Grillaaminen parvekkeella kielletty

Makkaraa naamaan

Tuli mieleen kysyä sellaista, että onko grillaamiseen parvekkeella mitään lakipykälää joka sen estäisi? Muutimme nähkääs juuri uuteen asuntoon, ja kysyinkin näin kesää silmällä pitäen, että saako parvekkeella grillata (sähkögrillillä). Vastaus kuului: Ei, koska grillauksen hajut voivat häiritä naapureita. Mielestäni tämä ei ole pätevä peruste, koska parveketupakointikin sallitaan. Siitähän sitä käryä enemmän kantautuu ja sitäpaitsi haitallista käryä. Toisin kuin ruuan tuoksu. Kuinka on?

15

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas on tulilla

      Kyllä minä ainakin grillaan ympäri vuotta parvekkeella ja vielä kaasugrillillä, ei se minua haittaa ja naapurin kommentit ei kiinnosta.

    • Hantta.....

      Muuta rivariin! Siinä on hyvä grillata hirveä. Om nom. Kun lumet sulaa niin alkaa grillikausi.

      • näin meillä

        meillä ei saa grillata edes taloyhtiön grillikatoksessa naapurit soittaa heti poliisit paikalle


    • Näin se menee

      Kaikki sellainen toiminta joka aiheuttaa muille asukkaille "kohtuutonta haittaa" on kielletty. Tupakointi ja sähkögrillillä grillaaminen ei aiheuta kohtuutonta haittaa, ketään ei ole sen takia kodistaan häädetty.

      Sillä ei ole mitään merkitystä vaikka taloyhtiön järjestyssäännöissä olisi grillaaminen kielletty. Se ei ole mikään laki!

      Joten grillaa aivan rauhassa sähkögrillillä parvekkeellasi. Jos joku tulee valittamaan kerro hänelle faktat.

      Myöskääni suihku ja vessanvetokielto hiljaisuuden aikaa on mitätön, ei tarvitse noudattaa.

      • Ennen..

        >Myöskääni suihku ja vessanvetokielto hiljaisuuden aikaa on mitätön, ei tarvitse noudattaa.

        Noita varmaan enemmän kohteliaisuudesta noudatettu, huomioitu ikäänkuin naapurit yöllisessä hiljaisessa talossa, tapa varmaan jostain Kekkosen ajoilta, kuin päivätyöt olivat normaalia lähes kaikilla ja muut vuorotyöt enempi harvinaisuuksia ja tietyissä ammateissa. Silloin usein työnantajilla oli tarjota omat vuokratalot vuorotyöläisilleen, näissä enemmän ymmärrettiin jo vuorotyöläistenkin tarpeita.

        Parvekegrillauksesta uutinen.

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2009/07/922753/parvekegrillaus-kuumentaa-tunteita


    • Ei grillata

      Kaupungin järjestyssääntö kieltää grillaamisen parvekkeilla, joten käyttäkää älliä, paloturvallisuuden takia sekä naapureille aiheutetun häiriön takia, grillaus parvekkeella on kielletty. Muuttakaa grillaajat rivi-omakotitalohin ja älkää täällä mussuttako.

      • Mink kaupungin?

        Kieltääkö sähkögrillilläkin...


      • Näin se menee

        Kieltää avotulella grillaamisen, sähköllä saa parvekkeella grillata. Tämä on kiinteistöliiton juristilta kysytty, älä viitsi alkaa selvässä asiassa väittämään vastaan.

        Muuta sinä omakotitaloon äläkä täällä mussuta.


      • nääs,.
        Mink kaupungin? kirjoitti:

        Kieltääkö sähkögrillilläkin...

        tampereen


    • haisteleva naapuri

      Kuten jo vastauksista selvisi, niin grillaamista ei voi suoraan kieltää kuin paloturvallisuuteen vedoten tietynlaisissa grilleissä, mutta jonkinlaista ajattelun kykyä kannattaisi kuitenkin käyttää ja ottaa ne naapuritkin huomioon.

      On tietysti hyvä pitää oikeuksistaan kiinni, mutta jos sillä ylittää ärsyttämisen kynnyksen, voi naapurilla olla uskomattoman hyvä muisti ja kun olet heikoilla, niin eipä siinä enää muistot grilliherkuista lohduta naapurin antaessa samalla mitalla takaisin. Kyllä me kaikki haluamme pitää oikeuksistamme kiinni ja yhtä lailla kuin yksi haluaa kaasuttaa lähiparvekkeet marinoiduilla mömmöillään, on naapureillakin oikein olla eri mieltä ja tehdä asialle jotakin.

      Kompromissit toimivat yleensä parhaiten ja tuulen suuntaa voi opetella tunnistamaan kun on grilliruuat mielessä. Eikä hyväkuntoiselle ihmiselle voi tuottaa vaivaa siirtää grilliä partsillaan sellaiseen paikkaan, jossa se vähiten tuottaa haittaa naapurille.

      • Näin se menee

        Jos naapuria häiritsee sähköllä grillaaminen tai tupakointi niin muuttakoon pois! Naapuri pitäköön kiinni oikeuksistaan, niin pidän minäkin kiinni. Kerro miten naapuri voi antaa samalla mitalla takaisin jos elän normaalisti eli en esim. hiljaisuuden aikaan möykkää?


    • haha perkele

      Perkales laitoin kettuillessani parvekkeelle pääsiäiskokon ja poltin vanhan lasikuituveneeni. Naapurin mummohan siitä heti valitti, mutta suu men kiinni kun joutu kokkoon tulenjatkoksi.. Aina oon parvekkeella grillannu ja tulen myös grillaamaan.

    • sääntövääntö

      Jo ennen vuokrasopimusta kannattaa lukea talokohtaiset säännöt sääntökirjasta joka on sitä varten asunnoissa mutta sen voi pyytää nähtäväksi jo ennakkoon että tietää pystyykö ja haluaako asua kyseissä talossa. Esim. jos muuttaa kotieläimet sallittu taloon niin sitten on niitä kotieläimiä ja jos parvekegrillaaminen on kielletty se on ja sitäpaitsi grillinkäry laukaisee herkemmät palovaroittimet. Rivitalossa palovaroitin huusi jos kärytti kastiketta keittiössä. Ihmettelen myös miksi grillaaminen on nyt muotia ja kauppiaat villissään sitä mainostavat kun se eeeeuuuhun liityttäessä oli visusti kielletty ja syöpävaaralliseksi todettu ?! Paistaminen on pahasta ja tupakansavu on pahasta, lisäaineet ja väriaineet on pahasta, mutageeninen juomavesi on pahasta ja peräti tappavaa jos siihen on lisätty klooria ja tietysti meressä uiminen koska siinä on kosolti teflonjäämiä, ym s. Jävivesissä ei toistaiseksi ole muuta kuin sinilevää, joskus, Tutkimuksia ei tehdä liikennesaasteista eikä muista otsonia tuhovista aineista koska on oma lehmä ojassa.Pitkää ikää teillekin. Toivottavasti saamme pian torakangeenejä ruuan mukana; toistaiseksi olen sellaisen tavannut sokeripusissa ja kissanhiekassa.

    • mulle kans makkaraa

      Grillatkaa vain ,ihana tuoksu tulee ja minä pamahdan teille syömään!
      En todellakaan näe mitään syytä parvekegrillaamisen kieltämiseen.
      Paisi kateelliset ihmiset!

    • Kajahtaneet nakit

      Räyhänarkomaaneilta kiellettävä asuminen normi asuinalueilla, pöpilään ja operoitavaksi hullujenleikkaajalla, oksasaksilla lobotomia peräaukon kautta tekis gutaa.
      Unohtuu avotulenteko parvekkeelle sekä yölliset ulvomiset, saa ihmiset nukkua ja säilyy tavarat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe