Kittilä: Oligarkkien kylä, marakattien pesä.

Kaulustyöläinen

Kh:n esityslistaa katsoessa ymmärtää kunnan tilanteen, riitely jatkuu vailla tolkkua.
Kunnajohtaja on saanut marakateilta tossua pilkkanaurun kera kuukausia takaperin ja vieläkään päätöksen laillisuuteen ei uskalleta ottaa kantaa. Vt-kj on jo oligarkkien käskystä marakattilauman kohteena. Miten toimia kunnanjohtajana jos ei istu oligarkkien käskystä marakattien keisariksi? Kenkää tulee...

Henkilöt jotka Kittilän päätöksenteossa uskaltavat toimia perustuslain mukaan, omilla aivoillaan; ansaitsevat kunnioituksen. Se ei varmasti ole helppoa tässä oligarkkien kylässä.
Ryhmäkuri voi edellyttää toisinaan luopumista yhteisen hyvän takia, mutta sen yhdistyminen laittomaan päätöksentekoon on kuvottavaa. On vaikea kuvitella etteivät valtuutetut tienneet toimineensa lain kirjainta vastaan, jos näin on tapahtunut niin silloin edustajan kognitiivinen kapasiteetti ei riitä edes lukutaitoon asti.
Tämän varmentaisi salaisten papereiden julkitulo, ja mm. siksi niitä pantataan loppuun asti.

Harmillista on tutkimusten hitaus, riitely ainakin selkeytyy jos-ja-kun osa päättäjistä joutuu vastaamaan tekemisistään. Tuleeko osasta korvausvelvollisia esim. tahallisuuden takia on mielenkiintoista, syytä olisi. Naapurissa oligarkit maksavat uskollisten marakattien laskut, tarkoitus pyhittää keinot. Jotenkin vaikuttaa tutulta...

55

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Back_to_the-USSR

      Pravda on lehti, byroon toimitavat. Päällikkö vie ja muut ei edes vikise. Pöytäkirja on kamalampi kuin esityslista.
      Kuntaliittoon Murmanskin kanssa, saadaan yhteiset toimintatavat.

    • sormet_palaa
      • Takapuolesta

        Aivan käsittämätöntä. Kittilän kunnanhallituksen toiminta ala-arvoista, moraalitonta, typerää, ja rikollista, silläkin uhalla että kirjoittaja tässä itse syyllistyy herjaukseen. Ei vain voi katsoa sivusta miten pelkistä julkisista pöytäkirjoista selviää karmea totuus ja mm. Kurulan täydellinen epäpätevyys mihinkään yhteistä hyvää edistävään asiaan. Oma perse tai sen suojelu ei ole yhteisen hyvän edistämistä.


    • Järkikulta

      Miksi ihmeessä äänestätte Kurulaa ja kumppaneitaan päättämän kunnan asioista?
      Sitä saa, mitä tilaa ja kuntalaiset maksavat laskut.

      • olinuskonutmuuta

        Tämä paljasti kyllä ainakin kv:n puheenjohtaja Yrityksestä uudenlaista tietoa. Ei ole ollut aivan rehti ja suoraselkäinen hänkään.


      • Kyrsii-pahasti

        Mikä oli uutta tietoa? Kaikki löytyi aiemmista aineistoista, tosin mukaan lukien Long Playn artikkelin. Salassa ketkuilu lakiasioissa on ollut Mäkitalon ja kumppanien heiniä.


    • mitmik

      Ei voi olla totta! Puuta heinää ovat päättäneet. Mutta eivät itse kirjoittaneet noita, eivät ole televisiosta kuulleet noin hienoja sanoja.

    • Kaulutyöläinen

      Yllä olevan linkin vastaukset on laatinut lakitoimisto. Tähän ptk. tekstiin valmisteluun ei varmasti ole osallistunut koko kh, on tehty salaista ennakkotyötä, mutta kuka onkaan maksumies, ja millä valtuuksilla?

      Maanantaina asia on marakattilauman edessä, puutaheinää kauniisti kirjoitettuna saa kiljukaulat mykistymään...objektiivinen totuus unohtuu ja rytmikkäästi taputtaen hyväksytään hienosti kirjoitettu vastine, omana tahtona...ja jossain taustalla hymyillään.

      • jojoojooo

        Voi äly näitä kommentteja! Ennakkotyötä tehdään varmasti aina, puolesta tai vastaan.


      • Kunniatonta
        jojoojooo kirjoitti:

        Voi äly näitä kommentteja! Ennakkotyötä tehdään varmasti aina, puolesta tai vastaan.

        Voipi olla. Mutta harvoin kuitenkaan niin, että esittelystä vastaavan vt.kunnanjohtajan selän takana tehdään toinen esitys, estetään vt.kunnanjohtajan esittely laittomasti esteellisyyssäädöksiin vedoten, ja sitten esitellään itse tuo uusi esitys. Ihan villin lännen meininkiä ja ei taatusti 'luottamusmiesten' kunnian arvoista. Tai no, ehkäpä se luottamus annetaan jostain muualta kuin kansan parista.


      • Kuntalaki

        Jos tuo on lakimiestoimiston tekemä, niin pyytäisin rahat takaisin.
        Taitaa kirjoittajana olla sama epävirallinen asianajaja joka laskuttaa kuntaa ilman sopimuksia.


    • Voi_voi_Timo

      Voi Timo Kurula sentään, kunnanhallituksen pöytäkirja 16.3.2015 § 97 ja 98.

      Eli Timo parka ei vieläkään ymmärrä, mikä on jutun juoni. No Timo, ihan yksinkertaisesti:

      1) yksittäinen luottamusmies ei voi tilata kunnan laskuun oikeudellista konsultaatiota, luottamusmies kun ei ole virkamies.

      2) ajatellaampa sitten niinkuin Timo ajattelee: minä olen Kittilän kunta ja minulla on oikeus. No hyvä. Kittilän kunta (= siis Kurula) on tilannut Eilavaaralta asiantuntijalausunnon. Kun minä maanantaina lähetän Kittilän kunnalle sähköpostia ja pyydän, että minulle annetaan kopio tuosta lausunnosta, niin mitä kirjaamo vastaa: Kittilän kunnan hallussa ei ole lausuntoa, emme voi sitä toimittaa (tai tehdä julkisuuslain nojalla päätöstä lausunnon mahdollisesta salaamisesta). Hupsis, tuli asia oikeuskanslerille.

      Ei tässä sen kummoisemmasta ongelmasta ole kysymys.

    • Piikki_piikki

      Mistä näitä sataa, lakitoimistojen laskuja. Onko tulossa lisää, aivan kuin olisi loputuon piikki, kaikilla?

    • piikki_auki

      Miksei voida tehdä päätöstä tilata Eilavaaralta lausunnot? Budjetti on, lupa on, mutta silti näin ei toimita. Ei ymmärrä.

      Turha huutaa kuntaa maksajaksi jos lausunnot tilataan salaa ja niitä ei toimiteta kuntaan.

    • Tonttulan_tontut

      Täällä on päätetty että kuntaliiton lakipalveluita ei kannata käyttää, sieltä tulee inhorealistisiä ohjeita laillisuuden noudattamisesta. Sopivat neuvot ostetaan turuilta ja huonosti käy. Tällä kähminnällä saadaa Mäkelän irtisanominen vielä hankalampaan jamaan, objektiivisuus valiokuntaraportin valmistelussa...mitä siitä.

    • Arviointi

      Kh:n tilaama lausunto on sellaisenaan kohtuullisen ansiokas analyysi luottamuskysymyksestä. MUTTA siinä keskitytään analysoimaan luottamuksen menetystä subjektiivisena kokemuksena, siis ohi nyt oikeuskysymyksenä olevan asian. Nythän on kyse luottamuksen menettämisestä, joka työ- ja virkamiesoikeudellisesti täyttää asiallisen ja perustellun syyn irtisanomiselle. Siis kriteerit eivät ole kokemuksellisia, vaan objektiivisesti arvioitavia.

      Lisäksi harvoin näkee tuollaista etukäteistä todistelun torppaamisyritystä, mikä pelottaa?? Asian selvittäminen pitäisi olla kaikkien etu.

      • Turha_arviointi

        Pieni korjaus, kyse ei ole Kh:n tilaamasta analyysistä.
        Kyse on yksittäisten valtuutettujen omavaltaisesta toimeksiannosta tilapäisen valtuuskunnan avuksi.

        Oikeuskysymystä ei juurikaan arvioitu, vaan keskityttiin "oikeutukseen irtisanoa" enemmistöllä, se uppoaa valtuutettuihin kuin kuuma veitsi voihin.
        Analyysillä ja vastineella ei ole oikeusperustana minkäänlaista arvoa, sillä ostettiin mielenrauhaa päättäjille ja turhaan kuten tulemme näkemään.


    • Hurula

      Kurulan tapa hoitaa asioita on pikkupoikamainen. Kun häneltä vaaditaan papereita tai tivataan laskulle perusteita, niin ei muuta kuin vastahyökkäykseen: paljonko kunta on käyttänyt lakimiespalveluiden ostamiseen rahaa aikaisempina vuosina tai miksi hänen pitää luovuttaa asiakirjat, kun hän ei ole viranomainen. Eihän kysymys ole siitä, paljonko virkamiehet tai kunnan toimielimet ovat aikaisemmin käyttäneet rahaa lakimiespalveluihin vaan siitä, että Kurula ei voi käyttää rahaa noihin palveluihin yksityishenkilönä (kh:n pj ei ole virkamies tai kunnan toimielin). Ja toisaalta, jos asiakirjat jäisivät vain Kurulan haltuun, Kittilän kunnan / kunnanhallituksen osoitteeksi voidaan määritellä Kurulan kotiosoite / sähköpostiosoite.

      • ympyrää

        Kurulana ajatukset juoksevat jatkuvasti kehää:
        Valtuutetulla ei ole oikeutta tilata lakipalveluita. Kuntalla ei ole tiedonsaantioikeutta valtuutetun saamiin lakipalveluihin, joten voin tilata lakipalveluja, koska kunta ei saa pyytää selvitystä asiasta.


    • Homma_haisee
    • ei_jatkoon

      Katsotaanpa mitä kh sanoo Mäkelän kuulemisesta:
      "Anna Mäkelän valituksen toinen pääväite on se, ettei häntä ole kuultu asianmukaisesti. Mäkelä ei kuitenkaan perustele valituksessaan, mitkä ovat ne asiat, joista häntä ei ole kuultu."
      Hups, kh on jättänyt Mäkelän valituksen lukematta ja sieltä erityisesti kohdan 31 jossa yksilöidään että Mäkelää ei ole kuultu valiokunnan lopullisesta raportista.

      "Valituskirjelmässä väitetään, ettei kuulemisen kohteena olevassa raportissa olisi ollut kaikkia liitteitä. Väite on väärä. Siinä on ollut mukana kaikki tilapäisen valiokunnan valmistelun kokoamat liitteet. Valittajalla on ollut tilaisuus lausua kaikesta tästä aineistosta ja kannoista kuulemisessa."
      Joo, on siinä ollut kaikki sen hetkiset liitteet. Mäkelä kuitenkin viittaa lopullisen raportin liitteisiin joita Mäkelälle ei toimitettu. Molemmat ovat oikeassa mutta on älyllistä epärehellisyyttä väittää että Mäkelää olisi kuultu kaikista liitteistä ja muutenkin outoa sivuuttaa se seikka että niitä raskauttavia liitteitä tuli useampi sen jälkeen kun Mäkelää on kuultu.

      Yhteenvetona taitaa olla niin, että kh:n mielestä lopullisesta raportista ei tarvitse kuulla asianomaista. Ei jatkoon.

      Loput raportista on ihan hyvää tekstiä mutta se ei vastaa mitenkään Mäkelän valituksen pääkohtiin.

    • ei_jatkoon

      Listataanpa vielä ketä valiokunta on kuullut:
      Timo Kurula, Aki Maunula, Tarmo Salonen, Inkeri Yritys, Jukka Salmi ja Markku Mäkitalo.

      Näistä Yrityksen kommentit jätettiin kokonaan pois joten jäljelle jää kvartetti Salmi. Siinäpä on objektiivinen veljeskunta joten ei ihme että kh käyttää paljon tekstiä vastineessa perustellakseen miksi lisätodistelua ei tarvita.

      • paperitsekaisin

        Kovinpa olet metsässä valiokunnankin suhteen. Lukisit edes oikeat aineistot ennen kuin kommentoit.


      • ei_jatkoon

        Katsotaanpa valiokunnan raportista:
        http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014983-8-7.PDF

        Listalta löytyy vain ja ainoastaan ylläolevat kuusi nimeä. Onko muita? Jos on, niin ei niitä ainakaan ole kirjattu raporttiin. Myös Anna Mäkelä väittää että osaa kuulluista henkilöistä ei ole kirjattu (kohta 42 valituksessa).


    • toivotonta

      Surullista on seurata, miten kuntalaisten luottamuksen saaneet valtuutetut, joista kunnanhallitus on koottu, voivat olla näin salakavalaan ja juonittelevaan toimintaan jo yli vuoden ajan sortuneita. Pöytäkirjojen lukeminen paljastaa, kuinka kh:n kokouksissa voidaan esimerkiksi virkamiesten valmistelemia asioita jättää käsittelemättä ja kuinka voidaan salaisesti valmisteltuja hullutuksia ottaa ykskaks päätettäväksi. Poliisi tutkii, hallinto-oikeus tutkii, media tutkii - ja koko ajan tuntuu paljastuvan aiempaa pahempia asioita. Miksi kunnanhallitus ei eroa? Miksi ei voida lopettaa tätä kauheaa kuntademokratian häpäisyä? Miksi kuntaministeri ei puutu asiaan?

    • Korruptio

      Suomi voi olla vähän korruptoitunut, Kittilä tosin on oma lukunsa.

      Kittilän korruptio ei välttämättä ole materiaalisella tasolla, mutta henkinen korruptio on omaa luokkaansa.

    • Uskomatonta

      Tähän on moni kunnan päättäjä laittanut itsensä sellaiseen suohon että sieltä ei muuten enää ehjin nahoin ylös tulla. Alkaa ne taustavaikuttajat pikku hiljaa paljastua eli ne jotka manipuloivat ja vievät puoluekaveritaan kuin pässiä narussa. Alkää kuitenkaa unohtako sitä tosiasiaa, että kaikki kantavat vastuunsa kuitenkin viime kädessä henkilökohtaisesti.

      Näyttää olevan kunnan "riippumaton" tarkastuslautakuntakin nivusiaan myöten tässä sopassa. Voi voi.

      Onko Ellivaaralla ja kunnan päättäjillä jotain aiempia sidoksia vai mistä Ellivaara on Kittilään keksitty?

    • 736j4

      Näytät olevan hyvin perillä Kittilän asioista.ELLIVAARA.Hih

      • Göteborg

        Selkeästi juridista palvelua tilaa kunnan lukuun, joko hallitus tai valtuusto. Kuitenkin kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula tekee tilauksen juristi Eilavaaran asiantuntia apua pyytäen, kunnanhallituksen eteen tulleiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tätä tilausratkaisua lähden tulkitsemaan. Tapahtuiko tilaus, joka oli kunnalle tarpeellinen ja myös hyödyllinen. Tämä voi tukea maksuvastuun tilausvirhettä, jos siitä oli kunnalle hyötyä ja Kurula vapautuu henkilökohtaisesta maksuvastuusta. Olen myös ennen ollut pitkään Muoniossa ja tunnen Eilavaaran, sekä hän opetti myös yliopiston oikeustieteellisessä ko. alaa, minusta hän oli etevä. Olemme tavanneet vasta allekirjoittanut K.P. ja Timo Kurula, Käsivarressa. Mutta en satu paremmin tuntemaan toista Kittilän Kurulaa. Näissä asioissa voi juristilla mennä sormi suuhun, ellei ole alalle erikoistunut. Huom; kaikki juristit eivät ole järjestäytyneet. Alojen kaksoispätevyys on nyt tarpeellinen, sekä myös poliisille hyvä rikostutkinnassa.


      • Kuntalaki
        Göteborg kirjoitti:

        Selkeästi juridista palvelua tilaa kunnan lukuun, joko hallitus tai valtuusto. Kuitenkin kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula tekee tilauksen juristi Eilavaaran asiantuntia apua pyytäen, kunnanhallituksen eteen tulleiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tätä tilausratkaisua lähden tulkitsemaan. Tapahtuiko tilaus, joka oli kunnalle tarpeellinen ja myös hyödyllinen. Tämä voi tukea maksuvastuun tilausvirhettä, jos siitä oli kunnalle hyötyä ja Kurula vapautuu henkilökohtaisesta maksuvastuusta. Olen myös ennen ollut pitkään Muoniossa ja tunnen Eilavaaran, sekä hän opetti myös yliopiston oikeustieteellisessä ko. alaa, minusta hän oli etevä. Olemme tavanneet vasta allekirjoittanut K.P. ja Timo Kurula, Käsivarressa. Mutta en satu paremmin tuntemaan toista Kittilän Kurulaa. Näissä asioissa voi juristilla mennä sormi suuhun, ellei ole alalle erikoistunut. Huom; kaikki juristit eivät ole järjestäytyneet. Alojen kaksoispätevyys on nyt tarpeellinen, sekä myös poliisille hyvä rikostutkinnassa.

        Ensimmäinen lasku oli jo vuodelta 2013 ja asia ei liittynyt kunnanjohtajan erottamiseen. Joten voit unohtaa maksuvasteen tilausvirheen liittyen kunnanjohtajan erottamiseen. Eilavaara voi haastaa Kittilän kunnan oikeuteen jos laskua ei makseta. Mutta Kurulalla ei ole hankintaoikeuksia ilman päätöksiä. Oikea laskun osoite on Kurula ja kumppanit.

        Ja mitä Eilavaaran tulee ja jos Kurulan tekemä valitus hallinto-oikeuteen on hänen tekemä. Voi kertoa että hän on osaamaton eikä eroita eri lakeja toisistaan. En tiennyt Lapin yliopiston taso on noin luokattoman huono.

        Eilavaarasta ei ollut myöskään mitään apua Pyhäjärveläisille poliitikoille.
        Kannattaa tutustua Pyhäjärven tapaukseen jossa poliitikot ovat joutumassa maksamaan omasta kukkarossaan Rinnevaaralle.


        Ps. Hallinto-oikeudessa nähdään.


      • Lakihukassa
        Göteborg kirjoitti:

        Selkeästi juridista palvelua tilaa kunnan lukuun, joko hallitus tai valtuusto. Kuitenkin kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula tekee tilauksen juristi Eilavaaran asiantuntia apua pyytäen, kunnanhallituksen eteen tulleiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tätä tilausratkaisua lähden tulkitsemaan. Tapahtuiko tilaus, joka oli kunnalle tarpeellinen ja myös hyödyllinen. Tämä voi tukea maksuvastuun tilausvirhettä, jos siitä oli kunnalle hyötyä ja Kurula vapautuu henkilökohtaisesta maksuvastuusta. Olen myös ennen ollut pitkään Muoniossa ja tunnen Eilavaaran, sekä hän opetti myös yliopiston oikeustieteellisessä ko. alaa, minusta hän oli etevä. Olemme tavanneet vasta allekirjoittanut K.P. ja Timo Kurula, Käsivarressa. Mutta en satu paremmin tuntemaan toista Kittilän Kurulaa. Näissä asioissa voi juristilla mennä sormi suuhun, ellei ole alalle erikoistunut. Huom; kaikki juristit eivät ole järjestäytyneet. Alojen kaksoispätevyys on nyt tarpeellinen, sekä myös poliisille hyvä rikostutkinnassa.

        Jos Kurulalla on tapahtunut tilausvirhe niin Eilavaaralla on tapahtunut toimitusvirhe :D


      • faktaa

        Ei se Eilavaarakaan voi korjata valiokunnan virheitä. Siksi kh:n sinänsä hyvä vastinekaan ei vastaa Mäkelän valitukseen. Kun ei sano mitään, niin ei voi valehdella.

        Kunnanhallituksen pitäisi nyt katsoa peiliin ja todeta että metsään meni. Odotetaan Palosaaren esitutkinta ja jos ei ole rikosta, niin Mäkelän erotus käyntiin faktapohjalta.


    • ei_jatkoon

      Palataan taas kh:n vastineeseen ja miksi todistelua yritetään vältellä. Kh väittää:
      "Nimetyistä henkilöistä ei ole kenenkään osalta esitetty sellaisia perusteita, jotka osoittaisivat, että on olemassa konkretisoitu tarve. Anna Mäkelän osalta voidaan todeta, että hän on voinut lausua mielipiteensä luottamuskysymyksestä jo 5.5.2014 tilaisuudessa, jossa olivat läsnä luottamushenkilöt ja valtuuston puheenjohtajisto. Tuossa tilaisuudessa Mäkelältä edellytettiin toimintatapojen muutosta, luottamuselinten ja kunnanjohtajan välisen yhteistyön parantamista ja henkilökohtaisia toimia luottamuksen palauttamiseksi. Mäkelä ei kuitenkaan muuttanut millään muotoa toimintaansa. Samanhenkisiä keskusteluja oli käyty jo aikaisemminkin, mutta pienemmällä porukalla."

      Anna Mäkelä taas väittää:"Häntä (AM) myös kiellettiin laittamasta kuntakonsenin valvontaan liittyviä asioita kunnanhallituksen listalle, ja ylipäänsä hänen esittelijänä toimimista pyrittiin rajoittamaan lukuisilla keskusteluilla. Näitä keskusteluja käytiin sekä kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä että ns. puheenjohtajapalavereissa, joissa oli aina läsnä myös hallintojohtaja Esa Mäkinen, joka on jäljempänä nimetty todistajaksi."

      "Ainoa keskustelu, jonka Kunnanhallitus puheenjohtajansa Timo Kurulan johdolla on käynyt, on Inkeri Yrityksen omassa muistiossaankin mainitsema keskustelu (viittaa keskusteluun jossa oli kh ja valtuuston puheenjohtajisto). Tässä keskustelussa Timo Kurula ilmoitti minulle, että minulla on vaihtoehtoina pohtia itse irtisanoutumista, siirtyä muihin tehtäviin tai mahdollisen paketin rakentamista irtisanoutumiseen liittyen."

      Kaksi varsin eri mielipidettä tapahtumien kulusta mutta todistajia ei tarvitsisi kuulla?

    • Göteborg

      Kuitenkin ilmenee, että Eilavaaralta tilaus kunnan lukuun avustamisesta. Usein tapahtuu, että kunnan palveluja voi tilata hallituksen ja valtuuston vaikka puheenjohtajisto. Jos olen oikein ymmärtänyt Eilavaara laskuttaa tilatusta avustaja työstään Kittilän kuntaa. Lasku osoite on oikeana Kittilän kunta. Koska kunta on ensi vastuussa kunnan palveluksessa olevien heidän kunnalle tilaaman työn laskun maksamisesta, vaikka valtuutus tilaukseen puuttuisi. Sitä en väitäkään, että kunta voi nostaa laskun velkomisen oikeudessa prosessina vahingon aiheuttanutta tai aiheuttaneita vastaan. Hallituksen ja valtuuston edustajiston vastuu prosessissa olisi mielenkiintoinen, koska kunta voi jäädä silti lopullisesti maksuvastuuseen.

    • Cafe_Haparanda

      Kuulehan Göteborgi. Toteat tuossa yllä, että "... kunta on ensi vastuussa kunnan palveluksessa olevien heidän kunnalle tilaaman työn laskun maksamisesta...". Tuo on huuhaata. Vahingonkorvausoikeuden kanavointisäännöksen nojalla noin on. Mutta nyt on kysymys velvoitteesta, eli laskun maksamisesta. Kurula on tilannut lausuntoja ja lausunnot on toimitettu Kurulalle, ei Kittilä kunnalle. Kittilän kunnalla ei ole velvollisuutta tätä laskua maksaa. Sinänsä on koomista, että Kurula on kääntynyt juuri Eilavaaran puoleen. Kun tässä maassa olisi ollut asiantuntijoitakin.

    • Göteborg

      Cafe Haparanda. Silloin jos kunnanhallituksen puheenjohtaja, tai puheenjohtajisto tilaavat Kunnan lukuun avustajan, eli Eilavaaran. Minun käsitys, että tilaus olisi ollut kunnan hyödyksi. Tämä edellyttää, että on julkaistava, mitä apua pyydettiin kunnan lukuun. Seuraavaksi Eilavaaran kunnan asiassa tulee julkistaa kunnanhallituksessa ja oliko työtehtävä kunnan etujen mukaista. Minä selitän, että jos olisin kunnanhallituksen puheenjohtaja. Minä en voi tilata Eilavaaraa henkilökohtaisesi, vain minun avustajaksi. Mainittu tulisi tutkia onko niin, että kunnanhallituksen puheenjohtaja ei työstään selviä ilman juristi apua. Miten tämä pyyntö siunataan?. Seuraavaksi oliko Eilavaara osoittanut laskunsa määrättyjen henkilöiden maksettavaksi, tai vaihtoehtoisesti kunta maksajaksi. Merkillisyys perustuu prosessissa oliko toimivalta ylitetty, tai ei.

    • Kaulustyöläinen

      Arvoisa Göteborg.

      Katsotte siis että oikea laskun osoite on Kittilän kunta. Oletteko myös sitä mieltä että päättäjät voivat tilata omien tai ryhmän intresseihin sopivaa lakineuvontaa ja valmistelua kunnan lukuun?

      Lakineuvonnan laskutus alkoi kuitenkin jo joulukuussa 2013, jolloin Kurula haki neuvoja Palosaaren sivuun siirtämisen aiheuttamiin ongelmiin. Myös silloinen kunnanhallituksen päätösasiakirja kirjoitettiin alustavasti lakitoimiston kautta, ohi kunnan virkamiesten, näin kertoo laskun yksilöinti.

      Ei ole millään tapaa relevanttia väittää kunnanhallituksen/valtuuston puheenjohtajistolla olevan yksityisiä tilausoikeuksia ilman hyväksyttyä päätöstä sen hankkimisesta.
      Nähtävillä olevasta laskusta saa sen käsityksen että lakipartnerina toimimisen on käynnistänyt TK, asiakirjat ovat ainakin osittain menneet samalle henkilölle jolloin on outoa väittää että tosiasiallinen laskutettava olisi joku muu kuin tilaaja.
      Vielä hassumalta kuulostaa suhde, "kunnan palveluksessa oleva". Kurula toki on kunnan palveluksessa, mutta biologia opettajan omat lakiavut kuuluu biologian opettajalle.

      Virkamiehillä siis palvelussuhteessa olevilla on oikeus käyttää lakipalveluja hallintalain ja hankintalain säännösten mukaisesti. Luottamushenkilöillä tätä oikeutta ei ole.

      Oletteko myös tosissanne sitä mieltä ettei virkamiesten hallinollinen osaaminen kuntalaista riitä Kittilässä?

    • ei_jatkoon

      Kunnanhallitukseen tulee päätösehdotus Kurulan tyyliin (esittelijänä toki joku muu):
      "Koska Eilavaaran on avustanut esitystä joka on tullut kunnanhallituksen/valtuuston päätökseksi, katsotaan että lakiapu on auttanut kuntaa ja Eilavaaran lasku hyväksytään. Kunnalla ei ole tiedonsaantioikeutta yksittäiseltä valtuutetulta joten TK, AM, ja MM eivät ole velvollisia luovuttamaan asiakirjoja kunnalle."

      Iloisesti sotketaan asiat tuttuun tyyliin ja tehdään laiton päätös (josta kukaan ei valita). Lisäperusteluja voidaan hakea virkamiesten käyttämistä summista lakipalveluihin ja siitä että esimerkiksi virkamiesten saamista suullisista ohjeista ei ole muistioita kunnassa. Läpi menee 8-1.

    • Kittilän_diktatuuri

      Taitaa käydä niin että Hillen kynä savuaa tämän tiimoilta.

      Enemmistöpäätöksellä houkat äänestävät mitä milloinkin.
      Kh:n päätöksen tekoa ja asioiden puntarointia ei auta lakiapu, joka on vain osalle jäsenistä ja muotoiltu vielä siten, että saadaa päätettyä mustan olevan valkoista. Kittilässä.
      Kunta toimii äärimmäisenä esimerkkinä mm.hallintotieteitä opiskeleville, päätöksenteosta saattaa ilmestyä, tai mitä. Demokratian varjolla on siirrytty Kittilän diktatuuriin ja jos VM ei reagoi, aikaa on vuosi.

      • Luntasataa

        Kittilän tapauksesta tulee ilmestymään väitoskirjoja ja oppikirjoihin malliesimerkkinä.
        Kunnan menettävät itsehallinto-oikeuttaan tulevaisuudessa eli LEX-Kittilä.
        Kittilän kunnanhallitus pitää huolen että hallinto-oikeus ja KRP pysyy kiireisenä.

        Pyhäjärven tapaus on myös mielenkiintoinen koska Pyhäjärven hallitus on henkilökohtaisesti korvausvelvollinen päätösistään mutta odotellaan vielä korkeimman oikeuden tuomiota. Ja tällä hetkellä Kittilän kunnanhallitus on seuraamassa Pyhäjärveläisten poliitikkojen jalanjälkiä. Todennäköisesti Kittilän tapausta käsitellään muuallakin kuin hallinto-oikeudessa.


    • Ketkut_ja_metkut

      Kuntien on syytäkin menettää itsehallinto-oikeuttaan ettei nähty tyhmyys pääse tarttumaan.
      VM-näkyy vetävän matalaa profiilia mutta varmasti asia nousee isosti esille kun oikeussalien saranat naukuu. Käräjiltä saakin hyvän yhteiskuvan mm.kunnanhallituksesta, kokoukset kun on suljettuja mutta kuntakäräjät eivät ole.

      Kittilä ketkut ja metkut jatkuu taas maanantaina.
      http://dynasty.kittila.fi/kokous/20151045.HTM

      Tuolihipan jälkeen konsernivalvonta tullaan poistamaan työjärjestyksestä jo aiemmin käsiteltynä. Asia ei ole ratkennut, KH:n kokoonpano ei riitä lailliseen käsittelyyn, se ei näitä johtajia vaivaa.
      Eilavaaran lasku jatkuu...Hille ei ole saanut dokumentteja ja ei myöskään kunta. Miksi veronmaksajien pitää maksaa TK:n yksityisluontoinen neuvonta? Vieköön sen vaikka hieman jokivartta ylöspäin, eiköhän piikki aukea vastapalveluksena nöyrästä toiminnasta.

    • hyihyi

      KUNTA ON KUNTALAISTEN ITSEHALLINTO.Joillaki on todella vaikeuksia ymmärtää tätä.Mikään LEX-KITTILÄ ei tule toteutumaan ja hyvä niin.Minä en ainakaan halua mitään Venäjän mallia missä "Putin"sanoo mitä kunnissa saa tapahtua.

      • mitähuutaaISOINKIRJAIMIN

        Minä en ainakaan halua mitään Kittilän mallia missä "Hurula" sanoo mitä kunnassa saa tapahtua,


      • Totuusjavoima
        mitähuutaaISOINKIRJAIMIN kirjoitti:

        Minä en ainakaan halua mitään Kittilän mallia missä "Hurula" sanoo mitä kunnassa saa tapahtua,

        Minä en halua valtakuntaa, missä Suomen typerimmät luottamushenkilöt 'päättää' omin nokkineen missä kunta makaa. Uskon yhteisesti sovittuihin sääntöihin ja lakeihin. Tämmöiset pikkupitäjän omaan napaan tuijottavat kusettajat eivät ansaitse kuntalaisten luottamusta, eivät valtion tukiaisia, eivät yhtään mitään. Kittilä on näillä faktoilla Suomen persereikä, sitä eivät mitkään faktat enää muuta. Syyttäkää kateudesta, syyttäkää etelän metiaa. Syyttäkää vääriä puolueita, syyttäkää joskus itseänne.


    • valehtelua

      Kyllä on ihmeellistä tämä valtuutettujen toiminta. Ihan pokkana valehtelevat ja kaikki nyökyttelevät tahdissa. Nytkin Torsti väitti että valiokunta on kuullut asianmukaisesti kunnanjohtajaa ja kunnanhallitusta raportistaan, eivätkä kuulemiset ole aiheuttaneet muutoksia sisältöön. No on kuullut mutta eri raporteista. Lisäksi kunnanhallituksen päätöksestä on osa kopioutu suoraan sisältöön. Niin että onhan niitä muutoksia! Torstilla alkaa ilmeisesti muisti pettämään kun ei muista mitä on raporttiin laittanut ja milloin.

      Taskinlan mukaan luottamuksen menetyksen syyt löytyvät perusteellisesti raportista. Kukaan, ei kukaan, ole missään vaiheessa kertonut mitkä ne syyt ovat. Aina sanotaan että ne ovat raportissa ja raportti on tehty huolellsisesti.

    • Ketkut_ja_metkut

      Hölmölän toimille nämä näyttävät, kuorolaulu johtajien perässä on tolkutonta.

      Kunnanhallitus oli perumassa tutkintapyyntöä, vaikka tosiasiallisesti suurin osa ei edes tiennyt sen sisällöstä.

      Eritystilintarkastusraportti on toimitettu kuntaan, mutta kunnanhallitus on päättänyt ettei sitä ole toimitettu...

      Kunnanhallitus on päättänyt että se on kykenevä käsittelemään konsernivalvontaa Levin osalta, mutta poistaa systemaattisesti asian esityslistalta.

      Kunnanhallitus lausuu että kaikki Mäkelän erottamisessa on mennyt yksilön oikeusturvan kannalta lain mukaan ja oikeassa järjestyksessä , vaikka he tietävät ettei asia niin ole.

      Kunnanhallitus on päättänyt savustaa Yrityksen valtuuston pj:n paikalta, mutta herrakerho kieltää ettei näin ole

    • rahhaaon

      Ihmettelen vain että miten valtuutetut perustelevat itselleen nyt annetun vastineen. Siinähän annetaan ymmärtää että Mäkelää olisi kuultu oikein. Fakta on kuitenkin että näin ei ole menetelty. Jokainen julkisuudessa haastateltu virkamies/poliitikko/lakiasiaintuntija on todennut että menettelyssä on virhe. Miksi valtuutetut pistävät päänsä pensaikkoon? Lisäksi Vain neljä nosti esiin ne poliisin vahvistamat selvät virheet.

      Kittilälehdessä valtuutetut jo valmistautuivat pitkään oikeustaistoon. Kalliiksi tulee jos ei uskalleta lähteä oikeuteen faktapohjalta. Koitetaan vaan piilottaa virheet ja toivotaan parasta.

    • Kokous_tänään

      Tänään mopot keulii, kh yrittää käsitellä Levin valvontaa, pienen juristilaskun maksamista yms.
      Tarkastuslautakunnassa oli todettu ettei konsernivalvonta ole kunnossa, kuten ei myöskään esteellisyys asiat päätöksenteossa, mutta mitä siitä.
      TK ja kuntalaki on voimissaan.

    • Käypää_hallintoa

      Kunnanhallitus ei yllätä, asioita ei saa käsitellä.

      1 Konsernijohto, ohjaus ja konsernivalvonta Oy Levi Ski Resort Ltd:ssä
      2 Oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran lasku
      3 Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yrityksen vaatimus oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran laskussa mainittujen asiakirjojen luovuttamisesta kunnan ja kunnanhallituksen käyttöön

      Tarkastuslautakunta on myös jotenkin pakotettu heräämään...

      Päätös:
      Tarkastulautakunnan jäsen Outi Marttila pyysi tarkistamaan luottamushenkilöiden jääviyden v. 2013-2014 sekä tarkistamaan ja listaamaan lakimiespalveluiden käytön kunnassa v. 2011-2014.

      Päätös:
      Vt. kunnanjohtaja Esa Mäkinen antoi selostuksen kunnan tämän hetkisistä asioista, muun muassa, että Levi Ski Resort Ltd:n tilintarkastusyhteisö ei ole konserni ohjeistuksen mukainen.

      • pöytä

        Eipä yllättänyt ei. Omaa toimintaa tai laillisuutta koskevat asiat jää pöydälle.

        Nykyinen kh sopii päättämään laduista, avustuksista ja muusta vastaavasta.


    • Hymyheikki

      Kyllä nuo Kittilän mafian tempaukset naurattavat näin etelän turistia:)

    • Äly_ja_valo

      SK veti oikeasta narusta, julkisuuslakiin vedoten pyysi laskun asiakirjoja. Kittilän KH ei laista välitä, nurin meni 5-1.
      Veikkaus on, että ne paperit liitetään KRP:n tutkimusptk. aineistoihin, silloin KH ei pysty estämään niiden julkisuutta.
      Paljastuu kuitenkin, miksi jarruttaa?

    • Kunnon_kunnan_konnat

      Suuri Oligarkki on antanut vaietkaa käskyn. KRP on aloittanut vihdoinkin Kittilän kuulemisen.
      Mitä paljastuu hissien hommista, mitä päätöksien takaa?
      Kuka on ollut pääkuiskaaja, mikä on yhteys politiikan ja liiketoiminnan välillä?

      Mitä valtaa Kittilän yrittäjät käyttävät valtuustossa?

    • reservissä

      Kunnanhallituksen ja Valtuuston johtajisto. Heillä on laajempi vastuu vahingosta rivi valtuutettuun. Edelleen Sivistyslautakunnan puheenjohtajisto, heillä on siltä linjalta suuri vastuu. Korvausvastuusta luottamus tehtävässä. Silloin jos luottamustehtävässä aiheuttaa kunnalle vahingon työvirheenä. Vahingonkorvausta voidaan lähinnä tuomita maksamaan vain, kun käytetään sanaa törkeä vahingon aiheuttaminen. Ei valtuutetulta ja johtajistolta vaadita lain maallikkoa asiantuntemusta. Teillä voi olla valtuustossa vaikka oikeustieteen kandi/varatuomari, tai oikeustieteen maisteri. He voivat mennä tietämättömyyteen oikein. Useissa kunnan asioissa mainitut ohittaa pätevyydellä, vaikka yhteistieteiden maisteri ja onkin vaikeampi mennä tietämättömyyteen. Kunnan viroissa olevat voivat joutua luottamustehtävässä vastuuseen helpommin, mitä maalikko valtuutettu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe