viisuri

miri

pakko päästä purkaan ees tänne pelkojaan..
ois sitten eessä viisurin poisto, ja pelotta aivan älyttömästi. Hammalääkäri kyllä sanoi, että on helppo kuvista päätellen juuret suorat ja silleen, mutta...
kauanko sellasen helpon poiston jälkeen on kipuja ja milllon voi syödä taas normaalisti? Entäs se verenvuoto, tuleeks sitä kauan? mä tiiän että tää pelko johtuu osittain kaikista niistä kauhukertomuksista mitä oon kuullut. Mulle itselle on laitettu implantti yläleukaan, eikä se nyt ollut niin kauhee kokemus, lääkitys oli just sopiva, eli ei ollut pahemmin kipuja enne eikä jälkeen operaatiota. Mutta tää viisurin poisto pelottaa enemmän kun se implantin laitton meno....

5

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tikkisuu

      Viisureiden poistosta on liikkeellä jos jonkinlaisia kauhujuttuja, joita ei todellakaan kannata uskoa! Itselläni poistettiin sekä ylä- että alaviisurit tasan viikko sitten, eikä sekuntiakaan ole särkenyt.

      Itse operaatio kesti 20 min: alahampaan viereen tehtiin pieni viilto ja hammas käytännössä nostettiin pois. Pari tikkiä ja se oli siinä. Ylähammas vaan vedettiin, eikä tikkejäkään tarvittu. Molemmat viisurit siis lähtivät kokonaisina.

      Puudutus oli sitä luokkaa, että neljänkin tunnin päästä oli puoli päätä tunnoton. Ainoa ikävä asia koko leikkauksessa oli se, että silmäluomikin puutui siinä samalla, joten sitä ei saanut kunnolla kiinni pariin tuntiin.

      Ennen leikkausta annettu kipulääke vaikutti koko päivän, joten lisälääkitystä en tarvinnut. Yöksi otin ihan vaan varmuuden vuoksi lääkärin määräämän särkylääkkeen. Taitosta purin poistokohdassa n. kaksi tuntia (vaihdoin kolme kertaa), sen jälkeen verta ei oikestaan ole edes tihkunut. Särkylääkkeen otin varoiksi aamuin illoin kolmen päivän ajan. Kylmähaude auttoi turvotukseen.

      Leikkauspäivänä söin pelkästään kylmiä soseita ja kahtena seuraavanakin päivänä sosekeittoja. Sen jälkeen söin normaalia ruokaa -tosin hitaasti, koska pureskelin vaan toisella puolella.

      Nyt suussa on enää kaksi ammottavaa aukkoa ja kutiavat tikit, jotka toivottavasti lähtevät pian.

      Summa summarum: ei särkyä, verta, turvotusta tai mustelmia. Eli helppo homma.

    • Nanna

      Mulla on se ei helppo.. Alaviiruri poistettiin viikko sitten ja tämä kyllä lähti helpoti irti, ei tarvinnut kuin nykäistä ja yks puudutuspiikki riitti mainiosti...
      Mutta sitten tämä jälkisärky.. on jotain aivan mieletöntä! olen nyt viikon kärsinyt tästä.. Mulla nyt on vielä sekin kun olen raskaana rv 25 ja kaikkia lääkkeitä ei saa syödä...
      Lääkäri määräs antibioottikuurin ja panadolia joka ei tehoa sitten millään, vei vaan terävimmän kivun pois hetkeksi.
      nyt kävin sitten uudestaan näyttämässä tätä poistokohtaa ja se oli aavistuksen tulehtunut ja nyt lääkäri määräs panacodia (kolmiolääke)ja burana 400 mg...'Kyllä tämä tästä alkaa pikku hiljaa helpottamaan, toivottavasti..
      yöt on aivan kauheita kun ei pysty nukkumaan ja saatikka olemaan pitkällään kun alkaa kauhia jumputus ja särky poistokohdassa...

    • Hampaaton

      Mulla leikattiin toinen alaviisuri pois toissapäivänä, leikkaus oli iso, kesti 50 min. ja luuta jouduttiin poraamaan aika paljon, että hammas saatiin pois. Pyysin jo heti kunnon puudutuksen, ja lääkäri lisäsikin sitä pyynnöstäni vielä muutamalla annoksella. Itse leikkaus ei sattunut yhtään. Samana iltapäivänä luuta jomotti kovasti, mutta särkylääke ja kylmä auttoivat kipuun. Nyt suu alkaa olemaan jo ihan ok, vaikka syöminen on edelleen hankalaa ja poski turvoksissa. Kipuja helpotan särkylääkkeillä.

      Verta ei paljoa vuotanut, mutta mulle laitettiin hyytymislaput kuoppaan tikkien alle (sulavat itsestään pois) 20 min. piti pitää tuppoa, jonka jälkeen vuoto oli niin vähäistä, ettei ollut tarvetta.

      Toinen alaviisuri leikattiin 2v. sitten. Silloin haava vuoti paljon, ja leuat jämähti kiinni niin etten saanut suuta auki kahteen viikkoon. Juuri ja juuri pilli mahtui suuhun. Vaikka toissapäiväinen leikkaus oli iso on toipuminen alkanut paremmin kuin edellisellä kerralla.

      Jokainen toimenpide on omanlaisensa, yläviisurit lähtee helpommin kuin alhaalta. Tsemppiä vaan koitokseen. Kyllä minuakin jännitti.

    • Yun

      Mulla poistettiin tässä kesällä kaikki viisurit. Olin vaikea tapaus, koska hampaani olivat vinossa ja puhkeamattomat. Hampaista jokainen jouduttiin palottelemaan ennen kuin ne saatiin vedettyä ulos. Ei siinä kauan silti mennyt, alle tunti eikä mitään kipua tuntunut. Ikävää oli ainoastaan poran ääni ja se, että koko naama meni aivan tunnottomaksi puudutuksen vuoksi.

      Sain viikon antibioottikuurin eikä mitään tulehdusta tullut. Buranaa söin seuraavat kolme päivää aamuin illoin varmuuden vuoksi. Leukani turposi aika pahasti seuraavana päivänä kylmähauteesta (jääpussi) huolimatta, myös mustelmia tuli jonkin verran. Ensimmäisinä päivinä pureskelu oli hankalaa leukojen jäykkyyden vuoksi, mutta edelleenkään mitään kipuja ei ollut.

      Viikon kuluttua turvotus oli laskenut. Mustelmien kanssa meni vielä toinen viikko.

      Hyvin se menee.:)

    • hcjjjcjc

      Onko viisuri poistettu ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe