Entinen kuntaministeri: Kuntien ei pidä kiirehtiä

KEPU TEKI SEN TAAS

Politiikka 5.12.2013 klo 15:57
Entinen kuntaministeri: Kuntien ei pidä kiirehtiä kuntaliitosselvityksissä
Kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) kehottaa kuntia etenemään kuntaliitosselvityksissä lain sallimissa rajoissa eli rauhallisesti. Töllin neuvot ovat närkästyttäneet osaa kuntapäättäjistä esimerkiksi Satakunnassa.


Kansanedustaja Tapani Tölli

Mistä on kyse?

Mari Kiviniemen hallituksen kuntaministeri Tapani Tölli (kesk.) kehottaa kuntia etenemään rauhallisesti kuntaliitosasiassa.
Töllin mukaan kuntien on hyvä muistaa, että liitosselvitysten takarajaa ei vielä ole asetettu.
Töllin neuvot ovat herättäneet hämmennystä muun muassa Satakunnassa niissä kunnissa, jotka kannattavat nopeita liitoksia.
Entinen kuntaministeri, kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) kehottaa kuntia malttiin ja rauhallisuuteen kuntaliitosten edistämisessä. Tölli on käynyt jakamassa neuvoja muun muassa Pohjois-Satakunnassa, ja hänen puheistaan liikkuu maakunnassa monenlaisia huhuja. Tietojen mukaan Tölli olisi kehottanut hidastelemaan kuntaliitoksia.

Tölli itse kiistää missään nimessä haluavansa hidastaa kuntien liittymistä yhteen, jos kunnista löytyy yksimielisyys ja selkeää halua liitoksille. Muissa tilanteissa on Töllin mukaan hyvä huomata, että laki ei pakota kuntia etenemään nopeassa tahdissa.

– Kun eduskunta hyväksyi kuntarakennelain, se totesi, että selvitysvelvollisuuden takarajaa ei ole päätetty. Kunnilla pitää ensin olla tieto, millainen on sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämislaki tulevaisuudessa. Selvitysvelvollisuuden takaraja päätetään vasta, kun hyväksytään sote-järjestämislaki. Eli on tärkeää, että kun kunnat selvittävät liitoksia, on oltava kaikki tieto, jota tarvitaan. Selvitysvelvollisuus päättyy vasta vähintään puoli vuotta sote-lain hyväksymisen jälkeen, Tölli sanoo.

"Hallitus ei saa kuntauudistusta eteenpäin"

Kansanedustaja ja Tapani Tölli ei usko, että nykyinen hallitus saa aikaan päätöstä sote-laista tai edistettyä merkittävästi kuntaliitoksia. Hän kehottaa kuntia etenemään selvityksissä rauhallisesti.

Ei ole mikään pakko lähteä etenemään liian nopeasti.
- Tapani Tölli (kesk.)
– Ei ole mikään pakko lähteä etenemään liian nopeasti. Tästä on myös oikeuskanslerin kannanotto. Minusta on tärkeää toimia, kuten laki sanoo. Lain mukaan selvitysvelvollisuudella ei vielä ole takarajaa, Tölli kertoo.

Jos keskusta nousee seuraavan hallituksen pääpuolueeksi, se lupaa ottaa mukaan kaikki puolueet – myös opposition – kuntauudistuksen valmisteluun.

Satakunnassa Töllin mukaan ainoastaan Lavian on ymmärrettävä realiteetit ja hakeuduttava kriisikuntana toisen kunnan osaksi. Tölli kuitenkin korostaa, että kunnassa täytyisi päästä yksimielisyyteen liitoksen suunnasta. Valtiovarainministeriö ajaa Laviaa pakolla Porin osaksi, kun taas Lavian keskusta, Porin kaupunki ja Kankaanpää haluavat liittää Lavian Kankaanpäähän.

37

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thend

      Kyllä ne perkeleet onnistuu säilyttämään kepuhallinnon maakunnissa ei voi mitään. Entinen kuntaministeri vielä asialla hyh hyh.

      Montako kuntaa liitti itse???

      • Siltä vaikuttaa.

        Siltähän tuo nyt alkaa näyttämään että kepuhallinnot säilyy maakunnissa. Pakkoliitoksille pitäisi saada lain voima mutta silloin aika loppuu joten nyt näyttää siltä ettei pakkoliitoksia tule. Kepujen peli on onnistumassa sittenkin?


      • 1818
        Siltä vaikuttaa. kirjoitti:

        Siltähän tuo nyt alkaa näyttämään että kepuhallinnot säilyy maakunnissa. Pakkoliitoksille pitäisi saada lain voima mutta silloin aika loppuu joten nyt näyttää siltä ettei pakkoliitoksia tule. Kepujen peli on onnistumassa sittenkin?

        Ei haittaa. Antaa kepujen kaataa kuntarakenneuudistus että saavat liittää kunnat ihan itse seur. hallituksessa. Sipilä meni aikoja sitten jo lipsauttamaan mm. että erorahat 5:lle vuodelle on ihan liikaa. Vie vielä nekin vaikka nyt ääniä kalastellaan ettei kuntia muka liitettäisi. Liitetään ja jos hyvin menee vasta seur. hallituksessa ja kepujen toimesta.
        Kuntayhtymät liitoksien sijaan ei toimi mistä hyvä esimerkki nykyhetkestä löytyy ihan omasta kunnasta. Keput eivät ymmärrä miten suuren palveluksen Katainen tekisi jos onnistuisi nyt liittämään kunnat koska jos liitokset siirtyy kepujen hallituskaudelle se on jo kansalaisille liikaa. Keput ovat kovaa vauhtia viemässä itseään toistamiseen oppositioon seur. hallituskauden jälkeen ja sillä on jo huom. suuret vaikutukset puolueen asemaan valtakunnallisesti. Tyhmät tajua että jos antaisivat Kataisen viedä liitokset läpi ilman jarruttamista, asetelma olisi päinvastainen puoluepoliittisesti. Kepujen asema valtakunnallisesti kasvaisi mutta eihän ne tajua isoja kuvioita. Niin että antaa kepujen kävellä kuoppaan jota itse ovat kaivamassa.


    • Tölli: ripeästi ja..

      "Hallinto- ja kuntaministeri Tapani Tölli: Parlamentaarinen komitea asetettava ennen vaaleja
      04.02.2011 | Tiedote 13/2011
      - Kuntalain kokonaisuudistuksen nopea käynnistäminen on välttämätöntä, jotta kiireellisimmät uudistuksia vaativat säädökset olisivat voimassa vuoden 2013 alussa alkavalla valtuustokaudella. Tarve koskee erityisesti kunnan talouden ohjausta ja tasapainotusta sekä mahdollisesti myös johtamisjärjestelmään liittyviä säädöksiä. Tulen viemään parlamentaarisen komitean nimittämisasian valtioneuvoston päätettäväksi lähiviikkoina, linjasi hallinto- ja kuntaministeri Tapani Tölli tänään 4. helmikuuta vastaanottaessaan kuntalakiuudistusta pohtineen työryhmän raportin Helsingissä.
      Töllin mukaan määrätietoisesti ja ripeästi toteutettuna kuntalain kokonaisuudistuksella saadaan vastauksia moniin päivänpolttaviin, myös pääkaupunkiseudun metropolialuehallintoon liittyviin kysymyksiin. Vaikka eduskuntavaalit ovat lähellä niin toivon, että työ saadaan välittömästi käyntiin. Kuntalain uudistuksella on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Tämä puoltaa parlamentaarisen komitean pikaista asettamista."

      SAMA IHMINEN TÄNÄÄN:

      "Politiikka 5.12.2013 klo 15:57
      Entinen kuntaministeri: Kuntien ei pidä kiirehtiä kuntaliitosselvityksissä"
      ____________________________________________________

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kuntaministeri-tapani-tolli-joutui-tunnustamaan-kuntien-talous-on-pahasti-kuralla/

      http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/03_muut_asiakirjat/20101124Hallin/Toelli_puitelaki.pdf

      • kepupettääaina

        Noin se paita kääntyy lestatiolaiseltakin poliitikolta. Ensin hoputtaa itse kuntia liitoksiin ja seuraavaksi tekee kaikkensa ettei liitoksia muka tulisi. Osaa lestakin pelata likaista peliä


      • Kepunhäntäkainalossa
        kepupettääaina kirjoitti:

        Noin se paita kääntyy lestatiolaiseltakin poliitikolta. Ensin hoputtaa itse kuntia liitoksiin ja seuraavaksi tekee kaikkensa ettei liitoksia muka tulisi. Osaa lestakin pelata likaista peliä

        Näin se on. Kuka se laittoikaan alulle nämä kuntaliitoshommat? Hannes Manninen, KEPU. Ja kaikkinaiset Töllit, Pöllit valtakunnan tasolla on ollut samassa veneessä. Kuka se on menneinä vuosina "isännän äänellä" kunnissa, maakunnissa ajanut kyläkouluja alas, keskittänyt palveluja, yrittänyt saada aikaan kuntien pakkoliitoksia (mm. Selänteen kunta muutama vuosi sitten)? No KEPUHAN se. Nyt sitten eduskunnassa vaahdotaan siitä kun heidän itsensä aloittamaa hommaa viedään eteenpäin.
        Homma haisee ihan kepulle...


    • Tuplataan;)

      Suomen väestötiheys on noin 18 asukasta maapinta-alan neliökilometriä kohden. Eihän moinen väestömäärä pysy hanskassa jos 30:nen kilometrin välein ei ole keskustavetoista hallintoa, älkää nyt olko tyhmiä.

    • Venepalosten tievote

      Me venepaloset ollaan päätetty eilen hiihtomajalla pysyä ihtenäisinä. Ei anneta leuhkojen kirkonkylästen viiä koulua. Me sovittiin illalla uuella kotalla makkarraa paistellessa että erottaan Kärsämäestä ja perustettaan oma hallitus ja valttuusto. Venepalon kunnanjohtaja valittaan vasta sitte kun on valttuusto kasattu. Välikyläsiä eikä saviselekäsiä eikä muitakkaan oteta mukkaan. Eerolle määrättiin jo lähestymiskielto.

    • Ei hötkyillä (-111)

      Tapani Tölli
      Hallinto- ja kuntaministeri
      Kiviniemen hallitus
      22. kesäkuuta 2010 – 22. kesäkuuta 2011
      Edeltäjä Mari Kiviniemi
      Vanhasen II hallituksessa
      Hallinto- ja kuntaministerinä 19. huhtikuuta 2007–21. kesäkuuta 2010.[14

      "Seitsemän viimeisen vuoden aikana, vuosina 2007-2013 Suomessa on toteutunut 68 kuntaliitosta. Kuntien lukumäärä on vähentynyt tänä aikana 111:llä eli noin neljänneksellä (Keskustan toimesta)" Lütfentrolleribeslemeyiniz!"
      _____________________________________________

      Keskiviikko 19.6.2013 klo 20.52
      Ei hötkyillä, jarrutetaan
      Oppositio julkisti vetoomuksensa iltapäivällä juuri ennen kuntarakennelain täysistuntokäsittelyn alkamista. Juha Rehula (kesk) perusteli vetoomusta sillä, että ei pidä tehdä äkkinäisiä päätöksiä siinä pelossa, että joku jyrää.

      Politiikka 5.12.2013 klo 15:57
      Entinen kuntaministeri: Kuntien ei pidä kiirehtiä kuntaliitosselvityksissä

      • kr6kj

        Jos keskustalaiset eivät ymmärrä laittaa Tölliä ja Kiviniemeä (entiset kuntaministerit) vaalien alla takariviin ja käske heidän olla hiljaa keskustan vaalivoitto jää haaveeksi. Muuten vaalivoitto on selvä asia ainakin näillä näkymin. Ihmiset unohtivat jo mitä edelliset ministerit omalla hallituskaudellaan teki. Netti täynnä esim. Kiviniemen juttuja joissa ajoi kuntia liitoksiin.
        Sipilällä on vaalien alla vielä iso urakka siivota maton alle keskustan aikaansaannoksia paras-hankkeen tiimoilta. Kuten Virkkunen jossain haastattelussa kertoi liitoksia vastustettiin edelliselläkin kerralla (keskustan liitokset) mutta ei auttanut. Kepu liitti joka tapauksessa ja saman tekee Kataisen porukka. Jos jää kesken keskusta on se puolue joka jatkaa kuntien liittämistä seuraavassa hallituksessa. Nyt vastustetaan ja ollaan kuntalaisten puolella mutta seuraavassa hallituksessa liittävät kunnat ja kertovat sen olevan kuntalaisten etu. Kas kummaa jos eivät taas ala toistelemaan sanaa vastuu jolla syyllistävät kuntaisät liitoksiin?


    • kuntalainen

      "Kokoomuksen ryhmäjohtajan Petteri Orvon mielestä olisi hyvä, jos kuntalaisilta kysyttäisiin, pitävätkö he tärkeämpänä hallintoa vai palveluita."

      -Kärsämäelle on jäämässä nykymenolla hallinto. Kuntalaisilta ei kysytä kumpaa vaihtoehtoa he kannattaisivat.

    • Attendoooo

      Ja Kepun johdollahan ne muutoinkin kaikkinaiset ulkoistamiset, yksityistämiset tehdään kunnissa, myös tänä päivänä.
      Että se siitä kuntalaisten kuulemisesta ja köyhän asiasta. Kepu on patamusta porvaripuolue!

    • Välikylänen

      Kepu on patamusta lietteelle haiseva porvaripuolue.

    • Jahas,

      Sipilälle taas siivottavaa..Edistystäkin huomattavissa kun ei kehoteta rikkomaan lakeja vaan sabotoimaan kuntaliitoksia lain sallimissa rajoissa.

      • kr6kj

        Tölli on toll* mutta toisen entisen kuntaministerin kannanottoja liitoksien vastustamiseen odotan innolla.


    • Oleppa hyvä

      "Kuntaministeri Kiviniemi: Valtio ei pelasta kunnan taloutta 29.01.2009
      - Jos joku kunta odottaa, että valtio tulee pelastamaan sen talouden, se on turha luulo.
      - Jos kunta on niin pieni tai muuten toimintakyvyltään vajavainen, ettei se selviä yksin, hälytyskellojen pitäisi jo soida. Vastikkeetonta rahaa ei ole olemassa, Kiviniemi toteaa.

      Kuntaministeri Tölli tuomitsee lukujen kaunistelun, "lukujen kaunistelu ei kuitenkaan tuo lisää euroja palveluihin, ja siksi siinä ei ole mieltä".
      Ei kannata pakoilla kriisikuntamenettelyä. Ennen pitkää vaikeat päätökset on tehtävä, sanoo Tölli."

    • (heh heh)

      Kuhmoisten Sanomat: Keskusta aloitti vaalikampanjan - lupauksia kuntaliitoksista
      Torstai 9.1.2014 klo 19.12
      Kuhmoisen Sanomien mukaan Mauri Pekkarinen teki vaalilupauksia Kuhmoisissa, jossa hän aloitteli eduskuntavaalikampanjaansa.

      Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk) lateli mielipiteitään kuntaliitoksista Kuhmoisissa viime viikonloppuna. Kuhmoisten Sanomien mukaan keskusta vastustaa kuntaliitoksia viimeiseen saakka.

      - Sellainen hallitus, jossa Keskusta on mukana, ei tule hyväksymään kuntaliitoksiin pakottamista, ei suoraan eikä välillisesti, Pekkarinen sanoo lehdessä.

      Pekkarisen mukaan massakunnissa ei kuulu kuntalaisen ääni. Kataisen hallitus sai moitteet vallan keskittämisestä.

      Google-mainokset
      Mökit Rukalta edullisesti
      Katsele ja varaa mökkisi, Mökille Kuusamoon & Rukalle!
      www.rukanlomapalvelu.com
      Saunan Valaistus
      Hinnat alk. 29,90 euroa. Ilmainen Toimitus.
      www.led-valot.fi/led-saunavalot
      - Kataisen hallitus kaavailee, että Suomeen jäisi vain 70-100 kuntaa, Pekkarinen sanoo.

      Hänen mielestään se on melko vähän verrattuna Euroopan suurten maiden kuntamääriin.

      • eipäs juupas tiilika

        Kotimaa 10.1.2014 klo 7:39 | päivitetty 10.1.2014 klo 8:28
        Tiilikainen: Hallituksen isot puolueet toistensa kimpussa
        Keskustan Kimmo Tiilikaisen mukaan hallituksessa näyttää olevan meneillään sisäinen ottelu.


        Video: Kimmo Tiilikainen Pirkko Mattila
        09:05
        Hallituksen suunnitelma naittaa kuntia väkisin yhteen hermostuttaa oppositiota. Pakkoliitoksia vastustavat keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen ja hallintovaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja Pirkko Mattila. Video: Yle
        Keskustan Kimmo Tiilikaisen mukaan kokoomuksen ja SDP:n kansanedustajat ovat toistensa ajamien isojen uudistusten kimpussa.

        - Demarit moukaroivat (Henna) Virkkusen (kok.) ajamia pakkoliitoksia ja kokoomus vastaa kritisoimalla demariministeri (Susanna) Huovisen ajamaa sote-uudistusta.

        Hallituksessa näyttää olevan Tiilikaisen mukaan meneillään sisäinen ottelu. Pahalta näyttää suomalaisten kannalta, arvioi Tiilikainen Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

        - Näinkö tuosta enää mitään tulee, hän sanoi.

        Kuntaministeri Henna Virkkunen sanoo perjantain Helsingin Sanomissa, että esitys on pientä hiomista ja valmistuu ensi viikolla.

        Tiilikainen ihmettelee asian viivästymistä. Kuntien pakkolliitoskriteerit kerrottiin jo kesällä, joten Virkkusen pitäisi nyt kertoa montaa kymmentä kuntaa uhka koskee. Enimmillään pakkoliitos on uhkaamassa jopa 80 kunnan asukkaita, hän arvioi.

        Ylen Aamu-tv:ssä niinikään vieraillut perussuomalaisten Pirkko Mattila arveli, että hallituksen uudistus liittyy julkisuudessakin esillä olleisiin työssäkäynti- ja yhdyskuntaperusteisiin.

        - Niitä kai sitten hallituksessa hiotaan ja sorvataan, Mattila arveli.

        Tiilikaisen mukaan viipymistä voi selittää se, että hallituspuolueiden edustajat, jotka ovat tähän asti puristaneet nyrkkiä taskussa, sanovat nyt ääneen turhautumisensa.

        "Pakkoliitosten tarvetta liiotellaan"

        Perussuomalaisten Mattilan mielestä Suomessa ei ole tarvetta jopa 80 kunnan pakkoliitokseen. Taloudellisia säästöjä voidaan hänen mukaansa hakea muillakin tavoilla.

        Tiilikainen katsoo, että pakkoliitoksia ei tarvita lainkaan. Keskustan hallituskaudella ideana oli, että kunnat voivat tehdä yhteistyötä keskenään - tai liitoksia, jos niin parhaaksi katsoivat. Lopputulos oli Tiilikaisen mukaan se, että yli sata kuntaa päätyi vapaaehtoisiin liitoksiin.

        Nykyhallituksen harrastamalla pakolla tulos taitaa olla puhdas nolla, hän sanoo.

        Mattila kummasteli sitä, että hallitus puhuu maakuntien kokoisista sote-alueista. Missä siellä on se vahva peruskunta, hän kysyi.

        Mattila piti outona myös sitä, että pääkaupunkiseudun kunnat eivät ole kuntaliitosasiassa samalla viivalla muun Suomen kanssa.


      • ei pakolla tai siis
        eipäs juupas tiilika kirjoitti:

        Kotimaa 10.1.2014 klo 7:39 | päivitetty 10.1.2014 klo 8:28
        Tiilikainen: Hallituksen isot puolueet toistensa kimpussa
        Keskustan Kimmo Tiilikaisen mukaan hallituksessa näyttää olevan meneillään sisäinen ottelu.


        Video: Kimmo Tiilikainen Pirkko Mattila
        09:05
        Hallituksen suunnitelma naittaa kuntia väkisin yhteen hermostuttaa oppositiota. Pakkoliitoksia vastustavat keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen ja hallintovaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja Pirkko Mattila. Video: Yle
        Keskustan Kimmo Tiilikaisen mukaan kokoomuksen ja SDP:n kansanedustajat ovat toistensa ajamien isojen uudistusten kimpussa.

        - Demarit moukaroivat (Henna) Virkkusen (kok.) ajamia pakkoliitoksia ja kokoomus vastaa kritisoimalla demariministeri (Susanna) Huovisen ajamaa sote-uudistusta.

        Hallituksessa näyttää olevan Tiilikaisen mukaan meneillään sisäinen ottelu. Pahalta näyttää suomalaisten kannalta, arvioi Tiilikainen Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

        - Näinkö tuosta enää mitään tulee, hän sanoi.

        Kuntaministeri Henna Virkkunen sanoo perjantain Helsingin Sanomissa, että esitys on pientä hiomista ja valmistuu ensi viikolla.

        Tiilikainen ihmettelee asian viivästymistä. Kuntien pakkolliitoskriteerit kerrottiin jo kesällä, joten Virkkusen pitäisi nyt kertoa montaa kymmentä kuntaa uhka koskee. Enimmillään pakkoliitos on uhkaamassa jopa 80 kunnan asukkaita, hän arvioi.

        Ylen Aamu-tv:ssä niinikään vieraillut perussuomalaisten Pirkko Mattila arveli, että hallituksen uudistus liittyy julkisuudessakin esillä olleisiin työssäkäynti- ja yhdyskuntaperusteisiin.

        - Niitä kai sitten hallituksessa hiotaan ja sorvataan, Mattila arveli.

        Tiilikaisen mukaan viipymistä voi selittää se, että hallituspuolueiden edustajat, jotka ovat tähän asti puristaneet nyrkkiä taskussa, sanovat nyt ääneen turhautumisensa.

        "Pakkoliitosten tarvetta liiotellaan"

        Perussuomalaisten Mattilan mielestä Suomessa ei ole tarvetta jopa 80 kunnan pakkoliitokseen. Taloudellisia säästöjä voidaan hänen mukaansa hakea muillakin tavoilla.

        Tiilikainen katsoo, että pakkoliitoksia ei tarvita lainkaan. Keskustan hallituskaudella ideana oli, että kunnat voivat tehdä yhteistyötä keskenään - tai liitoksia, jos niin parhaaksi katsoivat. Lopputulos oli Tiilikaisen mukaan se, että yli sata kuntaa päätyi vapaaehtoisiin liitoksiin.

        Nykyhallituksen harrastamalla pakolla tulos taitaa olla puhdas nolla, hän sanoo.

        Mattila kummasteli sitä, että hallitus puhuu maakuntien kokoisista sote-alueista. Missä siellä on se vahva peruskunta, hän kysyi.

        Mattila piti outona myös sitä, että pääkaupunkiseudun kunnat eivät ole kuntaliitosasiassa samalla viivalla muun Suomen kanssa.

        http://yle.fi/uutiset/tiilikainen_hallituksen_isot_puolueet_toistensa_kimpussa/7023502?autoplay=true


      • Tuskin maltan odotta
        ei pakolla tai siis kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/tiilikainen_hallituksen_isot_puolueet_toistensa_kimpussa/7023502?autoplay=true

        Mitä järkiä tuossa nyt oli että Pekkarinen sanoo että vastustetaan liitoksia viimeiseen asti ja Tiilikainen kertoo perään että keskusta liitti yli 100 kuntaa? Edelleen Pekkarinen sanoo ettei pakkoliitoksia suoraan tai välillisesti ja Tiilikainen lipsauttaa että perseaukiset saa liittää??
        Niin ja ne sote jutut. Ne hoidetaan k u n t a y h t y m i l l ä. Juuri niillä mistä kärsäkeput erosi.

        Ihan fiksua Tiilikaiselta tunnustaa kepujen osuus kuntien liittäjänä nyt jo. Pelimies. Mutta että vapaaehtoisesti olisi liitetty kuntia on jo kakkapuhetta. Painostalla ja porkkanarahoilla. Edellä on entisten kepulaisten kuntaministerien kommentteja suhtautumisesta liitoksiin eikä jätä mitään epäselväksi.

        Minä olen sitä mieltä että jos ihmiset äänestää keput hallitukseen se on heille ihan oikein. Annetaan kepujen liittää kunnat. "Vapaaehtoisesti" ei pakolla..mutta liitetään.


      • Väkkärämies

        Pekkarinen itse kirjoitti alle EU:n neuvotteluissa sopimuksen, jossa sovittiin Suomeen 80 kuntaa.
        Mies on tuulimylly tuulimyllytarifeineen.


    • "Ei viivytä kuntalii

      turha luulo6.12.2013 12:35 14 SULJE
      "luovuttaisiin yksittäisten kuntien nimeämistä kriisikunniksi. Kärsämäen kunta ei ole valmis pakkoliitoksiin.
      Kriiskuntakriteeristön täyttävien tai määrittelyä lähestyvien kuntien liitosselvitykset, erityiset (erilliset) kuntajakoselvitykset tulisi välttää ja turvata näiden kuntien taloudellinen asema erityistoimenpitein siirtymäaikana, jotta kuntien valtuustojen työ kohdistuisi kunnan näkökulmasta oleellisempaan laajemman kuntakokonaisuuden rakentamiseen"
      __________________

      Kuntaministeri Kiviniemi: Valtio ei pelasta kunnan taloutta
      STT KOTIMAA JULKAISTU: 29.01.2009
      - Jos joku kunta odottaa, että valtio tulee pelastamaan sen talouden, se on turha luulo. Tällä paketilla kompensoidaan taantumasta johtuvia tulonmenetyksiä, mutta kyse ei ole kuntakohtaisesti ratkaisevan suurista summista, Kiviniemi kertoo.
      Ei viivytä kuntaliitoksia
      Kiviniemi arvioi negatiivisen vuosikatteen kuntien lisääntyvän jo tänä vuonna. Hän ei kuitenkaan usko, että suunniteltu taantumapaketti estäisi tai edes viivästyttäisi talousahdinkoon ajautuneiden kuntien liitoksia ja muita rakenteellisia ratkaisuja.
      - Jos kunta on niin pieni tai muuten toimintakyvyltään vajavainen, ettei se selviä yksin, hälytyskellojen pitäisi jo soida. Vastikkeetonta rahaa ei ole olemassa, Kiviniemi toteaa.
      Hän kertoo, että "jos ja kun valtio tulee vastaan", kunnilta odotetaan myös tehostamistoimia. Kuntien on vietävä Paras-hanketta määrätietoisesti eteenpäin. Kiviniemen laskelmien mukaan uusilla palvelukäytännöillä voidaan saavuttaa jopa miljoonien eurojen säästöt.
      Mittareiden mukaan punaiselle menevät kunnat joutuvat valtion seurantaan.
      - Se voi tarkoittaa myös yhdistymisiä toisten kuntien kanssa. Eiväthän kuntaliitokset yksistään ratkaise kaikkia ongelmia, mutta joissakin tapauksissa ne ilman muuta mahdollistavat toiminnan järkeistämisen, Kiviniemi sanoo.
      - Linjaamme paras-hanketta ensi syksynä. Samassa yhteydessä myös katsomme sitä, millä tavalla hanketta jatketaan ja tarvitaanko siihen joitain tarkennuksia, Kiviniemi kertoo.

      __________________

      Kuntaministeri Tölli yllättää: Kuntatalouden lukujen kaunistelussa ei ole mieltä

      Suomen Kuvalehti 5 /2011 haastattelee hallinto- ja kuntaministeri Tapani Tölliä (kesk) . Tölli suorastaan yllättää suorapuheisuudellaan ja suoraselkäisyydellään. Missä kunnossa on kuntatalous? Töllin mukaan katsottaessa pitkän aikavälin kehitystä kuntatalous on alijäämäinen. "Viime vuoden tilinpäätökset ovat ilmeisesti ennakoitua parempia", arvelee ministeri.

      Kuntaministeri Tölli tuomitsee lukujen kaunistelun, "lukujen kaunistelu ei kuitenkaan tuo lisää euroja palveluihin, ja siksi siinä ei ole mieltä".
      Ei kannata pakoilla kriisikuntamenettelyä. Ennen pitkää vaikeat päätökset on tehtävä, sanoo Tölli.

      Kuntalain uudistamisessa talousluvut tarkasteluun

      Ministeri Tapani Tölli lupaa, että että "kuntalain uudistamisen yhteydessä arvioidaan uudelleen kuntatalouden keskeiset tunnusluvut, jotta kuntataloudesta saataisiin oikea kuva". Viimeistään 2017 kunnilla on selkeät" tunnusluvut ja mittarit", lupaa ministeri.

      • 3.3.2014 Tölli

        Konttilassa. Mitä mahtaa sanoa k-kepuille jotka yrittää erota kepujen kuntayhtymästä mutta joka taitaa kaatua kepujen puitelakiin jolla kuntien itsehallinto-oikeuden yli kävellään PAKOTTAMALLA kunta pysymään kuntayhtymässä?


      • 14+2=819
        3.3.2014 Tölli kirjoitti:

        Konttilassa. Mitä mahtaa sanoa k-kepuille jotka yrittää erota kepujen kuntayhtymästä mutta joka taitaa kaatua kepujen puitelakiin jolla kuntien itsehallinto-oikeuden yli kävellään PAKOTTAMALLA kunta pysymään kuntayhtymässä?

        "Mitä mahtaa sanoa k-kepuille"

        "Kuntaministeri Tölli tuomitsee lukujen kaunistelun, "lukujen kaunistelu ei kuitenkaan tuo lisää euroja palveluihin, ja siksi siinä ei ole mieltä".
        Ei kannata pakoilla kriisikuntamenettelyä. Ennen pitkää vaikeat päätökset on tehtävä, sanoo Tölli."


      • noin se menee
        14+2=819 kirjoitti:

        "Mitä mahtaa sanoa k-kepuille"

        "Kuntaministeri Tölli tuomitsee lukujen kaunistelun, "lukujen kaunistelu ei kuitenkaan tuo lisää euroja palveluihin, ja siksi siinä ei ole mieltä".
        Ei kannata pakoilla kriisikuntamenettelyä. Ennen pitkää vaikeat päätökset on tehtävä, sanoo Tölli."

        http://www.youtube.com/watch?v=NsRTPMIwZsc


    • Tölli

      Tölli käynyt valistamassa eilenillalla Kärsämäen kepuja näiden sotekannasta, varmaankin tukenut heidän tietään,vai onkohan?

      • eppäilläsoppii

        Tais laittaa konttilan oven säppiin kun väki marssi sisään minkäjälkeen haukku pystyyn kaikki? Sanoi varmaan kuten edelliskauden kvpj : saatanan lampaat. Ois pitäny olla kärpäsenä katossa haukkuiko kärsäkeput vai vetikö rutiinipuheet ja haukkui sensijaan hallituksen?

        Joissakin kunnissa jotka on kuntaliitosselvityksissä on annettu jo ohje ettei selvityksiin kuuluvissa kunnissa tehdä sopimuksia esim. sotesektorilla eikä kunnan rahoja pistetä haisemaan.


    • poppamies 2

      Kepu on saanut lesta ex kuntaministerin hengenkohottajaksi. Tulee olemaan kärsämäen keskustan kunnallisjärjestön päätähti, mikä on takana SOTE ja atte.

    • Mielenkiint.yhtälö

      Tölli olleessaan k.ministeri ei kuntaisien päätä silittänyt, paita kääntyi oppositiossa. Edelleen keskustalaiset liputtaa kuntayhtymien puolesta ja k-keput ei pysynynyt ruodussa. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla haukkuiko Tölli syrjäkylän uskonveljet alimpaan helvettiin vai tekikö keput ja nuoli tulevia ääniä itselleen? Sen minä tiedän ettei kukaan uskaltanut sanoa ääneen että ero kuntayhtymästä, sen estää kepujen puitelaki?

      • ?+?=??

      • Siinä kohtaa
        ?+?=?? kirjoitti:

        http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/03_uutiskirjeet/1810_kunta_paraspuitelaki.jsp

        Siis..kävikö kärsämäessä vierailemassa kepu joka on puitelain takana joka estää kärsämäen keskustalaisia eroamasta ppky selänteestä? Missä kohtaa piti nauraa?

        kun mm. tuo Tölli (ei pakkoliitoksia itsenäiset kunnat jne) seuraavassa hallituksessa liittää pakolla tai vapaaehtoisella pakolla kärsämäen tai alistaa kuntayhtymiin joissa kärsämäkisillä "itsenäisenä kuntana" ei ole mitään sanomista. Ihan sama kumpi vaihtoehto kun lopputulos on sama. Toisessa vaihtuu paikallishallinto jäsenkuntien yhteishallintoon missä kärsämäkiset vikisee muiden viedessä ja toisessa paikallishallinto jää mutta sillä ei ole todellisia valtuuksia ja taas kärsämäkiset vikisee. Pakkopullaa niellään jokatapauksessa.


      • missäkohtaanarahtaa?
        Siinä kohtaa kirjoitti:

        kun mm. tuo Tölli (ei pakkoliitoksia itsenäiset kunnat jne) seuraavassa hallituksessa liittää pakolla tai vapaaehtoisella pakolla kärsämäen tai alistaa kuntayhtymiin joissa kärsämäkisillä "itsenäisenä kuntana" ei ole mitään sanomista. Ihan sama kumpi vaihtoehto kun lopputulos on sama. Toisessa vaihtuu paikallishallinto jäsenkuntien yhteishallintoon missä kärsämäkiset vikisee muiden viedessä ja toisessa paikallishallinto jää mutta sillä ei ole todellisia valtuuksia ja taas kärsämäkiset vikisee. Pakkopullaa niellään jokatapauksessa.

        Ennen liitoksia soten järjestämisvastuu(valta) meni ministeriölle mistä kohta nähdään omakohtainen esimerkki. Liitoksissa soten järjestämisvastuu(valta) menee jäsenkuntien yhteishallinnolle ja maakuntamallissa soten järjestämisvastuu(valta) menee maakunnalle.
        Onneksi kärsäkeput ei hyväksy itsemäärämisoikeuden yli kävelemistä vaan antavat soten järjestämisvastuun(vallan) Attendolle. Pääasia että itsenäisyys ja VALTA säilyy. Tai siis..sehän on mennyt jo eikä sitä takaisin saada koska jokaisen vaihtoehdon lopputulos on sama.


    • Palstan kepuvalvojat

      voisivat osallistua k e s k u s t e l u palstan aiheisiin muillakin kannanotoilla kuin pelkästään peukuttamalla säännöllisesti miinukselle viestejä?

    • Ei pakolla?

      Tiedote 24.11.2010

      Ministeri Töllin esitys tiedotustilaisuudessa 24.11.2010

    • Miten on

      Kun kepujen maakuntamalli astuu voimaan pakottaako keput kärsämäen keput TAAS maakuntamallin soteen (kuten pakottaa puitelailla pysymään kuntayhtymässä) missä järjestämisvastuu on maakunnalla ei kärsämäellä vai saako kärsämäen keskusta myydä soten Attendolle ilman että keskusta estää? Hieno homma kuitenkin että "itsenäiselle" kunnalle jää päätäntävalta mm. asioissa joihin kunta kuntarakennelaki heitä velvoittaa. Edelleen hieno homma tuo maakuntamallin sote missä itsenäisyys säilyy mutta valta esim. sotesta katoaa maakunnalle..Jää sentään "itsenäisyys" päättää esim. lukiosta joka suljetaan koska avustukset viedään ja saadaan päättää suljetaanko kirjasto yms. Kyllä tulee kova tappelu kuka pääsee valtuustoon?

      • 34 54t

        Tuota (kunnat pakolla vai ei maakuntamalliin eli saako kieltäytyä) kysyttiin joku aika sitten kyselytunnilla Pekkariselta mutta ei muistanut vastata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe