitä herkkäuskoisille myymään.

        Uskonnollinen hurmos on saavuttanut suuret kansanjoukot , mutta suurempia kansanjoukkoja hurmokseen saattavat urheilu , festarit ja kaikkialla kaatuillaan.

        Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?

        Kirjoitat Pyhästä Hengestä, mutta et sanallakaan mainitse Jeesusta. Pyhä Henki kirkastaa aina Jeesusta. Sinulta unohtui tärkein, Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen.


      • Hiiuli hei
        sana... kirjoitti:

        ">>Suokoon Jumala meidän tuoda varoitusten ohessa myös puhdasta ilosanomaa Hänen, meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen, armosta ja hyvyydestä meitä kohtaan!

        Rukoile vain kammioissasi sinä piruparka pahaa oloasi pois äläkä masenna ja vie elämäniloa muilta.Rukoile vain omasta puolestasi sillä näen että tuollainen hurmahenkisyys sinussa on todellakin vain pahaaoloa.Et ole vielä edes oikealla ristintiellä ja jo höpötät.Minä rukoilen sinulle apua että löytäisit oikeasti rauhan


      • tuhat ja yksi
        jukka.finland kirjoitti:

        Kirjoitat Pyhästä Hengestä, mutta et sanallakaan mainitse Jeesusta. Pyhä Henki kirkastaa aina Jeesusta. Sinulta unohtui tärkein, Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen.

        Koska Pyhä Henki oli jo Äidinkohdussa !

        Niin Jeesuksen sikiäminenhän on myös normaalia , eikä siihen liity mitään Rooman kirkon mysteeriä.

        Joten Pyhä Henki sanoo ; jotta kaikki uskonnot ovat samanvertaisia ,eikä Kristinuskolla ole kerrottavana suurempaa totuutta kuin millä mullakaan uskonnolla on.


      • tuhat ja yksi kirjoitti:

        Muostutan vielä tästä ,jota tuo Helluntalaisuus on siinnyt Ameriikassa tummaihoisten slummikorttelissa jonne he ovat tuoneet muassaan Afrikkalaisen uskonsa jäänteitä ja siitä sikiää harhaoppi jonka tunnemme Helluntalaisuutena.

        Pyhä Henki on jo läsnä Äidin kohdusta saakka , joten ei voida suoraan sanoa jottei Helluntalaisilla ole Pyhää Henkeä koska ovat elossa.
        Mutta siitä olen varma jotta he kauppaavat olematonta ja myyvät sitä kalliista hinnasta , SE on Pyhä Henki sitä he kauppaavat ja myyvät vaikka ostajalla sellainen jo on , mutta kun he valehtelevat ettei sellaista ole niin he pystyvät sitä herkkäuskoisille myymään.

        Uskonnollinen hurmos on saavuttanut suuret kansanjoukot , mutta suurempia kansanjoukkoja hurmokseen saattavat urheilu , festarit ja kaikkialla kaatuillaan.

        Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?

        Paljon sanoja ja puhut Pyhästä Hengestä, mutta et sanallakaan Jeesuksesta. Pyhä Henki kirkastaa aina Jeesusta, joka on lunastanut meidät ristillä verensä kautta.


      • Tässä on Tie
        jukka.finland kirjoitti:

        Paljon sanoja ja puhut Pyhästä Hengestä, mutta et sanallakaan Jeesuksesta. Pyhä Henki kirkastaa aina Jeesusta, joka on lunastanut meidät ristillä verensä kautta.

        Pyhä Henki kirkataa aina Jeesuta, ei koskaan mitään muuta, ei edes itseään, vaan ainoastaan Pelastuksemme Päämiestä Jeesusta Kristusta!
        !


      • Voiko asiaa ajatella
        jukka.finland kirjoitti:

        Lainasit tekstiäni, jossa totesin "...Pyhällä Hengellä ei ole tekemistä kaatuilemisten kanssa. Tiedän sen jo pelkästään siitä, ettei Raamattu kerro kaatuilemisista".

        Tarkoitin, ettei Raamatussa kerrota kaatuilemisista Jumalan siunauksen merkkinä (muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta) vaan Hänen vihollistensa ja vastustajiensa kokemuksina, sekä riivatuista, joita paha henki pani kieriskelemään ja kouristelemaan Jeesuksen edessä.

        Poikkeuksen tästä tekevat mm. Daniel ja apostoli Johannes. Ensiksi mainittu kaatui maahan kasvoilleen Herransa eteen ja oli kontallaan, koska kaikki "oma voima" oli poissa. Johanneksesta kerrotaan vain, että hän kaatui kuin kuollut Jeesuksen eteen. Näissä kahdessa tapauksessa meidän on ymmärrettävä, että sekä Danielelille että Johannekselle annettiin valtava profetaalinen ilmoitus jälkipolvia varten. Päivinämme tapahtuvilla kaatuneilla ei ole mitään ilmoitusta Herralta.

        Jeesuksen viholliset ja vastustajat ovat kaatuneet Hänen edessään läpi sukupolvien saaton ja tulevat kaatumaan edelleenkin.

        Mainitsit Raamatutsa kohdan Johanneksen evankeliumin luvusta 18 jae 6, jossa kerrotaan monen kaatuneen. Kaikki Jumalan Poikaa vangitsemaan tulleet kaatuivat. Textus Reseptuksen mukaan alkutekstissä tuosta tilanteesta sanotaan näin:

        Hós ùn eipen autois (hoti) ego eimi apéithan eis ta oppisó kai epeson kai epeson khamai. Suomeksi: kun Hän näin sanoi (että) minä olen, perääntyivät taakse ja kaatuivat maahan.

        Me emme voi omasta mielestäni hyväksyä ja siunata kaatuilevia ihmisiä koska tällaista "siunausta" ei Raamattu tunne. Pysykäämme Sanassa ja alkuseurakunnan meille opettamamissa Jeesuksen Herrautta ilmoittaamassa julistuksessa.

        Kaatuilut ja sitä seuraavat sielulliset manifestaatiot eivät ole Pyhän Hengen vaikuttamia, vaan sielullisia, joskus myös pahojen henkien työn seurauksia.

        noin mustavalkoisesti..eli että kaatumiskokemus on kaikkineen sielullista ja ettei siinä hetkessä
        voisi kokea Jumalan ilemstymistä ja siunausta? Näyttäisi ennemminkin siltä, että asia on karannut käsistä ja ihmiset hakevat kaatumista ja muuta sielullista touhua Jumalan kohtaamisen sijasta, jolloinka myöskin vihollisella on mahdollisuus toimia.


      • tuhat ja yksi kirjoitti:

        Muostutan vielä tästä ,jota tuo Helluntalaisuus on siinnyt Ameriikassa tummaihoisten slummikorttelissa jonne he ovat tuoneet muassaan Afrikkalaisen uskonsa jäänteitä ja siitä sikiää harhaoppi jonka tunnemme Helluntalaisuutena.

        Pyhä Henki on jo läsnä Äidin kohdusta saakka , joten ei voida suoraan sanoa jottei Helluntalaisilla ole Pyhää Henkeä koska ovat elossa.
        Mutta siitä olen varma jotta he kauppaavat olematonta ja myyvät sitä kalliista hinnasta , SE on Pyhä Henki sitä he kauppaavat ja myyvät vaikka ostajalla sellainen jo on , mutta kun he valehtelevat ettei sellaista ole niin he pystyvät sitä herkkäuskoisille myymään.

        Uskonnollinen hurmos on saavuttanut suuret kansanjoukot , mutta suurempia kansanjoukkoja hurmokseen saattavat urheilu , festarit ja kaikkialla kaatuillaan.

        Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?

        eri mieltä.

        >>>Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?


      • tuhat ja yksi
        jaikal kirjoitti:

        eri mieltä.

        >>>Tässä viestiketjussa mainttuja eksytysoppaita en ole lukenut , koska en osta jo ennen syntymääni saanutta Pyhää Henkeä uudelleen ja miksi ostaisin kun se myytävä tuote on pelkkää puppua.

        Onko kukaan samaa mieltä asiasta ?

        Olen jo selittänyt jotta Äidinkohdusta saakka on minulla ollut se Pyhä Henki.

        Sinunhan kuuluisi itse vastata kuinka olet saanut Pyhän Hengen ja kertoa se kuinka erinomainen olet sen kanssa vaeltaessasi?
        Ja sekin kuuluisi kertoa kuinka paljon valehtelet Pyhässä Hengessä helluntailiikkeen harhatulkintoja ja ihmisten keksimiä juttuja?


    • Tehkää parannus

      Uskovaiset erottaa huijauksen ja eksytyksen, mutta heikkolahjaisen ja heikkouskoisen on vaikea erottaa.

    • näky...

      Jukka Rokan näky Kristuksen ruumiista keväällä 1980

      Näin edessäni patsaan. Se oli kuin Danielin näkemä kuvapatsas, mutta tämä näkemäni kuvasi Kristusta ja
      seurakuntaa.

      Tämän patsaan pää säteili rakkautta. Ruumiskin näytti vahvalta ja voimakkaalta. Sen rintakehässä
      luki sana ISRAEL.

      Pää katseli sitä ja huokasi syvään. Sydämen kohdalle ilmestyi sana ALKUSEURAKUNTA. Se
      valtasi koko ruumiin - jopa sana Israel katosi. Ruumis näytti todella vahvalta ja elinvoimaiselta.

      Mutta sitten vatsan kohdalle ilmestyi kirjoitus: ROOMALAISKATOLINEN KIRKKO, YKSI JA AINOA. Mutta nyt
      koko vatsa joutui kuin synnytyskipuihin, ja se muuttui visvaa valuvaksi paiseeksi. Ja totisesti: siitä SYNTYI
      ulkopuolisen voiman vaikutuksesta ELÄVIÄ LAPSIA.

      Mutta sitten tapahtui kauheaa: NÄMÄ SYNTYNEET LAPSET JOUTUIVAT KIDUTETTAVIKSI JA NIITÄ TAPETTIIN. Mutta jatkuvista vainoista huolimatta myös SYNNYTYSKIVUT JATKUIVAT: syntyi sanoja: luterilaiset, anglikaanit, presbyteerit, episkopaalit, metodistit, baptistit, helluntailaiset, jne... - ja pää ... itki!

      Kuulin jatkuvana huutona eri ryhmien taholta: Lähtekää siitä ulos, te minun kansani. Mutta tuo huuto oli kuin kuolleiden luiden kolinaa: huuto ei ollut Pyhän Hengen vaikuttamaa huutoa, vaan kiihkeää opinkiistojen ilmaisua.

      Yhtäkkiä kävi kuin humahdus, ja se sai liikettä luihin. Käsivarret alkoivat liikkua huitoen sinne tänne. Samoin jalat alkoivat käydä, mutta nekin vetivät eri suuntiin.

      Koko ruumis näytti kuin repeilevän kappaleiksi, sillä nyt ruumiiseen ilmestyi sinne tänne kiskovia jalkoja ja käsivarsia sadoittain, ja ne kaikki olivat toinen toisensa tiellä, eikä matka edistynyt. Päästävaluivat kyyneleet, kun koko ruumis oli kuin rikkirevittyä, runneltua lihaa.

      Pää itki, sillä olivathan kristityt itse ristiinnaulinneet Herransa ruumiin, repineet pyhien seurakunnan ... Se oli täynnä oppia, riitaa, kateutta, vihaa.

      Nyt ilmestyivät sanat PYHÄ HENKI ja KARISMA, LIITTYKÄÄ TOISIINNE RAKKAUDEN SITEILLÄ ... olettehan
      samaa ruumista! jotka kaikuivat pään vaatimana huutona.

      Ja ihmeekseni näin, että yhä uudet ja uudet jalkaparit alkoivat astua tasatahtia, ja samalla nämä tasatahtiset kuin näkymättömän voiman kautta alkoivat irrottautua lahoamaisillaan olevasta ruumiista, jonka yhtäkkiä huomasin olevan ilman päätä! Se oli päätön ruumis!

      Samalla näin näiden tasatahtiin päässeiden muodostaneen todellisen ruumiin, joka nyt oli kiinteästi liitettynä päähän.

      Päästä lähtenyt rakkauden virta pyyhkäisi pois kaiken lian ja saastan, kaikki haavat ja vammat, jotka nyt kuin kirouksena laskeutuivat tuon vanhan kirkkokuntaruumiin ylle saaden senkin käymistilaan.

      Todellinen Kristuksen ruumis seisoi ylväänä päähän liitettynä, kuin jotain odottaen. Ja nyt sen ylle sidottiin leveä kultainen vyö, jossa luki: RAKKAUS - TÄYDELLISYYDEN SIDE.

      Tämä täydellisyyden side - Rakkaus - liitti yhteen kaikki patsasruumiin eri osat, lihaston, luuston, elimistön
      koko uudestisyntyneiden ruumiin! Niinpä tähän elävään patsaaseen ilmestyivät sanat: Kristuksen ruumis -
      Jumalan seurakunta.

      Ja sen rinnalla seisoneeseen, eri uskontokuntien kuolleista luista koostuneeseen kyhäelmään, joka ulkonaisesti näytti mahtavalta, mutta sisäisesti oli täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa,

      kirjoitettiin sanat: SUURI BABYLON. Ja sitä katseli kauhistuneena SYNNYTYSKIVUISSAAN KIEMURTELEVA VAIMO - ISRAEL ...

      kuului myös viimeinen ulos lähtö käsky, koskien kaikkia vielä jäljellä olevia kristittyjä - "tyhmät neitsyet:"

      LÄHTEKÄÄ SIITÄ ULOS, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa (Ilm.18:4).

      • tuhat ja yksi

        Babylonia ,Meedia ,Persia, Magedonia .

        Ja tuo Magedonia jakaantui mm,Egyptin Ptolemaios kuninkaisiin ja Syyrian Seleukos kuninkaisiin.

        Se siitä Jukka Rokan harhasta.


    • Oksetus ja ällötys

      ovat kyllä enempi kuin sairasta porukkaa mutta niitä muitakin toisella tapaa vain sairaita näkyy olevan joka palstalla.Tämä "Jukka.finland" on hyvä esimerkki tästä toisella tapaa sairas.Hän kuvittelee että hänellä on se ainoa oikea totuus mutta sehän on täyttä kukkua.Luulee jo olevansa jokin parempikin saarnamies.Näitä on joka sivustolla tällaisia.Totuudesta vain ei ole tietoakaan kunhan nyt vain luetaan joidenkin tekemiä kirjoituksia ja ajatuksia ja niitä sitten levitellään oikeina oppeina.Kirjoituksia ja mielipiteitä on satoja, valitkaa niistä ihan ite mikä olisi lähinnä omaa ajatusmaailmaani.

      • tuhat ja yksi

        tuhat/ tuhansia - ja se johtuu siitä koska koko Kristinusko alusta saakka on ollut eri uskonnoista koottua ja nykyään noilla erilaisilla valheilla sekoitetaan ihmisten ajatukset jotteivat he huomaisin niitten harhauskomuksien erilaisia piirteitä.

        Miksi pitäisi jonkun noista harhoista vastata ihmisen sisäistä ajatusmaailmaa ?

        Jos jokin kulttuuri kasvattaa lapsen siihen kulttuurin uskoon ja jos vartuttuaan ei siihen usko niin ,
        - onko rehellisempää sanoa jottei usko ?
        - vai jottei ymmärrä ?
        - tai heittäytyy peräti tietämättömänä uskon vetämään porukkaan mukaan ?


    • Nyt voin ottaa kantaa Pyykkösen kirjaan "Herätysliikkeen huominen" luettuani sen uudelleen tarkkaan ja Raamatun ilmoitusta tutkien. Kaikki on arvosteltava ja koeteltava Jumalan Sanalla. Pyykkösen näkemykset kirjassaan ovat oikeita. Ihmettelen sitä, miksi valhe-evankeljumi on otettu helluntaiseurakunnassa vastaan.

      Tämä valhe-evankeljumi, jota julistetaan, kertoo vain Jumalan rakkaudesta, mutta ei Hänen vihastaan syntiä kohtaan. Ylistystökö avaa tien Jumalan yhteyteen. Ei avaa. Herraa etsivän tulee tulla mielenmuutokseen, parannukseen ja uskoa evankeliumi.

      Jumala ei etsi viisaita ja teologisesti oppineita, vaan Hänelle antautuneita ja puhdistettuja saviostioita.

      • W.L:

        Luitko tuon vastineeni Jouko Niemiselle?

        Siunaten,
        W.L.


      • sinun sanasi on Jumalan sana?

        Mitähän Mieltä se Jumalasi on kun laitat sanat hänen suuhunsa.


      • Pe.ku kirjoitti:

        sinun sanasi on Jumalan sana?

        Mitähän Mieltä se Jumalasi on kun laitat sanat hänen suuhunsa.

        Kerrot olevasi ateisti. Kristillisellä palstalla. Miksi ateisti kirjoittaa hengellisellä palstalla. Ateisti ei voi ymmärtää tavuakaan hengellisistä asioista. Olet osoittanut sen todeksi "tuhat" kertaa. Jos Sinulla on paluutie Jeesuksen luokse niin palaa harharetkiltäsi Hänen luokse.


      • jukka.finland kirjoitti:

        Kerrot olevasi ateisti. Kristillisellä palstalla. Miksi ateisti kirjoittaa hengellisellä palstalla. Ateisti ei voi ymmärtää tavuakaan hengellisistä asioista. Olet osoittanut sen todeksi "tuhat" kertaa. Jos Sinulla on paluutie Jeesuksen luokse niin palaa harharetkiltäsi Hänen luokse.

        ole kristillinen palsta ja sinähän kristillisiä haukut vistissäsi enkä minä.


      • pekun kootut seokset
        Pe.ku kirjoitti:

        ole kristillinen palsta ja sinähän kristillisiä haukut vistissäsi enkä minä.

        he, ja sä se jaksat vuodesta vuoteen muistuttaa lukijoita jukan rikoksista. eiks tää ole sun mielestä kristillinen keskustelupalsta? hellarit on kristittyjä. on tää ainakin enempi kristillinen palsta kuinn ateistipalsta.


      • Tee parannus J.f
        jukka.finland kirjoitti:

        Kerrot olevasi ateisti. Kristillisellä palstalla. Miksi ateisti kirjoittaa hengellisellä palstalla. Ateisti ei voi ymmärtää tavuakaan hengellisistä asioista. Olet osoittanut sen todeksi "tuhat" kertaa. Jos Sinulla on paluutie Jeesuksen luokse niin palaa harharetkiltäsi Hänen luokse.

        tämä pentu Jukka.finland.Pitäisi sitä edes alkeet opetella kerran uskonnolliseksi ihmiseksi tekeytyy.Ateisti on useimmiten ollut kristitty tai kuulunut johonkin uskonnolliseen suuntaukseen.Heillä juuri on enempi tietoa kuin muilla koska ateismisuus on huolellisen tutkimisen tulos eivätkä heitä sido kapeanäköiset käsitykset vaan he tutkivat laajasti uskonkäsityksiä.Jos on aina kuulunut vain yhteen uskontokuntaan ei voi tietää yhtään mitään.


      • Tee parannus J.f kirjoitti:

        tämä pentu Jukka.finland.Pitäisi sitä edes alkeet opetella kerran uskonnolliseksi ihmiseksi tekeytyy.Ateisti on useimmiten ollut kristitty tai kuulunut johonkin uskonnolliseen suuntaukseen.Heillä juuri on enempi tietoa kuin muilla koska ateismisuus on huolellisen tutkimisen tulos eivätkä heitä sido kapeanäköiset käsitykset vaan he tutkivat laajasti uskonkäsityksiä.Jos on aina kuulunut vain yhteen uskontokuntaan ei voi tietää yhtään mitään.

        >>Ateisti on useimmiten ollut kristitty tai kuulunut johonkin uskonnolliseen suuntaukseen>Tämähän on täysin tietämätönkin vielä tämä pentu Jukka.finland


      • M-L.H.
        jukka.finland kirjoitti:

        >>Ateisti on useimmiten ollut kristitty tai kuulunut johonkin uskonnolliseen suuntaukseen>Tämähän on täysin tietämätönkin vielä tämä pentu Jukka.finland

        Kun aikanaan Israelin kansa eksyi luopumukseen, ryhtyen toisia "jumalia" palvelemaan, se sokeutui.
        Baal, jonka "jumalan" alttareilla palveltiin oli hedelmällisyyden "jumala" , jollainen vastaava kreikkalaisilla oli Eros.
        Tämän päivän eräs "pääjumala" on seksi, erotiikka, kaikissa eri muodoissa. Valkeuden enkeliksi naamioituneena se on tullut jo kauan sitten "sisälle" - ei vain kokoushuoneisiin, vaan toki ensin uskovien sydämiin.
        Kaatumisboomi, irvokkaat ylistysmeiningit, joissa desibelit ovat tärykalvoja vahingoittavalla asteella, jne. tyydyttävät näitä eroottisia tarpeita. Kun lattialla makaa nainen (sisar?) minihameessa, rinnat paljaina, ja siinä himojen vallassa olevat miehet (veljet?) saavat hiukan "kritillistä" seksiä ja erotiikkaa...

        Kun leikitään "hurskasta" tekohurskautta siis - niin ei kehdata mennä paikalliseen diskoon taikka yökerhoon bailaamaan. Persustetaan iljettävät seksiorgiat "seurakunnan" rukoushuonesiin ja vastaaviin. Ja muka "kristillistä" Herran palvelusta tehdään.

        Mitä Jeesus teki niille, jotka tekivät rukoushuoneen ryövärien luolaksi. Tuli, otti ruoskan ja ajoi kaikki saastuttajat ulos. Mitä sama seurakunnan Herra tekee täällä, kohta? Se näkee, joka elää.
        Hän on äärimmäisen vihastunut niihin uskoviin, jotka iljettävillä menoilla häpäisevät Hänen pyhyyttään ja eksyttävät muitakin. Varautukaa kaikki kuritukseen Ja Herran vitsaan. Toisille se on erittäin ankara. Mutta se on rakkautta, kun Herra kurittaa, jotta vielä voisi varjeltua kadotuksen asteelta. Tämä ON Herran ilmoitus, toteutumassa jo. 1.Piet 4:17-18, Hesekiel 9:4-11

        Luopuneen kristillisyyden kohtalo? 30.10.2010
        Avoimet kirjeet arkkipiispalle 1-2, 19.10.2010
        Jumalan ilmoitus Suomen EVL kirkolle 13.3.2010, jne
        löytyvät sensuurivapaasti
        http://www.suomistory.vuodatus.net


      • Luettu, arvosteltu
        M-L.H. kirjoitti:

        Kun aikanaan Israelin kansa eksyi luopumukseen, ryhtyen toisia "jumalia" palvelemaan, se sokeutui.
        Baal, jonka "jumalan" alttareilla palveltiin oli hedelmällisyyden "jumala" , jollainen vastaava kreikkalaisilla oli Eros.
        Tämän päivän eräs "pääjumala" on seksi, erotiikka, kaikissa eri muodoissa. Valkeuden enkeliksi naamioituneena se on tullut jo kauan sitten "sisälle" - ei vain kokoushuoneisiin, vaan toki ensin uskovien sydämiin.
        Kaatumisboomi, irvokkaat ylistysmeiningit, joissa desibelit ovat tärykalvoja vahingoittavalla asteella, jne. tyydyttävät näitä eroottisia tarpeita. Kun lattialla makaa nainen (sisar?) minihameessa, rinnat paljaina, ja siinä himojen vallassa olevat miehet (veljet?) saavat hiukan "kritillistä" seksiä ja erotiikkaa...

        Kun leikitään "hurskasta" tekohurskautta siis - niin ei kehdata mennä paikalliseen diskoon taikka yökerhoon bailaamaan. Persustetaan iljettävät seksiorgiat "seurakunnan" rukoushuonesiin ja vastaaviin. Ja muka "kristillistä" Herran palvelusta tehdään.

        Mitä Jeesus teki niille, jotka tekivät rukoushuoneen ryövärien luolaksi. Tuli, otti ruoskan ja ajoi kaikki saastuttajat ulos. Mitä sama seurakunnan Herra tekee täällä, kohta? Se näkee, joka elää.
        Hän on äärimmäisen vihastunut niihin uskoviin, jotka iljettävillä menoilla häpäisevät Hänen pyhyyttään ja eksyttävät muitakin. Varautukaa kaikki kuritukseen Ja Herran vitsaan. Toisille se on erittäin ankara. Mutta se on rakkautta, kun Herra kurittaa, jotta vielä voisi varjeltua kadotuksen asteelta. Tämä ON Herran ilmoitus, toteutumassa jo. 1.Piet 4:17-18, Hesekiel 9:4-11

        Luopuneen kristillisyyden kohtalo? 30.10.2010
        Avoimet kirjeet arkkipiispalle 1-2, 19.10.2010
        Jumalan ilmoitus Suomen EVL kirkolle 13.3.2010, jne
        löytyvät sensuurivapaasti
        http://www.suomistory.vuodatus.net

        Mistä noita sikii noita häpäisijöitä.


      • näin...

        "Ihmettelen sitä, miksi valhe-evankeljumi on otettu helluntaiseurakunnassa vastaan."

        niin asiahan on näin että eksytyksessä pitääkin olla aimo annos oikeaakin, että se toimii.

        eikö???

        näin toteutuu tämä sana!

        Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

        Luku 2:11,12

        11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.


      • averea
        pekun kootut seokset kirjoitti:

        he, ja sä se jaksat vuodesta vuoteen muistuttaa lukijoita jukan rikoksista. eiks tää ole sun mielestä kristillinen keskustelupalsta? hellarit on kristittyjä. on tää ainakin enempi kristillinen palsta kuinn ateistipalsta.

        Täällä on taas muistutettu Jukka.Finlandin petoksista. Ei muuta kuin valittamaan vaan taas.


    • Worried
      • Wikipediasta.

    • mistähän johtuu?

      hyviä kirjoja. raitista opetusta. niitä on vaikea saada, kun on myyty loppuun. olin voitelussa-kirjasesta on otettu jo neljäs painos. huomasin, että kirjoja ei jostain syystä ole painanut hellarien oma kirjapaino vaikka kirjat käsittelee hellareiden toimintaa. miksikähän eivät ole painaneet?

    • Sivusta seurannut

      Voima vaikutukset sinulle tullut viesti!

    • LUKEKAA AINAKIN

      tuo Nimisen kirja "olin voitelussa" ja Pääkkösen "Jumala juoksupoikana". Kovaa tekstiä mutta totta. Ristin Voitto ei näistä kirjoista kerro eikä niitä löydy heidän myyntipisteistä. Ei myöskään Pääkkösen kirjaa "Herätysliikkeen huominen".

      Nuo kirjat eivät voi olla helluntailaisuuden kirjapöydillä, vaikka ovatkin helluntaisaarnaajien kirjoittamia, sillä ne sahaavat poikki sitä oksaa, millä eksynyt vanhemmisto istuu.

      Eikä täällä muuten niin innokkaat hellarit ole uskaltaneet ottaa kantaa kirjoihin, mutta vaikeneminen on myöntymisen merkki.

      • Totuus vapauttaa.

        Etkö sä ymmärrä, että j.f on sohaissut ampiaispesään. Ei hellarien kirja-antiin tuollaiset kirjat kuulu. Pääkkönen ja Nieminen on varmaan erotettu hellareista tai ovat eronneet itse. En tosin tiedä, mutta luulen niin.


    • Clark.Kent.fi

      Rahalla , maineella , kunnialla ja tekopyhyydellä. Ja niiden autot on voideltu kalliilla korkeaoktaanisella voiteluöljyllä kun ei kehtaa näyttää köyhiltä ettei mene kunnia ja maine ja sen mukana rahat. Ja köyhät palvoo niitä kuin puolijumalia. Aika pimenee ja eksytys senkun vain pahenee. Missä on tänä päivänä ihmisillä terve järki ja arvostelukyky vai johtuneeko se siitä että ihmiset on jo valmiiksi peloiteltu etteivät uskalla arvostella niinkuin Raamattu kehoittaa. "Älkää uskoko jokaista henkeä."

      • KaarinaO

        Olen lukenut "Olin voitelussa" ja suosittelen!
        Äärikarismaattisuus jakaa myös helluintaiseurakuntia, kaikissa ei sitä arvosteta. Kerran olin vapaakirkossa missä "voideltu" parantaja-kaataja hosui, julistuksen hedelmät olivat tosi huonot; häpeä, pettymys..Ihmeitä kuitenkin tapahtui, mutta mistä voimasta?
        Mitä tapahtuu NokiaMissiossa? Ylilyöntejä sielläkin, vaikka paljon hyvää myös, ja oikea asetelma tuoda kirkkoon "makua ja hajua".
        Kannattaa kuunnella ja lukea Tapani Suonnon puheita ja kirjoituksia, ottaa hyvin kantaa menestysteologiaan. Ainakin One Way Mission vapaa äärikarismaattisuudesta, vaikka karismaattinen yhteisä onkin. Tärkein on Kristuskeskeisyys, ei omien siunausten ja kokemusten tavoittelu!
        Tämä aika on paha, eksyttäjiä liikkeellä sekä liberaaleja että äärikarismaattisia!


      • KaarinaO kirjoitti:

        Olen lukenut "Olin voitelussa" ja suosittelen!
        Äärikarismaattisuus jakaa myös helluintaiseurakuntia, kaikissa ei sitä arvosteta. Kerran olin vapaakirkossa missä "voideltu" parantaja-kaataja hosui, julistuksen hedelmät olivat tosi huonot; häpeä, pettymys..Ihmeitä kuitenkin tapahtui, mutta mistä voimasta?
        Mitä tapahtuu NokiaMissiossa? Ylilyöntejä sielläkin, vaikka paljon hyvää myös, ja oikea asetelma tuoda kirkkoon "makua ja hajua".
        Kannattaa kuunnella ja lukea Tapani Suonnon puheita ja kirjoituksia, ottaa hyvin kantaa menestysteologiaan. Ainakin One Way Mission vapaa äärikarismaattisuudesta, vaikka karismaattinen yhteisä onkin. Tärkein on Kristuskeskeisyys, ei omien siunausten ja kokemusten tavoittelu!
        Tämä aika on paha, eksyttäjiä liikkeellä sekä liberaaleja että äärikarismaattisia!

        Täällä Karjalohjalla yhteydet Suomi24-palstalle takkuilevat. Olen lähettänyt useamman viestin palstalle, mutta ne ovat kadonneet bittiavaruuteen.

        Kiitos kirjoituksestasi ja kannanotostasi. Lue myös saarnaaja Pyykkösen kirjat "Jumala juoksupoikana" ja "Helluntaiseurakunnan tulevaisuus". Ne koskevat kaikkia aikamme uskovia.

        "Pimenee illan varjot,
        puoliyö lienee jo.
        Uhaten aallot pauhaa,
        kansoilla on ahdistus.
        Tuhannet tuskihin uupuu,
        kun tunne ei Auttajaa.
        Herra oi herätä meidät
        omas ei nukkua saa.

        Sanasi kallis kestää,
        kun katoo taivas, maa.
        Verellä puhdistettu
        luonasi turvan ain saa.
        Sä saavut, en tiedä milloin,
        Isä vain tietää sen.
        Toivossa matkaani jatkan
        armostas riemuitsen".


    • Eksytkseen uskonut.

      Mä luin kirjan "olin voitelussa" ja nyt musta tuntuu, että mä olen ollu eksyksissä, sokea. Mietin vaan tässä että mistä mä löydän oikeeta evankeliumia? Pääseekö tästä valheesta irti? Rukoilkaa mun puolesta.

      • löytyy

      • Worried

        Hienoa että olet vielä ymmärtänyt tulla ulos eksytyksestä. Valitettavasti eksytys on saanut paljon valtaa vapaissa suunnissa. Luterilaisuudessa ongelmana taas on paikoin liberaaliteologia. Yksi vaihtoehto olisi Kansanlähetys (http://www.sekl.fi/).


      • *jukka.finland

        >>Pääseekö tästä valheesta irti?


      • Raamatun mukaista?
        löytyy kirjoitti:

        http://www.brunstad.org/fi/

        lue, tutki ja ota luottamuksella oppaaksi sydämeesi

        on aika erikoista Raamatun tulkintaa. Jeesuksella oli samanlainen liha kun meillä ja kuoleman kautta hän riisti vallan siltä, jolla oli kuolema vallassaan, siis Saatanalta. Saatanalla on valtaa vain lihassamme olevien himojen kautta. Lihansa päivinä Jeesus kuoletti nämä himot ja sitten kukisti Saatanan koska hänellä oli samanlainen liha kun meillä, tämä kuolema luetaan hyväksemme-se on vanhurskauden lahja.


      • Herra vie totuuteen.
        *jukka.finland kirjoitti:

        >>Pääseekö tästä valheesta irti?

        Kiitos kun rohkaisit. Et vaan yllä kirjoittanutta vaan myös minua.


      • Sanoma sinua varten

    • raskasmetalli

      Mä koettelen lähes aina puheet ja saarnat. Varsinkin mitä isompi puhuja on kyseessä, ne monesti paljastuvatkin puoskareiksi. Harmi kun niillä on niin paljon kuulijoita jotka eivät osaa itse ajatella. No jokaiselle on se oma osansa tässä ajassa.

      Mä itse uskallan koetella oikein "hengen miehiäkin" vaikka välillä voi kuvitella että minulle tulee siitä rangaistus jos jumalan hengessä palavaa arvostelee. Mut en pelkää sitä, mä uskallan koetella ja raamattukin kehoittaa koettelemaan kaikki. Jos oikeesti ihmiset koettelisivat puheet niin saataisiin enemmän sitä oikeaa jumalan sanaa eikä niitä korvasyyhyn säveliä.

      • Pettynyt.

        Äärikarismaattinen maailmanlaajuinen herätys on siis suurilta osin "kupla", joita liikkeen johtajat ja julistajat pitävät yllä hyötyen siitä ainakin taloudellisesti. Kuplaa puhaltavat kirjat ja videot myyvät hyvin. Jotkut kristillisten lehtien toimittajat eivät vaivaudu tarkistamaan asioita, vaan julkaisevat ne sellaisinaan. Voidaankin kysyä: Pyhä Henki on ennen muuta TOTUUDEN HENKI, joka "johtaa kaikkeen totuuteen" mikä henki johdattaa liioittelemaan tai vääristelemään sytemaattisesti. Näin Benny Hinn. Haluan kertoa teille mitä Herra näytti minulle 1990-luvun alussa. Herra sanoi, että 90-luvun puolivälissä kaksi Hänen hengellisitä "jättiläisistään" pääsisi kotiin. Heti sen jälkeen alkaisi historian suurin herätys!


      • Pettynyt. kirjoitti:

        Äärikarismaattinen maailmanlaajuinen herätys on siis suurilta osin "kupla", joita liikkeen johtajat ja julistajat pitävät yllä hyötyen siitä ainakin taloudellisesti. Kuplaa puhaltavat kirjat ja videot myyvät hyvin. Jotkut kristillisten lehtien toimittajat eivät vaivaudu tarkistamaan asioita, vaan julkaisevat ne sellaisinaan. Voidaankin kysyä: Pyhä Henki on ennen muuta TOTUUDEN HENKI, joka "johtaa kaikkeen totuuteen" mikä henki johdattaa liioittelemaan tai vääristelemään sytemaattisesti. Näin Benny Hinn. Haluan kertoa teille mitä Herra näytti minulle 1990-luvun alussa. Herra sanoi, että 90-luvun puolivälissä kaksi Hänen hengellisitä "jättiläisistään" pääsisi kotiin. Heti sen jälkeen alkaisi historian suurin herätys!

        Olen iloinen, että maastamme löytyy vielä uskovia, jotka tottelevat Jumalan Saanaa ja rohkeasti arvostelevat ja koettelevat kuulemansa ja lukemansa. Paavalikin kehotti kuulijoitaan arvostelemaan sen, mitä puhui (1.Kor. 10:15). Seurakunnalle hän antoi ohjeen, että kaksi tai kolme profetoikoon ja muut arvostelkoon (1.Kor. 14:29). Edelleen Paavali kehottaa koettelemaan kaiken julistetun (1.Tess. 5:21).

        Näitä asioita voidaan arvioida paljon syvemmin kuin vain edellä mainittujen raamatunpaikkojen perusteella, nimittäin vertaamalla julistusta Raamatun kokonaisilmoitukseen. Näin myös tulee tehdä. Eksyttäjät ja harhaopettajat lainaavat taitavasti Jumalan Sanasta kohtia opetuksensa tueksi irroittaen ne tekstiyhteydestään. Kysymys ei ole siis pelkistä sanoista vaan siitä hengestä, jossa julistetaan.

        Koska ihmisen tunteet ja kokemukset vaihtelevat, emme voi raittiisti arvostella ja koetella kuulemaamme ja lukemaamme näiden pohjalta. Ainoa pettämätön arvostelun ja koettelemisen mittari on Jumalan Sana, joka on muuttumaton totuus aikakausien ja olosuhteiden muuttuvassa maailmassa.

        "Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili" (Hebr. 4:12-13).


    • ...

      ...

    • >>Piiloutuvatko helluntailaiset pimeyteen? Odotan vastauksia aloitukseeni. Säälin vaikenevia, eksytyksiä tai totuuden puolustajia pelkääviä, joilla ei ole ryhtiä ja suoraselkäisyyttä ottaa kantaa puolesta tai vastaan ajassamme esiintyville eksytyksille. Jokainen joka hyväksyy nämä eksytykset on osallinen eksytykseen. Vaikeneminen riittää. Jeesus ja apostolit eivät vaijenneet tulevista eksytyksistä.

    • Kub lukee läpi tämän kettjun niin ymmärtää paremmin minkä takia Hilja Aaltonen sanoo ettei voi tulla eikä tulee Herätys Helluntaikirkkoon tai Vapakirkkoon... Henki siinä on liian pilkkavan kova ja riettas....

    • KTS (Ei kirj.)
    • kannkkunen....

      " Herra antoi Herra otti, tyydy siihen hottentotti..."

      Jerusalem on oleva väkikivi maailman johtajille.

      Näin on Kirjoitettu.

      • KTS (Ei kirj.)

        Väkikivi se oli ainakin tuolle hullulle mutta eri tavalla kuin sun paskalössis luuli heh. Yritti polttaa al-Aqsan ja pääsi pehmustettuun koppiin. Oikein sille. Sinne kuuluisitte tekin.


    • "sara"

      Vuosia sitten kyselin Jumalalta viimeisen tuomion Raamatun kohtaa, jossa toiset ihmettelevät, "emmekö me sinun nimessäsi tehneet..., mutta nyt en enää kysele. Lukiessani raamattua , tuli valtavan voimakas tunne lukea jokin tietty sana, Tietosanakirjasta, sitten netistä jne. Täytyy sanoa, että alussa järkytyin, ja itkeä vollotin, mitä koin Herran sanovan. Nyt tällähetkellä on tärkeintä vain Jeesus ja Hänen sovitustyönsä, kaikki muu on varissut pois. Olen todella samaa mieltä, mitä jukka.finnland kirjoittaa. Kun saa laskea elämänsä vain Jeesuksen täytetyn työn varaan, saa kokea valtavaa lepoa ja rauhaa. Jäljelle on jäänyt vain rukous asioiden ja toisten ihmisten puolesta. Ei todellakaan ole aina kyse Jumalan Hengestä jos jotain "ihmeellistä" tapahtuu. On muistettava että , sielunvihollinenkin osaa pukeutua " valkeuden lähettilääksi" eikö nimenomaan Jeesus varoittanut tästä ? Lisäksi pitäisi muistaa, että väärän hengen vaikutuksena oleva henkilö, voi langettaa kirouksenkin ihmisen ylle. Jos elämä on kätkettynä vain Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä, voi kyllä lukea järkkymättä kirjat, mitä jukka neuvoi, lisäksi kristitynfoorumilla on paljon muuta jota kannattaa miettiä jo nyt täällä ajassa.Runsasta Taivaan Isän siunausta tulevalle vuodelle.

      • Sinun siunaus voin ottaa vastaan ,, niin ei voi sanoa jokaiselle kun voi todella saada tuon kirotuxen siunauxen mitä mainitsit !! Toronton siunauxen on nyt sitten yx ja moni muu karismaattisia siunauxia on liikellä jonka tulis karttaa kaukaa..


    • body

      Mikä on k.o. voitelun tarkoitus.??

      tulla oikeaoppiseksi,
      tulla raamatunlauseautomaatiksi. ?
      tulla kovaksi .?
      tulla tärkeäksi.?
      tai
      oppia hyväksymään toinen sellaisena kuin hän on.?
      oppia rakastamaan toista sellaisena kuin hän on.?.

      Jeesus sanoi,
      " rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi.

      tuossa on mielestäni evankeliumin ydin ja kaikki muu on ihmisten rakentamaa krääsää.

      VOIMIA MATKALLE.!!

    • Anonyymi

      Eräs Meidän Aikamme Profeetta -kirjassa ennustettiin, että suurin lopunajan eksytys tulee helluntailiikkeestä, yhdeksi syyksi sanottiin
      koska lopun ajan ihmiset on suruttomia. Itse tuota kohtaa ajoittain pureskelin vuosia nähden ympärilläni kokouksissa juuri näitä kaatumisia tai kokouksia, joissa haettiin voimaa ja erilaisia
      kokemuksia ja usein näissä tapahtuikin ihmeitä ja merkkejä Jumalan läsnäolossa, profetoitiin siunauksia pelkkää hyvää ja, jos ihmeitä ja merkkejä ei tapahtunut, niin
      hienoa oli, jos Jumalan läsnäolo oli antoisaa niin, että saattoi täynnä kirkkautta mennä iloisin mielin kotio. Viikottain tarvi päästä kokoukseen,
      kun nopeasti ilo hälveni ja murheet ja huolet alkoi saartaa arjen. Suhde oli kasvamassa ihan muuhun kuin Vapahtajaan. Tätä Oravan pyörää oli vuosia, että kokouksissa piti juosta viikottain.
      Kunnes viime vuosina itselle pikku hiljaa rukouksen ja paaston kanssa
      alkoi silmät avautua Sanan ilmestysten tavoin väärät opetukset, jotka ovat Raamatun Sanan vastaista. Kiitos ja Kunnia Abba Yahwelle!

      Onko se uskoa,jumaluuden kokemisen hakuisuus? Erilaisten ihmeiden merkkien ihannointi ja siunaussaarnojen kuuntelu, jotka saavat meidät tuntemaan olomme mukaviksi ja anomaan suuria
      maallisia siunauksia Isältä? Onko se sitä ristin kantamista päivittäin, kun ennätysmäärä ihmisiä menee kadotukseen maailmassa?

      Vai olisiko kuitenkin eriarvoisen tärkeää oikea suhde Yahushuaan (Kreik.kielellä Jeesus) että synnit on tuotu Herran eteen ja ne on anteeksi anottu ja saatu,
      peitetty Yahsuan kalliilla verellä, ja ne eivät enää hallitse elämäämme, erityisesti ne suvussa kulkevat ns. helmasynnit, ja on alettu elämään tasapainoista Hengen elämää oikeassa suhteessa
      Pyhään Jumalaan Hänen lapsenaan,saatu Hänen Rauhansa ja vapautensa, yhä enempi pyhittyen Hänen ohjauksessaan vapautuen maailmasta PyHän Hengen voimassa ja rikastuen rukouskammioissa Hänen
      edessään aikaa viettäen rukouselämää ja saaden sitä Hengenvaloa Sanan avaamiseen päivittäin, että sitä lamppua ei enää voi laittaa vakan alle, vaan se tulee näkösälle
      esille, niin että pimeässä vaeltavat lähimmäiset alkavat nähdä Totuuden, että Yahushua on Tie Totuus ja Elämä ihmeiden ja merkkien seuraten julkipuhuttua Totuuden Sanaa.


      "Voi SURUTTOMIA Siionissa, huolettomia Samarian vuorella, kansoista ensimmäisen ylimyksiä, joiden tykö Israelin heimo tulee!
      Menkää Kalneen ja katsokaa, sieltä kulkekaa Suureen Hamatiin ja käykää filistealaisten Gatiin: ovatko ne paremmat kuin nämä valtakunnat, onko niiden alue suurempi kuin teidän alueenne?
      Voi teitä, jotka lykkäätte kauas pahan päivän, mutta vedätte luoksenne väkivallan, valtaistuimelle istumaan;
      jotka makaatte norsunluusohvilla ja venytte leposijoillanne, syötte karitsoita laumasta ja vasikoita navetasta;
      jotka sepustatte lauluja harpulla säestäen ja sommittelette soittimia kuin mikäkin Daavid;
      jotka juotte viiniä maljoista ja voitelette itsenne parhaalla öljyllä, mutta ette murehdi Joosefin sortumista!
      Sentähden heidän nyt täytyy mennä pakkosiirtolaisuuteen pakkosiirtolaisten etunenässä. Silloin lakkaavat venyjäin ilohuudot.
      Herra, Herra on vannonut itse kauttansa, sanoo Herra, Jumala Sebaot: Jaakobin ylpeys on minulle kauhistus, minä vihaan hänen palatsejansa, ja minä jätän alttiiksi kaupungin kaikkinensa."
      Aam. 6:1-8

      "..Sillä he ovat rikkoneet avion, ja heidän käsissään on verta; kivijumalainsa kanssa he ovat avion rikkoneet, ja myös lapsensa, jotka he olivat minulle synnyttäneet, he ovat polttaneet, ruuaksi niille.
      Vielä tämänkin he ovat minulle tehneet: ovat samana päivänä saastuttaneet minun pyhäkköni ja rikkoneet minun sapattini.
      Teurastettuaan lapsiansa kivijumalilleen he samana päivänä tulivat minun pyhäkkööni ja niin häpäisivät sen. Katso, näin he ovat tehneet keskellä minun huonettani.
      Vieläpä he lähettivät sanan miehille, jotka tulivat kaukaa: katso, ne tulivat siinä samassa, kun sana oli lähetetty, nuo, joita varten sinä peseydyit ja maalasit silmäluomesi ja panit päällesi korut.
      Ja sinä istuit komealle vuoteelle, sen ääressä oli katettu pöytä, ja sille sinä panit minun suitsukkeeni ja öljyni. Sitten sieltä kuului SURUTON melu. Ihmisjoukosta otettujen miesten lisäksi tuotiin
      erämaasta juomareita, ja ne panivat noiden naisten käsiin rannerenkaat ja heidän päähänsä kauniit kruunut."
      Hes. 23:37-42

      "Viisas pelkää ja karttaa pahaa, mutta tyhmä on huoleton ja suruton."
      Sananl. 14:16



      "Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen,
      niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,
      alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.
      Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.

      • Anonyymi

        ...Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;

        mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
        Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.

        Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

        Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.

        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä.
        Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua,
        että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka.."
        1.tim. 6:2-14


    • Anonyymi

      Hyvä kirja tämä olin voitelussa ja suosittelen lukemaan jos löytyy jostain vielä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1738
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe