Miksi ihmeessä VHH-vastustajat eivät ole pontevammin julkaisseet näitä viestejä jotka kertovat korutonta kieltään VHH:n haitallisuudestä. Kusipää kostdoktor-sivun ylläpitäjäkin kieltäytyi laittamasta näitä tutkimuksia blogiinsa, se kuulemma haittaisi kaupankäyntiä.
Tässä siitä miten runsas rasva aiheuttaa diabetesta:
http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html
"Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."
http://home.edu.helsinki.fi/~palojoki/OPETUS/Syventava% 20rav%20kasv/metabolinen%20oireyhtyma,%20duodeci.pdf
"Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti
tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio,
heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin
2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab
2000, Vessby 2000)."
http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli? p_artikkeli=nix00773
"Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."
http://64.233.183.104/search?q=cache:Qghp3iGUwYIJ:home. edu.helsinki.fi/~palojoki/OPETUS/Syventava%2520rav%2520 kasv/elamantapamuutokset,%2520uusitupa%2520et%2520al%25 202004%2520duodecim.pdf diabetes %22uusitupa%22&hl=fi&c t=clnk&cd=8&gl=fi
"Tärkeä
havainto on, ettei insuliinineritys huonone vää-
jäämättömästi vuosienkaan saatossa henkilöil-
lä, joiden glukoosinsieto on heikentynyt, jos he
kykenevät edes jonkin verran laihduttamaan, li-
säämään liikuntaa ja muuttamaan ruokailutot-
tumuksiaan terveellisempään suuntaan."
"Myös liikunta, ra-
vintokuidun määrän lisääminen ja ravintoras-
vojen muuttaminen pehmeämmiksi parantavat
insuliiniherkkyyttä"
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p _artikkeli=sae08020&p_ylataso=&p_osio=
"Aikuistyypin diabeteksen keskeiset vaaratekijät ovat lihavuus ja erityisesti vartalolihavuus, liikunnan puute sekä runsaasti rasvaa – erityisesti tyydyttynyttä rasvaa – ja vähän kuitua sisältävä ruokavalio."
"Tavoitteena on vähärasvainen terveellinen ruokavalio, jossa on runsaasti kasviksia, hedelmiä, marjoja ja vihanneksia ja jossa näkyvä rasva on pääasiallisesti juoksevaa tai kasvimargariinia."
http://64.233.183.104/search?q=cache:NJY2pANj9dAJ:www.k hl.fi/diabetes.pdf tutkimus %22diabetes%22&hl=fi&ct=cln k&cd=9&gl=fi
"Tyypin 2 diabetes on usein osa oireyhtymää, jolle on ominaista muun muassa vatsakkuus, veren poik-
keavat rasva-arvot, kohonnut verenpaine sekä häiriöt veren hyytymisessä."
"Tyypin 2 diabetesta hoidetaan laihduttamalla, vähärasvaisella ruokavaliolla, verensokerin tablettihoidolla ja tarvittaessa myös insuliinilla."
http://www.ebm-guidelines.com/terveysportti/Dlehti2.tun nista?a=Y&t=H&fname=duo95740.htm
Zone-dieetti tehokkain VHH-dieetti diabeteksen torjunnassa. Zonessa on rasvaa vain 30%.
"Sen sijaan Zone-tyyppiset dieetit muistuttavat nykyisiä ravitsemussuosituksia lukuun ottamatta pientä hiilihydraattimäärää ja suurta proteiinimäärää. Zone-tyyppiset dieetit ovat parantaneet vyötärölihavuutta ja dyslipidemiaa sekä pienentäneet insuliinipitoisuuksia paremmin kuin tavanomaiset vähärasvaiset ruokavaliot ylipainoisilla insuliiniresistenteillä naisilla (McAuley ym. 2006)."
THL:kö valehtelee?
37
369
Vastaukset
- veijo ite
Sitten virallisten ravintosuositustemme takana on mm näitä viestejä:
http://ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/nutrition/documents/nutrition_report_fi.pdf
Sen lisäksi THL:n kautta linkittämällä löytyy mm finnravinto-tutkimus. Tässä vuodelta 2007:
http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/julkaisusarja_b/2008/2008b23.pdf
Ja sitten vuodelta 2002:
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/eteo/yksikot/ravitsemusyksikko/julkaisut/finravinto_2002_-tutkimuksen_raportti/
Sitten on ELSA-tutkimus joka tutkii elintarvikkeiden ja sokeriaineenvaihdunnan yhteyksiä. Se on niinikään nykysuositustenyksi peruste. Tässä julkaisuja, olkaa hyvät:
• Hätönen KA, Similä ME, Virtamo JR, Eriksson JG, Hannila ML, Sinkko HK, Sundvall JE, Mykkänen HM and Valsta LM. Methodologic considerations in the measurement of glycemic index: the glycemic response to rye bread, oatmeal porridge, and mashed potato. Am J Clin Nutr 2006;84:1055-61.
• Wolever TM, Brand-Miller JC, Abernethy J, et al. Measuring the glycemic index of foods: interlaboratory study. Am J Clin Nutr. 2008 Jan;87(1):247S-257S.
• Similä ME, Valsta LM, Virtanen MJ, Hätönen KA, Virtamo J. Glycaemic index database for the epidemiologic Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention (ATBC) Study. Br J Nutr (in press).
• Perälä M, Sinkko H, Eriksson J, Virtamo J, Hätönen K, Similä M, Valsta LM. The effect of body size and glucose tolerance on glycaemic responses and measured GI values. (Abstract No. P07-03).5th World Congress on Prevention of Diabetes and its Complications. Helsinki, Finland, June 1-4, 2008. Abstract Book 2008:55.
• Similä M, Valsta LM, Kontto J, Virtamo J. Dietary carbohydrates, glycemic index and glycemic load and risk of type 2 diabetes in Finnish male smokers. (Abstract No. P07-02). 5th World Congress on Prevention of Diabetes and its Complications. Helsinki, Finland, June 1-4, 2008. Abstract Book 2008:55.
• Valsta LM, Hätönen K, Eriksson J, Sinkko H, Sundvall J, Virtamo J. Effects of protein, fat and fibre.containing meal components on the glycaemic and insulinemic responses of potato (Abstract No. P778). 10th European Nutrition Conference 10.-13.7.2007, Paris. Ann Nutr Metab 2007;51 (suppl 1):380.
• Valsta L. Suomalaisen ruoan hiilihydraatit ja terveys – ELSA tutkimus etenee. Kansanterveys-lehti 2007;5-6:10-11.
Ja kuten sanottu, kaikki aineisto on löydettävissä THL:n sivujen kautta siten että aineistoa on.- veijo ite
Edes kirjoittelu nimimerkilläni ei auta teitä idiootteja eikä THL:lää.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9499848 - --------------------
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
- Veijo ite
-------------------- kirjoitti:
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
ollaa tosi imeläkivisiä..
te Suomalaiset idiootti köyhät ette ymmärrä mistään mitään- - kj.mattiIa
-------------------- kirjoitti:
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
Oikealla ruokavaliolla on saatu diabeetikkojen elinikä huomattavasti pidemmäksi kuin ennen. Tästä on vääjäämättä seurauksena se että diabeetikkojen määrä on noussut koska kuolo ei korjaa satoaan niin kuin 50-luvun niukkahiilihydraattisella kokeilukaudella.
Ja kyllähän nuo diabeetikot ovat niitä rasvan syöjiä, niitä joita eivät mitkään suositukset kiinnosta tai sitten kiinnostaa VHH. Runsaan rasvan syöjiä on kuitenkin niin vähän koko kansaan nähden ja se korreloi hyvin tuohon diabeetikkojen määrään.
Vaikka ymmärrän kyllä näkökantasi. Veijo on tavattoman epäluotettava tyyppi joten hänen juttuihinsa on syytä suhtautua varauksella. - veijo ite
-------------------- kirjoitti:
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
"mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään. "
Heijahoo! Ei ihme että muutamia kusetetaan vielä tänä päivänä THL:n saduilla - joku vaan
-------------------- kirjoitti:
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
Ihmiset ovat epäonnistuneet. Ihmiset syövät liikaa ja kuluttavat liian vähän.
Itselle ei käy vähärasvainen ruokavalio koska kasvikset ilman rasvaa eivät ole houkuttelevia. Minulle on siis helpompi säännellä hiilihydraattia kuin rasvaa.
Kevyttuotteet eivät toimi koska niitä käytetään enemmän perinteisten asemasta. Lisäksi esimerkiksi kevytjuustot ovat mauttomia ja mahdottomia viipaloida ohueksi. En muutenkaan ymmärrä kevyttuotteita, niissä on vain hiukan vähemmän rasvaa mutta ei juurikaan makua kun vaihtoehtona on sitten maukkaampia huomattavasti vähäkalorisempia tuotteita. Ainut poikkeus on kevytmeetwursti, itsestä se on oikein hyvää ja sopii paremmin ruuanlaittoon kuin oikea. - --------------------
kj.mattiIa kirjoitti:
Oikealla ruokavaliolla on saatu diabeetikkojen elinikä huomattavasti pidemmäksi kuin ennen. Tästä on vääjäämättä seurauksena se että diabeetikkojen määrä on noussut koska kuolo ei korjaa satoaan niin kuin 50-luvun niukkahiilihydraattisella kokeilukaudella.
Ja kyllähän nuo diabeetikot ovat niitä rasvan syöjiä, niitä joita eivät mitkään suositukset kiinnosta tai sitten kiinnostaa VHH. Runsaan rasvan syöjiä on kuitenkin niin vähän koko kansaan nähden ja se korreloi hyvin tuohon diabeetikkojen määrään.
Vaikka ymmärrän kyllä näkökantasi. Veijo on tavattoman epäluotettava tyyppi joten hänen juttuihinsa on syytä suhtautua varauksella.automaattisesti vai joudutko tekemään sen manuaalisesti. muutenhan viestisi ovat oleet samoja pitkän aikaa varastettua nikkiäsi myöten jota ei pysty edellenkään rekisteröimään. vai oikein korreloi, kuinka se korreloi lisääntyvän ylipainon ja räjähdysmäisen diabeteksen lisääntymisen kanssa nimenomaan pohjois-karjalassa josta joskus esimerkinomaisesti puhutte onnistumisen mallina.
- --------------------
joku vaan kirjoitti:
Ihmiset ovat epäonnistuneet. Ihmiset syövät liikaa ja kuluttavat liian vähän.
Itselle ei käy vähärasvainen ruokavalio koska kasvikset ilman rasvaa eivät ole houkuttelevia. Minulle on siis helpompi säännellä hiilihydraattia kuin rasvaa.
Kevyttuotteet eivät toimi koska niitä käytetään enemmän perinteisten asemasta. Lisäksi esimerkiksi kevytjuustot ovat mauttomia ja mahdottomia viipaloida ohueksi. En muutenkaan ymmärrä kevyttuotteita, niissä on vain hiukan vähemmän rasvaa mutta ei juurikaan makua kun vaihtoehtona on sitten maukkaampia huomattavasti vähäkalorisempia tuotteita. Ainut poikkeus on kevytmeetwursti, itsestä se on oikein hyvää ja sopii paremmin ruuanlaittoon kuin oikea.mutta miksi thl,n pitää vuodesta toiseen jänkäta rasvoja vastaan kun se tie on näköjään jo kuljettu loppuun, ja hiilarit nykyisenä vähän rasitusta aiheuttavan elämäntavan aikana pitäisi ottaa todella suurennuslasin alle.
- kj.mattiIa
-------------------- kirjoitti:
automaattisesti vai joudutko tekemään sen manuaalisesti. muutenhan viestisi ovat oleet samoja pitkän aikaa varastettua nikkiäsi myöten jota ei pysty edellenkään rekisteröimään. vai oikein korreloi, kuinka se korreloi lisääntyvän ylipainon ja räjähdysmäisen diabeteksen lisääntymisen kanssa nimenomaan pohjois-karjalassa josta joskus esimerkinomaisesti puhutte onnistumisen mallina.
Et sinä noilla teksteilläsi ketään hämää. Niitä kun joitakin lukee niin näkemyksesi ovat yksityiskohtia myöten samanlaisia kuin Mattilalla ja sanonnatkin alkavat liusumaan samaan suuntaan vaikka ensi alkuun yrititkin vaihtaa kirjoitustyyliä. On täysin mahdottomuus että juuri kun Mattila poistuisi palstalle ilmestyisi tismalleen samat näkemykset omaava toinen VHH:lainen.
Mikset sinä esiinny omalla nimelläsi?
Minulle on aivan käsittämätöntä mikä saa ihmisen valehtelemaan laillasi jatkuvasti. Aiheuttaako VHH patolgisen valehtelun tarpeen vai onko se synnynnäistä?
Etkö ymmärrä että olet sairas. Sinun olisi syytä hakeutua hoitoon johonkin ja äkkiä.
Ja nimimerkkini on ihan omani vaikka ei olekaan rekisteröity. Sinä voit käyttää omaasi ihan koska tahansa, se on osoitus siitä että sitä ei ole kukaan varastanut.
Tässä muuten linkki jossa on analysoitu sinun trollaamistasi:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9333282 - joku vaan
kj.mattiIa kirjoitti:
Oikealla ruokavaliolla on saatu diabeetikkojen elinikä huomattavasti pidemmäksi kuin ennen. Tästä on vääjäämättä seurauksena se että diabeetikkojen määrä on noussut koska kuolo ei korjaa satoaan niin kuin 50-luvun niukkahiilihydraattisella kokeilukaudella.
Ja kyllähän nuo diabeetikot ovat niitä rasvan syöjiä, niitä joita eivät mitkään suositukset kiinnosta tai sitten kiinnostaa VHH. Runsaan rasvan syöjiä on kuitenkin niin vähän koko kansaan nähden ja se korreloi hyvin tuohon diabeetikkojen määrään.
Vaikka ymmärrän kyllä näkökantasi. Veijo on tavattoman epäluotettava tyyppi joten hänen juttuihinsa on syytä suhtautua varauksella.Vaikka diabeteksen määrästä ei ole luotettavaa tilastoa kovinkaan pitkältä ajalta niin kyllä diabeteksen määrä on selvästi noussut ja diabeetikot ovat entistä nuorempia:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dik00004
Kun diabeetikkoja on liki puoli miljoonaa (puolet diagnosoimattomia) ja VHH:lla huomattavasti vähemmän niin VHH ei tuota lisäystä ole saanut aikaan. Lisäksi jos ihminen ryhtyy VHH:lle niin aika todennäköisesti ei tule diabetesdiagnoosia koska paastoverensokeriarvot paranevat ja aika suuri osa vielä laihtuukin joka vähentää oikeasti diabetesoireita.
Diabeetikon on tavattoman vaikea laihduttaa perinteisellä ruokavaliolla, siitä pitää huolen verensokerin vaihtelu. Ihminen häviää aina taistelun nälälle. Kyse ei ole kiinnostuksen tai halun puutteesta. Jos itse ei ole kokenut kyseistä jatkuvaa nälkä ja väsymyskierrettä niin ei sitä oikein voi ymmärtää.
Sivuhuomautuksena oppia diabeteskuntoutuksesta: Insuliinihoidolla ei kannata tähdätä normaaliin verensokeriin (4-6 mmol/l) vaan hiukan korkeampaan koska pitkällä tähtäimellä liian isot verensokerin vaihtelut lisäävät syömistä ja lievästi koholla olevasta verensokerista ei ole haittaa. - ...
-------------------- kirjoitti:
mutta miksi thl,n pitää vuodesta toiseen jänkäta rasvoja vastaan kun se tie on näköjään jo kuljettu loppuun, ja hiilarit nykyisenä vähän rasitusta aiheuttavan elämäntavan aikana pitäisi ottaa todella suurennuslasin alle.
näiden kahden (joku vaan ja nuolipää) kommentteja, niin ei tarvi joka vitun päivä kysellä samoja idioottimaisuuksia.
- joku vaan
-------------------- kirjoitti:
mutta miksi thl,n pitää vuodesta toiseen jänkäta rasvoja vastaan kun se tie on näköjään jo kuljettu loppuun, ja hiilarit nykyisenä vähän rasitusta aiheuttavan elämäntavan aikana pitäisi ottaa todella suurennuslasin alle.
Suuntahan on jo kääntymässä, tyyliin 'kiinnitimme ehkä hiukan liikaa huomiota rasvaan ja huonot hiilihydraatit jäivät liian vähälle huomiolle'.
Täytyy ajatella myöskin analyysien kehittymistä. Leipää pidettiin hitaana hiilihydraattina kunnes tulivat verensokerin mittaliuskat ja voitiin mitata leivän vaikutus verensokeriin. Uskomus (sinänsä ihan järkevästi) oli, että hiilihydraattiketjun pituus olisi hidastanut sen pilkkoutumista glukoosiksi. Näin ei ole vaan koostumus on merkittävämpi tekijä.
Esimerkiksi tortillalla on GI noin 50 ja ihan samasta jauhosta tehdyllä nostatetulla leivällä 100. Asteikko ei myöskään ole lineaarinen (tai se pitää ymmärtää määrinä, tortillaa voi syödä kaksi kertaa enemmän samaan verensokerin muutoksen tekoon).
Rasvan suhteen mentiin metsään myös koska ei ymmärretty sitä, että ylimääräinen hiilihydraatti muuttuu myös tyydyttyneeksi rasvaksi ja on nain ihan yhtä turmiollista kuin tyydyttynyt rasva. Rasvapolitiikan edut tulivatkin monityydyttyneen rasvan eduista eikä tyydyttyneen rasvan haitoista.
Ei THL näitä suosituksia tee vaan WHO. THL vain sovittaa ne Suomeen. - --------------------
joku vaan kirjoitti:
Suuntahan on jo kääntymässä, tyyliin 'kiinnitimme ehkä hiukan liikaa huomiota rasvaan ja huonot hiilihydraatit jäivät liian vähälle huomiolle'.
Täytyy ajatella myöskin analyysien kehittymistä. Leipää pidettiin hitaana hiilihydraattina kunnes tulivat verensokerin mittaliuskat ja voitiin mitata leivän vaikutus verensokeriin. Uskomus (sinänsä ihan järkevästi) oli, että hiilihydraattiketjun pituus olisi hidastanut sen pilkkoutumista glukoosiksi. Näin ei ole vaan koostumus on merkittävämpi tekijä.
Esimerkiksi tortillalla on GI noin 50 ja ihan samasta jauhosta tehdyllä nostatetulla leivällä 100. Asteikko ei myöskään ole lineaarinen (tai se pitää ymmärtää määrinä, tortillaa voi syödä kaksi kertaa enemmän samaan verensokerin muutoksen tekoon).
Rasvan suhteen mentiin metsään myös koska ei ymmärretty sitä, että ylimääräinen hiilihydraatti muuttuu myös tyydyttyneeksi rasvaksi ja on nain ihan yhtä turmiollista kuin tyydyttynyt rasva. Rasvapolitiikan edut tulivatkin monityydyttyneen rasvan eduista eikä tyydyttyneen rasvan haitoista.
Ei THL näitä suosituksia tee vaan WHO. THL vain sovittaa ne Suomeen.onko who se joka määrää että suomessa on syötävä hiilihydraatteja 60% vaikka terveys menköön. eikö thl osaa antaa poliittisille päättäjille oikeaa tietoa suositusten muuttamiseksi, jos ei yleisesti niin ainakin diabeetikkojen ja tähän sairauteen kuuluvalle riskiryhmälle.
JOHTAAKO WHO SUOMEN RAVITSEMUSPOLITIIKKAA JA MITEN - --------------------
... kirjoitti:
näiden kahden (joku vaan ja nuolipää) kommentteja, niin ei tarvi joka vitun päivä kysellä samoja idioottimaisuuksia.
koska sinulla ei ole yhtään vastausta mihinkään kysymykseen keskity vain valmistamaan lisää noita harmaita palleroita.
- veijo ite
-------------------- kirjoitti:
onko who se joka määrää että suomessa on syötävä hiilihydraatteja 60% vaikka terveys menköön. eikö thl osaa antaa poliittisille päättäjille oikeaa tietoa suositusten muuttamiseksi, jos ei yleisesti niin ainakin diabeetikkojen ja tähän sairauteen kuuluvalle riskiryhmälle.
JOHTAAKO WHO SUOMEN RAVITSEMUSPOLITIIKKAA JA MITENEt kai raukkaparka ajattele että pieni Suomi on keksinyt ikiomat ravintosuositukset.
Nyt kun on todistettu että yhteispohjoismaiset suositukset perustuvat valehtelemiseen ja esim. Suomen kohdalla ovat täysin puskasta niin häirikköidiootit jatkavat valssailuaan tyhmyyksissään.
WHO suosittelee voita tänäpäivänä. - joku vaan
-------------------- kirjoitti:
onko who se joka määrää että suomessa on syötävä hiilihydraatteja 60% vaikka terveys menköön. eikö thl osaa antaa poliittisille päättäjille oikeaa tietoa suositusten muuttamiseksi, jos ei yleisesti niin ainakin diabeetikkojen ja tähän sairauteen kuuluvalle riskiryhmälle.
JOHTAAKO WHO SUOMEN RAVITSEMUSPOLITIIKKAA JA MITENTHL:n asema on vähän kuin eduskunnan ja eu-parlamentin asema eli toinen on vähän niin kuin pomo miltei asiassa kuin asiassa. Ei WHO:lla ole suoranaista käskyvaltaa mutta alan auktoriteetti se on.
Nyt vaan tarvitsee sitovasti todistaa, että nykyinen suositus on väärä. VHH:sta (ja varsinkin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävistä) on vain aivan liian vähän tutkimustietoa uusien suositusten pohjaksi.
Kyllähän Ruotsissakin suositukset muuttuivat diabeetikkojen suhteen, Suomi tullee perässä. - --------------------
joku vaan kirjoitti:
THL:n asema on vähän kuin eduskunnan ja eu-parlamentin asema eli toinen on vähän niin kuin pomo miltei asiassa kuin asiassa. Ei WHO:lla ole suoranaista käskyvaltaa mutta alan auktoriteetti se on.
Nyt vaan tarvitsee sitovasti todistaa, että nykyinen suositus on väärä. VHH:sta (ja varsinkin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävistä) on vain aivan liian vähän tutkimustietoa uusien suositusten pohjaksi.
Kyllähän Ruotsissakin suositukset muuttuivat diabeetikkojen suhteen, Suomi tullee perässä.on vain paistateltu margariini mainoksissa ja oltu safari-klubilaisena maailmalla. täällä ilmeisesti valtion työajalla trollit puolustavat messiastaan, tietenkin jospa saisi vähäpätöisempäänkin virkaan vaikka tilapäisen nimityksen.
- terv Veijo
kj.mattiIa kirjoitti:
Oikealla ruokavaliolla on saatu diabeetikkojen elinikä huomattavasti pidemmäksi kuin ennen. Tästä on vääjäämättä seurauksena se että diabeetikkojen määrä on noussut koska kuolo ei korjaa satoaan niin kuin 50-luvun niukkahiilihydraattisella kokeilukaudella.
Ja kyllähän nuo diabeetikot ovat niitä rasvan syöjiä, niitä joita eivät mitkään suositukset kiinnosta tai sitten kiinnostaa VHH. Runsaan rasvan syöjiä on kuitenkin niin vähän koko kansaan nähden ja se korreloi hyvin tuohon diabeetikkojen määrään.
Vaikka ymmärrän kyllä näkökantasi. Veijo on tavattoman epäluotettava tyyppi joten hänen juttuihinsa on syytä suhtautua varauksella.Kannatan patsasta Pekalle.
- terv Veijo
joku vaan kirjoitti:
Vaikka diabeteksen määrästä ei ole luotettavaa tilastoa kovinkaan pitkältä ajalta niin kyllä diabeteksen määrä on selvästi noussut ja diabeetikot ovat entistä nuorempia:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dik00004
Kun diabeetikkoja on liki puoli miljoonaa (puolet diagnosoimattomia) ja VHH:lla huomattavasti vähemmän niin VHH ei tuota lisäystä ole saanut aikaan. Lisäksi jos ihminen ryhtyy VHH:lle niin aika todennäköisesti ei tule diabetesdiagnoosia koska paastoverensokeriarvot paranevat ja aika suuri osa vielä laihtuukin joka vähentää oikeasti diabetesoireita.
Diabeetikon on tavattoman vaikea laihduttaa perinteisellä ruokavaliolla, siitä pitää huolen verensokerin vaihtelu. Ihminen häviää aina taistelun nälälle. Kyse ei ole kiinnostuksen tai halun puutteesta. Jos itse ei ole kokenut kyseistä jatkuvaa nälkä ja väsymyskierrettä niin ei sitä oikein voi ymmärtää.
Sivuhuomautuksena oppia diabeteskuntoutuksesta: Insuliinihoidolla ei kannata tähdätä normaaliin verensokeriin (4-6 mmol/l) vaan hiukan korkeampaan koska pitkällä tähtäimellä liian isot verensokerin vaihtelut lisäävät syömistä ja lievästi koholla olevasta verensokerista ei ole haittaa.VHH:lainen ainakin tietää mitä nälkä on. Se on jatkuva peikko jonka voi jollain lailla joskus selättää tarkalla sekuntiaikataululla ja milligrammaallen punnituilla ruoka-annoksilla. Sekä vitamiinilisillä.
Peikko vaanii silti jatkuvasti ja sitä pelätään päivän jokainen sekunti. - niin se vaan on
-------------------- kirjoitti:
on vain paistateltu margariini mainoksissa ja oltu safari-klubilaisena maailmalla. täällä ilmeisesti valtion työajalla trollit puolustavat messiastaan, tietenkin jospa saisi vähäpätöisempäänkin virkaan vaikka tilapäisen nimityksen.
Diabetes lisääntyy rasvan käytön lisääntyessä
- Juuso Dirika
Hieno juttu, mutta se ei luku- ja ymmärrystaidottomia VHH:laisia auta.
Tuo pitäisilähettää TV-saippuasarjana niin sitten se voisi mennä perille. - Homo-Antti
-------------------- kirjoitti:
mikä aiheuttaa ylipainon kun meillä on näin mainio tutkimusjärjestelmä jota jopa lääketehtaat tukevat.rasvattomat ja kevyttuotteet ovat kaupoissa enemmistönä. kyllä on kummallinen yhtälö. kuka on epäonnistunut tehtävässään.
Miksei hyvä ystäväni Mattila vastaa itse aloitukseen?
- yks toinen kp
terv Veijo kirjoitti:
Kannatan patsasta Pekalle.
Minä nyös
- veijo ite
Heh heh, paskaahan nuo olivat
- hra Vee
Rasva on suurin diabeteksen aiheuttaja.
- ___________________-
mistähän tuokin tietovääristymä on kotoisin, onko kyseessä rotanmyrkkypuska levittämä vääristelty tieto.
ai oikein herra Vee, olipa oikea vee, käyttäisit nimerkkiä ääliö se kuvaisi sinua paremmin vaikka sekin on liian mairitteleva sinulle.- miksi aina vaan?
Taas tuota lässytystäsi. Eikö VHH:lainen koskaan pysty kommentoimaan asiaa?
- hyy uu ii
miksi aina vaan? kirjoitti:
Taas tuota lässytystäsi. Eikö VHH:lainen koskaan pysty kommentoimaan asiaa?
Ei VHH-tuotekauppa käy jos puhuu totta
- Homo-Antti
hyy uu ii kirjoitti:
Ei VHH-tuotekauppa käy jos puhuu totta
Laihdutuspuoskarit ne ovat jotka valehtelevat
- niin onkiii
THL liian vaatimaton. Näin on.
- ei taia
Eipä taida valehtedella
- ei vät pi dä
Puoskarit eivät vaan pidä THL:stä
- Homo-Antti
No tuohan on aivan muuta kuin VHH-kauppamiehet sanovat... no ne tietysti pelottelevat.
Moraalitonta. - kj.mattiIa
Tutkimukset puhuvat VHH:n vaarallisuuden puolesta
- kj.mattiIa
kopiomattila puhuu tutkimuksista, niinhän oppiisäsi puskakin puhuu tuhansista tutkimuksista, yhtään tosin ei ole näyttänyt. onko kopiomattilalla linkki tutkimukseen
- kj.mattiIa
Rasva aiheuttaa diabetesta. Lue juttu tältä palstalta, aloita siitä.
"Rasva diabeteksen syynä"
Siellä on tutkimuksia vaikka kuinka VHH:n aiheuttamista haitoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Israel aloitti 3. maailmansodan
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.5404665Kaksi vuotta
Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek183751Nainen, meidän talossa on säännöt
1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E2842352Raamatun kiroukset ja uhkaukset osoittavat sen ihmisperäisyyden
"Se sanotaan galatalaiskirjeessä, että jos joku levittää väärää evankeliumia: "...jos joku julistaa teille evankeliumia4862230Miksi me ei mies voida edes viestitellä irl?
En odota enkä vaadi mitään, voitaisiin vain olla yhteyksissä jollain tapaa ihan oikeasti.891578Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1191556- 1571413
Oliko Farmi-finaalitehtävät mielestäsi tasaveroisia Lloydin ja Johannan välillä?
Onnea Farmi-voitosta, Lloyd. Et tainnut olla ihan kaikkien suosikki, mutta puskit voittoon! Oliko finaalitehtävät miel811353- 711339
- 841164