Laulamaan oppiminen kotona..

kotona...

Onko mitään harjoituksia, joilla voisi kotona reenata laulamista? Eli samanlaisia harjoituksia, mitä esim. laulutunneilla opeteltaisiin.
| Ei kannata ehdottaa laulutunteja, koska niille en ole menossa. |

Tavoitteena ei ole tulla huippulaulajaksi, vaan haluaisin ihan karaoketasolle. Olisi kiva osata laulaa sen verran, että kehtaa esim. kaveriporukan kanssa osallistua Sing starin laulamiseen tai lasten parissa laulaa lastenlauluja.

En ole koskaan osannut laulaa ja minulla on huono rytmitaju. En ole koskaan kehdannut laulaa muiden kanssa, harrastan vain yksin laulamista kotona.
Olen kuunnellut omaa lauluani ja en pääse korkealle ja muutenkin vaikea hallita ääntä. Lauluääneni ei ole edes sillä tasolla, että kehtaisin karaokea laulaa lähibubissa.
Ikää on 18-vuotta, mutta eiköhän se laulamaan oppiminen vielä onnistu?

9

6199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tällaisia ainakin...

      Opettele hengittämään syvemmin, ja tutkiskele, miten voit säädellä uloshengitystä laulussa. Näin ääni ei ns. vuoda, vaan se on kiinteä ja täten myös isomman ja vivahteikkaamman kuuloinen.

      Opettele artikuloimaan (vieläkin) selkeämmin puheessa ja laulussa.

      Rytmissä pysymistä voit harjoitella vaikka kellon sekuntiviisarin nakseessa: hämä-hämä-häkki, kiipes langalle....puhuen ja laulaen.

      Mihin todella voit panostaa itseksesi, on näyttävät ja hauskat tulkinnat :)
      Kunnon hevarin elkeet päänpyörityksineen, tai viiltävän herkkä Katri-Helena tulkinta ei jätä ketään kylmäksi, sinulla on hauskaa ja varsinainen laulutaito jää toisarvoiseksi.

      Tuli vielä mieleen kaikille avoimet kuorot, kauneimmat joululaulut, kesän yhteislaulutilaisuudet jne. Siellä voisit rauhassa päästellä ja treenata muiden mukana, jos omat laulutunnit ei houkuta. (sellaisella voi kyllä käydä myös vaikka vain kerran tai kaksi saamassa kotiohjeet JUURI SINULLE) Kuoronjohtajatkin osaavat (hyvin vaihtelevasti) antaa ainakin suurpiirteisiä ja yleispäteviä ohjeita laulamiseen. Ja saattavat antaa kysyttäessä myös oman laulutunnin, jolloin voidaan keskittyä sinun haasteisiin ja vahvuuksiin.
      Kirjastosta ja netistä löytyy myös jotain yleisoppaita ja harjoituksia, mutta muista tehdä niitä itseäsi ja omaa oloasi kuunnellen. Väärinymmärryksen mahdollisuus on suuri, etkä varmasti halua lisää ongelmia laulamiseesi.

      Lauluiloa!

    • karrex

      "Onko mitään harjoituksia, joilla voisi kotona reenata laulamista? "
      - Ei ole.

      "Ei kannata ehdottaa laulutunteja, koska niille en ole menossa."
      - Mene kuitenkin. Kyllä tosiasia on, että asiantuntija on aina asiantuntija, ja amatööri yksin sählätessään on aivan hukassa. Kerronpa omasta kokemuksestani: ei laulutaitoa, ei rytmitajua, ei uskallusta laulaa muiden kanssa. Lauluhaluja kyllä runsaasti. Kerran sitten tympiinnyin asiaan ja soitin eräälle lalulunopettajalle: kerroin tilanteeni ja että haluan koulia itseäni sen verran kuin omat kyvyt antavat myöten. Opettaja oitis suostui, että koetetaan. Parissa vuodessa sai minusta hidasoppisesta kiskottua esille kaikki perusasiat, rytmitajun, ylä-alaäänet, hengityksen, äänenmuodostuksen. En olisi ikäpäivänä uskonut minussa moisia kykyjä olevan, suorastaan ylpeä nyt olen.
      Esim. kansalaisopistoissa saa edullista opetusta ja pääsee hyvin alkuun. Oma kokemukseni on, että laulunopettajat mielellään neuvovat ihan amatöörejäkin, kannattaa kysäistä ja keskustella henkilökohtaisesti.

      "Ikää on 18-vuotta, mutta eiköhän se laulamaan oppiminen vielä onnistu? "

      - Heh... :) saattaa onnistua, mulla on jo satanen lähempänä kuin nollavuosi ja hyvin onnistui. Olisinpa minäkin aloittanut jo sinun iässäsi!

    • 23v.

      Liity tähän ylläolevaan Karaokeparty. com joukkoon. Siellä lauletaan karaokea ja kuunnellaan miten muut laulavat, haetaan ystäviä. Siellä on myös opetusfilmi äänen muodostukseen jne. Jäsenyys maksaa n. 5€/kk.
      Sinulla ei tarvi olla kuin tietokone ja mikrofoni. Käyppä siellä ja liity. Jos haluat kuunnella minua niin hae sanalla Molekyyli, niin löydät

    • AnninaM.

      vaikka suhteellisen vanha ketju mutta kommentoimpa silti , itse olen laulanut 3-vuotiaasta , aina mitä teenkin , laulan. Ääneni voimistui pikkuhiljaa . Nyt 13-vuotiaana ääneni on todella voimakas ja osaan hallita sitä. Taitoa karttuu pikkuhiljaa , parhain treenaat laulamalla. Tykkään itte ottaa jonkun kivan kipaleen lyricsinä ja laulan mukana , ja joskus karaokeversioina. Treenaaminen kotona ei ole mahdottomuus.

    • Kesäheinä.88

      Mistähän tuollaisia kaikille avoimia kuoroja olisi?

    • helmi1

      moi,miten saada kaunis ääni helposti !!!

    • Äänetönyhtiömies

      Nämä on jo vanhoja kirjoituksia, mutta muutama kommentti. Laulamaan opettelevat eläkeläisetkin ja kuulemma kehittyvät myös. Omasta mielestäni kohtuullinen lauluääni ja karaokelaulutaito ovat kaksi eri asiaa. Karaokelaulajan ei tarvitse olla "täydellinen" laulaja. Esiintyminen vaikuttaa myös. Karaokelaitteistoissa voi säätää äänenkorkeutta, joten se ei ole mahdoton asia.

      Äänen ominaisuuksia voi kehittää erilaisin harjoituksin:

      http://yle.fi/vintti/ohjelmat.yle.fi/kuoroon/tuulin_laulutunti/aaniharjoituksia.html

      Tee ääniharjoituksia ja laulele kotona laulukirjan tai karaokelaitteiden avulla. Muista, ettet tee asioita väkisin, se vain vahingoittaa herkkiä äänihuulia. Ääni kehittyy vähitellen, ja monet asiat vaikuttavat siihen (käy ostamassa tai lainaamassa laulunoppaita ja lue perusasiat).

      Kaikille avoimia kuoroja on Helsingissä ainakin työväenopistossa ja joissakin seurakunnissa, ja niihin on huomattava tungos.

    • Äänetönyhtiömies
    • Kareishu

      Löysinpä yleisesti surffaillessa hauskan tuotteen, josta aion hankkia lisää tietoa: taskukokoisen lauluvalmentajan!
      Kohtuullisen kallishan tuo on (lähempänä kahta sataa), mutta jos vastaa tarkoitustaan, niin hyvähän se on. Kokemuksia?

      http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/sivu/tuotetiedot/tuote_id/23777&kategoria_id=1279

      Hankitko mitä mieltä olet?
      On 20 % nettotuloistani, joilla elän ihan heposilla perusteilla en osta mutta kinostaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe