vuokravakuus

vuokravakuus

Onko sosiaalitoimistosta mahdollista saada kaupungin vuokra-asuntoon vuokavakuus rahat. Tarvitsen 950 euroa.I

33

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuli vaan mieleen

      Mitäpä jos tekisit jotakin duunia sen rahan hankkimiseksi?

    • tiedän

      Eipä sitä jokaisella nuorella ole säästössä niin isoja summia, mitä esin Jämsän kaupunki vaatii vuokravakuuksia. 3kk vuokrat eli yli tuhat euroa.

    • asia on näin

      Sosiaalitoimisto ei anna varsinaista rahaa vuokravakuuteen vaan maksusitoumuksen periaatteella "rahat vuokraajalle jos asukas aiheuttaa vahinkoa". Tämä taas yksityisillä voi auheuttaaa ongelmia, mutta esimerkiksi kaupungin omistamissa asunnoissa tuo menettely käy.

      Toinen asia on se että on lapsellista puhua että pitäisi mennä töihin että olisi sitten rahaa vuokravakuuteen. lainaa oli pakko ottaa että kykenin itse muuttamaan vaikka kuinka hyvissä töissä olenkin. Laskin että muuttokuukautena menoja oli 2kk vakuus vuokra laskut teki jo pelkästään 2000€ Tähän lukuun ei ole laskettu ruoka polttoaine kuluja. No hei kaikillahan on sellaisia summia säästössä.

    • kunnanjauhot

      Ei kai se yhteiskunnan asia ole taata kaikkien nuorten tai vähätuloisten vuokratakuita.?

      • rousto ville

        kun kaupungin rahatilanne on heikko. Sossun luukut laitetaan kiinni. Jokainen pärjätkköön omillaan. Samalla veroprosentti pienenisi..


      • meidän on todettava

        Kyllä vain. Parempi vaihtoehto maksaa vuokravakuus kuin laittaa nuori kodittomaksi puistokemistien seuraan ja mummoja ryöstämään, se jos mikä maksaa.


    • Katariina M

      Minun vuokratakuuni maksoivat ja antoivat 700 euroa huonekalujen hankkimiseen. Lisäksi sain koiraan hankkimiseen 200 euroa. Vaihtoehtona olisi ollut pitkäaikainen terapia kikä olisi tullut yhteiskunnalle kalliimmaksi.

    • Vuhvuh huhhuh

      Koiran hankkimiseen! Voi v***u mihin minun maksamiani verovaroja käytetään!

    • Pullukka Hemmi

      Parakilla asuville puliveivareillekin maksettiin 100/kk ns. "koirarahaa".

    • konisprt

      kyllä mä saan hevoseenikin 250 ekee kuussa, kun se on terapeuttini

    • Nyt riitti p:le

      Sossun luukku on naulattava kiinni! Ei ihme, että kaupunki velkaantuu ja sosiaalisektori haukkaa yli 60 prosenttia verotuloista.

    • Silmät aukesi

      "Toinen asia on se että on lapsellista puhua että pitäisi mennä töihin että olisi sitten rahaa vuokravakuuteen"

      Voi jumanauta, Ei aikanaan meikäläiselle tullut mieleenkään kinuta rahaa muuten kuin työtä tekemällä. Kyllä tämmöisestä paapomisesta pitää tehdä loppu. Onko se tosiaan nykyisin tämmöistä rahan jakamista?

    • Maksumies Matti

      Jääkö se muka siihen vuokravakuuteen? No eipä tietenkään jää. Kun ei työnteko kiinnosta, niin myös ne vuokrar haetaan sieltä sossusta. Ja me senkun vaan maksetaan...

    • ???

      Palstan aloittajalle tämmöinen tyhmä neuvo: Kysy sosiaalitoimistosta!

    • koti on

      Ei sitä tarvitse olla mikään sossun asiakas jos ei rahaa ole vuokravakuuksiin. Ihan tavallinen työssä käyvä nuori saa olla aika fakiiri, että saa rahat kasaan.

      • merja460marja

        Sossu antaa mulle hyvin joka kuukausi.


      • Onko iskällä?

        Eikös niillä vanhemmilla ole mitään velvollisuutta auttaa lastaan alkuun?


      • uuuuuuuh
        Onko iskällä? kirjoitti:

        Eikös niillä vanhemmilla ole mitään velvollisuutta auttaa lastaan alkuun?

        18v täyttäneelle: EI!


    • Murrerrmurrr

      Onko oikeasti totta, että "sossu" antaa rahaa vuokratakuuseen, huonekalujen hankintaan ja kotieläimeen ?!? Jos näin on, niin täytyy kyllä itsekin anoa apua.

      • giorgia

        antaa se lisäks vielä pimpuraa jos oikein anelee:)


    • Bader

      Silloin "ennenvanhaan" kun työtä oli vielä tarjolla lähes kaikille siihen kykeneville ja halukkaille ei nykyisessä määrin ollut tarvettakaan turvautua yhteiskunnan tukeen.
      Nykyään kun tilanne on se, että työpaikkoja ei kaikille riitä tai niihin ei kustannussyistä
      palkata ketään jonot "sossun luukulla" kasvavat kasvamistaan. Kiitos globalisaation ja kapitalismin. Suurin osa työttömistä työnhakijoista on vailla työtä täysin ilman omaa syytään eli suurin osa hakee aktiivisesti työtä ja useimmilla on myöskin koulutusta ja aikaisempaa työkokemustakin. "mene töihin" on monen vakituisessa työsuhteessa olevan todellisuudelta silmänsä ummistaneen hyväosaisen kermapylly pullasorsan neuvo rahapulaansa valittavalle ahdingossa olevalle ihmiselle. Koettakaahan jo pikkuhiljaa herätä ruususen unestanne tähän päivään ja yrittäkää saada taottua sinne pikkuporvarillisiin kalloihinne että massatyöttömyys on tullut tänne "pohjolan Albaniaan" jäädäkseen ja mitään paljon puhuttua työvoimapulaa ei ole eikä tule. Nekin vähät työpaikat joita on vielä täyttämättä menevät suurimmaksi osaksi ystävillemme maahanmuuttajille joita me kaikki niin kovasti toivomme saapuvan tänne sankoinjoukoin "rikastuttamaan kulttuuriamme".

      • Muahanmuuttaja

        Eiköhän tässä edellä hieman liioteltu nykyistä tilannetta. "Nekin vähät työpaikat joita on vielä täyttämättä menevät suurimmaksi osaksi ystävillemme maahanmuuttajille..."
        Kuinkahan monta maahanmuuttajaa on oikeasti Jämsässäkin vienyt työpaikan joiltain paikalliselta ?!? Tuskin ainakaan suurin osa.


    • herätkää jo

      Ennen vanhaan oli helppoa kun koulujakäymättömälle tarjottiin töitä ihan paperitehtaalta ja elinkustannukset oli kymmenyksiä nykyisestä. Nykyään vuokra nousee jatkuvasti vuokran kylkeen lisättävät muut kulut. Sen lisäksi vuokraajat pyytävät jopa 3kk vuokravakuutta ja siihen ensimmäisen kuun vuokran. Joudut pulittamaan pahimmillaan 4kk vuokrat vesi autopaikka ja kaikkea muuta siihen päälle. Tottakai jokaisella vaikkapa 18 vuotiaalla koulut kesken olevalla on varaa maksaa jopa 2000€ könttäsummaa heti, eihän se ole kuin monen kuukauden nettopalkka työssä aloittelevalle.

    • 2 olijärven puolella

      Kesällä 1971 jouduttiin Kaipolassa "vanhan tehtaan puolella" laittamaan paperikone seisomaan sen takia, kun ei edes puliukot jokirannasta suostuneet tulemaan kesälomien aikaan tehtaalle tekemään paperimiehen hommia.

    • trippelis

      Joskus sossu antaa rahaa vuokratakuuseen kyllä ja huonekalujen hankintaan avustetaan. Käy halvemmaksi kuin syrjäytyinen!!!!!

    • näinkuulin

      Nykyään joudutaan kuullemma itse maksamaan osa vuokravakuudesta, ja hyvällä lykyllä sossu auttaa jonkin verran. Eivät ole yhtä anteliaita kun joskus ovat olleet.

    • Lämmitysöljyä

      Antais sossu nyt edes alkuun tollaiset 1200 euroa "tukirahaa" OK-talon lämmitysöljyä varten. Sillä pärjäis, talvesta riippuen, jonnekin helmikuulle asti. Eli tollaiset reilu 2000 litraa vuodessa menis (menee) lämmitykseen.

      Sossu sais jopa valita toimittajankin. Kesälaatua kiitos.

    • perkele1

      Jyväskylän Hannikaisenkadun sosiaaliasemalta on turha vinkua apua yhtään mihinkään. Varsinkaan jos olet opiskelija. He olettavat että kaikilla on helvetin rikkaat vanhemmat ja hakemusten käsittelyajat on naurettavan pitkiä. Varsinkin opiskelijan toimeentulotukia hoitava Sanna on niin työhönsä sopimaton, asiakasta halveksiva ja epäkunnioittava ihminen. En ymmärrä miten tuollaisia ihmisiä edes pidetään töissä tuollaisessa paikassa, jossa on tarkoitus auttaa ihmisiä!!!!!!!

    • ölöl

      Mulla ei mee rahaa mihkään muuhun paits kaljaan.

    • shay

      Sama täällä. Mane antaa ruoat ja sossu maksaa loput.

    • Ei oo helppoo

      Sain sossusta fyrkkaa.auton korjaamiseen 1400.ekee ja koiran hankintaan ja varusteisiin 860.ekee, sitten uudet mööpelit 900.ekee nii ja tietysti harastuksiin 250.ekee ja vuokravakuuden lisäksi nää kaikki ja ruokaan joka erikois valio sain 300.ekee per kk.joten koville ottaa löyttää työ paikka jossa pääsen samoille eduille ja saavutetuista eduistahan ei kannata tinkiä,, ja ens syksynä lähden sossun piikkiin lämpöiseen hoidattaa psoriastani..

      • fjdsldksjfslkj

        miksi sun pitää tulla internetiin ennen seitsemää levittelemään valheita. minkälainen ihminen haluaa pitää hauskaa heikoimmassa asemassa olevien kustannuksella?


      • Siiri Sivullinen
        fjdsldksjfslkj kirjoitti:

        miksi sun pitää tulla internetiin ennen seitsemää levittelemään valheita. minkälainen ihminen haluaa pitää hauskaa heikoimmassa asemassa olevien kustannuksella?

        Minä en tullut nettiin ennen seitsemää, mutta olisko asioistaan huolehtiva työtä kuin työtä ahkerasti tekevä ihminen, joka maksaa sinunkin elatuksesi?

        Sitä on tultava nettiin noin aikaisin, että ehtii ajopissa työmaalleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1757
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      177
      1547
    3. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1072
    4. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1003
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      120
      931
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      809
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      39
      778
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      57
      664
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      642
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      628
    Aihe