Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Toisenlainen hometarina

- -

Hei vain kaikille homekeskustelijoille. En ole aikoihin käynyt täällä, ihan tarkoituksella, vaikka vasta kävin täällä jatkuvasti ja luin tuntikausia kokemuksia ja ajatuksia homeasioista. Nyt ajattelin kirjoittaa oman "tarinani" tänne, ihan vain siksi, jos jollakulla olisi samanlaisia kokemuksia tai jollekulle olisi jotakin hyötyä tästä.

Avopuolisollani on kohta 4 vuotta ollut terveysongelmia. Sellaisia epämääräisiä oireita, päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, näöntarkentamisvaikeuksia, niska-hartia-selkä-jumitusta (toisessa hartiassa melkoinen "patti"), univaikeuksia, ikuista nuhaa ja sen sellaista. Vaikea selittää, ja kun yrittää, selitys ei riitä kuvaamaan oireita. Selitys jää vajaaksi eikä kerro totuutta. Kaikenlaisilla lääkäreillä, hierojilla, fysiatreilla, kiropraktikoilla, labrakokeissa jne on käyty, mitään ei ole selvinnyt. Puolitoista vuotta sitten home-epäilyt heräsivät ja teimme itsetehtävän hometestin, jonka tuloksien mukaan asunnossamme oli mm. sädesieniä ja muutakin. Ajattelimme, että tässä saattaisi olla selitys terveysongelmille. Jokin syy on oltava, miksei ihminen tunnu olevan samalla planeetalla kuin muut ja miksei olo ole samanlainen olo kuin ennen. Tähän väliin voi tietysti miettiä itsetehtävän hometestin tekemisen järkevyyttä, mutta emmepä oikein muutakaan osanneet tehdä.

Lähdimme niin nopeasti kun pystyimme. Jätimme melkein kaiken. Luovuimme siis lähes koko omaisuudesta, jota ei toki köyhinä juuri ollut, ja viimeiset rahat käytimme uuteen tarvittavaan irtaimistoon. Vieläkään ei meillä esim. sänkyä ole, mutta hyvin on patjalla saanut nukuttua. En sure tavaroiden menetystä tai kadu tehtyä, mutta todellakaan mikään puolisoni olossa ei ole muuttunut koko aikana. Ainoastaan henkinen painolasti homeasunnossa elämisestä poistui jossakin vaiheessa, lähinnä tarkoitan stressiä ja huolta siitä, mutta mikään terveydessä ei muuttunut. EI mikään.

Täältä minä sitten luin kokemuksia ja kiitos kaikista kirjoituksista. Täällä on paljon asiallista porukkaa ja monenlaista tietoa. Surettaa valtavasti lukea, kuinka huonosti asiat voivat mennä. Etsin täältä apua ja neuvoja, mitä tulisi tehdä.

Oliko asunnossamme hometta, en tiedä, se jää ikuiseksi arvoitukseksi? En ehkä enää usko siihen. Tai jos oli, niin olisiko sitä voinut jäädä jonnekin lasiseen lampunvarjostimeen ja huolella pestyihin ja käsiteltyihin astioihin niin, että oireet eivät helpottaneet ollenkaan - en usko tähän, kyllä oireet olisivat helpottaneet jo. Odotimme kauan ja yritimme puhdistaa elimistöä parhaamme mukaan, esim. joimme jasmiiniöljyvettä poistamaan hometta elimistöstä... Nyt tuntuu jopa hullulta, mutta silloin se oli täyttä totta. Viimeiset eurot käytimme näihin kaikenmaailman öljyihin ja muihin.

Tuntuu, että muistini alkaa sulkea koko tapahtumaketjua pois mielestäni, välillä varmaan koko "sairautta". Mikä sairaus on, en tiedä, ehkä sitä ei olekaan, kun mitään ei löydy. Olo on toivoton vuodesta toiseen, mistään ei tunnu saavan apua, opiskelijoille ja köyhille ei todellakaan ole helppoa saada tukea, jos terveys pettää eikä selkeää syytä löydy. Tutkittu on ja paljon, en jaksa edes luetella mitä kaikkea on tehty. Astmaepäilyt ja borrelioositutkimukset on käyty läpi. Tuskin kukaan ulkopuolinen ymmärtää, miten paljon voimia, rahaa, uskoa koko homma vei. Samapa se toisaalta sille, mutta joskus tuntui että ulkopuoliset eivät oikeasti vain ymmärtäneet, mitä kaikkea teimme ja jouduimme tekemään parhaan tietomme ja taitomme mukaan. Tärkeämpää olisi toki, että puolisoni terveysongelmat otettaisiin jotenkin vakavammin.

Nyt tulin pitkästä aikaa tänne ja tällä kaikella tahdon sanoa:
- Jaksamista teille, jotka kamppailette homeongelman kanssa. Voimia tarvitaan, mutta ehkä se auttaa jaksamaan, että olo voi todellakin parantua.
- Miettikää tarkkaan, jos tilanne on hyvin epämääräinen, aina se homekaan ei selitä kaikkea.

29

489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vertti-eetu

      Hometta "voi" olla siinä uudessakin asunnossa tai jotain mikä pitkittää toipumisen alkua.
      Elimistössä on "jotain" ja jotkut asiantuntijat ovat ennustaneet, että pahoin altistuneilla toipuminen voi kestää useita vuosia. Kohdallani oli noin neljä vuotta ja edellytyksenä on ehdottomasti "puhdas" ympäristö ja "väistellä" paikkoja missä hometta on. Näitä asioita ei vain haluta myöntää eikä uskoa. No jotka ovat terveitä, eivät usko sitten vähääkään.
      Ottakaa tuonne yhteyttä. http://indooraid.com/
      Minulla alkaa konstit jo loppumaan omien oireiden kanssakin.
      Vatsa heitti pelaamasta jo kaiken kokemani jälkeen. Huolestuttaa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/1856511

      Onko joku helvetin sieni sittenkin ropassa: Sanasinko mitä arvelet.
      Tutkimuksissa ei löytynyt yhtään mitään, vai eivätkö halunneet kun paperit on homeista, solumyrkyistä ja runsaasta bakteerinkasvusta ja homeista asunnoista. Vaikeita kysymyksiä. Moni sairaus on "homesairaus" ei siitä pääse mihinkään. Ainoa oikea toimiva lääke on "pois kotoa" ja "kaikki pois mikä aiheuttaa oireita" sekä "kierrä kaikki paikat mitkä oireita aiheuttaa".
      Joskus oireilut vaan tulevat viiveellä. Jotku oireilevat ulkoilman "homeistakin".
      Katupölystä, kemikaaleista ja useista muista jutuista. Mutta kyllä lähtökohtana on ollut useimmin altistuminen ensiksi "homeille". Sitten useille muille jutuille.

      • "Onko joku helvetin sieni sittenkin ropassa: Sanasinko mitä arvelet.
        Tutkimuksissa ei löytynyt yhtään mitään --"

        - Siihen ainakin itse olen päätynyt, että elimistössä on homeista johtuen tapahtunut jokin muutos, josta ei pääse eroon; joka on niin tiukassa kiinni, että sen kanssa on helisemässä.

        Tiedän, että se muutos on olemassa, vaikkei tutkimuksissa sitä löytyisikään. Ja miten voitaisiin löytääkään, kun ei tutkita edes oikeita asioita, kun lääketiedekin on ihan ulkona koko jutusta.


    • vertti-eetu

      "teimme itsetehtävän hometestin, jonka tuloksien mukaan asunnossamme oli mm. sädesieniä ja muutakin".

      Kyllähän tuo näyttää jo aika paljon "sädesientä". Sairastuneen tuntemukset ja oireilut sekä sairastelut kertoo lopun. Kyllä minä ainakin uskon oman ropan reaktioihin ja yritän toimia sen mukaan. Varattomana en kuitenkaan voi toimia aina kuten pitäisi.

      Ulkona on nyt minun hyvä olla ja ovet sekä ikkunat auki. Helpottaa kummasti. Joillekin ulkoilma on ongelma myös ja silloin vitsit on vähissä. Homeongelmaisen rahastajia kyllä riittää. Homebisnes raakaa peliä. Jotku yrittää räpiköidä vaikka ei ole edes "työkaluja". Otsonointeja ja turhia "desinfiointeja" vältä sisätiloihin missä olette. "Pilkkovat pöpöjen dna:n ja tekee niistä vielä vaarallisempia".
      Esm. Penetrox S ja PF. "DNA:n pilkkominen hydroksyyliradikaaleilla".
      http://www.hengitysliitto.fi/HomeenDesinfiointi/Biosidienkayttojavaikutus/

      Meillä myrkyttivät asunnon tuolla Penetrox PF ja sen jälkeen oli helvetti irti keuhkoissa . Verta tuli ihan keuhkopussin periltä asti.
      Samoin kävi kun kuivausvirman kaveri ruiski Sertament Super "homeentappajaa" allaskaappiin ja kaapin ulkopuolellekin.
      Otsonoinnin jälkeen olikin sitten jo jotain aivan kamalaa asunnossamme. Tyhmää oli hyvä jymäyttää. Pitäkää varanne.

      Näitä ei haluta myöntää eikä uskoa varmaan siksikään, että silloin homebisnes saa kynsilleen vähän joka tasolla ja vakuutusturvaa ja oikeusturvaa on muutettava eri mallille. Maksajia tässä tarvitaan. Terveyden menettämisen takia myös.
      Nythän kaverisi maksaa terveyspalveluista aika paljon ja verorahoista loput. Syylliset ei maksa yhtään mitää. Nauravat partaansa. Mutta kuinka kauan, se riippuu aivan meistä "JO SAIRASTUNEISTA" ja tulevistakin.
      NO SAIRASTUMINEN "HOMEILLE" EI OLE VARALLISUUDESTA RIIPPUVAINEN.
      Eiköhän se siitä kun alkaa varakkaampaa porukkaa sairastelemaan kunnolla homepaskoihin. Täällä yhdeksän koulua vuoden sisällä suljettu osittain tai kokonaan "homeiden" takia, joten vaaravyöhykkeessä on toisetkin kuin vain "köyhät". Homekatastrofi vie varakkailtakin jalat alta ei sille voi mitään.
      Kymmeniä vuosia on asiat tiedetty, mutta ei myönnetty. Näin on helpompaa lypsää veroeuroja lisätutkimuksiin. Tutkimuksiin mitkä ei välttämättä johda yhtään mihinkään sanoo tälläkin palstalla oikeat "homeasiantuntijat".
      Minulla ei ole enää mitään muuta toivoa kuin Hometalkoot ja Toxtest.
      Jollei nuo pelastusta tuo asioihin, niin mikä sitten?

      Useita tulehdussairauksia olen läpi käynyt näiden homeiden ja myrkkyjen takia. Kaksi kertaa tämän vuoden puolella on ollut noin viikon jaksoja jolloin, en ole edes kuselle päässyt kunnolla, joten kyllä tulehduskierre, muuttokierre ja irtaimiston kaatopaikalle raahaaminen on saatava joenkin vaan loppumaan.
      En yhtään, epäile tuota kirja Home ja terveys sivu 10 sininen pallo kuva 2. Kosteusvauriomikrobeille altistumiseen mahdollisesti liittyviä pitkäaikaissairauksia ja muita vakavia terveyshaittoja.
      Pallo "kello 10" (SYÖPÄ ÄKKIKUOLEMAN RISKI??). Vaikka tuossa nuo pari kysymysmerkkiä kummitteleekin perässä, niin en jää odottelemaan koska ne siitä pois lähtee. Vakavasti on teksti otettava.
      Talvella 2010 yritin nukkua saunan lauteilla kun huoneistossa muualla en voinut enää oleskella. Ikkuna auki ja kiuas miedolla lämmöllä.
      Eikä minun tilanteeni ole vielä niitä pahimpia maassamme home/toksiinimyrkkyjen seassa olleilla. Lääkäreillä olen laukkonut. Kolme on myöntänyt missä mennään ja se on antanut voimia kertomaan totuuksia tästä katastrofista. Jokainen tapaus on omansa vaikka oireilut ja sairastelut saman suuntaisia. Myrkyt vaan on myrkkyjä ja sille me ei voida enää yhtään mitään.

    • Homeherkkä#

      Kirjoitit: "Miettikää tarkkaan, jos tilanne on hyvin epämääräinen, aina se homekaan ei selitä kaikkea."

      Länsimainen lääketiede on tiennyt kautta kolmisaataa vuotisen historiansa, että homeet allergisoivat kuin myös sen minkälaista LIMAKALVOTULEHDUSoireilua homeallergia aiheuttaa sekä minkätyyppisiin LIMAKALVOTULEHDUSsairauksiin/keuhkorakkulatulehdussairauksiin oireilu saattaa johtaa autoimmuunisairaudet mukaanlukien.

      Kun kirjoitit avopuolisosi 4 vuotta kestäneestä oireilusta, jota oireilua epäilitte kumpikin homeiden aiheuttamaksi, niin epäilyjenne varmistamiseksi teitte itse HOMETESTIN, jonka mukaan asunnossanne oli mm. SÄDESIENIÄ ja muutakin.

      Tuon sädesieni- ja muun tuloksen takia päätitte luopua asunnostanne ja irtaimistostanne ja uusitte irtaimistonne muuttaessanne uuteeen asuntoon, jossa avopuolisosi oireet yhä vaan jatkuvat.

      Professori Putuksen mukaan, joka on Suomen paras homeasiantuntija homealtistus aiheuttaa seuraavanlaista oireilua:
      -Ärsytysoireilua kuten silmien kirvelyä, nenän tukkoisuutta, kurkun käheyttä, päänsärkyä, kutinaa. Oireet hyvänlaatuisia, eli ne loppuvat kun altistus päättyy.
      -Infektiosairauksia kuten usein toistuvia huonosti paranevia FLUNSSIA ja poskionteloiden, valikorvan ja keuhkoputien tulehduksia, joka limakalvotulehdusoireilu yleensä häviää kun altistus päättyy.
      -Allergiasairauksista hän mainitsee näin:
      Noin 5 prosenttia kosteusrakennusaltistuneista saa homeallergian.
      (Tarkoittaa IgE-vasta-ainevälitteistä homeallergiaa, joka allergia esim. astmaan sairastuneen kohdalla voi aiheuttaa astmakohtauksen jo muutamassa minuutissa homeille altistumisen seurauksena.
      Astmaa( (ns. viivästyneillä immunologisilla mekanismeilla syntyvä astma), allergista nuhaa, jomepölykeuhkoa ja allergista sidekalvotulehusta, joskus myös vatsaoireita.

      Allergiasairaudet ovat hänen mukaansa usein elinikäisiä, vaikka jonkunasteista oireiden lievittymistä voi tapahtua

      Näin siis kertoili homealtistuksesta lääketieteen tohtori, professori Tuula Putus Hyvä Terveys-lehdessä.

      Kun avomiehesi oirekokonaisuus on vallan toisenlaista kuin homealtistuksen aiheuttama oireilu, niin lääkärin tulee etsiä hänen oireilujensa syitä muista tekijöistä kuin kotihomealtistuksesta .
      Eli esim. siitä joutuuko hän työssään altistumaan kemikaaleille?

    • vertti-eetu

      "Eli esim. siitä joutuuko hän työssään altistumaan kemikaaleille"?

      Niin ja muille myrkyille kuten kosteusvaurirakennusten" toksiselle myrkyllisyydelle".

      Homeherkkä# et muistanut lukemaasi, että "Ympäristömyrkyt". Yhdessä ja erikseen. Läheltä liippasit kuitenkin tuo mainitsemasi"kemikaaleille".
      Eteenpäin on päästy.
      Mikäli olet lukenut ajatuksella tuonkin:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9809612

    • "Nyt tulin pitkästä aikaa tänne ja tällä kaikella tahdon sanoa:
      - Jaksamista teille, jotka kamppailette homeongelman kanssa. Voimia tarvitaan, mutta ehkä se auttaa jaksamaan, että olo voi todellakin parantua.
      - Miettikää tarkkaan, jos tilanne on hyvin epämääräinen, aina se homekaan ei selitä kaikkea."

      Kiitos hyvästä kirjoituksestasi. Mitä enemmän ihmiset kuvaavat oireitaan, sitä vaikeampi on leimata homesairaita enää luulosairaiksi.

      Luin koko kirjoituksesi läpi, eikä siinä ole mitään, mikä kumoaisi homeongelman mahdollisuuden. Vaikkei homeongelmaa enää olekaan, terveysongelmat voivat jatkua senkin jälkeen. Elimistössä muuttuu jokin eikä palaudukaan niin vain ennalleen.

      Noin ainakin meillä on käynyt eikä apua lääkäreiltä ole saanut. iHerbistä on tullut apteekkini ja apuakin on sieltä tullut eniten. Source Naturalsin Niacineamide 1500 mg ja NewChapterin Zyflamend EasyCaps uusimpana kokeiluna ovat osoittautuneet huipuiksi. Niacineamidea, toisin sanoen nikotiiniamidia eli niasiiniamidia, olen käyttänyt jo puoli vuotta ja päässyt ruokapäänsärystä eroon. Zyflamendia olen käyttänyt vasta viikon, ja jo nyt vasen poski on parempi ja unohdan sen välillä kokonaan.

      Ei olekaan vaikeaa tajuta, miksi Zyflamend on USA:n myydyin tulehdusreaktioissa. Selvää, ettei aloittamani kuuri jää lyhytaikaiseksi ollenkaan. Jos jo yksi viikko saa aikaan näin paljon, toivoa voi olla paljon enemmästäkin - jota mahdollisuutta ei yksinkertaisesti voi jättää kokeilematta.

      • "Zyflamendia olen käyttänyt vasta viikon, ja jo nyt vasen poski on parempi ja unohdan sen välillä kokonaan."

        - Zyflamendin ottamisen jälkeen poskessa ja otsassa on alkanut tuntua ns. parantavaa särkyä. Muuhun en ole voinut päätyä, koska Zyflamendin käytön myötä vasemman posken kolotukset ovat lieventyneet. Suunta on hyvä, jatkan droppieni käyttämistä.


    • - -

      Hei vastanneille.

      Ymmärrän kyllä, että oireet eivät kuulosta homeoireilulta. En sitä väitäkään, että oireet johtuisivat edellisestä asunnosta jollakin tapaa, en ollenkaan. Emme vain tiedä, mistä ne johtuvat. Mistä ne tulivat, pikkuhiljaa ja yllättäen, kunnes yht`äkkiä räjähtivät käsiin. Nuori mies oli aika ihmeissään sellaisessa tilanteessa, perusterve ja hyväkuntoinen. Tälläkin hetkellä hän on fyysisesti hyvässä kunnossa, pitää huolta itsestään kaikin tavoin. Liikunta auttaa.

      Homeherkkä, kiitos kysymyksestä ja kommentista, vastaus kysymykseesi: ei, hän ei ole tekemisissä kemikaalien kanssa. Joskus pohdimme myös esim. muovimaton vaikutusta oireisiin, tuli mieleen...

      Kun oireet selkeästi alkoivat, olimme asuneet edellisessä asunnossamme vajaa pari vuotta, mikä tuki homeongelman mahdollisuutta ja vaikutti toimintaamme ja päätöksiimme. Ottaessamme selvää homeista ja niiden aiheuttamista oireista tuntui löytyvän selitys kaikelle. Se tie oli vain katsottava "loppuun" (no ihan näin ei varmaan voi sanoa, kun olemme esim. ottaneet käyttöön joitakin vanhoja vaatteitamme tänä keväänä), koska - kuten kaikki tämän palstan käyttäjät tietävät - mitäpä ei terveytensä eteen tekisi. Se ei kuitenkaan johtanut mihinkään.

      Tämän vuoden-puolentoista vuoden aikana on yritetty kaikenlaista muutakin, mm. ruokavaliomuutosta pitkäksi ajaksi. Silloin kun kaikki oireilut alkoivat kunnolla, hänellä todettiin olevan hieman (huom. vain hieman) hiivaa suolistossa, ja jopa tällaisen löydöksen pohjalta hän oli valmis ryhtymään totaaliseen hiivattomuuteen ja hiivantappamiskuuriin, mikä ei välttämättä ollut aina niin helppoa. Ei mitään tulosta tälläkään, mutta enpä sitä oikein uskonutkaan. Tämä nyt oli vain esimerkki siitä, mitä olemme olleet valmiit tekemään, että tilanne paranisi. Joskus on mietitty uskottu, että syy löytyy niska-selkä-alueelta jollakin tapaa, ja puolisoni on käynyt monenlaisissa fysioterapioissa ja kuvauksissa. Varmaan arvaatte, mikä tulos niilläkin on ollut. Hyvin laiha...

      Miksi palasin tänne palstalle pitkästä aikaa? Tajusin sen tänään: olemme muuttamassa nykyisestä asunnostamme pois toiselle paikkakunnalle, ja ehkä halusin vielä jotenkin palata näihin homeasioihin ja katsoa, mitä palstalle muutenkin kuuluu. En jotenkin usko enää, että tämä kaikki johtuisi homeistakaan. Onhan sekin mahdollista. Jotenkin kuitenkin tuntuisi kaiken tiedon perusteella siltä, että oireet edes hiukan, EDES HIUKAN!, olisivat helpottaneet. Eikö?

      Vertti-Eetu ja Sanasinko, teidän kirjoituksianne luin silloin aiemmin paljon. Esimerkiksi Sanasingon omistautuminen asialle ja kaikki se vaivannäkö teki vaikutuksen. Vertti-Eetun tietämys myös jäi mieleen jo silloin.

      Tämä home-asia on ollut tosiaan yhdenlainen ongelmanratkaisuyritys, jos näin voi sanoa, mikä varmaan ilmenee tästä kirjoituksesta jollakin tavalla. Ehkä puolisoni oireilua kuvaa sana "päänpuristaminen", eli otsaa ja silmiä painaa ja puristaa jotenkin sisältäpäin...

      Miksei minulle sitten ole tullut mitään sen kummempaa, siinäpä yksi kysymys taas. Jaa-a, en osaa ottaa kantaa. Ihmeellistä on. Pitää vain jatkaa etsimistä, sillä onneksi toivoa on. Jokin syy on pakko olla.

      • - -

        Vielä taustatietoa: Olemme niäden vuosien aikana viettäneet muutamia kuukausia vuodessa (kesät) toisella paikkakunnalla, eli pois edellisestä asunnostamme (kuten myös nykyisestä), mikä toisaalta tukee sitä, että ehkä oireet eivät johtuneet homeista. Monesti ihmisillä tuntuu oireet hellittävän edes sen himpun verran kun on kuukausia pois omasta kodista, jota epäilee homeongelman aiheuttajaksi.


      • - - kirjoitti:

        Vielä taustatietoa: Olemme niäden vuosien aikana viettäneet muutamia kuukausia vuodessa (kesät) toisella paikkakunnalla, eli pois edellisestä asunnostamme (kuten myös nykyisestä), mikä toisaalta tukee sitä, että ehkä oireet eivät johtuneet homeista. Monesti ihmisillä tuntuu oireet hellittävän edes sen himpun verran kun on kuukausia pois omasta kodista, jota epäilee homeongelman aiheuttajaksi.

        "Vielä taustatietoa: Olemme niäden vuosien aikana viettäneet muutamia kuukausia vuodessa (kesät) toisella paikkakunnalla, eli pois edellisestä asunnostamme (kuten myös nykyisestä), mikä toisaalta tukee sitä, että ehkä oireet eivät johtuneet homeista. Monesti ihmisillä tuntuu oireet hellittävän edes sen himpun verran kun on kuukausia pois omasta kodista, jota epäilee homeongelman aiheuttajaksi."

        - Ainakaan minulla tuo ei päde, kuljetan oireeni mukanani kaikkialle, minne menenkin. Ainoastaan löytämäni rohdot ovat lievittäneet oireita jonkin verran.

        On myös tosi helppoa laskea, mistä tämä kaikki alkoi, kun homeasunnossa alkoi astma ja sitä rataa. Omin konstein pääsin astmalääkkeistä eroon puolentoista vuoden käytön jälkeen - mutta sitten posahtivat poskiontelot, jotka eivät ole vaivanneet minua koskaan aiemmin.

        Poikani oireilee vähän eri lailla kuin minä, muttei hänkään ole päässyt oireista eroon. Muutama päivä sitten pamahti taas lämpö päälle, joka ei meinaa millään laskea. On helppoa laskea, kuinka tuokin alkoi homeasunnosta - ennen homeasuntoa pojan kuumeet olivat nopeita ja laskivat nopeasti. Homeasunnon myötä lämpöily muuttui sitkeäksi ja pidemmäksi, ja todettiinhan hänellä immuunivajettakin päästyään viimein tutkimuksiin kovan taistelun myötä. Mitään hoitoa ei ole kyllä saanut eikä poikani ole jaksanut juuri käyttää samoja droppeja, joita itse käytän, vaikka nenän tukkoisuutta on vieläkin. Zyflamendia on nyt kokeillut kuultuaan sen auttaneen minuakin.

        Meille on vaan selvää, että kaikki nämä oireet alkoivat homeasunnosta. Kirjoitan sen totuutena, koska tiedän sen olevan totuus. Tiedän myös monen muun puhuvan totta kertoessaan näistä oireista. Jopa hengellisissä tilaisuuksissa näihin törmää, missä vain ihmiset puhuvat. Viime viikonloppunakin höristin korviani, kun kuulin jonkun mainitsevan sanan 'home' ja kertovan perheestä, jossa pienetkin lapset kuumeilevat. Hätä ja syvä huoli kuulsivat äänestä - homeongelma koskettaa Suomessa aivan liian monia.


      • vertti-eetu

        Nyt on pakko yrittää vastata jotain asiallisesti:

        "Ehkä puolisoni oireilua kuvaa sana "päänpuristaminen", eli otsaa ja silmiä painaa ja puristaa jotenkin sisältäpäin"...

        Tämä on ollut minulla vaivana viimeisen kaksi kuukautta myös "silmät/otsa puristus". Lisäksi oli CRP 204 ja jouduin letkuihin sairaalaan viikoksi, tulehdus polvessa. Nyt on ollut kaksi viikkoa joku "suolistotulehdus" ja limaa tullut "plöntteinä". MUTTA MEILLÄ ONKIN tässä asunnossa vielä kosteusvaurio. Makuhuoneen katossa on vuotanut vettä noin 8 cm halkaisijalla oleva pyöreä märkä läiskä joka on alkanut kuivua keskeltä. Näytteidenottajia odottelen ja jotain "kartoittajaa".
        SITTEN MEILLÄ on vielä jonkin verran irtaimistoa sieltä kolmenässänkujalta mitä ei ole raskittu pois heittää. NE YHDESSÄ aiheuttavat minulle vielä oireita, mutta siinä kuolemanpelossa ei tarvitse kuitenkaan enää elää mikä oli vuosi sitten "myrkkykämpän saunassa" jolloin verta tuli joka rööristä.
        Uskon siihen, että elämänkaareni, koulut, kaksikkymmentä asuntoa missä olen asustellut, työpaikka, harrastukset, tupakointikin ym. on vienyt vastustuskykyä huonompaan suuntaan kaiken aikaa. Myös kaksi sairastamaani keuhkoveritulppaa on jouduttanut sitä, että geeneillä ladattu ase laukkesi Hollolassa YIT:n rakentamassa TA-asoporukan omistamassa asunnossa mistä löytyi hometta, 2-etyyliheksanolia ja solumyrkkyjä. Siihen asuntoon muutin 2004 ja 2006 syksyllä vasta oli ensimmäinen tulehdus siellä poskiontelot. Tulehduskierre kesti siihen asti kun sieltä solumyrkyistä pois pääsin 2010 maalis/huhtikuun vaihteessa. Viimeisin eturauhastulehdus ja pani vähän miettimään "mites tästä nyt sitten selvitään".
        Pakopaikasta Kaarikatu löytyi RUNSAS BAKTERINKASVU. Paperissa näkyy olevan myös runsaasti homesieniä ja hiivoja. Ei pelkkiä bakteereita. Penicillium myös joka voi olla toksiineja tuottava. Lisäksi siinä on Aspergillus brasiliensis ja punaiset hiivat. Voi olla myös Rhodotorula rubra, joka on allergisoiva. Ei taida olla siis mikään tavallinen tapaus. Sädesieniä siinä ei ollut, mutta kyllä oli terveys lujilla tuossa asunnossa. SILMÄOIREET KOVAT. Jotain rytmihäikkää pumpussa pari kertaa yöllä. JÄIVÄT onneksi sinne kun lähdettiin kolmanteen pakoon oireita ja sairasteluja mikä sitten on taasen oma tarinansa.
        Nyt olen ollut kahtena päivänä parvekkeella auringossa ja raittiissa ilmassa.
        Eilen uskalsin napata yhden konjakin ja ohoh, tänään ei limaa tullut. (Olikohan yhteensattuma vai mikä).
        Pitäisiköhän alkaa vielä polttamaan sikaria, että saisi nuo keuhkotkin kuntoon.
        Lehdet, kirjat, jotku muoviesineet, tyynyt, vanhat sängyt, keittiökalusteet, kirjoituspöytä, sohvat, kirjahylly ja fleeset sekä villavaatteet piti pois heittää kun aiheuttivat selviä oireita. Hengitys meni huonoksi, silmissä kuin hiekkaa, kurkkuun ja suuhun tulehduksen poikasia, huimausta, pahoinvointia, lihaskipuja ja selkävikoja, sormien väliin tuli kirvelyä ja sinipunaisia laikkuja. Ei sitä kukaan kauaa kestä ja varsinkin kun tietää mistä johtuu, niin asia on hermojakin raateleva. Minulla ei ole tietoa sen enempää kuin kenelläkään toisella joka on kosteusvauriorakennusten myrkkyjen ja ympäristömyrkkyjen yhteisvaikutuksesta menettänyt "immuunipuolustuksen". Omista kokemuksistani kirjoitan ja lukemani perusteella päättelen loput.
        En jää odottelemaan tutkimustuloksia millä ei ole mitään merkitystä siihen miten tästä paranen. Jos joku olisi tietoinen miten tästä nopeimmin paranen, niin sen olisi varmasti jo minulle kertonut. Yksin tässä pähkäilen vaikeuksieni kanssa. Parempaan suuntaan on menty. Eteneminen terveenpään elämään on kyllä tosi hidasta. Kirjoittelen vaan tänne siksi, että tulevat polvet olisivat valmiita kohtaaman nämä katastrofin kauhut ja osaisi toimia nopeammin kuin toimin. Ota tai jätä periaatteella lue näitä juttujani.
        Kaikesta huolimatta asuntojen tulee olla sisäilman osalta "turvallisia", että niissä voidaan elää oireilematta ja sairastumatta ollaan siellä 1 tunti ta 24 tuntia vuorokaudessa ja vaikka pitempiäkin aikoja. Siihen vaan on päästävä ja rakentamalla turvallisempia asuntoja ja vastuunkantajia "kaivetaan". Kaivataan myös. Tilaaja vastuuta ajaa Soini rakentamiseen. Tilaajavastuuta nyös home/toksinen myrkyllisyys näytteiden ottamiseen pikaisesti haluan.
        Kolmenässänkujan entinen asuntomme on vielä tyhjillään, että jotain on pahasti pielessä vaikka väänsivät muuta.
        Jos raha-asiani olisivat kunnossa, niin hakisin apua tuolta. Lottoa pelaan viikottain siinä toivossa.
        http://indooraid.com/


      • vertti-eetu
        - - kirjoitti:

        Vielä taustatietoa: Olemme niäden vuosien aikana viettäneet muutamia kuukausia vuodessa (kesät) toisella paikkakunnalla, eli pois edellisestä asunnostamme (kuten myös nykyisestä), mikä toisaalta tukee sitä, että ehkä oireet eivät johtuneet homeista. Monesti ihmisillä tuntuu oireet hellittävän edes sen himpun verran kun on kuukausia pois omasta kodista, jota epäilee homeongelman aiheuttajaksi.

        Mitä tavaroita oli siellä mukana jotka voivat olla "saastuneita"?
        Joku voi oireilla vaikka "muovisesta herätyskellosta" mikä on ollut "myrkkymakuuhuoneessa" vuosia. Näin se vaan menee.
        Onhan täällä ollut juttuja kun muovisesta luottokortista on tullut oireita kun kortti oli saastunut tiloissa missä oli ollut "homemyrkkyjä".
        Näitä ei vaan haluta uskoa eikä myöntää. Jos lääketiede ei pysty auttamaan "kaikkia homesairaita", niin ei pysty aittamaan moni toinenkaan.
        Jos kuivausvirman kaveri sanoo totisesta naamasta, että "meillä ei ole työkaluja poistamaan kaikkia tämän päivän myrkkyjä irtaimistosta" , niin kyllä minä uskon kaveria ennemmin kuin jotain maallikkoa joka ei tiedä aina edes sitä mikä on oma tilansa sadesäällä asunnon sisätilan kosteuden ollessa 60 %.
        Tiedän nimimerkki - - tilanteesi ja senkin, että haluaisit jo pikkuhiljaa päästä selville vesille tukalasta tilanteestasi ja löytää jonkun "järkevän" syyn siihen, että kaikki on mennyt vuosia aivan "hyrskyn myrskyn". Parhaiten autat kaveriasi olemalle edelleenkin kärsivällinen ja ymmärtäväinen. Ole kiitollinen, ettet itse ole vielä "puolustustasi "menettänyt syyttömänä.
        Niin kauan kuin menette eteenpäin "huovaten ja soutaen" pelkkien arvailujenne varassa, niin valoa tunnelin päässä ei ole luvassa.
        Joko tai ja toiminta sen mukaista.


      • sanasinko kirjoitti:

        "Vielä taustatietoa: Olemme niäden vuosien aikana viettäneet muutamia kuukausia vuodessa (kesät) toisella paikkakunnalla, eli pois edellisestä asunnostamme (kuten myös nykyisestä), mikä toisaalta tukee sitä, että ehkä oireet eivät johtuneet homeista. Monesti ihmisillä tuntuu oireet hellittävän edes sen himpun verran kun on kuukausia pois omasta kodista, jota epäilee homeongelman aiheuttajaksi."

        - Ainakaan minulla tuo ei päde, kuljetan oireeni mukanani kaikkialle, minne menenkin. Ainoastaan löytämäni rohdot ovat lievittäneet oireita jonkin verran.

        On myös tosi helppoa laskea, mistä tämä kaikki alkoi, kun homeasunnossa alkoi astma ja sitä rataa. Omin konstein pääsin astmalääkkeistä eroon puolentoista vuoden käytön jälkeen - mutta sitten posahtivat poskiontelot, jotka eivät ole vaivanneet minua koskaan aiemmin.

        Poikani oireilee vähän eri lailla kuin minä, muttei hänkään ole päässyt oireista eroon. Muutama päivä sitten pamahti taas lämpö päälle, joka ei meinaa millään laskea. On helppoa laskea, kuinka tuokin alkoi homeasunnosta - ennen homeasuntoa pojan kuumeet olivat nopeita ja laskivat nopeasti. Homeasunnon myötä lämpöily muuttui sitkeäksi ja pidemmäksi, ja todettiinhan hänellä immuunivajettakin päästyään viimein tutkimuksiin kovan taistelun myötä. Mitään hoitoa ei ole kyllä saanut eikä poikani ole jaksanut juuri käyttää samoja droppeja, joita itse käytän, vaikka nenän tukkoisuutta on vieläkin. Zyflamendia on nyt kokeillut kuultuaan sen auttaneen minuakin.

        Meille on vaan selvää, että kaikki nämä oireet alkoivat homeasunnosta. Kirjoitan sen totuutena, koska tiedän sen olevan totuus. Tiedän myös monen muun puhuvan totta kertoessaan näistä oireista. Jopa hengellisissä tilaisuuksissa näihin törmää, missä vain ihmiset puhuvat. Viime viikonloppunakin höristin korviani, kun kuulin jonkun mainitsevan sanan 'home' ja kertovan perheestä, jossa pienetkin lapset kuumeilevat. Hätä ja syvä huoli kuulsivat äänestä - homeongelma koskettaa Suomessa aivan liian monia.

        "Poikani oireilee vähän eri lailla kuin minä, muttei hänkään ole päässyt oireista eroon. Muutama päivä sitten pamahti taas lämpö päälle, joka ei meinaa millään laskea."

        - Tauti, jota minulle ei tullut taaskaan. Koko vuonna en ole sairastanut yhtään flunssaa, vaikka muita kolotuksia on ollut ja kroonisia sairauksia.

        Pari päivää sitten loksahtivat palaset kohdalleen... Muistin, kuinka poika joitain aikoja sitten sanoi lopettavansa D-vitamiinin käytön, että auringosta saisi jo tarpeeksi. Epäilen vaan, ettei saa, jos ulkona ei ole tarpeeksi kauaa ja on vaatetettuna päästä varpaisiin.

        Meikällä D-vitamiinin syöminen jatkuu läpi vuoden, 5000 yksikköä olen päivittäin vetänyt yhdessä kalaöljyn ja magnesiumin kanssa. Luulenpa, että poikakin palaa ruotuun takaisin, voisi käyttää vaikka 2400 yksikköä valoisana vuodenaikana, jos ei ole tarpeeksi ulkona.

        Vrt.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9342476#comment-46663789-view
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9342476#comment-46814482-view

        Ks. myös:
        D-vitamiinin puutos on suuri terveysriski
        http://www.terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

        Vitamiinien yksiköt
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9460345


    • Zyflamendista?

      Hei Sanasinko! Tiedustelen ohi aiheen, että mitä aineita tuo Zyflamend sisältää? Kiinnostaisi kovasti kokeilla, mutta mietin sen mahdollisia yhteisvaikutuksia jo käyttämieni läkkeiden kanssa.

    • "Tiedustelen ohi aiheen, että mitä aineita tuo Zyflamend sisältää?"

      - Siitä kerrotaan muun muassa täällä: http://www.drhoffman.com/497

      Ei kannata kuitenkaan tilata tuolta, iHerbin kautta paljon edullisempaa.

    • sairastellut

      Niin, ei kaikista oireista tunnu pääsevän eroon....minun homehtumisestani lienee aikaa jo kymmenisen vuotta, enkä ole vieläkään tullut entiselleni. Immuunijärjestelmäni ei ole kunnossa (igg3 alentunut) ja saan siksi jokaisen ohi purjehtivan flunssan, enkä meinaa päästä niistä eroon. Limakalvoissani on tulehdus - keuhkot, silmät - ja nuo tulehtuneet keuhkot vetävät myös puoleensa flunssia. Silmäluomeni ovat yhä turvonneet, vaikka turvotus on vuosien varrella vähäisen madaltunut.

      • vertti-eetu

        " On huomioitava, että kaikki tutkimamme ja löytämämme myrkyt ovat olleet rasvaliukoisia. Tällöin on hyvin mahdollista, että vaikka rakennus korjataan, oireilu jatkuu joko rakenteisiin tai irtaimistoon jääneiden myrkkyjen vuoksi. Sen vuoksi pidämmekin erittäin olennaisena, että remonttien suunnittelussa tiedetään, onko rakennuksen sisätiloissa ollut myrkkyjä, Risto Salin sanoo".
        http://www.asuntokiinteisto.fi/lehti.php?sub=kainalo&kid=1&jid=19
        Kannattaa huomioida tuokin mahdollisuus.


    • - -

      Hei, muutama kommentti:

      "Tiedän nimimerkki - - tilanteesi ja senkin, että haluaisit jo pikkuhiljaa päästä selville vesille tukalasta tilanteestasi ja löytää jonkun "järkevän" syyn siihen, että kaikki on mennyt vuosia aivan "hyrskyn myrskyn"."

      -> Saitpa Vertti-Eetu hyvin tiivistettyä tuntemukseni! Kai jotenkin toivon, että paikkakunnan ja asumuksen vaihdon myötä tilanne paranisi. Muutamme sellaiseen taloon väliaikaisesti, joka on tehty kunnolla ja huolella (ymmärrykseni mukaan), sillä talon on tehnyt mieheni isä sukulaisineen ja muine apulaisineen. Mutta eipä se siitä varmaan muutu, mutta uskon kuitenkin että paikkakunnan vaihto on piristävä ja hyvä asia.

      Jotenkin Vertti-Eetu kirjoituksestasi nousee esiin se, millainen psyykinen puoli home- ja toki myös muihin vastaaviin epämääräisiin sairauksiin ja tilanteisiin liittyy. Kirjoitin tästä jo aiemmin vähän, mutta kyllä vaatii melkoista uskoa asiaansa, kun esim. meidän tapauksessa hävittää oikeastaan lähes kaikki elämäänsä keräämänsä tavarat (huonekalut, vaatteet, koneet, muoviset esineet ym.), muuttaa kodistaan, yrittää selvitä terveyspalvelujen viidakossa ym ym.

      Paine on melkoinen, huoli on suuri, olo kaikenpuolin sekava. No, mutta tämä oma tilanteemme ei välttämättä johdu homeista, mutta kuitenkin. Mieheni terveystilanne on sellainen, että hän on oppinut jollakin tavalla elämään sen kanssa, eikä varmaan edes muista, millaista oli olla terve. Uniongelmat ja vatsavaivat ovat onneksi helpottaneet (en ole tainnut niitä edes aiemmin kunnolla mainita) ajan mittaan jonkin verran.Mutta terveys on kuitenkin sillä mallilla, että emme aivan heti ole perustamassa perhettä, menemään naimisiin tms. Tällä hetkellä, kun opiskelut ovat lopussa, tulisi siirtyä kunnollisen kansalaisen tavoin työelämään, mutta on suuri kysymysmerkki, miten se tulee onnistumaan terveyden puolesta. Tällaiset tilanteet hajottavat perusturvallisuuden tunteen yksilöltä ja jos kaltaisiamme on enemmän, se vaikuttaa myös koko yhteiskuntaan... Mutta tässä iässä kuin me monet miettivät perheenlisäystä ym, niin meidän kohdalla lienee aika mahdotonta. Tällä hetkellä ainakin tuntuu tältä.

      Saati miltä se tuntuu, kun juuri kukaan ei ymmärrä tilanteen vakavuutta ja laajuutta. Kaikki tuntuvat tietävän jotakin homeista (kuten ylipäätään kaikista terveysasioista muutenkin, luonnollisesti...), eikä tätä tunnuta ottavan tosissaan, johtuipa homeista tai jostakin muusta. Hyvä esimerkki on mieheni hartiaseudun vaivat: ne ihmisten mielestä katovat "liikunnalla, taukojumpalla, hyvällä työasennolla, niskatuella, hyvällä tyynyllä".. Eivät katoa ei, vaikka kaikki niin väittävät ja vakuuttavat. Tuntuu niin uskomattomalta, että joltakulta esim. hartiavaivat voisivat oikeasti kadota, jos vaivautuisi tekemään vaikkapa jumppaliikkeitä säännöllisesti, mutta joku ei vain saa aikaiseksi. Huh huh...

      "Ole kiitollinen, ettet itse ole vielä "puolustustasi "menettänyt syyttömänä.
      Niin kauan kuin menette eteenpäin "huovaten ja soutaen" pelkkien arvailujenne varassa, niin valoa tunnelin päässä ei ole luvassa.Joko tai ja toiminta sen mukaista."

      -> Näinpä, olen kyllä hyvin kiitollinen. En tiedä miten itse selviäisin, jos pää olisi kirjaimellisesti sekaisin vuosien ajan. Mutta ei ole helppoa olla tämä vieressä eläjäkään, ei. Voitavamme ollaan tehty ja toimittu parhaamme mukaan. Voin vain kuvitella, millaista elämä on, jos koko perhe oireilisi.

      Se onkin jännä, kun esim. Vertti-Eetu pystyt määrittämään, että vaikkapa ne villavaatteet aiheuttivat oireilua. Meillä kun ei ole vaikuttanut mikään esine, ympäristö tahi mikään muukaan ympäristön muuttuja mieheni oloon mitenkään eri tavoin. Aina vain sitä samaa...

      Pitää vielä tarkentaa, en ole kyllä varma tarkoititko tuon yhden kysymyksen minulle, mutta vastaan varalta, että meillä vanhasta asunnosta otettiin mukaan lasiesineitä, jotka käsiteltiin pesuainein ja kuumalla vedellä, ja lisäksi esim. olohuoneen kattovalaisin (lasia) ja toisenlainen valaisin (metallia, lasia, hieman muovia kuitenkin), dvd-soitin ja digiboksi. Mutta esim. tv ja minun tietokone jouduttiin uusimaan. Kaikki tekstiilit ja lähes kaikki vaatteet uusittiin. En tiedä mikä oireilua olisi voinut jatkaa. Voihan olla, että nykyinenkin asuntomme on homeessa. Mistäs sen tietää, vaikka tämä selvästi on tehty paremmin ja on paremmassa kunnossa muutenkin. Mitä kaikkea tietämättömältä saa piilotettua?!

      Täytyy kiittää joitakin ihmisiä siitä, että saimme muuttaessamme sohvan ja sohvapöydän. Jälkimmäinen on toiminut meidän ruoka- ja kaikkena muunakin pöytänä reilun vuoden, muuta ei ole hankittu. Lisäksi on hankittu patjat, peitot, vaatteita, ruoka-aineet, työpöytä ja tuoli, pari mattoa.

      Positiivinen asia: Onpahan helpompi muuttaa nyt, kun ei paljon tätä tavaraa ole!

      Järkyttää kaiken kaikkiaan, kuinka luotettavina pidetyt tahot rakentavat täysin mätiä taloja. Niihin ihmiset sitten käyttävät (tällaiset tavalliset pulliaiset ainakin) kaikki varansa ja palkaksi menettävät terveytensä. ???

    • vertti-eetu

      Vaikea on tilanteenne, mutta ei niin vaikea etteikö siitä jotenkin vielä selviäisi.
      Kyllä nyt on lähdettävä liikkeelle aivan nollasta.

      "Täytyy kiittää joitakin ihmisiä siitä, että saimme muuttaessamme sohvan ja sohvapöydän. Jälkimmäinen on toiminut meidän ruoka- ja kaikkena muunakin pöytänä reilun vuoden, muuta ei ole hankittu".
      Tuossa on jo yksi juttu josta emme kukaan voi olla varmoja aiheutuuko näistä oireita.
      Tässä lisää "dvd-soitin ja digiboksi" sekä kumi/muovi kaapelit mitkä laitteiden mukana tulee. Kuten jo jossain sanoinkin niin "yksi kaveri oli oireillut pelkästään muovisesta luottokortistaan" kertoi tämän miehen vaimo jossain tällä palstalla.
      Jos olette saamassa " puhtaan" asunnon, älkää aluksi viekö sinne yhtään mitään. Testatkaa se pelkillä patjoilla ja sellaislla petivehkeillä mitkä varmasti ovat puhtaat ja ilman millään "valkaisuaineilla" sun muilla vastaavilla käsiteltyjä.
      En sano, että sairastuminen olisi tapahtunut yksin "homeista", mutta se mikä sairauden on aiheuttanut on nyt sivuseikka koska jatkossa on vaan kierrettävä kaukaa kaikkea mikä oireita aiheuttaa. Laittakaa vielä lisää peliin saadaksenne se sairastelu pysähtymään ja toipuminen alkamaan.
      Ei ole helppoa. Haluaisn auttaa mutta en vain siihen pysty.
      Olen kuitenkin melko varma, että kosteusvauriorakennus on aiheuttanut sen, että ropan puolustusmekanismi on heittänyt pahasti volttia ja sen jälkeen tulee vaikeuksia monien eri "aineiden" kanssa. Näin lonkalta heitettynä.
      Minä oireilin vielä viime kesänä autossamme millä kaatopaikalle kamoja kuskattiin. Oireilin eri kauppojen kemikaaliosastojen kohdalla, kodin puhdistusaineiden osastijen kohdalla, ja maaliliikkeissä. Myös huonekaluliikkeissä missä oli käytetty kemikaaleja sohvien puhdistukseen.
      Silmäoireita, pahonvointia ja hengitysoireita. Nyt niitä oireita ei enää ole kuin asuntoni sisäpuolella. Koko ajan yehdään töitä, että oireiden aiheuttajat vähenevät ja toipuminen voisi alkaa. Helppoa ei ole meilläkään olla. koko ajan on pelko olemassa jos kaveri alkaa taasen oireilemaan.
      Pinna joutuu lujille, mutta täytyy van pitää huoli, ettei katkea vähättelijöiden ja vääristelijöiden kanssa.
      Porras kerralla nyt eteenpäin, tarkkaan pitää miettiä jokainen askel.
      Ei ole helpolla päässyt rinnallani vaimonikaan kun on ollut suht koht terve.
      Tuo vielä: "Aina vain sitä samaa"... ULKONAKIN keskellä järven jäätä pakkasta 25. Miten siellä tai jossain vastaavassa paikassa. Kaulukset alhaalla raittiissa ulkoilmassa.

      • vertti-eetu

        Lisään vielä, että pesukone oli myös saastunut, eli kaikki pyykkipäivät aiheuttivat vielä tammikuussa oireita koska kone oli tuotu sieltä asunnosta missä pahimmat myrkyt löytyi.
        Pesukonetta on pyöritetty kovilla lämmöillä ja eri aineilla useita kertoja.
        Kun pari kuukautta sitten lähdettiin lipettiin tähän nykyiseen, niin denaturoidulla etanolilla ja hieman siinä vettä seassa pyyhin pesukoneen sisältä kaikki paikat mihin kätilön käsineni pääsin. Varsinkin kaikki kumitiivisteet ja kaapelit.
        Nyt ei ole ollut pyykkipäivinä yhtään enempää oireita kuin ennen sairastumista.
        Hyvä niin koska pesukone oli aika uusi ja konkurssi on lähellä jo muutenkin.


    • vertti-eetu
    • sairastellut

      Ongelmallista on myös se, että jotkut oireet jäävät pysyviksi, vaikka muuttaa puhtaaseen asuntoon. Ja kun oireet jatkuvat, on vaikea tietää, onko myös uusi asunto homeessa vai ei.

      Minulta katosi heti muuttamisen jälkeen muutama homekämpässä vaivannut oire, kuten tolkuton väsymys. Myös lukemattomat muut homekämpässä vaivanneet oireet ovat vuosien jälkeen kadonneet, kuten mieletön hikoilu, nivelsäryt jne. Mutta jos on jo ehtinyt saada vaikkapa keuhkoihinsa tulehduksen, ei se mihinkään poistu, vaikkei hometta ympäristössä enää olisikaan.

      Minäkin kuvittelin aikoinaan tervehtyväni oitis muuttamisen jälkeen, etenkin kun hävitimme valtaosan tavaroistamme ja hankimme uudet. Onneksi en tiennyt, ettei niin käy -- en olisi sitä henkisesti silloin kestänyt.

    • vertti-eetu

      Hyvin pienet määrät toksista myrkyllisyyttä irtaimistossa voi aiheuttaa oireita niille henkilöille joilla "puolustus" on pettänyt ja sinne "huonolle " puolelle on päässyt terveys kellahtamaan.
      Kerron yhden ja toisenkin esimerkin kun juttelin erään kuivausvirman työntekijän kanssa. Mies oli ollut alalla vuosikaudet ja tiesi mistä on kysymys jos kosteusvauriorakennuksessa sairastutaan.
      Näin sanoi kaveri: "Kyseessä voi olla vaikka lakattu pöytä minkä jalkojen pohjaista lakka on kulunut, siellä voi puussa olla toksista "pöpöä" ja ne jo voi kovin herkistyneelle aiheuttaa oireita". No kerron toisenkin esimerkin.
      "Huoneistossa oli yksi kohta missä selkeästi tuli oireita, syynä oli muutama kirja jotka olivat saastuneet". Yleensä kirjoihin ei tartu mikrobit kuin vain kansiin, mutta jos kirja on hyllyssä siten, että sivut ovat hieman auki, niin silloin juttu on jo toinen. Kaikki paperit ja kirjat ovat pahimmat "pöpöjen" kerääjät ja erittäin vaikeat saada puhtaaksi. Ei lämmitys, ei pakkanen, ei UV säteily, ei mitkään puhdistusaineet eikä tuuletukset ole poistaneet sitä, että oireita tulee edelleenkin saastuneista papereista. Tuli poistaa varmimmin sädesienenkin. Varmaan kaikki kosteusvauriorakennusten "supermyrkytkin".

    • vertti-eetu
    • - -

      Hei taas tälle päivälle!

      Vertti-Eetu:

      Kyllä on sinulla ollut melkoisia juttuja matkan varrella. Jos nyt voi sanoa näin, niin onneksi olet kuitenkin saanut kartoitettua tilanteita, joissa olo huonontui ja milloin parani, näin kun ei esim. mieheni kohdalla ole. Ja hienoa, jos nyt tilanne parempi. Vaikka veitsenterällä, mutta kuitenkin. Onko muuten kesäaika sinulle huonompi aika olla ulkona tai onko eroa talveen?

      "Tuo vielä: "Aina vain sitä samaa"... ULKONAKIN keskellä järven jäätä pakkasta 25. Miten siellä tai jossain vastaavassa paikassa. Kaulukset alhaalla raittiissa ulkoilmassa."

      -> Eli valitettavasti ei hänen olonsa muutu yhtään paremmaksi, olipa sisällä tahi ulkona, helteessä tai -30 pakkasessa. Mieli tietysti vähän piristyy, mutta olo ei oikeasti muutu, missään olosuhteissa. Näin se vain on, kun sitä on mietitty. Luulisi, että raitis ilma kunnon pakkasessa auttaisi, mutta ei. Vaikka kuinka on uudet vaatteet päällä jne... Tätä juuri tarkoitan toivottomuudella ja uskonpuutteella, olisikin sellaisia olosuhteita, jolloin oireet pahenevat ja paranevat, niin voisi lähteä liikkeelle edes jostakin. Mutta, olo ei muutu. Tämä pistää oikeasti miettimään just sitä, onko tässä alkuunkaan kyse homevaivasta.

      "Jos olette saamassa " puhtaan" asunnon, älkää aluksi viekö sinne yhtään mitään. Testatkaa se pelkillä patjoilla ja sellaislla petivehkeillä mitkä varmasti ovat puhtaat ja ilman millään "valkaisuaineilla" sun muilla vastaavilla käsiteltyjä."

      -> Tarkoitatko, että voisimme kuitenkin ottaa tästä nykyisestä asunnostamme esim. patjat ja peitot, eli tänne ostamamme tavarat? Viime päivinä olen käynyt läpi edellisen asunnon tavaroita (olivat kellarikomerossa yli vuoden koskemattomana) ja pessyt sieltä sellaisia vaatteita, joita olemme miettineet ottavamme käyttöön. Ajattelin, että ne voisi ottaa käyttöön, mutta nyt aloin taas epäröidä... Menee aika hankalaksi tämä homma tulevan muutonkin kanssa taas. Eipä niitä vanhoja vaatteita niin paljon ole, mutta joitakin kuitenkin.

      Johanna Pakosen erikoisista allergioista olen kuullut ja lukenut joskus. No täytyy kertoa, miehelleni on tehty ainakin joitakin perus-allergiatestejä, todettu mm. siitepölyallergiaa. Sekin kyllä on viime vuosina helpottanut, en tiedä miksi. Se oli tullut noin 10 vuotta sitten, kun hän kävi armeijan, jolloin hänen sanojensa mukaan vastustuskyky selvästi laski muutenkin, johtuen esim. kuumeessa ja muussa pakkasessa värjöttelystä ja ruumiillisesta työstä. En tiedä sitten, voisiko tämä kaikenkaikkinen vastustuskyvyn lasku lähteä jo tuolta asti.

      Nimimerkille Sairastellut:

      "Minäkin kuvittelin aikoinaan tervehtyväni oitis muuttamisen jälkeen, etenkin kun hävitimme valtaosan tavaroistamme ja hankimme uudet. Onneksi en tiennyt, ettei niin käy -- en olisi sitä henkisesti silloin kestänyt."

      -> Ymmärrän mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lausella, en itsekään olisi halunnut tietää vuosia sitten, mitä sinänsä "viattomalta" vaikuttaneet vatsaoireet, uninongelmat ja hartiavaivat tarkoittivat. Mutta onneksi sinullakin on jotkut oireet helpottaneet, tällöin on toivoa eteenkin päin toipumiselle. Noilla oireilla mieheni vaivat tosiaan alkoivat silloin rytinällä, eli noin 4 vuotta sitten, tosin onneksi pahimmat niistä menivät ohi ehkä vuoden sisällä.

      Kiitos keskustelijoille. Arvostan!

      • vertti-eetu

        ” Onko muuten kesäaika sinulle huonompi aika olla ulkona tai onko eroa talveen”?

        Viime kesä ja edellinen talvi oli vielä ”paha” home-asunnoissa ja osassa kauppojen hyllyjä (kemikaalit). Sekä autoni sisällä millä kuskattiin saastunutta kamaa kaatikselle. Silmähermo-oireet olivat ”kauheita”. Ulkona ei ole ollut mitään ”ulkoilmahomeiden” aiheuttamaa oireilua. Nyt on hyvä olla ulkona, parvekkeella tai ulko-ovien ulkopuolella Sisällä oireita. Mutta aika siedettäviä jollei oteta lukuun sitä, että alavatsa on ollut kipeä jo yli kaksi viikkoa ja limaa edelleenkin tulee. Lääkärit eivät löytäneet mitään ”hälyttävää” kuten jo alussa arvata saattoikin kun kyseessä on yhden lääkärin diagnoosi ” Homesairaus heti pois kotoa”.
        Kun on jossain vaiheessa tullut selväksi, että sairastaa ”homeita”, niin kyllä on vaikeaa edetä sitten siitä samalla linjalla toisien lääkäreiden kanssa. Hollolan terveyskeskuksessa on kuitenkin yksi naislääkäri joka ”pelasti” henkeni.

        ” Tämä pistää oikeasti miettimään just sitä, onko tässä alkuunkaan kyse homevaivasta”.

        Enää ei varmaankaan ole kyse pelkästään ”homevaivasta”. Jos teillä olisi kaverin koko elämänkaari tiedossa tarkalleen missä hän on asunut, missä tiloissa on oleskellut ja missä mahdollisesti on ollut homeongelma.
        Asunnot, koulut, työhuoneet tai kasarmi. Tai vaikkapa kirjasto. Vanhat kirjastot kirjoineen on terveysriski jos rakennuksessa on joskus ollut kosteusvaurio. Vaarassa on mahdollisesti myös kirjastonhoitajat.

        No sekin mitä on matkan varrella suuhunsa laittanut, mitä on ihon läpi elimistöön mennyt ja mitä kaikkea on keuhkoihinsa hönkinyt. Mutta se on aivan varmaa, että oleskelu kosteusvauriohomeiden ja toksisen myrkyllisyyden seassa laukaisee sen aseen minkälaisilla geeneillä ”pyssy” on ladattu. Lähisukulaisten sairastelut on hyvä myös käydä läpi jos jotain epäilee. Liian vaikeaksi selvittää tämä nyt minulle menee. Joku oirekyselijä tosi ammattilainen joka on lääkäri ja erikoistunut homesairauksiin saisi kertomuksistanne enempi irti kuin minä maallikko.

        ” Tarkoitatko, että voisimme kuitenkin ottaa tästä nykyisestä asunnostamme esim. patjat ja peitot, eli tänne ostamamme tavarat? Viime päivinä olen käynyt läpi edellisen asunnon tavaroita (olivat kellarikomerossa yli vuoden koskemattomana) ja pessyt sieltä sellaisia vaatteita, joita olemme miettineet ottavamme käyttöön. Ajattelin, että ne voisi ottaa käyttöön, mutta nyt aloin taas epäröidä... Menee aika hankalaksi tämä homma tulevan muutonkin kanssa taas. Eipä niitä vanhoja vaatteita niin paljon ole, mutta joitakin kuitenkin”.

        Tarkoitin tuolla sitä, että sinne ”uuteen puhtaaseen” ei mitään vanhaa, ei edes patjoja. Kokeilkaa se vielä.

        Meillä oli yhdessä ”puhtaassa” vain ihan uudet patjat ja petivehkeet. Oireita ei ollut makuuhuoneessa koepäivien aikana. Mutta oireita oli keittokomeron liesituulettimen kohdalla ja vessojen katossa olevien ilmastointiaukkojen kohdalla. Otimme sen asunnon koska silmähermo-ongelmat loppuivat siinä asunnossa.
        Myöhemmin alkoi toisenlaisia oireita ja jääkaapin alla oleva toksiinipaskakasa aiheutti oireita yhdessä kolmenässänkujan irtaimiston kanssa siinä määrin, että pois piti sieltäkin lähteä.
        Jääkaapin automaattinen sulatus oli joskus siellä pettänyt ja vedet pitkin jääkaapin alustaa. Puhdistettu ei sitä oltu koskaan, (aikaisemmat asukkaat) olipa taasen järkyttävä tilanne. Jääkaappien alle olisikin hyvä laittaa samanlainen ”muovikaukalo” mitä käytetään astianpesukoneiden alla.

        Lisäksi oireita oli siellä rakennuksen käytävässä ja hississä. Kosteus/kuivausvirman pojat olivat käyneet siinä rakennuksessa kahdessa asunnossa ja seinänaapuri sanoi, että asunnossamme on vaihtunut asukkaita tiheään. No jalat alle. Matka jatkuu jos ei tässä nykyisessä saada makuuhuoneen kattovuotoa kuntoon ja ”mikrobeita” hävitettyä sisäilmasta.
        Homekoira tulee huomenna ja sen perusteella suunnitellaan jatkoa.

        Tässä kuitenkin ”peliä” mitä ovat alkaneet pelaamaan.

        ”Ongelmana ei ole rakennuksen siivouksen heikkous, vaan talossa käyvillä voi olla kotonaan merkittäviä kosteusongelmia ja he voivat tuoda hometta mukanaan. (?!! toim.huom.)”.

        http://homegate2011.blogspot.com/2011_05_01_archive.html

        Jos tuo pitää paikkansa, niin homeet kulkeutuvat mukanamme menimmepä mihin tahansa.
        Nähtäväksi jää sitten vielä sekin koska tuon lakipykäliin vielä pyöräyttävät ja ”oikeusturvaamme ja ”vakuutusturvaamme” näin pahentavat. Melkoista menoa. Odottelen kuitenkin suurella mielenkiinnolla sitä Toxtesti-porukan ”luomusta” ihmemittaria millä kaikki ongelmat poistuvat kertaheitolla.


    • vertti-eetu
      • Hurja juttu tuokin, kirjanmerkkeihin talteen.


    • - -

      Tere tere vaan!

      "Liian vaikeaksi selvittää tämä nyt minulle menee. Joku oirekyselijä tosi ammattilainen joka on lääkäri ja erikoistunut homesairauksiin saisi kertomuksistanne enempi irti kuin minä maallikko."

      -> Kiitos V-E, kun olet jaksanut meikäläiselle vastailla ja mietiskellä! Kyllä olis unelmaa löytää lääkäri, joka tietäis asioista paljon ja kuuntelisi koko historian kunnolla. Ehkä esim. pk-seudulta löytyisi tällainen, vinkkejä otetaan vastaan jos on tietoa. Joku sellainen sen pitäisi olla, joka osaa miettiä vähän eri tavalla ja laajemmin kuin joka lähtisi vain katsomaan esim. noita hartiajuttuja ja etsimään rangasta vikaa. Tässä pitää taas yrittää ottaa härkää sarvista kiinni ja alkaa etsiä jälleen kerran ratkaisua, kunhan muutto ja muut asiat saadaan tehtyä.

      Tuo ei tule tässä tilanteessa onnistumaan, että jätettäisiin nämä tämän hetkiset "uudet" tavarat taas jonnekin säilöön tms. Muutamme nimittäin vain väliaikaisesti, muutamaksi kuukaudeksi seuraavaan, mutta sen jälkeen harkintaan on asetettava tuo vaihtoehto. Vitsit on vähissä joka tapauksessa.

      Kyllä on muuten unelmat erilaisia kuin monella muulla, kun unelmana on löytää pätevä lääkäri ;-).

      Kyllä oli hurja juttu tosiaan tuo studio55-kirjoitus. Huh!!

      Toivotan kaikille rauhaisaa viikonlopun jatkoa, toivottavasti saadaan hyviä tuloksia kilpailuista :)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe