Kaikissa B-yhdistelmissä syanokobalamiini ?

B12-Methylcobalamin

Onko tosiaankin niin, että kaikissa B-vitaamiini yhdistelmissä B12 on aina Syanokobalamiina, sillä en vielä ole löytänyt yhdistelmätuotetta jossa se olisi Methylcobalamia?

Useinkin yhdstelmätuote maksaa suunnilleen saman verran kuin B12-Methylcobalamin yksin ja viimeksimanitun erikseen ostaminen lisäkulujen lisäksi mekitsisi myö yhtä lisäpurnukkaa.

Neurobion Forte B-vitamiini (B1-B6-B12): http://www.apteekkituotteet.fi/Neurobion-Forte

Amazonilla:

- http://www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_noss?__mk_fr_FR=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=hpc&field-keywords=B vitamine

6

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b12puutetta

      Juu on.

      B-vitamiinit
      B-vitamiinien ryhmään kuuluu 8 varsinaista vitamiinia ja 5 sen kaltaista yhdistettä. Tärkeintä on varmistaa B-vitamiinien saanti laadukkaasta ruuasta tai ravintolisästä.

      B1-vitamiini eli tiamiinia tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Tämän B-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa muun muassa väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä tai kävelyhäiriöitä. Pitkäaikainen puute aiheuttaa niin sanottua beriberitautia, joka johtaa sydämen toimintahäiriöön ja lopulta kuolemaan.

      B2-vitamiini eli riboflaviinia tarvitaan esimerkiksi aineenvaihdunnassa. Erityisen tärkeä tämä on ihon, kynsien ja hiusten terveydelle.

      B3-vitamiini eli niasiini on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tämän B-vitamiinin puutos voi esimerkiksi hidastaa aineenvaihduntaa.

      B5-vitamiini eli pantoteenihappo vaikuttaa pääasiassa energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Kyseisen B-vitamiinin puutoksen ei ole todettu aiheuttavan suurempia oireita. Kokeissa on esiintynyt lähinnä, käsien ja jalkojen puutumista, väsymystä, pahoinvointia, unihäiriöitä yms.

      B6-vitamiini eli pyridoksiini toimii antioksidanttina. Se osallistuu suurimmaksi osaksi esimerkiksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjäaineiden tuotantoon. Tämän B-vitamiinin puutosoireet ovat muun muassa väsymys, erilaiset iho-oireet ja hermosto-oireet kuten ärtyneisyys ja masentuneisuus ja pahoinvointi.

      B7-vitamiini eli biotiini (tunnetaan myös nimellä H-vitamiini) osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan eli niin sanottuun metaboliaan. Kyseisen B-vitamiinin puutosta ei varsinaisesti ole havaittu kuin kokeellisissa olosuhteissa. Oireisiin liittyi muun muassa ihomuutoksia ja lihaskipuja sekä pahoinvointia.

      B9-vitamiini eli foolihappo (tunnetaan myös nimellä M-vitamiini) on välttämätön esimerkiksi punasolujen muodostukselle. Tämän B-vitamiinin puutosoireisiin luetaan esimerkiksi väsymys, huimaus, voimattomuuden tunne sekä ruokahaluttomuus. Lisäksi puutos saattaa aiheuttaa häiriöitä limakalvoilla johtaen suu- ja kielitulehdukseen, ruokatorven tulehdukseen ja ripuliin.

      B12-vitamiini eli kobalamiini on erityisen tärkeää veren puna- ja valkosolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Kyseisen B-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa muun muassa anemiaa. B12-vitamiinin puutosoireisiin voi liittyä myös hermoston oireita ja erilaisia limakalvomuutoksia.


      Orgaaninen hyvin imeytyvä B-vitamiinivalmiste, jossa on kaikki B-vitamiinit:
      Rikas Oluthiivatabletti http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti
      Rikas Oluthiivahiutale http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivahiutale
      Natura Median Comblex B http://www.naturamedia.fi/b-complex


      Mistä löydät B:t parhaiten?

      B1-vitamiini eli tiamiini: palkokasvit, manteli, pähkinät, siemenet, liha, sisäelimet, oluthiiva

      B2 eli riboflaviini: maitotuotteet, sisäelimet, liha, kananmuna, pavut, manteli, pähkinät, siemenet, oluthiiva

      B3 eli niasiini: liha, maitotuotteet, kananmuna, manteli, pähkinät, siemenet, sienet, palkokasvit, oluthiiva

      B5 eli pantoteenihappo: liha, kala, vihannekset, kasvikset, oluthiiva

      B6 eli pyridoksiini: liha, sisäelimet, kananmuna, maitotuotteet, kala, kasvikset, vihannekset, oluthiiva

      B7 eli biotiini: maksa, liha, kala, kananmuna, soijapavut

      B9 eli foolihappo: kasvikset, vihannekset, hedelmät, marjat (kuumennus tuohaa tämän vitamiinin)

      B12 eli kobalamiini: vain eläinperäiset tuotteet kuten liha, kala ja maitotuotteet

      Eli osta erikseen, jos sulla on B12 puutetta

    • B12-Methylcobalamin

      Tuo "B12" Cyanocobalamine on Magnesium _Oxidia_ vastaavasti edullisin ja paremman katteen "romu-molekyyli" ja sitä on siksi aina B-kombinaatioissa tyrkyllä.

      Ilmeisesti laadukasta B12 sisältävää kombinaatiota ei sitten edes ole markkinoilla? Menee hieman hanklaksi jos ei yhdellä yhdistelmällä pärjää, mikäli haluaa huonommin imeytyvää ja cyaniidia sisältävää "romu" Cyanocobalaminea välttää, eli tulee löytää hyvä yhdistelmä ilman B12:sta ja ostaa erikseen B12 Methylcobalaminia.

      "Vitamin B-12 warning: Avoid cyanocobalamin, take only methylcobalamin"

      "Cyanocobalamin is a cheap, synthetic chemical made in a laboratory. It's virtually impossible for you to find this form in nature. Low-end vitamin manufacturers use it because it can be bought in bulk and added to products with claims that they "contain vitamin B-12!" What they don't tell you is that the vitamin is bound to a toxic, poisonous cyanide molecule that must then be removed from your body by your liver. Cyanocobalamin is also up to 100 times cheaper than the higher quality methylcobalamin which we'll talk about below."

      - http://www.naturalnews.com/032766_cyanocobalamin_vitamin_B-12.html

      Tällä hetkellä on käytössä yhdistelmä (ohjeen annostus 1 tabletti / vrk ja maksimi 3), tuote joka erän loputtua on tarkoitus vaihtaa ei Cyanocobalaminea sisältävään:

      - Thiamine mononitrate 250 mg
      - Riboflavine 10 mg
      - Pyridoxine chlorhydrate 250 mg
      - Cyanocobalamine 0,02 mg

      Alla sitten jälleen yksi esimerkki miten B12 yhdistelmässä on "tyrkky" Cyanocobalaminea. Tuotteen vrk %-osuudet selkeästi merkitty, eli 120% - 429% vrk tarve per tabletti riippuen B:stä),

      Sitten on vielä erikseen eri yhdistelmissä olevien eri B-vitamiinien annostus, joka saatta vaihdella tuotteesta toiseen, vaikka ilmeisesti ne jollakin lääketieteellisellä logiikalla on märitelty. Tämä tekee hankalammaksi jos jotakin tiettyä B-vitamiineista tarvitsi ottaa hieman normaalia enempi ja siten yhdistelmissä tulee muitakin B-vitamiineja enempi tai jopa aivan liikaa.

      Biover B-Complex:

      - http://www.newpharma.be/pharmacie/biover/415657/biover-b-complex-comprimes-45.html?gclid=CLze1fWvm8QCFWvkwgod0WsAmA

      "Näillä resepteillä lisää B-vitamiinia ruokapöytään"

      - http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mika_vikana/nailla_resepteilla_lisaa_b_vitamiinia_ruokapoytaan

    • B12-Methylcobalamin

      Googlen haulla "B complex with methylcobalamin" tulee vastan joitakin kombinatioita joissa B12 on Methylcobalaminia, joskin osassa tuotteita on aivan hurjia annostuksia per vrk.

      Lieneekö syynä se, että vain pieni prosenttiosuus imeytyy suun kautta otettuna.

      "Why 99% of vitamin B-12 supplements are wasted"

      "Taking vitamin B-12 as an oral dose is largely a waste of money. As much as 99% of what you swallow is not even absorbed... it's just passed through your body." (http://www.health101.org/art_methylcobalamin...)

      - http://www.naturalnews.com/032766_cyanocobalamin_vitamin_B-12.html

      - ->

      Super Coenzyme B-Complex: http://www.wellnessresources.com/products/super_b_complex.php

      "Methylcobalamin B12 Pantethine P-5-P"

      - http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Capsules/110

      "B12 Sublingual Vitamin -- This B Complex Energy Pill Is Packed with B12 Methylcobalamin, B6, Biotin, and Folic Acid."

      - http://www.amazon.com/Sublingual-Methylcobalamin-Supplement-Metabolism-Caffeine/dp/B00K0SQRJA

      "B-COMPLEX-50 contains the full complement of the B-complex vitamins, including Vitamin B1 as thiamin (hydrochloride) HCl and thiamin diphosphate (cocarboxylase), Vitamin B2 as riboflavin and riboflavin-5’-phosphate, Vitamin B3 as niacinamide, Vitamin B6 as pyridoxine HCl and pyridoxal-5’-phosphate (P5P), Vitamin B5 as pantothenic acid and pantethine (a pantothenic acid metabolite), Vitamin B-12 as 50% each of methylcobalamin and hydroxocobalamin, biotin, folinic acid, choline and inositol."

      - http://www.integratedhealth.com/hpdspec/bcom.html

      Vitamin B Complex Liquid: http://www.metabolics.com/blog/vitamin-b-complex/

      Nyt pitäisi vain koettaa löytää mieluusti jo tänään optimaali B-complex Methylcobalaminilla ja mieluusti Amazon.fr:ltä: http://bot.fi/tn1 sillä samalla on muutakin sieltä tulossa tilaukseen.

    • B12-Methylcobalamin

      Jarrow Formulas, B-Right, (methy b12 and P5P) vaikuttaa ensisilmäyksellä suheellisen hyvältä kokonaisuudelta kombinaatiltaan, mutta annostus per kapsuli on huomattavan korkea. Eikö tuollaiset annostukset ala olla pidemmän päälle jo teveydelle riskialttiita?

      Myös niacin (B3) on yksi riskialtis B-vitamiineista jota tuossa on Vitamin B3 (as niacin) 125% (DV) ja Vitamin B3 (as niacinamide) 500% (DV). Melkoisen hurjia annostuksia.

      - http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Capsules/110

      Yllä olevan tuotteen yksi käsittämätön asia on sen kapsuleissan käyttämä syöpäriskiseksi luokitellun Titanium Dioxiden käyttö. En tiedä onko Titanium Dioxiden käyttö edelleen hyvinkin yleistä.

      "Titanium Dioxide Classified as Possibly Carcinogenic to Humans"

      - http://www.ccohs.ca/headlines/text186.html

      Mihin terveydelliseen logiikkaan perustuvat nuo aivan hullun-villit virallisten vuorokausisuosituksien ylitykset kuten alla olevassakin tuotteessa? Lisäksi ilmeisen moni ottaa noita aivan hurjia vuorokausiannoksia ilman lääkärin valvontaa tai konsultaatiota.

      "Country Life, Gluten Free, Coenzyme B-Complex Caps, 240 Veggie Caps"

      - http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Coenzyme-B-Complex-Caps-240-Veggie-Caps/12081

      Myös B6-vitamiini vesiliukoisuudestaan huolimatta, on pitkään yliannostettuna riskialtis ja ilmeisesti vaikka olisikin paremmassa P5P-muodossa.

      "Lääketiede ja terveys: Pyridoksaali-5-fosfaatti (P5P, B6)"

      "Vaikka pyridoksiini ei varastoidukaan elimistöön, sen päivittäisen tarpeen ylittävä säännöllinen saanti aiheuttaa toksisia oireita. Yleisin pitkäaikaisen pyridoksiinialtistuksen toksinen ilmentymä on puhtaasti sensorinen polyneuropatia, mutta myös motoriset hermot voivat olla lievästi affisoituneet (Schaumburg ym. 1983, Foca 1985). Keskushermosto-oireita ei pyridoksiinin yliannostapauksissa ole kuvattu."

      - http://www.tiede.fi/keskustelu/50233/ketju/pyridoksaali_5_fosfaatti_p5p_b6/sivu/1

      Havaitsen, että hyvien molekyylien koonpanollisen ka kohtuudella annostellun tuotteen läytäminen onkin melko haasteellisa. Lisäraviteissakin kohtuullisuuden ylittäminen riskeeraa kääntyä itse tarkoitustaan vastaan.

    • Anonyymi

      Olen syönyt tuota kai 10 vuotta ja hyvältä tuntuu. Olen 86 vuotias

      mutta älkää hyvät ihmiset alkako syömään pillereitä JOS niitä ei nimenomaan määrätä.
      Ainakin minun tuttavilla ja minulla on munuaisarvot ja maksa arvot ym. heikentyneet kun olemme syöneet "terveys pillereitä" ,
      Kyseessä noin 65-86 vuotiaat.

      älkää pilatko koneistoa , mukava elää vanhana ja ulosmitata valtiolta eläkettä.
      Jo 30 vuotta eläkkeellä.

      https://fi.iherb.com/pr/jarrow-formulas-b-right-100-veggie-capsules/110

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      514
      3755
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3444
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3040
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2332
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2200
    6. 223
      1638
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1291
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe