Yaris ja turvallisuus hankalissa tieoloissa

Kokemuksen ääni.

Yaris on varmasti näppärä kauppakassi kaupungissa, kuitenkin turhan pieni ja äänekäs maantieajossa ja pidemmälle reissuun lähtijöille. Pienen auton liikenneturvallisuus tuli mieleeni viikko takaperin 5 tiellä hankalassa räntäsateessa. Keli oli kieltämättä hankala ja räntää tuli taivaan täydeltä myöhäisillassa, kuten moni muistaa. Isolla henkilöautolla ja etuvedolla asia luonnistui hyvin, mutta 5 tiellä penkereellä pieni Yaris makasi poikittain ulosmeno liittymässä. Paikalla oli jo apuja, hyvä näin. Jäljistä päätellen oli selkeästi havaittavissa, että Yaris oli kesken ajon lievässä kaarrossa lähtenyt holtittomaan liukuun. Kokemuksesta tiedän miten helposti pienet autot ovat vaikeuksissa hankalissa tieliikenneoloissa, tämä tapaus vahvisti säännön. Pienet autot kuten Yarikset ovat parhaimmillaan kaupungeissa.

8

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jdjhnnn

      Yaris ja varsinkin vanhempi malli on erittäin epävakaa ajettava.Loskan päälle nousee kuin lainelauta.Maavara pieni auto on korkea ja lyhyellä akselin välillä.Matkaa varsinkaan talvella sillä on kelvoton tehdä.

    • Toinen kokemus

      Yariksen uudempi malli on ihan ok. Toki kaupunkiajoon ostettu, mutta ajan yarksella noin 5000 km maantiejoa vuodessa ja ongelmitta. Bensamoottori ei ole mikään vääntöihme, mutta mutta teho riittävä. Nousee esim äänekosken jyrkimpiä ylämäkiä melkein 1 mk 50 p vauhdilla. Matkavauhtina 120 km/h rajoitus viitosella ei tuota mitään ongelmaa. Minusta yaris on hyvä auto.

    • Selvää asiaa

      Kaikki pienet autot on varmasti näppäriä kauppakassi kaupungissa, kuitenkin turhan pieni ja äänekäs maantieajossa ja pidemmälle reissuun lähtijöille. Pienen auton liikenneturvallisuus tuli mieleeni viikko takaperin 5 tiellä hankalassa räntäsateessa. Keli oli kieltämättä hankala ja räntää tuli taivaan täydeltä myöhäisillassa, kuten moni muistaa. Isolla henkilöautolla ja etuvedolla asia luonnistui hyvin, mutta 5 tiellä penkereellä pieni auto makasi poikittain ulosmeno liittymässä. Paikalla oli jo apuja, hyvä näin. Jäljistä päätellen oli selkeästi havaittavissa, että jokainen pieni auto oli kesken ajon lievässä kaarrossa lähtenyt holtittomaan liukuun. Kokemuksesta tiedän miten helposti pienet autot ovat vaikeuksissa hankalissa tieliikenneoloissa, tämä tapaus vahvisti säännön. Pienet kaikki autot ovat parhaimmillaan kaupungeissa.

      Kaikki pienet autot on tuommoisia ! miksi kirjoitella itsestään selviä asioita ?

    • Kokemuksen ääni

      Aloittajan ajatus on herättää keskustua autoa koskevista valinnoista. Suomen tiestö - ja sääolosuhteissa pienet autot eivät ole välttämättä paras valinta.

    • Kaikki... -not!

      TM 18/2009 kirjoittaa Polosta:
      "Kun siirryttiin maantien jälkeen moottoritielle, ohjauksen ja Polon ajettavuuden parhaat piirteet tulivat hienosti esille. Auto on erinomaisen
      suuntavakaa, ja tästä syystä se tarjoaa harvinaisen rentouttavan kyydin.
      Tuntuu omituiselta, että tämä mainio ominaisuus löytyy lähtöhinnaltaan alle 14000 euroa maksavasta nelimetrisestä henkilöautosta, mutta monesta metrin pidemmästä ja hinnaltaan kolminkertaisesta autosta se puuttuu.

      Väistökokeessa sähköhydraulinen ohjaustehostus pysyi myös asiallisella
      tehostustasolla. Tunto pyörien ja tienpinnan oloista siirtyi ohjauspyörälle ja kertoi kuljettajalle kitkatiedot. Polo myös ohjautui oikea-aikaisesti."

      TM 4/2010 Polo talvivertailussa:
      "PIKKUAUTON paikka tahtoo olla Talvivertailuarvostelun häntäpäässä,
      mutta jo viime vuonna Fiesta olisi ollut melko korkealla, jos siinä olisi ollut ajonvakautus vakiona. Voimakkaasti etukäteen suitsutettu Polo pääsee tänä vuonna askeleen pidemmälle ja osoittaa olevansa Vuoden Auto -tittelin arvoinen.Vaikka se jatkaa merkin viileiden talviautojen linjaa, ajettavuus
      ei jätä kylmäksi. Osittain auton koon ansiosta kuljettaja on erittäin tietoinen ympärillään tapahtuvista asioista, ja Poloa on hyvin helppo hallita. Pehmeähkö etujousitus pitää vetävät pyörät tiessä, ja hallintalaitteiden täsmällisyys helpottaa kuljettajan työtä"

      Pikkuauton valintatilanteessa omat kokemukset vahvistavat TM:ssa kirjoitettuja. Pikkuauton ei todellakaan tarvitse olla hankalasti hallittava rimpula. Henkilökohtaisissa koeajoissa tänä talvena asia tuli todettua. Onneksi oli lunta ja liukasta, sekä pljasta asfalttia. Omissa koeajoissa Yaris putosi pois jo 1. kierroksella juuri käytöksensä takia liukkaalla ja toisaalta paljaalla uraisella pinnalla suuremmissa nopeuksissa. Myöskään moottorin veto-ominaisuuksiin ja lyhyisiin huoltoväleihin en ollut tyytyväinen.
      Loppupeleissä valinta piti tehdä Fiestan ja Polon välillä. Polo veti pitemmän korren moottorin ja vaihteiston ominaisuuksien ja yleisen laadukkuutensa takia. Eikä valintaa ole tarvinnut katua.

    • Jiidjdjd

      Sohjokeli on paha paikka autolle kuin autolle ja auton koon lisäksi sohjoliirtoherkkyyteen vaikuttaa renkaiden kunto erittäin paljon. Minulla on vajaa 100 tkm ajettu keskiluokan tila-auto. Tänä talvena ajelin vielä alkuperäisillä nastarenkailla, jotka alkoivat olla melko kuluneet, uraa jäljellä 3-4 mm. Sohjossa maantiellä ja moottoritiellä renkaat olivat jo vaaralliset, lähtivät herkästi sohjoliirtoon ja muutenkin pito oli kadonnut. Helmikuussa ostin uudet nastarenkaat ja ero sohjoliirtoherkkyydessä oli valtava, uusilla renkailla auto meni sohjovallissa vielä kuin juna, vanhoilla kuluneilla olisi auto ollut jo liirrossa! Kuluneillakin renkailla pärjää kunhan A) tietää että autossa on kuluneet renkaat ja B) osaa sovittaa ajonopeuden oikein.

      Lopuksi, hämmästyttävän monella ei ole hajukaan autonsa renkaiden kunnosta.

    • varis07

      Minulla oli ennen uudemman mallin yaris vuosimallia 2007, enkä ollut autoon mitenkään tyytyväinen, autossa oli luistonesto niin silti oli huono ajaa lumella jopa vaarallinen, ja kohtuullinen ajaa sulalla, Minusta nykyinen malli on epäonnistunut auto, en voi suositella sitä kenellekkään!!!!! Se oli hyvää autossa etttä kääntyi pienessä tilassa muuta hyvää autossa ei sitten olutkaan.

      Toivottavasti tuleva yaris olisi paremmin onnistunut kuin nykyinen.

    • Fysiikanlait jne...

      Onhan se selvä, että fysiikanlait tulevat helpommin vastaan pienessä autossa kuin suuressa. kevytrakenteinen auto paksussa sohjossa ja polanteisella tiellä ei muutu vakaasti kulkevaksi " junaksi " vaikka autossa olisi luistonestot tai mitä tahansa muita hilavitkuttimia. Toisaalta, tämä on asia joka joskus näyttää unohtuvan suuremmankin auton kuljettajalta. Luonnollisesti pieniauto on tässä suhteessa vielä heikommilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      654
      4814
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3241
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2498
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 255
      1899
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1363
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe