Keittiö-/kylppäriremppa - neuvoja sopimuksen tekoon?

mitäköhäntästätulee

Olen remppaamassa rivariasunnossani joko keittiön, kylppärin tai molemmat. Olen hakenut suunnitelmia useammasta firmasta, ja nyt odottelen tarjouksia. Kun niitä tulee, katson mihin on varaa.

Sinä joka olet rempannut ko tiloja, kerro mitä "pykäliä" soppariin kannattaisi ehdottomasti laittaa, jotta välttää mahdollisimman monet ongelmat!

En ole ennen rempannut enkä ole millään tavalla asiantuntija, joten hiukan kauhulla odotan mitä tästä tulee.

Olen siis pyytänut sekä tarjouksia pelkistä kalusteista että kokonaispaketista keittiö kylppäri töineen. Jos otan vain kalusteet, pitäisi tietysti löytää se työn tekijä...

Kiitos jos vaivaudut neuvomaan, vaikka vain pienessä asiassa!

16

811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allekirjoitettu

      Remonttisopimukseen tulee laittaa kaikki ne työt mitkä sovitaan tehtäväksi tarvitaessa tavaranhankinnat kuljetukset jne.Työnhinta onko urakkapalkka,tuntipalkka.

    • Tarkka pitää olla

      Kuluttajaviraston sivuilla on ainakin remonttisopimuksen malli, josta kannattaa katsoa mallia. Kannattaa tehdä mahdollisimman tarkka sopimus, jossa on sovittu remonttiaika, tarkasti se, mitä hintaan sisältyy, mikä on mahdollisten lisätöiden veloitusperiaate, esim. tuntihinta, remontoijasta johtuvat sanktiot viivästymisestä jne.

      Meillä on huonoja kokemuksia JJT-Rakennus Oy:n kanssa asioimisesta pk-seudulla, joten en suosittele ainakaan sitä firmaa.

      • mitäköhäntästätullee

        Kiitos kommenteista! Kuluttajaviraston sivut oli hyvä vinkki.

        Pk-seudulta (eräästä ympäristökunnasta jos tarkkoja ollaan) etsiskelen tekijää, voi mielellään suositella tai varoittaa... Onkohan sitten järkevämpää ottaa tekijä urakka- vai tuntipalkalla?


      • Myösa tyytymätön

        Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia ovat huonot kokemuksenne.

        Meillä onnistuvat poraamaan kaakelin rikki. Pahoittelun sijaan tuli selittelyä ja lasku työstä. Kun reklamoimme saimme erittäin asiattoman vastauksen.


      • Myös tyytymätön
        Myösa tyytymätön kirjoitti:

        Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia ovat huonot kokemuksenne.

        Meillä onnistuvat poraamaan kaakelin rikki. Pahoittelun sijaan tuli selittelyä ja lasku työstä. Kun reklamoimme saimme erittäin asiattoman vastauksen.

        "Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia ovat huonot kokemuksenne.

        Meillä onnistuvat poraamaan kaakelin rikki. Pahoittelun sijaan tuli selittelyä ja lasku työstä. Kun reklamoimme saimme erittäin asiattoman vastauksen."

        Kyse oli siis JJT-Rakennus Oy:stä


    • ölhjkstr

      Yks asia mitä pitää tehdä, on remontin valvominen. Selvitä sen tarve taloyhtiöstä. Jos pitää valvoa, jostain remonttifirmasta voi tulla myös valvonta, ja se remontoijan oman firman valvonta voi olla halvempi kuin ulkopuolisen valvojan valvonta. No, riippuu että mitä taloyhtiö vaatii. Ja mitä itse näet tarpeelliseksi. Itse haluaisin kylppäriremonttiin oikeasti hyvän ja luotettavan valvojan, tarkottaa että muualta kuin remonttifirmasta. Mutta jos kyseessä on pikkuremontti, jossa taloyhtiön vaatima valvonta tuntuu itsestä turhalle, kantsii miettiä että jos sen ottaa sieltä mistä halvimmalla saa. Koskee se valvonta mitä tahansa, sekin kannattaa kilpailuttaa. Meinaan voi olla moninkertainen ero taksoissa.

    • kysyvä ei eksy

      Ja ehdottomasti otat suomalaisen tekijän, jonka firma on puhdas. Googleta eri hakusanoilla urakkasopimus jne, mitä mieleen juolahtaa ja laita vaikka urakkasopimu*. Mutta ota niin paljon selvää kuin pystyt ja tokihan sun pitää selvittää kirjallisesti taloyhtiöllekin pilkulleen asiat. olen naisihmisenä teettäny rempan tyyllin "en tienny asiasta mitään, mutta opin paljon, kun otin asioista selvää" ja olin erittäin tyytyväinen loputulokseen. Teetin siis luotettavalla, suomalaisella, rehellisellä firmalla.

    • EGPOWER
    • Remonttiblogi.fi
    • mielenkiintoistaseon

      Joo, kannattaa tosiaan tehä pilkuntarkka sopimus vaikka vaikuttaa naurettavalta, eipähän tartte säätää myöhemmin ,että mitä olikaan sovittu. Ja koskaan ei haittaa vaikka kysyy ja kysyy vielä toisenkin kerran, niin monesti, että asia tulee selväksi.
      Jos teet remppa pks, niin itse sain tosi hyvää palvelua vantaanporin k-raudasta, tammiston bauhausissa oli vaikea löytää vapaata myyjää. Ja jos ostat samasta paikasta paljon kamaa ,tinkaa remppahintaa. Tai jos työn tekijä hankkii kamat ,niin kato ,ettei mistään kallista paikasta, niillähän on toki omat alennuskortit. Ja ehdottomasti maksat verollisena, tarkista ly-tunnus, se on jossain netissä, googlaamalla saataa löytyä. Lisäksi taitaa ns.huonot firmat olla protestilistoilla, jos häikkää toiminnassa. Ja suomalaisessakin firmassa kannattaa olla varuillaan, jos siellä häärää näitä balttian tyyppejä, että onko firma sitten muuten ok.

      • kylläkaisesiitä

        Kiitos vastauksista! Asiat etenevät pikkuhiljaa; keittön osalta tiedän nyt suunnilleen, mitä kalusteet maksavat, joten yhä lähemmäksi käy se hetki kun pitää löytää se tekijä. Kylppärisuunnitelma on vielä vaiheessa.

        Paljon viisaampi olen nyt vinkkienne ansiosta! Otan todellakin kunnollisen firman, ja tsekkaan taustat. Ja taloyhtiölle tietysti selvitys, kun ei ole ainakaan oman mittapuuni mukaan kyseessä mikään pikkuremppa.


    • siitäselähtee

      Muista, että kun viet selvityksen taloyhtiön hallitukselle/isännöitsijälle, niin tee tarkka sevitys, hehän selvittävät sitten ja päättävät, että kelpuuttavat remontintekijän ym ja taitavat ottaa siitäkin jonkun rahapalkkion, mielenkiintoista olisi tietää, mitä hintoja kukakin "tarkastelija"(isännöitsijä) taloyhtiöissä ottaa kirjallisesta remppaselvityksestä.

    • uhri kaikesta huolim

      Hei
      Itselleni kävi kaikista sopimusten tarkistamisista ym niin että kylppärissä oli tehty sutta kaakelien alle. Valvoja ei asiaa huomannut koska tehty käyntien "välillä" eikä valvoja muutenkaan ole vastuussa urakoitsijan mokista(!)Kun maksumiestä etsittiin korjauksiin, kyseinen urakoitsija todettiin varattomaksi joten huolimatta voitetusta oikeudenkäynnistä ym..sopimuksen pilkuista, ammattimaisesta valvonnasta jne jne..voi käydä ikävästi.Eli vain tehdystä työstä jonka JOKA (!!!)VAIHE on tarkastettu riippumattomalla ammattilaisella kannattaa maksaa ja vain sitä mukaa kun se on tehty!!!Ei mitään etumaksua. Loistoidea jota nyt käyttäisin vahingosta viisastuneena on vaatia urakoitsijaa asettamaan sovitulle remppasummalle "pankkivekseli"vai millä nimellä se menee.Valistakaa te jotka ko. jutun nimen tiedätte..Jos nimittäin homma menee pieleen niin ei ole kiva palkata jälkien korjaajaa vielä kalliimmalla kuin alkup.remppa olisi kun urakoitsijan mokia paikataan.Suomalaisfirma oli tässäkin, ihan kehuttu ja referensseissä löytyi. Jopa soittelin entisille asiakkaille. Vaan harvahan antaa tyytymättömän asiakkaan yhteystietoja...Joten valvo itsekin, älä usko urakoitsijan puhetta jos vähänkin tuntuu oudolta/ristiriitaiselta. Rak.mestari tarkastajaksi ja sellainen joka on sinun, ei urakoitsijan, "ystävä". Ja valvo ne tarkastamiset ja ota valokuvia joka vaiheesta myös. Roiku vaan kylmästi jaloissa siellä, kyseesssä on sinun kotisi!!!
      T.Nimim.En koskaan enää remppaa

    • Remonnimies

      Toivon onnistumista remonttisi kanssa. Olen ehkä väärä henkilö vastaamaan viestiisi, koska olen yksi niistä tekijöistä..............
      Minun ei ole tarvinnu taistella, asiakkaiteni kanssa, tekemistäni remonteista.
      Käyppä katsomassa arto nissinen.fi

    • Hyvää jäkee ?!

      Tein kesällä keittiörempan.
      Keittiöfirmalle maksoin kalusteet, siinä oli "suunnittelukin", timpurille kohtuullinen tuntiliksa, sähkis oli oikein mukiinmenevä kaikin puolin ja kohtuuhintainen ja toi putkifirma oli huono ja sikakallis.
      En älynnyt laittaa sopimukseen työn kestoa, elikkä missä ajassa työ hoituu.
      Kävi niin että kalusteet eivät saapuneet sovitussa ajassa tehtaalta ja remppa pitkittyi kuukaudella.
      Keittiö oli purettuna ...(purettiin itse tutun kanssa, joka on vastaava rak.mestari).... tosi kauan siis ja tietoisesti en pölyjä hengitellyt, mutta hella oli puretussa keittiössä edelleen ja siellä keittelin ... joo sain astman.
      Lääkäri on sitä mieltä että altistus pölyille laukasi sen, koska isäni puolelta on taipumus astmaan.

      Yritin kytätä timpuriani koko ajan, mutta teki välillä kysymättä kaikkea. Laittoi yks kaks verhotangon suojalevyn omista vanhoista vaneereistaan. Vittu mittas sen pikkasen leveemmäks kuin vanha. Tuuletusikkunaa avatessa verho on tiukilla. Lisäksi laittoi sen kahdesta levystä ja jatko-osa on ihan saatanan ruma.
      Äijällä ei ollut visuaalista silmää, eikä tiennyt että mulla olisi ollut fyrkkaa enemmänkin kuin 100 täyspitkään levyyn.
      Kyttää timpuria ja sitä mitä yrittää duunailla siellä ....

      Älä anna miehen suunnitella keittiötäsi tai kysy ainakin mitkä ovat esim. käytännölliset vetimet. Luusisi naisen osaavan suunnitella paremmin.
      Pitkät hienot vetimet on perseestä ainakin ovissa. Hakkaavat yhteen ja toisiin oviin avatessa.
      Mun se em. "fiksu" timppani ei laittanut yhtä pitkää vedintä pystyyn vaikka suosittelin niin. No se hakkaa toiseen oveen kun on sattumoisin kulmaovessa. Miesssunnittelija ei tälläisiin puuttunut, kun ei viittinyt. Ite yritin sitten kokemattomana ajatella näitä. No laitoin aukeamisenestotulpan oveen siihen kohtaan mihin vedin hakkaa. Noilla vetimillä tuli muutenkin typerät ovenaukamissysteemit. Aukeevat yks niinpäin ja toinen näinpäin.

      Otin värikkäät maalatut keittiönkaapistot. Kiva, kiva hienot on mutta kun kolhu tulee niin valkoinen paistaa läpi pohjasta!!!
      Lisäksi niista irtosi hajuja alussa ja astmani oireili. Nyt on jo haihtuneet kun yöllä tuuletin niitä ovet auki.

      Siispä varmista että kaikki materiaalit ovat M1:stä !! Jos et halua että teillä tulee hengitystiesairauksia. Mulle totakaan ei kukaan sanonut. Rakmestarituttuni oletti että kaikki on nykyään M1:stä kaikkialla, kosta iso firma jossa hän on töissä ei riskeeraa mitään, vaan käyttää vain M1:stä.

      Se mun vitun timpuri liimasi välitilalevyt mm. ihan saatan pahanhajuisella liimalla, joka ei ollut M1:stä nähnytkään. Haisi tosi pitkään ja mitälie sieltä vielä jatkossa irtoaakaan.
      Pyydä siis selvittämään aine-osat mitä kaikkea paskaa sitten laittaavatkin. Sairaaloissakin on lyöty mitä tahansa mömmöä alle lattioita tehdessä ja nyt niitä puretaan kun työntekijät oireilee.

      Mitäs vielä. Putkifirma sai aikaan pienen vesivahingon. Siinäkin pitkittyi päivällä koko remppa ja asensivat samalla uuden hana/suihkusysteemin vessaan ja se systeemi vuotaa nyt. Käsisuihku vuotaa joka kerta kun sitä käyttää. Tota perkeleen putkifirmaa en enään käytä. Pomo ei osannut maata kuin suutaan soittaa. Täytyy sille paskiaiselle soittaa kohta tosta vuotohommasta.

      Onhan toi kivan näkönen keittiö, kun valkkarin värit ite ja onhan järjestyksessä munkin toiveita saatu toteutettua.

      Noi laatikkosysteemit jotka menee liukuen kiinni on ok. Niihin vaan pitää ostaa sivuihin lisä-osat osaan, kun on pelkät tangot. Laatikkofirma kusettaa tässäkin. Myy keskeneräistä tuotetta ja mani mani lisää, niin tulee laatikot joissa kattila pysyy.

      Kysy tutuilta vikoja mitä heidän keittiössään on.

      Pyysin myös timppaa tukkimaan murkkureijät ja niitä näytinkin ... joo murkkua piisaa edelleenkin .... mut kai se timppa ees yritti tukkia ... :))

      Kylppäriremppa 10 v sitten:
      Kaato ei toiminut, se uusittiin ilmatteksi. Testaa se heti kun "muurari" lähtee.
      Pölysuojia ei laitettu, vaikka se oli sopimuksessa. Sain valittaen alennusta, koska laitoin suojat ite. (urakkasopimus). Uuno purkaja/laatoittaja tykkäs ite hengitellä kivipölyä. Kaiken teki ilman suojia ja antoi pölyä myös meidän perheelle. Siinävaiheessa ei astmaa vielä saatu kukaan, kun pesin lattioita ja laitoin suojia minkä kerkesin.
      Kuvaan työkseni mm. keuhkoja. Kivipölykeuhkoa ei enään paranna mikään.

      Joo sitten kylppärin kaapinovet oli vinossa. Siis voi vittu mitä jälkeä ... no se äijä suoristi ne kyllä ilmatteks.
      Äijällä ei myöskään ollut laitteita toivomaani vinolaatoitukseen. Ei siis ollut sellaista vehjettä jolla ois saannu hyvin katkaistua laatan.

      Toi firma ei ole enään kuvioissa, joten ei sun tartte pelätä, mut toi laatoittaja varmaan häärää viel jossain. Sano olevansa oikeesti maalari ;)) kun haastattelin ... heh heh ...

    • vanhahoratsu

      Kannattaa ottaa Itä puolen miehet töihin ,ne tekee halvalla ja sitten tulee korjaajat perään kun kukaan niistä ei ole ammattilaisia ... mutta on ne niin komeita miehiä että saavatkin tehdä kaikki remontit jopa tämmöisen vanhuksen rööritkin hoonasivat:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe