MIKÄ RIIVAA VEITTIJÄRVEN KOULUA,,,taas saneeratan?

Lasse Lielahti

Mikä helvet.... on rakennuksessa pielessä. Meidän pojat ainakin ovat olleet koko Veittijärvellä oloajan sairaina. Nyt kun olemme vaihtaneet koulua ja kuntaa niin asiat on parantuineet. Miksi Veittijärvellä ei vanhemmille tiedoteta asioista, onko rehtori kytköksissä kaupunginjohtajan päätöksiin, koska on kuitenkin mukana päätöksenteossa ja hoitaa ulkopuolelle tiedotukesen todella aliarvoisesti. Koululle tulisikin valita rehtori joka ei ole kytköksissä päätöksentekijänä kaupungin viranhaltijoihin. Nyt kärsii koululaiset ja työporukka. Harmittaa, että Ylöjä'rvi on taas menossa "puoluepolittiseen viranhaltija kyykistelyyn"

108

3116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikku plikka

      KANNATETAAN- Rehtori ja koulu vaihtoon ;o) ;o)

    • Mikkonen Marko

      Veittijärven koulu on muutenkin surkea. Isojen piha on pieni, koska tila on annettu polkupyörille. Hei missä on liikumismahdollisuutta?
      Pienten pihlla on sentään keinut, mutta siihen sekin jää. Veittijärvi ei minustakaan pidä vanhempia ajantasalla, monet kouluavustajatkin ovat kanssani sama mieltä. Hei kannattaa kysyä henkilökunnalta asioista ja kuunnella heitä niin, että asiat voisivat muuttua.

    • nimim. J. Peltomäki

      Onko kaupungin ja rakennusalan kieroutunut "suhde" syynä siihen, että virheitä ei korjata ennen kuin vastuu on veronmaksajilla? Niin kuin jäähallin kohdalla.

      • 4567

        Onko Vantaan Jukka Peltomäestä Ylöjärven pormestariksi?


      • rukki

        Olen kuullut että kaikki takuuajan virheet tekemättä.
        Ja siihen on syylliset Ylöjärven omat vastuu henkilöt.
        Otapa selvää kuka on kenenkin päällikkö.


      • HyväVeliTienaa

        .Ylöjärvenkin koulutuslautakunnan vetäjän valinnassa on aina ollut tärkeintä kytkökset rakennusalaan - opetustoimesta ja sivistyksestä ei niin väliä. Se on näköalapaikka, jossa valvotaan, jotta "urakan tuoton maksimonímiseksi" toimittaessa syntyneet rakennusvirheet tai vanhentuneiden myrkkyliimojen ym. käyttö ei paljastu ja tärkeää on todella vahtia, että mitään virhettä ei päästetä julkiseksi ennen rakentajan takuuajan umpeutumista...
        Valitettavasti tämä on maan tapa - ja muutos siihen kestää. Homekouluja tulee lisää ja vanhat virheet hyssytellään... Ja lasten sairastuminen on siinä pikku hinta - pääasia että vastuu siirtyy unholaan kun sitä aikansa pompotellaan.


    • Vantaalta minäkin

      ON

    • Kannattaa kokeilla

      On demari ja tykkää sekaantua maankäyttöön. Kelpaa vallassa olevalle kokoomuksen sosialistiporukalle. Voi tuoda mojovan piristysruiskeen sisäsiittoiseen näpertelyyn, joka jäi perinnöksi kunnallisneuvoksen jäljiltä. Voisi päästä yksi kokoomuslady työmatkalle jopa ulkomaille saakka.

    • ylöjärveläinen

      ja miksi vikoja alettiin korjata vasta kun rakentajan vastuu meni täyteen 10vuotta
      en muista kuka kyseisen kompleksin aikanaan rakensi mutta varmaan joku virkamiesten tuttu:)

      • rannalle jäänyt

        Muistaisin jo suunnitteluvaiheessa olleen jotain outoa.


      • seonsiinä13

        kiitos lapsuuden kaveri varovasti vaahteran lehdillä lexuksella


    • Satu Tuttujenmäki

      Näinhän se menee. Tutuille duunia sano Veittijärven likka, kun kaverinsa palkkas ;o)

    • Tehkää jotain!

      Lapset taas kipeinä ja opettajakin kuulemma koko ajan. Mikä mättää?

      • satutätikin

        Oliskohan ilmapiiri homehtunut?


      • Kepukaljat
        satutätikin kirjoitti:

        Oliskohan ilmapiiri homehtunut?

        Kyllä remontista saa heittää risuja tekniselle toimelle. siellä on äijiä kun pipoo, eikä ne ilmeisesti mitään ymmärrä mistään rakentamisesta. Juoksupoikia ovatten valtuutettuihin nähden.


    • Vastatkaa

      Onko Veittijärven koulu kunnossa vai ei?

    • Mitä tapahtuu?

      Miksi ja minne häviävät Veittijärven koulun opettajat? Puolen vuoden välein henkilökunta vaihtuu...eikö ketään kiinnosta miksi?

    • Mikä on totta?

      Meillä on kans lapset koko ajan sairaina. Kun olen asiaa kysynyt, on paikat kuulemma remontoitu kuntoon. Onko vai ei?

      • Keskusneiti

        Tuo asia tuskin täällä selviää. Soittakaa rehtorille tai tilapäällikölle. Ei se niin vaikeaa ole näpytellä kaupungin puhelinnumero ja pyytää yhdistämään ko. henkilöille.


      • Totta?
        Keskusneiti kirjoitti:

        Tuo asia tuskin täällä selviää. Soittakaa rehtorille tai tilapäällikölle. Ei se niin vaikeaa ole näpytellä kaupungin puhelinnumero ja pyytää yhdistämään ko. henkilöille.

        No ei selviä ei! Arvaapa vaan hyvä "keskusneiti" mistä me olemme asiaa kysyneet. Juuri noista mainitsemistasi paikoista. Kaikki on siis kunnossa, ja hyvä niin!


    • http://keskustelu.su

      Henkinen pahoinvointi kääntyy useimmiten fyysisiksi oireiksi.

      • M

        Jos olisin Veittijärven lasten vanhempi, KYSYISIN kunnes saisin OIKEAN vastauksen. Miksi oppilaita ja opettajia esim. siirretty Topintuvalle? Jokuhan heistä ei saa jalallaan astua Veittijärvelle.

        Totuus vain on se, ettei Veittijärvi ole Ylöjärven ainoa ongelma koulu.


    • lasipölykeuhkot

      - parin kuukauden tauko täälläkin todistaa, että melkein on onnistuttu siinä että asia unohtuu!
      Koulu on tilakeskuksella vuokralla - ja tilakeskus teettää kovasti aikaa vieviä tutkimuksia ja odottelee että kyllä se kohu siitä laantuu...

      Sisäilman vaarallisuus aiheutuu tällä kertaa suurimmalla todennäköisyydellä mm. siitä, että ilmastointikanavaan rakennusaikaisen hutilointityön tuloksena syntyneistä murtumakohdista sisään tulevaan ilmaan sekoittuu LASIVILLAPÖLYÄ.

      Vihdoin helmikuun alussa huhujen hillitsemiseksi tuli vanhemmille tiedote (alla), mutta eihän se mitään auta. Tutkimustuloksista ei ole mitään tiedotettu ja vanhemmat on vaiennettu lupauksella, että tekninen lautakunta
      " ryhtyy tarvittaviin toimiin ongelman poistamiseksi heti mineraalikuitujen lähteiden selvittyä."
      mitä ja ketä tuokin lause nyt sitoo

      Lapset ovat altistuneet ja sairastuneet - osa jopa joutunut olemaan poissa koulusta pitkiäkin aikoja. Mutta ketä se hetkauttaa... koulu siirtää vastuuta tilakeskukselle ja tilakeskus pyörittelee käsiään ja odottelee poliitikoilta rahaa toimia... ja samat politiikot ovat kouluhallinnon johtoelimissä...ja rahaa kun ei tahdo löytyä edes uusien hienojen lukio- ja amiskulissien säälliseen varustamiseen...

      Ylöjärvi on tyypillinen "tyhjien kulissien rakentaja" - äkkinousukas!
      Harvassa kylässä on niin koreat puitteet hallinto- koulu- ja kirjastorakennuksissa. Kun ulkoasu on tärkeintä ei riitä voimia eikä ymmärrystä laadukkaan sisällön hankintaan, luomiseen eikä varsinkaan ylläpitoon!

      tälaista pyörittelyä tiedotteilla: (oheinen on 3.2.2012)

      "Veittijärven koulun sisäilmaongelmien selvittely jatkuu edelleen. Tutkimuksia jatkaa VTT ja tällä hetkellä mineraalikuitujen lähdettä tutkitaan tehokkaasti. Kuluneella viikolla on näytteitä otettu lisää ja niiden tulokset valmistunevat maaliskuun alussa. Joulukuussa 2011 otetut kuusi näytettä otettiin pistokoeluonteisesti siten, että näytteet edustaisivat mahdollisimman laajasti koko taloa. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 27.1.2012 ja ryhtyy tarvittaviin toimiin ongelman poistamiseksi heti mineraalikuitujen lähteiden selvittyä. Teknisen lautakunnan pöytäkirjan voi lukea osoitteesta
      http://www2.ylojarvi.fi/Dynasty/kokous/KOKOUS-2045-5 .HTM.
      Teollisia mineraalikuituja ovat lasikuitu, lasivilla ja vuorivilla. Teolliset mineraalikuidut voivat aiheuttaa ihon, silmien ja hengitysteiden ärsytysoireita sekä äänenkäytön ongelmia. Yleensä kun altistuminen kuiduille loppuu, loppuvat myös oireet. Sisäilman mineraalikuitujen ei tiedetä aiheuttavan pysyviä terveyshaittoja. (Työterveyslaitos, www.ttl.fi).
      Oppilaiden huoltajia pyydetään ottamaan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan, mikäli oppilailla ilmenee sisäilmaongelmien mahdollisesti aiheuttamia oireita.
      Toivomme edelleen maltillista suhtautumista asiaan ja luottamusta siihen, että kaupunki suhtautuu asiaan vakavasti ja, että toimet ongelman poistamiseksi tehdään niin nopeasti kuin mahdollista. Tiedotamme asiasta heti, kun uutta tiedotettavaa ilmenee."

      Pari kuukautta on kulunut - ja varmaan odotellaan että asia pikkuhiljaa unohtuu...
      - ja hinnan maksavat pienet koululaiset terveydellään. Taitaa olla kaupungin johdon ohjaus ulottunut jo terveyskeskukseen asti, sillä niin vaikeaa on kuulemma sisäilmasta todella sairastuneiden lasten jatkotutkimuksiin pääsy.

      Sieltä ehkä syntyy ennen pitkää se TV:n ajankohtaisohjelmien kiinnostus - pelkkä koulujen sisäilman huonous kun ei valitettavast enää toimittajia jaksa innostaa...

      Ja jos joku kuvittelee, että näin kunnallisvaalivuonna tapahtuisi jotain muutosta Ylöjärven poliittisessa kulttuurissa, niin parasta unohtaa sellaiset haaveet. Vanhat rakenteet ovat vahvassa ja niihin muutoksia yrittävät painostetaan pihalle tai hyllytetään - Tähän kun ei kuntaliitos Tampereenkaan kanssa auta - siellä on vaan lisää näitä ongelmakouluja ja vielä vahvempi hyväveli-verkosto.

      Mutta jos asut ylöjärvellä, niin muuta ihmeessä pois. Jos omistat asunnon, niin myy se kun sillä vielä on jotain arvoa...

      • oppilaan isä

        Hei te kaikki täällä kirjoitelleet "asiantuntijat". Teidän on ehdottomasti lähdettävä ensi syksyn kunnallisvaaleissa ehdokkaiksi, jotta valtuustoon saadaan viisautta ja osaamista. Ihan sitten kuvan kanssa mainostamaan itseään ja tuomaan kirjoituksissa esille mm. nämä Veittijären koulun sisäilmaongelmat kuten myös ilmapiiriongelmat. Annan ääneni hänelle, joka rohkenee näin tehdä. Meitä täältä puun takaa huutelijoita kyllä piisaa. Mutta olisiko teissä jossakin rohkeutta astua esiin nimimerkin takaa?


      • näin kokoomus
        oppilaan isä kirjoitti:

        Hei te kaikki täällä kirjoitelleet "asiantuntijat". Teidän on ehdottomasti lähdettävä ensi syksyn kunnallisvaaleissa ehdokkaiksi, jotta valtuustoon saadaan viisautta ja osaamista. Ihan sitten kuvan kanssa mainostamaan itseään ja tuomaan kirjoituksissa esille mm. nämä Veittijären koulun sisäilmaongelmat kuten myös ilmapiiriongelmat. Annan ääneni hänelle, joka rohkenee näin tehdä. Meitä täältä puun takaa huutelijoita kyllä piisaa. Mutta olisiko teissä jossakin rohkeutta astua esiin nimimerkin takaa?

        Lähidemokratia tarkoittaa sitä, että pieni porukka valitsee ehdokkaat. Listoille ei oteta, jos vaarana on, että pienen porukan ehdokas ei tulisi valituksi. Jos käy vahinko ja väärä ehdokas valitaan, tämä henkilö usein päätyy muuttamaan toiselle paikkakunnalle.


      • Ihme?
        oppilaan isä kirjoitti:

        Hei te kaikki täällä kirjoitelleet "asiantuntijat". Teidän on ehdottomasti lähdettävä ensi syksyn kunnallisvaaleissa ehdokkaiksi, jotta valtuustoon saadaan viisautta ja osaamista. Ihan sitten kuvan kanssa mainostamaan itseään ja tuomaan kirjoituksissa esille mm. nämä Veittijären koulun sisäilmaongelmat kuten myös ilmapiiriongelmat. Annan ääneni hänelle, joka rohkenee näin tehdä. Meitä täältä puun takaa huutelijoita kyllä piisaa. Mutta olisiko teissä jossakin rohkeutta astua esiin nimimerkin takaa?

        Mielestäni on merkillepantavaa, että tätä asiaa on puitu näillä sivuilla jo kohta vuoden ajan. Miksi asiasta keskustellaan vain täällä? Joko sen vuoksi, ettei asiasta joitain tietäviä kuunnella siellä missä pitäisi, tai sitten asiasta tietävät eivät uskalla puhua tästä muualla. Mitä tai ketä tässä täytyy pelätä?


      • Presidenttikö auttaa
        Ihme? kirjoitti:

        Mielestäni on merkillepantavaa, että tätä asiaa on puitu näillä sivuilla jo kohta vuoden ajan. Miksi asiasta keskustellaan vain täällä? Joko sen vuoksi, ettei asiasta joitain tietäviä kuunnella siellä missä pitäisi, tai sitten asiasta tietävät eivät uskalla puhua tästä muualla. Mitä tai ketä tässä täytyy pelätä?

        Kun omat lapset on tossa koulussa, on tosi kammottavaa lukea näitä juttuja. Olen kyllä kysynytkin tilanteesta koulun väeltä, mutta mulle on sanottu, että kaikki on kunnossa. Minne pitää soittaa? Presidentille?


      • mietityttäää
        Ihme? kirjoitti:

        Mielestäni on merkillepantavaa, että tätä asiaa on puitu näillä sivuilla jo kohta vuoden ajan. Miksi asiasta keskustellaan vain täällä? Joko sen vuoksi, ettei asiasta joitain tietäviä kuunnella siellä missä pitäisi, tai sitten asiasta tietävät eivät uskalla puhua tästä muualla. Mitä tai ketä tässä täytyy pelätä?

        Tätä minäkin olen monta kertaa miettinyt....


    • asiantuntija, erikoi

      Siis sielläkö on oikeasti mineraalivillaa ilmassa? Ja VTT tutkii. Tietäähän tuon törmän latekin, jotta ainut lähde ovat äänenvaimentimet. Miksi äänenvaimentimia ei ole etsitty? Niitä voi olla piilossa missä vain, jos on ollut ääniongelmia rakennusvaiheessa.

    • Fakta!

      Tiedotteiden mukaan Veittijärveä vaivaa 2-etyyliheksanoli sekä mineraalipäästöt, homettakin etsitään. Siinä muutama tosiasia, mitätpä näitä ihmettelemään. Passaa tutkia esim. netistä, mitä ko. myrkky on miehiään!

      • Hä?

        Mitä ihmettä on 2-etyyliheksanoli ja missä siitä on tiedotettu?


    • Siis mitä nyt?

      Mitä ihmettä tapahtuu? Ihmisiä vaihtuu, henkilökuntaa, johtajia ja tutkijoitakin? Mitä salataan ja miksi? Vanhemmat, tehkää jotain!!!!

    • moniosaaja.

      Aha. Tutkija löysi jotain todellista tai osoittautui virtuoosiksi rakennusterveyden saralla. Tuollaiset pään nostamiset ovat kiellettyä tietyissä piireissä.

      Voi olla myös niin, että todellinen syy on mitättömän vähäpätöinen teknisesti. Eli aikaisemmin mainittu äänenvaimentajaongelma. Miten voitaisiin julkistaa miljoonia käytetyn kaikkeen muuhun tutkimiseen kun itse ongelma on siinä käsillä tarjottimella.

      Väärin tehty IV-nuohous on muuten mainio tapa rikkoa tiettyjen äänenvaimentajien lasivillarakenne. Ja sen jälkeen kuitua riittää.

    • moniosaaja.

      Noita äänenvaimentajia jos on lisätty suunnitelmista poiketen sinne tänne piiloon, eivät rassaajat voi tietää niistä. Harjaavat kitkerät kuidut sitten irtoavaan muotoon tietämättään.

    • TAKUUT KUNNIIN

      kUULE LASSE EI SE OLE SADUN VIKA ETTÄ RAKUNNUSFIRMAT TEHNEET SUTTA JA SEKUNDAA AIKANAAN KUN KOULU RAKENNETTIIN NIIN KYLLÄ
      RAKENNUSTARKASTAJIEN OIS PITÄNYT OLLA HUOLELLISEMPI
      NÄIN ON KÄYNYT NIIN MONISSA RAKENNUKSISSA HALLINTO
      EI OLE HOITANUT HOMMAANSA JA KAIKEN HUIPUKSI YLÖJÄRVELLÄ
      NIIN MONET KIINTEISTÖT EI OLE TEHTY TAKUU TARKASTUKSIA JOLLOIN
      RAKENTAJA OIS VIELÄ OLLUT VASTUUSSA.

      • rfvtgbujm

        Mikä firma koulun rakensi ja mitkä ovat kytkökset kaupungin päätöksentekijöihin?


      • Kysymys=vastaus
        rfvtgbujm kirjoitti:

        Mikä firma koulun rakensi ja mitkä ovat kytkökset kaupungin päätöksentekijöihin?

        No siinäpä vasta hyvä kysymys...saattaa olla samalla myös vastaus moniin täälläkin esitettyihin kysymyksiin...


      • ???++????
        Kysymys=vastaus kirjoitti:

        No siinäpä vasta hyvä kysymys...saattaa olla samalla myös vastaus moniin täälläkin esitettyihin kysymyksiin...

        No kuka rakensi?


    • muistelija

      Ei siellä muistaakseni ainakaan Arkta puuhaillut.

      • insenjööri

        A-insinöörit?


      • ingenjööra
        insenjööri kirjoitti:

        A-insinöörit?

        Jepjep!


      • No jooooo
        insenjööri kirjoitti:

        A-insinöörit?

        "Meiltä saat yksilöllisiä vastauksia visaisiin pulmiisi. Lähes 400 A-Insinöörin ratkaiseva asiantuntemus odottaa haasteitasi."
        http://www.ains.fi/

        Onko kukaan tilaajapuolelta kysynyt "yksilöllistä vastausta" Veittijärven koulun visaiseen pulmaan?

        Ketkä työn käytännössä teki? Varmaan työmaalla hääräsi paikallisia tekijöitä.


      • Köhöm.....
        No jooooo kirjoitti:

        "Meiltä saat yksilöllisiä vastauksia visaisiin pulmiisi. Lähes 400 A-Insinöörin ratkaiseva asiantuntemus odottaa haasteitasi."
        http://www.ains.fi/

        Onko kukaan tilaajapuolelta kysynyt "yksilöllistä vastausta" Veittijärven koulun visaiseen pulmaan?

        Ketkä työn käytännössä teki? Varmaan työmaalla hääräsi paikallisia tekijöitä.

        Olikos se muuten tämä samainen firma, joka tutki sisäilmaongelmiakin?


      • ingenjööra again
        Köhöm..... kirjoitti:

        Olikos se muuten tämä samainen firma, joka tutki sisäilmaongelmiakin?

        No sehän se....


      • samako Firma
        ingenjööra again kirjoitti:

        No sehän se....

        Mutta onhan se hyvä asia tälle FIRMALLE saa taas laskuttaa
        Ekas tekee sutta ja sekundaa sitten korjaa kuntoon ????
        niin töitä piisaa välillä voi Firma mennä konkkaan taas jatketaan


      • tökkii pahasti
        samako Firma kirjoitti:

        Mutta onhan se hyvä asia tälle FIRMALLE saa taas laskuttaa
        Ekas tekee sutta ja sekundaa sitten korjaa kuntoon ????
        niin töitä piisaa välillä voi Firma mennä konkkaan taas jatketaan

        Sitä vaan ihmettelen, että miten kukaan uskaltaa kantaa vastuun kaikista lapsista, jotka tulevaisuudessa sairastuvat remontoimattomissa tiloissa....


      • ROHKEA
        tökkii pahasti kirjoitti:

        Sitä vaan ihmettelen, että miten kukaan uskaltaa kantaa vastuun kaikista lapsista, jotka tulevaisuudessa sairastuvat remontoimattomissa tiloissa....

        KYLLÄ ROHKEITA PIISAA


    • oppilaan äiti

      Onko täällä vanhempia ketkä uskaltavat lähteä porukalla lasten ja opettajien terveyttä turvaamaan? Meillä tyttö saanut hengitystie ongelmia koulun vuoksi. itse olen valmis nousemaan barrikadeille asian vuoksi, siihen tarvitaan vain isompi joukko että asialle tapahtuu jotain. Joten saataisko me porukka kasaan vaatimaan asialle muutosta??

      • toinen äiti

        tod.näk. ei saada! ei ainakaan ole saatu viiteen vuoteen mitään tehtyä, pari puhelua ja siihen on tyssännyt.


      • Telamäki
        toinen äiti kirjoitti:

        tod.näk. ei saada! ei ainakaan ole saatu viiteen vuoteen mitään tehtyä, pari puhelua ja siihen on tyssännyt.

        Ylöjärven kaupungin tilinpäätöksen 2011 mukaan Veittijärven koulun sisäilmaongelmien tutkimuksiin ja korjaustöihin on käytetty n. 200 000 euroa. Koulun eri tiloista on otettu näytteitä niin sisäilmasta kuin materiaaleistakin. Näitä näytteitä on tutkittu VTT:ssä mutta mitään ei ole löytynyt. Onko siis veronmaksajien varoja käytetty 200 000 euro täysin turhaan? Voisiko oireet johtua koulun sisäpiiriongelmasta?


    • muistelija

      Eikös sieltä löytynyt lasivillakuitua?

      • muistelija2

        Sieltä on löytynyt vaikka mitä ennen tätäkin tutkimusta.


      • Telamäki
        muistelija2 kirjoitti:

        Sieltä on löytynyt vaikka mitä ennen tätäkin tutkimusta.

        Lasivillakuituja oli näytteissä. Todennäköisesti ne olivat päässeet sisäilmaan sen jälkeen kun yksityinen yritys oli puhdistanut ilmanvaihtokanavistoja ilmeisen kovakouraisesti. Kun tämä oli havaittu korjattiin rikkoutuneet äänenvaimentimet, joista siis mineraalivillaa ilmeisesti oli irronnut. Korjausten jälkeen tehdyissä tutkimuksissa ei mineraalivillaa näytteistä löytynyt. Koulun tilat ovat nyt siis täysin kunnossa. Joku koulun oppilaista tai opettajista voi edelleen kärsiä hengitystieoireista, mutta Veittijärven koulun sisäilmasta ne eivät johdu. Jos oma lapseni jatkuvasti käsrsisi tällaisista oireista kutsuisin sisäilmatutkijat kotiini tekemään tutkimukset ja veisin lapseni myös allergiatesteihin, jotta voitaisiin sulkea pois esim. lemmikkieläin allergiat.


      • oppilaan äiti
        Telamäki kirjoitti:

        Lasivillakuituja oli näytteissä. Todennäköisesti ne olivat päässeet sisäilmaan sen jälkeen kun yksityinen yritys oli puhdistanut ilmanvaihtokanavistoja ilmeisen kovakouraisesti. Kun tämä oli havaittu korjattiin rikkoutuneet äänenvaimentimet, joista siis mineraalivillaa ilmeisesti oli irronnut. Korjausten jälkeen tehdyissä tutkimuksissa ei mineraalivillaa näytteistä löytynyt. Koulun tilat ovat nyt siis täysin kunnossa. Joku koulun oppilaista tai opettajista voi edelleen kärsiä hengitystieoireista, mutta Veittijärven koulun sisäilmasta ne eivät johdu. Jos oma lapseni jatkuvasti käsrsisi tällaisista oireista kutsuisin sisäilmatutkijat kotiini tekemään tutkimukset ja veisin lapseni myös allergiatesteihin, jotta voitaisiin sulkea pois esim. lemmikkieläin allergiat.

        Koulun tilat eivät ole kunnossa. Kesän aikana tehdään taas uusia kunnostustöitä. Opettajat pakenevat toisiin kouluihin Ei kuulosta normaalilta minun korvaan.


      • viiden äiti
        oppilaan äiti kirjoitti:

        Koulun tilat eivät ole kunnossa. Kesän aikana tehdään taas uusia kunnostustöitä. Opettajat pakenevat toisiin kouluihin Ei kuulosta normaalilta minun korvaan.

        meidän perheen viittä lasta opettaneet opettajat on kaikki hävinneet ympäristökuntiin parin vuoden aikana. kavereiden kanssa jutellessa on käynyt selväksi, et ei muista kouluista häivytä tällä tavalla. eihän tämä nyt ole normaalia, kun ekaluokan opekin lähtee johonkin kesken kaiken.


      • muistelija3
        muistelija2 kirjoitti:

        Sieltä on löytynyt vaikka mitä ennen tätäkin tutkimusta.

        Siis oikeesti?


      • ahdistunut2
        oppilaan äiti kirjoitti:

        Koulun tilat eivät ole kunnossa. Kesän aikana tehdään taas uusia kunnostustöitä. Opettajat pakenevat toisiin kouluihin Ei kuulosta normaalilta minun korvaan.

        On tää vaan kamalaa...ahdistaa koulujen alkaminen...


    • Pasila TV2

      Onko terveystarkastaja ollut terveyden vai rakentajan asialla? Netistä löytyy tapaus, joka on melko varmasti Ylöjärveltä. Siinä terveystarkastajan toiminta ei herätä luottamusta.

      Kyösti Pöysti
      Nuorempi konstaapeli

      • lahjottu tarkastaja

        Ylöjärvellä se on kaupungin puolto mutta kannattaa pyytää
        valviralta tarkastaja ne ei muole perseitä


      • Yhteydenottoja

        Terveydensuojelulaki on ennalta terveyshaittaa ehkäisevä laki. Yhteydenotossa terveydensuojeluyksikköön epäily terveyshaitasta riittää. Terveyshaitan ei tarvitse olla vielä syntynyt ja mitattavissa.


      • AivanKypsä
        Yhteydenottoja kirjoitti:

        Terveydensuojelulaki on ennalta terveyshaittaa ehkäisevä laki. Yhteydenotossa terveydensuojeluyksikköön epäily terveyshaitasta riittää. Terveyshaitan ei tarvitse olla vielä syntynyt ja mitattavissa.

        On otettu yhteyttä. Hoitaja kirjasi asiamme ja oireet. Mitä sitten tapahtuu? Ei mitään...paikat ovat kuulemma kunnossa.


    • Tarkastaja

      Kirjallinen yhteydenotto tehdään niin muotoiltuna,että mahdollisten terveyshaittojen ilmaannuttua virkamies ei pääse eroon vahingonkorvausvelvollisuudesta. Lapsen tapauksessa vakavasta terveyshaitasta tulee virkamiehelle satojen tuhansien lasku. Ei raha terveyttä korvaa, mutta se helpottaa elämän järjestämisen.

      Kun pohjatyö on tehty kunnolla, vahingonkorvausoikeuden asiantuntija ajaa useamman kaupungin ja pirtevan virkamiehen ikuiseen velkavankeuteen laiminlyöntiensä vuoksi, jos vahinkoa on syntynyt heidän välinpitämättömyyden ja kyvyttömyyden vuoksi.

      • pölyhiukka

        Tarkastaja. Tarkista nyt ihan ensin taas se lääkityksesi.


      • Oikeusasiamies

        Koulussa on varmaan vikaa kaupungin mielestä, koska jotain kosmeettista on tehty. Vanhempien huoli on aiheellinen.

        Kaupungilla töissä olevat ovat aika venkuloita, mutta kyllä ne kuriin saa, jos haluaa. Joku vanhempainyhdistys voisi ottaa prässäämisen asiakseen. Yhdelle äiteelle homma on turhan raskas ja homma ei valmistu yhden lapsen kouluaikana, jos kaupungin johdosta ei löydy tahtoa huolehtia lasten terveydestä.


      • :-}
        pölyhiukka kirjoitti:

        Tarkastaja. Tarkista nyt ihan ensin taas se lääkityksesi.

        Pölyhiukka tietää kaupungin tavat ja viittaus tuulimyllyjä vastaan taistelemisesta on paikallaan. Nämä pienet maalaiskunnat ovat vaarallisia paikkoja, jos ei ole täällä ikäänsä asunut.

        Koulussa perheen lapsista tulee nopeasti ongelmalapsia, joilta koulunkäynti ei suju. Perättömät lastensuojeluilmoitukset ja muut sosiaalipuolen kostotoimenpiteet tekevät elämästä mielenkiintoista. Tekninen toimi järjestää tilaisuuden kohdalle osuessa paljon kiusaa. Erityisen ikävää on, jos vakavan sairastumisen osuessa kohdalle asiasta kaupungilla vastaavan 'hoito' ja kaupungin epävirallinen eutanasia-asiantuntija kuiskaa korvaan 'Veittijärvi' ja lykkää tarkkailuhuoneeseen odottamaan.

        :-}


    • 1 puhe

      Kyllä muissakin kouluissa opettajat saavat lapsia tai muuttavat toisille paikkakunnille mutta olen kyllä kuullut myös että on lapsia jotka on sairastuneet opettajista en tiedä. Aika samalta näytti henkilö kunta kuin viime vuonnakin kun äskettäin katselin koulun sivuja.

      Mutta jos siellä on lapsen vaarallista hengittää niin voitaisko me vanhemmat tehdä joku addressi? Vai auttaako se mitään?

      • 2 puhe

        Yli viisitoista opettajaa on vaihtanut koulua parin vuoden sisällä. Kaikki raskaana? Myös miehet?


      • puhe3
        2 puhe kirjoitti:

        Yli viisitoista opettajaa on vaihtanut koulua parin vuoden sisällä. Kaikki raskaana? Myös miehet?

        Ei ne sieltä pelkän sisäilman takia häivy.


      • Fakta 1
        puhe3 kirjoitti:

        Ei ne sieltä pelkän sisäilman takia häivy.

        Politiikkaan suuntautuneet kuntajohtajat ja rehtorit ovat kuin vaipat. Niitä on vaihdettava aika-ajoin. Syytkin ovat samat.


      • potkut persuukssin v
        Fakta 1 kirjoitti:

        Politiikkaan suuntautuneet kuntajohtajat ja rehtorit ovat kuin vaipat. Niitä on vaihdettava aika-ajoin. Syytkin ovat samat.

        Muistakaa vaihto kuntavaaleissa äänestäkää oikein mutta yksi
        pirullinen juttu kaupunginjohtajaa ei saa pallinta pois vaikka tekee
        miten väärin.Itse olen jättänyt hänelle nonta viestiä s-postiin
        mutta ei ole viitsimyt vastata vaikka asia ois kuinka tärkee.
        Virkasuhteessa olevat saa Ylöjärvellä tuhlata verorahoja samalla
        tavalla kun Kreikassa ei potkuja tuu.Pöytäkirjoja löytyy vaikka
        kuinka paljon voin vahvistaa väitteeni oikeaksi.
        Virkamiehet Ylöjärvellä ovat totaalisen tumpeloita ja omaan
        napaan tuijottajia


      • Aika hoitaa ...
        potkut persuukssin v kirjoitti:

        Muistakaa vaihto kuntavaaleissa äänestäkää oikein mutta yksi
        pirullinen juttu kaupunginjohtajaa ei saa pallinta pois vaikka tekee
        miten väärin.Itse olen jättänyt hänelle nonta viestiä s-postiin
        mutta ei ole viitsimyt vastata vaikka asia ois kuinka tärkee.
        Virkasuhteessa olevat saa Ylöjärvellä tuhlata verorahoja samalla
        tavalla kun Kreikassa ei potkuja tuu.Pöytäkirjoja löytyy vaikka
        kuinka paljon voin vahvistaa väitteeni oikeaksi.
        Virkamiehet Ylöjärvellä ovat totaalisen tumpeloita ja omaan
        napaan tuijottajia

        ... kuntaliitoksia odotellessa.


      • tamperelainen
        Aika hoitaa ... kirjoitti:

        ... kuntaliitoksia odotellessa.

        Ois se ihanaa olla Tamperelainen maalla


      • Telamäki
        tamperelainen kirjoitti:

        Ois se ihanaa olla Tamperelainen maalla

        Tiedoksi maalaiselle, että tamperelainen kirjoitetaan pienellä. Odotan innolla Ylöjärven liittämistä Tampereeseen. Loppuu tämä kepulaisten ja maanomistajakokoomuslaisten etujen haaliminen.


      • pölvästi pyllisti
        Telamäki kirjoitti:

        Tiedoksi maalaiselle, että tamperelainen kirjoitetaan pienellä. Odotan innolla Ylöjärven liittämistä Tampereeseen. Loppuu tämä kepulaisten ja maanomistajakokoomuslaisten etujen haaliminen.

        Telamäki on oikeassa. Ylöjärvellä on liiaksi kepulaisten ja maanomistajien etuja. Teoriaahan minä väännän, mutta asia on niin, että maanomistajat myyvät tontteja tai jopa jo rakennuttuja talojaan ja niitä välittää,,,,, aivan, ei tarvitse olla Mrs MARPLE ymmätääkseen mistä on kyse- sopupelistä,
        Toivotan kaikki uudet ehdokkaat tervetulleiski kuntavaaleihin ja aioin itsekin äänestää häntä, joka ei siellä vielä istu- syy on se, että valtuustyossa ei tapahdu mitään. Valtuusto uskoo kaiken kyseenalaistamatta hallitusta, jossa tehdään matkoja ja nuuta meidän verovaroilla.


      • onko kepu
        Telamäki kirjoitti:

        Tiedoksi maalaiselle, että tamperelainen kirjoitetaan pienellä. Odotan innolla Ylöjärven liittämistä Tampereeseen. Loppuu tämä kepulaisten ja maanomistajakokoomuslaisten etujen haaliminen.

        Mikäs omistaja tämä sinun uusi ukkosi on


      • Kauhistunut
        onko kepu kirjoitti:

        Mikäs omistaja tämä sinun uusi ukkosi on

        Järkyttävää luettavaa täällä. Lapset oireilevat ja kunta päättäjät vähättelevät asiaa. Niin tuttua juttua. Hämeenkyrössä ainakin kolme rakennevaurioitunutta ja sisäilmaongelmaista koulua, joissa lapsilla vakaviakin oireita.
        Tietääkö kukaan missä kunnossa on Veittijärven koulun liikuntasali? Olen ilmoittamassa kahta lapsistani koulun salissa alkavaan liikuntaharrastukseen enkä todellakaan halua viedä mihinkään homepesään.


      • Kysyvä pärjää
        Kauhistunut kirjoitti:

        Järkyttävää luettavaa täällä. Lapset oireilevat ja kunta päättäjät vähättelevät asiaa. Niin tuttua juttua. Hämeenkyrössä ainakin kolme rakennevaurioitunutta ja sisäilmaongelmaista koulua, joissa lapsilla vakaviakin oireita.
        Tietääkö kukaan missä kunnossa on Veittijärven koulun liikuntasali? Olen ilmoittamassa kahta lapsistani koulun salissa alkavaan liikuntaharrastukseen enkä todellakaan halua viedä mihinkään homepesään.

        Taas on opettajia käynyt kääntymässä ja häipyneet muualle. Kuinkahan monella luokalla taas kerran vaihtuu opettaja? Jonkinlainen ilmapiiriongelma koulussa on. Onko se sitten home, rehtori, oppilaat vai oppilaiden vanhemmat ... edes muutama vuosi sitten valittu rehtori ei ottanut virkaansa vastaan vaan luopui työpaikastaan silloisen varakansanedustajan hyväksi ennen ensimmäistä työpäivää.

        Kaupunki ei pysty ongelmaa ratkaisemaan. Itse selvittäisin valitus- ja kantelutien, koska ongelmat eivät tunnu poistuvan. Kokoomuksen vaikuttajilta on hyvä kysellä asiasta varsinkin, kun kuntavaalit ovat tulossa. Koulunvaihto terveyssyiden vuoksi on myös mahdollinen.

        Meidän perheen kohdalla toinen koulu poisti ongelmat!


      • Läskiliero
        Kysyvä pärjää kirjoitti:

        Taas on opettajia käynyt kääntymässä ja häipyneet muualle. Kuinkahan monella luokalla taas kerran vaihtuu opettaja? Jonkinlainen ilmapiiriongelma koulussa on. Onko se sitten home, rehtori, oppilaat vai oppilaiden vanhemmat ... edes muutama vuosi sitten valittu rehtori ei ottanut virkaansa vastaan vaan luopui työpaikastaan silloisen varakansanedustajan hyväksi ennen ensimmäistä työpäivää.

        Kaupunki ei pysty ongelmaa ratkaisemaan. Itse selvittäisin valitus- ja kantelutien, koska ongelmat eivät tunnu poistuvan. Kokoomuksen vaikuttajilta on hyvä kysellä asiasta varsinkin, kun kuntavaalit ovat tulossa. Koulunvaihto terveyssyiden vuoksi on myös mahdollinen.

        Meidän perheen kohdalla toinen koulu poisti ongelmat!

        Tulevat vaalit tuskin mitään muuttavat. Ylöjärveläiset äänestävät aina asuinseutunsa m,,, julkkuja. Sehän on nähty jo useamman vuoden ajan. Samat perslävet hiostavat valtuuston penkkejä. Ottakaa nyt ihmeessä opiksenne, että ette sitten taas syksyllä valita kun sekin on taas valtuustossa jo 4-kautta. Äänestäkää uusia kasvoja, heitä jotka eivät ole vielä politisoituneet - perussuomalaisiin luvassa aiankin paljon ehdokkaita, joten kannataa yrittää sieltä löytää oma ehdokas. Muistetaan myös syksyllä, että kaupunginjohtaja jää eläkkeelle -IHANAA!!! ja sitten mennäänkin ojasta allikkoon kun valitaan kokoomuslaista pormestaria tai mikä vielä pahempi demaria.


      • myrkkymaija
        Läskiliero kirjoitti:

        Tulevat vaalit tuskin mitään muuttavat. Ylöjärveläiset äänestävät aina asuinseutunsa m,,, julkkuja. Sehän on nähty jo useamman vuoden ajan. Samat perslävet hiostavat valtuuston penkkejä. Ottakaa nyt ihmeessä opiksenne, että ette sitten taas syksyllä valita kun sekin on taas valtuustossa jo 4-kautta. Äänestäkää uusia kasvoja, heitä jotka eivät ole vielä politisoituneet - perussuomalaisiin luvassa aiankin paljon ehdokkaita, joten kannataa yrittää sieltä löytää oma ehdokas. Muistetaan myös syksyllä, että kaupunginjohtaja jää eläkkeelle -IHANAA!!! ja sitten mennäänkin ojasta allikkoon kun valitaan kokoomuslaista pormestaria tai mikä vielä pahempi demaria.

        No niin, ja kerätäänpä taas voimia ja lähetetään lapset muyrkkymatkalle!


      • tosikiva
        myrkkymaija kirjoitti:

        No niin, ja kerätäänpä taas voimia ja lähetetään lapset muyrkkymatkalle!

        kipeenä ovat molemmat. eivätkä ole allergisia.


      • NiinVäsynyt
        Kauhistunut kirjoitti:

        Järkyttävää luettavaa täällä. Lapset oireilevat ja kunta päättäjät vähättelevät asiaa. Niin tuttua juttua. Hämeenkyrössä ainakin kolme rakennevaurioitunutta ja sisäilmaongelmaista koulua, joissa lapsilla vakaviakin oireita.
        Tietääkö kukaan missä kunnossa on Veittijärven koulun liikuntasali? Olen ilmoittamassa kahta lapsistani koulun salissa alkavaan liikuntaharrastukseen enkä todellakaan halua viedä mihinkään homepesään.

        Liikuntasalissa on useampikin aikuine ja MYÖS LAPSI saanut oireita! Tämä on fakta!


    • Kiinnostus heräsi
      • hookaksoo selvä

        Missään Tampereella tai sen muussa naapurikunnassa kuin Ylöjärvellä ei ole rakennettu ja saneerattu koulutiloja kuntoon sellaisella vauhdilla kuin Ylöjärvellä. Kaikki koulut on peruskorjattu. Parhaillaan on menossa Siivikkalan koulun laajennus ja saneeraus.
        VTT eli Valtion tekninen tutkimuskeskus on käynyt Veittijärven koulun väitetyt sisäilmaongelmat läpi. Kaikki havaitut ongelmakohdat on korjattu. Ylöjärven Tilakeskuksen mukaan tilat ovat nyt käyttäjilleen turvalliset.
        Toivottavasti Ylöjärvi on jatkossakin itsenäinen kaupunki, sillä varmaa on että vastaavan laisia koulutilojen tai päiväkotien rakentamisia ja saneerauksia ei tulla tekemään, jos liittyminen Tampereeseen toteutuu. Tampereella tilat ovat monin verroin huonommassa kunnossa ja ei ole vaikea arvata mihinkä liitoskuntien verokertymät käytetään.


      • ?????????
        hookaksoo selvä kirjoitti:

        Missään Tampereella tai sen muussa naapurikunnassa kuin Ylöjärvellä ei ole rakennettu ja saneerattu koulutiloja kuntoon sellaisella vauhdilla kuin Ylöjärvellä. Kaikki koulut on peruskorjattu. Parhaillaan on menossa Siivikkalan koulun laajennus ja saneeraus.
        VTT eli Valtion tekninen tutkimuskeskus on käynyt Veittijärven koulun väitetyt sisäilmaongelmat läpi. Kaikki havaitut ongelmakohdat on korjattu. Ylöjärven Tilakeskuksen mukaan tilat ovat nyt käyttäjilleen turvalliset.
        Toivottavasti Ylöjärvi on jatkossakin itsenäinen kaupunki, sillä varmaa on että vastaavan laisia koulutilojen tai päiväkotien rakentamisia ja saneerauksia ei tulla tekemään, jos liittyminen Tampereeseen toteutuu. Tampereella tilat ovat monin verroin huonommassa kunnossa ja ei ole vaikea arvata mihinkä liitoskuntien verokertymät käytetään.

        Miksi Tampereella lukiossa käyvien verorahoja käytetään lukion rakentamiseen Ylöjärvelle? Yli puolet lukioikäisistähän suuntaa käy lukionsa Tampereella.


      • tarkastaja
        hookaksoo selvä kirjoitti:

        Missään Tampereella tai sen muussa naapurikunnassa kuin Ylöjärvellä ei ole rakennettu ja saneerattu koulutiloja kuntoon sellaisella vauhdilla kuin Ylöjärvellä. Kaikki koulut on peruskorjattu. Parhaillaan on menossa Siivikkalan koulun laajennus ja saneeraus.
        VTT eli Valtion tekninen tutkimuskeskus on käynyt Veittijärven koulun väitetyt sisäilmaongelmat läpi. Kaikki havaitut ongelmakohdat on korjattu. Ylöjärven Tilakeskuksen mukaan tilat ovat nyt käyttäjilleen turvalliset.
        Toivottavasti Ylöjärvi on jatkossakin itsenäinen kaupunki, sillä varmaa on että vastaavan laisia koulutilojen tai päiväkotien rakentamisia ja saneerauksia ei tulla tekemään, jos liittyminen Tampereeseen toteutuu. Tampereella tilat ovat monin verroin huonommassa kunnossa ja ei ole vaikea arvata mihinkä liitoskuntien verokertymät käytetään.

        VTT on tutkimuslaitos:

        Construction and business processes
        Information technology and life cycle management in building
        Paloturvallisuustekniikka
        Management of infra- and geostructures
        Kiinteistöjen käyttö ja palvelukyky
        Rakennusten energiatehokkuus
        Rakennusten kokonaistoimivuus.

        Mihin edellisissä home ja muut sisäilmaongelmat osuvat?


      • justjust
        hookaksoo selvä kirjoitti:

        Missään Tampereella tai sen muussa naapurikunnassa kuin Ylöjärvellä ei ole rakennettu ja saneerattu koulutiloja kuntoon sellaisella vauhdilla kuin Ylöjärvellä. Kaikki koulut on peruskorjattu. Parhaillaan on menossa Siivikkalan koulun laajennus ja saneeraus.
        VTT eli Valtion tekninen tutkimuskeskus on käynyt Veittijärven koulun väitetyt sisäilmaongelmat läpi. Kaikki havaitut ongelmakohdat on korjattu. Ylöjärven Tilakeskuksen mukaan tilat ovat nyt käyttäjilleen turvalliset.
        Toivottavasti Ylöjärvi on jatkossakin itsenäinen kaupunki, sillä varmaa on että vastaavan laisia koulutilojen tai päiväkotien rakentamisia ja saneerauksia ei tulla tekemään, jos liittyminen Tampereeseen toteutuu. Tampereella tilat ovat monin verroin huonommassa kunnossa ja ei ole vaikea arvata mihinkä liitoskuntien verokertymät käytetään.

        Jos kerranon tutkittu ja korjattu, miksi ihmiset oireilevat välittömästi rakennukseen astuttuaan -"kakkapuhetta"!


    • Tyytyväinen

      Ei ole 15 ja noin isossa koulussa tuo ei olisi kahden vuoden summaksi edes huono. Naapurikouluissa väkilukuun suhteutettuna vaihtunut väki ihan samalla tavalla! Ja se ei ole mikää meriitti, että jokainen koulussa opettanut saisi vakituisen paikan vaan ainoastaan parhaat saa, taso pysyy.

      • vaalit ovella

        Monissa erilaisissa työpaikoissa työskenneltyäni elämäni varrella olen huomannut suoran yhtälön home- yms ongelmissa: kun työpaikalla on erittäin stressaavaa henkisesti, ongelmista ei uskalleta puhua suoraan, vaan etsitään "konkreettinen vika" kiinteistön rakenteista.
        Ilmeisesti Veittijärven koululla on samanlainen ongelma, sellaisen käsityksen näistä kirjoituksista täällä saa. Epäilystä vahvistaa myös se seikka, ettei koulun rehtori enää näytä uskaltavan asettua ehdolle kunnallisvaaleissa. Minkäköhän takia.


      • phantom
        vaalit ovella kirjoitti:

        Monissa erilaisissa työpaikoissa työskenneltyäni elämäni varrella olen huomannut suoran yhtälön home- yms ongelmissa: kun työpaikalla on erittäin stressaavaa henkisesti, ongelmista ei uskalleta puhua suoraan, vaan etsitään "konkreettinen vika" kiinteistön rakenteista.
        Ilmeisesti Veittijärven koululla on samanlainen ongelma, sellaisen käsityksen näistä kirjoituksista täällä saa. Epäilystä vahvistaa myös se seikka, ettei koulun rehtori enää näytä uskaltavan asettua ehdolle kunnallisvaaleissa. Minkäköhän takia.

        Voihan se olla noinkin, mutta Veittijärvellä on myös asiantuntijoiden mukaan jotain todella erikoista, mutta vakavaa sisäilmaongelmaa. Harmi vaan, että oikeita tuloksia löytävät ihmiset siirretään johonkin heti tuloksien löydyttyä....


      • Pirkko

        Kyllä se vaan 15 on aika lähellä ja se, mikä tässä on silmään pistänyt, on nimenomaan se, että yli puolet tuosta joukosta on ollut viranhaltijoita, ei siis pelkkiä sijaisia. Onko siis sisäilma altistanut näitä kauan talossa olleita, vai mikä on selitys? Jos joku oikeasti uskoo, että rakennus on kunnossa tai asia hyvässä hoidossa, elää harhakuvitelmissa.


    • hehheh

      Onkos tätä aihetta kukaan tarjonnut esim. ajankohtaiselle kakkoselle? Vois tulla hyvä dokkari. Sairastuneet puhumaan tilanteestaan ym. mukavaa tutkimusten jännittävistä vaiheista ja tulosten oudoista katoamisista....

      • rehtori vaihtoon

        Tilannehan pysyy ennanlaan niin kauan kun seillä on
        lepsu rehtori, aivan yököttää


      • mustaa makkaraa
        rehtori vaihtoon kirjoitti:

        Tilannehan pysyy ennanlaan niin kauan kun seillä on
        lepsu rehtori, aivan yököttää

        vaihtoon vain se ei osaa edes järjestää parkkipikkoja ite ajaan
        kielletylle paikalle mitähän taas lupaa vaaleissa ja tarjooko mustaa
        makkaraan


    • Salmary

      Veittijärven koulu on koko Ylöjärven isoin koulu.
      Siellä aloitti kotisivujen mukaan tänä syksynä tasan 3 uutta opettajaa, mikä on todella VÄHÄN. Viime vuonna töihin tulleet ovat jääneet mielellään! Ilmapiiri ongelmaa selvästi ei ole, muuten vaihtuvuus olisi ollut nelinkertainen.

      Mutta kiinnostaisi, että onko niitä sisäilman tuloksia julkistettu missään?

      • Noinko asia on?

        Jos kolme tuli, siitä ei voi olettaa, että vain kolme lähti. Saattloihan lähteä vaikkapa 20, mutta paikan maine on niin huono, että vain kolme suotui tulemaan tilalle. Ja ryhmäkoot kasvoivat ja valinnaisuus pieneni ja muutenkin laatu ropisee alas.


    • vika rehtorissa

      Oisko vika Rehtorissa vai missä. Ainoo joka antaa vastauksia on vararehtori
      hän on viksu nainen.

    • huolestunut6

      Niin on viksu nainen, että hyppää kun ylempää huudellaan! Tällä hetkellä menossa veittijärvellä puhdistus!!!!
      Vanhoja työntekijöitä painostetaan vaihtamaan koulua ja jos et heti lähde, niin ei muuta kun hermolomalle! Tilalle palkataan joo-joo miehiä, joista saa muovattua juuri sellaisia kuin haluaa, eli ei omaa mielipidettä mistään!
      Ilmankos siellä käytösongelmat ovat lisääntyneet hurjasti!

    • Mielenkiintoinen jut
      • Tyly juttu

        En tiedä, mutta kosteus- ja homevaurioita on Ylöjärvenkin rakennuskannasta suhteellisesti eniten kuntien omistamissa rakennuksissa. Tyypillisesti lähes viidenneksessä koulujen ja päiväkotirakennusten kerrosalasta esiintyy merkittäviä kosteus- ja homevaurioita, hoitolaitoksissa luku on vielä korkeampi, noin 25 prosenttia. Ylöjärvikin käyttää vuosittain suuria rahasummia kosteus- ja homevauriokorjaamiseen, mutta valitettavan usein hankkeissa epäonnistutaan ja sisäilmaongelmat jatkuvat.

        Ei taida Ylöjärven kaupungin työntekijät pärjätä rakennusfirmojen kanssa. Onko puutetta osaamisesta, kyvystä vai halusta?

        http://www.talouselama.fi/uutiset/naissa rakennuksissa on eniten kosteus ja homeongelmia/a2212884?s=u_id-2000124_3


    • pätevä - ei sopiva

      Kyse on homejutuissa suunnittelun heikkoudesta, rakennuttamisen heikkoudesta, rakennusliikkeiden osaamattomuudesta ja käytön aikaisesta taitamattomuudesta.

      Iso osa ongelmista tulee sisäpiiripuuhastelusta rakentamisvaiheessa. Otetaan sopivia kumppaneita eri kosteilla ennemmin kuin päteviä. Epäonnistuneissa hankkeissa on aina takana lehmänkauppoja.

      • Jaa joo

        Arvaas mitä mieltä kunnassa ollaan?


    • Härskiä

      Maaliskuun 30.3. Pitkä kirjoitus on sekin tyly. Ei ihme, että ylöjärven maine on laskusuunnassa

    • päiväkotiin-vai-ei

      Mikäs tilanne nykyään on Veittijärven koulussa/päiväkodissa? Uskaltaako sinne laittaa lapsiaan?

    • monitaitoinen4

      Epäonnistunut suunnitelma. Epäonnistuneen suunnitelman tekeminen on epäonnistumisen suunnittelmista.

      Tässä aforismi viikoks. Kannattaa miettiä mitä kaikkea epäonnistumista suunnitellaan parhaillaan.

    • Äitiminäkin

      Meiltä käy kaksi lasta koulua veittijärvellä, ja ei mitään ongelmia ole ollut. Lapset tykkää koulusta, eikä itsellekään ole valittamista ollut. Tosin en yleensä pienistä asioista stressaakkaan enkä valita.

    • Harmillista

      Kyselkääpä löytyykö samanlaisia ongelmia esim. muista Ylöjärven kouluista: Moisio, Vuorentausta, Metsäkylä.. ja päiväkodeista. LÖYTYY!!! Samoin kuin Tampere ym. kaupungit ja kunnat. Kaikki julkiset rakennukset rakennetaan niin kiireellä ettei välivillat ehdi kuivua ym. Johan alkaa muutaman vuoden kuluttua ongelmia näkyä herkimmissä ihmisissä! Turha on rehtoria tai henkilökuntaa asiasta syytellä, kun rahat on loppu Suomen valtiolta, niin näihin 'pikkuasioihin' ei riitä senttiäkään! Kaikesta tästä tulevat kärsimään lapset, joissa on tulevaisuus!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe