Psykoosi vai henkimaailman juttuja

skitsospirit

Onko teillä psykoosin/skitsofrenian diagnoosin saaneilla tai kokeneilla tunne että olette mielisairaita tai että kokemanne ovat henkimaailman juttuja, siis tavalla tai toisella totta? Onko kokemuksia tai tapahtumia joita ei voi järjellä selittää tai pelkillä harhoilla?

9

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaukana muista

      Tuttavallani on kausia, jolloin pystyy hieman 'uskomaan' sairauttaan. Mutta sekin vain sen vuoksi, että joku siitä hänelle kertoo. Itse ei sitä tiedosta. Ja kovin usein ei epäilyjä voi ottaa puheeksi.

      • Ihme vai hulluus

        Ihme vai psykoosi
        Lainaus:
        "Psykoosin aikana kaikki koettu on todella kyseenalaista, psykoosissa ihminen tietää, ettei ole kunnossa, en lähtisi sen aikana koettuja hallusinaatoita edes miettimään todellisiksi."

        Hetkinen, oletko siis kokenut psykoosin, kun kerran tiedät että koettu on kyseenalaista, ja että ihminen tietää ettei ole kunnossa. Omasta mielestäni ja kokemuksesta sekä useiden muidenkin kokemuksesta psykoosissa oleva kokee outoja asioita, jotka nimenomaan tuntuvat todelta ja hän tuntee olevansa kunnossa. Tämä mahdottomien kokemusten ja kunnossaolon tunteen epäsuhta juuri saa mielen raiteiltaan, koska tapahtuu asioita joita ei normiuden mukaan voi tapahtua ja silti tuntee itsensä terveeksi. Tällaisesta mieli järkkyy ja pelästyy, sekä saa mielen käymään kierroksilla.

        Lainaus:
        "Täällä on puhetta hallusinaatoista ja fantasioista sitten henkimaailman kokemuksista.
        Kun niitä ei voi todistaa, aina tulee olemaan ihmisiä jotka kokevat ja toisille se on sairautta.
        Hyvä silti, että ihmiset tuovat kaikkia kokemuksiaan asiaan liittyen tänne.
        Nykylääketieteen on varmasti hyvin vaikea vetää mitään rajaa mielensairauden ja henkimaailman kokemusten välille.
        Itse kukin normaali ihminen tietenkin tajuaa niiden välisen eron."

        Tuskinpa tajuaa. Psykiatrian mukaan jokainen uskonnollisia ilmiöitä kokenut ihminen on kokenut mielenhäiriön. Jokainen yliluonnolliseen perustuva uskonto on siis perustettu mielenhäiriöiden ja psykoosien pohjalta. Jeesus oli psykoosissa, Pyhän hengen laskeutuminen oli joukkopsykoosi, Muhammed koki monta psykoosia (ellei uskonto ole siis valehteluun perustuva, eli "guru" tai myöhemmät uskonnon perustajat valehtelivat ihmeet ja uskonnon pohjan).
        Jos taas uskonnoissa ja ihmekokemuksissa on perää, mikä estää etten minä tai joku muu oudon kokemuksen kokenut voi olla kokenut myös ihmettä? Kuinka moni psykoosi on siis ihmekokemus?
        Tai onko niin että tiede on vihtahousun keksintö ja psykiatria hänen suurin voittonsa? Kun ihme määritellään heti sairaudeksi, kuka voi uskoa ihmeisiin?

        Joku kirjoitti täällä " Uskon Jumalaan vasta kun hän puhuu minulle". Itse veikkaan että silloin vasta alat epäilemään, nimittäin mielenterveyttäsi. Tekeeko ihmeen vasta sen että sen kokee moni samaan aikaan ja samalla tapaa ilman joukkosuggestiota? Kuinka monta ihmistä tarvitaan, ja kuinka samanlaisia näkemyksiä kokemuksesta, kun jokaiselle kokeminen on kuitenkin subjektiivista.


    • kollektiivinen henki

      Psykoosi on tila, jossa henkilö on yhteyksissä kollektiiviseen henkeen ja ei kykene tekemään eroa itsensä ja sen välillä. Suurin osa psykoosi leimaa läiskivistä ei tätä ymmärrä, mutta toki joukkoon mahtuu poikkeuksiakin. Virallinen pahoinvointiteollisuuden linja kuitenkin on että psykoosi on sairaus, joka pitää lääkitä voittoa tuottavilla lääkkeillä.

      Suosittelen tutustumaan tähän sivustoon, mutta kovin pitkälle et asian kanssa tuolla pohjalla pääse:
      http://paranepsykoosista.blogspot.com/

      Sen vielä haluan sinulle sanoa, että älä hurahda kirjojen sanoja pitämään totuutena, vaikka niistä tietoa kannattaa ammentaa niin silti sanat ovat vain todellisuuden illuusion sivutuote.

      Jos tuntuu ettet pysty todellisuuttasi pitämään kasassa, niin sano harhoillesi vain ettei niitä ole. Kun tarpeeksi kauan pystyt tätä tekemään, niin harhat loppuvat. Mikäli tietenkin kyseessä ei ole elimillisistä tai ulkoisista lähteistä johtuva psykoosi, kuten kohdallasi ei tuon aloitusviestin perusteella tunnu olevan.

      "Ei ole terveyden merkki, että on sopeutunut syvästi sairaaseen yhteiskuntaan." - J. Krishnamurti

      • psykonaut

        Kaikkihan on psyykkistä siis henkistä, ja psykoosissa ihminen on yhteydessä tuohon henkeen puhtaammin. Todellisuus on hengen luoma illuusio. Käymällä läpi psykoosin, käyt läpi pahimpia pelkojasi. Neuroleptit eivät siis ole vastaus, vaan niillä sotket pääsi, ja voimakkaat tunnetilat jäävät läpikäymättä. Aivan samoin kuin alkoholilla ja huumeilla väistät ongelmien läpikäynnin. Käymällä psykoosi(t) läpi, kasvat henkisesti ja tulet vahvemmaksi.


      • öö?
        psykonaut kirjoitti:

        Kaikkihan on psyykkistä siis henkistä, ja psykoosissa ihminen on yhteydessä tuohon henkeen puhtaammin. Todellisuus on hengen luoma illuusio. Käymällä läpi psykoosin, käyt läpi pahimpia pelkojasi. Neuroleptit eivät siis ole vastaus, vaan niillä sotket pääsi, ja voimakkaat tunnetilat jäävät läpikäymättä. Aivan samoin kuin alkoholilla ja huumeilla väistät ongelmien läpikäynnin. Käymällä psykoosi(t) läpi, kasvat henkisesti ja tulet vahvemmaksi.

        Onko jotain menetelmää miten voisi tavallaan käydä ne pelot läpi hitaammin tai niin ettei muodostu psykoosia? Eli jos on siihen pelkojen kohtaamisen suuntaan menossa, mutta ei halua kokea psykoosia? Vai onko psykoosi välttämätön vaihe tällä tiellä?


      • ernoska
        öö? kirjoitti:

        Onko jotain menetelmää miten voisi tavallaan käydä ne pelot läpi hitaammin tai niin ettei muodostu psykoosia? Eli jos on siihen pelkojen kohtaamisen suuntaan menossa, mutta ei halua kokea psykoosia? Vai onko psykoosi välttämätön vaihe tällä tiellä?

        Psykoosihan on tila johon mennään yleensä tietoisesti, eli aletaan päästää psykoottisuus vallalle. Lääkityille taas usein psykoottinen tila "virittyy" päälle jostain psyykkisestä pelkotapahtumasta sun muusta.
        Periaatteessa psykoosin siis pystyy ehkäisemään ennakolta, tai sitten ajautuu siihen antamalla psykoottisen materiaalin nousta psyykkeestä.


    • Photoni

      Hallusinaatiot ja niiden uskomaton todellisuus
      Wikipedia kertoo:
      "Hallusinaatioita koettaessa on mielen havainnointikyvyn virkeys yleensä jotenkin laskenut, ja mikäli se nousee, hallusinaatio katoaa. Hallusinaatiot ovat lähes aina suhteellisen lyhytaikaisia ja yksipuolisia. Niitä ei voida esimerkiksi yhtä aikaa tunnustella, kuunnella ja katsella eri puolilta. Yleensä hallusinaatioita kokevat eivät edes tunne uteliaisuutta tehdä näin. Tämän takia on joskus ajateltu, että koettu "yliluonnollinen" ilmiö jotenkin lamauttaisi kokijansa. Todellisuudessa tämä uteliaisuuden puute lienee paremminkin hallusinaatioiden edellytys kuin seuraus."

      En ymmärrä tuota. Itse hallusinoin ns. psykoosissa asioita, jotka eivät voi olla reaalitodellisuutemme mukaan mahdollisia, ja silti minä siinä hallusinoidessani koitin ymmärtää näitä hallusinaatioita. A ensin miettimällä tapahtuuko tämä todella, ja kuinka tämä mitä tapahtuu voi tuntua ja näyttää kaikin puolin niin reaaliselta kuin vain voi olla. B, toisekseen tarkastelin hallusinoimiani asioita monelta puolelta ja silti kaikki näytti täysin päivätodellisuuteen kuuluvilta. Näkö, kuulo ja tuntoaisti kertoivat samaa, tämä tapahtu. C koitin ajatella miten tämä tässä ja nyt todelliseksi kokemani epätodelliseksi määritelty asia voi tapahtua ja tuntua täysin todelta, ja miten voin todeta tämän todellakin hallusinaatioksi. Koin siis todellakin samalla uteliaisuutta, miten tämä voi olla totta ja samalla koitin tehdä asiat niin että jollakin keinolla paljastuisi hallusinointi, vaikka kaikki tuntui 100% todelliselta. Ja samalla syvällisesti koitin pähkäillä ja miettiä, voiko tämä todella olla hallusinaatiota kun tässä teen kaikkeni selviittääkseni pitääkö tässä ja nyt kokemani yliluonnollinen asia paikkansa. Kokemani mukaan ainoa asia joka hallusinaatiot erottaa todellisuudesta on se, etteivät ne voi olla totta normaaliuden mukaan. Muuten ne kokee täysin todenmukaisina ilman pienintäkään epäilystä että olisi unessa tai jotenkin rajoittuneessa tietoisuudentilassa. Jos miettii täysin tietoisena, miten vitussa tämä voi olla kuvitelmaa ja samalla koittaa katsoa asioita monelta kantilta ja koittaa mielessään miettiä että hallusinoinko minä muka nyt, vaikka kaikki näyttää olevan päässä normaalisti, niin väkisinkin tulee mieleen ajatus että mikä täällä oikein on totta ja mikä vain mielen luomaa.

    • Uskon vakaasti, että kollektiivinen tietoisuus on aina taustalla läsnä. Mielestäni se on ihmiskuntaa ja ihmistä eheyttävä, koossapitävä voima.
      Ihmiset, jotka paneutuvat etsimään olemukseensa viisautta ja henkistä tasapainoa ovat meidän kaikkien ihmisten hyvinvoinnin asialla.

      Psykoositila yhdistettynä kollektiivisen tietoisuuteen on alue, josta en uskalla hiiskua sanaakaan; miten herkät psykootikot tuon kokevat.

    • henkimaailmanjuttuja

      kysymyksesi on ajankohtainen.

      Minun "harhat" pystyi muutkin näkemään ja niitä ei lääkitys poistanut(tosin en siitä heidän kanssa puhunut, kun tällaisesta on vähän hankala keskustella, mutta kyllä heistä sen huomasi). Vietin siitä huolimatta kuukausia osastolla. Siis ns. henkiä näin, mutta en mitään pahoja henkiä lentelevän vaan ihmisessä olevaa "henkeä".

      Sen vaan näkee, sitä nyt on vähän vaikea selittää. pitkään oli että lähes koko maan ihmisten päällä oli tätä henkeä(huomasi ihmisistä) kaikilla ei kuitenkaan,muutamilla ei ja toisilla vähemmän. Pitkään kuitenkin oli hiljaista. Nyt on sellainen aika tullut takaisin, että alkaa taas henkivallat vaikuttamaan voimakkaammin.Nyt uskoviin lukeutuvissa ihmisissä vaikuttaa voimakkaimmin.

      Matt. 12:43

      43 Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä.
      44 Silloin se sanoo: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin'. Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna.Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle."

      Minä uskon, että nyt on tämä ylläoleva aika(en tietenkään voi olla 100% varma). Tarkoittaa myös(ja erityisesti) uskovia.

      Olen ihan terve, käyn töissä joka päivä, herään aamuisin ja käyttäydyn sosiaalisesti siellä, en vetäydy vaan heitän läppää työkavereiden kanssa. Käyn kaupassa jne. Jollain tavalla nautinkin jopa elämästä, vaikkei se nyt aina herkkua olekkaan. En halua kuollakkaan. Joten osastolle en kyllä kuulu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe