AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Järjestelmän palautus ??

Järjestelmän palautus ??

13 Vastausta 2 165 Lukukertaa
Kysymys !!

Olen hankkimassa uutta läppäriä ja en haluaisi tehdä samoja virheitä, kun olen tällä läppärillä tehnyt. Yksinkertaisesti kysymys kuuluu miten saan palautettua järjestelmän, jos kovalevy tyhjenee/hajoaa/ym. ??
Läppärissä on Windows 7 Home premium ja mukana ei tule valmista palautus/uudelleen asennus levyä.

Kertokaa minulle helpoin, ja varmin keino, koska en halua ostaa uutta asennus-levyä/ym. ja minun tuurillani saan taas koko kovon tyhjäksi. :D

-Kiitos jo nyt vastauksista- !!
Ainiin :D Kone on Acer Aspire TimelineX 5820TG
Koneen mukana tulee varmasti ohjeet kuinka palautuslevyt tehdään itse.
Siellä on valmiina ohjelma jossa lukee suurinpiirtein että palautuslevyjen teko.

Tarvitset 3-4 tyhjää DVD-R levyä.
Kyllä vaan. Minullakin acer ja ostin heti paketin DVD-R levyjä. Tein ne suht alussa.
3 DVD-R:ä on "recovery" 1, 2 ja 3 ja kone kertoo milloin pitää seuraava laittaa..
Jaa, no sitten. Ostin kaks vuot sit Fujitsun koneen, ja täsä ei tullu mitään mukana, joten ajattelin et siin ei tuu mitään, ellei toisin mainita :D
Jos kyseessä on pieni virus, niin Acer:ssa voisi toimia vastaava.

koneen pystyi palauttamaan tehdasasetuksiin (windows 7). Käynnistyksen jälkeen näytölle tulee ACER, niin painaa 5 kertaa ALT+F10. Jostain kovalevyn syövereistä löytyy koskematon windows 7 palautuslevy. Valikosta valitaan, joko täydellinen palautus tai ainoastaan windows 7 tiedostot. En tiedä onko kaikissa mutta tässä mallissa ainakin.
Kannattaa tehdä aina heti palautuslevyt kun ostat uuden koneen. Muuten ne jää tekemättä.
En suosittele Windowsin palauttamista omalla systeemillä, mutta Acerin tehdas-asetuksien palauttaminen on hyvä homma ja toimii.
No jos sulla on koneessa vaan se yksi ns. kovalevy ja se hajoaa niin senkin vuoksi sitten pitää olla jokin ulkoinen tietoväline eli vaikkakin usb kovo jonne tiedot a)varmistetaan b) se image toimivasta käyttiksesta softineen otetaan

eli Tutustu vaikka Nortonin Ghost tai vastaaviin ohjelmiin, jolla voit ottaa toimivasta käyttiksesta ja sen osista/softista kovalevynosioista täydelliset imaget tai yhden imagen talteen.

Image on siitäkin kiva homma, että ei tarvitse kaikkia asetuksia ym. viilailla vaan palautus on todella nopea toimenpide eli sanotaan vaikka että n. 10 - 30 voidaan palauttaa aika reilun kokoinen kovalevyn/käyttiksen sisältö erillaisinen softineen, asetuksineen jne. takaisin, jonka jälkeen homma on heti käyttövalmis ilman tuskailuja.
Minulla on kovalevy jo hajalla osittain. Käytännössä vain explorer ei toimi (komentokehotteella pääsee vielä selaamaan koneen sisältöä), myöskään kun käynnistää koneen näyttöön ei tule signaalia, ennenkuin windows käynnistyy, joten vaikea on tuonne acervalikkoon päästä :) tai ei sinne pääsemisessä suurta ongelmaa ole kun vaan räppää alt+f10 niin kauan ettei käynnistys etene, mutta sielä navigointi sokeana on vähän vaikeaa. Osaisiko joku kertoa valikon sisällön tai missä järjestyksessä täytyy näppäillä että saisin palautettua alkuperäisasetukset.
Tota, huomasin että tämä on vähän vanha ketju...

Onko väliä missä vaiheessa palautus DVD:n tekee? Voinko käyttää konetta 2-3 päivää kunhan pääsen ostamaan DVD:ita. Mitä pahaa siinä välissä voi tapahtua?
Palautus DVD kannattaa ostaa heti koneen oston jälkeen. Jos koneeseen tulee esimerkiksi haittaohjelmia tai sen levy menee rikki niin silloin sinulla on Windowsin media tallessa.
Käynnistä/Kaikki ohjelmat/Acer/Acer Recovery Management. Siitä "Luo tehdasoletuslevy" (3 x DVD) ja "Luo laiteohjainten ja sovellusten levy" (1 x DVD).
Mikäs tässä Acerissa on tämä backup manager? Onko sillä mitään virkaa? Osaisiko joku kertoa?
 /   /  /  /  /  / Järjestelmän palautus ??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta