Tiukempi laki vähentää abortteja

jälleen osoittautuu

Tässä se nähdään kuinka täysvapaat lepsulait ovat vain omiaan lisäämään mukavuusabortteja. Sen sijaan jos laki on edes hiukankaan tiukempi, aborttien määrät on hyvinvointivaltio-oloissa selkeästi vähäisempiä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/suomessa-tehtiin-vahiten-abortteja-pohjoismaissa/2013/03/1724874

http://yle.fi/uutiset/suomessa_tehtiin_yha_pohjoismaista_vahiten_abortteja/6546664

>Keskeytysten suhteellisiin määriin vaikuttavat Pohjoismaiden lainsäädännölliset erot. Suomessa aborttiin on aina anottava lupa, kun taas Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa keskeytyksen saa naisen oman pyynnön perusteella. Islannissa tarvitaan kansallisen lautakunnan lupa 16. raskausviikon jälkeen.>

http://www.norden.org/fi/tietoa-pohjoismaista/vaeestoe

>Sen sijaan Suomessa, Islannissa, Ahvenanmaalla ja Färsaarilla lainsäädäntö edellyttää lääketieteellisiä tai sosiaalisia syitä abortin myöntämiselle. Näiden maiden aborttiluvut ovatkin erityisen pieniä.>

Voidaan vain aavistella kuinka marginaalisiksi turhien aborttien määrä romahtaisikaan jos laki muutettaisiin kunnolliseksi, jossa vain vakavat terveydelliset syyt olisi laissa hyväksyttäviä..

16

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei estä

      Tiukempi laki ei vähennä abortteja. Jos tiukka laki vähentäisi abortteja, miksi ihmeessä niitä tehdään valtavasti juuri niissä maissa, missä abortti on kokonaan kielletty tai sallitaan vain kun naisen terveys on vaarassa? Siltikin tehdään aivan yhtä paljon kuin liberaalien lakien maissa. Miksi Suomessa tehdiin kymmeniä tuhansia abortteja aikana kun abortti oli rangaistava teko? Ei ole yhtäkään maata tai esimerkkiä, missä tiukka laki tai aborttikielto olisi estänyt abortit. Joidenkin maiden alhaiset viralliset aborttiluvut johtuu siitä, että abortit teetetään naapurimaissa. Täältä pääsee hyvin Tukholmaan ja Tallinnaan tekemään abortti, jos viikot on menneet yli. Ruotsissa on liberaali laki ja Tallinnassa taas ei niin tiukasti tuijoteta lakeja.

    • jotain ohi?

      Turha vertailla mihkään ambomaaoloihin tai jonnekin vuoskymmenten taakse kun nyt oli nimenomaan kyse niistä tän ajan vastaavista ja yhtä hyvistä oloista! Joissa siis tehdään sitä vähemmän abortteja mitä tiukempi laki on :) kuten tilastoista selvästi nähdään. Ja missäänhän ei edelleenkään oo väitetty että ne kokonaan loppuis, rikollisiahan aina on, mutta tiukoilla laeilla vähenee kyllä ja sitä radikaalimmin mitä tiukempi laki on.

      • abortti=hyvinvointi

        Aloittajalla on otsikkoväite: tiukempi laki vähentää abortteja. Siinä ei puhuta mitään miten. Ja unohdetaan se, että hyvinvointivaltio on hyvinvointivaltio myös sen vuoksi että on vapaa abortti.

        Kun katsot hyvinvoivia maita, niin mitä hyvinvoivempi maa, sen liberaalimpi laki. Mitä vapaampi abortti sen paremmalla tolalla hyvinvointi ja naisten oikeudet. Hyvinvointi tulee osin sen vuoksi, että ei ole pakko synnyttää ja syöksyä huono-osaiseksi.


    • järki hoi

      Millä tavalla tappaminen edistää hyvinvointia? Pitäskö kaikille murhanhimoisille antaa vapaus tappaa? Murhaajien hyvinvointiko on tärkeempää kun uhrien elämä?

      • älysi älä jätä

        Olet väärällä saitilla, mene murha-palstalle pohtimaan; tää on nimittäin abortti-palsta, eikä mikään murha-palsta!


      • abortti=hyvinvointi

        Abortti edistää kaikkien hyvinvointia: yhteiskunnan, naisten, miesten ja olemassa olevien lasten, joiden hyväksi voimavarat menee. Vähemmän huono-osaisuutta, työttömiä, puliakkoja ja ukkoja, mielenterveysongelmia kun on hyvät elinolot, ruokaa ja rahaa ja rakkautta.


      • järjettömyyksiä

        Kerro nyt jo miten se edistääkään niiden hyvinvointia joita niillä tapetaan?


      • Uraohjus
        järjettömyyksiä kirjoitti:

        Kerro nyt jo miten se edistääkään niiden hyvinvointia joita niillä tapetaan?

        Tasa-arvoinen yhteiskunta luo hyvinvointia

        Maissa, joissa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja pyritään kohti sukupuolten tasa-arvoa, lisääntyy myös yleinen hyvinvointi. Tämän on havainnut Elina Saaristo-Diatta, jolla on ollut mahdollisuus seurata naisten asemaa opiskellessaan ja työskennellessään eri maissa ja erilaisissa kulttuureissa. Naisten kohtaamat vaikeudet vaihtelevat, ja myös Suomessa naisilla on omat tasa-arvoon liittyvät ongelmansa.

        http://pelastusarmeija.fi/ajankohtaista/artikkeli/article/tasa-arvoinen-yhteiskunta-luo-hyvinvointia/

        Suomessa naisten ja miesten epätasa-arvo näkyy esimerkiksi työelämän jakautumisessa miesten ja naisten töihin sekä epätasa-arvoisessa palkkauksessa. Naisten euro on vain 82 senttiä, eli naiset ansaitsevat keskimäärin 18 % miehiä vähemmän. Myös työn ja kodin yhteensovittaminen on naisille edelleen vaikeampaa kuin miehille.
        Ei voida siis sanoa, että naisilla ja miehillä olisi yhtäläinen mahdollisuus edetä työuralla.

        - - --
        Jos nainen ei saa aborttia, kun hänen työuransa ja työpaikkansa eli työelämään osallistumisessa on vaarassa ja hän jää köyhälistöyhäriksi joustamattoman lain takia niin mistäs muusta on kyse kuin huono-osaisuudesta?


      • aha :D
        järjettömyyksiä kirjoitti:

        Kerro nyt jo miten se edistääkään niiden hyvinvointia joita niillä tapetaan?

        että nyt sitten taivaan ilotkin on olemassa, vaikka yleensä edes surmattavaa lastakaan "ei ole" :D no voihan sitä noinkin ajatella jos se sitä omantunnon tuskaa helpottaa..


    • lifemocker

      aborttilaki saisi olla vapaampikin vaikka mun puolesta

      • vapaampi abortti

        Hyvä Lifemocker, samaa mieltä.

        Myös Päivi Räsänen (tietämättään tosin) joka toteaa että Suomessa on aborttilaki takapajuinen ja hän ajaa liberaalimpaa aborttilakia. Hänhän vaatii lakia samalle tasolle kuin Britanniassa, missä hoitohenkilöstö saa kieltäytyä abortista omantunnon syihin vedoten. Mutta missä myös abortin saa ilman mitään syytä muistaakseni 24:lle raskausviikolle, kun oikeasti sikiö jo alkaa selvitä kohdun ulkopuolellakin.

        Itse en ole ehkä niin liberaali kuin Räsänen, joka näitä laajennettuja yksilönoikeuksia haluaa ajaa, mutta syiden keksiminen on kyllä typerää kun ei vaan halua jatkaa raskautta. Kun ei halua niin ei halua oli sitten syy mikä tahansa.


    • kerronpa minäkin

      Vapaampi sais olla, nimittäin se turha syiden kaiveleminen pois, koska kummiskin aina keksitään syy millä sen abortin saa, näin totesi mulle aikanaan terveyskeskuslääkäri joten minust on tekopyhää kirjoitella syitä joista ei voi tietää onko se totta vai keksittyä. Tuohonhan se menee sitten, syiden keksimiseen kun ei naisen oma pyyntö riitä. Jokainen joka sen abortin haluaa, toimii niin että sen varmasti saa, mikä onkin kyllä ihan oikein, mitä sitä ei -toivottua synnyttämään joka sitten jossain vaiheessa otetaan huostaan kun ei sen elättäminen kiinnosta.

    • vastustan aina

      Lakihan ei ole kunnollinen, se ei kunnioita lapsen elämää ja päätösvaltaa omasta kehostaan. Kuten ei tällä palstalla 24/7 rääkyvät feministilortotkaan.

    • ja taas....

      "197 maata koskevassa tutkimuksessa."

      hätävetoillaan jonnekin ambomaihin ym. vertaulukelvottomuuksiin :D

      • ja sitten oli

        kymmenittäin niitä ambomaita ym. ja joissa esim. uskonto vaikuttaa ehkäsysaatavuuteen, eli ei mitenkään vertailtavissa Suomeen tai vastaaviin oloihin :) että kannattaskohan miettiä vaikka ensin muutaman kerran ennenkun hädissään rupee vetoileen älyttömyyksiä...


    • henkilö X

      "Voidaan vain aavistella kuinka marginaalisiksi turhien aborttien määrä romahtaisikaan jos laki muutettaisiin kunnolliseksi, jossa vain vakavat terveydelliset syyt olisi laissa hyväksyttäviä.. "

      Eihän sinun sitä tarvitse aavistella, voit ihan etsiä halutessasi tilastoja aborttien määristä sellaisissa maissa, jossa laki on sinun haluamallasi tiukkuustasolla. Jäänpä mielenkiinnolla odottelemaan etsintöjesi tuloksia ;)

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe