Vaihtomoottorien kestävyys?

primerave

Tarkoitus olisi laittaa 2005-mallinen primera farkku vaihtoon, kun tuli dieselin tarve.

Kävin parissa liikkeessä katsomassa 2009 ja 2010-mallisia diesel-avensiksia. Huoltokirjoista ja myyjän puheista selvisi että kumpaankin on yllättäen vaihdettu kone! Tätä ei siis ollut kummankaan auton myynti-ilmoitukseen laitettu.

Mietin vain että onko nuo vaihtokoneet jotenkin kestävämpiä, kuin alkuperäiset? Tuolla 2009-mallisellakin on ajettu vasta alle 160 tuhatta km ja kone on 15 tuhatta sitten vaidettu. Että kuinka pian on odotettavissa että se hajoaa uudestaan? Ei olisi kiva jäädä moottoritien varteen.

En tiedä uskallanko sitten sellaista ostaa. Sitten accord voisi olla yksi vaihtoehto ja mondeotakin kävin katsomassa, tosin se oli pieni bensa-turbo.

Tarvetta olisi kuitenkin vähän kuluttavalle autolle. Manuaali vaihtesto käy, kun on lähinnä maantieajoa

11

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suopala

      Ihan samoja koneita laitetaan tilalle, eli 145 000 vielä pääsee ja taas kajahtaa. Mutta ajattele sitä asiaa niin, että mistä löydät automyyjän , joka sen sulta huolii vaihtoon , kun oot kurvaillu lähelle koneen leviämistä tai muutenkaan kohtuu hyvitystä tarjoais, kun on nää kuluttajasuojalait ja virhevastuut, mistä niin itsekkin varmasti pidät kiinni. Siis riski auto niin saatava paljon suurempi kate, että voi vähän korvailla uudelle omistajalle. Osta kokeeks niin näät.

    • Hjälp gödsel

      Kestää tai ei kestä, mutta kun moottori tai vaikka vain kannentiiviste hajoaa, se kysyy sitten enemmän pätäkkää kuin kahden hengen maailmaympärimatka. On se ainakin jännittävää ajaa diesel-tojotalla, josta takuu ja virhevastuu ovat umpeutuneet. Ja kun pakoputkesta pelmahtaa valkoinen savu, tietää että on taas valittu uusi paavi, tai sitten se kansipahvi tahtoo muutaman tonnin. Kymmenen iässä kansipahvin vaihto on huomattavasti kalliimpi kuin auton arvo kunnossa ollessaan.

      Vaan eipä siinä mitään kun riskit tiedostaa. Tarjoa puolet pyynnistä ja jos myyjä ei myy, kävele seuraavaan Toyota-myymälään. Kuka hullu epäkurantista tavarasta maksaisi täyttä hintaa.

    • pihisee

      Osta vaan, niin tiedätpä ainakin syyn työssä käyntiisi. Terot jotka ajaa dieselillä tervehtiikin, morjens monesko moottori. Se terojen 3M tervehdys.

    • MOT

      Kysy Toyotan D4D dieseleilla ajavilta=moottorit on uusittu järjestäen

      • Toyota Corolla

        Kyllä se on hupun puppua, että Aven D4D moottorit porsii. Niillä ajetaan yleensä yli miljoona kilometriä. Taitaa olla tällä hetkellä parhaat dieselit kestävyydeltään. Tuo dieselmoottorien hajoominen on lähinnä volkkarin ongelma ei Toyotan.
        Lisäksi Avensis on kokoluokkansa paras ajo-ominaisuuksiltaan.


    • Näin meillä

      Millonkahan tulee vaihto, firman käytössä monta 350000km ajettua 4D4 ja yhtään konetta ei ole avattu. Ettei vaan olis kyseessä T5 miehet joille konetta vaihdetaan joka kolmannessa öljynvaihdossa.

      • onpa surkea firma

        Taitaa olla viivan alla miinusta, kun tuollaisilla romuilla ajelette.


    • köffffffff

      ihanan kallista ja tero maksaa. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kannet paukkuu .hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. vaihetaan koko moottori ja tero maksaa. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. takuu ei katakun puolet .ja tero maksaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.ihanan kallista mut tero maksaa .haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.vittu mitä paskoja ja tero maksaa hooooooooooooooooooooooo..hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

    • tekniks

      Ihan normi tero tuo "näin meillä". Ei millään tajua et siitä haluttais päästä eroon . Annettiin hirvee romu työ autoks, et älyäis ite lähteä, mut ei, ei meän tero mitään tajua, ja miten voiskaan , kun ei oo tarpeellisia välineitä. Pomokin sano sille jo kerran, et nyt toi romu lähtee ja sinä kans, mut ei tajuu. Ei sille oo palkkaakaan enää varmaa puoleen vuoteen maksettu ja duunissa se vaa norkoilee.

    • primerave

      Aamulla olin vaihdattamassa öljyt tyttären Ka'ahan ja kyselin samalla vähän noista Toyotan dieseleistä.

      Eli ainakin egr:rien ja kannentiivisteiden kanssa on paljon ongelmia. Ompa joissakin lohkokin halkeillut, sanoivat asentajat. Kumma, että ei mitään edistystä tule, vaan samoja "pommeja" laitetaan tilalle. Saadaan asiakas tyytyväisesksi ja sitten vaan vahinko kiertämään. Taitaa jäädä kyllä Avensikset kauppaan minun osalta. En kerta kaikkiaan uskalla ostaa.

      Vähän väärä palsta, mutta onko Accordin dieseleistä kokemusta? Muitakin vaihtoehtoja voi ehdotella, eikä tarvitse olla japanilainen. Taitaa parhaat dieselit (ja moottorit ylipäätään) tulla Ranskan maalta. Ainakin niitä on käytössä lukuisissa muissakin merkeissä, enkä ole niistä mitään Toyotan kaltaisia kauhutarinoita kuullut. Mutta asiallisia ehdotuksia?

    • bmm1

      Kansi taitaa mennä halki, kevytmetallia vai mitä lie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe