Indusoitu abortti vähentää rintasyövän riskiä?

Rintasyövän ja indusoidun abortin (ja muidenkin reproduktioon kuuluvien asioiden) välistä mahdollista yhteyttä on tutkittu näköjään aika paljonkin, varmaan sen takia kun aborttiin liitetään ja on liitetty niin paljon asiaankuulumatonta.

Noiden tutkimusten, mitä linkitin, lisäksi v. 1997 on tehty todella laaja tutkimus juuri tanskalaisnaisten terveystiedoista. Pohjalla hypoteesi juuri aiemmat tutkimukset, kuten esittämäni ”se tanskalaistutkimus” ja seuraavana vuonna tehty ruotsalaistutkimus samassa ketjussa. Tässä on tutkittu PELKÄSTÄÄN indusoitua aborttia vs. rintasyöpä. Ei muita tapauksia kuten keskenmenoja eikä keskosraskauksiakaan.

INDUCED ABORTION AND THE RISK OF BREAST CANCER (Melbye, Wohlfahrt, J∅rgen jne)

http://www.med.mcgill.ca/epidemiology/Hanley/temp/practicum/BrCaAbortion.pdf

Johtopäätökset:
“Conclusions: Induced abortions have no overall effect on the risk of breast cancer.”

Tässä tutkimuksessa todetaan tulosten vaihtelu ja ristiriitaisuus ja se tosiasia, että abortti jopa vähentää rintasyöpäriskiä ensimmäisellä kolmanneksella.
“Our study of a population-based cohort uncovered no overall increased risk of breast cancer among women with a history of induced abortion. This result is very much in line with the results of previous retrospective cohort studies two of which actually suggested a decreased risk. 10,15.”

Numerot viittaavat lähdeluetteloon:
10. Kvåle G, Heuch I, Eide GE. A prospective study of reproductive factors and breast cancer. I. Parity. Am J Epidemiol 1987;126:831-41.
15. Harris BM, Eklund G, Meirik O, Rutqvist LE, Wiklund K. Risk of cancer of the breast after legal abortion during first trimester: a Swedish register study. BMJ 1989;299:1430-2.

Tässä tutkimuksessa ei ole kyselty potilailta mitään, vaan on verrattu rekisteritietoja kohortissa 1935 – 1978 eli 1 milj. 529 512 naista yhteensä on otettu tähän kohorttiin. Selitys yksittäisten tapausten mahdollisten rintasyöpien ja aborttien välillä, että rintasyöpädiagnoosin jälkeen on päädytty aborttiin, hoitojen takia. Tämä tutkimus on hyvin luotettava siksi, että otos on tarpeeksi suuri joten virhemarginaalin mahdollisuus pienenee.

1 milj. 529 512 naista yhteensä on otettu tähän kohorttiin. Näistä 280 965 naisella on ollut 1 indusoitu abortti, 47 906 kaksi ja 17 157 kolme tai useampi, näillä rintasyöpätapauksia oli 1338. Naisilla joilla ei ole aborttihistoriaa esiintyi rintasyöpää 8908 naisella. Tutkimuksessa on huomioitu sekoittavia tekijöitä kuten ikä, lasten lukumäärä ja ensimmäisen lapsen syntymäikä jne.
Tässä(kään) tutkimuksessa ei kuitenkaan vielä ole tutkittu geeniperimää (tai muita riskitekijöitä kuten alkoholi jne), mikä selittää nykyisin paljon rintasyövän synnystä. Olisikin mielenkiintoista tutkia, onko perintötekijöillä, abortilla ja rintasyövällä jokin korrelaatio vai ei.

”Noin 5-10% rintasyövistä on perinnöllisiä. Tähän mennessä on paikannettu kaksi rintasyöpään liittyvää geeniä: BRCA1 ja 2. Jos naisella on BRCA1-geeni, hänen riskinsä sairastua elämänsä aikana rintasyöpään on suuri, arviot vaihtelevat 35-85 %:iin. Tämän geenin kantajalla esiintyy tavallista enemmän myös munasarjasyöpää. Verikokeesta voidaan jo osa tunnetuista geenivirheistä määrittää. Noin puolet periytyvistä rintasyövistä voidaan todeta naisen taustatietojen perusteella.”

http://www.cancer.fi/tietoasyovasta/syopataudit/rintasyopa/perinnollisyys/

Se on viikonloppuja armaat ja suloiset palstalaiset! :)

28

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei herranjesta :D

      ja TAAS uus valhevääntelyproppis alotus XDDDD toi menee jo kyllä pakkomielteen puolelle....

      "todetaan tulosten vaihtelu ja ristiriitaisuus"

      http://www.lifenews.com/2013/08/19/73-studies-have-examined-abortion-and-breast-cancer-53-show-higher-risk/

      Ja uudempi tutkimus (viime vuonna julkaistu)
      http://www.lifenews.com/2013/12/02/bombshell-study-finds-44-increased-breast-cancer-risk-for-women-having-abortions/
      >In this meta-analysis (a study of studies, in which results from many studies are pooled), Dr. Yubei Huang et al. reported that, combining all 36 studies on the ABC link in China that have been published through 2012, the overall risk of developing breast cancer among women who had at least one induced abortion was significantly increased by 44%.>
      Lähes sama siis kun se 43%...
      Jokainen lisäviikko lisää riskiä
      >With each one-week increase in the gestational age of the fetus, ho
      wever, there was a 3 percent in- crease in the risk of breast cancer.>

      "Näistä 280 965 naisella on ollut 1 indusoitu abortti,"

      Vai oliko toi 280 965 kokonaismäärä ja yks abortti 215 902:lla?

      >Of these, 280,965 (18.4 percent) had a total
      of 370,715 induced abortions, distributed as follows:
      215,902 women (76.8 percent) each had one in-
      duced abortion; 47,906 women (17.1 percent) each
      had two; and 17,157 women (6.1 percent) each had
      three or more.>

      "abortti jopa vähentää rintasyöpäriskiä ensimmäisellä kolmanneksella."

      Ai nyt sait sen sitten väkerrettyä jo näin päin :D vaiko sittenkin alle 7 viikolla?

      Jos noista
      >Women with- out a history of induced abortion accounted for 25,850,000 person-years of follow-up. In this group, there were 8908 cases of breast cancer. In com- parison, among women with a history of induced abortion, accounting for 2,697,000 person-years of follow-up, there were 1338 cases of breast cancer.>
      lasketaan % osuuksia niin ensimmäisillä se on 0,000344.. ja jälkimmäisillä 0,000496.. eli isompi.

      "Selitys yksittäisten tapausten mahdollisten rintasyöpien ja aborttien välillä, että rintasyöpädiagnoosin jälkeen on päädytty aborttiin, hoitojen takia."

      Siis häh?? Mitäs sellasta ois tässä tutkittu, jos abortti on syövän seuraus, ei aiheuttaja.. Missä sellasesta luki?

      "Jos naisella on BRCA1-geeni, hänen riskinsä sairastua elämänsä aikana rintasyöpään on suuri"

      Niin ja sit on ne riskitekijät jotka voi aktivoida sen geenin.

      >Conclusions
      Induced abortions have no overall ef-
      fect on the risk of breast cancer. (N Engl J Med 1997;
      336:81-5.)
      ©1997, Massachusetts Medical Society>

      Voihan sitä mitä vaan johtopäätöksiä vedellä mikä vaikuttaa kivalta, ettei oo "kaiken kaikkiaan" tai "yleisesti" riskiä... ja sit kuitenkin monissakin tapauksissa on. Tääkin pulju tosin hiukan haiskahtaa, jo pelkästään näiden lausuntojen takia.. tarviipa hakee vielä lisää tietoo kun kerkee...

      • henkilö X

        Jännä juttu muuten, että pro life pulju mainitsee tämän sosiologin tutkimuksen sellaisena, jossa ilmenee positioivinen korrelattio abortin ja rintasyövän välillä. Itse tutkimuksessa ei tällaisesta korrelaatiosta kuitenkaan mainita ;)


      • henkilö X kirjoitti:

        Jännä juttu muuten, että pro life pulju mainitsee tämän sosiologin tutkimuksen sellaisena, jossa ilmenee positioivinen korrelattio abortin ja rintasyövän välillä. Itse tutkimuksessa ei tällaisesta korrelaatiosta kuitenkaan mainita ;)

        No sitä minä olen ihmetellyt tässä pitkin näiden tutkimusten lainaamisten!

        Ensin on Lifenewsin tai Afterabortionin sivulla joku väite, missä kerrotaan mitä seurauksia abortilla on ja esitetään tutkimuslähteitä pitkä rivi. Kun alkaa tutkimaan lähdeartikkeleita ja niissä olevia lähdeluetteloita tarkemmin, huomaa että tutkimuksissa juuri

        1. Suoraan osoitetaan ettei ongelmalla ja abortilla ole yhteyttä,
        2. Tai että ongelma on niin pieni, ettei sillä ole tilastollista merkitsevyyttä

        Tämä on todella vilpillistä ja paljastavan noloa abortinvastutajilel, koska he kaivavat itse uskottavuutensa omien jalkojen alta. Olen aiemminkin todennut, että luottaako nuo amerikkalaisperäiset tahot, ettei kukaan viitsi niitä lähteitä tarkastaa ja lukea? Onko amerikkalaiset abortinvastustajat niin laiskoja tai herkkäuskoisia, että heihin moinen menee läpi? Varmasti ainakin pro choice -järjestöt ottavat nämä nolot vilppiyritykset esiin. Hassua on, että samoihin lähteisiin ja johtopäätöksiin viittaavat molemmat. Vain lukemalla ne voidaan tietää mitä johtopäätökset ilmaisee. :)


      • niin katsos

        "jossa ilmenee positioivinen korrelattio abortin ja rintasyövän välillä. Itse tutkimuksessa ei tällaisesta korrelaatiosta kuitenkaan mainita ;)"

        No ne luvut siellä on mitä on, ja se on sitten ilmeisesti ihan tulkintojen varassa mitä johtopäätelmiä niistä tehdään ;) pro-choice sakillehan tän perusteella abortti "ei yleisesti ottaen" aiheuta syöpää..

        Laitatko muuten linkin sinne "pro-life puljuun", ois kiva nähdä mitä tästä on siellä kerrottu.


      • noloa on

        kummasti aina nää kaikki tutkijatahot jotka hehkuttelee omia mutupäätelmä-lausuntojaan kuinka mitään yhteyttä ei ole, paljastuu jokskin pro-choice puljuiks... ja useista tutkimuksista onkin jo osotettu vaikka mitä vilpillisiä harhaajohtavuuksia.


      • henkilö X
        niin katsos kirjoitti:

        "jossa ilmenee positioivinen korrelattio abortin ja rintasyövän välillä. Itse tutkimuksessa ei tällaisesta korrelaatiosta kuitenkaan mainita ;)"

        No ne luvut siellä on mitä on, ja se on sitten ilmeisesti ihan tulkintojen varassa mitä johtopäätelmiä niistä tehdään ;) pro-choice sakillehan tän perusteella abortti "ei yleisesti ottaen" aiheuta syöpää..

        Laitatko muuten linkin sinne "pro-life puljuun", ois kiva nähdä mitä tästä on siellä kerrottu.

        "Laitatko muuten linkin sinne "pro-life puljuun", ois kiva nähdä mitä tästä on siellä kerrottu."

        http://www.bcpinstitute.org/epidemiology_studies_bcpi.htm

        Luulin sinun tietävän tästä, kun se kuitenkin löytyi sinun antamasi linkin kautta...


      • okei, kiitos!
        niin katsos kirjoitti:

        "jossa ilmenee positioivinen korrelattio abortin ja rintasyövän välillä. Itse tutkimuksessa ei tällaisesta korrelaatiosta kuitenkaan mainita ;)"

        No ne luvut siellä on mitä on, ja se on sitten ilmeisesti ihan tulkintojen varassa mitä johtopäätelmiä niistä tehdään ;) pro-choice sakillehan tän perusteella abortti "ei yleisesti ottaen" aiheuta syöpää..

        Laitatko muuten linkin sinne "pro-life puljuun", ois kiva nähdä mitä tästä on siellä kerrottu.

        "Luulin sinun tietävän tästä, kun se kuitenkin löytyi sinun antamasi linkin kautta..."

        En kylläkään tota sivua ollu ennen huomannu / avannu. Mutta sepä onkin hyvä listaus näistä tutkimuksista ja siellähän se on tosiaan taulkossa mainittukin miltä osin se tulos oli positiivinen..

        >1.38 (1.0-1.9)
        If IA ≥ 12 week gestation
        [1.89 (1.11-3.22)
        ≥ 18 wks
        gestation]>

        Onko tää Breast Cancer Prevention Institute muuten joku "pro-life pulju"?


      • henkilö X
        okei, kiitos! kirjoitti:

        "Luulin sinun tietävän tästä, kun se kuitenkin löytyi sinun antamasi linkin kautta..."

        En kylläkään tota sivua ollu ennen huomannu / avannu. Mutta sepä onkin hyvä listaus näistä tutkimuksista ja siellähän se on tosiaan taulkossa mainittukin miltä osin se tulos oli positiivinen..

        >1.38 (1.0-1.9)
        If IA ≥ 12 week gestation
        [1.89 (1.11-3.22)
        ≥ 18 wks
        gestation]>

        Onko tää Breast Cancer Prevention Institute muuten joku "pro-life pulju"?

        "Brind and Lanfranchi together founded the Breast Cancer Prevention Institute (BCPI) in 1999 in order to have a pro-life institution to support their views that there must be a link."

        http://edinburgheye.wordpress.com/2012/06/23/cancer-is-not-prolife/


      • siis oliko
        okei, kiitos! kirjoitti:

        "Luulin sinun tietävän tästä, kun se kuitenkin löytyi sinun antamasi linkin kautta..."

        En kylläkään tota sivua ollu ennen huomannu / avannu. Mutta sepä onkin hyvä listaus näistä tutkimuksista ja siellähän se on tosiaan taulkossa mainittukin miltä osin se tulos oli positiivinen..

        >1.38 (1.0-1.9)
        If IA ≥ 12 week gestation
        [1.89 (1.11-3.22)
        ≥ 18 wks
        gestation]>

        Onko tää Breast Cancer Prevention Institute muuten joku "pro-life pulju"?

        toi jonkun yksittäisen pro-choicen blogista repästy toi "tieto"? Ja nää perustajat kaikki (lueteltu muitakin kun ne kaks) on sitten "pro-life"?


    • arvattavissa oli

      jotainhan tästäkin löytyy, eikä jää epäselväks mitä puolta tääkin pulju edustaa..

      http://www.massmed.org/Advocacy/State-Advocacy/MMS-Joins-Amicus-Brief-Supporting-Abortion-Clinic-Buffer-Zone-Law/#.UxnnTYVntPQ

      >The MMS joined the American College of Obstetricians and Gynecologists and the American Medical Association in filing an amicus brief with the U.S. Supreme Court, in support of a Massachusetts law which prohibits protesters from congregating within 35 feet of entrances, exits and driveways of abortion clinics.>

      C:\Users\yx\AppData\Local\Temp\Amicus brief-ACOG-Supreme Court.pdf

      Siellä mm.
      >Induced Abortion Does Not Lead To Psychological Harms >
      eikä mitään negatiivista tietenkään ;)

      http://www.massmed.org/Patient-Care/Health-Topics/Reproductive-Health/#.UxoiaoVntPQ

      >Guide to Abortion Care in Massachusetts
      NARAL Pro-Choice Massachusetts explains the different types of abortion and current laws in Massachusetts, and includes a full list of clinics and providers that perform reproductive health counseling and abortion services.>

      Sivulla oleva "opastava" linkki johtaa kyseisen yhteistyö/ala(?)-järjestön sivulle
      http://www.prochoicemass.org/media/abortioncaresummary.shtml

      että semmosia :D eipä mikään ihme jos vedellään näitä "kaikenkaikkiaan" -johtopäätelmiä ja yleistetään jonkun yhden löydetyn seikan ja pikku ryhmän perusteella jolla sattu oleen se mieluisa tulos :))

      • 7777

        Mitä nuo kumoaa ja miten? Ei mitenkään. Sinä kun linkiät tänne joittenkin hihhulisivujen linkkejä niin ne kumoaa jotain tieteellisiä tutkimuksia ihan vaan siltään? Linkityksetkö kertoo jotain tieteellisyydestä? Ei kuule kyllä ne pitää lukeakin, mitä linkittää, ettei käy nolot.

        Oletko tehnyt edes peruskoulussa mitään esitelmää jotta olisit ymmärtänyt ettei linkitys kumoa mitään, vaan se mitä asiasisältö käsittelee asioita. eikä ennen nettiä voitu linkitätäkään vaan lääkärit opiskeli kirjoista ja käytännössä kaiken, eikä tehnyt linkitystyötä. Eikä varmasti yliopistoissa väitellä väitöstilaisuuksissa ja istuta seminaareissa joissa kilpaa linkitetään jotain nettisivuja. Oliskin hauskaa kun väittelyssä kummallakin olisi kone ja huudettais vaan toisille että mullapa on tämmönen sivu joka kumoaa sun sivun. Voi ELÄMÄ!!! XD


    • eihän tässä

      "Ei kuule kyllä ne pitää lukeakin, mitä linkittää, ettei käy nolot."

      niitä noloja oo kellekään muille käyny kun suosijasakille linkitellessään näitä toinen toistaan puolueellisempia propaganda"tutkimuksiaan" ja niiden tulkintoja :D ja kun toi tyhjän räkytys ei vaan auta siihen ettei edelleenkään niistä "pro-life" tutkimuksista tunnu löytyvän mitään harhaanjohtavia vääristelyjä, toisin kun sun sakkis tekeleistä :))

      • Kerrohan

        Mikä tekee pro life-tutkimuksista puoleettomia?

        Jos kerran liikkeen "puolueettomat" tutkimukset etsii vain huonoja asioita abortista, voiko se olla puolueeton? Ja ne huonot asiat ei juurikaan edes pidä paikkansa.

        Jos vaikka lääketieteen parista nousisi sellasia niitä ei-moraalikysymyksiin perustuvia tutkimuksia abortista joissa todettaisiin vakaavia vaaroja abortista niin varmaan suomalaisetkin lääkärit varoittaisi niistä potilaita.

        Mielummin uskon kaikkia muita lähteitä sillä ne perustuu naisten terveyden asettamiseen etusijalle. Pro lifehän ei arvosta naista, vaan syrjii uskonnon varjolla.


    • Eri Keepper

      Jos tutkimuksessa on 1 500 000 tutkittu niin kyllä varmasti pitää paikkansa tutkimustulos.

      Tuossa aloituksen tutkimuksessa kerrotaan, että rekisteritietoja on verrattu, eli siinä ei ole voitu lahjoa kertomaan mitään totuudenvastaista. Vain abortin ja syövän rekisteritiedot on otettu huomioon.

      Abortinvastustajien rahoittamat tutkimukset amerikoissa kuulemma on jälkikäteen paljastuneet maksetuiksi eli kun haastatteluihin perustuvat tutkimustulokset on saatu toivottaviksi niin, että naisille on maksettu että he kertovat "masentuneensa" abortin jälkeen. Haastateltavat on paljastaneet että rahan puutteessa oli pakko suostua valehtelemaan.

      Tällaisissa pelkästään lääketieteelliset faktat huomioivasssa tutkimuksessa tuollainen on mahdotonta. Rintasyöpää ei saa rahallakaan istutettua abortin tehneisiin, vaikka abortinvastustajat niin haluaisikin. Kyllä naisten kuuluu heidän mukaansa saada rangaistus seksistä. Jos ei suostu elinkautiseen pakkoäitiyteen niin pitää saada ainakin rintasyöpä ja masennus. Masennustahan aiheuttaa aika moni asia maailmassa ja varsinkin se äitiysmasennus onkin aika yleinen ja muut raskauden ja äitiyden haitat. Abortti taitaa olla kaikkein pienin murhe maailmassa.

    • odotellaan...

      "Jos kerran liikkeen "puolueettomat" tutkimukset etsii vain huonoja asioita abortista, voiko se olla puolueeton? Ja ne huonot asiat ei juurikaan edes pidä paikkansa."

      Todisteita sitten vaan esille, että etsii vaan niitä ja mikä ei pidä paikkaansa :) ei vaan oo vieläkään näkyny....

      "varmaan suomalaisetkin lääkärit varoittaisi niistä potilaita."

      Eipä ne kerro kaikkia mahdollisia riskejä muistakaan toimenpiteistä, eikä taida varsinkaan kertoo niistä täälläkin ympäriinsä hehkutetuista myönteisistä vaikutuksista, mm. syöpäriskin väheneminen ja mystinen "voimaantuminen" :D että on se kumma!

      "Mielummin uskon kaikkia muita lähteitä sillä ne perustuu naisten terveyden asettamiseen etusijalle. Pro lifehän ei arvosta naista, vaan syrjii uskonnon varjolla."

      Usko vaan niitä mitä haluat, eli pro-abortionistien harhaanjohtavaa proppishuttua :) ja tottahan jokainen tutkimus on aina "pro-life" jos paljastaa mitään negatiivista... vaikka todistyeita tietenkään tästäkään harvemmin on nähty, saati niiden "väärässä" olemisesta.

      "Abortinvastustajien rahoittamat tutkimukset amerikoissa kuulemma on jälkikäteen paljastuneet maksetuiksi eli kun haastatteluihin perustuvat tutkimustulokset on saatu toivottaviksi niin, että naisille on maksettu että he kertovat "masentuneensa" abortin jälkeen. Haastateltavat on paljastaneet että rahan puutteessa oli pakko suostua valehtelemaan."

      Ja oliko niitä todisteita muuallakin kun mutupallossas? :) Vai löytyykö nekin jostain yksittäisen pro-choice höyrypään blogista :DD

      "vaikka abortinvastustajat niin haluaisikin."

      Tää kertoo vaan omista fantasioistas, kun manaat sitä synnyttäjille...

      "Kyllä naisten kuuluu heidän mukaansa saada rangaistus seksistä. Jos ei suostu elinkautiseen pakkoäitiyteen niin pitää saada ainakin rintasyöpä ja masennus."

      Jaha, sosiopaatti-peenishmenttihän siellä taas sekoilee näitä samoja harhasia horinoitaan :D minkä helevetin takia ketään kiinnotas muiden seksit ja miks siitää pitäs rankasta? Onko sulla itellä kenties joku trauma siitäKIN? Onko sua siis sellasesta rangaistu? Ja mikä pakkoäitiys jos lapsi on adoptoitu?? Se aborttimasennushan sulla jo näkyy olevankin, ja muistetaan toki että synnyttäneitä 6 kertaa useemmin se johtaa ennenaikaseen hautaan..

    • kas niin :D

      siinpä taas se suosijasakin epätoivosen säälittävyyden kulminaatiopiste, kun hävitty on jälleen ja nolosti XD

      "voi tyhmyytesi."

      Etkö ressukka aivokääpiö muutakaan enää keksiny..
      Huomhuomhuom!!!!
      Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä halventavan törkysolvausnälvinnän!!

      Ja roiskauta toki vielä ne pakkokusimerkkis vielä tänkin perään vaikka yhtikäs mitään asiaa ei ole ;)

    • hähähähhhääää!!!!

      Pro Choice propagandaa, paskat poistoonXDDD

    • DomPerignon-34

      Tässäki siis on päinvastoin kuin mitä änkyröiset väittää. Kiitos valaisevasta tiedosta 😊

      • totuussokaiseeänkyrät

        Änkyröisenä et tietenkään vaivaudu edes lukemaan muuta kun vain sen mieluisan osan, eli oman sakkis valhepropagandan.


    • 99999

      Hyvä tietopaketti! En ole ennen lukenut tutkimuksia mutta nyt kyllä alan lukemaan. Englanti vähän huonoo mut kääntäjä auttaa. Mistä näitä tutkimuksia saa luettavaksi?

    • Anonyymi

      Onko ketään kellä abortti tehty rintasyöpädiagnoosin jälkeen? Mitä vaihtoehtoja on annettu vai onko mitään?

      • Anonyymi

        Jatkoa:
        "Suomessa todettiin 12 vuoden ajanjaksolla (1991-2002) 140 raskaudenaikaista rintasyöpää. Näistä potilaista 79 % synnytti ja 21 % valitsi raskauden keskeytyksen. Keskeytykseen päätyneet olivat keskimäärin iäkkäämpiä (39-44 v) kuin raskauden jatkamisen valinneet (30-39 v). Noin puolella sekä raskautensa keskeyttäneistä että sitä jatkaneista tauti oli levinnyt paikallisiin imusolmukkeisiin tai edemmäs. Seuranta-aikana keskeytyksen valinneista oli elossa 79 % ja synnyttäneistä 68 % "

        Eli jos valitsee raskauden keskeytyksen on mahdollisuudet selvitä itse hengissä suuremmat... Miten teille sanottu lääkärissä?


    • Anonyymi

      Pitkä imetys suojaa äitiä myöhemmältä rintasyövältä. Jokainen imetetty vuosi vähentää rintasyövän suhteellista riskiä 4 prosenttia ja jokainen synnytys 7 prosenttia. Imetyksen avulla estetään vuositasolla noin 20 000 rintasyöpäkuolemaa maailmanlaajuisesti. Imetystä lisäämällä voitaisiin estää edelleen 20 000 rintasyövän aiheuttamaa kuolemaa. Imetys suojaa äitiä myös munasarjasyövältä ja tyypin 2 diabetekselta.
      Britanniassa on tehty (Unicef 2012) arviointeja rintaruokinnan tehostamisen vaikutuksista sairauksien ehkäisyyn ja säästöihin. Imetyksen edistämisen tehostaminen ja rintamaitoruokintaan investointi lisäävät lasten ja äitien elämänlaatua vähentämällä akuutteja ja kroonisia sairauksia. Investointi rintamaitoruokintaan ja imetyksen edistämisen tehokkaisiin palveluihin antaisi todennäköisesti taloudellisen tuoton jo viiden vuoden sisällä, mahdollisesti jo vuoden päästä investoinnista.
      Rintamaito vähentää imeväisten sairastavuutta ja kuolleisuutta sekä kehittyneissä että kehittyvissä maissa. Rintamaidon antama infektiosuoja on merkittävä lapsen ensimmäisen ikävuoden aikana.

      Imetetty vauva saa infektiosuojan korvatulehduksia, ripulitauteja, keuhkokuumetta ja virtsatieinfektioita vastaan. Rintaruokinnan on laskettu ehkäisevän 72 prosenttia ripulitaudeista ja 57 prosenttia hengitystieinfektioista johtuvista sairaalahoidoista. Infektioiden lisäksi rintamaitoravitsemus suojaa lasta myös atopia- ja aineenvaihduntasairauksilta. Imetetyillä lapsilla esiintyy vähemmän leukemiaa ja kätkytkuolemaa kuin korvikeruokituilla. Pitkäkestoinen imetys suojaa lasta myöhemmältä ylipainolta ja tyypin 2 diabetekselta.

      Mikäli rintaruokinta toteutuisi nykyistä paremmin, voisi sen avulla maailmanlaajuisesti pelastua vuodessa 800 000 ihmishenkeä, joista suurin osa olisi alle kuuden kuukauden ikäisiä lapsia. Lähde THL 2018

      • Anonyymi

        Tässä on kyse siitä että rintasyöpädiagnoosi tehtynä ja suvussa esiintynyt eikä mikään globaali imetysopetussaarna asiaa auta. Eikä kenenkään muunkaan asiaa vaan on ratkaisu sen välillä keskeytänkö raskauden vai en. Rintasyöpään on geneettinen taipumus ja lapsia jo ennestään joita imetetty. Kaikki ei pysty imettämään vaikka haluaisikin. Millä tavalla syyllistät miehiä eturauhassyövän kohdalla?


    • Anonyymi

      lol lapsi tippu lattialle indigotila seksi poerse lolo kysriss olla homo

    • Anonyymi

      mulla on jeesus mun rinnalla

    • Anonyymi

      Rintasyövän aiheuttajat

      Kaikkia rintasyövän aiheuttajia ei vielä tunneta. Se kuitenkin tiedetään, että hormonaaliset tekijät vaikuttavat rintasyövän syntyyn. Varhainen kuukautisten alkamisikä lisää jonkin verran riskiä sairastua rintasyöpään, samoin myöhään alkavat vaihdevuodet. Lapsettomuus ja ensimmäinen synnytys vasta yli 30-vuotiaana kasvattavat rintasyövän riskiä.

      Vaihdevuosioireiden hoidossa käytettävä hormonikorvaushoito suurentaa rintasyövän riskiä, varsinkin jos hormonihoito kestää yli viisi vuotta ja sisältää sekä estrogeenia että keltarauhashormonia (progestiinia). Hormonikorvaushoidon aloittamista on syytä harkita huolellisesti. Ehkäisytablettien käyttö ei näytä vaikuttavan sairastumisriskiin.

      Myös ylipaino, runsas alkoholinkäyttö ja nuorella iällä annettu rinnan alueen sädehoito suurentavat riskiä sairastua rintasyöpään. Lapsena tai nuorena rinnan alueelle sädehoitoa saaneille suositellaan yleensä rintojen seurantatutkimuksia. Tavallisesti seurantaan sisältyy rintojen kaikututkimus (ultraäänitutkimus), magneettitutkimus tai mammografia 1–2 vuoden välein.

      • Anonyymi

        Syöpäalttius on geneettistä. Jotkut julkkisnaiset on poistattaneet rintarauhasensa ja teettäneet teko rinnat tilalle kun on selvinnyt suvussa ilmenevä syöpägeeni. Mm Janina. Äitinsä muistaakseni kuoli syöpään. Ei äitiyskään suojaa syövältä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe