Henkinen perheväkivalta

....................

Onko täällä joku joka on onnistunut pääsemään henkisen perheväkivallan yli? Olen 24-vuotias nainen, joka alkaa vasta pikkuhiljaa tajuta, mikä perheessämme on ollut vialla. Olen aina ollut tunneherkkä ja kaivannut kovasti hellyyttä. Meidän perheessä kuitenkin molemmat vanhemmat ovat olleet kylmiä. Olen joskus pikkutyttönä saanut nyrkistä naamaan, kun olen kiukutellut aivan pikkuasiasta.

Nyt aikuisena huomaan, että minun on todella vaikea ilmaista tunteitani oikein. Saan aivan omituisia tunnereaktioita esimerkiksi kun minulle huudetaan. En osaa suhtautua tunteisiin oikein, koska en ymmärrä niitä. Tämän takia pyrin aina piilottamaan tunne-elämääni ja koitan esittää järkevää. Olemuksestani huokuu kuitenkin tunteikkuus ja minulle läheiset ihmiset kokevat minut hieman outona tämän ristiriidan. En osaa myös sanoa, mitä oikeastaan tunnen ja mitä en tunne. Saan aivan omituisia tunnekohtauksia, joiden syytä en voi selittää. Tiedän, että tämä tunne-elämän käsittely sai alkunsa, kun tapasin erään miehen, jonka kanssa kohtasin niin voimakkaasti tunne-elämältämme. Emme kuitenkaan ole enää väleissä, koska käyttäydyin aivan häiriintyneesti hänen kanssaan. Muistan huutaneeni vihanneeni häntä, kun hän puhui avioliitostamme. Tiedän, että tämä kuulostaa häiriintyneeltä, mutta en voinut uskoa, että kukaan haluaa aidosti minun kanssaan mitään ja etenkin sellainen ihminen, josta välitän hyvin paljon. Tapauksesta on pari vuotta.

Kävin pari vuotta terapiaa, mutta lopetin sen, kun koin olevani kunnossa. Alan tällä hetkellä parantua päivä päivältä ja luulen, että lukemalla muiden ihmisten kokemuksia, voin alkaa tuntea itseäni.

13

857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastausta vailla

      Sinun elämäsi kuulostaa aivan minun elämältäni, paitsi että vain toinen vanhemmistani oli kylmä. Ja henkistä väkivaltaa ovat aiheuttaneet sisarukseni. Minua on pilkattu läpi elämäni perheeni parissa ja kiusattu myöskin koulussa. Sitten tapasin miehen, joka muutti tunne-elämäni täysin. Minun täytyi opetella näyttämään tunteitani, tai tuntemaan ylipäätänsä mitään. Mies kuitenkin loukkasi minua useasti, ja vetäydyin kuoreeni. Ja lopulta työnsin hänet pois elämästäni. Nyt yritän vältellä perhettäni ja tätä miestä mahdollisimman paljon, koska olen aivan rikki sisältä, taas.

    • Torvisoittoa.....

      Jos sa menisit vaikka kreikkaan siellä sä voisit tunteilla ihan mitättömistäkin asioista, olisit ikäänkuin sinut ittesi kanssa, eikä tarvis puolisoa mitättömyyksillä rasittaa, jooko.

    • h.. väkivallan uhri

      Olen kokenut samaa henkistä väkivaltaa suhteess liki 16 vouden ajalta. Emme ole enään yhdessä, sain voimia jättää sitä kun sain tietää että hänellä oli toinen nainen.. se oli mun pelastuksen päästä suhteesta pois.siitä on nyt yli 2 vuotta kun erottiin ja minulla on uusi suhde nyt..mutta nytkin pienistä asiosita ja eleistä minä edelleen tunnen pelkoa tätä uutta kaveria kohtaan, se tunne ei noi vaan häviä,se jättisyviä jälkiä sieluun. toissa päivän uusi kaver sanoi minulle että nyt teet niinkun hän haluaa.. ja saat vasta mennä kun hän antaa siiheen lupaa..silloin tuli sellainen tunne epämukava tunne taas, pikku pelontunne, en sanonut mitään hänelle.. en pystyny silloin mutta nyt tunnen oloni ihan seksisin. Minä en tiedä että pääsenko minä koskaan niistä arveista eroon kun se nyttenkin näyttää seuravaan minua.Toivotan sinulle paljon voima. toivottavasti sinä toivut tästä mielentilasta.

    • eron partaalla

      Voiko saada avioeron henkisen väkivallan perusteella ? tilanne aivan mahdoton.

      • h..väkivallan uhri

        Kyllä saat ja jos sinulla on jotain todisteit kun esm ystäviä joka voi todistaa sun puolesta että voit todella huonosti ja pelkäät häntä niin se on erritäin hyvä.jos hän on txt sinulle jotain loukkavaa niin säilytä niitä viestejä. Kirjoita päiväkirjja missä kuvilet aidosti mitä sinust tuntuu. niin minä tein ja siitä oli kyllä apua erossa. Mutta nyt mun uusi piokaystävä on alknut käyttää henkistä väkivaltaa mua kohti niinpä tämä uusi suhde tulee loppumaan kohta ja minä lähden menee. Voimia sinulle tiedän miltä sinusta tuntuu.Tulee ihan surullinen olo sun takia. toivottavasti pääset kohta pois sun suhteesta.


      • ts

        Eihän avioeroon tarvitse olla syytä tai siis ei sitä tarvitse perustella.


      • mk

        Avioeroon ei tarttemitään syytä riittää ettei halua olla kyseisen henkilön kanssa ja ei muuta kun erohakemusta tayttämään ja vit sen omalla nimelläsi allekirjoitettuna sinne mihin pitää ja se on sillä selvä. Vata puoli saa ilmoituksen siitä aikanaan.


    • JK

      NIINKÖ

    • JK

      VAI IIIN

      • voimatloppuu

        En tiedä kuuluuko tämä tänne, olen omaishoitajana hoitanut miestäni 14 vuotta.Tyttäremme on koko ajan odottanut isänsä kuolemaa. kun hän onkin elänyt,hän on ruvennut syyllistämään minua .Olemme oleet ulkomailla,siitä onkuullut .Jos kuolee hommaa minut taposta vankilaan.Mitäs olet lääkärelle ja lentoyhtiöille valehdellut että olette saanut lentää. 3vuoteen ei edes kysynyt onko elossa. Tätä on vuosia kestänyt.Meneekö tämä henkisen väkivallan puolelle? Sanokaa viisaammat mitä minä teen?


      • PikkuTyttö3

        Kiitos linkeistäsi.

        Valitettavasti luin sen todeksi, jota olen epäillytkin.
        Henkistä vakivaltaa ei tajua heti ...

        Huhhuh, olen kyllä pohtinut, että on epänormaalia PELÄTÄ kumppaniaan.. :'(


    • Perheetön

      Olen 17-vuotias tyttö, pian 18-vuotta. Ja minua sortaa äitini. Hän vähättelee minua, haukkuu, pahimmat haukkumat tähän asti ovat olleet huora ja vahinkolapsi. Hän jakaa kaikki kotityöt minulle, ja meillä kotona asuu vielä 16-vuotias pikkuveljeni. Jos kysyn tai ehdotan voisiko joku muu tehdä tämän kotityön kun minä tein jo sen toisen, niin saan huutoa ja paljon. Pikkuveljeni mielistelee äitiäni ja ärsyttää minua sillä, että hän saa rahaa aina pyytämällä ja minulle on luvattu kotitöistäni euro tai pari mutta niitä ei ole koskaan näkynyt. Olen loppu. Tätä on jatkunut pian kolme vuotta. En saa ilmaista itseäni kotona enkä saa olla eri mieltä äitini kanssa tai olen taas ''paska lapsi''. Fyysistä väkivaltaa on ollut, hän on tukistanut minua ja ottanut kurkusta kiinni. Haluan pois täältä, mutta hän ei päästä muuttamaan, ennen kuin minulla on vakituinen työpaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe