Talonyhtiössä ei oile vieraspaikkaa.

Pietarinystävä

Rivitalo talonyhtiön päässä on parkkialue. Lämmitystolppia ei ole koko alueella mutta lumityöt on tehty koko paikoitusalueelta. Parkkikyylä käy lyömässä sakon ikkunaan kun ei ole merkityllä alueella.Auto oli siis tolppapaikan viereisellä paikalla. Olisiko pitänyt putsata lumet asfalttiin asti ja tarkistaa onko siinä maalattu ruudukko. Taloyhtiön omistaja väittää että taloyhtiöllä ei ole vieraspaikkoja ollenkaan. Talonyhtiölle huoltotyöt tekevä firma kumminkin sanoi että kyseisellä paikalla on vierasparkki ja on pyritty pitämään mahdollisimman leveältä alueelta parkkipaikkaa parkkipaikat puhtaana että kielletyille alueille ei tarvitsisi pysäköidä.
Onko siis mahdollista että taloyhtiöllä ei ole ollenkaan vieraspaikkaa? Olen kuullut että laissa se kumminkin määrätään.

11

1340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ontaiei

      No eipä sitä täällä tiedetä.

      • erk-ki

        Luuletkos, että se tiedettäisiin jossain muualla? Ja missä?

        Ei missään tiedetä suoralta kädeltä, vaan asiaa tulee tutkia, selvittää. Sitten ehkä löytyy jokin kaavasäädös. Joku kaavojen ja rakentamisen kanssa tekemisissä oleva virkamies ehkä muistelisi jotain ja hetken papereita selailtuaan vastauksen löytäisi. Yhtä hyvin se tänne löytyisi, mutta vaatisi vaivannäköä. Kuka viitsii pelkästä harrastuksesta?


    • Niin_pä

      Missään ei taideta määrätä, että taloyhtiöllä on oltava autopaikkoja vieraille. Asemakaavassa usein määrätään miten monta autopaikkaa per asunto taloyhtiöllä on oltava. Taloyhtiön papereista selviää miten paljon autopaikkoja on ja miten ne jaetaan.

      Mitä tarkoitat taloyhtiön omistajalla? Taloyhtiöllä ei ole omistajaa. Luottaisin asiassa taloyhtiön edustajiin mielummin kuin kiinteistönhoitajiin. Jälkimmäinen saattaa soveltaa vastauksiinsa ja töihinsä omaa harkintaansa eli tässä tapauksessa tehdä omin luvin lisää epävirallisia autopaikkoja.

      • Omistus22

        Kyllä taloyhtiöllä aina omistaja on. Yhtiömuodosta ja omistussuhteista riippuen omistajana voi olla useita henkilöitä.


    • amg63m5

      No ei laissa ole tietenkään mitään sellaista pykälää, joka velvoittaisi yksityistä taloyhtiötä tarjoamaan ensimmäistäkään vieraspaikkaa. Varsinkin vanhoissa taloyhtiöissä keskustojen alueella on jouduttu poistamaan vieraspaikkoja syystä, että a) taloyhtiön asukkailla on enemmän autoja käytössään kuin aiemmin (yksi tai kaksi, kun aiemmin vain joillakin oli yksi auto) ja b) koska autot ovat leveämpiä ja pidempiä kuin joitakin kymmeniä vuosia sitten. Tietysti näistä on sitten monessakin yhtiökokouksessa sovittu, että laajennetaan parkkipaikkoja poistamalla vanhat merkinnät, leventämällä parkkiruutuja ja antamalla mahdolliset vieraspaikat taloyhtiön omistajien, eli käytännössä asukkaiden käyttöön.

      • kettuuntunut

        Tuppaa vain menemään pieleen tämäkin homma. Jos joku muuttaa taloon tai talosta pois, hänen oletetaan kantavan olkapäillään pakastearkkua tai sohvaa tms pitkin pihamaata. Oven lähelle pysäköinnistä rapsahtaa sakko. Paitsi jos on kavereista kyse, he saavat näköjään pysäköidä useita autoja ovensa eteen. Kunhan ensin saataisiin toiminta sellaiseksi että samat säännöt koskisivat kaikkia, ei ainakaan meillä päin.


    • Pietarinystävä2

      Noh kyseessä on ns. kaupungin tarjoamat asunnot. Kaikille asukkaille on varmasti tolppapaikat. Kaupungin asunnot ovat melko tyhjillään täällä päin. Ovat sitte palkannu tämän parkkipartion yli-innokkaat kyylät tuottamaan kaupungille lisätuloja ja samalla nämä kyylät saa itse bonuksia.

    • yhjtng

      Parkkikyylä ei voi kirjoittaa sakkoa. Ainoa tapaus, jossa taloyhtiön pihassa voi saada sakon on pelastustielle pysäköinti. Se puolestaan on pelastusrikkomus, josta voi sakon kirjoittaa vain poliisi.

      Toisekseen kummasta mahtaa olla kysymys? Oikeasti kunnallisen pysäköinninvalvonnan määrämästä pysäköintivirhemaksusta vai yksityisen firman kirjoittamasta yksityisoikeudellisesta sopimusperusteisesta valvontamaksusta? Koska ensiksimainitut harvemmin käyvät taloyhtiöiden pihoissa muuten kuin erikseen pyynnöstä, kyse lienee jälkimmäisistä. Niillä taasen voi vaikka pyyhkiä hanuria tai sytyttää saunanpesää.

    • Sakkoa_peliin

      Ihan asiallinen maksu pysäköintivirheestä. Yksityiselle ei saa tieliikennelain mukaan pysäköidä ilman kiinteistön omistajan tai haltijan lupaa. Asiasta on korkeimman oikeuden ennakkopäätöskin.

    • Anonyymi

      Aivan tavallista ryssimistä. Ammattitaidoton isännöitsijä ja taloyhtiö täynnä kyyliä joista kusipäisimmät hallituksessa. Ja sitten käydään vuokralaisen kimppuun, eihän ne voi olla kunnon ihmisiä, eihän?!!
      Hankitaan sitten paskafirma täynnä loisia eli Parkkipirkot rahastamaan asukasta ja hänen vieraitaan. En muuten kommentoisi mutta kun on niin tuttu tilanne menneisyydestä, ja kun tuli Jatulinkivenkadulla tutuksi tänään, tosin nyt olin osakkeenomistajan vieras ja pysäköin kauan käyttämättä olleelle paikalle. Kyllä kaupungin pitäisi valvoa taloyhtiöitä: Siihen vieraspaikkaan ei voi taloyhtiötä pakottaa, mutta voisiko taloyhtiön pakottaa lunastamaan käyttämättömät parkkipaikat vieraspaikoiksi. Laittaisivat vaikka pysäköintimittarin siihen vieraspaikkaan. Siihen sitten se ensimmäinen sähköauton latauspiste! Mutta se loinen, Parkkiloiset, se helvettiin loisimasta taloyhtiötä.

    • Anonyymi

      Kyllä saa pysäköidä yksityiselle alueelle, jos sitä ei ole erityisesti kielletty. Asunto-osakeyhtiöiden osalta tilanne on mennyt keskustoissa vaikeaksi kun kaupunki ei järjestä liikkeiden yms. toimintoihin parkkipaikkoja. Pikemminkin kaupungin arkkitehdit suorastaan metsästävät vapaasti pysäköitäviä parkkialueita ja pyrkivät poistamaan ne. Onkohan ne joitain marxilaisia, jälkijättöisiä idiootteja? Vain Oulun kaupungin arkkitehti voi kiusata tuhansia ihmisiä rankaisutta, siis tehdä asumisesta helvetin, esim. Alppila. Kunhan järjestätte hirttäjäiset, minä voin tulla solmut tekemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe