AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / KUMIVENE TYHJENEE

KUMIVENE TYHJENEE

7 Vastausta 1 611 Lukukertaa
Onko hyviä vinkkejä kumiveneen paikkaamiseen ??
tyhjenee itekseen pikkuhiljaa eikä selvää reikää löydy , voisko esim autorenkaan paikkausainetta ruiskuttaa sisälle ponttoonniin vai mikä ois hyvä konsti ??

tämä

sormi reikään

Renkaan paikka-aine ei käy...

ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA LAITA RENKAAN PAIKKA-AINETTA KUMIVENEESEEN!!!

Meillä oli aikoinaan Vicmore merkkinen kumivene, jonka paikkaamiseen käytettiin aikaa ja rahaa. Nimesimme sen jo uudestaankin "KUMIRUSINAKSI". Mikään kohta veneestä ei vuotanut havaittavasti ja kaikki saumat oli varmistettu liimalla, silloin päätimme laittaa renkaanpaikka-aineen ponttooniin, kun se ei olisi enää mikään menetys. Puolen tunnin jälkeen aineen lisäämisestä, kaikki liimasaumat olivat sulaneet irti, ja päätimme ottaa veneestä talteen sen minkä voi; vetolenkit ja venttiilit....

Yhdeltä kumiveneen korjaajalta kuulin keinon, jolla porukkaa huijataan kun ollaan myymässä kumivenettä: laitetaan ponttooniin sisälle vedellä ohennettua Erikeeperiä ja pyöritellään litku joka puolelle ponttoonin sisäpintaa, silloin ponttooni saadaan ilmatiiviiksi, mutta se ei kestä veneen kokoamista rullalle.

En usko rengassprayn auttavan

Rengasspray on koostumukseltaan lateksia/dispersiota joka ei kestä vettä/kosteutta/mekaanista rasitusta. Eli ei sovellu aiottuun käyttöön. Autonrengas ei ole sisältäpäin kosketuksessa veteen, eikä rasitu mekaanisesti kuten "kumiveneessä".
Nuo kumiveneet ovat valmistettu merkistä/mallista/hinnasta riippuen eri materiaaliesta. Yksi ja sama paikka-aine ei sovi kaikkiin. Valmistajan juuri tuohon malliin toimittama paikkaus-setti on se ainoa oikea.
Vuodon löytäminen voi olla työlästä. En ole kokeillut itse mutta luulisin nestekaasulaitteiden vuotosprayn olevan kova sana tässä. Ellet pärjää itse vie laite merkkiliikkeeseen tai valtuutetulle myyjälle korjattavaksi. Kyseessä on kumminkin turvallisuus ja viime kädessä henkikulta.

Saippua auttaa

laitappa johonkin suihkepulloon saippuavettä, jolla voit suihkuttaa täytetyn veneen päälle. Saippuavesi tekee hyvät kuplat sinne mistä veneesi vuotaa ja on sen jälkeen helposti paikattavissa materiaalille soveltuvilla menetelmillä

Paikkaamaan

venettä. Ensin tietysti pitää selvittää mistä vuotaa. Ensimmäiseksi varmista, että venttiilit ovat tiiviit. Jos veneen ilmatäytteisessä osassa ei ole selvää vauriota = reikää, käy seuraavaksi läpi saumat. Saippualiuos tuo esiin melko pienenkin vuodon. Toki on olemassa myös vuodonilmaisunesteitä, mutta niistä ei ole henk koht kokemuksia. Jos vuotokohta ei yrityksistä huolimatta selviä, voi hitaaseen tyhjenemiseen olla syynä materiaalin ikääntyminen. Ts kangas ei enää pidä ilmaa "100 %:sti". Tällaisessa tapauksessa veneen käyttöikää voidaan vielä mahdollisesti jatkaa lateksoimalla ilmakammiot sisäpuolelta ko tarkoitukseen suunnitellulla lateksilla.
Kaikissa kumivenekorjauksissa on tärkeää käyttää veneen materiaalille sopivia liimoja ym aineita ja tarvikkeita, jotta ei käy kuten aiemmassa viestissä kerrottiin.

Jepu
Kumiveneen pakkaaminen ei onnistu site kuin kantokassi edelyttää??? onko kaikissa sama kaava ?
Jos reikä löytyy niin Liquisole liimalla on hyvä korjata.
Sitä löytyy melkein kaikista tavarataloista.

http://www.eraplus.fi/fi/Mets%C3%A4stysv%C3%A4lineet/Varusteet/174/Liquisole+liima/897
 /   /  /  / KUMIVENE TYHJENEE

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta