Oma poni

Viivuskaaaa

Haluan oman ponin koko sydämmestäni! Olen 12v ja ratsastanut vähän alle 4 vuotta. Tällä hetkellä ratsastan kerran viikossa puolituntia. Osaan käynnin, ravin ja muutama kuukausi sitten opin laukan, en ole vielä hypännyt. Osaan voltit, ympyrät jne.
Osaan laittaa hvoselle satulan ja suitset, mutta jos se on yli 145cm, en saa niitä ihan kunnolla. Osaan myös putsasta karsinan, ruokkia ja tunnistan yleisimpien sairauksien oireet.
Tallille on matkaa 30km, joten hevonen tulisi meille kotiin, kenttää ei saisi, mutta ent naapurimmekin ratsasti pellolla.
Haluaisin friisiläisen tai issikan, kaverini sanoo että oikein koulutettuna se maksaisi jotain 7500-10 000€ mutta ei meillä kyllä niin kalliiseen ole varaa, kai joku 2000€ riittäisi? Kaverini sanoo myös että en ole valmis hepaan, mutta mitä mieltä te olette? Laittakaa myös perusteluja, miksi olisin/en olis valmis

7

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----

      Älä missään nimessä hanki hevosta pihaan, ellei vanhemmat ole kokeneita hevosihmisiä (eli omistaneet jo hevosia aiemmin).

      Muutamia syitä:
      1. Neljässä vuodessa ratsastuskoulussa et mitenkään voi saada kummoista kokemusta hevostaidoista. Kuka tahansa osaa laittaa hevoselle ohjeen mukaan ruuat ämpäriin ja kuka tahansa saa kikkareet pois karsinasta. hevosen omistajan tulee kuitenkin osata myös suunnitella ruokinta, miettiä mikä on paras kuivike jne...
      Käytännön kokemus on ihan eri asia kuin se, mitä opitaan kirjoista. Se ei riitä että tunnistat kirjojen kuvauksen perusteella esim. ähkyn tai kaviokuumeen. Harvoin kaikki menee kuin kirjassa sanotaan ja siksi nimenomaan tarviaan sitä kokemusta.

      2. Ratsastuksessakin olet hyvin kokematon. Noin vähällä ratsastuksella et voi OSATA esimerkksi laukkaa. Sinä olet laukannut, eli saat hevosen laukkaamaan ja pysyt kyydissä. Se ei vielä tarkoita että oikeasti osaat. Olet vasta alkutaipaleella opettelemassa.
      Jotta pystyisit omassa pihassa liikuttamaan hevosen kunnolla, tarvitsisit kunnollisen kentän ja vähintään pari kertaa viikossa jonkun valmentajan opastamaan.
      Pelto ei todellakaan riitä, koska pellolla pystyy ratsastamaan hyvin vähän (lähinnä syksyisin muutaman viikon ajan kun on sänkkäri ja sitten kun tulee kunnolla lunta). Tosin pellolla ratsatus on aina luvan varaista ja pellon omistaja voi koska tahansa sen kieltää.

      3. 2000e:lla et kovin kummoista hevosta saa. Ensimmäisen hevosen tulisi olla hyvin koulutettu ja kiltti opetusmestari, vähintään HeB-tasoinen. Sellaisten hinnat on ehkä siinä 5000e tienoilla. Hyviä shettiksiä voi saada halvemmalla, mutta sellainen taas jää nopeasti pieneksi.





      Miksi ihmeessä et ratsasta enmpää? Aloita nyt sillä, että käy ratsastamassa vähintään 2x viikossa tunneilla ja yritä saada hoitohevonen. Siinä pääsee hyvin alkuun.
      Jos ei ole varaa ratsastaa 2x viikossa, ei ole varaa omaan hevoseenkaan.

      • Viivuskaaaa

        En käy useammin tunneilla, koska äiti ei jaksa kyytiä.
        Äitini tykkää kyllä hevosista, mutta samalla pelkää niitä.
        Ratsastuksenopettajani on sanonut että olen 4 vuotta ratsastaneeksi jo aika hyvä


    • ----

      Pelkkä ratsastuskokemus ei tosiaan riitä siihen hevosen omistukseen, kun pitäisi olla sitä hoitokokemusta. Ja jos hevonen on omassa pihassa, niin pitäii olla nimenomaan itä käytännön kokemusta eri tilanteista. Ei riitä että osaa harjata ja laittaa ruuat ohjeiden mukaan kippoon.

      Jos äiti ei jaksa sinua viedä edes paria kertaa viikossa tallille, ei hän taida kovin kiinnostunut hevosista olla. 12-vuotias ei mitenkään pysty yksin olemaan vastuussa hevosesta, vaan oma hevonen vaati että vanhemmat (tai toinen vanhempi) on päviittäin kiinnostunut hevosen hyvinvoinnista. Todennäköisesti myös tarvitsisit apua hevosen hoitoon.

    • Ponimäen tila

      Tahtoisin myös oman ponin, olen ratsastanut 5 vuotiaasta saakka, olen nyt 11v.

      • Viivuskaaa

        Meillä on sit samanlaine haave:)


    • Ponimäen tila

      Joo:D

    • jms_1

      Jos olet ratsastanut 4 vuotta ja et ole mennyt kauheasti laukkaakaan niin mietippä sitä että jos ratsastat ja hevonen viilliintyy ja vetää laukkapukkeja mietippä uudestaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2055
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      170
      1489
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1455
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1189
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1159
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      894
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      765
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      724
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe