Miksi jotkut ovat niin "Aaltohulluja"?

toiv_lutimursu2015

Mä olen lukion viimeisellä ja mua mietityttää joidenkin koulukavereiden asenne kauppakorkeakouluihin, penkkarit oli juuri ja nyt on kaljaviikko menossa ennen kirjoituksiin lukemista ja jutut on baareissa vähän outoja.

Miksi joillekin ei tunnu kelpaavan muu kuin aaltoyliopisto? Me ollaan kyllä kaikki Helsinkiläisiä ja se vaikuttaa varmasti osittain, mutta jotenkin tuntuu että tietyt henkilöt haluaa sinne vain statuksen tai muun sellaisen takia, että jos ei aallon kauppikseen pääse ekalla kerralla niin sit yritetään seuraavana vuonna uudestaan, ei edes kiinnosta mennä muualle vuodeksi, siis huh huh onko näitä tapauksia enemmänkin ympäri Suomea?

Itse olen realisti ja pyrin lutiin ensisijaiseti ja Ouluun jos ei lutin ovet aukea. Aaltoon ei lukurahkeet kyllä riitä ja sit toisekseen jäisin varmasti porukoiden luo asumaan kunnes olen 24-25 jos pääsisin aaltoon, mukavuudenhalu olisi liian korkea muuttaakseni johonkin opiskelijakämppään jos sellaisen edes helsinkiläisenä saisin, tiettävästi muilla paikkakuntalaisilla on etuajo-oikeus.

Mihin tämä aaltofanitus oikein perustuu? En oikein tahdo ymmärtää että pitää mielummin välivuoden kuin että menisi toisen paikkakunnan kauppakorkeakouluun, todella outo asenne minun mielestäni tai sitten tässä on jotain mitä en ymmärrä.

18

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaajadsa

      Jaa a, villi veikkaus, että koska Aallon kauppis on Suomen arvostetuin. Opiskelija-aines on korkeatasoisinta korkeimman pisterajan vuoksi, opetus on tasokasta, yrityssuhteet ovat kunnossa ja sijainti on mainio. Rahoituksen ja laskentatoimen laitokset ovat myös täynnä alan huippuosaajia.

      Sitä en kyllä ymmärrä, miksei Aaltoon saisi hakea uudelleen, jos haluaa sen nimen papereihinsa. Toisaalta typeräähän se olisi olla menemättä muualle vuodeksi, jos paikka aukeaa.

      Toi sun realistijuttus kuulostaa kummalliselta. Olisit ihan yhtä hyvin voinut heittää Aallon ekaksi, LUTin kakkoseksi ja Oulun kolmanneksi, mutta toisaalta jos ei itseluottamusta löydy, niin ei sitten löydy. Se ei tosin ole mikään syy valittaa siitä, että joku muu tähtää korkeampiin pisteisiin kokeessa ja on valmis uhraamaan enemmän aikaa siihen.

      Aika lailla kaikki tuntemani täkäläiset (opiskelen itse siis Aallossa) on muuttanut Helsingissä asuvilta porukoiltaan pois opintojen alettua. Mikset sinäkin voisi? Ei sinne ole pakko jäädä norkoilemaan. Jos "mukavuudenhalu on liian korkea" saa syyttää ihan itseään kyllä, se ei ole Aallon vika.

      "Aaltohulluudesta" en tiedä, mutta kyllähän terve kunnianhimo ja korkeat tavoitteet on yleensä ihmiselle ihan hyväksi.

      • fafagawgawgaweg

        Ei Aallosta valmistunut olet sen parempi kuin Oulustakaan valmistunut. Suomessa ei ole opetukseltaan eritasoisia kauppakorkeakouluja (itseasiassa kuuluisimmat rahoituksen professorit ovat valmistuneet Vaasasta ja Itä-Suomen yliopistosta). Itse harkitsin Aaltoa sen takia, että olisi hyvä tuntea Helsinki jos sinne joskus töihin menen, tai kun. En kuitenkaan päässyt vaan pääsin Turkuun. Ihan jees mesta, kauniita naisia paljon.

        Aallossa tietty se hyvää, että ehkä laajemmat mahdollisuudet verkostoitua.

        Niin ja aloittajalle: täältä ei kannata kysellä mitään Aaltolaisuudesta, ei täällä käytännössä muuta olekkaan kuin omaa itsetuntoaan pönkötteleviä Aaltolaisia. Kun ei naisia saada, niin käydään rehvastelemassa täällä.

        Muuten olin tossa yks viikonloppu Turun Edisonissa istuskelemassa. Siellä oli joku takatukkaliimaletti-jengi bisnestakit päällä ja huuteli kovaan ääneen sijoituksistaan ja asunnon arvoista, siis selaisella äänellä, että kaikkien oli tarkoitus kuulla, että isällä on rahaa. Kertoivat olevansa Helsingistä ja opiskelevat kauppatietietä. Ovatko Aallossa kaikki tälläisiä?


      • rauhottukaa

        Aika vaikea se on opetuksen tasoa vertailla. Perstuntumallakin se on tosi hankalaa, jos ei ole kaikissa oppilaitoksissa käynyt pyörimässä. Aallossa on kuitenkin todettu olevan aika tasokasta (akkreditoinnit, tunnustukset, listasijoitukset). Kuuluisimmat rahiksen proffat, kuten Puttoset sun muuthan on tätä nykyä duunissa Aallolla, vaikka ovatkin Vaasasta tai muualta valmistuneita. Ainakin oman muistin mukaan, en kyllä ole kauheen monen uraa seurannut.

        Tohon sun Turun Edisonin keissiin en ota kantaa, mutta kyllä 99,5% kaikista kanssaopiskelijoista on ihan normaalia porukkaa. Ei siellä mitään vitun Patrick Batemaneja hiihdä luentosaleissa avautumassa, miten muut koulut ja opiskelijat on ihan pyllystä. :D

        Mutta en tiiä, jotakuinkin kaikki täällä Suomi24:n palstoilla Aallosta puhuvat kertovat kauhutarinoita jostain ihmeellisistä pintaliitureista, jotka keulivat kaikille vastaantuleville ties millä. Useimmiten näissä tarinoissa mainitaan myös isän masseilla leveileminen. Aaltohiippareita kuvaillaan myös usein pukumieslarppaajiksi, joilla on taaksesliipattu tukka, ja jotka katselevat sairaanhoitajia myöten kaikkia pitkin nenänvartta.

        Kuitenkin Aallossa muutaman vuoden hengailleena alan epäilemään, että joko näistä tarinoista suurin osa on puppua tai sitten maata (ja jokaista yliopistoa/ammattikorkeakoulua/baaria) kiertää sama pieni porukka pukuihin sonnustautuneita ylimielisiä kyltereitä pitämässä luentosarjaa omasta ja koulunsa paremmuudesta.

        Mene ja tiedä.

        Jos otettais kaikki tahoillamme vähän rennommin, lopetetaan tällainen turha vatvominen ja vertailu. Keskitytään siihen omaan koulutukseen ja elämään ja tehdään siitä just sellanen kuin ite halutaan.


      • CasparGomez

        Suurin osa aallossa olevista on kyllä ihan jees porukkaa, mutta tässä on kyse siitä, että ei tänne (luonnollisesti) kirjoita sellaiset ihmiset joilla on jo muutenkin myönteinen kuva aaltolaisista, siksi yleinen kuva aaltolaisista vääristyy kun vain ne joilla on huonoja kokemuksia aaltolaisten asenteista raapustavat kokemuksiaan palstalle.

        Itse opiskelen neljättä vuotta ohjelmointitekniikkaa pääaineena ja kyllä näissä jutuissa on jonkin verran perää, nämä harvat (muutama prosentti) ylimieliset opiskelijat ovat valitettavasti usein juuri tuotantotalouden (tämän voin läheltä katsottuna sanoa varmuudella) tai rahiksen (näihin olen kylläkin törmännyt vain satunnaisesti, olen opiskellut toistaiseksi n. 20 opintopistettä rahoituksen opintoja) opiskelijoita.


      • Rahishärkä

        Miten niin "kuuluisimmat rahoituksen professorit ovat valmistuneet Vaasasta ja Itä-Suomen yliopistosta"? Jos mitataan tutkimusmenestystä, jonka pitäisi kai olla se oikea mittari, niin kyllä kuuluisimmat Aallon rahoituksen professorit ovat pääkaupunkiseudulta alunperin.


    • ihmeirma

      Minä taas en ymmärrä vouhkaamista sen enempää Aallosta kuin mistään muustakaan kaupallisesta oppilaitoksesta. Omaa egoaan pullistelevia opiskelijoita niissä on, ei oikein kunnon osaamista missään.

      Mihin muuten joutuvat ja katoavat nuo Aallonkin huippuosaajat, kun Suomen valtion ja kuntien talous on täysin kuralla? Miksi yritykset kaatuvat? Missä se huippuosaaminen on? Sinne Aaltoonko se jää?

      • Nähty_on

        Huippuosaajat siirtyvät tietysti ulkomaisiin yrityksiin nauttimaan huippupalkkoja, kun eivät niitä Suomesta saa.

        Tuo oli sitten ironiaa. Yritysten strategisen johtamisen osaaminen on Suomessa todellakin heikkoa. Aallosta huolimatta.


    • aggags

      Niin aallon kauppishan on ollut olemassa nyt 5 vuotta eli ensimmäiset 100% aalto maisterit (eli ne jotka aloittivat 2010) alkavat valmistua. Ei sillon ollu samanlaista hypetystä kun koulu oli vielä HSE. Kilpailu kouluun ja koulussa on noussut Aallon syntymisen jälkeen. Uusitun "aalto" tutkinto-ohjelman valmistuvat vasta 2018 (siis jos valmistuvat 5 vuodessa)

      • mitamin

        Mitä sitten ovat puheet huippuosaajista, kun niitä ei vielä edes ole? Hypetetäänköhän tässä pelkkiä mielikuvia?


      • Nähty_on
        mitamin kirjoitti:

        Mitä sitten ovat puheet huippuosaajista, kun niitä ei vielä edes ole? Hypetetäänköhän tässä pelkkiä mielikuvia?

        Alat olla jäljillä. Vähät siitä, miten asiat ovat, tärkeintä on se, miltä ne näyttävät.

        Mitä useampia hölmöjä saadaan jallitetuksi, niin sitä parempi.


      • austerism1
        mitamin kirjoitti:

        Mitä sitten ovat puheet huippuosaajista, kun niitä ei vielä edes ole? Hypetetäänköhän tässä pelkkiä mielikuvia?

        Niin, siis Aallostahan uutisoitiin aikanaan jatkuvasti mm. Hesarissa. Osin hype on siis luoto mm. Hesarin avulla. Toisaalta Aalto on osannut brändätä itseään.

        Mutta... Osin brändin "tyhjyys" tuli taannoin esiin mm. sillä tavalla, että pari nuorta japanilaista tuli Lasipalatsin ratikkapysäkillä kyselemään, että missäs se Aalto yliopiston muotoilun ja taidealojen kampus onkaan. Olivat ehkä kuulleet siis Aallosta kaikenmoista hypeä. Tokaisin, että Arabiassahan tuo, mutta ei ole Alvarin jäljiltä. TKK:n kampus toki olisi Alvarin käsialaa, mutta ei näitä japanilaisia kiinnostanut Espooseen lähteä. Eikä heitä kiinnostanut pätkän vertaa kauppakorkean suht. mitätön keskustan piste, vaikka olisi ollut lyhyt matka käppäillä Arkadiankatua.


    • NääsvillesFinest

      Ite suosittelen Tampereen kauppista. Paljon halvempi seutuna, jossa kuitenkin on muutakin tehtävää ja nähtävää (sori Oulu,Lranta ja Vaasa). Koulukin on erittäin tasokas ja bileet märkiä.

    • haaa

      Yks syy toki varmasti on se, että onhan se nyt tyylikästä laittaa facebookissa korkeakoulun kohtaan "Aalto University School of Business" ja täten olla muita parempi ihminen.

      • betterbest

        Miten niin tyylikästä? Paremmaksi ei ihminen ainakaan sillä tule.


      • kyllätulee

        Kyllä tulee.


      • mihintähtäät

        Opetuksen tasossa ei Suomessa suuria eroja ole ja opintojen sisällötkin ovat lähes identtisiä kauppatieteellisellä alalla. Siitäpä syystä kääntäisinkin katseen itse opiskelijaan. Millainen olet? Kokemuksesta voin itse todeta, että vieraalle paikkakunnalle muutto sekä omalta mukavuusalueelta pois tulo kasvattaa ihmisenä. Tämä kokemus voikin olla todella arvokas lisä opintojen ohessa ja luoda mahdollisuuksia / ideoita, joita ei muuten olisi oivaltanutkaan. Fiksut eivät aina kulje niitä helpoimpia ja valmiiksi tallattuja polkuja... Totuus on, että ihmisen kyvyt ja aito osaaminen ratkaisee ei se, mistä on valmistunut.


    • kylteri

      On selvää ettei Suomen kokoisessa maassa voi olla kovin montaa ns. huippuyliopistoa. Aaltoon on satsattu valtionkin taholta ylimääräisellä rahoituksella. Ja tässä hierarkkisessa yhteiskunnassa ihmiset laitetaan aina johonkin järjestykseen, myös sen mukaan mistä on valmistunut. Vrt myös käsitettä Ivy League. Eli myös maailmalla vertaillaan kovastikin eri yliopistoja. Toki muutkin kauppakorkeakoulut ajavat asiansa, mutta kuten jo varmasti on käynyt ilmi, tässä on paljon kyse myös status ja brändimielikuvasta. Jos päädyt lukemaan markkinointia, niin ainakin ymmärrät pointin ;)

      • Kysynpä

        Markkinointia lukeneet luulevat helvetisti, mutta osaavat käytännössä valitettavan vähän. Vai mitä osoittaa Suomen liike-elämän nykytila?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe