Onko järkeä?

Hä...skiä

Mitähän miettivät ne hyväpalkkaiset eläkeläiset, jotka aikaa tappaakseen vievät vähäisiä työpaikkoja nuorilta työttömiltä?

26

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perusteeni

      Kuulun ryhmään työtä tekevä eläkeläinen. Kyse ei ole työpaikan viemisestä. Tietyillä aloilla pitää löytyä vankkaa tietämystä. Sitten on myös tämä mulle heti kaikki mentaliteetti, jossa heti pitää saada hyvä palkka, lyhyt työaika. Eiköhän se kaikessa työn saannissa ole perusteena se oma asenne ja innostus. Sillä kyllä myydään monesti se oma työpanos. Ja tietty sitoutuminen. Ei pidä alkaa heti valittamaan. Sen verran olen elämässäni tätä systeemiä seurannut, että jotain kokemusta asiaan tunnen omaavani.

    • Oliskonäin

      Näillä selkosilla ei ole juuri valinnanvaraa, ei voi vaatia hyvää palkkaa ja lyhyttä työaikaa, vaan tehdä sitä työtä, mitä ehkä olisi tarjolla. Tässä tuleekin sitten usein se seinä vastaan, osaamisesta huolimatta. Ei auta asenne eikä innostus, kun eläkeläiset valtaavat työpaikat.

      • Työnantajavalitsee

        Työnantajalla ovat kriteerit, millä hän valitsee työntekijänsä. Eläkeläisellä on sama oikeus pyrkiä työhön vielä kuin muillakin. Jos työnantaja katsoo, että tämä eläkeläinen on paras mahdollinen tähän työhön, hänellä on oikeus valita hänet siihen.

        Olen kyllä sitä mieltä, että monta kertaa tuli mieleen aikoinani, kun rekrytoin väkeä, että vanha työhön ja sitoutumiseen tottunut eläkeläinen olisi ollut lyhyellä tähtäimellä parempi valinta kuin nuori, heti pomoksi pyrkivä ilman kovin suurempia meriittejä.

        Pitkällä tähtäyksellä ja varsinkin, jos työnantajalta vaaditaan koulutuspanostusta, painaa vaakakupissa myös tuo nuoruus.

        Rekrytointi ei ole helppoa, mutta ei voi sanoa, että eläkeläinen syö nuoremman työtä. Asiassa on monta puolta.


      • Kohtuukaikessa

        Entä työnantajan moraalinen vastuu, varsinkin täällä, jossa työpaikkoja on harvassa ja työt ovat kausiluonteisia?


      • onkoenää

        Entä työntekijän moraali ja vastuu?


      • mitenkäon

        Tokkopa voi yleistää, että kaikki tälläkin hetkellä työttömänä olevat nuoret ovat työhön sitoutumattomia pyrkyreitä. Luulen kyllä, että näitä tapauksia löytyy kaikista ikäluokista. Nuoremmille olisi annettava mahdollisuus tuntea itsensä tarpeelliseksi ja yhteiskuntakelpoisiksi.


      • JYSKY

        kiitos.lykkatil,


      • kauhala

        Mitäpä mieltä olette "pimeää"työtä tekevistä eläkeläisistä esim. kurvarit ,yksi seilaa ympäri naapurikuntia ja teheskelee päämärkänä.


      • kaksipuolta

        Jospa kyseessä onkin ihan rehellinen yrittäjä. Mutta tietenkin tässäkin tulee vastaan se ongelma, että tällainen eläkettä nauttiva yrittäjä voi helposti kilpailla markkinoilla edullisemmilla hinnoilla, kun kyseessä ei ole leipätyö vaan ennemminkin harrastus...


    • itepilataan

      Parempi eläkeläinen töissä ,kun työnekijä sailkulla.

      • Kärjistettyä

        Parempi kenelle?


    • 456654

      Pääsisipä itsekin pian eläkkeellä ja sitä kautta parempi palkkaisiin töihin

    • Moniviroissa

      Muoniossa on tarjolla todella vähäisesti työpaikkoja. Todellisuudessa pidän ei hyväksyttävänä, että jään valtion korkeasti palakatuista viroista toimista eläkkeelle. Useita työpaikkoja on tarjottu ja olen aina ilmoittanut eläkkeellä ollessani, että paikkakunnalta löytyy sopivia päteviä työttömiä työpaikkaan. Vain lyhyeen sairasloma tuuraukseen olen pätevänä suostunut, kunnes sairas palaa työhönsä. Erään sivuviran osalta päätettiin järjestää juristille sopiva virka. Yhdistämällä useiden kuntien samat sivuvirat ja tulisi pääviraksi. Jäin alta itse pois, kun sovittiin mainitusti. Ärsyttävältä tuntui, kun valtuutettu sheikki ottaakin itsellensä, minun luopuman sivuviran epäpätevänä. Eräitä harvinaisia virkoja-toimia on valitettavasti, että vain pätevä päällettäisesti voidaan valita. Ehkä silloin voisi paikkakuntalainen säilyttää, viran vaikka onkin toisesta virasta eläkkeellä. Eihän tosiaan ole esteenä vaikka 75 vuotias hakisi eläkkeellä olevana virkaa täyttäen pätevyyden työn jatkamiseksi. Myös on työkykyinen terve ja pätevä virkkaan/toimeen. Päävirasta eläkkeellä olevan mennessä uuteen vastaavaan, tai mihin tahansa toimeen/ päävirkaan. Tällöin tulee todeta, että jatkaa työn tekemistä. Samassa yhteydessä tulisi edellisen toimen/viran eläkkeen maksaminen päättyväksi, koska on jatkanut uudelleen kokopäivätyötä, vaikka toisessa toimessa tai virassa. Eläke jatkuu, vasta myös entisestä, kun lopettaa työn. Ennen ei löytynyt Muoniossa ja Enontekiöllä, useisiin virkoihin paikkakunnalta pätevää, kun oli pätevyysehdot. Nythän löytyy molemmista kunnista päteviä, tai hakee muualta kotikuntaansa. Yleensä paikkakunnalta kotoisin olevat tulevat parhaiten toimeen paikkakuntalisten kanssa.

      • kaikkiruokainentyö

        Olisko Muonion kunnalla järjestää projektityötä. Tarjoaisin työpanosta teille monia-ala-ammattilaisena. Työn voisin aloittaa jo kesällä mikäli asunto järjestyy. Palkkavaatimus olisi A25. Puoluekanta on neutraali.


      • Ymmärrettäväätekstiä

        Kyllä taitaa olla parempi, että pysyt vain tiiviisti eläkkeellä.
        Noin huonosti kirjoitettua tekstiä näkee enää harvoin ja jo siitä voi päätellä, että eläkkeellä olo on paras ratkaisu.


    • Vanhuuseläkkeellä

      Anteeksi vain totean kyseisestä kirjoituksesta. Olen paikkakunnalla tullut valituksi useaan eri virkaa. Avointen työpaikkojen täyttämisessä. Tulee aina valita, ensi ehto pätevin, sekä sopivin. Muoniossa on usein virkoihin ja toimiin valittu sellaisia, jotka eivät ole opintojensa ja sopivuutensa osalta päteviä. Miksi useinkaan ei valita, jos epäpätevä ohittaa. Näkemykseni on, että ei enää yli 70 vuotias ohita työiässä olevaa. Minun iässä on syytä jo istuskella keinutolissa ja tulla toimeen omalla eläkkeellä. En Muoniossa kehtaisi pyrkiä vanuus eläkkeellä olevana, edes portsariksi, vaikka tarjontaa oli.

      • kiikkustuoli

        Muoniossa Kunnan hallitukseen valittiin yli 70 kymppinen politiikko,ihan tuore politiikassa,vain vajaa 50v.kunnallispolitiikkaa takana. Arhinmäkiläiset Kangosjärveltä puolustivat kiivaasti valintaa,(tulkin kertomaa).


      • Entiedäenoleperilläenen

        Ja sehän on jo nähty, kommentoi aina ettei ole perillä eikä tiedä mitään.
        Taitaa olla niin, että puoliso oli politiikassa mukana ei itse yli 70 kymppinen rouva Kunnanhallituksessa. Oli aikoinaan vain pelkkä peesaaja. Vanhoja SDP:n Ojalan aikaisia jäänteitä. Koittaa vielä pitää yllä Muoniossa samaa peliä kuin silloin.
        Sitä on äänestettävä jolta saa parhaimmat lupaukset ne Kangosjärveläisetkin.
        Kylläpä te paikkakunnan eläkeläiset elätte huonoilla tuloilla ja vielä joudutte tekemään työtäkin lisäksi.


    • lisäansio

      Minun eläke on 3700 euroa. En pärjäis ilman lisäansiota, käyn töissä , josta saan n. 2500 euroa. Se auttaa kovasti eteenpäin näin heikkoina aikoina

    • tuhlaavainen

      Mulla on 4300 euron eläke ja käyn töissä josta saan 2400 euroa ja tiukaa tekee jotta pärjään

    • näin-se-on

      Nyt on Nassesetä vihainen kun ei saa yli 4000 euron elähettä,eikä kukaan ota edes portaittenlakaisiaksi,hattua täytyy nostaa teille suuria eläkerahoja nostaville ootte silloin opiskelleet kun me pulkalla mäkeälaskettiin

    • Kuntalaishoito

      Myönnän, että pelkkä eläkkeeni yli 5000 euroa kuukaudessa. Tämä vuona tuli raippavero, 05 % eli lisävero suurituloisille. On määräaikainen ja lain vastainen. Olen tietoinen, että kunta on menettänyt hyviä veronmaksajia. Sattuu vaikka tapaturma ulkokunnassa. Ensimmäiseksi ollaan heti hakemassa kesken hoitamisen kotikuntaan, koska pelätään suuria Keskussairaala hoito menoja, vaikka ei tule. Eikä anneta Keskussairaalan hoitaa terveeksi. Terveeksi tultuaan pyyhkivät kotikuntansa pölyt pelästyen. Myös Keskussairaala vaatii jälki tarkastus tutkimusta, mutta lähettäjäksi kuuluva kunta, ei suostu lähettämään tarkastus tutkimukseen ja kimpaantuneena tutkittava katoaa. Useilla varakkailla on täysvastuu vakuutus

    • eimissään

      Missä yleesä on järkeä? Yksi esimerkki vain,kitos.

    • borsce

      Työpaikat, ne mitä Muoniossakin on,esim: mersun testi ajot ja muut testi ajot.
      Se vaan on nääs totta,että sinne otetaan eläkeläisiä töihin ajaman, vaikka Muoniossa olisi nuoria perheitä,jotka tarvis töitä elääkseen.
      Harmi,että SAASTAMOINEN ei ymmärrä tilannetta.Mitä eläkeläinen tekee 5-6 tonnin tuloilla,kun talot ja kaikki muut vempaimet on jo hankittu????
      Nuoret ajamaan autoja, että saavat rahaa perheileen ja ei tarvi sossun luukulle mennä!

    • Eläkepoliisi

      Eläkeläisten politiikassa roikkumisen 70 vuoren iässä. Vertailen vielä eläkkeellä olevaa kansanedustaja ehdokkaita keskustasta Paavo Väyrynen, ehdolla Kauko Juhantalo. Kuitenkin, jos on älykäs ja etevä iästään huolimatta. Mainittiin SDP Esko Ojalan jäänteitä, jos sieltä löytyy valtuustoon, mainitut ehdot täyttävä siitä vaan. Mitä onko autotestaus työssä yli 70 vuotiaita. Saastamoisen tulee tietää mitä vaaditaan, että yli 70 vuotias on ammattityössä. Mikäli olisin poliisityössä. Lähettäisin heti yli 70 vuotiaalle kutsun, saapumaan ammatti autoilijan pätevyys testiin. Kun lyön ajokortti lomakkeen kortti testi pätevyyden täyttämiseksi. Taitaa usealta mennä ajokortti peruutukseen, mutta mitä siinä jos selviää ammattikortti pätevyydestä. Usealta on ajokortti mennyt vähäisestäkin virheestä, kun tutkitaan korttipätevyyttä liikennelainsäädännöstä. Kas vain, kun on vaarallinen liikenteessä, mitä tapahtuu ilmoituksen tekemisestä?

    • eläkeläispoliisi

      Paikkakunta murteista. Vuoden iässä. Satakuntalainen "vuoren". Muoniolainen "vuoten"", myös todistajana," totistajana". Kielikello. Kirjoitan huippunopeasti ja kielikellolla on sekakieleen asiaa. Omaan erittäin voimakkaat sekakielet. Mutta lähes kielelle, kuin kielelle vastaa ok, mutta vain sinnepäin. Teen tahallaan murre sanoina, joissakin kohdassa. Tutkin aina 24 kirjoitusta väittelynä. Nautin hyvin paljon eräistä kirjoituksista, jotka sisältävät huippu virhe rykelmät. Monesti nauran omalle kirjoitukselleni, mitä olen Suomen kielessä kirjoittanut. Suomen ammattikielen tentein 70 luvulla, mutta kauaksi on kadonnut silloinen taito ja huolimaton. Useita suomenkielisin kirjoittavat oikein, mutta sisältö voi olla onneton. Huippu puhekieli Tervo, mutta kirjallinen suorastaan huono. Omaa kirjotustani lähtiessä suomentamaan oikein, se vie minulta aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe