Kauhavan jätehuolto

Lukutaitoa

Miksi kauhavalainen lakeuden jätelautakunnan jäsen levittää blogisssaan virheellistä ja väärää tietoa jäteasioista. Etapilla kaupunki kilpailutti kuljetukset Ekoroskilla jokainen talous kilpailuttaa halutessaan tai tilaa itsellelleen sopivimman. Kannattais lukea kotiin tulevat tiedotteet.

44

2429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epätietoinen.

      Posti toi lapun jossa luki näin.Seinäjoen Sitan toimipiste vastaa teidän alueen jätehuollosta.Onko tähän mitään sanomista,asia lienee päätetty jossain ylemmässä portaassa.Tämän tekstin mukaan itse ei voi valita.Jos jollain on parempaa tietoa asiasta,kertokaa.

      • Lehtiä lukenu

        Kaupungin hallitus, valtuusto. Kaupunki on vastuussa kuljetuksista eivät kuntalaiset.


      • mainoss

        tottakai sita yrittää ettei vaa ihmiset hoksaa kilpailu


    • ei roskata

      Kauhava, Alahärmä, Ylihärmä alueella on ainakin kaksi muuta ekoroskin hyväksymää kuljetusyrittäjää Sitan lisäksi. Blogistilla on oikea tieto pahasti hukassa.
      Kaupungin viranomaisen olisi syytä ohjeistaa jätelautakunnan jäsentä pikaisesti.

    • Suurennuslasi

      Kenen asialla on jätelautakunnan kauhavalainen jäsen harhauttaessaan ihmisiä. pitäisikö hänen toiminta tutkia tarkemminkin?

    • sekoottaa vaan

      Kysyin Ekoroskilta ja jokainen kiinteistöomistaja saa itse valita kellä ajattaa.Mahdollisuuksia on useammista urakoitsijoista valita ja tehdä sopimus. Saa vaikka kilpailuttaakin halutessaan. Pois tuollaiset jätelautakunnan edustajat jotka sekoittaa asioita.

      • blogista e.k-k:n

        Faktaa asiasta. Yksinkertaistako?

        Kauhavan kaupunki on velvollinen järjestämään tasapuolisen kuljetusmaksun alueensa asukkaille ja tämähän tiedetään yleisesti.

        Ekorosk Oy on keksinyt loistavan idean.
        Laitetaan kaikki kylät etsimään halvinta yhtiötä roskien kuljettamiseen.
        HIENOLTA KUULOSTAVA AJATUS/ ESITYS..
        Ajatus, joka iskee moniin Kauhavan alueen kyläläisiin.

        Tässä voi käydä huonosti, se selvisi tänään.

        Yksinkertainen esimerkki asiasta, jonka tänään sain on:

        Kylät kilpailuttavat hinnat eri kuljetusyrityksiltä. Esim. Alahärmän eräästä kylästä valittaisiin vaikka Kortesjärveläinen kuljetuskalusto tyhjentämään heidän jätteitään.
        Alahärmän kylän asukkaille kuljetus, vaikka halvalta kuulostaisi on kalliimpi kuin Kortesjärven kyläläisille.

        Kortesjärvi on lähempänä tyhjennystä, kuin Alahärmä.

        Sama juttu, jos meillä Kankaalla olisi oma yrittäjä niin tottakai meidän hinnat olisivat halvemmat kuin Kortesjärveläisen.

        Tasapuolisuus hinnoissa on uhkana kadota tämän "leikittelyn" myötä.
        Kauhavan järjestämä kuljetuspalvelu on tasapuolinen hinnaltaan kaikille alueen asukkaille.

        En oikein ymmärrä, miksi kylät Kauhavan alueella ajetaan tietämättämään maksamaan enempi kuljetuksista kuin muut kylät.


    • ei kaikkitietävä

      Et oikein ymmärrä, sen me olemme täällä myös huomanneet. Mitähän tuo viimeinen lause oikein tarkoittaa? Eihän sitä voi myöntää tietenkään, että on levitellyt vääriä tietoja ihmisille. Kun ottaa vähemmän kantaa asioihin tulee vähemmän möhlittyäkin.

    • Mars,mars

      Ens tiistaina siis 13 päivä tätäkuuta on kuntsarilla illalla yleisötilaisuus,nimellä ekorost ensi vuonna Ylihärmässä ja Kauhavalla,Alahärmä ja Kortesjärvi on jo Ekoroskin asiakkaita.Sinne kaikki kylien ihmiset saamaan viimekäden tietoa mikä muuttuu kun siirrytään Etapilta Ekoroskiin.

    • Etapin kannalla

      Mikään ei muutu, jos kuljetus järjestetään kuten Etappi järjesti. Ei ongelmia, ei pienintäkään. Toivon, että tilaisuuteen on tulossa myös valtuutettuja kuulemaan uudelleen valtuustossa esitetyn tiedotteen, miksi Ekorosk Oy on parempi vaihtoetto kuin Etappi. Varmasti asioita selkeyttävä tilaisuus kaikille ihmisille.

    • Järki,hoi.

      Etappiin oltiin Ylihärmässä hyvin tyytryväisiä,4 viikon tyhjennysvälin sai kun jätettä ei kertakaikkiaan ollut,6 viikkoakin olisi ollut joillekin tarpeellista,yksin asuvalle esim.Nyt ilmeisesti Alahärmän silmäätekevät todella aktiivisesti jopa manipuloimalla halusivat Ylihärmänkin Ekoroskiin.2 Viikkoa on tyhjennysväli,siis puolta kalliimpaan kuin Etapilla.Jos haluaa 4 viikon tyhjennyksen,pitää hankkia kallis kompostori johon ei tule kuin kahvinsakat ja joskus kananmunan kuoret,ei mitään muuta.Etappi rakensi Ylihärmään oman jäteaseman kustannuksellaan.Toimi eritäin hyvin.Nyt Kauhava joutuu omalla kustannuksellaan rakentamaan samanlaisen todella tärkeän aseman Ylihärmään.Kaupunginjohtaja Mattila ehti jo sanomaan että ei Ylihärmä tarvitse omaa asemaa,erittääin törkeä lausunto.Alahärmän kanssa yhteistyö erittäiin vaikeaa,ollut aina,varmaan siitä johtuu entisen Alahärmän kunnan konkurssikypsyys,ei ole älyä.

      • Eija Kiviharju-Ketol

        Törkeää rahastusta. Etappi ymmärsi ja otti huomioon tyhjennysvälien käynnin, jos asiakkaalta ei yksinkertaisesti tullut tarpeeksi jätettä haettavaksi.

        Normaali järkikin sanoo, ettei aina voi tulla samaa määrää jätettä.
        Jätemäärä riippuu talouden koosta ym. tekijöistä.

        Ekoroskiksen 2 viikon tyhjennysväli on silkkaa rahastusta.

        Minä en hyväksy, enkä salli, että puolityhjä jäteastiani tyhjennetään liian aikaisin.
        Tyhjentää toki saa, murut pohjalta, mutta maksan vain oikeasta tyhjennyksestä.
        Eli, tyhjennyksestä kun astia on täynnä. Kerran kuussa riittää, kiitos.

        Blogissani on Etapin viimeisimmät taksat luettavissa.
        Verratkaa kustannuksia.


      • aiempaa kaivaten

        Jätehuollossa on kauhavalla palattu -70 luvulle, päättäjien oivalla avustuksella!


    • Kulut + 50%

      Kiitos Eija,onko tosiaan pakko liittyä Ekoroskiin,jos asuu Seinäjoen tai Lapuan rajalla,ihan lähellä,eikö tosiaan voi valita. Jopa edullisempaa tai ainakin joustavampaa Etappia.Kauhava on mainostanut että jokainen voi valita oman tahdonsa mukaan,kuka hakee jätteet.En halua lyhentää hakuaikaa 4 viikosta 2 viikkoon vain sen takia että Kaupunki pakotti liittymään Ekoroskiin.Koska roskia ei tule yhtään sen enempää.En haluaisi ostaa monta sataa Euroa maksavaa kompostoria tyhjän takia,koska sinne ei tule käytännössä mitään.Hämmästyttää pientä kulkijaa.

      • Eija K-K

        Katsotaan nyt, eiköhän Ekoroskiskin tule järjiinsä.
        Valinnasta, otahan yhteyttä Etappiin jos asut rajamaastossa.
        Ehkä sinunkin kannattaa kilpailuttaa jätekuljetus, kuten Ekoroskis Oy kehoittaa ihmisiä tekemään.
        On se jännä juttu, kuinka jätteistä voi tulla aikamoinen sekasotku kun yhtiötä vaihdettiin.
        Ekoroskiksen edustaja piti Kauhavan valtuustolle pitkän, pitkän esittelyn aiheesta:
        Miksi, he ovat parempi vaihtoehto kuin Etappi.
        Nyt tämä valtuustolle esitetty puhe on tuuleen huudettu.
        Asia ei olekkaan niin yksinkertainen/ halpa kuin valtuustolle esitettiin/ kerrottiin.
        Etappi kuultuaan aikoinaan Ekoroskiksen esittelyn valtuustolle totesi: Pelkkää silmänlumetta.
        Näinhän se oikeasti meni ja nyt se on tullut julki.


    • Ryöstö

      Kaikista pahinta tuossa eko-roska-astiassa on, että sinne ei tästä taloudesta oikein mitään voi laittaa. Tyhjääkö pitäisi tyhjätä maksusta ???

      Kaikki on lähes ns kieltolistalla. Enkä ala 10-hernekeitto tölkkejäkään erikseen kuskata näille jäte-asemille. Eikä energiajaettakaan sinne tipahda.

      Etapille nekin peltitölkit kelpasi.

      Ja kaiken olen biolanin kompostoriin laittanut, mikä mullaksi muuttuu.

      Pakko hakea kulmakaapista lasillinen ja sanoa ruma sana!

    • kalliimmaksi tuli.

      Tämä neljän viikon hakuaika ja siihen kytkeytyvä kompostorin hankinta on täyttä soopaa.Etapille meni kaikki samaan pussiin ja 4 viikkoa oli haku aika.Jos karjatilallinenkaan ei saa kompostoida kiinteää lantaa tuottavaan tunkioon,niin johan on pasmat sekaisin.Rottia on tai ei ole,haudataan ne vähät ruokajätteet lannan alle tai kompostoriin,näin se vaan maatiloilla on.Rottia pitää myrkyttää maatiloilla ympäri vuoden.Kyllä on Ekorosk vieraantunut maaseudulta ja karjatiloilta.Ekorosk oli erittäin huono valinta Kauhavan valtuustolta.Tuli kunnolla takapakkia.

      • jko1

        Onkohan kukaan tullut ajateleeksi että Etappi on investoinut kaikki jäteasemat ja ekopisteet, biokaasulaitokset ja polttolaitoksen! kaikki on tapahtunut jätemaksuilla. Nyt Kauhava rakentaa ja investoi kaiken Ekoroskille ja Kauhavalaiset maksavat ne verovaroista joka on lain hengen vastaista. Kokkolaan tuleva biokaasulaitos ja varmaan jossakin vaiheessa hankittava polttolaitoskin tulee Kauhavalaisten maksettavaksi. Eli maksetaan kaikki uudelleen KIITOS


      • no jesus
        jko1 kirjoitti:

        Onkohan kukaan tullut ajateleeksi että Etappi on investoinut kaikki jäteasemat ja ekopisteet, biokaasulaitokset ja polttolaitoksen! kaikki on tapahtunut jätemaksuilla. Nyt Kauhava rakentaa ja investoi kaiken Ekoroskille ja Kauhavalaiset maksavat ne verovaroista joka on lain hengen vastaista. Kokkolaan tuleva biokaasulaitos ja varmaan jossakin vaiheessa hankittava polttolaitoskin tulee Kauhavalaisten maksettavaksi. Eli maksetaan kaikki uudelleen KIITOS

        jopas tuli roskapussille hintaa


    • Jumakauta

      Eikös se Salo junaallu tämänki jutun,ohjas Kauhavan Ekoroskiin valtuustos.
      Kansa maksaa.

    • Petetty kuntalaanen

      Onko kukaan tarkistanu miten päätös jäteyhtiöstä on tehty? Kaikki löytyys kaupunginvaltuuston pöytäkirjoista. Etapista eroaminen perusteltiin muistaakseni isolla tukulla rahaa, joka Kauhavalle saadaan, kun myyrään Etapin osakkeet. Missä ne rahat nyt on? Mulla on sellaanen käsitys, jotta harhaan olis johdettu! Nyt maksetaan jäteasemakin toiseen kertaan, ku ekoroski ei niitä maksa niinku etappi.

    • Anna mun kestää.

      Kokoomus tässäkin toheloinnis on takana,on ne kummaa porukkaa,täysiä kaheleita.

    • Voi yhden kerran

      Valtuustossa esitettiin kaupungin saavan satojentuhansien tulot Etapin osakkeista kun liitytään Ekoroskiin.Nyt on tulossa satojentuhansien menot.Kuka puhui puppua valtuutolle ja johti sitä harhaan.

    • Puhtaus kunniaan

      Kyllä ootta sikaasta porukkaa. Ekorosk on nykyaikainen jätteenkeräys
      eikä ole loppujenlopuksi kalliimpikaan. Ette ole edes vielä tutustunutkaan
      asiaan. Kuljetusyrittäjä on Alahärmässä hoitanut asiansa tosi hyvin.
      Joku kirjoitti että pitäisi olla 4 viikon välit noudossa. 2 viikkoa on tosi
      hyvä hakuväli. Pärjää pienemmällä laatikollakin. Kun on 30 lämmintä
      ja jätteet 4 viikkoa laatikos , ei kyllä pysy kansikaan kiinni ja mikä lemu!
      Koittakaapa olla 4 viikkoa ilman pesua ja vaatteiden vaihtoa niin näette
      kuinka kaverit välttelee jos niitä on.

    • Kärpäsiä ym, olioita

      Ei oo meillä ongelmana 30 asteen lämpö. Me pestään astiat kesällä .
      2 viikon tyhjennys on rahastusta, siihen ei Etappi alakanu. Kunniootti tyhjennyksen tarvetta. Tyhymiä me ei olla ja astiat osataan pestä. Ekoroskiksen edustaja puhui kauniita sanoja valtuustosalis, mutta unohti mainita, että Kauhavan kaupunki/ asukkaat maksavat nykyaikaisen jätteenkeräyksen. Eli, tarvittavat jätteen kierrättämiseen rakennettavat systeemit. Etapin edustaja toi selkeästi julki, ettei Ekoroskilla ole tarvittavia laitteita olemassa.
      Etapin osakkeiden myymisellä varmahan katetaan Pietarsaareen ja Vaasaan tarvittava kalusto jätteiden käsittelyyn. Ekoroskilla näitä laitteita ei virallisesti ole, vielä.
      Huom, jätteenkeräys on eri asia kuin Ekorosk.

    • oho5

      Monta asiaa on, mitä ei ymmärrä. Maksut kallistui ja monen ruottalaasen kans pitää puhua, että asiaa saa hoidettua. Sitä minä kans niin ihmettelen, kun kotona pitää ny laittaa erivärisiin pusseihin roskat. Käytiin Pietarsaaressa huoltoasemalla syömäs, kaikki roskat laitettiin samaan. Kuka täs ny maksaa ja mitä?

    • Tuskaa tulossa

      Mehän tämä maksetaan,niinkuin Kreikankin kulutusjuhlan.Mihin katos Etappiin sijoitetut Kauhavan ja Ylihärmän osakerahat.Eikös niiden myynnistä pitänyt tulla satojatuhansia.

    • Business-Veli velho

      Uskomatonta mutta täyttä totta Ekoroskilta!
      HUOMATKAA:

      Mikäli tahdotte jäteastianne tyjennettävksi 4-viikon välein, tulee ostaa Biolanin ympärivuotinen lämpökompostori. a 400euroa.

      EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI !

      Mikäli pidennetty tyhjennysväli hyväksytään selvityksenne jälkeen,
      TULEMME TARKASTAMAAN HENKILÖKOHTAUSESTI KOMPOSTORIN SISÄLLÖN OSOITTEESSANNE !!!

      • Turhaa huutoa!

        Mitä Salo on tehnyt? En ole kuullut hänen koskaan ottaneen mitään kantaa jäteasioihin tai astioihin? Asin valmisteli hallitus ja hän ei ole ollut edes siellä jäsenenä???


    • mettä kaatis

      Nyt kysellään miksi kaupungin päättäjät ja vaaleilla valitut ideanikkarit ovat asian oikeellisuuden jätehuollossa kaupunkilaisten parhaaksi näin aatelleet, mutta eihän päättäjien teot tarkoita että niitä tehdään kaupunkilaisten parhaaksi vaan mieluumin asukkaiden harmiksi.Aika sekamelska saatiin aikaan panemalla toimiva ja edullinen jätehuolto kaupungin hoitoon,erikoista politiikkaa!

    • mummot pois

      Niin kun kattelin vanhoja pöytäkirjoja, tuli mieleen että onko yksikään naisedustaja äänestäessään ajatellut mitä tekee tai tehdessään aloitteen kuntalaisia vastaan, uskon että ajatukset pyörii vain omassa kyläseurassa, kun pitäisi ajatella asukkaita ja esim. yrittäjiä jotka nyt ei miellytä kun on vähän huono päivä, äänestän sitten vastaan vaikka huomenna olenkin toistamieltä. Näin mystisesti kauhavalla tehdään päätöksiä!

      • jko11

        Nyt voidaan sanoa Kauhavalle maksoi siirtyminen Ekoroskiin 1 milj. euroa ja lisäksi kuntalaiset maksaa vuosittain verovaroista jäteasemia ja ekopisteitä. Ekorosk vaan operoi ja kerää rahat pois pietarsaareen. Kyllä maalaista tässä vietiin vipukelkalla.


    • pönttörokapönttö

      Etappi oli persiistä sekin, mut mieluummin sen vanhan mallin ottasin takas kuin tän nykyisen. Vi**n kallista ja turhauttavaa hommaa. Eivät usko että on komposti ja kierrätys keksitty. kahdesta roskapussista saa maksaa maltaita.

      • maltaita

        Eija K-K oli oikees. Naureskeltiin totuudelle, miten suut nyt laitetaan?


      • nälliyöö

        kyllä meillä ainakin on komposti, et näköjään tiedä asiasta, että jätteen noudon saa harvemmaksi kun on komposti. Kierrätykseenhän nyt on pakko viedä kaikkien lasit ja metallit sun muut, eli mikä ongelmasi on? Entinen malli oli ihan järjetön, kaikki jätteet heitettiin vain samaan säkkiin..


      • Peräkenttä
        nälliyöö kirjoitti:

        kyllä meillä ainakin on komposti, et näköjään tiedä asiasta, että jätteen noudon saa harvemmaksi kun on komposti. Kierrätykseenhän nyt on pakko viedä kaikkien lasit ja metallit sun muut, eli mikä ongelmasi on? Entinen malli oli ihan järjetön, kaikki jätteet heitettiin vain samaan säkkiin..

        Voi kun kaikki tai edes pualet ymmärtääs kuinka hyvästä, hienosta
        ja yksinkertaasesta asiasta puhut.


      • kok1
        Peräkenttä kirjoitti:

        Voi kun kaikki tai edes pualet ymmärtääs kuinka hyvästä, hienosta
        ja yksinkertaasesta asiasta puhut.

        Nyt on liikkeellä tietoa, että Ekorosk on laittamassa joka talouteen toisen jäteastian? Niillä ei kuule ma pussipelit toimi. Kuka nyt maksaa astioiden hankinnan ja maksetaanko nyt molemmistatyhjenyksistä???


      • kauko4
        kok1 kirjoitti:

        Nyt on liikkeellä tietoa, että Ekorosk on laittamassa joka talouteen toisen jäteastian? Niillä ei kuule ma pussipelit toimi. Kuka nyt maksaa astioiden hankinnan ja maksetaanko nyt molemmistatyhjenyksistä???

        Katsoin noita hyötykäyttöjä mitä ekorosk on mainostanut. Ekorosk maksaa yli kaksinkertaisen määrän jäteveroa kaatopaikalle laitosta kuin esim etappi suhteessa toiminnan laajuuteen. Suurta petostako?


    • Tuntuu tyhmältä

      Että roska-auton täytyy käydä parin viikon välein vaikka joskus roskiksessa ei ole kuin yksi roskapussi.

      • Järki käteen.

        Ei kun neljän viikon välein kun on kompostori.
        Se vaan on tyhmää maksaa liikaa.


    • näin minä

      Tyytyväinen olen muutokseen. Jäteasemallakin palvelu parani selvästi.
      Lakeuden Etapin asemalla kun kävi niin "virkamies" istui kopissaan ja sieltä
      katseli.
      Nyt tarvittaessa asemalla oleva henkilö auttaa ja jopa on mukana kantamassa, esimerkiksi jotain raskaanpaa huonekalua.
      Muutos oli hyvä, minä koen palvelun parantuneen.

      • Hyvä näin.

        Ekorosk oli hyvä valinta koko Kauhavalle,erittäin ystävällinen palvelu ja hyötykäyttöasemalla kaikki ilmaista yksityisille,paljon parempi kuin pydokraattinen etappi.Päätöksestä kiitos Kauhavan valtuutetuille.


    • ulkohärmäläinen

      Mitä ihmettä te valitatte? Ekoroskin palvelu on todella hyvää ja lähes ilmaista verrattuna esim. varsinais-suomeen ja hämeeseen! Ei siellä ole puhettakaan että jäteasemia olisi joka nurkassa ja sinne saisi viedä ilmaiseksi tavaraa! Saati että olisivat auki kolmesti viikossa ja jopa iltakuuteen asti. Ekoroskin hyötyjäteasemalle ollaan viety traktorikärrykaupalla tavaraa, joka ikiselle tavaralle löytyy purkki ja lompakko ei tarvitse olla mukana. Someron jäteasemalla saat itse raijata tavarat, ei puhettakaan kantoavusta , kaksi pahvi-väliovea suoraan múrskaimeen,13 e kiitos!!! Kunnassa ei tällä hetkellä ekopistettä ollenkaan eli joka perkeleen peltitölkki ja pahvilaatikko raijattava taajaman ulkopuolelle asemalle, autottomienkin, toisaalta roskapönttöön saa tunkea vaikka jäteöljyä jos vain mahtuu ja komposteja ei tarkkailla. Summa summarum, metsät ja tienpielet täynnä jätettä ja kaatopaikalle viedään kierrätyskelpoiset jätteet.

    • Puhtaus kunniaan

      Tosiasoita sinulta ulkohärmäläinen. Olen ollut
      tyytyväinen jo vuosikausia. Kiitoksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe