Metsäkylän koulun vanhan puolen sisäilma? Sairastuuko lapsemme?

Kosteuttako..

Olen huolissani tytöstäni, joka opiskelee Metsäkylän koulussa ensimmäisellä luokalla. Tyttöni on ollut hyvinkin terve ollessaan päiväkodissa ja esikoulussa. Hänellä on ollut vain yksi korvatulehdus ihan pienenä.

Nyt käytyään koulua täydet neljä kuukautta hänellä on ollut korvatulehdus, jota hoidettiin antibiooteilla. Sen lisäksi hänellä on kuivaa yskää. Tällä hetkellä hänellä on poskiontelotulehdus ja jatkuvaa kuivaa yskää ainakin iltaisin, joten minua kiinostaa löytää syy nyt tähän sairasteluun.

Metsäkylän koulun rehtori lähetti kirjeen kaikille 7.10.2014. Kirjeessä kerrottiin, että koulun vanhassa osassa olevat opettajat ovat ilmeisesti alkaneet oirehtia vanhan osan sisäilmasta. On perustettu sisäilmatyöryhmä (Joka koostuu kaupungilla työskentelevistä virkamiehistä.) He ovat kokouksessaan päättäneet tehdä tutkimuksia rakenteisiin, ja rehtorin kertoman mukaan tulo- ja poistoilmoistakin löytyy pöytäkirjat. Päätetyt tutkimukset on nyt tehty.

Olen pyytänyt rehtorilta papereita tehdyistä tutkimuksista eilen, ja illalla vastauksen sain lapseni repussa kirjallisena. "Soitin Jukka Nurmelle, joka on sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja ja rakennuttamispäällikkö. Hän sanoi, että Metsäkylän vanhan osan tutkimustuloksia ei luovuteta muuta kuin sisäilmatyöryhmän käyttöön."

No, lapseni oireilee mahdollisesti sisäilmasta. Ja hänet pitää tietenkin kouluun laittaa, vaikka minulle ei anneta tutkimustuloksia millaisessa sisäilmassa hän työskentelee. Käsitykseni mukaan tutkimustiedot ovat julkisia ja tutkimukset ovat valmistuneet...mutten saa niitä...kumma juttu... Mietin tietysti seuraavaa porrasta, mistä paperia alkaisi saamaan :) JATKUU KOMMENTEISSA...

18

1806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama kuin edellä...

      Soitin eilen eräälle virkamiehelle, jos hän voisi toimittaa nämä tutkimustiedot. Hän lupasi ne toimittaa työpaikalleni kello 10 aamulla. Kymmeneltä hän soitti, ettei anna tutkimustuloksia.

      Luulisi kun julkisiin tiloihin on tehty tutkimus julkisin varoin..niin tulokset ovat kaikkien nähtävillä, vallankin kun lapsi oirehtii ja vanhempi haluaa tämänkin syyn tutkia pois vaihtoehdoista.

      Lapseni muuten kertoi eilen, että hänen luokassaan kävi miehiä eilen mittareiden kanssa?

      Tulee mieleen..
      1. Onkohan tutkimukset tehty
      2.Jos tulokset ovat puhtaat, miksi niitä ei saa..

      Hauska "sattuma" kun vielä juuri tänään kävin koululla..Vanhan puolen katolla oli useita miehiä, kyselin tietysti heidän touhuistaan...
      Kertoivat korjaavansa parhaillaan vesikattoa, joka oli kuulemma vuotanut villoihin asti. Kertoivat myös, että kyseisessä kohdassa on jäljet mistä on ennenkin käyty korjailemassa. Kysyin, mites villat...pitääkö vaihtaa? Kuulemma ilman vaihtoa tuulettuvat hyvin räystästilan kautta.

      Pitää lähteä töihin....kaikki, joilla huolta asiasta ja oireita...kommentoittehan tänne, niin saamme tiedon pikkuistemme turvallisesta kouluympäristöstä..ja ihanien opettajien :)

    • Nyrkillä naamaan

      Vesikaton vuodosta saamme kiittää niitä nyt 15-17 vuotiaita jannuja jotka sen pistivät paskaksi, kuunnalla ei ole oikein varaa korjata.

      Mutta suosittelisin rikosilmoituksen tekemistä rehtoria kohtaan, termillä pahoinpitely, sitähän se on jos lapsi pakotetaan opiskelemaan huonoissa olosuhteissa.

      • suhteellisuudentajui

        Jaa ettei ole varaa korjata. Niin kauan kuin yksityispihoja valaistaan kunnan verovaroin, on kunnalla varaa korjata mitä vain.


    • Venäläistä salailua?

      Kyseisellä koululla vaan oireilevat opettajat ei uskalla kertoa omista oireistaan. Olen huomannut vanhan osan ikkunoitten olevan auki tämän tästä joka päivä. Taitaa happi loppua... Olisi tärkeää nyt kaikkien kertoa avoimesti oireistaan tänne. Jokaisen, jonka perheessä lapsi on oirehtinut laittaa sähköpostia kouluterveydenhoitoon. Jos sisäilma aiheuttaakin jotain, on helpompi asiaa käsitellä...on alkaneet oireet ovat lapsen "sairaskertomuksessa" koneella.

      Ja eihän kukaan asialle mitään tee, jos oireita ei tiedoteta kouluterveydenhoitoon oppilaidenkin osalta. Opettajat ovat rehtorin kirjeen mukaan omat oireensa työterveyshuoltoon ketoneet. Kumma, ettei lasten perheille ole tämän perusteella myös kyselyä järjestetty.

      Mutta tärkeintähän on saada julkiset asiakirjat nähtäville...siis tutkimustulosten tiedot...silloin olemme ajantasalla ja voimme lapsemme kuluun lähettää !!

    • Tuuteli6

      Meillä on kyseisessä rakennuksessa olevalla punaiset silmät ja hieroo niitä. Voisikohan olla oireita sisäilmasta. Kyllä tuollaiset paperit tutkimuksista pitäisi meille vanhemmille antaa.

      • Mirkku74

        Olen kuullut, ettei uuden puolen opettajat edes kaikki suostu menemään sinne vanhalle puolelle. Pitääköhän paikkansa? No, huh huh...lapset sinne sitten.


      • Joksu2
        Mirkku74 kirjoitti:

        Olen kuullut, ettei uuden puolen opettajat edes kaikki suostu menemään sinne vanhalle puolelle. Pitääköhän paikkansa? No, huh huh...lapset sinne sitten.

        Mirkku, sinnehän ne ykkösluokkalaiset sijoitetaan tietenkin! Eivät reppanat vielä edes tiedä sisäilma sanaakaan :) Joten eivät varmasti asiasta ala valittamaan. Kukahan nämä luokkapaikat jakaa? Sitä ihmettelen, että nämä opettajat ovat siellä. Lähtevät varmaan heti, kun saavat paremman työympäristön.


    • muutakin kiertäny

      Silmien kirvelyä voi aiheuttaa ilmanvaihdosta tuleva lasivillapöly. Äänenvaimentajat sitä huokuvat puhtaan ilman sekaan.

      • tietämätön

        Miten ilmanvaihdosta tulee lasivillapölyä?


      • kirjoitakenttään
        tietämätön kirjoitti:

        Miten ilmanvaihdosta tulee lasivillapölyä?

        Ne äänenvaimentajat ovat reikäisiä sisäkkäisiä putkia, joissa ilmanpaineen vaihtelu vaimennetaan lasivillaan. Lasivilla on tiiviisti reikäputken ulkopuolella, mutta voimakas ilmanpaineen vaihtelu eli ääni väsyttää kuituja poikki. Jatkuva matala jumputus, jota ei edes kuule, pumppaa pölyä vaimentajasta ilmavirtaukseen. Niin se piikkipöly tulee sieltä hitaasti mutta varmasti.


    • huolissaan

      Onkohan tutkimusia tehty. Millaisia? Kuka tekijä? Tulokset?

    • aspergillos

      ja tässä lisätietoa.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=seh00071

      kokemuksesta tiedän, että ärkeintä on hankkia itse tietoa, jotta tietää mistä on kysymys.
      Koululle aina edullsinta olisi avoin linja, Se rauhoittaa vanhempia kaikkein parhaiten. Kunnollinen tiedottaminen on kaiken a ja o.

      Hyvä ensihädän sisäiliman parannuskeino on esim. sisäilmanpuhdistimet.
      Esim Sterimat, tai Ispector secin laitteet. Luokkiin ja käytäville neliötten mukaan.

      http://www.sterimat.fi/fi/etusivu/

    • aatella

      onkos täällä taas jotain hysteriaa liikkeellä, olen kuullut ym. lauseita?? ei ehkä kaikkea uskoa mitä kuulee

      • lapsipesuvedenmukana

        Suuri osa sisäilmahysteriasta on ilmapiiriongelma.
        Tutkimuksissa ei muuten oteta huomioon, että iso mikrobilähde ovat kodit. Vaatteiden mukana voi tulla kaikki löydetyt mikrobit ja eläinallergialähteet. Eli tutkimuksiin tulisi lisätä myös kotien sievelynäytteet. Näissäkin asioissa yksinkertaisin selitys on usein pätevin.

        Työpaikalle tultaessa eräät saavat oireita jo autossa. Mieleen ei kuitenkaan juolahda, että ilmastointilaite eli jäähdyttäväa ilmanvaihtoa tekevä laite on homepesä. Syytetään sitten työpaikkaa. Oikeasti tuo itse oman auton hometta työpaikalle vaatteissaan ja hiuksissaan. Muutkin voivat oirehtia tuosta tuodusta homeesta. Eli sivelynäytteitä tulisi ottaa autoistakin.


    • ongelmaon

      Täällä yksi lisää, joka on sitä mieltä, että Metsäkylän koulun vanhassa osassa on hometta/sisäilmaongelmaa! Meidän ekaluokkaiainen ollut täysin sairastelematta sen jälkeen kun 4 v nielu- & kitarisat leikattiin. Mutta nyt kun koulun on aloittanut on kokoajan ollut kipeänä! On ollut ihmeellisiä päänsärkyjä, vatsakipua ja huonovointisuutta (tällaisia ei ole ollut koskaan ennen) ja monen monta kuumetautia, kurkku kipeänä jatkuvasti, yskää, nuhaa ja korvatulehduskin juuri!

    • Hervantalainen

      Onko tästä tuoreempaa tietoa? Meinataanko remontti / peruskorjaus tehdä? Onko tutkimustuloksia julkaistu?

      Mietimme Metsäkylään muuttoa ja meillä on 5v lapsi joka menisi eskariin ensi syksynä. Homekouluun emme häntä tietenkään halua!

    • metsäkyläläinen

      Ymmärtääkseni koulun vanha puoli on tällä hetkellä kokonaan pois käytöstä ja se aiotaan ainakin peruskorjata. Koulun rehtori kuulemma toivoisi kokonaan uutta rakennusta sen tilalle remontoimisen sijaan. Tämä viestiketju on jo puolitoista vuotta vanha ja tilanne on siitä muuttunut oleellisesti. Metsäkylässä on uusi vastavalmistunut koulun osa otettu käyttöön nyt elokuussa ja se on viimeisen päälle hieno ja ilmanvaihtokin täysin eri luokkaa kuin tuossa vanhassa ongelmasiivessä. Lisäksi lähivuosina rakennetaan vielä lisää uutta koulua, joten koulun vuoksi ei kannata muuttoa Metsäkylään jättää tekemättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1971
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1275
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1178
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      95
      1048
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1010
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe