Mökki lämpimäksi

Kaita

Onko kellään tuollaisesta kokemusta http://www.svtvalutuote.com/669_iso.htm
40 neliön mökki pitäisi saada nopeasti lämpimäksi , kun sinne perjantaisin mennään. Mökissä on suoravetoinen takka, saunanpuolella vesipata ja saunankiuas. Piippu kolmella hormilla . Tuo piippu toimii hyvin varaajana, mutta ennenkuin se on lämmin , niin sisälläkin on koleaa. Eli sellaista lämmönlähdettä hakusessa, joka luovuttaa nopeasti lämpöä tupaan.

36

3698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydän22

      Osta suoravetoiseen takkaan takkasydän tai pane kamiina, jos sen saat johonkin hormiin vielä liitetyksi. (saunan puolelta vesipata pois ja siihen hormiin kamiina ja vesisäiliöllinen kiuas nykyisen tilalle)

      Takkasydän on kyllä ehdoton. Suomessa on ainakin kaksi tehdasta, jotka tekevät.

      • Kaita

        Nykyinen takka on sellainen kevyt peltitakka , jonka syvyys n. 30cm , ei siihen mitään sydäntä mahdu. Mutta tuo takka olisi kevyt kantaa pihalle :)


      • Sydän 22
        Kaita kirjoitti:

        Nykyinen takka on sellainen kevyt peltitakka , jonka syvyys n. 30cm , ei siihen mitään sydäntä mahdu. Mutta tuo takka olisi kevyt kantaa pihalle :)

        Tuo takkasydän ei sitten käy tapaukseesi. Se on tarkoitettu muurattuihin avotakkoihin. Aluksi lämmitettäessä laite toimii kamiinan tavoin ja lämmittää nopeasti. Pitempään poltettaessa lämpö siirtyy tiilikerrokseen ja kyseessä on silloin oikeastaan varaava takka.


    • miten on

      Eikö se peltitakka anna nopeasti lämpöä ?

    • Saimaalta

      Meillä mökillä yllämainittu SVT:n "peltitakka", sillä mökin saa nopeasti lämpimäksi ja muuratulla takalla sitten "varaava lämpö". Käymme myös talvisin, jolloin kännykällä ed. vuorkauden puolella käynnistän Safiren "löpölämmittimen"

    • dddd3

      Meillä on vähän saman tyylinen kamiina. Hyvä peli, mökki lämpiää nopeasti. Lisäsi sillä lämmitetään tiskivesi sekä jotain ruokia siinä alla olevassa "luukussa". Ja saa sillä makkarankin paistettua.

    • 25v

      Petroolilämmitin antaa nopeasti lämpöä mökille tullessa on tosi kätevä ei huoli puitten kanssa suhrata heti mökille tullessa.

    • - eemeli -

      Ajankohtainen juttu. Tulin tänään mökille, jossa oli 4c sisällä. Meillä on Harvia Sonata peltitakka ja se lämmitti parissa tunnissa mökin asuttavan lämpöiseksi. Mökki on kooltaan myös n. 40m2. Meillä on tapana huolehtia siitä, että kaminassa on valmiina puut ja sytykkeet sekä polttopuita sisällä parin päivän tarpeiksi.

    • vielä sähkötön

      Me ollaan suunniteltu mökille tuollaisen kännykällä käynnistyvän Safiren hankkimista, mutta kova hankintahinta on siirtänyt hankintaa. En myöskään haluaisi minkään öljykamiinan syttyvän ja palavan mökissä valvomattomana.

      Nyt viimeiksi suunniteltiin josko jostain löytyisi agregaatti, jonka saisi käynnistymään kännykällä etänä. Siitä sitten vedettäisiin sähköpiuha mökkiin sisään ja lämpöpatteri lämmittämään mökkiä saapumista edeltävänä päivänä. Tällaista laitetta, joka ohjaisi etänä agregaatin starttia ei vaan ole mistään vielä löytynyt.

      Ja loppujen lopuksi luulen, että lopullinen ratkaisu tulee vasta sitten kun mökille vedetään verkkosähköt..

      • kako5456

      • Vielä sähkötön
        kako5456 kirjoitti:

        esim.tuolta kaukokäynnistystä:
        http://www.hsaoy.com/aggregaatit/Lisavarusteet/OHJ_Ohjaukset/KK/KK_Kaukokaynnistys.htm

        Kiitoksia linkistä.

        Vielä kun tuon saisi toimimaan kännykkäohjauksella... Mökki kun on 200 km päässä saaressa.

        Verkkosähköjä odotellessa varmaan jonkinlaisen tekstiviestillä tai gprs-modeemilla toimivan laitteen voisi viritellä erilaisia muihin tarkoituksiin tarkoitettuja komponentteja yhdistelemälläkin kunhan vain olisi ammattitaitoa.


      • mokkimies

        Tuollaisen kaminan itsekseen palaminen ilman valvontaa ei aiheuta minkäänlaista vaaramomenttia. Noita Safiren ja Wallaksen mökkilämmittimiä on käytössä kymmeniä tuhansia ympäri maailmaa, enkä tiedä yhtäkään tapausta, jossa se olisi aiheuttanut vaaratilanteen. Etuna noissa kaminoissa verrattuna noihin katalyyttilämmittimmiin ja tohoihin on se, että pakokaasut ja kosteus menevät mökistä ulos, eivätkä jää mökin sisälle. GSM ohjatulla Safirella lämmitetty mökki on lämmin ja kuiva, kun menet sinne mökille.

        Kun mökkiin ostaa tuollaisen kaminan ja laittelee 12V järjestelmän kuntoon, ei se enää juuri sähköä kaipaakkaan. Jatkuvasti nousevat linjanhoitomaksut ja sähkönhinta sekä tietenkin liittymä maksu muodostavat sellaisen potin, että siihen kestää ostaa jonkin verrankin jäjrestelmää, ja homma tulee silti pidemmässä jouksussa halvemmaksi.

        Meillä on saaressa kaksi mökkiä Isompi ja pienempi. Kaikkki toimii paneleilla ja lämpiävät Safireilla. Isommassa paneleita 500W ja pienemmässä 300W. Kylmän ja ja monesti kostean merimatkan jälkeen on mukava mennä lämpimään ja kuivaan tupaan, eikä ensimmäisenä alkaa raapimaan tulia uuniin.


    • Tehokas on

      Minulla on kaasupullo ja siinä toho, se on varttitunti kun mökki on lämmin.Oli syksy tai talvi.

      • kaasupullo

        Samaa mieltä ,oli mökki lapissa aikoinaan ,kaveri laittoi lämmittimen päälle pari päivää ennennen mökille saapumista kovilla pakkasilla,.Eikun tuli varaavaantakkaan ,hormi veti hyvin lämpimässä mökissä .


      • kaasua!

        Meillä on kaasukäyttöinen hallitykki
        http://www.laitetukku.fi/tuote/436/hallilammitin-kaasu/kaasulammitin-30kw_230v

        Se tosin vaatii verkkosähköäkin. Laitetaan se ovisuulle ja ovea reilusti raolleen, ei tarvi kauan pitää, ehkä 10 minsaa, kun on pirtti siedettävä. Sitten jatketaan pattereilla ja sähköpuhaltimella, illalla voi puhaltimenkin jo sammuttaa.

        Vähän varovasti kannattaa käyttää tykkiä jos on muksuja tai lemmikkejä, polttaa herkästi koiran viikset!


    • Puhallin nopein

      Jos mökilläsi on sähköt, on lämpöpuhallin nopein.

      • - eemeli -

        Montako puhallinta mökkisi sähköt/sulakkeet kestävät ?
        Peltitakan teho on n. 10KW, vertaa puhallintasi siihen.


      • - elmeri -
        - eemeli - kirjoitti:

        Montako puhallinta mökkisi sähköt/sulakkeet kestävät ?
        Peltitakan teho on n. 10KW, vertaa puhallintasi siihen.

        Sulakkeet ovat 3 x 25A, siis yhteisteho olisi yli 17kW.
        Mutta pienempitehoinenkin lämpöpuhallin on nopeampi, kuin mikään kamiina tai vastaava., koska lämpö leviää nopeammin puhalluksella.
        Nykyisen teho on 2,2kW ja vikkelämmin lämpiää, kuin kamiinalla, jota aiemmin käytin.


      • - patu -
        - elmeri - kirjoitti:

        Sulakkeet ovat 3 x 25A, siis yhteisteho olisi yli 17kW.
        Mutta pienempitehoinenkin lämpöpuhallin on nopeampi, kuin mikään kamiina tai vastaava., koska lämpö leviää nopeammin puhalluksella.
        Nykyisen teho on 2,2kW ja vikkelämmin lämpiää, kuin kamiinalla, jota aiemmin käytin.

        Sorry, mutta tuota sähkötehoa et saa tavanomaisista töpseleistä ulos.
        Sähköpuhallin 2,2KW ei pärjää alkuunkaan kaminalle, siis kunnolliselle kaminalle.


      • - elmeri -
        - patu - kirjoitti:

        Sorry, mutta tuota sähkötehoa et saa tavanomaisista töpseleistä ulos.
        Sähköpuhallin 2,2KW ei pärjää alkuunkaan kaminalle, siis kunnolliselle kaminalle.

        Saisin kyllä, useammasta töpselistä yhteensä, olloin tarvitsisin vastaavan määrän lämmittimiä. En tietenkään yhdestä, tai edes kolmesta.
        Mutta se ei ole tarviskaan.
        Ja tuohon toiseen kohtaan:
        Kokeilepa! Yllätyt, kuten minäkin aikoinaan.


    • äsveetee

      Minäkin suunnittelen tuollaisen tupatakan hankintaa. Minkälaisia hormeja olette laittaneet? Olisiko suositella jotakin yritystä/tmv joka voisi homman hoitaa?

      Ja kokemuksia tupatakasta luen mielelläni lisää!

      • ierikka

        Meillä laitettiin tupatakka juuri n.50 neliöiseen mökkiin. Hormina on tiilestä itse muurattu piippu jossa kaksi puolenkiven reikää, toinen ilmanvaihtoa varten.
        Takka on tositehokas, vähän liiankin, joka kerran on olkkarin lämpö noussut n 30 asteeseen varsin nopeasti. Yläluukussa on tehty uunimakkaraa ja levyllä on aina iso kattila vettä lämpiämässä.


    • 100 astetta

      " levyllä on aina iso kattila vettä lämpiämässä. "

      Onko tuo sentakia, että jos tulee yllättäen synnytystilanne, ja onko puhtaita lakanoita myös varattu ?

      • Asiallisuutta pyydän

        Miksi pitää heti irvailla,eikö vois jättää kommentoimatta jos ei osaa muuta kuin v.......a


    • Nestekaasulämmitin. Varmaan jollain satasella saa jo muutaman kilowatin vehkeen.

      Ainut vika on sen luovuttama kosteus, mutta ilmanvaihto on varmaan kunnossa, joten tuo poistuu tiloista nopeasti...

    • tarotakka

      Mulla on mökillä vastaava, mutta svt Taro-takkaversio. On hyvä, lämpöä tulee todella nopeasti ja kun siinä sivuilla ja päällä, tosin ohuet, vuolukivilaatat, myös varaa himpun verran. Taro-mallissa ei ole uunia, eikä keittolevyä, joten tuo on kyllä sikäli monipuolisempi, Tarolla saa kyllä eväät lämmitettyä "lämpöhyllyllä".
      Suosittelen kyllä tämän tyyppistä ratkaisua pikalämmön saamiseen.

    • kokemusta on

      osta kaasulämmitin kaasuvalosta

    • erfgfd

      Ilmalämpöpumppu.

    • ierikka

      Nyt puhutaan tietenkin mökistä jossa ei ole sähköjä, joten se rajoittaa paljon. Kaasulämmitin on varmaan hyvä, mutta se tulisi olla hormiin liitettävä malli jolloin kaikki kosteus ei kokonaan jää sisälle. Kyselin tätä Kaasuvalo Oy:ltä, mutta eivät edes vaivautuneet vastaamaan.
      Nyt mennään stv:n Tupatakalla ja hyvin on pärjätty, tosin joutuu hieman "yli lämmittämään" jotta palomuuri ja savupiippu makkarin puolella lämpiää. Tilanne varmaan paranee kun pakkaset alkavat.

    • kastori kai
    • kkk

      Jos mökissä on sähkö, niin nopea ja halpa lämmityslaite on lämpöpuhallin. Se lämmittää ilman nopeasti, kunnes muut lämmittimet alkavat tuottaa lämpöä Nykyisin minulla on sähkölämmitys, jolla pidetään mökissä aina pieni peruslämpö.

      Jos sähköä ei ole, niin kaasulämmitin on nopea ja hajuton. Se maksaa jonkin verran enemmän kuin kunnollinen lämpöpuhallin. Öljylämmitin on nopea ja halpa, mutta saattaa haista hiukan petrolilta. On varmaankin makuasia, mistä pitää, mutta minä en pitänyt öljylämmittimestä.

      Näistä minulla on kokemusta. Kaasu on mielestäni paras ja monikäyttöisin sähköttömässä mökissä. Se käy kaasulämmittimeen, kaasulieteen ja kaasujääkaappiin. Hankaluutena on tietysti kaasupullon vaihtaminen, mutteivät nykyiset komposiittipullot ole kovin painavia. Öljylämmittimen petrolisäiliö on yhtä hankala kuin kaasupullokin.

    • Jos on sähköä, kuumailmapuhallin.
      Valurautainen takka tai liesi alkaa hehkua kuumana heti sytyttämisen jälkeen, mutta sammuttuaan jäähtyy nopeasti.
      Meillä on hiukan suurempi kiinteistö. Nopeimmin lämpimäksi saadaan keittiö, jossa hellan levy hehkuu kuumuutta.

      • keski-ikäinen mökiltä

        Aika hyvä ainakin vielä näillä keleillä on tuollainen vuolukivihella. Tulin pari tuntia sitten tänne mökille ja nyt reilun parin pesällisen jälkeen mökki on jo aika lämmin. Valurautaisen keittolevyn läpi tulee ensi alkuun nopeasti säteilylämpöä. Vielä hellan ulkopinta on melko viileä, mutta pian tulen sammumisen jälkeen hellan sisälle kertynyt lämpö alkaa tulla kivien pintaan ja hella lämmittää aamuun asti. Ensi yö on jo kodikkaan lämmin.


    • möxxäily!

      Ai että jos sais nyt olla mökillä!

      • Kaita

        Nyt on testattu muutama viikonloppu http://www.svtvalutuote.com/669_iso.htm
        todella hyvä kampe. Pe mökille mennessä oli alakerran 40neliötä , lämpö 7 astetta. Tunnin päästä 18 astetta ja 2 tunnin päästä 23 astetta. Yläkerran lämpöä en mitannu. Piippu on kolmireikäinen ja menee yläkerran makkrin läpi, tämä toimii varaajana. La aamulla oli sitten alakerrassa 20 astetta. Ja kun tuosta kaminasta laittaa alailmanoton kiinni ja yläilmanoton vain puoliksi auki , niin yksi isompi halko palaa puoli tuntia.


    • siuttavaara

      Meilläkin samankaltainen tuote ja erinomainen nopeaan lämmitykseen, muutaman tunnin lämmityksellä muurattu hormi lämpenee niin että antaa lämpöä yön yli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      333
      3261
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      225
      2017
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1622
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1447
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1329
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      81
      1018
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      888
    Aihe