Suola silli

Siina

Mihinkähän ruokiin vois käyttää suola sillejä ,kertokaa minkälaisissa ruuissa otte käyttäneet noita

24

3850

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamuulla

      krapulaan

      • aahh

        uusimman tutkimuksen mukaan maito tai/ja piimä on krapulaan OK.


      • Anonyymi
        aahh kirjoitti:

        uusimman tutkimuksen mukaan maito tai/ja piimä on krapulaan OK.

        Paitsi tietenkään ei maito.


    • käly

      Suutarinloheen:
      n. 1/2 suolasilakoita
      3 dl vettä
      2 dl etikkaa
      1/2 tl sokeria
      1/2 tl suolaa
      maustepippuria n.10 kpl
      2 sipulia
      Perkaa silakat hyvin, lado lasikulhoon selkäpuoli alaspäin.
      Laita aina kerrosten välille ripaus sokeria ja suolaa sekä sipulurenkaita.
      Anna maustua 3 vrk kylmässä, kannellisessa astiassa.

      • käly

        siis, tuota suolaa ja sokeria: 1 rkl molempia.


      • tyhmä,tyhmä

        toinen kysyy sillistä toinen säveltää silakasta.
        1/2 suolasilakkaa miksi ei yhtä kokonaista, miksi sitä pitää vielä uudestaa suolata??


      • Sama juttu
        tyhmä,tyhmä kirjoitti:

        toinen kysyy sillistä toinen säveltää silakasta.
        1/2 suolasilakkaa miksi ei yhtä kokonaista, miksi sitä pitää vielä uudestaa suolata??

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....


      • diu diu
        Sama juttu kirjoitti:

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....

        biologisesti jees mut maullisesti nöy ja makunsa kullakin......


      • Anonyymi
        Sama juttu kirjoitti:

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....

        Suolasilli olisi hyvää jos sen suolamäärä vähennettäisiin puoleen nykyisestä.


    • rouva Jansson

      Janssoninkiusaus.

    • kala1

      sait näköjään kysymykseesi ei kuuluvia vastauksia no itse teen uunisilliä liotan sillit laitan kalan sisään pari anjovis siivua vähän sokeria ja tilliä käärin folioon ja laitan uuniin 20 min. 120 astetta voit kokeilla ei paha .

    • silliherkku

      Suolasilli on mainiota sillilaatikkoon, rosolliin. Tarkoitat varmaan Islannin silliä, joka tulee tynnyrissä. Silli on liotettava kylmässä vedessä , koska on niin suolanen. Purkkisilli on sitten toinen ja helpompi. Munavoileivän päälle sitä parasta herkkua.

    • kotikokki

      sillikaviaariin
      munaleipiin
      janssoninkiusaukseen
      pastakastikkeeseen
      silakkarullien sisään
      lasimestarin silliin
      uusien perunoiden kanssa
      lohi/kala laatikoihin
      worscmahiin (marskin patee)
      rosolliin
      sillisalaattiin
      maustesilliin /sinappi/chili/tomaatti/smetana/sipuli

      nuo vai mitä tuli minuutissa mieleen, googlaa niin saat tarkemmat reseptit

    • kohtataassaa

      Hollaniin matjes vähäsuolaista pikkukalaa:
      Siitä silliä paktissa. http://www.makuja.fi/reseptit/paperissa-paistettu-silli/
      Ikivanha ohje ja toimii !

      http://www.ruokala.net/reseptit/haku/ruokala?words=silli

      Keski-Euroopassa keväällä Heuringen ja siliä Hausfrauen Art

    • terveellisyys!

      Tämä vanha sanonta "suolasilli" pitäisi korvata jollain muulla. Vähemmän suolaa, vähemmän suolaa ...

      • Anonyymi

        Kyllä ja ei kai enää ole missään TÖNKKÖSUOLATTUA muikkua ??


    • Jos tarkoitat suolattua rasvasilliä (tai Islannin silliä) suolasillillä, niin perkaa ne, poista ruodot ja piikit, pese ja paloittele.

      Niitä voi laittaa monenlaisiin mausteliemiin vaikka sipulin, porkkanan tai pippurin kanssa. Mausteliemeen menee yleensä jonkin verran etikkaa maun mukaan, sekä suolaa, sokeria tai vaikkapa sinappia.

      Anna marinoitua yhden päivän ajan, ja siinä sinulla on parempaa silliä kuin mitä valmiissa purkeissa saa.

      Netissä reseptejä piisaa.

      Silliä saa suolaamattomana vain harvakseen.

    • tapoja on monia

      Onpa tekijä. Ostaa suolasilliä ja kun tekee siitä ruokaa, lisää siihen suolaa! Kyllä meitä on moneen junaan. En ole vielä mistään löytänyt muuta kuin liian suolaista silliä. Sitä pitää aina ensin liottaa ennen kuin voi syödä.

      • Anonyymi

        Asia on juuri niin.


    • gooooglailija
    • tosi tyhmä

      Mikä ajatus on vilkaista Boy-sillin sivuja? Siis muu kuin Boyn mainostaminen.

    • tiedoton

      Mistä vesistä Boy-silli kalastetaan ? Minä olen etsinyt kaupoista perinteistä Islannin sillinvilettä enkä ole onnistunut enää niitä lötämään ?

    • Villiorvokki

      Tee sillistä ja piimästä kiisseli. Mausta homejuustolla. Koristele parsakaalilla ja sienillä. Nauti Suomi-räpin siivittämänä!

    • Anonyymi

      Girl järvestä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      131
      3950
    2. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      19
      3455
    3. Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti

      Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans
      Maailman menoa
      17
      3397
    4. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      79
      3337
    5. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      61
      3244
    6. Tiedätkö mihin

      Ominaisuuksiin rakastuin sinussa?
      Ikävä
      49
      2991
    7. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      29
      2905
    8. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      54
      2657
    9. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      74
      2628
    10. Mitä tuntemuksia

      Rakkaasi ääni herättää?
      Ikävä
      19
      2377
    Aihe