Mistä yhteystiedot vedetään kaikenmaailman rekistereihin?

rekisterivihaaja

Kun yrityksen perustaa, on osoite- ja puhelinnumerotiedot samantien julkisesti kaikenmaailman rekistereissä ja yritystietokannoissa. Mistä nämä tiedot sinne päätyvät?

Olen perustamassa toiminimeä, ja toimintani on täysin nettipohjaista, mitään fyysistä ei siirry paikasta A paikkaan B, ja liikevaihdosta ehkä 1% tulee Suomesta. Eli toimipaikkani osoite on melkolailla täysin epärelevantti toiminnan ja asiakkaiden kannalta. Teen työtä kotoani käsin, enkä haluaisi kotiosoitettani yhdistettävän liiketoimintaan. Voisin ottaa postilta postilokeron tätä tarkoitusta varten, mutta:

-->> Miten varmistan, että saan PL-osoitteen kaikkiin yritysrekistereihin ja -tietokantoihin heti alusta lähtien yrityksen perustamisen yhteydessä (ei niin, että pitäisi ottaa jokaiseen rekisterin ylläpitäjään yhteys yksi kerrallaan ja pyytää päivittämään tiedot, siitä ei tule mitään)? Posti myöntää PL-osoitteita vain Y-tunnusta vastaan, eli yritys pitää olla jo olemassa kun sitä hakee.

8

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • houhouoouhuoit

      Saa postilokeron ilman y-tunnustakin. Eli yksityishenkilönä tai peristettavan yhtiön lukuun, jolloin ilmoitat y-tunnuksen myöhemmin heille. Saat ainakin varattua lokeron.

      YTJ:stä nämä kaikki tiedot tulevat. Siellä ne näkyvät lähes heti kun jätät paperit. Osa toimijoista saa myös automaattisesti tiedon kun uusi firma tulee rekisteriin.

      Suosittelen siis tuota PL -vaihtoehtoasi, ja numeroksi kanssa sellainen mitä käytät duunissa.

    • rekisterivihaaja

      Ok, tuo on hyvä tietää jos todellakin on näin, ettei Posti vaadi Y-tunnusta heti postilokeroa hakiessa. Mutta käsittääkseni yksityishenkilöille ei ole enää myönnetty postilokeroja pariin-kolmeen vuoteen; homma muuttui joskus 2008-2009 paikkeilla niin, että pitää olla yritys.

    • rekisterivihaaja

      Varmistin asian Itellalta, ja valitettavasti on niin, ettei postilokeroa voi rekisteröidä tai "varata" ennen kuin Y-tunnus on olemassa.

      Osaako kukaan sanoa, kuinka nopeasti yrityksen yhteystiedot leviävät noihin kaiken maailman rekistereihin ja tietokantoihin siitä, kun perustamisilmoitus on jätetty PRH:een? Sitten jos päivitän osoitteen viikon-parin päästä, niin meneekö se päivitetty osoite automaattisesti kaikkiin yhteystietopalveluihin vai pitääkö niitä manuaalisesti pyytää päivittämään tietoja....??

      • Poste restante tmi

    • rekisterivihaaja

      Voisihan tuota yrittää, vaikka käsittääkseni PRH ei hyväksy poste restanteja kaupparekisteriin. Mutta ehkä sen Y-tunnuksen saisi ja sitten voisi hakea sen postilokeron ja antaa sen kaupparekisteriin. Melkoista kikkailua, mutta kai tuo on se paras vaihtoehto tässä tapauksessa. Kiitokset vinkistä.

    • yrittaja...

      Mikäli et halua ilmoitella osoitettasi kaupparekisterissä niin käy viemässä perustamislomake PRH:n asiakaspalveluun ilman osoitetta, kun maksat käsittelymaksut saat heti y-tunnuksen. Sitten pirautat Itellan asiakaspalveluun ja varaat lokeron. Sitten voit joko tehdä muutosilmoituksen PRH:lle (ei maksa mitään) heti perään jossa ilmoitat osoitteen, tai voit siinä tiskillä pyytää lomakkeesi takaisin ja kirjoittaa siihen oikean postilokeron.

      Melko helppoa.

      Toinen vaihtoehto on käyttää Helsingissä osoitepalvelua joka lienee joustavampi näiden y-tunnusten kanssa, sieltä saat osoitteen ja lokeron jonne postisi tulee.

    • rekisterivihaaja

      Ok! Eipä tullut mieleen, että PRH hyväksyisi lomakkeen ilman osoitetietoja...mutta jos näin on, niin tuo on ehdottomasti paras tapa hoitaa asia. Tattis.

    • Pakollinen osoite

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe