Voihan aromi!

Vain aitoja makuja!

En enää ikinä osta yhtäkään tuotetta, minkä tuoteselosteessa lukee: AROMI.

Luin juuri M-E. Nilssonin kirjan: Petos lautasella.

Kannattaisi lukea muidenkin. Ja miettiä lukemaansa.

27

713

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kemiaa lautasella

      Kirjan lukeminen etenee ja ilmeeni alkaa olla melko vakava. Tästä tulee suurremontti syömisiin ja ruokakomeroon.

    • jxxxxxxxxxxx

      te ääliöhörhöt oikein esiin aina ryömitte. Olet pelle.

      • itsekkäästi näin

        Helpottaa heti, kun oikeasti saan tietää, mistä on kyse, kun puhutaan aromeista?

        Kiinnostaa kovasti, mitä suuhuni laitan! Ihan itseni vuoksi.


      • jxxxxx
        itsekkäästi näin kirjoitti:

        Helpottaa heti, kun oikeasti saan tietää, mistä on kyse, kun puhutaan aromeista?

        Kiinnostaa kovasti, mitä suuhuni laitan! Ihan itseni vuoksi.

        maku tai tuoksu, tässä yhteydessä makua tai tuoksua antava aine.


      • suurta bisnestä
        itsekkäästi näin kirjoitti:

        Helpottaa heti, kun oikeasti saan tietää, mistä on kyse, kun puhutaan aromeista?

        Kiinnostaa kovasti, mitä suuhuni laitan! Ihan itseni vuoksi.

        Aromit valmisruuissa (maininta tuoteselosteessa) ovat yleensä valikoituja kemiallisia yhdisteitä, millä saadaan lisättyä jotain makua tai tuoksua. Keinotekoisesti valmistettuaja, eivät siis peräisin alkuperäisestä raaka-aineesta.


      • maku=suu
        suurta bisnestä kirjoitti:

        Aromit valmisruuissa (maininta tuoteselosteessa) ovat yleensä valikoituja kemiallisia yhdisteitä, millä saadaan lisättyä jotain makua tai tuoksua. Keinotekoisesti valmistettuaja, eivät siis peräisin alkuperäisestä raaka-aineesta.

        Aromi käsitetään kyllä yleisesti tuoksuksi ja sen, mikä suu maistaa mauksi. Sillä, onko se tuoksu tehty kemiallisesti tai saatu luonnosta, ei tämän asian kanssa ole tirintarin tekemistä.


      • riski on suuri
        maku=suu kirjoitti:

        Aromi käsitetään kyllä yleisesti tuoksuksi ja sen, mikä suu maistaa mauksi. Sillä, onko se tuoksu tehty kemiallisesti tai saatu luonnosta, ei tämän asian kanssa ole tirintarin tekemistä.

        Kemian prosesseissa ja reaktioissa saadaan hyvinkin aikaan mitä erinäisempiä kemiallisia rakenteita ja sidoksia, mitä ovat luonnottomia. Eivät esiinny luonnossa itsessään.

        Nämä rakenteet ovat monesti häviämättömiä. Ei ole elimistössä reittiä ei entsyymiä millä hajoittaa taikka poistaa aine. Silloin nuo kertyvät elimistöön, rasvakudokseen. Pitemmänpäälle aiheuttavat ties mitä!


      • jxxxxx
        riski on suuri kirjoitti:

        Kemian prosesseissa ja reaktioissa saadaan hyvinkin aikaan mitä erinäisempiä kemiallisia rakenteita ja sidoksia, mitä ovat luonnottomia. Eivät esiinny luonnossa itsessään.

        Nämä rakenteet ovat monesti häviämättömiä. Ei ole elimistössä reittiä ei entsyymiä millä hajoittaa taikka poistaa aine. Silloin nuo kertyvät elimistöön, rasvakudokseen. Pitemmänpäälle aiheuttavat ties mitä!

        töyttä paskaa.


      • Näinhän se on?
        itsekkäästi näin kirjoitti:

        Helpottaa heti, kun oikeasti saan tietää, mistä on kyse, kun puhutaan aromeista?

        Kiinnostaa kovasti, mitä suuhuni laitan! Ihan itseni vuoksi.

        Jotain, mitä ei esiinyt muuten ruuassa, joko luontaisesti tai ei prosessoinnin johdosta enää riittävästi, jotta ruoka olisi maittavaa.

        Mitään mihin on pitänyt lisätä keinotekoisia aromeja ei pidä eikä kannata syödä. Tuotteissa ei enää ole juurikaan jäljellä ravintoarvoa ja makukin on tehdyt kemiallisin kepposin.


      • jxxxxxxxxxxxx
        Näinhän se on? kirjoitti:

        Jotain, mitä ei esiinyt muuten ruuassa, joko luontaisesti tai ei prosessoinnin johdosta enää riittävästi, jotta ruoka olisi maittavaa.

        Mitään mihin on pitänyt lisätä keinotekoisia aromeja ei pidä eikä kannata syödä. Tuotteissa ei enää ole juurikaan jäljellä ravintoarvoa ja makukin on tehdyt kemiallisin kepposin.

        "Mitään mihin on pitänyt lisätä keinotekoisia aromeja ei pidä eikä kannata syödä. Tuotteissa ei enää ole juurikaan jäljellä ravintoarvoa ja makukin on tehdyt kemiallisin kepposin."
        Höpö höpö, tuo on vain sinun perusteeton näkemyksesi. Mitä on tämä maaginen "ravintoarvo", josta puhut? Kököimmissäkin "kanannahkalihapullissakin" on ihmisen ravinnoksi tarvittavia aineita, ts. kyse on ravinnosta. Ja millä tavoin sinä luulet niiden luontaisten makujen siellä ruoassa olevat, jollei KEMIALLISESTI?


      • turha yrittää
        jxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        "Mitään mihin on pitänyt lisätä keinotekoisia aromeja ei pidä eikä kannata syödä. Tuotteissa ei enää ole juurikaan jäljellä ravintoarvoa ja makukin on tehdyt kemiallisin kepposin."
        Höpö höpö, tuo on vain sinun perusteeton näkemyksesi. Mitä on tämä maaginen "ravintoarvo", josta puhut? Kököimmissäkin "kanannahkalihapullissakin" on ihmisen ravinnoksi tarvittavia aineita, ts. kyse on ravinnosta. Ja millä tavoin sinä luulet niiden luontaisten makujen siellä ruoassa olevat, jollei KEMIALLISESTI?

        ""..Kököimmissäkin "kanannahkalihapullissakin" .."

        Kemialla ja kemialla on eroja.

        Aidolla ja keinotekoisella on eroja.


    • aromi vahva

      Lähes kaikki kinkkumme ovat nykyään ylikypsiä kinkkuja, ts. lihaa, jota on paistettu niin kauan, että siitä on poistunut kaikki kosteus ja lihassäikeet ovat murentuneet kuoliaaksi. Tuloksena on selluloosan makuista massaa, jolle ei tahdo löytää mitään käyttötarkoitusta.

      Tämä ylikypsä innostus on kai alkujaan lanseerattu tarkoituksena vähentää suolapitoisuutta alle 2%:n ilman, että säilymisaika lyhenisi. Poistamalla lähes kaikki säilymistä lyhentävä on tavoitteeseen päästy. Jotta jäljellä olisi jotain makuakin on heikkoja makuaineita voimistettava ns. aromivahventeilla, jotka mahdollistavat edes vähän makua tuotteeseen, paikka paikoin.

      Nyt kun nämä varsin luonnolliset maunvahventajat on jätetty pois, on tuotteelta riistetty viimeinenkin mahdollisuus maistua joltain.

      Ympyrä sulkeutuu. Kuluttaja etsii tänä päivänä kinkkua, jossa on rasvareunus, jossa on suolaa - ja makua. Jos liha valmistettaisiin siten kuin se valmistettiin muutama vuosikymmen sitten, ei mitän maunvahventajia tarvittaisi.

      Aromi = tuoksu, se mikä maistuu suussa = maku.

      • puhdasta ruokaa

        Aito raaka-aineesta itsestään tuleva maku on hyvä!

        Kemianteollisuuden tuottamat keinotekoiset armomit, ties mitä kemikaaleja, ei!


      • ei kannata ostaa
        puhdasta ruokaa kirjoitti:

        Aito raaka-aineesta itsestään tuleva maku on hyvä!

        Kemianteollisuuden tuottamat keinotekoiset armomit, ties mitä kemikaaleja, ei!

        keinotekoisena lisäaineena jossain lihajalosteissa! mihinkään ei enää voi luottaa. Ostin taannoin S-marketista savusilakoita, mutta ne maistuivat lähinnä hiilillä halstratuilta yli-ikäisiltä muikuilta. Pirun suolaisiakin olivat. Kunnon tavaraa ei tahdo löytyä.


      • jxxxxxxxx
        puhdasta ruokaa kirjoitti:

        Aito raaka-aineesta itsestään tuleva maku on hyvä!

        Kemianteollisuuden tuottamat keinotekoiset armomit, ties mitä kemikaaleja, ei!

        Miksi keinotekoinen aromi muka olisi pahasta?


      • mieti nyt
        jxxxxxxxx kirjoitti:

        Miksi keinotekoinen aromi muka olisi pahasta?

        koska se ei ole luonnonmukainen


      • jxxxxxxxxx
        mieti nyt kirjoitti:

        koska se ei ole luonnonmukainen

        Luuletko sinä pöljä todella että kaikki luonnosta tuleva on hyvää ja keinotekoinen suoraan saatanasta? En tiennytkään että noin taikauskoisia typeryksiä vielä löytyy. Jos luonnonmukainen on mielestäsi joku tae hyvyydestä, niin sitten varmaan voit syödä kielonmarjakeittoa valkoisesta kärpässienestä tehdyllä höystöllä? Eihän niissä voi olla mitään vikaa, kun kyse on luonnonmukaisista aromeista.


    • ei edes koiranruokaa

      käsitelty mössö ei mätäne eikä hometu puolessakaan vuodessa ja menee vatsastakin raakana läpi, vaikka sen söisi kuinka monta kertaa tahansa.

      Petos lautasella. Olet sitä mitä syöt?
      17.10.2010 01:35 Riikka Söyring ihmisjärki, silmänkääntäminen, äitiys, ahneus, Raha

      Manhattanilla asuva taiteilija Sally Davies osti McDonaldsista Happy Meal-aterian. Hän on valokuvannut sen joka päivä puolen vuoden ajan. Ateria ei antautunut luonnon voimille kuten alkanut kompostoitua tai kehittää hometta, sen sijaan se on kehittänyt puolessa vuodessa akryylia muistuttavan kiillon ja kovettunut, ei muuta. Taiteilija kertoo etteivät hänen koiransa osoita kiinnostusta hyllyllä olevaa ateriaa kohtaan.

      • jxxxxxxxxxxxx

        "Manhattanilla asuva taiteilija Sally Davies osti McDonaldsista Happy Meal-aterian. Hän on valokuvannut sen joka päivä puolen vuoden ajan. Ateria ei antautunut luonnon voimille kuten alkanut kompostoitua tai kehittää hometta, sen sijaan se on kehittänyt puolessa vuodessa akryylia muistuttavan kiillon ja kovettunut, ei muuta. Taiteilija kertoo etteivät hänen koiransa osoita kiinnostusta hyllyllä olevaa ateriaa kohtaan."
        Mitä sitten? Happy mealissa on pieni hampurilainen ja ranskalaisia. Ranskalaiset on keitetty kuumassa öljyssä nii, ettei niissä ole ensimmäistäkään elävää mikrobia eikä myöskään kosteutta. Sama juttu hampurilaisen kanssa, sämpylä ja pihvi on paahdettu kuumalla levyllä niin kuiviksi, että jos niitä ei pian syö niin sämpylästä tulee korppu ja pihvistä myös. Ainoat kosteuden antajat koko hampurilaisessa on pieni rantu ketsuppia ja sinappia ja pari pientä kurkun palaa. Suolaa ja etikkaa jo valmiiksi mikrobittomaan materiaaliin. Onpa jännä että sellaisenaan kuivaan tilaan jätettynä ei mätäne, vai onko sittenkään? Lapsellista yritystä todistaa jotain keinolla millä hyvänsä.

        Tiedätkö muuten että Supersize me!-dokumenttileffan tekijä kokeili vastaavanlaista testiä, mutta isommilla hampurilaisilla? Siis sellaisilla hampurilaisilla joissa oli oikeasti kasvualustaa mikrobeille, vaikkakin ihan yhtä lailla niitä teidän hölmöjen pelkäämiä lisäaineita. Jännä kyllä ne hampurilaisateriat mätäni ja homehtui huoneenlämmössä ihan niin kuin muukin ruoka vastaavassa tilanteessa. Missä meni pieleen?

        Sivuhuomautuksena kysyisin, että onko sinulla yleensäkin tapana syödä omia ulosteitasi, niin kuin kirjoituksessasi viittasit? Ehkä sun kannattaisi välttää enemmänkin sitä kuin lisäaineita.


      • Vanha kokki
        jxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        "Manhattanilla asuva taiteilija Sally Davies osti McDonaldsista Happy Meal-aterian. Hän on valokuvannut sen joka päivä puolen vuoden ajan. Ateria ei antautunut luonnon voimille kuten alkanut kompostoitua tai kehittää hometta, sen sijaan se on kehittänyt puolessa vuodessa akryylia muistuttavan kiillon ja kovettunut, ei muuta. Taiteilija kertoo etteivät hänen koiransa osoita kiinnostusta hyllyllä olevaa ateriaa kohtaan."
        Mitä sitten? Happy mealissa on pieni hampurilainen ja ranskalaisia. Ranskalaiset on keitetty kuumassa öljyssä nii, ettei niissä ole ensimmäistäkään elävää mikrobia eikä myöskään kosteutta. Sama juttu hampurilaisen kanssa, sämpylä ja pihvi on paahdettu kuumalla levyllä niin kuiviksi, että jos niitä ei pian syö niin sämpylästä tulee korppu ja pihvistä myös. Ainoat kosteuden antajat koko hampurilaisessa on pieni rantu ketsuppia ja sinappia ja pari pientä kurkun palaa. Suolaa ja etikkaa jo valmiiksi mikrobittomaan materiaaliin. Onpa jännä että sellaisenaan kuivaan tilaan jätettynä ei mätäne, vai onko sittenkään? Lapsellista yritystä todistaa jotain keinolla millä hyvänsä.

        Tiedätkö muuten että Supersize me!-dokumenttileffan tekijä kokeili vastaavanlaista testiä, mutta isommilla hampurilaisilla? Siis sellaisilla hampurilaisilla joissa oli oikeasti kasvualustaa mikrobeille, vaikkakin ihan yhtä lailla niitä teidän hölmöjen pelkäämiä lisäaineita. Jännä kyllä ne hampurilaisateriat mätäni ja homehtui huoneenlämmössä ihan niin kuin muukin ruoka vastaavassa tilanteessa. Missä meni pieleen?

        Sivuhuomautuksena kysyisin, että onko sinulla yleensäkin tapana syödä omia ulosteitasi, niin kuin kirjoituksessasi viittasit? Ehkä sun kannattaisi välttää enemmänkin sitä kuin lisäaineita.

        Kokeile joskus neuvomaani todella ylikypsää porsaan niskaa, jonka mausteena on vain merisuola.
        Jos sanot että tuloksena on kuivaa ja mautonta selluloosaa, et tiedä mehukkaasta ja maukkaasta hönkäsen pöläystä!
        Jos olet kiinnostunut, voin kertoa ohjeen uudelleen!


      • menppä takasin
        Vanha kokki kirjoitti:

        Kokeile joskus neuvomaani todella ylikypsää porsaan niskaa, jonka mausteena on vain merisuola.
        Jos sanot että tuloksena on kuivaa ja mautonta selluloosaa, et tiedä mehukkaasta ja maukkaasta hönkäsen pöläystä!
        Jos olet kiinnostunut, voin kertoa ohjeen uudelleen!

        takaisin sinne kalapalstalle höpertämään niitä hömppäjuttujasi, ei tarvii tulla tänne asiallisten joukkoon mielipiteinesi, itse et tiedä hönkäsen pöläystä muusta kuin asiattomuuksista. Mukamas joku kokki nimimerkin mukaan, höpsistä vain.


      • Joku vaaan!
        menppä takasin kirjoitti:

        takaisin sinne kalapalstalle höpertämään niitä hömppäjuttujasi, ei tarvii tulla tänne asiallisten joukkoon mielipiteinesi, itse et tiedä hönkäsen pöläystä muusta kuin asiattomuuksista. Mukamas joku kokki nimimerkin mukaan, höpsistä vain.

        Kalapalstalla häärää aktiivisti oikea emäperskärpänen teppo, joka pyrkii sotkemaan kaikkien asiallisten nimimerkkien viestit homojutuillaan, kirjoittelemalla heidän nimimerkeillään. Näin on käynyt Crudolle, porkkanapäälle, sotaventolle ja nimenomaa Vanhalle kokille! Ylläpito ei halua tehdä mitään tuon pilailijan poistamiseksi, joten väärinkäsitykset on helppo ymmärtää.
        Lue vanhan kokin viestejä parin vuoden takaa ja vertaa niitä nykyisiin homppelitarinoihin, huomaat varmasti eron. Tuo sian niskan ohje on muuten tosi hyvä, olen kokeillut eka kerran noin vuosi sitten ja tehnyt sitä muutaman kerran sen jälkenkin!


      • myös jokunen
        Joku vaaan! kirjoitti:

        Kalapalstalla häärää aktiivisti oikea emäperskärpänen teppo, joka pyrkii sotkemaan kaikkien asiallisten nimimerkkien viestit homojutuillaan, kirjoittelemalla heidän nimimerkeillään. Näin on käynyt Crudolle, porkkanapäälle, sotaventolle ja nimenomaa Vanhalle kokille! Ylläpito ei halua tehdä mitään tuon pilailijan poistamiseksi, joten väärinkäsitykset on helppo ymmärtää.
        Lue vanhan kokin viestejä parin vuoden takaa ja vertaa niitä nykyisiin homppelitarinoihin, huomaat varmasti eron. Tuo sian niskan ohje on muuten tosi hyvä, olen kokeillut eka kerran noin vuosi sitten ja tehnyt sitä muutaman kerran sen jälkenkin!

        itseäsi nyt nimettömänä, kylläpä tekstistä näkee että kalapalstalla ollaan enempikin. Jos ei muuta ole täällä sanottavaa kuin arvostella ettei muut tiedä "hönkäsen pöläystä" niin parasta vain pysyä siellä missä tuollaiset sanomiset sopii muuhun tekstiin.


    • aitoja ja epäaitoja

      Aromeilla ja aromeilla on eroa!

    • pee-haa2hotmail.com

      voi että kun kysyyjotain oikeeta asiaa niin saa saavillisen kakkia päällensä että on joku ulko olentojoka syö ylikypsää .no et ole käynyt koskaan meillä syömässä ,tuu joskus

    • tyhmät

      Aromeja on luontaisia, keinotekoisia ja luontaisen kaltaisia, eli tavallaan sekoitus kummastakin.

    • rgrethteh

      kun pieraiset kunnolla, sekin on aromi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe