Hirvittävä velkaongelma! Hyville neuvoille käyttöä!

Kuiville pyrkivä

Olen ajautunut omaa tyhmyyttäni ja liiallisen päihteiden käytön takia hirvittävään velkaongelmaan. Minulla oli puolen vuoden jakso, jonka aikana en saanut laskuja maksettua, vaikka rahaa olisi ollut, ja näin kaikki asiat jäivät retuperälle. Ongelmaa syventää pikalainat, joita olen pöllyissä ottanut ilman harkintaa.

Tilanne on se, että täysin normaaleja laskuja, kuten sähkö, sairaalamaksuja ja puhelinlaskuja on jäänyt maksamatta. Näistä voinkin selvitä, mutta en tiedä, miten voisin katkaista pikavippien korkojen kohtuuttoman kasvamisen. Pikavippivelkoja on noin 8500 euroa. Vuokrarästejä 1400 euroa, ja muita maksamattomia laskuja noin 2000 euron edestä. Sen lisäksi minulla on vanha pankkilaina, jonka kuukausierä on 250e, ja sitä on jäljellä 5000e

Todellinen maksukykyni on kuitenkin vain 400e/ kk kaikkeen velanhoitoon. Mikä olisi paras keino pyrkiä estämään kulujen karkaaminen mahdottomiksi, ja taittamaan velkaa ennen kuin on liian myöhäistä.

Yrittää sopia pikavippifirmojen kanssa koron kohtuullistamisesta? Pyytää suoraa ulosmittausta. En tahtoisi luovuttaa nyt kun olen kuivilla, joten kaikki neuvot otetaan vastaan.

21

1247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäjotakin

      Ota yhteys velkaneuvojaan HETI, tosin sinne on pitkät jonot. Maksa pienimmät vipit pois ja isot kyllä nyt menevät ulosottoon. Noilla kuukausituloilla tai lyhennyksillä et kummoisia pysty sopimaan firmojen ja laskujenperijöiden kanssa joten mitään ei ole tehtävissä kuin lottovoitto tai etsiä työ josta tienaa. Ja vuokrarästit on kyllä jonossa siis ensimmäisenä, ilman asuntoa on lähes mahdoton elää ja uutta vuokra-asuntoa erittäin hankala saada jos maksuhäiriöitä jne. Sosiaalitoimesta voit kysyä noihin sähkö ja sairaalalaskuihin apua jos tulosi jää normin alle. Seurakunnasta ruokaseteliä jolla saat ruokaa.
      Heräsit liian myöhään valitettavasti, mutta

      1. tilaa aika velkaneuvontaan
      2. yritä selvittää vuokrarästit ajantasalle mahdollisimman pian jollakin maksusuunnitelmalla
      3. ota yhteys sos.toimeen
      4. etsi parempi työ
      5. maksa pienimmät vipit pois, tosin et pysty siihenkään
      6. varaudu ulosottoon ja useamman vuoden 'velkavankeuteen'
      7. hae apua päihdeonglemaan jne.

      Ja elämää on ilman rahaakin! Tsemppiä!

    • Kerroppa todelliset kk-tulosi.. velat siis yht. n. 17.000€ on aika paljon jos niitä voit vain 400€/kk lyhennellä. Eipä velkaneuvojalle meno ainakaan tilannetta pahenna mutta luulenpa että hirveesti ei ole vaihtoehtoja näillä tiedoilla antaa. Ilmeisesti suosittelee velkojen päästämistä ulosottoon jotta aloittajalle jäisi rahaa elämiseenkin (ja ehkä vuokranmaksuun).

      Tärkeintä olisi hoitaa vuokrarästit ja sähkö kuntoon jos et halua asua kadulla tai kaverien nurkissa. Jos on joku pieni velka joka ei vielä ole uo:ssa niin maksa sellaiset ensin pois, loput pyydät siirtämään ulosottoon. Oletan että aloittajalla on jo merkintöjä luottotiedoissa joten ainakin lisävelanotto "hallinnassa". Jos ei ole niin ota oma luottokielto. Jospa UO aikanaan toteaisi varattomaksi ja siten säästyisit tässä vaiheessa ulosotolta. Mutta heti kun saat työpaikan yms niin vasta sitten olisi järkevää alkaa hoidella velkoja vaikka kalliiksi tulee sekin vaihtoehto. Turha toivo myös sopia pikavipeille uusia maksusuunnitelmia, noilla tuloilla(tiedoilla) ei mitenkään onnistu. Eli ASUMISKULUT ja RUOKA nro 1 ja veloista hoidat vipit viimeisenä PAITSI ne vipit jotka saisit 1-2 erässä kokonaan maksettua, näin säästät tulevissa käräjöintikuluissa sievoisen summan.
      Kylmä totuus on että aloittaja herännyt liian myöhään, vaikka päihdeongelmaa sun muuta taustalla...

    • Kuiville pyrkivä

      Mietin sitä, että minulla on yksi yksi oljenkorsi jäljellä. Tarvitsisin pankkilainan, jolla voisin maksaa kaikki velkani pois. Tilanne on nimittäin se, että luottotietoni eivät ole vielä menneet, mutta pommi on räjähtämäisilläni. Pankkilaina on mahdollinen voisi olla mahdollinen, sillä minulla on mahdollinen takaaja tiedossa, joka voisi auttaa minua, kun olen niin voimakkaasti sitoutunut hankkiutumaan eroon päihteistä ja velasta. Palkkani avulla pystyisin lyhentämään
      isoakin pankkilainaa melko nopeasti.

      Ongelma on siinä, että en tiedä kuinka esitellä lainaneuvottelussa tilanne. Rehellinen tunnustus asiain tilasta tuntuisi hyvältä, mutta toisaalta pankeilla voi olla standardeja, jotka yksiselitteisesti estäisivät luoton saannin. En oikein tiedä, kuinka lainaneuvottelussa tulisi edetä.

      Myöntävätkö pankit lainaa hieman epäluotettavimmillekin ihmisille, mikäli takaajan tiedot ovat hyvät?

      • Velekaneuvoja

        Ehdottaisin myös velkaneuvojalle menoa. Mutta kaikkein tärkein asia on ottaa itseä niskasta kiinni ja muuttaa oma elämä. Jollet sitä tee, niin huonosti käy.

        Tilanteessasi on huono ratkaisu pyytää sukulaisia, hyviä ystäviä tai muita takaajiksi. Se on kuin siirtäisi ongelmaa eteenpäin. Jos vaikka saisit lainan, niin et kuitenkaan tajuaisi muuttaa elämääsi. Sitten takaajat lopuksi maksavat velkasi.

        Eli. Menet velkaneuvojan puheille, muutat elämäntapasi ja hakeudut velkajärjestelyyn (jos siihen on edellytyksiä). Et vetkuttele enää. Tässä elämässä ei venkuilulla pärjää. Jotka väittävät toisin, ovat siinä harhassa missä sinä olit jokin aika sitten ennen tätä heräämistä.


    • ei onnistu

      Tätä et halua kuulla, mutta sinun historiallasi ja päihdeongelmaisena, vaikka nyt kuivilla, ei mikään pankki sinulle lainaa. Ja kyllä ihmettelen, jos joku on niin hullu, että takaisi sinulle lainaa, sillä vaikka kuinka nyt vakuutat, on enemmän kuin todennäköistä, että tulet taas ratkeamaan ja kaikki maksusi ovat jälleen levällään. Takaaja joutuisi mitä todennäköisimmin itse hoitamaan velkasi.

      Toivottavasti olen väärässä, mutta epäilen sitä.

    • Tuskin onnistuu henkilötakaus. Mutta taustat tutkitaan ja en edes suosittele lainaneuvotteluissa mutkien suoristelua. Kannattaisi sosiaalitoimesta tiedustella apua vuokrarästeihin, nehän on nyt ne ensiksi hoidettava pois. Sitten vasta muut velat.

    • varaa ajat

      Velkaneuvonnassa ja sosiaalitoimessa sosiaalijohtajan kanssa teet maksusuuunnitelman ja annat tilisi käyttöoikeuden väliaikaisesti sosiaalitoimelle. ELi saat käyttörahaa ja kaikki kulusi maksetaan, kyseessä on sosiaalitoimen mahdollistama asia, jossa mopo on karannut käsistä ja he maksavat tililtäsi kaikki kulut ja muut velvoitteet.
      Varaa ajat molempiin, koska tuo järjestely on kuitenkin edunvalvontaa lievempi ja auttaa sinua pysymään kuivilla, jotta pääset takaisin elämään kiinni ja sinun tulevaisuutesi on kuitenkin parempi selvinpäin.

      Sitoudut myös alkoholismin hoitosuunnitelmaan ja sitoudut noudattamaan sitä täysin. Tässä on tarkka valvonta, mutta sinut saadaan tuosta suosta vielä ylös. Mutta se vie aikaa. Eli saat eri ammattilaisia avuksesi ja asiat järjestyvät, mutta orientoidu monen vuoden suunnitelmaan.

    • talousnero(c)

      Jos ei muu auta, otat mukaan vankan näytön maksukyvystä (että pystyt nykytilanteessa todellakin käyttämään 400€/kk velan kulujen ja kuoletusten hoitoon), vaihdat kaikki nykyiset luottosi ja velkasi pankkilainaan pitkällä maksuajalla välttääksesi pikavippifirmojen käsittämättömät vuosikorot ennen kuin ne alkavat kerätä niin paljon korkoa korolle ettet pysty ikinä maksamaan takaisin ja kun sinulla on yksi ainoa laina, kaikki muut maksut ja luotot maksettu, sitä on helppo hoitaa. Korko pienempi kuin vippifirmoilla ja homma pysyy käsissä.f

    • Ruttolaina

      Onko talousnero(c) käynyt tuollaisia lainaneuvotteluita paankissa viime aikoina. Sinut nauretaan ulos! Ei auta vakuudet, ei takaajat Niin kauan kuin tiliotteesta näkyy maksuja verenimijäfirmoille ei saa lainaa. On kuulemma pankin johdon päätöksiä ettei pikavippimiinaan astuneita jeesata. Ei vaikka lainanottaja suostuis maksamaan reippaastikin korkoa. Ainoa mahis on jos saa TS säätiön takauksen, silloin joku pankki ehkä suostuu.

    • Jos joku suostuu takaamaan lainan, niin sillä voisi maksaa ainakin pikavipit svidduhun.

    • totuus löytyy

      kaurapuuro on velanmaksajan uskollisin ystävä

    • Nainen23v.

      Saisitko pankista esim. joustoluottoa? Siihenhän ei takaajaa tarvita. Itselläni oli vuosi sitten tilanne se, että oli osamaksulaskuja n. 1000e, luottokorttivelka 3000e, plus muut velat 3000e, eli yhteensä n. 7000€. Menin pankkiin kysymään joustoluottoa, jolla maksan sitten muut velat pois ja lyhennän vain tuota yhtä joustoluottoa. Suostuivat pankissa tähän järjestelyyn ja sain kuukausilyhennyksen 200e/kk. Olen nyt vuoden ajan lyhentänyt joustoluottoa n. 400-600e kuussa ja jäljellä on enää maksettavaa n. 1500e.. Omaa tyhmyyttä omat velkani mutta tässä tapauksessa kannatti kääntyä pankin puoleen koska on ahdistavampaa maksaa velkoja miljoonaan eri paikkaan. Nettotulot ovat minulla 1400-1600e välillä ja silti suostuivat minulle pankista lainaamaan. Eihän joustoluotto se edullisin välttämättä ole mutta halvemmaksi tulee kuin maksaa korkoja ym. eri paikkoihin.

      • M.Osuri

        Aloittajalla oli jo vanhaa pankkilainaa 5000e, jota maksaa 250e/kk, kokonaismaksukyky lainoile 400e/kk.
        Muita velkoja ja vuokrarästejä kertynyt samalla 12.000e.

        Voihan sitä joku pankki lainatakin?


    • velkainen

      samaan tilanteeseen olen ajutunut kuin aloitaja. kerompa tässä nyt oman tarinan ulos otossa on tällä hetkellä noin 60.000euroa ja vouti ottaa joka tilistä 560euroa onjo ottanut ainakin 10v olen yhdenkerran koitanut päästa velkajärjestelyyn mutta velkojat vastusti sitä.tilistäni jää 1075euroa jolla pitäis maksaa vuokra ja sähkö muutkulut.nyt kuitenkin olen omaatyhmyytäni päästänyt kertymään vuokra rästejä jota on tällähetkellä 1145euroa ja vukran antaja on antanut sille masu aikaa 1viikko tai muuten hakevat häädön neuvotelun vara ei ole semoista summaa en saa keneltäkään lainaa .voisko sosiaalitoimisto auttaa asiassa ja sopia niidenkanssa maksu ohjelmasta kun vukran antajan kanssa ei enää voisopia vai olisko helpompi lopettaa elämä tähän onko muilla ollu saman laista ogelmaa .hankala olis käydä työssä jos ei ole asuntoa varmaan pitäis ottaa lopputili olen ollut työssä samassa työpaikasssa 32v .

      • möhkökala

        Eikös tuo velkasumma ole jo tullut maksetuksi, jos ulosotto kestänyt 10 vuotta? Kannattaa sos.toimistosta kysyä jos vaikka sosiaalista luottoa saisi rästivuokriin, vaikka kiire taitaa tulla jos maksuaikaa vain viikko.


      • qwertyyyy
        möhkökala kirjoitti:

        Eikös tuo velkasumma ole jo tullut maksetuksi, jos ulosotto kestänyt 10 vuotta? Kannattaa sos.toimistosta kysyä jos vaikka sosiaalista luottoa saisi rästivuokriin, vaikka kiire taitaa tulla jos maksuaikaa vain viikko.

        Jos hänellä on tällä hetkellä 60000 niin summa lienee ollut jotain muuta 10 vuotta sitten. Toisaalta on voinut olla vähemmänkin sillä 560 menee jo korkoihin tuollaisessa summassa. Toisaalta jos uo ottanut jo 10 v niin pianhan ne jo vanheneekin.


    • Apualöytyy

      Itse sain apua velkajärjestelyllä. Vielä on kesken maksut mutta kyllä se tästä helpottaa. Yksi hyvä ja nopea vaihtoehto on www.velkajarjestelyyn.fi

    • Äölkjhfdgjj

      Minä sain myös apua velkajärjestelyllä ja nyt kaikki velat vekojille maksettu. Voi että kun olen helpottunut!

      • bhoogojr3wgjoir3wjo

        Velkojasi kuitenkin hieman leikattiin? Eli sait muutaman kymmentä tuhatta verotonta etua verrattuna niihin, jotka osaavat elää budjettinsa mukaan. Voi että!


    • aivanesya

      Noilla luvuilla päästä kaikki ulosottoon. Silloin loppuu myös pikavipin kohtuuton korko. Ja sitten 15vuoden kuluttua ne velat joihin ei 400 kuussa riittänyt menevätkin roskakoriin. Ulosotto vie sen kolmasosan palkasta ei enempää.

    • Maksa sähkölasku ja kaiken muun annat mennä ulosottoon , varma kämppä alle ja ressaaminen veks.
      Hiukan palveluiden tarjonta heikkenee mutta ei paha

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe