Rekkakuskin nettivideo

Kohtuus kaimess

Hurja video, mikö pyörii tällä hetkellä netissä. Jukka-Pekka Tarkiaisella on ollut varmaan hyvä idea jakaa video netissä, ikävä kyllä Tarkiainen ei peittänyt ohittavan auton rekisterinumeroa ja nyt riskaabelin ohituksen tekijä saa netissä lähes lynkkaustuomioita. Tuon yhden virheen takia (joka siis oli jarrutus ja kosto rekkakuskille, ei itse ohitus)miehen nimi on painettu lokaan. Todella julmaa ja typerää tuo kirjoittelu ulkopuolisilta. Tarkiainen oli myös julkaissut netissä ohittajan lähettämän anteeksipyynnön/selityksen, valitettavasti tuo on kirjesalaisuuden loukkaus, jos ohittaja ei ollut antanut julkaisuun lupaa. Nyt olisi aika kaikkien rauhoittua ja antaa asian selvittely poliisille.

60

2241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rahtia 60 vuotta

      Aika kokematon rekkakuski kyseessä.

      Noita tilanteita tulee päivittäin. Olisi voinut antaa hieman tietä ja hiljentää. Vaan alkoi torvet soida jolloin kaikki tietää että suomalainen ha reakoo juurikin noin.

      Tuokin rekkis kun saa vuosia ja kilometrejä lisää nii toimii toisin.

      • 15+8

        Ai hiljentää vauhtia? Mitä jos SKODAKI olisi päättänyt jarruta ja palata rekan taakse........ja rekka on hiljentämäs vauhtia...


    • terve vaan.

      Ilmoitin viestistäsi viranomaisille kun uhkailet täällä.

      • Semmoista

        Kukaan ei uhkaile ketään tai mitään. Hyvä ajatus on ollut rekkakuskilla.


    • geforce

      Joo, kaikenlaisia ammattikuskejakin sitä on liikenteessä..

      Perjantaina 13.6 Tampere-Helsinki tiellä yritin ohittaa alle 80:tä ajavaa yhdistelmää kuorma-autolla. Ei antanut tilaa ei, vaan paino kaasun pohjaan, kun yritin ohitse. Sen jälkeen kun palasin peräänsä, alensi taas vauhtia.
      Tais olla rekkakuskille liikaa, jos nainen menis kuormurilla ohi..

    • -totuus-

      Rekkamies toimi ihan oikein kun ei ajanut tuon asennevammaisen Skodamiehen päälle !!
      Itselläni on kamera autossa juuri noiden asennevammaisten kiilaajien jne takia!
      Ainoa joka teki liikennerikkomuksen tai usempiakin on Skodan kuski.
      Nämä jotka syyttelee rekkamiestä ovat Skodamiehen kanssa samanlaisia asennevammaisia jotka pelkäävät joku päivä näkevänsä itsensä kiilailemassa You Tubessa...

      • keskustelun aloittaja

        Ihan hyvä tuo kamera. Mutta ikävää, että tässä ulkopuoliset ovat lähteneet lynkkauslinjalle. Kuten sanoin ketjun alussa, rekkamiehen tarkoitus on ollut hyvä, keskustelu on vaan riistäytynyt asiattomuuksiin. Olihan tilanne siis hyvin vaarallinen, en minä sitä kiellä.


      • hävitty peli

        Ei ihme, että täällä suoli24:ssä on hyökätty kiivaasti niiden kimppuun, jotka ovat kyselleet, mistä moisia kameroita saa ostaa. Tuon sotkasuharin hengenheimolaiset ovat jopa yrittäneet hädissään valehdella, että liikennekameran käyttö on laitonta - että sotkasuhari olisi peltikopassaa kotirauhan suojaama ;-D

        Nettiin vaan kaikki vastaavat. Juujoo, periaatteessa ei ole OK ja tiatosuojavaltuutettu saa hepulin, koska syntyy laiton henkilörekisteri (???), jos kuvissa tai videoissa näkyy rekisterinumeroita. Mutta antaa niiden hepuloida vaan, kuvien ja nettivideoiden tulva on jo sellainen, ettei niillä enää aika riitä perkaamiseen ja voivat (ehkä?) keskittyä johonkin hyödyllisempään.


    • rafu6

      Kyllä rekkakuski on kuvannut asiaa kyllä on kauheita Idiootteja liikenteessä ettei uskoisi lisää siviilipoliisi autoja liikenteeseen ja äkki

    • Hirteen vaan.

      No höpö höpö taas.. Firman auto, ei kenenkään henkilön nimeä ole poljettu lokaan, kannattais ottaa asioista selvää, kuten minä tein.
      Siinä oli enempi kuin yksi virhe, MP- tuli ohitustilanteessa vastaan, ja joutui väistyyn pientareelle, ei se satasen vauhdissa mitään hauskaa ole sekään..

      • keskustelun aloittaja

        Netissä on kyllä haettu auton haltijan nimi esiin, rekkamies ei sitä tehnyt, vaan ulkopuoliset. En nyt syytä ketään mistään, mutta tällainen kuulostaa aika julmalta, miksi ei vaan antanut videota poliisille?


      • Hirteen vaan
        keskustelun aloittaja kirjoitti:

        Netissä on kyllä haettu auton haltijan nimi esiin, rekkamies ei sitä tehnyt, vaan ulkopuoliset. En nyt syytä ketään mistään, mutta tällainen kuulostaa aika julmalta, miksi ei vaan antanut videota poliisille?

        Mä kerron sulle: Trafi: skoda superb superb farmari AC 4 ovinen, jne.
        vakuutus ; pohjola Omist: Lease plan finland espoo Halt: kiiltoclean oy turku Ajoneuvolla muita omistajia/haltijoita. lisää tietoja http, jne.
        Tästä EI selviä autokuski, ei sitten millään.. ei myöskään mistään lisätiedoista, koska autoa on voinut ajaa kuka haltijoista tahansa..


      • sitä saa, mitä tilaa
        keskustelun aloittaja kirjoitti:

        Netissä on kyllä haettu auton haltijan nimi esiin, rekkamies ei sitä tehnyt, vaan ulkopuoliset. En nyt syytä ketään mistään, mutta tällainen kuulostaa aika julmalta, miksi ei vaan antanut videota poliisille?

        Se on voi voi, jos menee julkisella paikalla tuolla lailla perseilemään.

        Meillä suomessa on toki laki vain ja ainoastaan rikollisten suojaksi. Tästähän on riittävästi näyttöä, mm. tuomion saat, jos menet murtomiehiä asella uhkaamaan (tilanteessa yksi useampaa vastaan) jne.

        Mutta onneksi tekniikka on tullut pienen ihmisen avuksi ja perseilijät saavat osakseen paheksuntaa. Mikä taitaa loppujen lopuksi tehota paremmin kuin poliisin nuhtelu. Taitaa jäädä sakot antamatta (taas tulee pykälänikkarit rikollisten suojaksi), kun ei ole törttöilyvideo poliisin kuvaaman...


      • Tuskin hirteen...
        Hirteen vaan kirjoitti:

        Mä kerron sulle: Trafi: skoda superb superb farmari AC 4 ovinen, jne.
        vakuutus ; pohjola Omist: Lease plan finland espoo Halt: kiiltoclean oy turku Ajoneuvolla muita omistajia/haltijoita. lisää tietoja http, jne.
        Tästä EI selviä autokuski, ei sitten millään.. ei myöskään mistään lisätiedoista, koska autoa on voinut ajaa kuka haltijoista tahansa..

        Auton haltija varmaan tekee oman päätelmän asian johdosta, oletettavasti auton kuljettaja löytyy talon sisältä varsin helposti. Vaan viranomainen tutkii tätä juttua tiettävästi ja syylliset varmaan selviävät aikanaan, että kuka teki ja mitä. Syyttäjä päättää aikanaan sitten, että lähteekö syyttämään.

        On valitettavaa, että liikennekulttuuri on mennyt tähän pisteeseen, että kameroita tarvitaan täällä Suomessakin tieliikenteessä, Venäjällä ne ovatkin olleet jo pitkään käytössä.


    • Keksutelun aloittaja

      Poistakaa aloittamani keskustelu!
      Rekkakuski ON pyytänyt luvan ohittajan viestin julkaisuun, kommenttini on siis turha.
      Pyydän anteeksi.

    • Kuski244

      Mistä tuon anteeksipyynnön löytää? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten perustelee käytöstään.

    • prodraiversr

      Vakava luonnehäiriö kaverilla, jos provosoituu töötistä noin. Jos oli aiheeton töötti, niin mitä sitten? Ei töötti ole mikään turpaanveto / kiilaus tms, vaan normaali huomautus.

      Voi olla, että Herra avainasiakaspäällikön näkökulmasta oli syytön ohituksesta syntyneeseen vaaratilanteeseen, mutta jos noin kilahtaa töötistä, niin kortti kuivumaan kunnes ongelmat hoidettu terapiassa tai kastroinnilla.

    • Harra armahda!

      Vastaavia luonnehäiriöisiä Ajoneuvoksia on tien päällä nytkin tuhansittain, toivotaan ettei tää Skodamies muut Ajoneuvokset ole tätä ajamisensa asennettaan mahdollisille jälkeläisilleen markkinoinut...
      Herra armahda meitä tavallisempia tien käyttäjiä...

    • Rahtipentti

      Kyllä ammattikuljettaja tarkkailee myös peilejä takanaroikkuvien varalta, jotta tällaisia tilanteita tulisi mahdollisimman vähän. Videon julkaissut kuljettaja painotti viestissään tällä Skoda-kuskille että hän ei peilejä katsele vaan katsoo eteenpäin tiellä. Haloo sitä varten ne peilit siinä on että voi tarkkailla myös takana tulijoita ohitusten varalta. Jotku reipashenkiset seurailee peilejä liikenteessä ja antavat tietä mahdollisuuksien mukaan, tai vaikka vilkulla merkkiä antaen että ohitus on turvallista. Sitten on nää eteenpäin katselijat joita on vaikea ohittaa, ajavat kuin laput silmillä ettei vaan takana tai sivulla olijoita havaita. Allekirjoittanut omaa kokemusta raskaankaluston kuljettamisesta ja tietää yhdistelmäajoneuvon katvealueet. Moottoripyörä liikenteessä on vaikea havaita, ja voipa sinne kuorma-auton peilin katveeseen jäädä piiloon toinenkin kuorma-auto.. Kääntäkää sitä päätä ja pyöritelkää niitä silmiä, sitä varten ne liikkuu!

      • Vilkkua!ohittajil

        Tää ohittaja olis edes tajunnu,aikoinaa tuo pelas ku me ha kuskit tajuttiin jotain!
        Mitä ohitukseen tommosel tiel mis vähä välii keltast,nii ei oo varmaankaa ajateltu et rekkaa ohitettais,skoda kuski otti riskin no tyhmintä oli tuo loppu!itse en näyttäis nykyaikana vilkkuu ,on tuo ajamisen taso sen verra heikentyny!Huvittavaa on näis keskusteluis ollu tuo ylinopeus,ei tervejärkine ohita ikinä taulun näyttämäl rajoituksel.


    • seliseli

      Iltalehdessä oli Skoda kuskin anteeksipyyntö. Ei ollut nähnyt moottoripyörää ajoissa. Eikä voinut palata enää omalle kaistalleen. Oli pysähtynyt katsomaan miten moottoripyöräilijän kävi.

      Keksitty vai tosi tarina ?

      Miksi ei pysähtynyt tienlaitaan, jotta rekka pääsisi ohi. Siinä sitä olisi vasta nähnyt miten moottoripyöräilijän kävi.

      • surkea esitys

        Noniin, yön yli on nukuttu ja "hyvät" meriselitykset keksitty. Toooottakai kannattaa pysähtyä katsomaan miten kävi. Siitä pari sekuntia aiemmin ohitetusta rekasta huolimatta. Sekin on selvää, että auto pitää pysäyttää keskiviivan päälle, jarrutuksen aikana voimakkaasti mutkitellen.

        Aivan munaton pelle kyseessä - olisi nyt edes myöntänyt, että keitti vähän yli.

        Mutku herra liikenteen sankari onkin nyt hiirulainen, joka pelkää ajokorttinsa puolesta.


      • 5+18

        Iltalehdessä oli Skoda kuskin anteeksipyyntö. Ei ollut nähnyt moottoripyörää ajoissa. Eikä voinut palata enää omalle kaistalleen. Oli pysähtynyt katsomaan miten moottoripyöräilijän kävi.

        Keksitty tarina!



        1. Omalle kaistalle palaminen on AINA mahdollisata.
        2. Miksi ei pysähtynyt bussipysäkille?


    • kortti pois skodakus

      Moottoripyöräilijä oli ilmeisen kokenut kuski, kun ei kaatunut tai vetänyt metikköön märällä tiellä väistäessään tätä ääliöohittajaa.
      Kortti pois skodakuskilta PYSYVÄSTI!

    • Prego

      Liikennekamerat pakollisiksi kaikkiin autoihin. Näkyy sieltä vakuutusyhtiöille kenen kuuluu maksaa ja mitä. Se on lahjomaton todistaja.

    • huonoa tuuria

      Unohtu mainita tuossa. Moottoripyöräs ei ollu valot päällä.(ks. tuo tallenne pätkinä) Ei sateella skodamies varmaan nähny koko pyörää varmaan rekan nostattaman vesipilven takaa. Selitys kyllä vaikutti uskottavalta, jos luuli rekkamiehen tööttäyksen tarkoittaneen jotain muuta.

    • Redneck Baboons

      Pitäisi kuulla motoristin kommentti asiasta, mutta näyttää siltä että kaveri on ollut valppaana ja aikaa oli tosi hyvin väistää tolloa Skoda kuskia. Prätkällä liikkuessa täytyy olla koko ajan tilanteen tasalla, koska tuollaisia tapahtumia tulee vastaan.

      Pyörä näyttää tarkemmin katsottuna joltakin vanhan malliselta vetraanipyörältä, joten valot ovat voineet joko simahtaa, tai sitten niitä ei ole muistettu kytkeä päälle. Siinä mielessä oli motoristilta käynyt iso lipsahdus, koska valot ovat moottoripyöräillessä enemmän kuin tärkeät, varsinkin sateellla!

    • Latukka

      Kyllähän skoda teki virheen siinä että teki äkkijarrutuksen ja varmasti poltti päreensä, mutta miksi? Oliko odottanu ohituspaikkaa pitkäänkin ja sit kokematon rekkakuski ei näyttäny ohitusmerkkiä vilkulla tai ei tarkoituksella näyttäny? Olis voinu vilkulla myös näyttää vasemmalle, mikä olis kertonu ettei kannata ohittaa kuten jotkut tekee.
      Eli yhteispelillä tämäkin soppa olis voitu välttää alkuunsa. Itseäkin välillä ärsyttää ettei tarpeeksi kommunikoida ja varoiteta mahdollisesta vaarasta.
      Huolestuttaa myös tämä kuvaaminen ja videoiden jakaminen ilman yktyisyyden suojaa. Ei taida olla itse tarkoitus.

      • prollersdrc

        Ei ole mitään sääntöä tai edes käytäntöä tai tarvettakaan ohitettavan näytellä mitään. Sitäpaitsi rekan edessä näkömatkan päässä oli muita autoja, jotka ilmeisesti ajoivat samaa vauhtia rekan kanssa eli ohituksesta ei ollut edes mitään hyötyä.
        Videon julkaisu oli sinänsä ihan ok, mutta kyllähän kohu nousi varmasti kovemmaksi kuin rekkakuski tai kukaan muukaan uskoi.

        Toivottavasti kohun ansiosta toimii oppina myös muille kusipäille, että saattoi tästä kohusta olla hyötyä kovastikin.


      • kylläpä hyvinkin
        prollersdrc kirjoitti:

        Ei ole mitään sääntöä tai edes käytäntöä tai tarvettakaan ohitettavan näytellä mitään. Sitäpaitsi rekan edessä näkömatkan päässä oli muita autoja, jotka ilmeisesti ajoivat samaa vauhtia rekan kanssa eli ohituksesta ei ollut edes mitään hyötyä.
        Videon julkaisu oli sinänsä ihan ok, mutta kyllähän kohu nousi varmasti kovemmaksi kuin rekkakuski tai kukaan muukaan uskoi.

        Toivottavasti kohun ansiosta toimii oppina myös muille kusipäille, että saattoi tästä kohusta olla hyötyä kovastikin.

        Ennen vanhaan oli kyllä tapana (toisin kuin kuspäisenä nykyaikana) että rekka näytti vilkuilla merkin ohittajalle, että nyt olis tilaa ja turvallista ohittaa. Se oli hyvä käytäntö. Nykyään on kaikki ihan sairasta muutenkin liikenteessä, ihan kipeitä ja sairaita kiilauksia, minä-minä-minä tyyppisiä kuspäitä tiet täynnä.

        Ruotsissa on mukava ajella kun ihmiset ovat täyspäisiä toisin kuin täällä junttilassa.


      • prosdraivers
        kylläpä hyvinkin kirjoitti:

        Ennen vanhaan oli kyllä tapana (toisin kuin kuspäisenä nykyaikana) että rekka näytti vilkuilla merkin ohittajalle, että nyt olis tilaa ja turvallista ohittaa. Se oli hyvä käytäntö. Nykyään on kaikki ihan sairasta muutenkin liikenteessä, ihan kipeitä ja sairaita kiilauksia, minä-minä-minä tyyppisiä kuspäitä tiet täynnä.

        Ruotsissa on mukava ajella kun ihmiset ovat täyspäisiä toisin kuin täällä junttilassa.

        No nythän ei ollut tilaa ja edessäkin oli autoja eli täysin turha ohitus. Miten hitossa sen saat rekkakuskin syyksi?
        Miten ihmeessä minä osaan ajaa pikkuautolla maata päästä päähän, enkä koskaan törmää "kusipäiseen" ohitettavaan? Kannattaisiko sinunkin käydä luovuttamassa kortti pois, kun on kerran liian vaikeaa?


      • Vilkkua!ohittajil

        Siel takana odotetaan nii kau et on turvallist ohittaa !
        ohitusmerkkiä vilkulla kui mon edes tajuaa enää tuot?kui mont kert vilkkuu?mää tiedän.Ai huviksee näyttelee vasemmal,ku ei ollu seurannu peilest perset!
        Nuo vilkku merkit oli hyvät ja toimis varsinki yöl hyvi,nykyää kun järki on muutenki kadonnu nii aika suuren vastuun ottaa jos näyttää,kun sen takana tulevan pitäis tajuta ettei se r käänny!


      • Latukka
        prollersdrc kirjoitti:

        Ei ole mitään sääntöä tai edes käytäntöä tai tarvettakaan ohitettavan näytellä mitään. Sitäpaitsi rekan edessä näkömatkan päässä oli muita autoja, jotka ilmeisesti ajoivat samaa vauhtia rekan kanssa eli ohituksesta ei ollut edes mitään hyötyä.
        Videon julkaisu oli sinänsä ihan ok, mutta kyllähän kohu nousi varmasti kovemmaksi kuin rekkakuski tai kukaan muukaan uskoi.

        Toivottavasti kohun ansiosta toimii oppina myös muille kusipäille, että saattoi tästä kohusta olla hyötyä kovastikin.

        Tuo kertoo,tavan tienkäyttäjistä sen olennaisen, ei ole sääntöä! Mut olis kaikkien tienkäyttäjien etu jos näin toimittais! Teille,kyläpoliiseillehan se ei mene jakeluun. Kyllä rekkakuski tietää ettei takana ajaja nää vesisumun takaa niin hyvin, eli itse ainakin arvostaisin jos teidenritari näyttää merkkiä ja kyllä ammattilaiset edelleen näyttää, kiitos siitä!
        Turha ohitus? Eiköhän ohittaja ohita nekin jos ajavat hiljempaa. Parempi olis teidän käyttää julkisia kun ette ymmärrä joustavan liikenteen ja yhteispelin merkitystä.


      • hämeen hitaat
        kylläpä hyvinkin kirjoitti:

        Ennen vanhaan oli kyllä tapana (toisin kuin kuspäisenä nykyaikana) että rekka näytti vilkuilla merkin ohittajalle, että nyt olis tilaa ja turvallista ohittaa. Se oli hyvä käytäntö. Nykyään on kaikki ihan sairasta muutenkin liikenteessä, ihan kipeitä ja sairaita kiilauksia, minä-minä-minä tyyppisiä kuspäitä tiet täynnä.

        Ruotsissa on mukava ajella kun ihmiset ovat täyspäisiä toisin kuin täällä junttilassa.

        Nykyään rekat ei näytä vilkkua, kun valtaosa hlöautokuskeista on niin kädettömiä, ettei

        a) ymmärrä, mitä se merkitsee

        b) on niin pitkät piuhat / vaihteiden käyttö ei onnistu -> ohitukseen lähdetään pitkällä viiveellä, kun se tilaisuus on jo mennyt ohi ts. seuraava mutka alkaa tai vastaantulijat ovat liian lähellä -> tulee tiukka paikka ja sittenhän syyllinen on se rekkakuski.

        Tätä jahkailua näkee muutenkin eli eteen osuu pitkä suora ilman vastaantulijoita -> rekan perässä roikkuva auto vaan ihmettelee ja ihmettelee ensimmäisen kilometrin sormi perseessä. Sitten 300 m ennen suoran päättymistä lähdetään hivuttamaan siitä rekasta ohi, mutta ohitus on vielä kesken kaarteeseen tultaessa -> se on sitten silkkaa hyvää tuuria, jos ei tule ketään vastaan ja operaatio saadaan vietyä läpi.


      • hullut hoitoon
        Vilkkua!ohittajil kirjoitti:

        Siel takana odotetaan nii kau et on turvallist ohittaa !
        ohitusmerkkiä vilkulla kui mon edes tajuaa enää tuot?kui mont kert vilkkuu?mää tiedän.Ai huviksee näyttelee vasemmal,ku ei ollu seurannu peilest perset!
        Nuo vilkku merkit oli hyvät ja toimis varsinki yöl hyvi,nykyää kun järki on muutenki kadonnu nii aika suuren vastuun ottaa jos näyttää,kun sen takana tulevan pitäis tajuta ettei se r käänny!

        Leikkaa heti korttisi kahtia ja ilmoittaudu hullujen huoneelle, jos kuvittelet, että vilkku vasemmalle = lupa ohittaa!


      • prosdtaivs
        Latukka kirjoitti:

        Tuo kertoo,tavan tienkäyttäjistä sen olennaisen, ei ole sääntöä! Mut olis kaikkien tienkäyttäjien etu jos näin toimittais! Teille,kyläpoliiseillehan se ei mene jakeluun. Kyllä rekkakuski tietää ettei takana ajaja nää vesisumun takaa niin hyvin, eli itse ainakin arvostaisin jos teidenritari näyttää merkkiä ja kyllä ammattilaiset edelleen näyttää, kiitos siitä!
        Turha ohitus? Eiköhän ohittaja ohita nekin jos ajavat hiljempaa. Parempi olis teidän käyttää julkisia kun ette ymmärrä joustavan liikenteen ja yhteispelin merkitystä.

        Kohteliaisuus on asia erikseen kuin säännöt. Kyllä, olisi ihan kiva, kun rekkakuski näyttäisi jatkuvasti vilkkua sinne tänne (tosin mistä sinä tiedät näyttikö nyt? Entä näkikö edes ohituksen kyttääjää?)
        Mutta ei tuo ole mikään vaatimus, eikä oikeutta ohittamaan vaarallisesti ja vielä vähemmän oikeuttaa sekoilemaan jarruttelemalla rekan edessä.

        Ohitukset ovat harvoin hyödyllisiä ja tässä tapauksessa vielä vähemmän, kun edessäkin oli autoja eli vapaata baanaa nopeammalla vauhdilla ei juurikaan ollut edessä. Jos et tätä vertaa ymmärrä, vaan vaadit, että sinun on päästävä kunniakujassa ohittamaan villkkujen ja väistävien moottoripyörien aplodeeratessa, jotta pääsisit minuutin nopeammin perille, niin toivon hartaasti, että tajuat lopettaa autoilun ajoissa.

        Yhä edelleen hämmästelen, että miksi minun mielestäni ohituksissa ei ole mitään hämminkiä? Jos ne ovat sinulle liian haasteellisia, niin ÄLÄ TEE NIITÄ, NE OVAT SINULLE VAARALLISIA!


      • Latukka
        prosdtaivs kirjoitti:

        Kohteliaisuus on asia erikseen kuin säännöt. Kyllä, olisi ihan kiva, kun rekkakuski näyttäisi jatkuvasti vilkkua sinne tänne (tosin mistä sinä tiedät näyttikö nyt? Entä näkikö edes ohituksen kyttääjää?)
        Mutta ei tuo ole mikään vaatimus, eikä oikeutta ohittamaan vaarallisesti ja vielä vähemmän oikeuttaa sekoilemaan jarruttelemalla rekan edessä.

        Ohitukset ovat harvoin hyödyllisiä ja tässä tapauksessa vielä vähemmän, kun edessäkin oli autoja eli vapaata baanaa nopeammalla vauhdilla ei juurikaan ollut edessä. Jos et tätä vertaa ymmärrä, vaan vaadit, että sinun on päästävä kunniakujassa ohittamaan villkkujen ja väistävien moottoripyörien aplodeeratessa, jotta pääsisit minuutin nopeammin perille, niin toivon hartaasti, että tajuat lopettaa autoilun ajoissa.

        Yhä edelleen hämmästelen, että miksi minun mielestäni ohituksissa ei ole mitään hämminkiä? Jos ne ovat sinulle liian haasteellisia, niin ÄLÄ TEE NIITÄ, NE OVAT SINULLE VAARALLISIA!

        Vapaata baanaa ei edessä? Loppuuko se tiehen siihen? Ei siellä tarvii mitään kunniakujaa olla ja ei tarvii merkkejä näyttää jos se ei kuulu hyviin tapoihin, kyllä mulla ohitukset on onnistunu tähän asti hyvin. Tuolla asenteella, missä ei nähdä omaa ahdasmielistä ajattelua toivottavasti pysyt siellä kehäkolmosen sisällä. Äkkijarrutus oli törkeä temppunja turhaa turhautumista, olis vaan jatkanu matkaa.


      • nii mis nii lukee?
        hullut hoitoon kirjoitti:

        Leikkaa heti korttisi kahtia ja ilmoittaudu hullujen huoneelle, jos kuvittelet, että vilkku vasemmalle = lupa ohittaa!

        Parempi olis ite men hoitoon jollei ymmär lukemaansa!


    • veko0

      Ohitusmerkki joo,ikinä en lähde ohi mistään ennekuin olen varma että se on turvallista tehdä,tarkoittaa siis että en luota kuin itse tekemiin havaintoihin.

    • Sairas nykymeno

      On se kumma kun liikenne sujui ennen ihan hyvin ilman mitään kuvaamisia ja kameroita. Sairasta tämä nykymeno. Liikenne on pelkkää kiusaamista ja v*ttuilua. Ohitettavatkin ennen hiljensi, jotta ohittajat pääsisivät paremmin ohi....

      sitä tuo rekkakuski ei ainakaan tehnyt, päin vastoin haittaisi ohitusta ajamalla hiukan vasemmalle jotta olisi hankalampi ohittaa ja painoi torvea.

      • prosdraobs

        Älä nyt lässytä, että nykyaikana rekat alkaisivat jarruttamaan keskellä valtatietä.
        Ja vaikka rekkakuski olisikin voinut tehdä jotain vähän paremmin, sillä ei ole lopputuloksen kannalta mitään väliä. Tuollainen kilahtaja on umpihullu joka tapauksessa, eikä kuulu liikenteeseen.


      • vammanenvajakki

        Selvästi rekkakuskin vika, sen olis pitäny pysähtyä pysäkille ja odottaa aamuneljään kunnes muu liikenne loppunut. Ei rekat saa tollai vaarantaa muuta liikennettä, melkein ajoi viattoman ohittajan päälle!
        Rekat pitää kieltää ja rahtiliikenne siirettävä jokilaivoihin, paitsi kalastusaikaan sekin on kiellettävä. Rautaitiet pitää kieltää kun kaikki jää tasoliittymissä alle, lentorahtina kuljetettava mutta kuumailmapalloilla öisin ja vain yksi ilmassa kerrallaan ettei vaan satu mitään.


      • Kyllä joutuvat
        prosdraobs kirjoitti:

        Älä nyt lässytä, että nykyaikana rekat alkaisivat jarruttamaan keskellä valtatietä.
        Ja vaikka rekkakuski olisikin voinut tehdä jotain vähän paremmin, sillä ei ole lopputuloksen kannalta mitään väliä. Tuollainen kilahtaja on umpihullu joka tapauksessa, eikä kuulu liikenteeseen.

        >"Älä nyt lässytä, että nykyaikana rekat alkaisivat jarruttamaan keskellä valtatietä."

        Totta kai myös rekat siinä missä muutkin ajoneuvot joutuvat käyttämään jarruja välttääkseen kolarin. Se nyt on aivan selvä asia. Ja jos eivät kuskit niin tee, he ovat osasyyllisiä mahdolliseen kolariin. Näistähän on lukemattomia oikeuden päätöksiä jo olemassa.

        Tuskin tässä kukaan on Skodakuskin tekosia puolustelemassa, ei niin pidä ymmärtää asiaa.


      • prosdraic
        Kyllä joutuvat kirjoitti:

        >"Älä nyt lässytä, että nykyaikana rekat alkaisivat jarruttamaan keskellä valtatietä."

        Totta kai myös rekat siinä missä muutkin ajoneuvot joutuvat käyttämään jarruja välttääkseen kolarin. Se nyt on aivan selvä asia. Ja jos eivät kuskit niin tee, he ovat osasyyllisiä mahdolliseen kolariin. Näistähän on lukemattomia oikeuden päätöksiä jo olemassa.

        Tuskin tässä kukaan on Skodakuskin tekosia puolustelemassa, ei niin pidä ymmärtää asiaa.

        Kyse oli siitä, että ohitettavalla olisi joku velvollisuus jarrutella ohitusta helpottaakseen. Ei ole normaalisti. Vaikka tässäkin tapauksessa kuski kyllä väitti hidastaneensa ohituksen aikana.


    • kukkeliskikkelis

      Juopporekkakuski laittanut autoon kameran ja kovasti hakenut ja provosoinut dramaattista materiaalia tallennettavaksi.

      Perkeleen juoppo.

    • TR kuski

      En puolustele skoda kuljettajaa, mutta ei ne rekkakuskitkaan aina oo pulmusia.
      Ajelin torstaina pohjanmaalla kohti Isojokea traktorilla ja käännyimme kummatkin vasemmalle risteyksesta minä edeltä traktorilla ja rekka perässä.

      Suuri oli yllätys kun rekka kiilasi jakajan väärältä puolen eteeni.

      Lähellä oli kolari, miten tuohonkin pitäisi varautua ja osata ennakoida!
      Oli vielä perävaunullinen yhdistelmä.

      Kamera kun olisi ollut niin myös youtubeen laittaisin, se on varma!

    • käy optikolla

      Vai "Tuon yhden virheen takia (joka siis oli jarrutus ja kosto rekkakuskille, ei itse ohitus)"?

      TLL 18§ mukaan jo ohituksesta löytyy kolme virhettä:

      Ohituskiellot

      Ohittavan ajoneuvon kuljettajan on tarkoin varmistauduttava, ettei ohitus aiheuta vaaraa.

      Ohitus, johon käytetään vastaan tulevan liikenteen puolta, on kielletty:
      1) näkyvyyden ollessa mäenharjan tai kaarteen vuoksi tai muusta syystä turvalliseen ohitukseen riittämätön;
      2) jollei ohitukseen käytettävä ajokaista ole riittävän pitkälti vapaa ja esteetön turvalliseen ohitukseen;
      3) jollei ohittaja ohituksen jälkeen vaaratta ja muuta liikennettä oleellisesti häiritsemättä voi palata jonoon;

      Puhumattakaan muusta törkeästä liikenteen vaarantamisesta jne.

      Kyllä aloittajalle voi todeta että usein käynti optikolla riittää..

      • Muudolf Hitler??

        Niin, on mahdollista ettei Skodan kuljettaja vain EROTTANUT moottoripyörää. Miksi sinäkin kirjoittelet noin aggressiivia viestejä, jos noin sekoat netissä, niin mitenköhän käyttäydyt itse liikenteessä?


      • prollesralle
        Muudolf Hitler?? kirjoitti:

        Niin, on mahdollista ettei Skodan kuljettaja vain EROTTANUT moottoripyörää. Miksi sinäkin kirjoittelet noin aggressiivia viestejä, jos noin sekoat netissä, niin mitenköhän käyttäydyt itse liikenteessä?

        Se on skodakuskin vastuulla erottaa mitä edessä on. Jos se ei onnistu, niin sitten ei ohiteta / ajeta lainkaan.
        Kuitenkin valottoman / heikkovaloisen mopon erottaminen on vaikeaa, joten itse ohituksen melkein jokainen olisi varmaan antanut Anteeksi skodamiehelle, vaikka se virhe olikin. Mutta ohitusta seurannutta urpoilua ei voi hyväksyä.


    • Taas minä

      Ketjun aloittajana jatkan vielä kerran... Jukka-Pekka Tarkiainen on laittanut videon rohkeasti omalla nimellään jakoon, se on hieno asia, me muut kun huutelemme täältä nimimerkkien takaa. Netissä nähdyt agressiiviset viestit ovat ampuneet monilta yli, ennemminkin kuin liikenneturvallisuudesta, tämä tapaus osoittaa että kaikki tekomme ovat julkisia ja oikeuslaitoksen lisäksi meidät tuomitaan mediassa, vieläpä usein liioitellun julmasti. Tämä osoittaa myös, että meillä on joukko aktiivisia trolleja, jotka eivät ymmärrä tekojensa seuraamuksia, tai iso joukko suomalaisia on todellisia imbesillejä.Tarkiaisen tarkoitus oli selkeästi osoittaa ohittajan hölmöys tuossa tilanteessa, oli muiden henkilöiden ratkaisu kaivaa kuskin tiedot esiin ja levittää niitä netissä. Jälkiviisaasti voidaan sanoa, että rekisterinumeron peittäminen olisi ollut järkevää ja kohtuullista, maalta vain on helppo huudella ohjeita kun merellä myrskyää. Antakaas vähän armoa molemmille miehille, se joka ei ole ikinä hölmöillyt liikenteessä heittäköön ensimmäisen kiven!

    • Puskuritarra

      Voisiko joku tarrafirma painaa puskuritarran jossa lukee:Tuulilasillani on tallentava kamerajärjestelmä...? Tekisi ohituksista hieman harkitumpia. :)

    • aina oikein

      Kuten jo toiseen ketjuun kirjoitin; kaikki joilla on liikennerikkomustaustaa voisivat jäävätä itsensä näistä keskusteluista !!

    • Poweria

      Kokoomuslaisille yrittäjille pitää ainakin antaa ylinopeudet liikenteessä, kysymyksessä on tehokkuus, ajan säästäminen, uutta luovaa yritystoimintaa, aamen.

    • oikein toimittu

      Meilllä on kovin paljon näitä Skoda , Audi ja BMW miehiä ja naisiakin. Hyvä, että asia tulee esille ja ymmärtävät, että kameroita alkaa olla monessa autossa. omavlvontaa on. Jokaisen käytöksen liikenteessä tulee kestää rekisterinumeroiden esittäminen. Sitävartenhan rekisterinumerot ovat, että niitä käytetään tunnistamiseen. oikein toimittu.

    • kolmen auton haltija

      "Sitä vartenhan rekisterinumerot ovat, että niitä käytetään tunnistamiseen. oikein toimittu. "

      Väärin toimittu. Rekisterinumero kyllä kertoo auton omistajan ja haltijan, mutta ei sitä kuka on ratissa! Tällä kertaa onneksi taisi käydä niin, että se oli sama kuin haltija, mutta niin ei ole läheskään aina. Entäpä jos siellä olisikin ollut vaikkapa haltijan vaimo, poika tai muu, jolle haltija on ihan luvallisesti autoaan lainannut. Siinä olisi aiheettomasti liattu niin syyttömän miehen kuin firmankin maine. Juuri siksi pitäisi tuollaisista kuvista ja videoista ainakin osittain peittää rekisterinumero. Syyllinen kyllä tunnistaa itsensä siitä muutenkin. Somen lynkkausvoimaa ei nykyään auta vähätellä.

      • prolleridralle

        On siinä osavastuu haltijallakin, jos on kasvattanut luonnevikaisen pojan.
        Se, että itse itsensä tunnistaa ei ole mikään häpeärangaistus.
        Mutta ehkä rekkakuskin olisi kannattanut aloittaa videon levittely poliisista. Mutta ei rekkakuski ole tässä ainoa ehkä vähän aiheettoman suurta kohua luonut, vaan myös media on lööppijuttuineen varmistanut, että skoda-mies on hiljanen jatkossakin.

        Toisaalta tuo temppu oli skodamieheltä täydellistä kusipäisyyttä osoittava. Sinänsä jopa pahempi kuin monella tappajallakaan, kun kuolema usein seurannut vaikka "reilusta" tappelusta vahingossa.

        Tässä nyt joka tapauksessa skodamies ehkä sai vähän enemmän kuin ansaitsi, mutta toivottavasti tapaus toimii varoittavana esimerkkinä muille liikennemulkuille. Sitä vaikutusta Ei olisi tullut normaalilla poliisimenettelyllä.


    • Ajeleva

      Olen samaa mieltä. Kannattaisi rauhoittua. Kuinkahan rekkamies kuvasi videon ? Onko rekassa kiinteä kamera ? Eihän rekkamies vain kuvannut kädessä olevalla kännykällä, jolloin kyllä vaarallisesta tilanteesta aiheutui vielä vaarallisempi. Rekkamies voisi ilmoittaa julkisesti kuvaustavan, jotta kokonaisuus selviäisi kaikille. Tien päällä näkyy kyllä rekkamiehiä (suomalaiset kilvet), jotka ajavat esim. Kehä III: ssa kaksitoista kilometriä vasenta kaistaa ja jono kasvaa. Ko. ukko muuten puhui kännykkäänsä ilman handsfreetä.

      • kiitos kun muistutit

        en olekaan käynyt näillä sivuilla piiiitkään aikaan, nyt muistin miksi.


    • Käytöstapoja teille.

      Kunhan nyt muistettaisiin että inhimillinen ihminen töppää joskus pahastikkin.
      Tämän tapauksen tärkeis viesti tulisi olla, että kaikki osalliset tekee parhaansa että rikkeen teosta selvittäisiin ilman kuolonuhreja.
      Ei sovi mitenkään tilanteeseen että tapahtumapaikalla ja -tilanteessa aletaan jakelemaan rangaistuksia, ei tööttäilemällä tai äkkijarrutuksin.
      Ei joustavuudesta ja hyvästä käytöksestä tulisi tinkiä missään tilanteessa.
      Rangaistukset ehditään jakaa,niiden toimesta joille se kuuluu.

    • Huomiovaatteet ylle

      Moottoripyöräilijöille pakoliseksi huomiovärisen takin (myös hihat) käyttö!
      Kypän oltava huomiovärinen ja valoa heijastava!
      On omaa tyhmyyttään että pitää ajaa maantiellä mustissa ajoasuissa ja mustassa kypärässä. Kun ei näy liikenteessä ei näy. Tämä kommentti on eilisen liikennekokemuksen perusteella kun oli ohituskolari moottoripyörään lähellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1653
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1110
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      763
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe