Hurja sähkölasku ja uuden lämmityskattilan vaihto

Järkyttynyt

Sukulaisellani on talo jota olemme remontoineet ja johon voimme muuttaa remontin valmistuttua. Remontti alkaa olla loppusuoralla mutta sähkölasku hirvittää jo nyt. Emme siis asu talossa, vaan teemme päivisin remonttia. Taloa lämmitää joku todella vanha lämmityskattila johon on sisälle laitettu sähkövastukset. Lämmitys siis sähköllä toimiva vesikiertoinen patterijärjestelmä. Käyttövesi lämpiää erikseen lämminvesivaraajalla. Sähkölasku tammikuulta oli nytkin 450€!! Talo on kaksikerroksinen, maantasalla asuintilat ja alakerrassa maanalla kellaritilat. Neliöitä ylhäällä noin 100 ja alhaalla varmaan melkein saman verran. Ei ole mitään lattialämmityksiä tai muuta. Koska talossa ei asu kukaan eikä siellä käytetä kuin silloin tällöin kahvinkeitintä, valoja ja joitain koneita mitä remontissa tarvitaan niin en keksi muuta syytä sähkölaskun suuruudelle kuin vanhan kattilan tai lämminvesivaraajan (10 vuotta vanha). Vai onko teidän mielestänne tuo normaali sähkölasku tuon kokoisessa kämpässä? Olen vakaasti harkinnut lämmityskattilan vaihtoa, mutta mieluiten tekisin sen hieman myöhemmin ellei se sitä vaadi heti. Lisäksi taloon on tulossa ilmanlämpöpumppu, joten eikö sähkönkulutuksen pitäisi pienentyä jos ilmanlämpöpumpulla pystyy suurimmaksi osaksi lämmittämään ja patterit laittaisi kiinni kaikkialta muualta kuin kellarista (yksi patteri siellä), vessasta, kylppäristä ja saunasta. Vai voisiko pannu viedä silti yhtä paljon sähköä jos se ylipäätään on päällä ollenkaan, olettaen siis että se on se sähkörosvo? Sähkönkulutus on talossa siis noin 50 00kWh vuodessa.

Eli jos olette teettäneet lämmityskattilan vaihdon niin mitä työ on tullut maksamaan ja entä tarvikkeet ja itse kattila? Kauanko on kestänyt? Ja onko teidän mielestänne sähkönkulutus kova?

11

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Miksi lännitätä jollain vanhalla oljylämmityskattilalla kun voit laittaa 1000-2000 litran lämminvesivaraajan ja sekin yösähökllä niin halpenee tai toinen vaihtoehto on maalämpö. Näin vähänaikaa sitten uuden öljylämmityskattilaan tarjouksen niin taisi olla noin 7 tonnia mutta ei ole vaikea vaihtaa itse jos osaa vähänkin mihin mikäkin putki tulee ja se siitä. Kova on sähkönkulutus jos 50000 kw menee vuodessa kun normi on 20-30000 kw.

      • laskutikku_perseessä

        Eiköhän tämäkin sankari ole ehtana putkiaivona vetäisyyt vuoden kulutusennusteen tammikuun sähkönkulutus x12.

        Että jotta todelllinen kulutus ei tule olemaan lähellekään näin iso.


    • Äkkiä_maalämpö

      Tuolla kulutuksella on melkoisen helppo laskea maalämmölle takaisinmaksuaika. Käytä googlea, niin löydät montakin laskuria. Lopullisen arvion saat kun pyydät muutaman maalämpöfirman käymään. En kuluttaisi penniäkään tuon vanhan tuunaamiseen. Patteriverkko käy sellaisenaan maalämmölle, mutta muut hilpetöörit luultavasti lähtee.

    • silläviisiin

      Sähköllä toimiva vesikiertosysteemi tosiaan on aika kallista. Riippuu asuinpaikasta ja talon jälleenmyyntiarvosta kannattaisiko maalämpö. Siinäkin aika isot investoinnit, vaikka patteristo onkin jo valmiina. Riippuu tietenkin vielä asunnon omistussuhteista.
      Meillä reilusti pienempi asunto ja sähkö maksaa n. 170€ laskussa (tuleeko kahden vai kolmen kk välein). Puukeskuslämmitys on eikä sähköllä lämpiä muut kuin auton lämmitys ja kiuas. Jos olet asunut kerros- tai rivitalossa, on siellä perusmaksu paljon halvempi kuin omakotitalossa, joten sekin on otettava huomioon.
      Kannattaa kysellä tarjouksia ja muiden kommentteja. Ei aina välttämättä kannata tehdä isoja investointeja.

    • Järkyttynyt

      Rahaahan ei siis tällä hetkellä olisi alkaa teettämään mitään. Ja niin hienolta kuin esimerkiksi maalämpö kuulostaa, on investointi tässä saumassa mahdoton. Kattilan vaihtokin on tietenkin kallis mutta ehkä sen saattaisi saada järjestymään. Uskoisin että vaikka kattila toimisi sähköllä niin tämän vuosituhannen kattilat ovat reippaasti energiatehokkaampia kuin 1900-luvun. Ja jos se ilmalämpöpumppu tulee taloon niin kyllähän periaatteessa sähkön kulutuksen pitäisi laskea reippaasti jos suurimman osan pattereista voi pitää kiinni? Mutta onko jollekin niitä kattilan vaihtoja tehty? Jos on niin mitä maksoi? Ja voisikohan sellaisen muka itse asentaa? Ja tietenkin hyviä ideoita otan vastaan ja tietoja siitä sähkön kulutuksesta?!

      -AP

    • 2002rakennettu

      No meillä 215m2 talo ja tammikuun sähkölasku 370 euroa. Käymme kaksi kertaa viikossa sähkösaunassa ja autotallissakin pidetty turhan paljon lämmitystä päällä kun siellä harrasteltu. Talo pääkaupunkiseudulla ja lattialämmityksellä ja LTO-järjestelmällä. Sähkö noin 2000-2400 euroa vuodessa ilman pihistelyjä. Jos oikein nuukiksi ryhtyisimme ja käyttäisimme takkaa enemmänkin niin pääsisimme ehkä 1500 eurolla. Mutta en kyllä rupeaa siitä 500 eurosta ottamaan stressiä..

      • 2001_rakennettu

        aloittajan 450EUR/kk ja 200m2 lämmitettävää? Oma mökki n. 120 m2 lämmitettävää ja autotalli; vuodessa 14000...18000kWh riippuen talvista ja etenkin mitä tallissa touhutaan l. parhaimillaan sähkölasku ollut jopa 60EUR/kk ja sitten tiukempina talvikuukausina suunnilleen 300EUR l. 500EUR/kk ei välttämättä ole talon kokoon suhteutettuna paljon...


    • Parempifoorumi
      • Järkyttynyt

        Kiitos! -AP


    • Lämmityskulut eivät ole ongelmasi, vaan purkukuntoiseen latoon työntämäsi rahat. Talo purkuun ja uusi tilalle.

      • Järkyttynyt

        Välittäjä_LKV, olipas asiallisin koskaan näkemäni kommentti, kiitos! Kannattaa varmasti jatkossa jättää osallistumatta minkäänlaiseen keskusteluun, jos sinun taitotiedot eivät vastaa keskustelun vaatimuksia. -AP


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe