Henkinen väkivalta, ja kuinka tästä eteenpäin?

epätoivo232

Heitin juuri henkistä väkivaltaa käyttävän mieheni ulos asunnostamme.

Sanoin, että joko minä lähden tai hän lähtee. Soitin ystävälleni, joka oli linjan päässä niin kauan, että mies pääsi ulos asunnosta.

Olemme olleet naimisissa muutaman vuoden ja meillä on pieni lapsi. Nimittely tuli mukaan kuvioihin raskausaikana ja pikku hiljaa henkinen alistaminen on pahentunut. Joskus hän on myös rikkonut tavaroita suuttuessaan. Olen alkanut pelätä miestäni. Tänään hän raivostui aivan pikkuasiasta, alkoi nimitellä ja heitti tietokoneen seinään. Olen kyllästynyt tilanteeseen, että ei ahdista avioero tippaakaan. Haluan vain tilanteen loppuvan ja päästä miehestä eroon.

Hän myös sanoi, että ottaa minulta kaiken pois, mitä on antanut (esim. tietokone). Heti päässä alkoi raksuttaa, että tarkoittiko hän nyt meidän lasta...

Mitä teen seuraavaksi? Haluan hänet mahdollisimman kauas meistä.

14

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poikia

      Jos aviomiehesi on kirjoilla asunnossa, et voi lain mukaan noin vain heittää ulos- Lähestymiskieltoa voit hakea, mutta todistustaakka on sinulla, asiassa- mikään musta tuntuu että pelottaa ei riitä- pitää olla todellinen uhka. Esim. väkivaltajuttuja, uhannut sellaisella vakavissaan, tms.
      Miten sovitte lapsen tapaamiset? Se on tärkein asia, kun eron kuvioita alatte selvittelemään. Et saa vieraannuttaa isää lapsestaan- eli tapaamissopimusta tekemään, kun ns. rauhoittuu. Nykylain puitteissa isäkin voi viedä asiat lastenvalvojan selviteltäviksi, joten helpoimmalla pääset kun lapsi saa ilman härdelliä tavata etävanhempaa. (mikäli on turvallinen vanhempi)
      Sinuna kysyisin itseltäni:
      -Onko kyse joutavista riidoista--- pariskuntaterapeuttiset jutut käyttöön.
      -Onko kyse pahenevasta pitkään jatkuneesta käyttäytymismuutoksesta--- mitä mies tarvitsee, vapautta vai yksilöllistä apua.
      -Onko kyse perheellistymisen tuomasta menetetyn nuoruuden... jne, eli mikä homma oijkeestaan on, ja ratkaisut sen mukaan.

      Mutta. Älä lähde sille linjalle ettei lapsella ole vanhempia. Kun on. Kaksi.

    • Rauhallisesti

      Kannattaa ensin nukkua yön yli. Äkkipikaistuksissaan tehdyt teot saattavat kaduttaa jälkeenpäin. Taidatte molemmat olla melko temperamenttisia.....

    • jsjgfsjdt

      Järjestä virallinen ero. Sovi lastenvalvojalla tapaaminen. Hae itsellesi apua. Haluat miehesi mahdollisimman kauas teistä. Oikeammin voisit miettiä miten sinä pääse mahdollisimman kauaksi miehestäsi.

      Vaikka tuossa edellä vähän hyssyteltiin, niin sanoisin kyllä vahvasti, että miehesi on paitsi henkisesti, myös fyysisesti väkivaltainen. Tavaroiden hajottaminen on jälkimmäistä, ja johtaa erittäin usein myös ihmisten pahoinpitelyihin. Ole varovainen.

      • Solviytyjä

        Ei kannata aina uskoa katkeroituneita ja vihan vallassa olevia kanssasisaria, jotka vain haluavat kostaa ja vahingoittaa toisia. Kyllä se niin on, että laiha sopu on lihavaa riitaa parempi vaihtoehto. Itse valitsin laihan sovun, jota en ole tarvinnut katua.


      • jtygesr

        Fyysisellä väkivallalla uhkaavan riehujan kanssa on laihaakin sopua vaikea saada aikaan!


      • vain_rakkaus
        jtygesr kirjoitti:

        Fyysisellä väkivallalla uhkaavan riehujan kanssa on laihaakin sopua vaikea saada aikaan!

        Uhkailijasta pitää hankkiutua eroon pikaisesti. Vaikka lähtemällä turvakotiin (lasten kanssa).


    • agr

      Voit heittää miehen ulos jos hän alkaa heittelemään tavaroita seinään. Tällöin voit ottaa myös varmuuden vuoksi poliisiin yhteyttä, jos miehesi näyttää noin selvästi väkivaltaisuuttaan. Toivon sinulle viisaita ratkaisuja.

    • MiehelleApua

      Saisitko miehesi lukemaan: esim
      www.lyomatonlinja.fi
      www.isatlastenasialla.fi
      Jos ymmärtäisi, että noin ei saa kodissa ja perheen edessä toimia.
      Jos tulisi ero, teillä on vuosien yhteinen huoltajuus edessä - lasten isän kanssa pitää tulla eron jälkeen toimeen.Ihan siksi, eroa maltilla ja hillitse hermosi. Yritä antaa miehelle mahdollisuus ryhdistäytyä - ei kodissa mutta asumuserossa. Jos itse lähtee selvittämään aggressionhallintaansa, niin jotkut miehet tekee, kun tajuaa että löi yli.

      • Selviytyjä

        "MiehelleApua" Mistä tiedät, että mies on todella toiminut noin? Oletko jututtanut häntä? Oletko tehnyt hänelle freudilaisen psykoanalyysin? Jos et, niin kannanottosi on äärimmäisen ennakkoasenteellinen ja -luuloinen ja erittäin yksipuolinen.


    • niinmerkki

      Ei hän voi pientä lasta viedä eikä saada, väkivallantekojen perusteella ei ole edes syytä antaa lasta muuta kuin valvottuihin tapaamisiin. Ota selvää hänen aiemmasta historiastaan, ties vaikka olisi rikosrekisterissä merkintöjä esim. väkivaltarikoksesta aiemmin. Ole rauhassa, ota yhteys lakimieheen, poliisiin ja lastenvalvojaan. Voitte vauvan kanssa jäädä kotiin, mutta olisiko järkevää vaihtaa lukko tai asentaa toinen lukko pikaisesti. Uhkailut ylös, näytä poliisille ja lastenvalvojalle kaikki vähänkin uhkaavat tekstarit ym viestit.

    • ottiopikseen

      Minä erosin väkivaltaisesta miehestä, ja eipä ole nykyisessä parisuhteessaan väkivaltainen.

    • Eiheittelijä

      Kirjoitat h-e-i-t-t-ä-n-e-e-s-i miehesi ulos. Fyysistä vai verbaalista voimaasi/taitoasi käyttäen?
      Jälkimmäisestä vaihtoehdosta jotkut käyttävät nimeä henkinen väkivalta. Et kai sinä?
      Eron selvästi haluat, joten lähde ja pistä se vireille.
      Ai niin... tietokone ja muksu

    • Tafu

      Teit oikein, se että olet alkanut pelkäämään, kertoo jo kaiken! Kenenkään normaali-ihmisen kanssa riidellessä ei pelota, mutta kun väkivaltainen ihminen on vastassa, niin silloin pelko astuu kuvioihin, se muuttaa OMAAN KOTIIN, mikä on hirvittävää. Tiedän omasta kokemuksesta sen, miltä tuntuu esimerkiksi tulla töistä kotiin, jonka pitäisi olla turva- ja lepopaikka, mutta kädet alkavatkin hiota ja sydän tykyttää pelosta, kun ei koskaan voi tietää mitä siellä on vastassa. Se on lapselle myös hyvin vahingollista ja voi sairastuttaa myös fyysisesti. Pelko ja rakkaus eivät viihdy yhdessä. Suojaa kotisi, sinun ja lapsesi ja toivo, että miehestäsi on kunnon isäksi lapselle, mutta niin ettei asu teillä. Kaikkea hyvää Sinulle ja lapsellesi!

      • minimerkki

        Tämä oli järkevimmästä päästä kommentti. Aloittaja myös menetteli viisaasti kun hänellä oli puhelinlinja auki ystäväänsä koko ajan "ulosheiton" aikana. Ystävä mukana paikalla on vielä parempi, jos ei löydy ystävää niin poliisi on myös ystävällisesti paikalla turvaamassa jommankumman lähtöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe