Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko Hyvinkään kauppakeskus Willalla tulevaisuutta

Willawa

Kaikki liikkeet on huonossa mallissa. Kiinteistöjä tyhjillään. Miten päättäjät kommentoi?

21

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123123123

      Eihän tämä ole enää päättäjien ongelma vaan Willan kiinteistön omistajan. Jos liiketilat ovat tyhjillään ja ne eivät tuota niin sitten voisi kuvitella että vuokrahintoja tarkastetaan alaspäin jolloin lisää yrittäjiä tulisi Willaan. Itse kyllä toivoisin että Willan vieressä olevat tyhjät kivijalkakaupat löytäisivät yrittäjät eikä kaikki keskittyisi Willaan

    • helmikuu

      Ne tolkuttoman kalliit vuokrat. Ei täällä missään Helsingin kantakaupungin vuokria tule maksaa. Monet pienehköt liikkeet kieltäytyivät aikoinaan sortumasta Willan torppareiksi ja pärjäävät hyvin nykyisillä paikoillaan.

    • tärkeämpääplease

      Totta kai on ja hyvä tulevaisuus onkin, vastahan se on rakennettu. Joutavaa spekulaatiota ja ajanhukkaa tuollainen kysely ja kirjoittelu.

      • limbomesta

        Kauppiasko heräsi puolustamaan? Kyllä kipeistäkin asioista täytyy kertoa julkisesti.


    • iihop

      Varmaan on hyvä tulevaisuus kunhan ajat paranevat. Se on vain ajan kysymys. Prisma, Cittari, Alko ja esim. Posti pitävät huolen, että 'kaupallinen turva' on pienemmillekin liikkeille. Hyvinkään kaupungin tukema ympäristö vielä tukee sitä. Ainut joka hiukan huolettaa on, että jääko tori silti liian kauas? Torille parkkeerausta voisi kaupunki selkeentää, nykyisin sinne sakkovaaran takia ei monikaan uskalla parkkeerata. Arkipäivinähän se on kuin tyhjä lentokenttä.

      • Kiinteistöosaaja

        Torin parkkipaikka alkaa täyttyä jo aamusta Tokmannin avattua ovensa. Hyvin nopea oli tuo muutos parkkialueen osalta. Tori on talvella hiljainen, mutta keväällää alkaa kuhina varsinkin vaalien lähestyessä. Näin se on mennyt edellisinäkin vuosina. Ylimitoitettuun Willaan saattaa vuokralaisiksi tulla muutakin kuin pikkuputiikkeja. Näin on käynyt pääkaupunkiseudullakin. Kaupungin on rahapulassaan turha vuokrata tiloja noin kalliista kohteesta.


      • Jubinat

        Tulevaisuus on vaarassa tosiaankin. Ei riitä että muutamat tukevat palvelut löytyy sieltö, täytyy liiketoiminnan olla siellä kannattavaa.
        Ja merkki siitä että se ei ole, on tyhjenevät tilat.
        Suurin syy on ihmisten ostokyvyttömyys taantuman takia!


      • Kokemustakin

        Vai on tyhjä kuin lentokenttä. Kun kahtena päivänä tällä viikolla olen sieltä parkkipaikkaa etsinyt, niin paikka on aivan täysi viimeistä paikkaa myöten. Kannattaisi perehtyä asiaan ennenkuin perättömiä kirjoittelee.


    • hötöskä

      Siirretään koko höskä Paavolaan kirppariksi

    • Willaok

      Willa on mukava kaupungin katukuvassa. Sen sijaan liikkeet lukuun ottamatta Prismaa ja Cittaria ovat ainakin itselleni pääosin tarpeettomia. Mutta sehän ei ole kauppakeskuksen vika.

      • Jaska-Suorapuheinen

        Ei se kyseisen kiinteistön vika olekaan, vaan ylisuurta kohdetta lobanneiden poliitikkojen. Nyt ovat hiljaa kuin liri sukassa ja osa paennut paikalta. Yksi asuintalo vieläkin rakentamatta, mutta kuka tuollaiseen kohteeseen muuttaisikaan, paitsi skettarit mutta niillä ei ole papua siihen.


      • uteliasko

        Nyt kiinostaa, mihin sen talon pitäisi tulla?


      • analyyssi

        Asuintalo on suunniteltu kauppakeskuksen katolle, kuten toinenkin torinpuoleinen jo nyt rakennettu. Ei vain mene ennakkomyynti kaupaksi ja ihmekös tuo kun siinä lähistöllä on paljon myynnissä hiukan yli 2 vuotta vanhoja kohteita. Niillä on tullut 2 vuotta täyteen ja nyt on "rahastuksen" aika. Harva siellä on pysyväksi asunnoksi tarkoitettukaan.


    • Mäenlaskija

      Kaupunkikeskustapalkinto 2015 Hyvinkäälle
      ”Lämmin kivisydän vihreyden keskellä”


      Jyrki Mattila taustajoukkoineen vastaanotti palkinnon. Takarivissä raadin edustajia.



      Valtakunnallinen Elävät Kaupunkikeskustat ry palkitsi Hyvinkään keskustauudistuksestaan, jossa on ajallista syvyyttä ja vahvaa paikallisuutta. Rautatiekaupunki on kehittänyt vaikuttavasti keskustaansa viimeiset 10 vuotta tiivistämällä ja tiivistymisellä. Yhteistyötä on tehty yhdessä elinkeinoelämän kanssa taitavien kumppanuuksien avulla. Kaupungin asema on luontevan itsenäinen pääkaupunkiseudun tuntumassa.

      Palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare ihailee Hyvinkää siitä, että se on osannut aina ennakoida asioita sekä valmistellut erinomaisesti kaikki suunnitelmansa. Jo 1960-luvulla syntyi idea keskustakorttelista. Kauppakeskus Willa Prismoineen valmistuikin 2013. Lopputulos on ainutlaatuinen yhdistelmä aukioita ja viheralueita kaikkine kauppa- ja kulttuuripalveluineen. Kaupungintalon sijoittaminen entiseen villatehtaaseen on esimerkillinen ”lipunkantajateko”.

      Monipuolisen keskustan tilasarjakokonaisuus on syntynyt tietoisen suunnittelun tuloksena. Mukana on nyt hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä osatekijöitä, jotka on kudottu luontevasti yhteen.

      Hyvinkään kaupunkikeskustayhdistys ry on luonut menestyksekästä yhteistyötä tapahtumajärjestäjien ja yritysten välille toiminnanjohtaja Pekka Paakkalan johdolla. Monipuolinen toritoiminnan kehittäminen on lisännyt keskustan vetovoimaa. Harrastus- ja järjestötoimijoiden kytkeminen mukaan on luonut uutta yhteisöllisyyttä ja paikallisväriä.

      Hyvinkää on myös taitavasti osannut kytkeä asuntotuotannon keskustan kehittämiseen niin palvelukortteleissa kuin välittömästi niiden ulkopuolella.

      PALKINTORAADIN KOMMENTTEJA:

      ”Melkoinen kehittämisimpulssi 10 vuodessa, jopa hämmentävä!”

      ”Asuntomessut 2013 toivat valtakunnallista näkyvyyttä”

      ”Rautateitä vuodesta 1860 ja teollisuutta, mutta nyt elävä kaupunkikeskustakin”

      ”Hyvää tuuriakin, kun ajoitukset osuivat nappiin”

      ”Kaupunki otti ja piti itsellään kehittämisjohtajuuden”

      ”Suunnitteluvalmiuksia ja paljon vaihtoehtoja, mutta omistajia ei liikaa”

      ”Nyt ihmisenkokoista kaupunkiympäristöä eikä yhtä ”klönttiä””

      ”Tapahtuma-aukio korvaa puuttuvan kävelykadun”

      ”Kehitystyö on kesken länsipäässä eli rautatieaseman suunnassa”

      • Omakehu

        Vaikuttaa sisäpiiriläisten palkinnonjaolta. Ensi vuonna palkitaan jokin tänä vuonna valmistuva kauppakeskittymä. Vanha sanonta "kukas se kissan hännän nostaa jollei kissa itse" tulee mieleen. Kyseisen järjestön hallituksessa kauppaketjuilla vahva edustus.


      • Luottamuksellista

        Tuo nimim. Mäenlaskijan viesti on lähes sama kuin Aamupostin toimittaja juttu aiheesta. Onko nimim. Mäenlaskija kaupungin palveluksessa oleva, vai miksi nämä kritiikittömät kehumiset ovat täällä yleistyneet. Monilla yhtiöillä ja kaupungeilla on omat some-yhteyshenkilöt jotka muokkaavat mielipiteitä heille edullisiksi. Tätä palstaa seurataan kaupungin henkilöstön taholta ja se on myönnetty kahdenkeskisessä keskustelussa.


      • Jaska-Suorapuheinen

        Tuo "kehumislista" viestittää muille että kaupungin palveluksessa ollaan. Asuntomessut oli pettymys siihen nähden mitä odotettiin. Nyt kun aluetta katsoo niin turhan kapisesta kohteesta pidettiin ylipursuavaa meteliä. Tosin samanlaista se oli Hämeenlinnassakin jokunen vuosi sitten. Messut ovatkin pääasiassa talotehtaiden esittelykohteita joita sitten messujen jälkeen myydään pikaisesti pois.


      • Mahtipontista

        Kaupungin "iso-veli" valvoo että kansalaiset ovat kuuliaisia heidän "viisaille" päätöksilleen.


    • simmonetapaus

      Mäenlaskija on vain kopioinut artikkelin, kun ilmiselvästi komppaa sitä.

    • Kiinteistöosaaja

      Willan tulevaisuus on aivan samanlainen kuin muillakin Suomen kauppakeskuksilla. Alkuhuuman jälkeen poistuu vuokralaisia taloudellisista syistä vähitellen. Kiinteistö ränsistyy pikkuhiljaa ja satunnaiset asiakkaat vähenevät. Näin se on tapahtunut muuallakin ja lopuksi kiinteistö muutetaan kokonaan toiseen käyttöön kuten Kluuvi tai puretaan kuten Maxi. On niitä muitakin purettuja lähinnä pääkaupunkiseudulla. Harva noista kohteista on niin pyhäksi kuin joillekin Hyvinkäällä Willa. Näitä on nähty ja tullaan näkemään ympäri Suomen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe