Yle: Kokoomus romahti kolmanneksi

Kannatus_laskee_edelleen

29

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytiin

      Kepu sossut ja persut alkaa nyt kevätpuoleen hallitsemaan sitten, alkasko maassa jotain tapahtumaan, ei kyllä kärsisi käydä hallitusneuvotteluja puolta vuotta, kuten edellisissä hallituksen muodostamisissa

      • kolkytplus

        Mielestäni kolmas tila eli pronssi sopii Kokoomukselle tosi hyvin. Ne eivät ansaitse enempää. Miksi muka pitäisi sijoittua korkeammalle ? Kokoomus on itse, siis ihan itse ryssinyt oman palettinsa ja joutuu nyt vaaleissa täysin voimin tekemään töitä, jotta olisi edes kolmas. Myös neljäs tila on mahdollinen, ehkä myös todennäköinen.
        Katsotaan,miten suuttunut Suomen kansa on, keväällä leuhkat Kokkaritkin saavat taas nähdä, mihin kuuluvat. Minusta he eivät kuulu ainakaan Suomen valtion johtoon. Oppositio voisi olla hyvä lepopaikka monen vuoden kohkaamisen jälkeen, eikä sieltä pysty kovin paljon Suomen etuakaan vahingoittamaan.


      • juhanjohdollaedetään

        Näyttäisi siltä, että hallitusneuvottelut ovat tämän uuden pääministerin johdolla sangen nopea ja rationaalinen juttu. Juha Sipilä on uusi PM, hän on myös pitkäaikainen yritysjohtaja ja koulutukseltaan diplomi-insinoori, joten eiköhän tuollainen selkeä ja rationaalinen, suorastaan tuloshakuinen hallituksenin kokoaminen häneltä onnistu. Ei enää mitään 6 puolueen junnaavia omaetu -listoja, ei enää mitään etuja ruinaavia takiaispuolueita. Kyllä tämä vuoden 2011 kuuden (6) puolueen combo sai olla laitimmainen kerta tätä lajia.
        Nyt uudessa hallituksessa tulee olemaan tekemisen maku, eikä Kokoomus enää hypi pöydällä Stubbiin johdolla, vaan istuu kiltisti nurkassa ja vastaa, kun kysytään.


    • Stubb_hyvä

      Stubb saa minun puolestani jatkaa vaikka ikuisesti, niin kokoomuksen alamäki on taattu. Ei hallitustyö tuollaisia sirkuspellejä kaipaa.

      • huusianna

        Ruotsinkielinen Stubb ajoi Kokoomuksen RKPn syliin jotta RKPn lahjustahoille löytyy jatkossakin epätoivoisia poliitikkoja Kokoomuksesta. Olisi RKPn etu sulautua Kokoomuksen kanssa niin RKP pääsisi suuren puolueen taustalla ajaa ruotsinkielisten asioita.


    • omapussitäyttyi

      Kirkkonummen vaikutusvaltaisimpiin poliitikkoihin vuosien ajan kuulunut Timo Haapaniemi (kokoomus) vaimoineen osti vuonna 2007 poliisin mukaan asunnon huomattavaan alihintaan yhtiöltä, joka rakennutti asuntoja Kirkkonummelle.

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/258081-timo-haapaniemen-rikostutkinta-loppusuoralle

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77155-poliisi-asuntokaupassa-90-000-eun-haikka-lahjottiinko-virkamies

      http://yle.fi/uutiset/outo_tonttikauppa_paljastui_kirkkonummella/6134884

      kokoomuksen Haapaniemi on nykyisin Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja. Haapaniemi ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa Yle Uutisille.

    • VesaKaitera

      Kannatus_laskee_edelleen kirjoitti: "Vaalit on tulossa ja kokoomuksen suunta on jyrkästi kaakkoon. Mikäli vaaleissa tulee tappio on Stubbin siirrettävä sivuun kokoomuksen johdosta."


      Asia ei ole aivan noin yksinkertainen. Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköisesltä, että Kokoomus menettää huhtikuun vaaleissa suurimman puolueen paikan Keskustalle. Tämän me kyllä kestämme. Mutta jos Kokoomukselle tulee hyvin raskas tappio, niin se päättää puolueen hallitustaipaleen, mikä kyllä kirpaisi. Tällöin ei ole täysin poissuljettua, että järjestettäisiin uusi ylimääräinen puoluekokous ensi kesänä, ja siinä valittaisiin seuraaja Alexander Stubbille, joka tuossa tilanteessa tuskin edes haluaisi jatkaa Kokoomuksen johdossa. Mutta tämä skenaario edellyttäisi todellista murskatappiota, mikä ei välttämättä ole tulossa. Jos Kokoomus saa edes siedettävän tuloksen (tappio maksimissaan kuusi paikkaa), niin uskon Stubbin jatkavan puheenjohtajana ainakin kaksivuotisen kautensa loppuun, ja sitten katsottaisiin tilannetta uudelleen. Vaalitappion Stubboin asema Kokoomuksen sisällä kyllä kestää, erittäin pahaa rökäletappiota ei.

      Kokoomuksen tilaisuuksissa on ollut hyvin väkeä, ja tunnelma on ollut innostunut. Mutta tuorein gallup sanoo toista, ja sitä meidän on uskominen. En todellakaan usko väärennettyihin mielipidetutkimuksiin. Tässä on ilmeisesti käynyt niin, että into Kokoomuksen ydinjoukon piirissä on suuri, mutta hang-around ryhmässä on selvää rakoilua, ja "hyvän sään" äänestäjien keskuudessa suoranaista pakoa pois Kokoomksen liepeiltä.

      Olen löytänyt kolme syytä tähän meidän kannaltamme kielteiseen kehitykseen:
      - Stubb ja muutamat muut Kokoomuksen kärkihahmot ovat asettaneet konsensukseen pohjautuvan päätöksenteon kriitiisen tarkasteluun. Ei heilläkään ole tietenkään ollut aikomusta heittää konsensusta romukoppaan, erityisesti ulkopolitiikassa sitä kyllä tarvitaan. Mutta he haluauvat konsensuspäättämiseen tuotevastuun: päätöksiä on tultava tietyn ajan kuluessa tai muuten päätös tehdään pienemmällä porukalla. Suomessa konsensus-termi on kuitenkin perinteisesti ollut suorastaan pyhä lehmä, sitä ei ole saanut kritisoida. Nyt Kokoomus on rikkomassa yhtä tabua, ja maksaa siitä hintaa.

      -Kokoomuksen konkarinelikko oli vaatimassa sitä, ettei Suomen NATO-jäsennydestä tarvitsisi suorittaa kansanäänestystä. Tuo ääneen ajattelu ei ollut kovin viisasta. Suomen kansa haluaa itse ottaa tuohon asiaan kantaa kansanäänestyksessä ja pääministerin mielestä se on ihan OK. Täytyy kuitenkin huomata, ettei ole tarkoitus aloittaa tuota jäsenyydenhakuprosessia kansanäänestyksellä, vaan käydä homma läpi hallituksessa ja eduskunnassa ja vielä neuvotella sopimuksesta NATO:n kanssa. Sitten kun sopimus olisi valmis, niin se alistettaisiin kansanäänestykseen. On hyvin epätodennäköistä, että Suomen kansa menisi hylkäämään valmiiksi neuvotellun sopimuksen.

      -Kreikan vaalit ovat käynnistäneet vilkkaan spekulaatioaallon siitä, pystyykö Krreikka lopulta maksamaan kaikki velkansa ja jos ei, niin millaisia luottotappipoita siitä tulisi Suomelle. Minusta on mielenkiintoista havaita, että liki kaikki tuntuvat olevan sitä mieltä, ettei Kreikka pysty maksamaan tai edes halua maksaa kaikkia velkojaan. Voihan se toki olla niinkin, mutta esimerkiksi Japanilla on merkittävästi enemmän velkaa suhteessa omaan BKT:hensä kuin Kreikalla, eikä juuri kukaan ole epäilemässä sitä, etteikö Japani maksaisi velkojaan.

      Kokoomuksen puoluetoimisto reagoi salamannopeasti mielipidetutkimuksen superhuonoon tulokseen ja lähetti "kaikki miehet ja naiset pumppuihin" tyylisen kannustusmeilin. Ripeästi toimittu.

      • Turkkiintuulee

        Kuulehan Vesa ! Ennakoit puolueellenne noin 6 paikan tappiota, jolloin tappio mielestäsi olisi vielä siedettävä. Ihan vaan tavallisella kertolaskulla ja ynnäyksellä kerron Sinulle, että tuleva tappionne on mielumminkin luokkaa 10 - 12 menetettyä paikkaa, joten repikää siitä.


      • nettoveronmaksaja

        Velkojenmaksukyky ei ole tekemisissä sen kanssa, mikä on velkojen osuus bruttokansantuotteesta. Tärkeää on, millaisella pohjalla maan talous on. Kreikan työttömyysaste, etenkin nuorisotyöttömyys, on se, minkä takia velkojenamaksukyky on heikko.

        Tämä pitäisi ymmärtää niidenkin, jotka vaativat, ettei Suomen pidä velkaantua yhtään enempää. Tärkeintä on pitää kone käynnissä eli porukka työllistettynä, eli suosia investointeja. Myös julkisen puolen investoinneista voi olla hyötyä (pidetään tiet kunnossa, väki terveenä ja osaavana).

        "Liki kaikki" ehkä sinun kokoomuslaisessa tuttavapiirissäsi ehkä ovat sitä mieltä, että Kreikka ei pysty velkojaan maksamaan. No ei nykyisellä työllisyysasteellaan pystykään, eli olette oikeassa. Mutta menepä turuille ja toreille kyselemään tavallisilta äänestäjiltä, niin ovat sitä mieltä että prkl pakko maksaa, mekin maksettiin. Mieluummin vaikka kuristavat velallisen hengiltä kuin tinkivät maksuaikataulusta, vaikka jälkimmäisellä konstilla pidemmän päälle nettoaisivat enemmän. Tiukkuus Kreikan velka-asiassa sataa Stubbin laariin, vaikka se onkin tyhmää.


      • Nettoveronmaksaja

        Ei ole oikein tunnistettuja nuo sinun kolme syytäsi. Ehkä liikut liikaa itsesi kaltaisten parissa, kun et huomaa, mitä muut ajattelevat.

        Sanoisin näin: Kokoomuksen kannattajakunnasta osa on peruskonservatiiveja, joille kelpaa muukin oikeistopuolue. Näitä virtaa nyt Keskustaan. Stubbin olemuksesta puuttuu näiden vanhoillisten kaipaama arvokkuus, nimitetyt ministerit nuoria amatöörejä, sitten vielä homoliittoasia yms. Poliisisiipeä ym. kuria ja järjestystä kannattavia myös Perussuomalaisiin.

        Yrittäjähenkisille yrittäjä-Sipilän vetämä Kepu on myös kelpo vaihtoehto. Talousihmisissä on realisteja, jotka ymmärtävät idänsuhteiden merkityksen, eivätkä he niitä halua vaarantaa sellaisilla kommenteilla, joita Stubb on viime aikoina heitellyt.

        Sari Sairaanhoitaja, Petteri Poliisi ja Olli Opettaja pelkäävät joutuvansa leikkauslistalle ja palaavat demarileiriin, tai ehkä Kepuun, jos asuvat maalla (ovat unohtaneet Sipilän leikkauspuheet jo). Tämän joukon korvissa puheet ylipöhöttyneen julkisen sektorin leikkaamisesta kuulostavat suoraan oman työn merkityksen aliarvioimiselta. Ihmekö jos loukkaantuvat.

        EK:n lausunnot ja uutiset yritysjohtajien palkankorotuksista tietävät aina kannatuksen laskua Kokoomukselle, vaikka eivät kokoomuslaisten suusta tulisikaan. Nämä tahot kun äänestäjien mielissa kuitenkin yhdistyvät Kokoomukseen, nimenomaan Kokoomuksen nykyjohtoon, joka hyväksyy tuloerojen kasvun. EK on Kokoomukselle kuin Päivi Räsänen kirkolle: aina kun se avaa suunsa, tulee eropiikki.

        Kokoomukselta on totuttu odottamaan järkevää talouselämän pyöritystä, jolloin jaettavaa yhteisessä pöydässä riittää ja on varaa kustantaa myös julkisia palveluita. Näillä odotuksilla Kokoomusta Kataisen aikana äänestettiin. Nyt kuitenkin talous yskii edelleen, ja näyttää että Kokoomuksen ainoa aikaansaannos on rahansiirto pieni- ja keskituloisilta rikkaille ja veroparatiiseihin. Suomalainen on kaikesta huolimatta sen verran solidaarinen otus, ettei tuota hyväksy. Kokoomusta on ehkä kannatettu, kun itsellä on ollut vakiduuni, mutta silmät aukenevat kun näkee, ettei omalle jälkikasvulle yrityksistä huolimatta ole tarjolla kuin pätkää tai nollatuntisopimuksia.


      • VesaKaitera
        Turkkiintuulee kirjoitti:

        Kuulehan Vesa ! Ennakoit puolueellenne noin 6 paikan tappiota, jolloin tappio mielestäsi olisi vielä siedettävä. Ihan vaan tavallisella kertolaskulla ja ynnäyksellä kerron Sinulle, että tuleva tappionne on mielumminkin luokkaa 10 - 12 menetettyä paikkaa, joten repikää siitä.

        Turkkiintuulee kirjoitti: "Kuulehan Vesa ! Ennakoit puolueellenne noin 6 paikan tappiota, jolloin tappio mielestäsi olisi vielä siedettävä. Ihan vaan tavallisella kertolaskulla ja ynnäyksellä kerron Sinulle, että tuleva tappionne on mielumminkin luokkaa 10 - 12 menetettyä paikkaa, joten repikää siitä"


        Kyllä minäkin toki osaan mielipidettukimuksien perusteella laskea sen, että niiden perusteella.Kokoomus menettäisi 9 - 12 paikkaa. Mutta se on vain mielipidetutkimuksessa tammikuun aikana mitattu tulos, se ei ole vaalitulos. Oma arvioni on se, että Kokoomuksen tulos olisi vaaleissa 36 - 46 paikkaa. Jos saamme alle 38 paikkaa, joudumme miltei varmasti oppositioon, vaikka olisimme toiseksii suurin puolue. Jos saamme vähintään nykyiset 44 paikkaa, niin jatkamme liki varmasti hallituksessa. Tällaiseen tulokseen pääsemiseksi meidän tulisi onnistua viimeisten kuukausien aikana aivan putkeen..Jos päädymme välille 38 - 43 paikkaa, niin asemaamme vaikuttaa paljon se, kuinka suuri on SDP: Jos se on vain muutaman paikan päässä meistä, niin sitten on tulossa taas punamultahallitus, koska Keskusta on mieluummin hallituksessa SDP:n kanssa kuin Kokoomuksen.


      • Kyllälähteevarmasti

        Kyllä Vesa Kaiteran täytyy olla aivan ylioptimistinen kokoomuslainen, jos hän aikoo kuvitella, että Kokoomus tulisi saamaan yli 40 paikkaa tulevaan eduskuntaan. Suosittelisin olemaan realisti, se on paljon varmempi ajattelu- ja suunnittelupohja.
        Melko realistista on on ajatella, että Kepu saa tulevaan eduskuntaan vaikkapa 55, jopa 60 paikkaa, jos oikein hyvin hommat natsaa. Kepulla on tällä hetkellä 35 paikkaa ja noin 20 paikan lisäys Kepulle on tietysti pois jostain muualta. Suurelta osin se on pois Kokoomukselta, jonka perussinivalkoiset äänestäjät ovat paenneet suoraa päätä Kepun syliin uskoen löytävänsä sieltä vielä ns. kunnon perhearvoja ynnä muuta hyvää. Kokoomushan rummuttaa vain homoliittoja ja sukupuolineutraaleja arvoja. Ei hyvä. Kansa tahtoo kuitenkin jotain muuta kuin ultraliberaalia koohotusta. Kannattaisi myös muistaa, että Helsinki ei ole koko Suomi eikä Suomi ole Helsinki, johon homot ja vastaavat ovat valitetttavasti kerääntyneet suurin joukoin.
        Palataan asiaan. Huhtikuussahan sekin nähdään kuka saa mitäkin paikkoja eduskuntaan.


      • jykänhäviö
        Turkkiintuulee kirjoitti:

        Kuulehan Vesa ! Ennakoit puolueellenne noin 6 paikan tappiota, jolloin tappio mielestäsi olisi vielä siedettävä. Ihan vaan tavallisella kertolaskulla ja ynnäyksellä kerron Sinulle, että tuleva tappionne on mielumminkin luokkaa 10 - 12 menetettyä paikkaa, joten repikää siitä.

        Onsekin enemmän kuin jykän häviämät seitsemän paikkaa


    • marginaalipuolue

      hyvältä tuntuu, muttei vielä tarpeeksi hyvältä.
      vasta sitten tuntuu hyvältä, kun kokoomus on pudonnut sille tasolle (5-6%) johon se oikeasti kuuluu.

    • kerrallakuntoon

      Kokoomus on juuri sillä paikalla, joka sille kuuluu. Kevään tullen ruiskukkien matka vaan jatkuu alaspäin ja tuloksena vaaleissa on parhaimmillaan runsaat 30 paikkaa, joten aika moni Kokomuksen nykyinen kansanedustaja saa vaaleissa kenkää, joten se ehkä tuo hieman realiteetteja kehiin. Loppuu se ääretön ylimielisyys.

    • bonuis

      Kuka kannattaa tuloerojen lisä kasvua?. Tämä hallitus on tasatarkkaan harrastanut sitä kokoajan.Nyt sitten ihmetellään, miksi ihmiset eivät ole tyytyväisiä.

    • kåerkåså

      Nyt on lähdössä myös Vapaavuori lihaisien patojen ääreen...Kataisen esimerkin innoittamana, joten mitäpä voisin sanoa Kokoomuksesta: oman edun tavoittelijoita kaikki, isänmaan asiat eivät kiinnosta, eipä ole ihme, että ensi vaalikaudella istuvat oppositiossa, sinne kuuluvatkin ..

    • vihtori

      yksi FANTASTISTA kaksi FANTASTISTA klolme FANTASTISTA SIINÄ Stubin aloitus homma kun homma.

    • AAAAAA______

      Tuossa 16% on puolet liikaa, kokkareille oikea kannatusprosentti on keskikaljan ja kuohuviinin välissä

    • seromah

      Kokomus romahti

    • kuralla

      Puolueen sisältäpäin on nähty tämä katastrofi jo kauan ,käteisen lähtö ,vapaavuoren lähtö.....
      "Rotat" jättää hukkuvan laivan.... ja onhan sinne jo tietä tasoteltu ,Suomen kansan itsenäisyys ja rahaa pohjattomasti ....

    • hyninhynän

      Laapis

    • boonuslasku

      Heil

    • haastaariitaa

      Rohkeeta

    • hatutt

      Kyll

    • muutosonjomatkalla

      Minusta kaakko on Kokoomukselle oikein hyvä ilmansuunta. Tulee ainakin vauhtia muutokseen, vaikka muutosvastarinta Kokkareissa lienee suurta. Sieltä voivat sitten kaakonkulmalta kuikuilla kohti entisiä menestyksen päiviä ja voitonjuhlia. Erityisesti kannattaa Kokoomuksen tilaisuuksissa pyörittää videoita puoluekokouksesta kesältä 2014, jolloin puolueväki Lahdessa pääsi aidosti vallankäytön makuun ja juopui halitusvallasta niin lujasti, että aivan hirmuinen krapula vaalien 2015 jälkeen on tulossa halusivat ei.
      Pohjoisen ilmansuunnan minä laittaisin Kepulle ja Pohjois-Pohjanmaalla voikin tulla varsinainen äänivyöry Juha Sipilälle, joka on siellä ehdokkaana. Muutenkin pohjoinen on Kepun läänityksiä, samoin itä ja koko maa. Missä maajussi, siellä kepu. Vihreät rymistelevät punavihersieppojen ohella etelässä ja lännessä, samoin demarit etelän suurilla teollisuuspaikkakunnilla. Perussuomalaiset peesaavat demareita ja noukkivat heiltä ääniä ehtimiseen.

    • eimepudotaan

      Heil

    • Realistit

      Kertokaas mitä hyvää kokoomus on saanut aikaiseksi? Meidän perheelle ei mitään muuta kun lisääntyneet verot ja maksut ja samalla kulutuksen vähentymisen. Sillähän se Suomi nousee, kun edes ns. Hyvätuloisella ei ole varaa kuluttaa, kun kaikki menee perheen kiinteisiin kuluihin, eli elämiseen.
      Tuloista jää puolet verojen jälkeen ja sitten esim päivähoitomaksut maksetaan bruttopalkan mukaan korkeimman maksuluokan mukaan jne. Ennen työnanataja kustansi sairausvakuutuksen, mutta sekin laitettiin verolle.
      Muistaako joku miten hra Käteinen puhui viime vaaleissa hyvinvointi yhteiskunnasta? Kävisi tuolla vanhustaloissa ja palvelutaloissa katsomassa hyvinvointia!
      Vain tosirikkaat äänestää tätä riistopuoluetta.

      • Talouskuralla

        Siinäpä on monta faktaa joita ei käy kiistäminen.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe