Valikko

Ongelma Parador parketin kanssa - osaako kukaan auttaa ?

Laitatimme juuri vajaat sata neliötä Paradorin mattalakattuja savutammi ja pähkinäparketteja lattiaan. Väri ja kuosi oli hieno, mutta tulos kamala. Tämä mattapinta imee kaiken pölyn jota tuli sekä asennusaikana, että tietysti tulee ulkoa jatkuvasti. Imurointi ja kosteapyyhintä ei auta mitään, pöly yksinkertaisesti vain siirtyy paikasta toiseen. Ikkunoista tulevan auringon valossa lattiat näyttävät lähinnä siltä kuin asuisimme työmaalla. Valmistajan ja parkettia myyvän Parketti Romanoffin mukaan lattiaa ei saa käsitellä millään vahalla tms. mikä nyt ensimmäisenä tuli mieleen. Onko kellään ollut vastaavaa pulmaa? Mitä tälle voi tehdä?

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

7 VastaustaVälihionta verkolla ja kirkas lakka päälle. Avot! (eli vähän kuten huoltolakkaus)

Tuosta vahan levittämisestä lakatun parketin päälle on kahta koulukuntaa, ei se siitä irtoa mutta eipä se kovin hyvältäkään näytä jos ei ole koko ajan vahailemassa uusika....

Ilmianna
Jaa

Onko asiaan löytynyt jo jotain ratkaisua? Meillä nimittäin sama ongelma Paradorin mattavalkolakatun tammiparketin kanssa. Koko ajan näyttää nuhjuiselta ja likaiselta vaikka kuinka siivoaisi.

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

Ei välttämättä auta mutta onhan käytössä staattiset puhdistusliinat?

Ilmianna
Jaa

Meillä sama parketti viime talvena laitettu, mutta ei vastaavaa vikaa ja tyytyväisiä ollaan mattapintaan, koska ei kiiltävää haluttukaan.. Ennen muuttoa siivottu ihan tavallisella parketinpesuaineella.. muistaakseni. Pitääpä tarkkailla miten peseminen vaikuttaa tuohon lian tarraantumiseen.esim. kulkuväylät vs. reuna-alueet.

Ilmianna
Jaa

Ohessa pesuohjeet Paradorin mattalakatulle parketille. Ohje koskee loppusiivousta, mutta koska ette ole saaneet lattiaanne vielä puhtaaksi, voitte menetellä näin:

Mattalakatun parketin loppusiivous

- Pesuaineena käytetään ammattikäyttöön tarkoitettua Heti Moniteho -pesuainetta. Tätä saa alan erikoisliikkeistä sekä joistain K-Raudoista, siivousosastolta.

- Lattia pestään pesuliuoksella, jossa on 75% pesuainetta ja 25% vettä.

- Pesu tehdään käyttäen mikrokuituliinaa, jolla lattiaa hangataan. Pesuliuoksen määrä on pieni, eli lattialla ei saa valua liuosta. Liiallinen veden käyttö saattaa vahingoittaa parkettia.

- Lattia tulee huuhdella erittäin hyvin HETI pesun jälkeen, eli huuhtelu tehdään nihkeällä mikrokuituliinalla joka on kastettu puhtaaseen veteen. Tärkeää on, että liina on uusi, eli ei sama jota käytettiin pesuliuoksella puhdistukseen. Tämä huuhtelu tehdään neljä kertaa heti peräkkäin, liina tulee puhdistaa valuvan veden alla joka kerta. Pesuainetta ei siis saa jäädä yhtään lattiaan kun olette valmiit.

- Lopuksi lattia kuivataan kuivalla liinalla, jos tarve.

- HUOM: Tämä pesutapa koskee loppusiivousta, eli lattiaa ei saa pestä tällä menettelytavalla muuta kuin 1-2 kertaa, muuten se saattaa vaurioitua. Kyseessä on hyvin voimakas pesuaine joka on tarkoitettu vain ammattikäyttöön. Normaali annostus on vain 2-5 ml per 5L vettä (!). Kokeilkaa ensin pienelle alalle, ennen kuin pesette koko parketin.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Vielä lisäyksenä sen verran, että kyseinen pesuaine on erinomainen myös päivittäiseen pesuun, MUTTA purkin ohjeissa olevaa annostusmäärää ei saa ylittää! Kyseessä on ammattikäyttöön tarkoitettu aine, joka on uskomattoman riittoisaa.

Ilmianna
Jaa


nostetaan, onko muita kikkoja :) meillä ihan sama ongelma,kun aloittaneella ?

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu