YTK ja ansiosidonnainen päiväraha

Säästäisin yli 500€

Olen harkinnut siirtoa Akavasta YTK:n, mutta valistakaa nyt vajaatietoista että säilyyhän ansiosidoinnainen samalla tasolla, jos työttömyys tulee eteen? Eli rautalangasta: Eihän ansiosidonnainen päiväraha ole kiinni liitosta? Eri liittoja on vain siksi, että ne ajavat ja tarjoavat muita erilaisia etuja jäsenilleen.

19

1140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatelkaa että...

      Akavalainen tulee täältä neuvoja kyselemään mut kauanhan tään Akavalaisen edellisetä spämmikerrasta onkin aikaa!

    • loimaanloi

      hei,kyllä se päiväraha on kuule tollo sama.
      mut muut edut loppuvat kun tulee lisää jäseniä loimaan kassaan.
      lopussa käy niin että sak loppuu ammattiliitot loppuu
      siis ei ole enää maksavia jäseniä ja silloin ei ole myös liitoissa
      niitä miehiä jotka neuvottelee työehtosopimuksista.
      eli työnantaja päättää mitä etuja saat ja minkäverran palkkaa saat
      ja saatko yleensä rahana ollenkaan palkkaa,koska sitä ei lain mukaan tarvi rahana
      nyttenkään maksaa mut kun ammattiliitot vaativat rahana sen maksettavaksi.
      Eli liitot loppuvat ja silloin loppuu pekkaspäivät talvilomat lomaltapaluurahat
      tuntipalkka on mitä työnantaja haluaa maksaa eli euro tai kaksi.
      Ajatelkaa hyvät ihmiset mitä teette.Minulla ei niitä huolia ehdi tulemaan koska
      jään eläkkeelle kohta

    • putosit jo

      olenpa samaa mieltä että menkää vaan ytkhon kaikki saa sitten yrittäjät heille kuuluvat rahat kun ei paljon tarvi työntekijöille maksaa.Ensin lähtee pekkaset, tulee saitsuun 3pv. korvaukseton aika, lomia lyhennetään siten että pitää olla 10v. samalla työnantajalla ennenkuin saa sen 24pv.Tuntipalkat/kk-palkat on aivan liian korkeita verrattuna muihin eu-maihin, espanja,kreikka, portugal, italia,tsekki, slovakia, unkari, romania, viro, ym.Samalle tasolle ne pitääkin saada jotta kilpailukyky säilyy.Talvi tuo omat kulunsa työpaikat on kuitenkin lämmitettävä joten sekin on otettava huomioon palkkojen alaspäin saamiseksi.Työvaatteet voi työntekijä hankkia ja kustantaa niiden viikkohuollon pesulassa itse, kuin myös jalkineet kuuluu itse hommattaviin tavaroihin.Työterveyshuolto lakkautetaan , on yksilön omavastuuasia hoitaa itsensä.Suojalasit saa 1, kun tulee taloon, jos rikkoo ostaa itse uudet , korvatulppia saa vapaasti mutta radiokuulokkeet on itse hankittava, ei ole työnantajan asia viihdyttää työntekijöitä.Oikeastaan ne voisi kieltää sillä keskittyminen työhön vähenee kun kuuntelee jotain viihdettä.Sairauskassat lopetetaan, ei ole mitään syytä työnantajalla maksaa korvauskuluista sitä erotusta joka jää kelan maksaman korvauksen jälkeen, ja vielä vähemmän perheenjäsenten kuluja, eiväthän he mitään työnantajalle tuota.Holistien hoitoonohjaus ja kulujen maksaminen loppuu siihen kun saa antaa suoraan loparit jos vähän haiskahtaa.Tätähän se ek on ajamassa ja muutamassa vuodessa sen myös saa läpi... ja miksi saa, no kun ei ole vastaanpanijaa, ytk kun ei vastusta, koska on työnantajien perustama ja rahoittama alunalkaen juuri tätä tarkoitusta varten perustettu.Halpahinta houkuttaa kuin p...ka kärpäsiä ja muu propakanda itsenäisyydestä ja puolueettomuudesta hoitaa loput.SIIS SINNE VAAN KAIKKI JOUKOLLA. Meillä muilla jotka olemme liitoissa ei ole mitään väliä vaikka liitot häviää meidän myötä, me saamma kuitenkin etumme jokaikinen. Viimeinen sammuttaa valot.Mitä te sitä liittojen 'loppumista' surette,pitäkää ytk voimissaan niin pääsette hyville apajille neuvottelemaan työnantajien kanssa niin hyvät sopimukset kuin työnantajanne SANELEE.

    • pedattu on

      Tuohan se EK.lla tavoittena on ja sen tulee tavalla tai toisella myöskin toteuttamaan. Onneksi olenkin jo kohta eläkkeellä tai putkessa , riippuen nyt onko kohta tulossa yt. Ihan sama vaikka kenkää tulisikin, ikä riittää hyvin.Enkä sääli niitä tulevaisuudenytk.laisia yhtään, jokainen makaa niinkuin petaa, jos kukaan tuota vanhankansan sanontaa tajuaa.

    • villi länsi

      Tuttu sai kenkää, oli ns. laiton irtisanominen ja kuulu ytk:hon. Ytk ei ota kantaa työriitoihin, -lakeihin, -ehtosopimuksiin eli kenkää tuli kun ei ollut itsellään varaa palkata asianajajaa. Usein Ytk:laisten kuulee luulevan, että luottamusmiehet ja ammattiliitot ajavat myös heidän etujaan. Osansa he kyllä saavat työehtosopimuksissa, oikeastaan ne pitäisi koskea vain liittoihin kuuluvia. Ytk:lainen elää siivellä.

      • Aikuiset hoi!?

        Ihan vaan semmonen pieni vinkki, että YTK on työttömyyskassa, eli sieltä saa ansiosidonnaisen työttömyysturvan, ei muuta.

        Mistään muustakaan työttömyyskassasta et saa muuta, pelkästään ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

        MIKSI täällä jatkuvasti sotketaan AMMATTILIITTO ja TYÖTTÖMYYSKASSA toisiinsa? Jokaisella ammattiliitolla on olemassa erillinen työttömyyskassa, joka on ihan sama asia kuin YTK. Siihen kassaan voi kuulua kuulumatta kuitenkaan itse ammattiliittoon... Ammattiliittoa ja työttömyyskassaa ei voi verrata keskenään, ovat kaksi täysin erillistä asiaa.


      • 4589
        Aikuiset hoi!? kirjoitti:

        Ihan vaan semmonen pieni vinkki, että YTK on työttömyyskassa, eli sieltä saa ansiosidonnaisen työttömyysturvan, ei muuta.

        Mistään muustakaan työttömyyskassasta et saa muuta, pelkästään ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

        MIKSI täällä jatkuvasti sotketaan AMMATTILIITTO ja TYÖTTÖMYYSKASSA toisiinsa? Jokaisella ammattiliitolla on olemassa erillinen työttömyyskassa, joka on ihan sama asia kuin YTK. Siihen kassaan voi kuulua kuulumatta kuitenkaan itse ammattiliittoon... Ammattiliittoa ja työttömyyskassaa ei voi verrata keskenään, ovat kaksi täysin erillistä asiaa.

        mutta kun kuulut liittoon niin saatkin automaattisesti sen työttömyyskassan edut.Ja se että puhutaan liitosta maksajana ja liitonrahoista, tarkoittaa vain puhekielen normaalia käytäntöä niiden keskuudessa joiden liittoon liittymisaikana ei edes ollut mitään muuta. Se on vaan juurtunut käytäntö, niin puhun itsekin vaikka varsinhyvin tiedän eron työttömyyskassan ja liiton välillä. Olen työtön ja vien silti 'liitonlaput' joka kk.liittoni työttömyyskassaan.


      • Tyhmäkin tuon tietää

        Suurin osa pelkästään työttömyyskassaan kuuluvista kyllä ymmärtää nuo riskit ja elää sen mukaisesti. Toisin sanottuna kassoihin kuuluu sellaiset ihmiset, jotka osaa huolehtia ITSE omasta elämästään, eikä ole parkumassa "äitiä apuun, kun toiset vie sun hiekkaämpärin"....


    • putosit jo

      olet oikeassa, näin tulisi olla ja aikaa myöten se niin tulee olemaankin , kyllä EK keksii millä saada palkkakuluja pienemmäksi vaikka vain osalta sakkia... ei vielä nyt laillista mutta eiköhän se piankin tule olemaan, kun ei ole kukaan puolustamassa niin niiltä onkin helppo ottaa.Kuten varmaan huomasitkin ,oli sarkasmia tuo jotta liittykää ytkhon kaikki, tuossa vähän ylempänä.

    • Flmddsös

      Käytännössä kaikilla meillä on oikeusturvavakuuus, jolla voi palkata asianajajan jos tulee laiton irtisanominen. Liiton vuoden maksuilla maksaa kevyesti omavastuut.

    • 12+456

      millaine oikeusturvavakuutus se on kaikilla...onko samanlainen kuin yksi nimimerkki tulkitsee työttömyysvakuutuksenkin olevan....pah.. sanon minä

      • Ei ay

        Se vakuutus on oikeusaputoimistosta saatava lakiapu, jossa omavastuuosuus kustannuksista määräytyy tulojen mukaan. Toimii hyvin.


      • hassuaoikeutta
        Ei ay kirjoitti:

        Se vakuutus on oikeusaputoimistosta saatava lakiapu, jossa omavastuuosuus kustannuksista määräytyy tulojen mukaan. Toimii hyvin.

        Vai toimii hyvin!!! Olen eri mieltä siitä asiasta ja kokemusta on!

        Oikeusaputoimiston "lakimiehet" eivät osaa/välitä päämiehensä edusta palaneen puupennin vertaa, vaikka kyseessä on alaikäisen perusoikeudet!!!

        Syö Ei ay hattu kiveltä, mutta älä halkaise hampaitasi!


    • 9+9

      oikeusaputoimistoista ei saa kukaan normaalituloinen mitään apua...pitää olla niin pienet tulot ettei niitä edes tuloiksi voi sanoa... ja sitä paitsi ne 'leipäasianajajat' ei tavisten asioita paljon kuuntele ja oikeita asianajajia et pysty palkkaamaan kun tulosi on siihen liian pienet... et tinaa 5-numeroisia lukuja , joten ei kiinosta niitäkään.

    • ihanvainvinkki
    • /Tutkain

      Ansiosidonnainen säilyy. Tärkeintä on olla kassan jäsen, ei se miknä kassan jäsen olet. Jos olet esim IAET-kassa-oikeutettu siirto ei kannata, koska IAET on edullisempi, kuin YTK. Vaatii vain hieman viitseliäisyyttä - eli ilmoitus sekä liittoon että erikseen IAET:lle, mutta kaikki hoituu kyllä sähköisesti.

      http://www.iaet.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=147&Itemid=58&lang=fi

      Seuraavat järjestöt vakuuttavat jäsenensä työttömyyden varalta IAET-kassassa:

      Akavan Yleinen Ryhmä AYR ry
      Driftingenjörsförbundet i Finland rf DIFF
      Ornamo
      Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry
      Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry
      Suomen Ekonomiliitto SEFE ry
      Suomen Optikoiden Ammattiliitto SOA ry
      Suomen Proviisoriyhdistys ry
      Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry
      Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry
      Tekniska Föreningen i Finland rf TFIF
      Tradenomiliitto TRAL ry
      Uusi Insinööriliitto UIL ry
      Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry
      Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto YKL ry

    • muistakaa tämä --

      Mikä on sit "laiton irtisanominen" josta nää liittojen agitaattorit pitää ääntä??
      YTK:lla sellaisten tapausten varalta on YTK-yhdistys.
      Ja jos on todella laiton irtisanominen joka on helppo voittaa oikeudessa niin silloin on sama palkata vaikkapa kallis juristi, hävinnyt osapuolihan maksaa kaikki kulut!

      • Kapitalissimo

        Säästäkää se 99€ liittykää Omavasuuliittoon Köyhiä olette ja pysytte


    • ihmejuttuja

      mitä sillä nyt on kellee muulle mihin kukin kuuluu, en mäkään välitä siitä kuulutko ytkhon vai et... miksi sinä välität siitä kuulunko liittoon/liitonkassaan vai mihinkä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe