Ojoisten koulun uudelleenrakentaminen talvella - järkevää vai ei

eron erkki

Ojoisten koulu on tällä hetkellä hienossa tilassa. Lattiat ja katot ovat lunta täynnä. Elementtiseinät ovat lumessa. Kattorakenteet säiden armoilla.

Säiden lämmetessä ja lumien sulatessa mitä me saadaan? Uusi homekoulu tilalle? Mitenköhän nuo meinaavat saada rakenteet kuivaksi kaikesta lumen aiheuttamasta kosteudesta ennen ulko- ja sisärakenteiden valmistumista?

Käykähän katsomassa tätä rakentamisen mallia. Ratkaisuista viis, kunhan valmista tulee.

65

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köyhä ja poika oy ab

      Sitä se on kun Viron pojat rakentaa pimeästi ja valvonta on olematonta. Siltäkään työmaalta ei löydy varmastikaan yhtään suomalaista.

      • kalliit virolaiset

        Virolaiset on hinnoitellut itsensä jo ulos Suomen rakennustyömarkkinoilta. Nykyään käytetään puolalaisia. Virolaiset pyytävät 7 €/h pimeänä, puolalaiset pyytävät vain 3€/h.


    • sivubisnes

      Mikä firma on pääurakoitsija?

      • Pääurakoitsija

        Tuollahan se näkyy

        http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:267660-2012:TEXT:FI:HTML

        Ojoisten lastentalo, kvr-urakka.


        V.3)Sen taloudellisen toimijan nimi ja osoite, jonka kanssa sopimus on tehty

        Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu Oy
        Pikku-Parolantie 5
        FI-13130 Hämeenlinna
        SUOMI

        V.4)Sopimuksen arvoa koskevat tiedot
        Sopimuksen lopullinen kokonaisarvo:
        Arvo: 5 945 000 EUR
        Ilman alv:tä


      • sorrot seis

        Makkonen hoitaa !!!


    • Hometalo.

      Vanha rakennus oli homeessa ja purettiin ja nyt tilalle rakennetaan uusi hometalo.

    • ?? 3

      Homekouluun lapset ja koulun henkilökunta. Mitä nyt astmasta (kansantauti) ja muista oireista välittämään.

    • eron erkko

      Jaha, se onkin LASTENTALO! Siellä näkyy nätisti ikkunat paikoillaan. Sisätilat täynnä lunta. Nyt tässä nollakelissä lumi lorisee vetenä katolta seinäelementtejä pitkin lattiarakenteisiin. Hienoa että lapsille tehdään homevapaa talo!

    • Sitä samaa

      Perinteistä rakentamista aina uusimmilla trendeillä ja 10 v päästä aina väärin rakennettu...

    • Veroja vaan ylöpäin

      No puretaan sitten vaan pois muutaman vuoden kuluttua, kun on mätä ja homeessa. Kyllä meillä SuurHämeenlinnassa tähänkin on varaa !?

    • Kosteusvauriot

      Onko tämä se sama firma joka rakensi muutama vuosi sitten keskussairaalan ensiapuosaston? Siellä on jouduttu lattioita korjaamaan kosteusvaurioiden takia jo pariin otteeseen.

    • Kuka Vastaa...

      Vois hyvinkin olla sama firma, kun Hämeenlinnan Kaupungin Valopäät ovat urakoita kilpailuttaneet ja hyväksyneet.

    • Raksalle

      Rakentaminen talvella ei ole kenenkään etu - ei rakentajan eikä rakennuttajan. Ongelma on kyllä tilaajan puolella. Kaupungin tilajaaorganisaatio herää vasta kun uusi budjettivuosi käynnistyy 1.1. ja tuolloin ollaan jo auttamatta myöhässä. Rakentaminen täällä pohjolassa olisi paras aloittaa aina maalis-huhtikuun vaihteessa. Syyssateiden ja talven tullessa oltaisiin jo katon alla tekemässä sisätöitä. Nyt tällä systeemillä työmaiden aloitukset osuvat väkisin syksyyn ja tulos on mm. nyt nähtävissä. Rakentamista tulisi suunnitella ja varsinkin tilata toisella aikajänteellä. Puuttuuko osaamista vai mitä?

    • johtajia vaan lisää

      Ihan tyypillistä Hämeenlinnassa. Ei todellakaan yllätä, kun toimistoissa kulutetaan vaan penkkiä ja kulutetaan aikaa. Tolla kaupungin organisaatiolla luulisi jo jonkun ehtivän käymään työmailla valvomassa miten siellä hommia hoidetaan, mutta EI, kun sieltä lämpimistä toimistoista joutuu tuleen ihan ulos asti!??

    • yksi 5

      Tämä ketju pitää muistaa sitten muutaman vuoden päästä kun lehdissä kirjoitellaan Ojoisten lastentalon sisäilmaongelmista. Ajoin viikonloppunan paikan ohi ja näytti olevan katto jo päällä. Sitä en tiedä oliko sisällä vielä lunta.

    • sanova järki

      Aivan. Talvella ei saisi rakentaa mitään. Vain toukokuulta elokuulle saisi rakentaa taloja. Kyllähän se sanoo järkikin.

      • Ihmetyttää

        Rakentamaan joutuivat talvea vasten kun rakentajat joutuivat odottamaan purkulupaa kesän yli. Luulis,että jos tiedetäänkesän olevan parasta rakennusaikana, niin olis kaupungin päättäjät saaneet järjestettyä vaaditut luvat kuntoon ajoissa ja päässyt purkutyöt käyntiin heti lasten kirmattua kesälomille... Mutta eipä niin käynyt..


    • iisakankirkko

      Kas kummaa.

      Ojoisten lastentalon sisäilmaa on tutkittu ja siellä on yllätys yllätys ongelmia. Tutkimuksen yhteenvedosta "Tutkimusajankohtana lattian teräsbetonilaatan suhteellinen kosteus on ollut arvostelusyvyydessä sekä muovimattopäällysteen alla yli 85 %, joka ylittää päällystettävyyden ohjeelliset arvot. Lattian viilto- ja porareikäkosteusmittaustulokset viittaavat siihen, ettei alapohjan betonilaatta ole ollut riittävän kuiva lattian muovimattopäällysteiden asennusvaiheessa tai lattiapinnoitteen alle nousee kosteutta maaperästä."

      http://hameenlinna.fi/Asiointi/Linnan-Tilapalvelut/Sisailmatyoryhma/Tiedotteet---sisailma/Ojoisten-Lastentalon-rakennuksen-lattiarakenteiden-tutkimus-ja-sisailmaan-vaikuttavat-tekijat/

      • vastuutonta

        työn valvojan vastuu ???
        voisi vastata vaikka omalla rahapussillaan !


      • kolmepäivääsittenkirjoit

        Ojoisten koulun rakennusaikainen suojaus.......


        Jalaatuapukkaataas

        2.11.2015 21:24


        .....rakennusmateriaaleille. Ihmettelin usein kun tuli ajeltua töihin mennessä ko. rakennuksen ohi sateisinakin päivinä, kun kaikki villat ja elementit olivat täysin säiden armoilla. Elementeistä muovit repsottivat ja ko. rakennusmateriaalit olivat täysin luonnon armoilla. Koskahan toikin koulu menee käyttökieltoon kun toiminta on rakennusaikanakin ollut hiukan epämääräistä!


      • juuri-näin

        ja purkuunhan meni koko paska. missähän nyt on vastuun kantajat


      • Kokdem-malli

        Pöhinää ja humputtelua!!


      • ainasamalaulukuuluu

        Kuinka Hämeenlinnassa menee aina kaikki rakennusurakat ihan täysin päin persettä. Mitään ei ole saatu kunnolla tehtyä. Onko tää kaupunki niin sisäsiittoinen hyvävelipesäke, että urakoita annetaan täysin kykenemättömille tutuille hyvävelirakentajille vuodesta toiseen!


      • asdasdas
        ainasamalaulukuuluu kirjoitti:

        Kuinka Hämeenlinnassa menee aina kaikki rakennusurakat ihan täysin päin persettä. Mitään ei ole saatu kunnolla tehtyä. Onko tää kaupunki niin sisäsiittoinen hyvävelipesäke, että urakoita annetaan täysin kykenemättömille tutuille hyvävelirakentajille vuodesta toiseen!

        Kyllä on.


    • eituleihanhetimieleen

      Niin, mikähän rakennusurakka olisi onnistunut Hämeenlinnan kaupungin hankkeista aikataulussa/kustannusarvio olisi pitänyt ja olisi vielä laadullisesti täyttänyt rakentamisen kriteerit vuosien jälkeenkin. Surkeita lopputuloksiahan on ihan riittävästi, alkaen vaikka Kirstulan pelloilta.

    • Homeishome

      Kiire, kiire, kiire. Ja varmaan on sitäkin, että eurot ratkaisee, ei hyvä. Märkää tavaraa pakataan seiniin muovien väliin.

      • seinienvillatkinmärkänä

        olix toi ojoisten koulu eepin projekteja


    • korjatkoot

      Onneksi on takuu vielä voimassa, ettei mene kaupungin piikkiin.

    • Home2Home

      Juu, on hienoa että takuut on voimassa, mutta toivottavasti on vakuutukset, sillä rakennusfirmalla oli viimevuonna 94 000€ tulos (tottakai kulut/palkat on jo tästä maksettu). Joten jos rakennuskorjaus tulee maksamaan 100-300k, niin saattaa tulla lappu luukulle ja firma ei maksa mitään.
      Löydöksiä on nyt jostain kohtaa, mutta millä perusteella niitä olisi vain jossain kulmassa, kun koko katto on ollut auki?
      Paljonko maksaa koko talon lattia aukominen, kuivaus ja uudelleenasentaminen?
      Veikkaisin että vähemmän jos oltaisiin tehty homma kunnolla alunperin.
      Kuka oli työmaavalvojana?

      • Kappu

        Kaupungin rakennustarkastajat hoitaa valvonnan yleensä kaupungin omissa rakennuskohteissa.


      • rakennustöidenvalvoja

        kohteen valvojana linnan tilapalvelut eikä suinkaan rakennusvalvonta


      • omakotirakentaja

        ja tuoko linnantilapalvelu on sitten sitä kaupungin ammattitaitoa parhaimmillaan


    • siellähänvoikastua

      Vastaus viimeiseen kysymykseen: varmaan joku paperilla, mutta tuskin on viitsinyt huonoillakaan keleillä edes vaivautua Ojoisille.

    • SiinäköSenSyy

      Sponsoroiko tämä rakennusurakoitsija HPK:ta?

    • SuttaJaSekudaaOy
    • Lukkas

      Ihmettelin jo rakennus aikana, kuinka eps-eristeen päälle valettuun laattaan laitettiin muovimatto päälle hyvin lyhyessä ajassa. Betonihan kuivuu lähes käyttöikänsä, mutta yleensä puhutaan 2-3kk.n kuivumisajasta ennen lattiamateriaalien asennusta. Ja tuo pelkkä muovimatto jo ihmetyttää. Nyt laatan alla eps-muovi, jonka höyrynläpäisy lähes 0, mikä tarkoittaa sitä ettei se laatta ainakaan alaspäin kuivu. Ja muovimatto päällä estää kuivumisen ylöspäin. Samoin kuin pinnoite jota miettivät asentavansa väliin. On aika mielenkiintoinen ratkaisu kuivata yli 1000m2 laattaa sivulle päin. Kohta voidaanikin jo alkaa mittailemaan sädesieniä.

      • Mullekinsittenvähäntosta

        Tämä on tulos kun ammattitaito ja työkohteen valvonta ovat puutteellisia. Kyllä niitä ammattitaitoisiakin rakentajia kaupungista varmaan löytyy ja valvojilla energiaa hoitaa heille annettua tehtävää, mutta ne eivät välttämättä ole niitä halvimpia tekijöitä, eivätkä välttämättä kuulu sisäpiiriin.


      • Maallikkokysyy

        Eikö kohteen rakennusmestari ja valvoja on puuttuneet millään lailla tuollaiseen toimintaan, josta nimimerkki Lukkas kertoo? Työntekijöillä ei varmaankaan ole minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa, eli on tehtävä väärin jos mestari niin määrää.


    • ElvytystäPeliin

      Parasta tässä on, että rakentajille riittää jatkossakin töitä. Se on lama-aikana hieno asia.

    • moldkills

      Suomen Laki Rikoslain 34 Luku Yleisvaarallisista rikoksista
      "5 § (21.4.1995/578) Törkeä terveyden vaarantaminen. Jos terveyden vaarantaminen tehdään aiheuttaen suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä terveyden vaarantamisesta vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi."

      https://www.youtube.com/watch?v=Ci2cqAR-ftI

      • SiivuHPKlle

        Hämeenlinnassa on ihan oma lainsäädäntö.


      • mikärakennusseuraavaksi

        Niin totta. Ei koske HyväVeliJärjestelmässä olevia. Tapaus Andersson ja Hassinen sen jo todistivat! Toi Ojoisten korjauskin menee 100-varmasti veronmaksajien piikkiin. Ko. rakennusfirma ei sitä kykene korjaamaan, kun ei rakentaminenkaan onnistunut.


    • kuinkanekehtaajatkaa

      Ei prkle jos sama firma on tosiaan YRITTÄNYT remontoida Hätilän päiväkotia 10-vuotta sitten ja käyttökieltoon meni jo 2009. Tämmöinen rakentaminen ei tosiaankaan ole mahdollista muualla kuin Hämeenlinnassa. Eikö hälytyskellot soineet kenelläkään vai menikö taas perinteitä noudattaen tutuille toi Ojoisten projektikin.

    • Home2Home

      Onko toi Hätilän päiväkoti jo(6v) korjattu rakentajan toimesta ja rakentajan piikkiin?

      • porsaanreikälöytyyaina

        Uskoisin, että ko. narikka ei ole velvollinen sitä korjaamaan= HVV.


    • Miettijä

      Ottamatta kantaa sen enempiä niin rakentajan kuin rakennuttajan tekemiin virheisiin ko. työmaalla, niin en henk.koht. ymmärrä tätä nykyistä muovimatto vouhotusta. Kun tehdään uutta ja varsinkin maanvaraisenlaatan päälle rakennettavaa rakennusta, niin eikö tosiaankaan lattioihin ole mitään muuta vaihtoehtoa,kuin muovimatto?
      Nykyisin, kun esim. OK-taloihin tehdään kuntokartoituksia, niin betonilaatan päälle asennettu muovimatto luetaan suoraan riskirakenteeksi. Minkä helevatan takia kyseisiä riskirakenteita rakennutetaan väkisin lisää??

    • HintakilpailuHyväVeli

      Rautio lupasi Facebookissa ettei ainakaan Tuomelan kouluun ole mahdollista saada muovimattoja märän betonin päälle. Mutta nää on näitä politiikkojen lupauksia. Tuskin se Rautio käy siellä kyttäämässä, kun yrittäjällä on kiire ja puhaltimet vaihtaa uuteen kohteeseen.

      • Miettijä

        Ihan sama, onko betoni kuiva tai märkä. Mikäli maanvarainenlaatta on alustana, niin muovimatto sen päälle asennettuna on riskirakenne. Maakosteuden poistaminen kokonaan kun ei ole mikään helppotehtävä..


      • Keimunki

        Rautio on pätevämpi siivoojana kuin nykysessä sukupuolen määrittelemässä kiintiöpaikassaan. Ihan turha akka nykytehtävässään.


    • Gaysuvussa

      Pölhö -Pate korjaa eri hintaan.

      • samaturakoitsijatmokaa

        Tärkeintähän on saada hyville tutuille urakoita ja siinä sivussa vähän hyvää itsellekin. Näin se taitaa valitettavasti useimmiten Hämeenlinnassa mennä. Ei siinä silloin paljon laatu paina ja kun ollaan vielä kunnallisissa projekteissa niin vielä vähemmän.


    • TriplaX

      Ongelma on taas raha, se että urakoitsija odottelisi kiltisti betonin kuivumista tulee kalliiksi. On jo kiire seuraavaan kohteeseen - Suomessa pitäisi säätää laki joka velvoittaa urakoitsijan vastaamaan rakennusaikaisista virheistä ainakin seuraavat 50-vuotta. Jos urakoitsija on jo kuollut, niin kulut tullaan velkomaan kuolinpesältä.

    • kuntalainenX

      Rautiot ym hymyilee vaan, oli asiat vaikka kuinka persiillään. Arvostelukyvyttömiä mielistelijöitä.

    • Home2Home

      Eipä sitä työmaata tarvi valvoa, kuitenkin vaan 6 miljoonaa hinta, ei vaan saa enää pikkurahalla mitään kunnollista.
      Samalla hinnalla olisi saanut Ojoisilta kaksi kokonaista putkiremontoitua kerrostaloa (27 asuntoa per talo x 110 000€ per osake =~3milj. per talo), ihan vaan näin vertailun vuoksi.
      Jotenkin tuntuu nykyrakentaminen kalliilta, jos kuitenkin yhteen kerrokseen rakennetaan puuseiniä, eikä läheskään yhtä paljon wc/kylpyhuoneita kuin esim. kerrostalossa yhteensä.

    • ihmetteleväveronmaksaja

      Eikö tuollaisiin urakoihin ole minkaanlaista valvontatahoa rakennuttajan puolesta joka määrittelisi työn aikana rakentamisen tahtia, aikataulua, kuivumisien tarkastuksia, matoitusten aloittamista vai tehdäänkö koko homma jonkun antaman aikatulun mukaisesti olosuhteista piittaamatta

      • sullekinruskeakirjekuori

        Tarkastuskuponkejahan voi täyttää ihan niin kuin kukin itse haluaa/toivotaan. Vähän samalla lailla kun veikkauskupongin täyttäisi, sillai hyvällä fiiliksellä ja mikä tärkeintä, siten ettei urakoitsija vain loukkaannu ja unohda hyviä maasutuksia


    • rakennustöidenvalvoja

      no tuolla aiemmin kirjoitinkin
      kyllä kohteille on aina määrätty rakennuttajan valvonta
      linnan tilapalvelu hoitanut tämän ammattitaitoisesti niinkuin muutkin kohteensa
      onnittelut vaan

      • annamunkaikkikestää

      • Siltainsinööri

        Kukas sieltä linnantilapalvelusta sitten laitetaan pää vadille


      • Valistunut

        Tosiaan sieltähän tilapalveluista nuo kaverit löytyvät kyllä vaan
        Nämäkö ne ovat ne osaajat
        Talonrakennushankkeet
        Suunnittelupäällikkö on Antti Kaukiainen, puh 03 621 2344
        Rakennuttajapäällikkö on Pentti Kainulainen, puh. 03 621 3592


    • mokuuuu

      Kohta tuossa alkaa remontti. Kustannuksista viis, säästettiin rakennusvaiheessa!

    • Kosteusvaurio

      Onko remontin edistymisestä kuulunut mitään, vai unohdettiinko koko asia?

    • Voi_vettulan_hiki

      Tämä ketju on hyvä lukea uudestaan nyt muutaman vuoden päästä, jos haluaa tietoa, miksi Ojoisten Lastentalosta tulikin sutta ja sekundaa. Ongelmatkin paljastuivat jo 2015, mutta erilaislla verukkeilla on asian korjausta saatu pitkitettyä ja taas lasten ja henkilökunnan terveyden kustannuksella. Tämä oli muutenkin virkistävä ketju, koska kokkelidemutrollo Kari-fantasioineen tai perzukkitrollo Iisakki-fantasioineen ei ollut silloin vielä areenalla tai ei vaan ollut löytänyt tätä ketjua. Ennusta, että pahempaa on tulossa ja löytävät idioottikomentteineen tämän ketjun alta aikayksikön!

    • Suttajasekundaa

      Se oli jo rakennusvaiheessa nähtävissä, että uutta hometalossa rakennetaan. Rakennusmateriaalit oli ilman suojaa pihalla lumi ja räntäsateiden armolla.

    • Envoi

      On kyllä säälittävää paskaa. Eikä tietenkään mitään vastuuta kenelläkään? Taloja saa rakentaa kuinka paskasti tahansa kuka vaan. Ja kusettaa rahat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe