Punkalaidun Sastamalaan, Lavia Kankaanpäälle

Soterajat nyt vedlty

Viimeisimmän SOTE-aluekartan perusteella näyttäisi siltä että Punkalaitumen kuntaa ei liitetä Satakunnan puolelle Huittisiin vaan se on tyrkyllä liitettäväksi lähinnä Sastamalaan.

Vastaavasti Lavia olisi menossa Satakunnan ja Kankaanpään suuntaan.
http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article6543753.ece/ALTERNATES/w960/SOTE kartta.jpg

Tuon oikeanpuoleisesen karttakuvan perusteella näin on asiat kaavailtu valmiiksi ministeriöissä. Ei tarvii kuntalaisten enää raapia päätänsä.

8

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S-Sast. sote

      Nyt on kuntien laadittava oman näkemyksen mukaiset kunnat. Lavia on osa vanhaa Sastamalaa. Sote uudistuksen ja kuntarakenneuudistuksen jälkeen puolitetaan maakuntien määrää. Satakunta on lakkautettavien listalla mm Aluetutkija ja Porin kaupungin kehitysjohtaja T. Aron mukaan. Satakunta jaettaneen kahtia Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen kanssa tai liitetään Porin ja Rauman toivomuksesta kokonaan Varsinais-Suomeen. Pohjois-Satakunta valinnee kuitenkin silloin Pirkanmaan suunnan kun vain mahdollisuus annetaan. Puhutaanko silloin vanhan Suur-Sastamalan sote-alueesta? Ehkäpä.

    • Maakuntarajat

      Kuulostaa järkevämmältä jaolta juuri näin päin, että jo Satakunnassa oleva Lavia pysyy edelleenkin Satakunnan puolella. Vastaavasti Pirkanmaahan kuuluva Punkalaidun on ainakin jonkin verran lähempänä Sastamalaa.

      Välimatkoissa, lyhimmän (ja mutkaisimman) tien kautta laskien ei kuitenkaan ole kovin suuria eroja.
      Sastamala - Lavia 38 km
      Sastamala - Punkalaidun 31 km

      Tosin Punkalaitumelta väki käy viikoittain enemmän ostoksilla Huittisssa kuin Sastamalassa. Laviasta kukaan ei taida koskaan poiketa kaupoille Sastamalan puolelle saakka.
      __
      Tosin koko pakolla läpi ajettavaksi kaavailtu Sote-uudistus on todella huono projekti. Kunnat ja niiden sairaanhoidot ym. saadaan sekaisin seuraavaksi 10 vuoden ajaksi, mutta Valtion kassasta tai kunnilta ei säästy yhtään rahaa. Hoidot ja hoidon järjestämisvastuut menevät aivan sekaisin, viiveet ja sotkut kasautuvat, kun kiireellä ja väkisin ja pelkän puoluepolitikoinnin vuoksi mennään.

      • Palvelut ensisijalla

        Ei oikeastaan palvelurakenteen osalta ole järkevää että Lavia on muualla kuin Sastamalassa sillä Kiikoislaisilla yhteinen yläaste Laviassa ja Suodennniemeläiset täyttää Lavian lukion.. Kisula kunnat ovat vanhoja sote yhteistyötä harjoittaneita kuntia..


      • Muutoskokonaisuus
        Palvelut ensisijalla kirjoitti:

        Ei oikeastaan palvelurakenteen osalta ole järkevää että Lavia on muualla kuin Sastamalassa sillä Kiikoislaisilla yhteinen yläaste Laviassa ja Suodennniemeläiset täyttää Lavian lukion.. Kisula kunnat ovat vanhoja sote yhteistyötä harjoittaneita kuntia..

        Maakuntien varaan uudistuksia ei kannata laskea sillä maakuntien määrä puolitetaan kuntauudistuksen jälkeen. Porin kaupungin kehitysjohtaja aluetutkija T. Aron mukaan Satakunta on lakkautettava maakunta pienuuden ja heikon elinvoimansa vuoksi ( Virkkunen: " Etelän Kainuu"). Maakunta jaetaan joko Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen kesken tai sitten Pori-Rauma lobbaavat "holmlundilaisesti" koko aluee Varsinais-Suomeen.


    • Halut on vähäsiä

      " Ei oikeastaan palvelurakenteen osalta ole järkevää että Lavia on muualla kuin Sastamalassa sillä "

      Mites sitten on niiden Sastamalan puolen haluamisten ja vapaaehtoisuuksien kanssa oikein? Kun Lavia nyt kuitenkin lukeutuu juuri näihin Virkkusen mainitsemiin kuntiin:

      Ministeri Virkkunen: "Meillä on Suomessa kuntia, jotka eivät kelpaa nykykriteerein kenenkään kumppaniksi muuten kuin pakottamalla."
      http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194744383954/artikkeli/ministeri virkkunen kunnat yhteen vaikka vakisin.html

      • Porkk.raha+ erit.lis

        Sitä varten säilytettiin porkkanarahat ja annettiin Lavian kaltaisten kuntien vastaanottajille erityis tukea taloudellisella perusteella. Lisäosa on 140€/asukas, joka tarkoitaa Lavian tapauksessa 300 000€ ylimääräistä.


    • Pitäkää tunkkinne

      >>Lisäosa on 140€/asukas, joka tarkoitaa Lavian tapauksessa 300 000€ ylimääräistä. >>

      Se on hyvä että tollo rahaa on sitten taskussanne. Kankaanpää on just tollasen 300.000 € rahanökkösen tarpeessa. Ne mielihyvin ottaa noin suuren rahan kanssa tulevat mukaan omaan kuntaansa.

      Oikeesti tuollaisilla 300k kertamaksuilla ei tee yhtään mitään, kun katsoo vaikka miten paljon Valtionosuuksia Lavian kunta tarvitsee tällä hetkellä pelkkään syömiseensä ja elämiseensä:
      http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/kuntien_verorahoitus_2011.htm

      Satamala, asukkaita ..... 24.495 .. Valtionosuus 2012/asukas/ 2.408 €
      Lavia, asukkaita ............... 1.994 .. Valtionosuus 2012/asukas/ 3.794 €

      Kuntien yhdistämisen jonkinlaisena ideana on se että Valtion maksamia Valtionosuuksia saadaan alennettua. Silloin yhdistyneen Sastamalan ja Lavian saamat Valtionosuudet pudotetaan suunnilleen Sastamalan nyt saamalle 2.408€/ vuosi tasolle.

      Tällöin muun Sastamalan pitää jyvittää ja maksaa verotuloistansa Lavian alueelle 2.76 miljoonaa euroa joka vuosi, että Lavian alueen asukkaat palveluksiensa järjestämiseksi saavat saman rahamäärän kuin ennenkin.

      Sastamalelle siis tarjotaan kuntaliitoksen tyrkkynä 300.000€ porkkanarahaa, ja muutamia vuosia kestävä parilla satasella korotettu Valtionosuusmaksu. Sen perästä pitää muun Sastamalan alkaa maksaa Lavian alueelle 2.76 miljoonaa joka vuosi, että Lavian terveyskeskukset ja koulut ym. saadaan pysymään pystyssä.

      Kyllä saa mieluummin Kankaanpää ottaa tuon 300k rahanipounsa kanssa tulevan Lavian.

      Ei me niitä mukana tarjottuja rahoja ihan NIIN kipeaästi tarvita kuitenkaan.

    • ei pakkoliitoksia

      Miksihän Ikaalinenkaan ei halua liittyä Sastamalaan, heillä näyttää olevan huonoja kokemuksia aluesairaalastamme. Tosin Ikaalinen, Hämeenkyrö ja ehkäpä Parkano ja Kihniö selvästi hakeutuisivat Tampereen suuntaan. Sehän on selvä yhteinen kolmostie. Tuntuu vähän kummalliselta, miksi heidät väkisin yhdistettäisiin Sastamalaan, heillähän ei ole mitään yhteistä meidän kanssa. Eikä heitä juurikaan täällä näy kaupoillakaan tai Sastamalan palveluja käyttämässä.

      Toivotaan, että jokin järkevä ratkaisu tulee vielä, ettei väkisin tarvitse ihmisiä sinne liittää, mihin eivät halua. Se nimittäin tietää aikajuoksussa sitä, että tämä koko alue näivettyy. Ihmisillä on tapan äänestää jaloillaan, senkin olen vuosikymmenissä havainnut ja sitten saattaa jäädä koko Pirkanmaa taakse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1878
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1779
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1572
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      167
      1132
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      98
      866
    Aihe