Alfalipoiinihaposta

Marjastaja53

Haluaisin tietää käyttäjäkokemuksia alfalipoiinihaposta. Tilasin juuri R-alaa Fitnesstukusta kokeillakseni minkälaisia vaikutuksia sillä on verensokeriin kun itselläni sokerit heittelevät jonkin verran. Luin jostain että alfalipoiinihappoa käytettäisiin Saksassa juuri diabeetikoiden lääkityksen rinnalla.

23

20237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alfashuci

      Sama täällä kiinnostaa ja se, että mitä kannattaa ostaa, kun aina kaikessa on eroja laadussa ja muussa.

    • Yks vaan
    • vhh

      Jättää sen sokerin eli hiilihydraatin puputtamisen, niin kroppa kiittää. Mitään pilleriä ei ole olemassakaan, joka rasvaa polttaisi, vaikka joku niin väittäisi.

      Myös magnesium on hyväksi diabeetikoille ja tietysti se D-vitamiini.

      Sitraatti imeytyy parhaiten ja sitä saakin edullisesti suomesta.


      Lipoiinihappo !
      Mihin tarkoitettu: uupumus, lihaskunto, immuunijärjestelmä, kognitiiviset vaikeudet, kelaatio, neuropaattinen kipu, maksa, migreenin ehkäisy
      Miten vaikuttaa: Lipoiinihappo on voimakas antioksidantti. Sillä on tärkeä osa myös energia-aineenvaihdunnassa ja sitä käytetään usein lievittämään mm. MS-taudin aiheuttamaa uupumusta. Sen käytöstä maksasairauksien ja neuropatian hoidossa on paljon tutkimuksia. Se voi myös ehkäistä syöpää. Paul Cheney pitää lipoiinihappoa yhtenä tärkeimmistä ravintolisistä (ja niin minäkin). Lipoiinihapon aktiivinen isomeeri R-lipoiinihappo on selvästi alfalipoiinihappoa tehokkaampaa. Sitä ei kuitenkaan ilmeisesti saa Suomesta, mutta verkosta sitä voi tilata hyvin edullisesti. Vaikutuksen huomaa yleensä muutaman viikon käytön jälkeen.
      Annos: 100-600 mg päivässä (alfalipoiinihappo), 100-200 mg päivässä (R-lipoiinihappo).
      Mahdolliset haitat: Lipoiinihappo on erityisen hyödyllistä diabeetikoille, mutta käytössä suositellaan varovaisuutta, sillä se voi laskea verensokeriarvoja. Jotkut lähteet eivät suosittele käyttöä, jos suussa on amalgaamipaikkoja, vaikka haitoista ei ole näyttöä. Suurien määrien käyttö voi joskus aiheuttaa hiustenlähtöä, mutta tämän voi estää B-vitamiinien samanaikaisella käytöllä. Voi harvoin aiheuttaa myös vatsavaivoja ja allergisia reaktioita.
      Mistä saa: Luontaistuotekaupoista.
      Mitä maksaa: Noin 20 euroa / 60 kapselia (alfalipoiinihappo).
      Linkki: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/othernuts/la/

      • T2D

      • Gtyujk

        Pillereistä en tiedä, mutta on useampiakin aineita, jotka faktisesti polttavat rasvaa.


    • ribbed

      Eiseltilllä on hyvää ja edullista alfalipoiinihappoa ALA Fx 300mg - 150 kapselia ,hinta 17,50.
      samalta firmalta löytyy myös R-ala valmiste nimeltä RALANA 150 mg
      ainakin Wellmax verkkokauppa suomessa myy noita .

    • Jarmo589
    • dollitta

      Pitää paikkaansa että alfalipoiinihappo alentaa korkeat verensokeriarvot ja auttaa säilyttämään normaalit sokeriarvot. Esim. TOPINULIN DIABETES voit käyttää ennaltaehkäisevästi jos olet riskiryhmässsä sairastua diabeetekseen.

    • kraises

      iHerbistä kun tilaa, niin viikossa tulee postilaatikkoon. Tilasin kaksi purkkia yhteishintaan 13,75 dollaria (120 kapselia)
      Tuollaisella nimellä: Healthy Origins, Alpha Lipoic Acid, 300 mg, 60 Capsules(HOG-35067)

    • Sarbanewa

      Tilattu myös Iherbistä 2kpl
      Healthy Origins, Alpha Lipoic Acid, 300 mg, 60 Capsules. Yht: 13,76$

    • Alfa-R

      Kun iHerbistä tilaa, niin joutuuko tullin kanssa tekemisiin ja rahastaako tulli jotain.

      Ja eikö näitä alfalipoiinihappo tabletteja ole kahta laatua. Itse syön suomalaista tuotetta verensokerin tasaamiseksi. Onko tämä iHerbin tuote siihen sopiva?

    • Testattu on

      Kyselin tuosta R/S- muodosta bioteekiltä ja sain tälläisen vastauksen:

      "Tuotteissamme käytetty alfalipoiinihappo on RS-muotoa.

      Alfalipoiinihappoa valmistetaan synteettisesti propionihaposta. Alfalipoiinihappoa ei ole saatavana luontaisena, sillä pitoisuudet esimerkiksi pinaatissa, hiivassa tai maksassa ovat niin pieniä, ettei niiden hyödyntäminen tule kyseeseen.

      Kemiallisille reaktioille tyypilliseen tapaan synteesissä muodostuu yhtä paljon sekä oikeakiertoista R-muotoa että vasenkiertoista S-muotoa. Tämä raseeminen (50/50) RS-ALA on yleisimmin käytetty muoto, jolla myös useimmat alfalipoiinihappoa koskevat tieteelliset tutkimukset on tehty.

      Harvoissa tapauksissa S-muoto saattaa olla tehokkaampi (eräässä tutkimuksessa S-ALA esti kaihia rotilla paremmin kuin R-ALA), mutta muuten R-muotoa pidetään aktiivisempana. R-ALA valmistetaan synteettisestä RS-muodosta erottamalla isomeerit. Näin valmistettu R-ALA on merkittävästi kalliimpaa kuin RS-ALA, ja siksi markkinoilla olevat valmisteet ovat melko varmasti RS-muotoa, ellei erikseen ole mainittu sen olevan R-muotoa. S-ALA on tietääkseni vain tutkimuskäytössä.

      Ystävällisin terveisin

      Ari Lahti
      tuotevastaava"

      Itse käytin aiemmin tuota Bioteekin tuotetta jonka vaikutuksesta pistin muutaman viikon jälkeen 8 yksikköä vähemmän pitkävaikutteista insuliinia kuin ennen. (olen siis diabeetikko, mutta tämä siis periaatteessa todistaa vaikutuksen insuliiniherkkyyteen) Annostukseni oli 750mg päivä eli yksi tabletti kolmesti päivässä, Nyt olen kokeillut tuota fittnesstukun myymää 400mg tablettia samoin kolmesti päivässä, mutten ole saanut samanlaisia vaikutuksia kuin bioteekin tuotteella, Tietysti muuttujia on ollut ihan liikaa vetääkseni suoria johtopäätöksiä. Luulen kuitenkin, että molemmat tuotteet ovat tuota RS-muotoa joten en näe syytä vaikutuksen erolle. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tilata jotakin jossa on vain tuota R-muotoa, koska lukemani perusteella se olisi sitä "parempaa".

      • asiaa..

        R-muoto ei ole kemiallisesti stabiili, vaan polymerisoituu helposti. Na-R-ALA on R-ALA muodoista stabiilein ja tehokkain. Siitä löytyy myös kaliummuoto, mutta siitä ei tullut mitään. Se on stabiloitu natriumsuolalla. Maksaa myös eniten, sitä valmistaa Geronova Inc. ainoana maailmassa. Liukenee myös veteen, toisin kuin alfalipoiinihappo. Na-R-ALA saavuttaa korkeammaan plasmapitoisuuden kuin tavallinen R/S-ALA, tai R-ALA.

        Turhaan muuten tällä palstalla kirjoitatte, tämä suoli24 on aivan älyvapaa paikka, suosittelen mieluumin maailmanluokan saittia, joka on myös suomeksi:
        http://th1.ktd.krakow.pl/


      • Korbela
        asiaa.. kirjoitti:

        R-muoto ei ole kemiallisesti stabiili, vaan polymerisoituu helposti. Na-R-ALA on R-ALA muodoista stabiilein ja tehokkain. Siitä löytyy myös kaliummuoto, mutta siitä ei tullut mitään. Se on stabiloitu natriumsuolalla. Maksaa myös eniten, sitä valmistaa Geronova Inc. ainoana maailmassa. Liukenee myös veteen, toisin kuin alfalipoiinihappo. Na-R-ALA saavuttaa korkeammaan plasmapitoisuuden kuin tavallinen R/S-ALA, tai R-ALA.

        Turhaan muuten tällä palstalla kirjoitatte, tämä suoli24 on aivan älyvapaa paikka, suosittelen mieluumin maailmanluokan saittia, joka on myös suomeksi:
        http://th1.ktd.krakow.pl/

        Vai oikein maailmanluokan saitti. Siellä heittää läppää aivan yksinään joku "pgm", joka lienee sama veijari ja huulenheittäjä kuin tuo hieman alempana oleva "plmb".


    • plmb

      Liponihapon funktiosta löytyy netistä kuvia, kun hakee esim sanoilla
      Liponic acid function.

      Sen tarve kehossa on aika pieni, ja kehon pitää pystyä muodostamaan sitä. Se toimii ikäänkuin pienen pieni ratas eräänlaisessa ratasjärjestelmässä. Esim kun katselee kellon koneistoa, siinäkin on sellaisia pienen pieniä rattaita välillä.

      Tämän liponihapporattaan tehtävänä on siirtää liponihapon 3 eri muodon muodostaman syklisen rattaan avulla pieni hiiliketjuyksikkö (2C) aivan pienen matkaa eteenpäin.

      Ne yksiköt jotka syöttyvät tähän rataskoneistoon tulevat hiilihydraateista sen (3C) palorypälehappomuodosta, johon hiilihydraatit pyrkivät metaboliassa pilkkoutumaan. Tämä pyruvic acid käsitellään entyymillä, siitä poistuu 1C( eli CO2) ja sitten aktivoitu B1 vitamiini siirtää jäännöspalan (Ac) liponihapolle joka on Lipoamidimuodossaan (-S-S-) .
      Sen toiseen rikkiin (-S-) siirtyy pala hiilihdyraattia Ac-S- . ja toinen rikki saa vedyn- SH.
      Sitten HS- Coentsyymi A ottaa liponihapolta tämän palan Ac ( jolloin syntyy tärkeä asetylCoA) .

      Nyt liponihapon täytyy saada apua kahdelta B-vitamiinisykliltä: (1) ( NAD- NADH H) ja (2) riboflaviinilta (FAD-FADH2) , että sen -SH ryhmät voivat jälleen oksidoitua dihydrolipoamididimuodosta (2SH)
      hiilihydraattipalojen tarvitsemaan lipoamidimuotoon takaisin(-S-S-).
      B- vitamiinisyklit ottavat vastaan nuo vedyt H.

      (Sekä hiilihydraattien että rasvojen aineenvaihdunta tuottaa AsetylCoA muotoa. jota sitten energialaitokseen, mitokondriaan, syötetään ja siitä keho saa ATP energiapaketteja ja keholämpöä, vettä, hiilidioksidia) ja tarvittavia pidempiä hiiliketjuja.

      Jotta kehon oma "liponihapporatas" voisi toimia tehokkaasti olisi hyvä jos ei liikaa syöttäisi materiaa ( sokeroituvia aineksia), joka jää olemaan käsittelemättä koneiston ulkopuolella ( ja voi olla toksinen joissain molekylimuodoissa)
      vaan että sekä hiilihydraattien ja rasvojen syöttö olisi optimaalista, kohtuullista, kehon ja liikunnan tarpeen mukaista.

      Pitkäaikaisessa liikunnassa rasvat tuottavat niin paljon AcCoA että tämä hiilihydraateista tuleva vaihde on silloin "pois päältä" .

      Tämän vaihteen vaihtaminen päälle ja pois päältä pitäisi toimia vapaasti ettei keho ala käyttää kiertoteitä radan tukkeutumisen takia.

      Yksi kiertotie on lähettää ylimääräisiä hiiliketjuja suoraan rasvavarastoihin triglyserideinä. palkatuna 3 C- hyllyille ( glyserolirunirunkoon), joka ottaa joka hyllylleen rasvahappoja. Mahtava energiavarasto.

      Siis silloin lihoo.

      Tilannetta ei tosiaan paranna tämän minimaalisen vaihderattaan tunkeminen suuressa määrin kehoon.

      Se on välttämätön mutta sen hoitoon kuuluu sen funktion ymmärtäminen.

    • plmb

      Liponihappo
      http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid
      Liponihappo on thioctic acid, Lipoic acid englanniksi.

      Keho tekee tämän hapon (R) LA enantiomeerimuotoa. jota esiintyy luonnossa, ja joka on essentielli kofaktori neljän mitokondriaentsyymin kompleksille ja aerobiselle aineenvaihdunnalle.
      (S)LA muotoa ei ole esiitynyt ennen vuotta 1952, jolloin selviteltiin molekyylistruktuuria. Tarvittiin 10 tonnia maksakudosta, että saatiin 30 mg liponihappoa.
      Tästä jo voi ymmärtää, että kehossa esiintyvät määrät ovat pieniä, plasmassa nanogrammoja 12,3- 43,1 ng/ ml RLA muotoa, joka oli se luonnollinen muoto.

      On ymmärrettävää., että aineen havaitsemista ja strukturoimista ponnisteltiin kovasti, koska se muodostaa hiilihydraattiaineenvaihdunnassa olennaisessa pisteessä aivan välttämättömän rattaan omien molekyyliensä muodostaman syklin avulla ( eri entsyymeissä kiinni)
      LipS2----- --(Ac-S) (Lip-SH )------- Li(SH)2-------Lip S2
      LipS2 , LA Lipoic acid ( Käytännössä Lipoamide)
      AcS- acetyl- ryhmä joka liittyy liponihapon toiseen rikkiin S. Toisessa on tällöin pelkistynyt -SH. tioli pääty.
      Lip (SH)2 nyt on molemmissa rikeissä vetyä, Dihydrolipoic-acid (käytännössä dihydrolipoamide kiinni entsyymissä)

      Arveltiin kyseessä olleen vitamiinin; siinä samassa pisteessä tarvittiin useita essentiellejä vitamiineja ( Biotiini, Tiamiini, B2, niasiini, koentsyymi A), mutta löydettiin ihmisgenomista sen synteesiä koodaava järjestelmä.

    • plmb

      MITEN KEHO TEKEE LIPONIHAPPOA?

      Sitä rakentuu tavallisen rasvahapposynteesin yhden rasvahapon (C8:0) vaiheesta, 8 -hiilisestä oktaanihaposta, joka oktanyyli-ACP kompleksina kuljetetaan oktanyylitransferaasientyymin lipoyyli domaanikohtaan.(Lip)
      (ACP tarkoittaa acyl carrier protein, rasvahappotähteitä kuljettava proteiini)

      octanyyli- ACP --- ( 2S) ---Lip-ACP --- LipDomaaniin ( entsyymissä) ACP-SH

      Kehoon tulee orgaanista rikkia cysteiiniaminohapon avulla.

      Lipoyylisyntaasipolypeptidin (lipoyl synthase) kahdesta sulfaatista tulee nuo kaksi rikkiä( 2S) liponihapon C6 ja C8 hiileihin.

      Tässä on sitten eräänlainen radikaali SAM- mekanismi apuna.

      Sitaatti Wikistä.
      In enzymology, a lipoyl synthase (EC 2.8.1.8) is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

      protein N6-(octanoyl)lysine 2 sulfur 2 S-adenosyl-L-methionine \rightleftharpoons protein N6-(lipoyl)lysine 2 L-methionine 2 5'-deoxyadenosine

      Tämä tarkoittaa, että liponihappo muodostuessaan on entsyymiin kiinni eräänlaisen amidiliitoksen kautta entsyymin lysiiniaminohappoon , N-LipLys , näissä syklinsä relevanteissa tapahtumissa välillä.

      Yleensä kaikki relevantti tapahtuma vaatii S- ja N molekyylien ilmenemää kuvioissaan. Ne muokkaavat kehyksiä, struktuuria, energia-aineitten aineenvaihduntaa suorittaville tekijöille, jotka eivät " häviä" prosessin aikana, vaan suorittavat syklistä palautumista käyttömuotoon ja säilyvät aikansa. Joskus ne tietysti vanhenevat ja menevät myös energiaksi ai erittyvät, jos niitä ei keho pysty pilkkomaan. Mikä on yhden (R)LA molekyylin, liponihapon IKÄ, sitä ei tästä artikkelista näe. Kuinka monta (tuhatta) sykliä se voi tehdä? Kataboliastakin täytyy hakea jokin toinen lähde. Arvelen että sen ikä voi olla riippuvainen sen käyttötarpeesta ja vaihteen normaaliudesta ( hiilihydraattivaihde, rasvankäyttävaihde) .

      Näitten rakenneatomien N ja S yleinen suhde kehossa on 6: 1 typpeä ja rikkiä. Ja koska kudokset ja molekyylit vanhenevat, niin niitä erittyy päivittäin ja sen takia tarvitaan päivittäin proteiinia josta saadaan lisää N ja S ( typpeä ja rikkiä) . Miten on liponihapon normaalisaanti ruoassa? Ja miten hyvin sitä syntetisoituu itse kullakin? Koska se ei ole essentielli vitamiini, ja kuitenkin joskus siitä ( paremminkin sen funktiosta) kai on havaittu relatiivia puutetta, niin se on ehdollisesti essentielli, joissain erityisissä tapauksissa essentielli
      Iän mukana (R)LA synteesi laskee ja samoin progredioivissa taudeissa.

      Thioctic acid , Lipoic acid
      Lopuksi tästä oktanyylirasvahaposta on siis muodostunut tioktihappo, jossa näitä orgaanisia rikkejä sijaitsee, Toinen pää on karboksyyliterminaali (-COOH) ja toisessa päässä on ditionaaliterminaali., rengas, jossa on kaksi rikkiä ja kolme hiiltä. Rikkien välinen kohta voi redusoitua kahdeksi SH- ryhmäksi tai oksidoitua takaisin -S-S- sillaksi.Kehossa tämä ei esiinny vapaana, kuten mainittu.

      Luonnossa muodostuu vain (R) LA enantiomeeria mutta syntetisoitaessa 1952 saatiin myös (S) LA enantiomeeria , jolla ei ole biologista aktiivisuutta, päin vastoin se voi olla (R) muodon kompetitiivinen inhibiittori.

      RLA liponihappoa tavataan mitokondrioissa, peroksisomeissa, tumassa ja muissa organelleissa.

      Ennen kuin alkaa ajatella että ongelmat metaboliassa on liponihappopisteessä, tulee myös katsoa ettei ongelma ole siinä koko kompleksissa, mikä sitä ympäröi ( B1, aktivoitunut B1 tiamiinipyrofosfaatti, koentsyymi A, biotiini, B2 entsyymin sykli, FAD- FADH2, nikotinamidin sykli NAD, NADH H ja mahdolliseseti jotain muitakin. Jos metioniini SAM- järjestelmää arvitaan, silloin asiaan liittyy jo foolihappo, B12- vitamiini ehä BH4:kin kuka ties.

      Monta kertaa rasva ja sokeriaineenvaihdunnan pätsipointtia ( palorypälehappopistettä) rasittaa liikunnan puute, aivan täysin epätasapainossa oleva energia-aineitten tarjonta tai kauempana tästä kohdasta sijaitseva tukos tai jokin entsyymimutaatio. Liikunta ehkä pahin puutos.

    • plmb

      Tuossa joku sanoi, että liponihappo olisi vahva antioksidantti, mutta päinvastoin, sen tehtävä - vaikka siinä on rikkisillan (-S-S-) ja -SH ryhmien vaihtelua, ei ole varsinaisessa antioksidanttisessa tarkoituksessa) .

      Liponihaponi eli 6, 8- ditio-oktanoyyli- hapon oksidanttimuoto on sen työkalumuoto. kun taas muilla rikkiöpitoisilla ns varsinaisilla antioksidanteilla työmuotona on se SH- reduktiomuoto.

      Määrät mitä liponihappoa tarvitaan ovat äärimmäisen pieniä.
      Liponihappo itse vaatii kyllä kaikenelaista vitamiinikehystä voidakseen toimia. Se on syklinsä SH muodossa hyvin altis myrkyttymään, esim elohopeasta tai arseenista, jotka sitovat näitä rikkejä.
      Jokin kasvituholaismyrkkykin on päävaikutukseltaan sellainen, mikä estää tätä linkkiä. Liponihappo voi muodostaa esim arseniitin kanssa yhdistyksen.

      Aikanaan , sodan aikana oli eräs lewisiittiniminen arseeniyhdistyskin ja sitä vastaan kehitetty BAL, anti-lewisiittiaine, kelasi tuon liponihapon joka oli kiinnittynyt arseniittiin ja myrkyttynyt liponihappo saatiin poistetuksi kehosta.
      liponihappo on tosi tärkeä nano-pitoisuuksien aine, mutaq sen aineenvaihdunnallisen funktiokohdan oikaiseminen on laaja-alaisempi asia kuin pelkästään exogeenisen molekyylin syömistä.
      Liponihapon pitää olla endogeeninen molekyyli parhaimmassa funktiossaan.

      • Saturnus 3

        Täytyy avoimesti ihailla tällä sivulla kirjoittaneita orgaanisen kemian tietomiehiä.

        Epäorgaanisesta kemiasta moni tykkää kouluaikana ja tekee jos jonkinlaisia "kokeita". Orgaaninen kemia on kuitenkin sellainen huipputiede, jonka taitajille täytyy nostaa hattua -- korkealle!


    • Anonyymi

      Kokeilin alfalipoiinihappoa. Joltain sivulta Luin, että auttaisi hermojärjestelmään ja hermokipuihin. Minulle se aiheutti unettomuuden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe