Juhlajuomat Virosta?

janoinenjuhlija

Kertokaapas joku jolla on omakohtaista kokemusta, että mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun lähtee hääjuomia hakemaan Virosta? Käytössä on siis pakettiauto ja tarkoitus olisi tehdä yhden yön reissu Tallinnaan ja tuoda sieltä tullessa kaikki juomat hääjuhlaamme varten.

Olenko ymmärtänyt oikein, että kannattaa tehdä tilaus ennakkoon netissä esim. viinarannasta.com:ssa ja sitten vaan ajellaan auto sinne paikalle ja lastataan valmiiksi tilattu satsi autoon, maksetaan se ja ajetaan takaisin laivaan? Tuleeko tullin kanssa ongelmia, jos tarkoitus olisi kuitenkin ostaa useampi kymmenen laatikkoa mietoja alkoholijuomia, joitakin kymmeniä pulloja viinejä sekä tietysti konjakkeja ym. väkeviä muutamia litroja? Onko tällainen määrä vielä ihan helposti luokiteltavissa "omaan käyttöön" kategoriaan? Itse en ole ikinä aiemmin pakettiautokaupalla viinaa hakenut, joten tämä asia vähän askarruttaa.

Onko jotain muita asioita mitä kannattaa ottaa huomioon?

Laskimme, että tuolta viinarannasta.com:sta saadaan juomat aika tarkkaan puolet halvemmalla kuin Suomesta, vaikka lasketaan itse alkoholien päälle vielä matka- ym. kulut.

Kiitoksia jo etukäteen asiallisista vastauksista!

8

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morsian14

      Kannattaa kyllä varata etukäteen kun on isot määrät kyseessä, vaikka tuolta superalkosta (oletan, että sieltä haet) kyllä löytyy aina. Kaikkea ei tietenkään tarvitse varata vaan voit nämä miedommat ja viinit. Väkeviä ei mielestäni tarvitsisi varata etukäteen, sillä ei niitä lopulta tule niin "paljon". Ongelmia meillä ei ole ikinä ollut tullin kanssa, vaikka useamman kerran olemme hakeneet synttäreille ja taas vuoden kuluttua myös itse menemme hakemaan häihimme.

    • juomia ostanut

      Tämä tulee nyt varmaan liian myöhään, mutta tiedoksi kaikille jotka tänne eksyy.

      Superalko on todella halpa verrattuna alkoon, mutta ei vedä vertoja tallink siljan preorder hinnoille. Tämä tarkoittaa melko vaivatonta tallinkin ennakkotilauspalvelua (https://preorder.tallink.com/fi/).

      Preorderissa juomat tilataan netistä tai vaikka vasta laivalta ja juomat saa palatessa helsingin terminaalista. Juomia ei voi tilata ilman laivamatkaa, tämä on varmistettu niin, että tilaus ja kuljetus pitää kuitata tallinnan terminaalissa. Eli pitää poistua laivasta, mutta voi mennä vaikka heti takaisin. Tai käydä samalla vaikka superalkossa jos valikoimaa ei ollut ennakkotilauksessa tarpeeksi. Käsissä ei silti kauheasti jaksa kantaa.

      Muistutan, että risteilyllä ollessa voi auton ottaa laivaan, mutta sitä ei saa ajaa ulos laivasta. Jos haluaa poistua laivasta autolla, on varattava meno ja paluu reittimatkoina risteilyn sijaan. Jos haluaa maihin autolla, eli ottaa reittimatkat, voi tilauksen valita noudettavaksi tallinan puolella. Näin välttää helsingin päässä odottelun, johon voi mennä 1,5h jos on yhtä huono tuuri, kuin minulla viimeksi.

    • spurgu99

      Jätä auto helsingin satamaan ja käytä preorderia. Saat ne takastullessa lavalla/kärryssä, jonka työnnät ulos ja lastaat viinakset sitten autoon siihen tarkoitetulla lastausalueella. Helppoa kuin lapsen lyöminen.

    • osta alkosta

      "Laskimme, että tuolta viinarannasta.com:sta saadaan juomat aika tarkkaan puolet halvemmalla kuin Suomesta, vaikka lasketaan itse alkoholien päälle vielä matka- ym. kulut."

      Aikas moista puppua! miinukselle jää jos isolla poppoolla remuamas tallinnassa ja kysymyksessä normihäät. hienostuneet häät menee plusmiinus nollaan, mutta jos kysymyksessä alkoholistihäät, että mummokin kiskasee litrasen kossun alas hääjuhlas yksin, niin ehkä sitte voi satasen säästää.

      viinarannasta hinnat n.70-80% Suomen hinnoista plus matkat remuamiset
      tallinkpreorder hinnat 55-70% Suomen hinnoista plus matkat remuamiset

      preorder on halvin ja vaivattomin, mutta valikoima on suppea!

      • tämänäin

        Älä remua siinä!


    • autol_la

      auto laivaan on edukkain ja kätevin

    • Herrasmies-kaiffareineen

      Huomaan kyllä, että aloituskysymys on vuodelta 2013, mutta vastaanpa silti, koska asia on varmasti aina ajankohtainen jollekin muulle.

      Aivan ensiksikin, tuo nimim. Osta Alkosta v. 2013 kirjoittaa täyttä fuulaa. Aina säästää enemmän tai vähemmän, kun ostaa jostain muualta kuin Suomesta, tietenkin Ruotsia lukuunottamatta, eikä määrien tarvitse edes olla kovin hääppöisiä. Ja siks'toiseen aiheen ulkopuoliset muut ”remuamiset” eivät kuulu näihin laskelmiin ensinkään.

      Mutta:

      Tallinnassa ovat hinnat nousseet viimeisen parin vuoden aikana - kaiketi veronkorotussyistä, joissa tietenkin Suomi on ollut takapiruna - niin paljon, että suosittelen kaikille, että poltatte löpöä sovinnolla tankillisen ja haette pakettiautolastillisen Rigasta (kirjoitin kaupungin nimen "omankielisesti", koska en tiedä, kuuluuko se suomeksi taivuttaa Riikasta vai Rii'asta). Siellä on lisäksi helppoa ajaakin, koska kadut ovat leveitä ja avaria sekä liikennesuunnittelu onnistunutta.

      Esimerkkini tosin ovat viime kesältä, joten ne eivät siis ole aivan viimeisintä tietoa (kaksi Rimiä):

      Vodkat: Zeljonaja Marka Kedrovaja (vadelma-aromi), litran plo, 15-16 €; puolen litran plo kampanjatarjouksessa 5,99, eli 11.98 € / ltr; Mernaja Vodka, n. 10,50 € / ltr; Stolichnaya n. 15 € / ltr; Smirnoff Red 40 % n. 16 € / ltr; Moskovskaya Osobaya n. 12,50 € / ltr.

      Whiskeyt: Tullamore Dew n. 17 € / ltr; Grant's Whiskey 16-17 € / ltr; Johnny Walker Red Label 15.50-17 € / ltr.

      Ja kaikki muutkin juomatyypit olivat samassa suhteessa edullisempia kuin Suomessa.

      Itse tosin ostin J. Walkeria hintaan 14 € / ltr sekä erinäisiä vodkia hintoihin 9,85-11 € / ltr Puolasta yht. 63 litraa, mutta meillä oli sinne muutakin asiaa (ja siksi olimmekin liikkeellä henkilöautolla, kun kyseessä ei ollut varsinainen juomanhakureissu), eikä kannattane niin paljon polttaa löpöä pelkästään juomien hakemista varten, ellei sitten osta koko pakettiautoa (tai siis oikeammin sen kantavuusrajoja, sillä nehän siinä ensimmäiseksi "paukkuvat" vaikka lasti ulottuu hädin tuskin ikkunoiden alareunaan saakka) täyteen väkeviä.

      Sellainenkin temppu on kyllä kesällä 2008 tehty Slovakiassa, Zilinan kaupungissa. Siellä päädyimme erinäisten kyselyiden, saamiemme suositusten sekä välittämisen kautta viinatukkuun, josta löysin Kensington Giniä hintaan 6.51 € / ltr, mutta tästä tapauksesta oletan, että väärinkäsityksen vuoksi (tukun henkilökunta tilasi lastin luullen sen tulevan kauppiaille, ja syntyi kauhea kalabaliikki, kun selvisi, että me olemmekin suomalaisia yksityisheppuja: "No business-karta? WHAT WHAT??!! NO BUSINESS-KARTA!!!???" = kauppiaan tukkukortti) alvia (engl. VAT) ei tullut maksettua mihinkään maahan. Kun asiaintila selvisi, he joutuivat kai "pakosta" myymään sen pimeästi, jotta saisivat edes oman osuutensa ja katteensa. Enkä ainakaan löytänyt alvin osuutta kuiteista, joskaan en ole ollenkaan varma, osasinko lukea heidän kuittiaan, joka tietenkin oli slovakinkielinen. Jos kuitenkin niin kävi siinä sählingissä ja improvisoinnissa, niin siinä tapauksessa jonkinlaisia ongelmia olisi tullut Suomen Tullissa, jos meidät olisi pysäytetty. Kaiketi olisimme ainakin joutuneet maksamaan veron taannehtivasti Slovakiaan, ellei jotain vielä pahempaakin.

      Mutta meitä ei pysäytetty silloin, eikä niin ole käynyt kertaakaan myöhemminkään.

      Olen toiminut kuskina eri kavereille ja olen hakenut / olemme hakeneet juomia pakettiautollisen muistaakseni n. 13 kertaa, jonka lisäksi ovat olleet bussimatkat ja yksi kerta, jolloin on otettu henkilöauto täyteen vodkaa muovipulloissa.

      Ei tulli saa pysäyttää ketään lämpimikseen. Täytyy olla jokin perusteltu epäily jostain rikkomuksesta, ennenkuin tulli saa niin tehdä. Ja kaikista kiusanteoista täytyy valittaa EU:n komissioon eikä minnekään suomalaisiin valitusasteisiin, jotka ovat asiassa jäävejä sekä epäluotettavia ketkuja.

      Varokaa kaikkein halvimpia ja erittäin heikkolaatusia ”skeida”viinejä: ne voivat aiheuttaa mahakipuja ja vesiripulia. Vaikka olisihan se toisaalta hyvää huumoria, kun kaikki häävieraat roiskisivat laksatiivia ja vessat olisivat kaikki jatkuvasti varattuja niin että osa ruikuloisi housuihinsakin.

      Ja toistan vielä: boikotoikaa Eestiä. Riika on n. 300 km päässä. Jos kuitenkin kaikesta huolimatta tahdotte hakea juuri Tallinnasta, niin suosittelen siinä tapauksessa mieluummin Sadama Marketin pikkutaloa kuin Superalkoa, jos siis SM:n remontti on jo valmistunut.

    • hoohh

      On se viina tärkeetä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe