Suomalaisten kauppakorkeakoulujen ranking

Lakikylteri

Eduniversalilta on ilmestynyt uusi kansainvälinen vertaisarviointiin perustuva Suomen ranking-lista. Tässä tulokset lyhykäisyydessään. Ykkösenä oli Aalto-yliopisto, joka arvioitiin myös kansainvälisesti merkitykselliseksi alan oppilaitokseksi.
http://www.eduniversal-ranking.com/business-school-university-ranking-in-finland.html

Kansallisen sarjan neljä parasta olivat 1. Hanken, 2. Turun kauppis, 3. Teknisen korkeakoulun tuotantotalouden laitos (ilmeisesti kun se on nykyisin osa Aaltoa, niin sillä sitten on kaksi korkeatasoista kauppatieteellistä opetusta antavaa yksikköä) ja nelosena Vaasan yliopiston kauppatieteellinen tdk.

Noin lyhyen pinta-analyysin perusteella voi sanoa että raha ja koko tuntuu hyvin korreloivan sijoituksen kanssa, jostä lähtökohdasta Aalto on ihan omassa kokoluokassaan molempien osalta, joten ei siitä sen enempää.

Hankenilla on vahvat yhteydet talouselämään ja erityisesti rahoituksen osalta se on tunnetusti korkeatasoisen oppilaitos. Ja tietenkin rahan osalta voi sanoa, että vaikka kaikki kauppikset ovat hyvin menestyneet näissä uusliberalistissa rahankeräystalkoissa, niin taloudellisista mittasuhteista ja kontakteista kertoo se, että Hankenille puolen millin lahjoitus on suunnilleen yhtä iso uutinen kuin Vaasalle 50 tonnin lahjoitus.

Turku ja Vaasa kuuluvat taloudellisilta osin näihin tavallisiin kuolevaisiin, vaikka Turkukin on kohtuullisen suuri ja varakas. Itse Vaasassa opiskelevana olen tietenkin iloinen Vaasan menestyksestä, ja laitoin sen takia aiheesta aloituksen, kun tällä foorumilla on joskus näiden "asiantuntijoiden" taholta noteerattu Vaasan kauppis jonnekin samalle tasolle itä-Suomen pienten kaupallista opetusta antavien laitosten kanssa.

Juu, ja tietenkin voidaan eri painotuksin saada myös toisenlaisia järjestyksiä, mutta näin Vaasalaisena on mukava nautiskella tästä, ja pitää sijoitusta ainakin moraalisena voittona.

9

6301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffasdadsdsaasd

      Itse opiskelen kanssa vaasassa ja on kyllä köyhä paikka.

    • Auditorio Levon

      Minä köyhääkin köyhempi paikka!

      P.S Tutkimus on tehty ihan naurettavista lähtökohdista, kyllä helsinki tampere ja Turku ne parhaat yhä ovat! Eihän tossa ole mitään järkeä.

      Vaasan rahoitus on tunnetttu vain siitä, että se tuottaa helvetisti julkaisuja, joiden taso on paska.. mutta kun tutkimuksen tehdään usein siitä, mikä on TUOTTOISIN yliopisto. Tottakai , mäkin alan tutkiin euron kaltevuutta ja laitan se nettiin = tutkimus. Jes.

      • Lakikylteri

        Vaasan köyhyydestä en tiedä, kun se riippuu aina siitä mihin ja mitä vertaa, mutta nyt puhuttiin tietyn laajan kansainvälisen vertailun tuloksesta, niin siinä vertailussa vanha ja perinteitä omaava kauppakorkeakoulun historian omaava Vaasa pesi Tampereen.

        Siis suomenkielisellä puolella Helsinkihän menestyi Aallon kohdalla kahdella yksiköllä toisen ollessa jopa kansainvälistä tasoa, ja Turkukin menestyi hyvin mutta miksi olet niin pettynyt Vaasan menestyksestä ja mihin perustuu oletuksesi Tampereen paremmasta tasosta?

        Tietenkin tutkimuksia on paljon, mutta jos näin laajaa vertaisarviointia yrittää mitätöidä tyyliin että" paljon tutkimuksia joiden taso on paska", ja sillä perusteella tulokset ovat Tampereen ja Vaasan osalta väärät, niin millä perusteella ja pätevyydellä pystyt kumoamaan tämän vertailun arviot.

        Sinulla on varmasti perus- ja jatkotutkinnot suoritettuna, ja laaja kokemus opiskelusta, opettamisesta ja tutkimisesta eri kauppatieteellisissä tiedekunnissa? Onhan?

        Tampereen kaupallinen opetus on suhteellisen vähäistä ja nuorta, oikeastaan koko kaupallinen opetus on irtaantunut hallintotieteellisestä opetuksesta varsin myöhään, ja Tampereen kiistattomat ansiot ovat pikemmin siellä hallinto- ja yhteiskuntatieteellisellä puolella kuin kapealla kauppatieteellisellä. Eli väitteesi Tampereen tasosta kaipailisi kyllä perusteluja. Se että Tampere on isompi kaupunki ja etelämmässä ei vielä ihan riitä.

        Lisäksi Vaasan rahoituksen tutkimukset ovat kyllä menestyneet myös sellaisissa vertailuissa joissa on painotettu laadullisia kriteerejä, ja myös muissa aineissa tehdään varsin korkeatasoista tutkimusta, joten ei VY ihan rahoituksen tutkimuksen varassa pyöri.

        "..mutta kun tutkimuksen tehdään usein siitä, mikä on TUOTTOISIN yliopisto. Tottakai , mäkin alan tutkiin euron kaltevuutta ja laitan se nettiin = tutkimus"
        Et kai ole Tamperelainen kylteri?


    • swensson

      Huvittavaa sinänsä, että hankenin ovet avautuvat kevyemmin kuin esim joensuun kauppatieteellisten. Muistakaa osata Ruottia!

      • Lakikylteri

        Hankenihan on hyvä oppilaitos sekä opinnoiltaan että tutkimuksen tasoltaan, hurripuolen akateemisten opintojen murheenkryyni on enemmänkin ÅA, missä on kuulemma pari huippuyksikköäkin, mutta sitten myös näitä rapasarjaa olevia laitoksia joissa ei oikein toimi opiskelu eikä tutkimuksen tekeminen.


    • Auditorio Kurten

      Kirjoitin ilmeisesti hieman liian nopeasti kannanottoni kun noin kiivastuit:

      Olen siis suorittanut Vaasassa nyt kahdessa vuodessa kaikki muut kanditason opinnot paitsi itse kandityön sekä suulliset viestinnät. Tiedän siis mistä puhun.

      1) Perus- ja aineopinnot ovat Vaasassa erittäin miellyttäviä. Miksi? Ne ovat niin helppoja! Keskiarvo 4,35 (laskentatoimen yleinen) erittäin pienellä panostuksella. Olenko niin älykäs? Tuskin. Mutta onko tästä "helppoudesta" etua muuten kuin siten, että opimme laiskottelemaan? Ei. Huomaa, että yliopisto on "alemman pisteluokan" laitos, sillä ei tenttejä muuten viilattaisi näin helpoiksi?

      2. Ei pyöri rahoituksen varassa ei.. minkähän sitten? Johtamisen, "valtakunnallisen huippuyksikön"?

      3. Ei se Tampereen yksikkö nyt niin nuori ole... Luehan historian kirjoja. Ja mitä väliä sillä on loppupeleissä, onko yksikkö syntynyt 20-luvulla vai 60-luvulla - tällä hetkellä on merkitys. Siksi pidän Tamperetta parempana paikkana, sillä kuulemani mukaan opetuksessa vaatimukset ovat huomattavasti korkeammalla. Pakollisia harjoituksia, TODELLA paljon enemmän töitä. Tosin, tyhmä töitä tekee? Puolensa tälläkin toki.

      4. Väitän, että se on loppupeleissä se ja sama mistä valmistut. Mutta jos haluat suuriin kasvukeskuksiin Tampere Hki- akselille töihin, voi sillä olla jopa etua, että olet valmistunut "niin sieltä Tampereelta, eikös sinne ole vaikea päästäkin??" vrt. "Ai sä tuut Vaasasta... joo o...".. Epäilen, että tämäkin ero on vain marginaalinen, jos sitäkään.

      • Lakikylteri

        No eikö VY ole silloin mahtava kouluttaja, kun jo kahden vuoden opintojen jälkeen pystyt pitämään itseäsi niin kypsänä ja pitkälle oppineena että niiden perusteella voit kyseenalaistaa omalla subjektiivisen kokemuksesi perusteella varsin laajan vertailun tulokset.

        1. Onneksi olkoon, ehkä sitten olet älykäs, tai motivoitunut tai olet vain opiskellut tehokkaasti, jos olet noin hyvin menestynyt.

        Siitähän pitäisi olla ylpeä jos noin hyvin menestyy opinnoissaan sen sijaan että alkaa vähätellä oppilaitostaan. Mutta jos tuntuu ettei VY tarjoa haasteita, niin ei muuta kuin maisterihakuun vaikkapa Aaltoon, niin eiköhän sitten ala haasteita löytymään, tai ehkä homma jatkuu senkin jälkeen entisellään ja voit alkaa sitten syyttelemään koko Suomen kaupallisen koulutuksen matalaa tasoa valmistumisesi jälkeen.

        Vakavasti ottaen luulen, että laskentatoimi on sen tyyppinen oppiaine, että kun siihen kerran pääsee kerran sisään, että vanhoillakin tiedoilla pärjää hyvin myöhempienkin kurssien tenteissä.

        2. Voi olla että rahoitus on näkyvin laitos, mutta jo naapurissa laskentatoimen puolella on hyvää perustutkimusta ja menestystä esim. suurimpana tilintarkastajien ja sisäisten tarkastajien kouluttamisen yksikkönä. Mutta sellaista enemmän akateemisiin piireihin jäävää, ja vähemmän mediaseksikästä menestystä on todellakin tullut kaikille laitoksille.

        3. Olen lukenut ja tunnen tapauksen. Melkein voisi sanoa että Tampereen kauppiksen hehkutus on suurinta sinne pyrkivien joukossa, mutta arvostus laskee mitä pidemmälle opinnot menevät. Edes talousoikeudessa jossa Tampereella on kauppiksen sisällä ehkä pisimmät perinteet, Tampere ei ole mikään erityisen merkittävä tekijä, no ehkä vero-oikeudessa, mutta sekin taisi olla alunperin hallaripuolen kamaa.

        4. "Väitän, että se on loppupeleissä se ja sama mistä valmistut."
        Olen tästä samaa mieltä.

        Mutta se mistä puhut myöhemmin ei kerro mitään itse yliopiston tasosta, vaan ulkopuolisten stereotypioista, joita itsekin vahvistat teksteilläsi tällä palstalla. Yliopiston opetuksen tasosta kertoo minun mielestäni parhaiten se millaista porukkaa sieltä valmistuu, ei se ketkä sinne menevät ja ketkä eivät pääse.

        Varmasti ennakkoluuloihin ja stereotypioihin pitää suhtautua vakavasti, se ei kuitenkaan tarkoita että niitä pitäisi vahvistaa ja toimia niiden mukaan, vaan pikemmin pyrkiä ampumaan alas puhtaasti luuloihin perustuvat "totuuden variaatiot".


    • asdads

      Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkimuksen huippuyksiköt kaudelle 2012-2017. Huippuyksikköjä on 15.

      Puolet niistä on uusia ja puolet aiemmin mukana olleita.

      Uusissa huippuyksiköissä tutkitaan muun muassa Venäjän modernisaatiota, erilaisia vuorovaikutuksia sekä syöpägenetiikkaa. Eniten huippuyksikköjä on Helsingin yliopistossa, jossa niitä toimii seitsemän. Aalto-yliopistossa toimii kolme huippuyksikköä ja Jyväskylässä kaksi. Oulun ja Tampereen yliopistot sekä VTT saivat yhden huippuyksikön.

      Huippuyksiköiksi tuli 135 hakemusta. Huippuyksiköt ovat kansainvälisesti oman tieteenalansa kärkeä.

      Aalto ja Tampere siellä! Yllärinä pohjalla OULU.

      • Niin?

        Aika vähän on kauppatieteellistä tutkimusta noissa valituissa huippuyksiköissä, eli korreloi kauppatieteellisen opetuksen laadun kanssa myös heikosti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe