Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koira vetää pyörällä ajaessa, kun näkee toisen!

hesmo

Elikkäs koira menee ko juna, kun olemme kävellen liikkeellä. Pyörällä, kun ollaan niin kaikki menee hyvin, jos ei tule toisia nelijalkaisia vastaan. Koira ei todellakaan mene agressiiviseksi, mutta vetää kuin viimeistä päivää, kun lajitoverin näkee ja tätä ongelmaa ei ole kuin ainoastaan pyörällä! Olen miettiny kaikenlaisia ratkaisuja onko muilla samoja ongelmia. Nykyään ainoa ratkaisu on nostaa etutassut ilmaan, mutta ei se varmaan mukavalta tunnu kaverista ko roikkuu kaulasta tällä hetkellä ainoa mahdollisuus.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyöräilijäsaku

      Sama juttu meillä. Eipä tuossa ole ongelmaa, pidän hihnaa aina toisessa kädessä ja veto on helposti tasapainotettavissa pyörää ohjaavalla toisella kädellä. Käytätkö jousta, tms kiinnitystä hihnalle pyörään? En todellakaan voi kuvitella miten se itsellä onnistuisi, kädessä pitäessä on niin helppoa vetää lähemmäs ja taas ohituksen jälkeen löysätä niin että koira pääsee juoksemaan nurmelle, kun sillä mielummin jolkottaa.

      Harmillisinta on itse toiset koiranomistajat, jotka haluavat väen vängällä tulla vastaan samalla puolen tietä, kuin oma koira.

    • Taitoa

      Näinhän ne pakkaa tekemään.Ei muuta kun ohitat vastaan tulevan siten että koita on pientareenpuolella on paremmin hallittavissa,ei pääse hönkyilemään,kun pyörä on välissä. Minulla on koiran lyhyessä hihnassa vasurissa ohituksen ajan,oikealla kädellä ohjaan pyörää. Helposti jaksaa pitää 45 kiloisen hanskassa yhdellä kädellä. Ei mitään ongelmaa.

      • spk

        Missä pyöräilet, niin tullaan katsomaan suoritustasi.


      • Taitoa

        Oulun seudulla,tervetuloa katsomaan,moni sen näkeekin kun pyörätie on isontien vieressä.
        Onko siinä jotain ihmeellistä sinun mielestäsi? Minulla ,on pienehkö Jopo tyyppinen pyörä,jonka istuin on sen verran alhaalla että jalkani yltää maahan vaikka istun satulassa.
        Jos tulee odottamaton tilanne,on helpompi hallita.


    • jypsjeps

      Pyörälenkki vetävä koira on huono yhdistelmä. Tarkoitan jos ei osaa/pysty pitämään koiraa hallinnassa.
      Itselläni oli 27kg koira, ja jaksoin sitä kyllä pitää kiinni vaikka pyörräillessä innostui välillä vähän koventamaan vauhtia.
      Suosittelen harjoittelemaan muiden koirien ohitusta ensin ilman pyörää ja sitten pyörän kanssa. Kaikkea voi sattua, joten on syytä olla varuillaan. :)

    • spk

      Kannattasko toi peruskäytös,-tottis ja -remmikäyttäytyminen opettaa ensin, jalat maassa, ennenkuin hyppää fillarin selkään hallitsemattoman koiran kanssa?Vai oliko aloitus vitsiksi tarkoitettu?

    • vaarallista

      En kyllä lähtisi fillarilla ajelemaan tuommoisen koiran kanssa.

    • SPKn_sairaudet_YP

      Tämä ei

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11546277

      Pyörälläajamista sekä pyörän vierellä nätisti kulkemista ei opetella yleisillä paikoilla joihin kuuluvat kadut, jalkakäytävät tms. eli paikat, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Esim. hiekka-/nurmikenttä tai muu vastaava soveltuu harjoitteluun oivallisesti, jossa ei heti alkuun ole ketään muita. Pikkuhiljaa voi lisätä ylimääräisiä ärsykkeitä.
      Koira kulkee yleensä käveltäessä ohjaajan vasemmalla puolella remmi löysällä, mutta pyöräiltäessä on fiksua opettaa seuraaminen omanlaisella käskyllä eli vaikkapa koira pyöräiltäessä oikealla puolella ja heti jos alkaa vetää, pysähdytään. Käsky voi sivulla sijaan olla vierellä, jotta ei sekoitettaisi sitä normiseuraamista pyörän vierellä juoksemisen kanssa.
      Oma koirani oppi tämän alta aikayksikön eikä koskaan ollut mitään ongelmia pyörällä juoksutettaessa. Vastaantulevista koirista ei piitannut mitään, koska pyöräilystä yhdessä omistajan kanssa oli tehty kivaa.

      Missään nimessä en suosittelisi tarakalle kiinnitettäviä tankoja joihin koira kiinnitetään vaan ihan yksinkertaisesti remmi toisessa kädessä ja pyörän ohjaus toisen käden hallinnassa pikkuhiljaa vauhtia lisäten perusoppien oltua varmasti hallinnassa etenemään. Näin toimien 50-kiloinen saksanpaimen pysyy hyvin hallinnassa pyöräiltäessäkin.

      • pyöräilijäsakupentu

        Kiitti sulle Flick kattavasta asiapitoisesta vastauksestas


    • Taitoa

      Olen täysin samaa mieltä, että isoa koiraa ei kannata missään nimessä kiinnittää pyörään!
      Se on sellainen yhdistelmä että siitä ei hyvä seuraa. Perus käytös/käskyt, on hyvä opetella ennen kuin lähtään pyöräileen. "Seis",on se ensimmäinen käsky ja sen pitää toimia,kuten myös "sivu". Perus asiat pitää olla kunnossa, ennen kuin mennään yleiselle paikalle pyöräileen,
      silloin se on turvallista. Ei muuta kun turvallisia pyöräilylenkkejä,kyllä se siitä, kun etenee hitaasti ja varmasti koirulin kanssa :)

    • paksukallo

      Eli koira ei osaa remmikävelyäkään? Ohitus harjoitellaan remmikävelyllä ja siihen käskytys-ohi tai jatka tai jotain. Siten edetään pyörällä ja sama käsky jo lähestyessä

    • saku-koira1

      jopo hyvä ylettyy tarvittaessa jalat maahan,,ja innokas koira valjaisiin ja tankoon kiinni ja vielä varmistukseksi remmi käteen ja kaulaan,,niin parhaiten pärjää sattui mitä tahansa,,

    • Flick_

      Kiitos kiitoksista. Kerroin vain kuinka itse koirani kanssa toimin aikoinaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe