"Puhelinmyynnistä tullut ikäihmisille riesa"

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kansalaisaloite-puhelinmyynnin-suitsimiseksi-vanhus-tilaa-vaikka

Kansalaisaloite puhelinmyynnin suitsimiseksi - Vanhus tilaa vaikka "heinäpaalin"
Kirjoittanut al1947 (5. maaliskuu 2015, 12:00)Lue blogia
Aamulehti 5.3.2015 kirjoittaa, "Puhelinmyynnistä tullut ikäihmisille riesa". Esimerkkeinä lehti mainitsee

- 90-vuotiaan kala-allergikon, joka oli tilannut muovikassillisen kalaöljykapseleita. Samaiselle mammalle oli myyty 5 eri naistenlehteä vaikka ei näe edes lukea

- 90 euron laskun "intiimialueiden" partahöylästä ja sen teristä saaneen 77-vuotiaan leidin

- erään ikäihmisen (muistisairas), kenelle posti kantaa vitamiinipillereitä, sukkia, pikkuhousuja ja Avotakka-lehten samaa numeroa parhaimmillaan kaksin kappalein.

Myös suomalaisissa yrityksissä on vuosien varrella saatu ihmetellä monien luettelopalveluja verkossa kauppaavien huijariyritysten toimintaa.

Ajattelemisen aihetta antaa, että eikö joku kansalaisaloiteaktivisti voisi tehdä aloitteen puhelinmyynnin kiristämiseksi, ellei kokonaan kieltämiseksi!? On niitä tyhjänpäiväisempiäkin kansalaisaloitteita tehty.

14

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulle soitti kerran joku kaupaten jotain niin kysyin heti vastavuoroisesti mikä on nimesi ja osoitteesi niin voin tulla järjestämään sinulle kasvotusten tapaamisen jota et unohda ikinä, niin lopetti puhelun heti? pääsikin kasvotusten tällaisen saatanan riesan kassa

      sanokaa vanhuksillenne ettei vastaa puheluun joka tulee tuntemattomasta numerosta tai numeroa ei ole puhelimen muistissa, jos jollain on tärkeätä asiaa niin hän ottaa yhteyttä kyllä sitten muuten

      • Typerä_teko

        Puhelusi tallennettiin. Kyseessä on laiton uhkaus. Usko pois olet jo poliisin seurannassa.


    • Ihme.touhua

      http://ra.fi/B5Pm

      Yrittäjä ei tilannut mitään, mutta sai silti ison laskun – sitten alkoi outo ketkuilu
      KOTIMAA | 24.1.2014 | 11:58 | PÄIVITETTY 12:0928
      Varoitus: Hakemistofirma hämää 118:lla, johon sen nimikin sotkeutuu

      Ilari Tapio

      Satunurkka Oy:n puhelin soi 16. joulukuuta. Puheluun vastasi Karoliina Selin, joka oli kesäkuussa perustanut yrityksen Ikaalisiin lastenkirjojen nettikaupaksi.
      Soittaja kertoi edustavansa Suomen 118 -nimistä yrityshakemistopalvelua. Sillä ei ole mitään tekemistä 118-palvelun kanssa, jonka omistavat Fonecta, Eniro ja Kontaktia.
      Koska hälytyskello soi, Selin napsautti puhelimen kaiuttimen päälle. Sillä tavoin muut samassa tilassa olleet kuulivat keskustelun. Soittaja halusi päivittää Satunurkan tiedot nettihakemiston rekisteriin.
      Ensitöikseen Selin kysyi, maksaako päivittäminen jotakin. Ei maksa, hänelle ilmoitettiin.
      Lähes 300 maksettavaa

      Päivittämisen jälkeen soittaja kysyi, kelpaisiko Satunurkalle laajempi, maksullinen palvelupaketti. Selin vastasi, ettei missään nimessä halua mitään maksullista. Puhelu päättyi siihen.
      Kaksi päivää myöhemmin Satunurkka sai Suomen 118:lta laskun, jonka loppusumma oli 296,36 euroa.
      Se oli yhden vuoden hinta hakemistofirman ”Business Classista”.
      Laskua ei mitätöidä

      Karoliina Selin lähetti laskuttajalle heti sähköpostin, jossa vaati laskun mitätöimistä ja yrityksensä tietojen poistamista palvelusta. Sähköpostiin ei vastattu.
      Joulun jälkeen Selin soitti Suomen 118:n asiakaspalveluun. Asiakaspalvelija vastasi, ettei laskua mitätöidä ainakaan ennen puhelusta tehdyn nauhoitteen kuuntelemista. Nauhoittamista ei mainittu puhelun alkaessa, mutta Selin oli tyytyväinen. Tallenne osoittaisi, ettei hän ollut tilannut mitään maksullista.
      Ratkaisuna asiakaspalvelija ehdotti ”kompromissia”. Jos Selin maksaisi vuoden laskun, hänen ”kestotilauksensa” pantaisiin poikki. Kun Selin ei suostunut, asiakaspalvelija sanoi esimiehensä soittavan hänelle seuraavalla viikolla.
      Esimies soitti kolmen viikon päästä. Hänen mukaansa nauhoitus osoitti Selinin tilanneen palvelun. Kun Selin pyysi nauhoituksesta kopiota, sen ilmoitettiin maksavan 300 euroa.
      ”Okei”, Selin hyväksyi. Hän lupasi maksaa 300 euroa tallenteesta, jolla hän muka tilaa Suomen 118:lta jotakin maksullista.
      Nauhoitetta sen paremmin kuin 300 euron laskua ei ole tähän päivään mennessä kuulunut. Sama pätee kirjalliseen tiedostoon, johon puhelinkeskustelu on Suomen 118:n mukaan purettu.
      Henkilötietolain mukaan asiakkaalla on oikeus tarkistaa hänestä kerätyt tiedot.
      Karoliina Selin harkitsee rikosilmoituksen tekemistä.
      Jatkoa jymäytyksiin

      Tapaus on jatkoa Aamulehden Sunnuntai-osassa 19. tammikuuta julkaistulle artikkelille Näin yrityksiä jymäytetään.Siinä toinen yrittäjä kertoi samankaltaisesta kamppailusta Suomen Yritysrekisterin kanssa.
      Sekä Suomen Yritysrekisteri että Suomen 118 ovat helsinkiläisen Endora Oy:n aputoiminimiä. Niitä on yhteensä yli 30.
      FAKTA
      Hakemistopalvelut
      Tarjoavat yrityksille ja niiden tiedoille näkyvyyttä netissä.
      Maksu on tyypillisesti 100–500 euroa vuodessa.
      Yhteydenotot tapahtuvat yleensä puhelimitse.
      Takavuosina yrityksiin saapui aiheettomia laskuja ulkomailla julkaistuista hakemistoista.
      Directa sai äskettäin maksettavakseen liki 1,8 miljoonan euron korvaukset asiakkaiden harhauttamisesta.
      Harmaalla alueella toimivia aktiivisia hakemistopalveluja on nyt kymmenkunta. Esimerkiksi Endora Oy:llä on useita tällaisia aputoiminimiä.
      Huijaukset kaikkien päänsärky
      Sunnuntaisesta artikkelista ”Näin yrityksiä jymäytetään” tuli paljon palautetta.
      Yrittäjät kertoivat kamppailuistaan hakemistoja vastaan. Vinkkejä sateli.
      Yhden mukaan yrittäjän kannattaa ilmoittaa heti, että hän itse nauhoittaa puhelun. Toisen mukaan yrittäjä voi itse lähettää hakemistofirmaan laskun hukatusta työajasta. Häirintä loppuu kuulemma siihen.
      Hakupalvelut eivät ole vain yrittäjien ongelma. Ne ovat saaneet ihmiset epäilemään kaikkea puhelinmyyntiä. Luuria lyödään korvaan jo ennen kuin asiallisella asialla oleva soittaja on ehtinyt esittäytyä.
      Vaikka uuden tekniikan oli määrä yhdistää ihmisiä – connecting people – se on alkanut eristää meitä. Moni ei enää vastaa tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin.
      ”Se on kumminkin joku myyjä”, kuuluu kuittaus.
      Ilari Tapio
      Näin yrityksiä jymäytetään

    • rallikuski

      Puhelinmyyjät ei usko vaikka monta kertaa sanoo ei.Uudestaan soitetaan ja taas.Mie laitoin puhelimen kiinni ja jos soitan avaan ouhelimen ja heti kiinni.Soitot loppuivat.Ei ole hyötyä siitä mainos soitto kielosta.

    • Holhoukseen

      Semmoset vanhukset jotka eivät pysty vastaamaan tilauksistaan ja kaupoistaan on asetettava holhouksen alaiseksi.Suurin osa vanhuksista ovat järissään eivätkä tee typeriä kauppoja.Turha myyjiä syytellä.

    • KiusaaminenLoppuu

      Tuohon ongelmaan on ratkaisu? Jätä puhelin auki pöydälle ja anna siellä myyjän höpistä omiaan, ei se pitkään yksin juttele?
      Tai vaihtoehto kaksi, soita numeroon 060013404 ja tee myyntiesto puhelimen kautta? Numerossa toistetaan sinun numerosi mistä olet soittanut ja sitten haluatko myyntieston, vastaat kyllä ja homma on hoidossa! Viikon parin sisällä kiusaamien loppuu! Itsellä on ollut jo vuosia käytössä ja toimii!

      • Tietäväaapeli

        Mitenkäs on, eikö tuo 0600 ole maksullinen ja kallis palvelu;)


    • lehtiä

      riesa kyllä kaikille ihmiset ei uskalla vastailla vieraisiin numeroihin päiväs aikoihin.

    • KiusaaminenLoppuu

      Jäi mainitsematta että Googelssa on tietoa tuosta myyntiestosta,,näpyttele tuo numero 060013404 hakuun ja katso mitä löytyy jos epäilyttää!

    • Mummomökistäkoneaikana

      Kaikille ikäihmisille neuvo: Vastatkaa vain puheluihin. Kertokaa soittajalle että en oikein kuule hyvin, pyytäkää häntä nostamaan äänen voimaa, keskeyttäkää hänet heti. Älkäää antako mennä ns. päälle: "Lapseni neuvoivat että Puhelu tallennetaan koulutus tarkoituksessa." Seuraavaksi kysykää soittajan etu ja sukunimeä. vJos hän kertoo ne; niin soittajan, älkää missään nimessä antako omaanne, vaan tivatkaa sosiaaliturvatunnus? on seuraava johdonmukainen kysymys. Jos senkin latelee. kyse on sen luokan ketkutuksesta, että sano näin; tarkistan, jos linja on vielä auk, vastapuolella on tosi typerys.

      Älkää olko Te typeryksiä. Huijarit kuriin. Vanhusten puolella minä. Kohta itsekin puolihöperö ja huono taitokoneen käytössä. Yhteiskuntamme vaan vaatii kaikenlaista ketkatusta meiltä ikäimmeisiltäkin kestetään ja jatkellaan, Ja rohkeasti vaan kantaa ottamaan.
      Se piristää kun saa sanoa täällä mielensä piteen.

      Parasra on se, että sinua ei hassutettu.

      saattaapia olla noita kirjoitusvirheitä, mutta kun 83v ei ole eksesiäja soffan wor vai mikähiton maailma se nyt oli käyttänyt sano poikani, että yritä vaan rohkeasti, kaikkeen mitä et ymmärrä sanottava selkeästi Ei KIITOS.

    • Mummomökistäkoneaikana

      Niin, ja poikani sanoi myös. Että tuo 0600 alku on mitä suurinta rahastusta, 0700 alkuiset lähes samaa luokkaa, niitä kannattaa varoa. ja huijausta. Kiisaaminen loppuu haluaa aloittaa sitä kiusausta laskuttamalla ei millään. Suomeksi sanottuna en soita, ko. numeroalkuisiin.

    • kaikkijärkevättaiei
    • kaikkijärkevättaiei

      Ja anteeksi.

      Koska moni ikäihminen tohtii vielä toivoa paljon, niin myös kuulon heikennyttyä, sanat ovat tärkeitä.

      http://fi.wikisource.org/wiki/Mökin_laittaja

    • toimivahomma

      Hehhehheee, vai on myyntiestonumero rahastusta! Itse soitin tuohon numeroon ja eipä ole soitelleet enää kun tein sen eston!
      No kärsikää sitten mieluummin, oma vikannehan se on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe