Viipurin ja Karjalan palautus maksaisi 50 miljardi

jkiuyt532

Viipurin ja Karjalan palautus maksaisi 50 miljardia ...


Investoinnit Karjalaan maksaisivat Suomen valtion budjetin verran (noin 50 miljardia euroa). Lasku jakautuisi kymmenen vuoden ajalle. Investoinneista kolmasosa olisi julkisia ja kaksi kolmasosaa yksityisiä.

Näin laskee Pro Karelia ry:n pääsihteeri, kauppatieteen maisteri Veikko Saksi.


Saksin mukaan palautus pitää suunnitella ja toteuttaa win–win-pohjalta, jottei siitä tule epärationaalista arvovaltakysymystä.

– Kun Venäjä palauttaa vapaaehtoisesti Karjalan, se voittaa jopa enemmän kuin Suomi.

Karjalaa hän ei suostu ostamaan takaisin.

– Ei varastetusta omaisuudesta tarvitse mitään maksaa. Päinvastoin. He ovat saaneet käyttää sitä korvauksetta vuosikymmenet, Saksi sanoo.

Monet karjalaiset
toppuuttelevat itse
Kaikki Karjalan ystävät eivät ole yhtä riemurinnoin suunnittelemassa Karjalan – saati edes Viipurin – palautusta.
Pankkikonserni SYP:n entinen pääjohtaja Ahti Hirvonen joutui lähtemään kahdesti evakkoon Viipurista. Toinen kerta oli helmikuussa, kun kaupungin oppikoulut suljettiin Helsingin suurpommitusten säikäyttämänä. Nyt Hirvonen arvelee, ettei palautus ole enää realistinen.

Kauppaseura Pamauksen puheenjohtaja, varatuomari Pekka Pinomaa sanoo, ettei tunne itse tunne palautuksen hinnan laskukaavoja. Pinomaa kuitenkin muistuttaa, että on olemassa valistuneita ja vähemmän valistuneita arvioita.

Ottavatko kaikki laskelmat huomioon esimerkiksi saastuneen maaperän puhdistamisen, Pinomaa pohtii ja neuvoo kysymään Hypoteekkiyhdistyksen entiseltä toimitusjohtajalta Risto Piepposelta.

Piepposen mukaan palautusta vaativat ovat muuten ihan kelpo ihmisiä, mutta heidän realistinen ajattelunsa ei yllä siihen, että joitakin tosiasioita on olemassa.

Laillisuusperiaatteista hän toteaa, että Moskova ei ole käräjäoikeus, eikä kansainvälinen oikeus pure siellä.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/05/19/viipuri-takaisin-pikkurahalla/201229558/12

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeAvarakatseinen

      Miten se voisi noin paljon maksaa?

      Stalinin, Breznevin, Jeltsinin ja Putinin taidokkaalla johdolla, yhteisvoimin ja tarkkojen ja täsmällisten viisivuotissuunnitelmien mukaan rakenettu (puoli)valmis PARATIISI.
      70 vuotta suunniteltu ja rakennettu; iskurityöläisten nopeudella ja voimalla, jalostetuimmalla NEUVOSTO-tieteen insinöritaidolla sekä maatuskojen käden hellällä kosketuksella.

      Suomen valtion hienoisella konsultoinilla (Ystävyys-, Yhteistyö- ja Avanantosopimus) sekä Moskovan öljydollareilla ja maailman rahoilla on saatu ryöstetty Karjala liki sellaiseen kukoistukseen, mikä alueella vallitsi ennen Talvi- ja Jatkosotaa 1939 - 1944

      ....

      Maiksoi mitä maksoi, onhan meillä rahaa laittaa ulkomaittenkin "
      rakentamiseen":

      Asiantuntijat: Kreikka voi aiheuttaa Suomelle jopa miljarditappiot | Yle Uutiset | yle.fi
      http://yle.fi/uutiset/asiantuntijat_kreikka_voi_aiheuttaa_suomelle_jopa_miljarditappiot/6096707

      Palautetun Karjalan rakentamisesta, paremminkin R Y S S I E N tekemien töiden viimeistelystä ei tule tappiota! Sehän on kansantaloutta. ..... Suomen! ei Kreikan ....
      Pestään pois ku-si ja pas-ka ... ja eikun maalia päälle. Vesi on paskan lääke, sanovat....!

      Mietitään ja suunnitellaan sitten, mitä tehdään seuraavaksi.

    • Karjalahetitakaisin

      Turhaa perskales on moisia kuluja laskea. Tulot ovat moninkertaiset.
      Viipuri, Karjalan jylhät korvet ja Laatokan laineet tuovat uskomattoman vaurauslisän.
      Minä perustan heti Viipuriin kalakaupan jossa myyn Laatokan tuoretta ja puhdasta kalaa. Käyn siellä sitten itsekin viikonloppuisin kalastamassa.
      Avarakatseisen sanoin minäkin otan nyt ryypyn tämän uhkean ja hienon tulevaisuuden kunniaksi!

    • nostradaamus666

      Ei Karjalan palautus maksa mitään Suomen veronmaksajille.
      Miäli palautus työt teetetään vierasmaalaisilla asia on toisin silloin. Niin kauan kunnes raha liikkuu Suomen sisällä kansantaloudellisesti . tulos on positiivinen.

      Eihän sitä HETI tarvitse saada kuntoon.

    • Karjalahetitakaisin

      Niin ja mikä nyt on kuntoonsaatto. Korville ja Laatokallehan ei tarvitse tehdä mitään. Metsät tehokäyttöön niin niillä saadaan alkurahoitus Viipurin jälleenloiston palutukseen. Viipuri on mainio kauppapaikka ja länsisijoittajat kilpailisivat kenet sinne hyväksytään rahojaan tuomaan.
      Myös sotilaallinen merkitys olisi varsin suuri. Ryssät paskoisivat housuunsa koska mahtava Nato- armeijamme olisi kivenheiton päässä Paskakradista. Kaupungin tulevaa nimeä en lähde veikkaamaan Lenin- Stalin- Putin- mikä lie?
      Otan ryypyn tämän kunniaksi ja haistakoot ryssät vitun.

    • Ej76

      Luulen, en tiedä, että voitolle jäätäs Karjalan palautuksesta. Palauttaessaan Karjalan Venäjä samalla myöntää talvisodan aloituksen lavastuksen. Se taas johtaa siihen, että ne palauttavat Suomelle väärin perustein tuomitut sotakorvaukset korkoineen. Kun korkoa korolle on kasvanut yli puoli vuosisataa, potti on muhkea! Voisi käyttää esim. verohallinnon perimiä viivästyskorkoja.

      • Bror-Erik

        Ei me tarvita noin kalliita joutomaita ja muutenkin aluehan kuuluu Venäjälle jolle
        Suomi sen palautti v.1940


      • SeAvarakatseinen

        Kenen tahi minkä puolesta puhut/kirjoitat kun aloitat?: "Ei me tarvita..."

        Ja millä perusteella Meidän SUVUN tiettävästi noin 1550 ja jo ennenkin omistama tila kuuluu R y S S I E N omistukseen?
        Väärennettyjen MAAN-omistus asiakirjojen?

        Sinulle riittää maa-alueeksi 160 pitkä ja 45 cm leveä kaistale, missä voit viljellä matoja 1,5 m:n syvyydessä; mieluimmin jossain Moskovan itäpuolella.

        Lueskelehan tuosta v. 1940 "palautuksen" todellista historiaa:
        26.11.1939: Mainila oli täydellinen paikka rajaloukkaukselle - Suomenkuvalehti.fi
        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mita-mainilassa-todella-tapahtui-26-11-1939/?shared=60770-c5a43285-999

        Äläkä USKO sitä R YS S I E N suoltamaa pas-kaa, mitä Sinulle pikkupieneerinä syötettiin "kerhossa ja leirillä", Suomen ja Venäjän historiasta.


    • Ej76

      Taitaa olla pruureerikillä historian tuntemus niukkaa.

      • Bror-Erik

        Minä kyllä tunnen laajasti historiaa.Näin se meni; 1812 Venäjä palautti Ruotsilta voitta-
        mansa Vanhan Suomen alueen silloiseen Suomen Suurruhtinaskunnan yhteyteen.Suomi
        taas hävityn talvisodan jälkeen palautti sen Neuvostoliitolle. Jep jep :)


    • kgckcklhckhlhc

      http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=63223:krooninen-ryssaeviha-akateemisen-karjala-seuran-polttoaineena&catid=5:tiede&Itemid=7

      Urho Kekkonen kuului aikoinaan AKS:aan.
      1920-luvun alussa perustettu AKS kävi avointa sotaa nuorta Neuvostoliittoa ja omaa parlamentarismiamme vastaan.

      ProKarelia = fasismin jätökset, sanoo Leo M. Nieminen
      http://www.youtube.com/watch?v=xKuOtua5dW4

      Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli vuosina 1922-1944 toiminut karjalaisten ylioppilaiden ja akateemisen eliitin muodostama kansallismielinen järjestö, joka olemassaolonsa aikana hallitsi suvereenisti akateemista maailmaa ja ylioppilaskuntaa. Lisäksi AKS:llä oli paljon vaikutusvaltaa Suomen sisäpolitiikassa jo pelkästään siksi, että sen jäsenkuntaan kuului monia merkittäviä politiikan toimijoita.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aunuksen_retkikunta
      Aunuksen retki oli suomalaisten vapaaehtoisten yritys valloittaa ja liittää Suomeen osia Itä-Karjalasta vuonna 1919, Venäjän sisällissodan aikana. Retki oli yksi heimosodista.
      Helmikuussa 1918 Mannerheim piti kuuluisan Miekkavalapuheensa, jossa hän sanoi, ettei pane miekkaansa tuppeen, ennen kuin Viena ja Aunus on vapautettu Leninin sotilaista. Suomen sisällissodan jälkeen käytiin paljon julkista keskustelua Itä-Karjalan liittämisestä Suomeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi
      Suur-Suomi-aate oli heimoaatteeseen perustunut itämerensuomalaisen kansojen yhteenkuuluvuutta korostanut aate, johon usein sisältyi halu tai tavoite liittää Suomen valtioon itämerensuomalaisen väestön asuttamia muiden valtioiden alueita. Suur-Suomi-aatetta edustaneista järjestöistä Akateeminen Karjala-Seura puhui Suur-Suomesta sekä tavoitellun suursuomalaisen valtion että suomalais-karjalaisen ei-valtiollisen kieli- ja kulttuuriyhteisön merkityksessä.
      1920-luvulla suur-Suomea rakennettiin heimosodissa ja haluttiin yhdistää kaikki itämerensuomalaiset kansat yhdeksi valtioksi. Tällaista halua oli myös läntisessä Itä-Karjalassa, joista Repolan ja Porajärven kunnat liittyivät Suomeen, tosin vasta tiukkojen ehtojen myötä, mutta jäivät Tarton rauhassa rajojen ulkopuolelle.

      Eniten suur-Suomen projekti elähdytti Akateemisen Karjala-Seuran ja Lapuan liikkeen ja sen parlamentaarisen seuraajan IKL:n politiikkaa. Myös kokoomuksessa ja Maalaisliitossa oli Suomen suurentamisen kannattajia. Mannerheimin Miekkavala 1918 ja Miekantuppipäiväkäsky 1941 lisäsivät Suur-Suomi-innostusta. Vasemmistopoliitikoista suursuomalaista harrastusta oli aikoinaan Oskari Tokoilla ja Väinö Voionmaalla, joka julkaisi 1918 kirjan "Suur-Suomen luonnolliset rajat".
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Akateeminen_Karjala-Seura
      AKS keskittyi aluksi Itä-Karjalan pakolaisten hyväksi tehtävään työhön ja levitti ajatusta Karjalan heimon yhdistämisestä. Propagandan levittämiseen se sai valtion ja Itä-Karjalan avustamiskeskuksen taloudellista tukea. Kansallisten rajojen tavoitteleminen nähtiin tärkeäksi. Tähän liittyi kaikkien itämerensuomalaisten heimojen yhdistäminen Suomen lipun alle. Ensimmäisenä askeleena oli Itä-Karjalan liittäminen Suomeen. Uralin suomalaisheimoille vaadittiin itsenäisyyttä. AKS:n kanssa toimi limittäin Vihan Veljet -niminen venäläisvastainen salaseura. Alussa AKS:n mottona oli Työväestö on voitettava isänmaalle!, koska luokkataistelun katsottiin häiritsevän Suur-Suomen luomisen tavoitetta.
      Lotinapellon liitto oli erityisesti AKS:n piirissä vaikuttanut epävirallinen sotaisa Suur-Suomi-ryhmittymä. Urho Kekkonen, Martti Haavio ja eräät muut AKS:n nuoret jäsenet olivat aikoinaan solmineet "Lotinapellon liiton", johon sisältyi lupaus hyökätä Syvärin yli Lotinanpeltoon vaikka kaatuen "ryssän konekiväärituleen". Nimi liittoumalle otettiin venäjänkarjalalaisesta Lotinapellon kaupungista, joka sijaitsee Syvärin toisella puolen. Tarinan mukaan lotinapellonliittolaiset olisivat ensimmäisinä kaatuneet kuularuiskun tulitukseen Syvärin ylityksen jälkeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Elmo_Kaila
      Elmo Edvard Kaila (6. helmikuuta 1888 Jokioinen - 16. toukokuuta 1935 Helsinki) tunnetaan Akateemisen Karjala-Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana ja myös salaseura Vihan veljien johtajana. Hänellä oli tärkeä osa Suomen itsenäisyyden alkuvuosien politiikassa vaikka hän ei ollutkaan näkyvästi esillä julkisuudessa.

    • vviilhjöoiihg

      Akateemisen Karjala-Seuran kummalliset heimoajatelmat, katastrofaalisiin tappioihin päättyneet Vienan "vapautusretket" eli ns. heimosodat ja muut Suur-Suomi houreet saivat polttoaineensa -20 ja -30 lukujen äärioikeistolaisessa Suomessa eli hyvässä kasvualustassa tietystikin vain ryssävihasta.
      Seuralla oli vain 4000 valan vannonutta jäsentä eikä se päässyt kyllä marginaalia pidemmälle vaikka olikin kovaääninen. Toisaalta voidaan pohtia mikä vaikutus sillä oli lisäämään Stalinin epäluuloa Suomea kohtaan

    • Jessi7

      Mitä ihmettä Putinin ja Stalinin ryöstöretket kuuluvat tälle keskustelupalstalle?

      • näinvainon

        Muistutamme näillä ryssien vallanpitäjien ahneuden ja hirvittävät ihmisoikeusrikkomukset. Ryöstivät meiltä Karjalan.


    • er43

      Jos ei teille kelpaa pala Suomea, niin kelpaa se mulle.
      Olen seuraava Karjalan tasavallan Kuningas. Suoraan Suomen Viikinki kuninkaan jälkeläinen.

    • Eitarvita

      Lopettakaa jo tuo kuumeinen houruilu tuosta Karjalasta. Sitä ei tänne tarvita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe